Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Жоркато медаря.На кой ще продаваш тоя мед?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 10 минути, Гражданин написа:

трябват ти цигари

Потвърдено, успявам да изпуша кутия за два, а понякога и за три дни. Виж, с алкохола съм много по-зле. Изключая 1-2 пъти, когато писах тук наскоро че си пийвам от многогодишната ракия, която намерих след разместване в зимника. Е, само се бъзиках. Само един път пих от нея. Беше миналата година. Тогава бях споделил с един съсед, който има малко магазинче на моята улица и той поиска да му отлея някакво количество и ме покани на мезе да я пробваме и да си поприказваме. Цели две чаши изпих. Но не съм тръгнал да показвам графики колко е хубаво и демократично да се пушат цигари и пие алкохол.

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Потвърдено, успявам да изпуша кутия за два, а понякога и за три дни. Виж, с алкохола съм много по-зле. Изключая 1-2 пъти, когато писах тук наскоро че си пийвам от многогодишната ракия, която намерих след разместване в зимника. Е, само се бъзиках. Само един път пих от нея. Беше миналата година. Тогава бях споделил с един съсед, който има малко магазинче на моята улица и той поиска да му отлея някакво количество и ме покани на мезе да я пробваме и да си поприказваме. Цели две чаши изпих. Но не съм тръгнал да показвам графики колко е хубаво и демократично да се пушат цигари и пие алкохол.

Освен това пиеш ли кафе? Знаеш ли, че и то е стимулант? 

Причината да са легални някои неща е, че скапват тялото ти по-бързо и няма да тежиш на пенсионната система. Тревата няма да те скапе така като алкохола, цигарите и кафето. Даже има и модерни терапии с нея срещу рак. Произвежда се почти без пари и е ясно как може да удари по джоба на фарма мафията. Някои психиделици лекуват и депресия, включително и пристрастеност към алкохол и цигари. Даже биха ти помогнали и в товя случай. Разбира се, комунистическите телевизии няма да ти го покажат това. Ти си необходим на рОдината с алкохолизиран и пушещ цигари мозък. Иначе ще надживееш пенсионната система и ще си задаваш въпроси като "защо по дяволите съм ходил в казарма?".

Мали и и и , тука рушаштите паметници изтерясаха тотално. Стига омраз, ще ви се пукне жлъчката бре..

преди 15 минути, shishmanovp861 написа:

Слайдерум не е барал жена през живота си.

Е поне до като е цоцал е барал, ако не е бил на хумана, било е модерно по онова време!

току-що, Toto2 написа:

Мали и и и , тука рушаштите паметници изтерясаха тотално. Стига омраз, ще ви се пукне жлъчката бре..

Никой не ти руши паметниците, а говори за местене, защото мястото им не е там. Но копейките виете, защото искате да се харесате на копейките разпръснати от страната и да спечелите техния вот, както и благоразположението на господарите си в Кремъл. Този плам и театралничене, с които главната копейка крещи, за да запази МОЧА показват достатъчно ясно какви сте.

преди 3 минути, Toto2 написа:

Къде , къде рушат ? Виж в Рига си го сринаха!

преди 3 минути, Гражданин написа:

Никой не ти руши паметниците, а говори за местене, защото мястото им не е там. Но копейките виете, защото искате да се харесате на копейките разпръснати от страната и да спечелите техния вот, както и благоразположението на господарите си в Кремъл. Този плам и театралничене, с които главната копейка крещи, за да запази МОЧА показват достатъчно ясно какви сте.

Може да искаш да си направиш магазин за наркотици на мястото на паметника и затова да искаш да ги легализират и да преместят паметника, знам ли? Явно е, че имаш причина да проявяваш пристрастност преместване да се случи. Досегашните обяснения за това какъв бил паметника и с какви цели някога може би е бил ползван, са твърде незадоволителни да обяснят тази пристрастност.

преди 17 минути, ivottoshev написа:

И къде точно е противоречието в тези две мои изречения?!?

"Не е, защото Червената армия не убила нито един българин и не е разрушила нито една българска сграда"

"Войната е била световна, а ние не сме били неутрални"

Противоречието е, че защитаваш "освободителката" с това, че тук не са умирали техни войници, но понеже била свеотвна войната, брои се че са умирали другаде и затова има паметник, обаче за "краварите" не трябва да има паметник, нищо, че Хитлер е щял да сгъне "освободителката", ако не бяха те. Противоречието е, че защитваш окупацията и завладяването ни от "освободителката", с аргумента "били сме вражески страни", обаче когато вражеската страна ни бомбардира, те са изроди. 

И на много други места по "варварските" страни...Така де, искат, но не могат тука при нас, щото била държавна собственост. И това ви бърка в джигера и почвате да крещите, дето не може да се крещи. Много сте смешни.

Особено така нареченото гражданче, дето странно много прилича по манталитет и детински разсъждения на иванка. Признай си бе, няма лошо. Бъди честен барем веднъж в живота си....

преди 10 минути, Гражданин написа:

Чичка, колко пъти да ти се обяснява, че докато вие американоробите се потите и се мъчите да местите паметник

Путин ще си го премести в другия крачол. :giggle1:

преди 3 минути, Toto2 написа:

Особено така нареченото гражданче, дето странно много прилича по манталитет и детински разсъждения на иванка. Признай си бе, няма лошо. Бъди честен барем веднъж в живота си....

За всеки с малко IQ е не само видимо, но и очевидно, че сме различни хора. Ти имаш ли IQ?

