Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

То това е тъжната истина , стокхолмския синдром е пленил доста люде!

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

току-що, parmobil написа:

Проследи и другите анкети и обясни защо "Възраждане" не е първа политическа сила с парламентарно мнозинство?

Защото са ядрени ватенки, затуй.

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

То това е тъжната истина , стокхолмския синдром е пленил доста люде!

Рублите сега стокхолмски синдром ли им викат ?

преди 1 час, Аралампи написа:

Из цяла Австрия, Германия, Унгария... всички го знаят, само папагалчето безмозъчно – не.

В Берлин има цял Трептов-парк, например, папи.

Мдаа, Източен Берлин, където се намира този парк е известен, че е независим след ВСВ. Папагалче безмозъчно :popcorn2:

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Защото са ядрени ватенки, затуй.

Рублите сега стокхолмски синдром ли им викат ?

Само по-умстено уязвимите са със синдрома :newspaper:

преди 7 минути, N1K17Y написа:

Мдаа, Източен Берлин, където се намира този парк е известен, че е независим след ВСВ.

Тъкмо това щях да го пиша. Изпревари ме.

treptow-2.png

преди 5 минути, БаалБек написа:

treptow-2.png

Какво за Берлин? Има си паметници, има си музей на ГДР.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Музей_на_ГДР

1280px-DDR-Museum_Berlin_Wohnzimmer_01.j

От падналата берлинска стена печелят, както и от КПП на Чекпойнт Чарли.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Чекпойнт_Чарли

KPP.jpg

преди 54 минути, ivottoshev написа:

Пак виж за онзи паметник на ул. Козяк. Той отговаря на всички критерии които описа, само че вместо "45 години" за сега са само 33години.

Тошев двойния стандарт, борец срещу двойните стандарти :popcorn2:

преди 18 часа, ivottoshev написа:

Войната е била световна, а ние не сме били неутрални.

Как пък един път не написа това за паметника на ул. Козяк, а само когато някой критикува паметника на Матушката ? Ама сигурно пак не съм те разбрал.

А сега, пак виж какво пише на този паметник и го сравни с надписа. А върхът на иронията е, че докато загинали американски войски има в боевете срещу България, съветски такива няма. Е, има едни, натровени с алкохол. 

Като изключим и малката ти нагла кремълска лъжа, че в момента сме под командването на Вашингтон. 

преди 10 минути, БаалБек написа:

treptow-2.png

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Как пък един път не написа това за паметника на ул. Козяк, а само когато някой критикува паметника на Матушката ? Ама сигурно пак не съм те разбрал.

А сега, пак виж какво пише на този паметник и го сравни с надписа. А върхът на иронията е, че докато загинали американски войски има в боевете срещу България, съветски такива няма. Е, има едни, натровени с алкохол. 

Като изключим и малката ти нагла кремълска лъжа, че в момента сме под командването на Вашингтон. 

Парадът на твоите е през юни месец. Ще пее Рут Колева.

do-plovdiv-rut-koleva-pozira-varhu-519.j

преди 2 минути, M.Николов написа:

Нормално е където са загинали хора да има и паметник, мемориал, да положат тленните им останки там! Следва въпроса, кои са загиналите тук в България за да има техен паметник точно тук? Нека паметниците бъдат там където са били битките или където има събрани тленни останки, или там от където са родени, както е прието!

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

Какво за Берлин? Има си паметници, има си музей на ГДР.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Музей_на_ГДР

1280px-DDR-Museum_Berlin_Wohnzimmer_01.j

От падналата берлинска стена печелят, както и от КПП на Чекпойнт Чарли.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Чекпойнт_Чарли

KPP.jpg

Всичко си имате, включително пробита отвсякъде държава от руско влияние. Ама то по една случайност шефа на Северен поток е Щаси агент. 

преди 1 час, N1K17Y написа:

Когато се критикува Моча, без да се критикува онова на Козяк си е двоен стандарт от всякъде.

Дори и в очите на Ивоинджевци, паметник на летци, избили над три хиляди ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй ЦИВИЛНИ сгради, би трябвало да е не по-малко срамен от паметник, за който вдигат врява че бил "окупаторски". Да, ама не. За тези "гоУеми патриоти", невинните жертви на краварските бомбардировки са едно голямо нищо.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Когато се критикува Моча, без да се критикува онова на Козяк си е двоен стандарт от всякъде.

