Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 6 минути, nikssi написа:

Само този паметник в София ли ще събаряте или всички паметници примерно на Альоша в България ?

Ще ги бутат ли и тях и кой ще плаща масрафа? 

Само за този казаха, може и други да съборят но засега само този.:)

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 20 минути, N1K17Y написа:

А ти пак си забрави антипсихотиците.

Аглайке-евроталибанке, сега като сте окупирани от американската армия що не ревете? Би трябвало да циврите и против окупацията на американската армия...

Виж на какви унижения сте подложени, американските ватници съвсем се еб@ваt с вас, може

да ви гръмнат по случайност или пък нарчно::giggle1:

https://www.vbox7.com/play:4e4e61413d&start=136

Американски ватнци атакуваха производствен цех за олио в Пловдивско... :lol6:

Значи викаш - 45 години сте били окупирани от Съветската армия, и сега още колко... ~33 години сте под окупация на американската армия...

Вече ви казах, че МОЧА няма да се събаря, а ще се премести в музея на соца. За съжаление това е доста по скъпо от простото разрушаване. Поне така реши СОС

Лично аз мисл1, че това местене е невъзможно - чисто технически - той ще се разпадне, като се се сере

преди 3 минути, gagodrago написа:

~33 години сте под окупация на американската армия.

И за винаги!

преди 5 минути, nikssi написа:

Само този паметник в София ли ще събаряте или всички паметници примерно на Альоша в България ?

Ще се мести, няма да се събаря! За "Альоша"та  добре е че подсещаш, малкия МОЧА. Може на негово място да се сложи паметник на "СЪЕДИНЕНИЕТО"

пример монумент като това Syedinena_Bylgaria_-_Litografia_na_N.Pav

преди 1 минута, nikssi написа:

И защо така половинчато? Давайте всички наведнъж. 

Мен ако питаш - Не знам!

Каквото искат да правят, аз и ти не можем да ги спрем, можем само да си коментираме.:)

току-що, ДзВяРа! написа:

Мен ако питаш - Не знам!

Каквото искат да правят, аз и ти не можем да ги спрем, можем само да си коментираме.:)

Може направо да пренапишат историята и да заличат всички паметници. Нали това е целта? 

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Прав си, все едно някой да те изнасили и да ти каже, че може да го приемеш като просто секс ... нали

index.jpg.ffb1fbc7460781de5a9de2083ed5f053.jpg

току-що, nikssi написа:

Може направо да пренапишат историята и да заличат всички паметници. Нали това е целта? 

Това ти го казваш, иначе едва ли е така!

Предполагам си ядосан и затова така се изказваш?

Решено е вече и нито аз нито ти, можем нещо да направим. Така са решили, най-вероятната причина за това е някоя мутра, която иска мястото.

преди 4 минути, nikssi написа:

Не всички! Само тези, свързани с рассия

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Вече ви казах, че паметника МОЧА няма да се събаря, а ще се премести

И за винаги!

--------------

Значи вие русофобите ще се потите и ще се мъчите да местите паметника,

а Путин ще си го премести в другия крачол! :laughing5:

преди 1 минута, gagodrago написа:

--------------

Нито Путин го интересува за този паметник, нито на Американците им пука дали има такъв паметник в България.

Този паметник си е наш и е свързан със нашата история! Каквото искаме, това ще правим със него.

А събарянето му, няма да промени историята!

преди 1 минута, gagodrago написа:

--------------

Какво ще прави путин не ме интересува, нито АЗ ще се потя по местенето или саморазрушаването на МОЧА.

Така или иначе цивилизования свят ще помага на Украйна, пък кавото стане. НАТО за сега не се е намесило в конфликта по никакъв наччччччин

преди 21 минути, nikssi написа:

Целта е да се възстанови историческата истина, разяснено е по-напред в темата!

Да повторим , че историята е една и тя трябва да се измие от "червената боя" с която е полята!

Пораженческото мислене в България след края на ВСВ е втълпено на сила и то без да е воювала, нашите войски участват и дават свидни жертви срещу Германия за сметка пък окупирана, ограбена и унижена за назидание!

"Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…
Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.
Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.
После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!
Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила.
После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!
Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка…
Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята."

преди 15 минути, gagodrago написа:

--------------

Знаеме, че си имате господар и че сте раби на чужда губерния! Добре , че не можахте преди години да ни подарите, ама то роб не може да стане син или дъщеря, от къде да знаете! :newspaper:

преди 14 минути, Bubbles написа:

404065094_Capturedcran(62).png.f6b8ac6793fad688e9894892a9641cfc.png

Това е моето виждане и убеждание от много години! рассия - или става 51-ви щат или ....няма как да го напиша, заради бота, а и сигурно не трябва.

преди 33 минути, NewRedDragon написа:

рассия - или става 51-ви щат или ....няма как да го напиша, заради бота, а и сигурно не трябва.

На какво си?
Това как си го представяш, страна чиято територия е 1/3 от сушата на земята да стане част от една фалирала държава с голямо влияние предимно в западна Европа?

преди 1 час, nikssi написа:

Който плаща и поддръжката им. 

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Не всички! Само тези, свързани с рассия

Това означава ли,че ще махате и паметника на Шипка , панорамата в Плевен също ... ще изровите костниците ? 

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Какво ще прави путин не ме интересува, нито АЗ ще се потя по местенето или саморазрушаването на МОЧА.

Така или иначе цивилизования свят ще помага на Украйна, пък кавото стане. НАТО за сега не се е намесило в конфликта по никакъв наччччччин

Още ли не си разбрал, че "цивилизования свят" не съществува. Това с "цивилизования свят" и "новите хоризонти на Запад и демокрациите с отворени пазари" беше пропагандна кампания, която беше активна преди повече от 30 години. Това, в което вярваш, е лъжа, на която вече почти никой не вярва.

