Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Единственото, с което би могъл да си наясно е това, че с нищо не си наясно.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

току-що, M.Николов написа:

Единственото, с което би могъл да си наясно е това, че с нищо не си наясно.

Защо обичаш СССР повече от България?

току-що, Sliderum2 написа:

Гражданке, пропуснал си да дръпнеш редовната цигарка weed за успокояване на нервите ли. 

Пушил ли си някога трева?

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Не. Трябва ли?

По принцип е хубаво да си опитвал поне веднъж в живота, за да знаеш какво е. Казах си "този е толкова нещастен, че сигурно даже не знае какво ме пита" и затова реших да питам и се оказах прав.

Може да бъде изображение с 2 души и изправени хора

Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…
Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.
Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.
После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!
Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила.
После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!
Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка…
Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

преди 3 минути, Гражданин написа:

По принцип е хубаво да си опитвал поне веднъж в живота, за да знаеш какво е. Казах си "този е толкова нещастен, че сигурно даже не знае какво ме пита" и затова реших да питам и се оказах прав.

Гражданке, аз пък си мислех, че за да е някой нещастен, трябва да се е чувствал такъв. А почустваш ли се нещастник, що ли да не се наркотизираш? Бил си лузър, ама не си искал да се злепоставяш пред съучениците и си си дръпнал да се направиш на мъж?

преди 33 минути, Гражданин написа:

Паметникът не е в чест на никакво освобождение, а в чест на окупацията на страната ни и налагането на комунистическия режим! 

Паметникът е в чест на освободителите ни от нацизма!!!

преди 1 минута, Coco1 написа:

Радой Ралин.

Само малка подробност, това не е на Радой Ралинстихотворение е на Хаджи Бончо Бочев. Радой е агент на ДС.

преди 35 минути, N1K17Y написа:

Когато критикуваш онова на Козяк, без да критикуваш Моча, не е лицемерие обаче :popcorn2:

Не е, защото Червената армия не убила нито един българин и не е разрушила нито една българска сграда.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Не е, защото Червената армия не убила нито един българин и не е разрушила нито една българска сграда.

За да те виждам по-добре.

Ко стана с 

преди 21 часа, ivottoshev написа:

Войната е била световна, а ние не сме били неутрални.

?

Кога ще усетиш, че за пореден път сам се оборваш със собствените си аргументи, заради лицемерието и двойните ти стандарти :)

току-що, N1K17Y написа:

Кога ще усетиш, че за пореден път сам се оборваш със собствените си аргументи, заради лицемерието и двойните ти стандарти :)

Къде видя противоречие в постовете ми?!? Пак ли нещо не си доразбрал?

преди 16 минути, Sliderum2 написа:

Гражданке, аз пък си мислех, че за да е някой нещастен, трябва да се е чувствал такъв. А почустваш ли се нещастник, що ли да не се наркотизираш? Бил си лузър, ама не си искал да се злепоставяш пред съучениците и си си дръпнал да се направиш на мъж?

Слидеруме, заслужаваш ли изобщо коментар за жалкото си мнение. Личи си, че нищо не разбираш и започваш да обиждаш наред. По цял свят нормалните хора са наясно, че тревата не е по-лоша от алкохола и цигарите, с които сигурно се наливаш всеки ден. 

Ето ти научни данни (долу). Най-опасен за хората е алкохола и заради това е приемлив за статуквото, защото разрушава семействата и подтиска желанието за бунт тъй като деградира мисловната дейност. Алкохолът е сигурен убиец за много, които седнат пияни зад волана. Психиделиците към, които спада тревата са най-безобидните субстанции. Когато някой се напуши, не му идва на акъла да посегне на някого и да го бие за разлика от алкохола отключващ често агресия. Не водят и до физическа пристрастеност тъй както алкохола и цигарите, а стимулират фантазията и не са особено на почит в авторитарните държави, защото карат да се замислиш за статуквото и да си задаваш въпроси, които на пияна и тютюнева глава, угрижен докато четеш за "положението си" във вестник "работническо дело" няма да се сетиш, нито там ще ти ги напишат. За комунизма си важен като роб, не като свободно мислещ. Мисля, че е трябвало в някакъв етап от живота си да опиташ трева, за да не си такъв ръб какъвто си сега. Жалко, че си можел, защото не е било толкова невъзможно да си имал готини връстници, които не са ръбове, а са слушали хубава и непросташка музика точно като са правили такава Линард скинърд и подобни групи. Можело е да се напушиш веднъж с тях и да слушате музика. Достатъчно е щяло да бъде например, за да си отвориш съзнанието и да не си сега роб на петолъчките, сърповете и чуковете. Щеше да ти е смешно да седиш във форум и да защитаваш комунизма.

_49735645_drugs_comparisons_464gr.gif

преди 14 минути, Sliderum2 написа:

Браво, значи гражданката е наистина наркоман, ако не и нещо повече.

Дедо, спри да се излагаш. И пън е по-открехнат и с по-голяма обща култура от теб. На теб ясно, трябват ти цигари и алкохол, за да си щастлив и осъществен комунист. Животът ти наистина е много тъжен и безмислен щом си готов да мразиш младите, които са по-наясно с тия неща от теб. Ти си готов да сочиш и да лепиш етикети, защото нямаш елементарна обща култура. Очевидно в главата спомените за живота са ти главно от сърпове, чукове и петолъчки. И си жертва на комунистическия режим без да го осъзнаваш, защото съзнанието ти е бедно и отровено. Озлобен и окучен от живота, живееш за да ти пожълтяват пръстите от цигари и да ти се скапва здравето като цяло от гаден алкохол и да се караш на младите как трябва да има казарма и да гледат като теб на фона на руски военни песни парадите на Червения площад докато ручкат от трапезата и се наливат с евтино и това да им е като на теб върха в живота. 

преди 1 минута, gagodrago написа:

Ти тревосмук ли си? :speak:

Какво означава тревосмук? 

преди 13 минути, N1K17Y написа:

Ми в това което си изтрил от цитата ми :giggle1:

И къде точно е противоречието в тези две мои изречения?!?

"Не е, защото Червената армия не убила нито един българин и не е разрушила нито една българска сграда"

"Войната е била световна, а ние не сме били неутрални"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.