Дори и в очите на Ивоинджевци, паметник на летци, избили над три хиляди ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй ЦИВИЛНИ сгради, би трябвало да е не по-малко срамен от паметник, за който вдигат врява че бил "окупаторски". Да, ама не. За тези "гоУеми патриоти", невинните жертви на краварските бомбардировки са едно голямо нищо.

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Нормално е където са загинали хора да има и паметник, мемориал, да положат тленните им останки там! Следва въпроса, кои са загиналите тук в България за да има техен паметник точно тук? Нека паметниците бъдат там където са били битките или където има събрани тленни останки, или там от където са родени, както е прието!

А къде беше СЕСЕСЕРЕ когато ни сипеха с бомби? Нима се е противопоставила или е била съгласна?

Тъкмо се чудех как се казваше бомбардировача и те го дават по тв-то.

А ти що си говориш сам, че и си отговаряш?

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Фактът е, че това е паметник на армията, освободила Централна и Източна Европа от нацисткият ботуш. Точно това и пише на него - армията освободителка.

Само че никъде не пише от "признателна Централна и Източна Европа", а от само "признателния български народ", който няма за какво да е да е признателен за окупацията си. Ненормално е да си признателен на някого за окупацията си!

Има си официални държавни документи колко е струвало това унижение на народа и държавата. Това е само триумф за Русия, която инсталира тук кървав комунистически режим тук и ни прави свое прокси. 

Това е "светиня" единствено на робите и на господарите им БКП, които показват лоялността си към Кремъл. 

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Останалото е политкоректна либерастия, лизане на краварски задници и предизборен PR.

Не, вашето е народно предателство, защото вашата истинска родина е СССР.

Затова на всеки свят празник за вас развявате знамената на тази страна и на Русия и сте против да се премести този тотем на комунистическата ви секста и да се сложи паметник на нещо българско.

Кой на своя национален празник развява чужди знамена?

преди 39 минути, ivottoshev написа:

Двоен стандарт е, защото паметникът на американските летци е миниатюрен в сравнение с Моча, както ти впрочем сам му казваш, и освен това е на територията на чуждо посолство. Също така това се нарича whataboutism. Никой не е спестил критика към САЩ. Единствената теза е, че е по-добре българите да живеят като западняци, а не в безправие, бедност, корупция и авторитарен режим като руснаци.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Само че никъде не пише от "признателна Централна и Източна Европа", а от само "признателния български народ", който няма за какво да е да е признателен за окупацията си. Ненормално е да си признателен на някого за окупацията си!

Българският народ не трябва ли да е признателен за освобождението от нацисткият ботуш?!?

Ни мога ви разбера искате да го местите, а пък не го правите.

или понеже не можете, се оправдавате само

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Българският народ не трябва ли да е признателен за освобождението от нацисткият ботуш?!?

Паметникът не е в чест на никакво освобождение, а в чест на окупацията на страната ни и налагането на комунистическия режим! 

И впрочем, най-вероятно никакъв фашизъм не те интересува толкова в казуса тук, защото най-вероятно одобряваш и войната и т.н.. Ясен си, че си религиозен и вярваш в русофилията все едно ти е необходима като слънцето и водата. 

преди 6 минути, ivottoshev написа:

ТошеФ никой не го вълнува че си от стара цоц фамилия, папкала и зимала от партията, дефакто длъжен до гроб.

Расия те чака .

преди 14 минути, Гражданин написа:

И защо викаш?

току-що, M.Николов написа:

И защо викаш?

Защото не е нормално да си признателен на някого за окупацията на народа си!

преди 50 минути, ivottoshev написа:

Когато критикуваш онова на Козяк, без да критикуваш Моча, не е лицемерие обаче :popcorn2:

преди 6 минути, M.Николов написа:

И си мислиш, че като го напишеш с по-големи и червени букви си по-убедителен?

Не, аз съм напълно наясно, че истинската ви родина е СССР, но просто ми идеше да ви го изкрещя.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.