По темата:

Ето кратък коментар относно опитите на идеологическите подривници да махат паметници:

Ето и видео относно приемането на Русия в цивилизования свят и как това всъщност е опит за атомизация (разбиване) на държавата:

Това е очаквано, тъй като демокрацията е идеологическа подривна дейност. Няма как Русия да стане част от "цивилизования свят", ако първо няма процес по приватизация, денационализация и деиндустриализация. Това е така, защото цивилизования свят се състои от клиентски държави, притежавани от неолибералните групировки в САЩ, както и техните господари - Рокфелер, Ротшилд, Клинтън, както и редица международни корпорации и организации, като Римския Клуб, ООН, ЮНЕСКО, УНИЦЕФ и т.н...

преди 21 минути, nikssi написа:

Това означава ли,че ще махате и паметника на Шипка , панорамата в Плевен също ... ще изровите костниците ? 

Не, не означава това. Ако идеологическите подривници махат паметници, ще махат определени паметници. Паметниците, които искат да махнат, са паметници от времето на Съветския Съюз. Неолибералите искат да заличат Съветската история и да я пренапишат, подменяйки ценности, национално самосъзнание, национална идентичност, култура, обществено самосъзнание, политически, идеологически, морални възгледи и т.н...

преди 2 часа, nikssi написа:

Не е това целта.

Целта е ГЕРБ и ДБ да се направят, че са срещу Мухосранск.

Нямат намерение да го махат. А само да дигнат пушилка, щото отвътре са червени ватенки.

Ако наистина искаха, досега да са го махнали.

Ние, българския народ искаме да го взривим и да не остане камък върху камък, за да си умием срама от челото.

И никой не пренаписва историята.

Истината е, че паметника е малоумен и срамен за България, и като такъв трябва да се взриви зрелищно. Разбира се преди туй да се отцепи площада, за да няма хора наблизо, да не стане сакатлък.

Най правилно е, на този човек, който разби плочите, да му издигнем приживе паметник. На същото място. Също толкова висок. Да се знае, че България тачи героите !!!

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Не е това целта.

Целта е ГЕРБ и ДБ да се направят, че са срещу Мухосранск.

Нямат намерение да го махат. А само да дигнат пушилка, щото отвътре са червени ватенки.

Ако наистина искаха, досега да са го махнали.

Ние, българския народ искаме да го взривим и да не остане камък върху камък, за да си умием срама от челото.

И никой не пренаписва историята.

Истината е, че паметника е малоумен и срамен за България, и като такъв трябва да се взриви зрелищно. Разбира се преди туй да се отцепи площада, за да няма хора наблизо, да не стане сакатлък.

Най правилно е, на този човек, който разби плочите, да му издигнем приживе паметник. На същото място. Също толкова висок. Да се знае, че България тачи героите !!!

ГЕРБ и ДБ са неолиберални партии. Защо твърдиш, че ГЕРБ и ДБ са "ватенки"?

Не, паметника не е "малоумен и срамен". Този паметник е символ на освобождението на България от нацизма, което беше постигнато от Червената Армия. След освобождението последва масова индустриализация и голям напредък в развитието на държавата.

преди 47 минути, nikssi написа:

Това означава ли

Не означава. На глупав ли се правиш ?

Никой от продажните ни политици не иска да взриви МОЧА.

Ние, Българския народ, искаме да го взривим и да не остане камък върху камък.

Политиците се опитват да ни излъжат, че са за Украйна и срещу Русия, щото идват избори.

преди 7 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Защо твърдиш, че ГЕРБ и ДБ са "ватенки"?

ГЕРБ колко години беше на власт, Прасе ?

За 12 години що не го взривиха а ?

Щото са яд червени проруски комунистически ватенки, затуй.

Коцето, мръсния предател, какво каза, а ?

Не ни гледайте какво ви казваме, а ни гледайте какво правим.

Каза, че е български патриот, а вика за Расссияяя с пълно гърло, та се къса.

ДБ, СДС и ся остальная психодясная сволач какво направиха, като бяха на власт под Иван Костов а ?

Лустрация направиха ли ? Не, не направиха.

МОЧА взривиха ли ? Не, не го взривиха.

Има едно много политическо растение. Синята слива.

Щото сините сливи, като са зелени са червени.

преди 8 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Та тогава , защо другарите така са се отнесли с нас !

Защото сме били от губещата страна в конфликта. На 13 декември 1941 г. България обявява война на САЩ и Великобритания в качеството си на съюзник на Германия.

За пореден път казвам че това не е игра на фунийки пред блока, в която като видиш че си губещ, да кажеш че се предаваш и да последва ръкостискане. Няма случай в историята, в който победената страна да не си плащала за дяволъка. Ако бъркам и все пак такъв случай има - моля поправи ме.

преди 8 часа, jhoro написа:

Говорим за София, България - не ми разправяй за другите държави.

„На съветската армия освободителка от признателния български народ“ - от кого Ви е освободила?

И какво точно е щяло да стане в София, България, ако "съветската армия освободителка" не беше стигнала до границите ни? Щяхме ли да имаме възможността и най-вече смелостта да обявим война на Германия и по този начин да се освободим от нацисткият ботуш? Ако отговорът ти е "да", би ли казал що не сме го направили по-рано?

преди 8 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Като факт, и то значим факт, който удобно се премълчава, както се премълчава "сговора" между Хитлер и Сталин!

Колко удобно забрави че в дискусията ни ставаше дума за предоставеният ленд-лийз от Карвария на Русия и отнесе плувката в съвсем друга посока...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.