преди 1 минута, gagodrago написа:

Путин ще си го премести в другия крачол.

Путлер бил болен от рак и може скоро да фърли топа.

Ако Путлер фърли топа, ще ни оставите ли рахат да преместим паметника, да не ни е срам от чужденците ?

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Може да искаш да си направиш магазин за наркотици на мястото на паметника и затова да искаш да ги легализират и да преместят паметника, знам ли? Явно е, че имаш причина да проявяваш пристрастност преместване да се случи. Досегашните обяснения за това какъв бил паметника и с какви цели някога може би е бил ползван, са твърде незадоволителни да обяснят тази пристрастност.

Не съм пристрастен. Къде видя да искам да руша? Просто съм съгласен да се премести просто, защото не ми харесва да си го ползвате за пропаганди и сектантски комуноидни ритуали. По-добре да се премести някъде другаде, толкоз. Емоция чак не влагам.

преди 6 минути, Toto2 написа:

Мне, не е иванка. Ако ми се налагаше да банна един от двамата, нямаше да е иванка. Той, разбира се, си го заслужи по причини. Но ако имаше друг повод преди това да се избира между двамата кой да остане и това беше в моите ръце, иванка щеше да оцелее.

преди 6 минути, Гражданин написа:

Не съм пристрастен. Къде видя да искам да руша? Просто съм съгласен да се премести просто, защото не ми харесва да си го ползвате за пропаганди и сектантски комуноидни ритуали. По-добре да се премести някъде другаде, толкоз. Емоция чак не влагам.

Вече обясних, че не приемам мотивите ти за достатъчни и затова се опитах да предположа други, съотвестващи на характера и изявите ти.

преди 11 минути, Sliderum2 написа:

Мне, не е иванка. Ако ми се налагаше да банна един от двамата, нямаше да е иванка. Той, разбира се, си го заслужи по причини. Но ако имаше друг повод преди това да се избира между двамата кой да остане и това беше в моите ръце, иванка щеше да оцелее.

За радост, никой не ти е дал права в живота да определяш на когото и да било каквото и да било.

преди 7 минути, Sliderum2 написа:

Вече обясних, че не приемам мотивите ти за достатъчни и затова се опитах да предположа други, съотвестващи на характера и изявите ти.

И какъв ми е характера? Твърде широко скроен за комунистическите ти ограничени възгледи ли? 

преди 19 минути, gagodrago написа:

Чичка, колко пъти да ти се обяснява, че докато вие американоробите се потите и се мъчите да местите паметник

Путин ще си го премести в другия крачол. :giggle1:

Не ми пука за никакъв Путин. Не знам защо си мислиш, че искам да го наказвам него или комунистическия народ. Има кой да ги наказва такива хора. Начинът им на мислене достатъчно си ги наказва. Отразява се на качеството на живота им. Става сив и нещастен по много причини.

преди 11 минути, Гражданин написа:

За всеки с малко IQ е не само видимо, но и очевидно, че сме различни хора. Ти имаш ли IQ?

За всеки интелигентен човек (да си говорим на български все пак) е видно, че много си приличате. Да, може да сте различни хора с различни житейски пътища, но ментално сте същите някакви там(да не обиждам излишно). Но си е възможно и да сте си една и съща личност. Кой знае...Не ме интересува, просто ми е любопитно. Това е. Как пък да се пръкне ментален двойник на иванка веднага като последния беше баннат. Живей си бе гражданче, ще ни радваш. Особено като крещиш. Верно че иванка не крещеше, ти да видиш.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Злобния Комунист след секи пост докладва, имай предвид.

Слай затуй обича комунизъма, щото е бил шестак.

Така ли правя, наистина ли докладвам всеки пост. Доказателства би ли приложил?

току-що, Toto2 написа:

За всеки интелигентен човек (да си говорим на български все пак) е видно, че много си приличате. Да, може да сте различни хора с различни житейски пътища, но ментално сте същите някакви там(да не обиждам излишно). Но си е възможно и да сте си една и съща личност. Кой знае...Не ме интересува, просто ми е любопитно. Това е. Как пък да се пръкне ментален двойник на иванка веднага като последния беше баннат. Живей си бе гражданче, ще ни радваш. Особено като крещиш. Верно че иванка не крещеше, ти да видиш.

Защо, а аз на какъв език съм ви говорил до сега?

По нищо не си приличаме, даже той ви мрази, а аз просто не ви харесвам. 

Питах те неслучайно дали имаш IQ, защото щеше да си разбрал много неща до сега. По всичките му мнения на този потребител си личише, че е умен човек, а вие го изгонихте, защото му завиждате и ви дразнеше, че ви вади кирливите ризи и ви нарича с правилните имена.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Защо, а аз на какъв език съм ви говорил до сега?

По нищо не си приличаме, даже той ви мрази, а аз просто не ви харесвам. 

Питах те неслучайно дали имаш IQ, защото щеше да си разбрал много неща до сега. По всичките му мнения на този потребител си личише, че е умен човек, а вие го изгонихте, защото му завиждате и ви дразнеше, че ви вади кирливите ризи и ви нарича с правилните имена.

Ми ние не сме го гонили. карабойчев го изгони, щото не крещеше, а обиждаше каруцарски накрая. Даже не мене, щото тогаз нещо не ми се пишеше в тъпия форум. Е убаво, ти не си той....Ма комспец, па не пожела да се връща тука, което е елементарно...Един нов имейл и си на коня....Явно е решил да се вихри по фейса....Ти да видиш, взел е акъл от теточков,,ха хах ха

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.