Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 44 минути, Martin Dinev написа:

Да се маха и на Рейгън! 

ДА!

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Ти тролиш. На всички е ясно, че над 80 % от българите сме за братска славянска Украйна.

То се вижда по масовостта на мероприятията.

Виж колко човека излизат на шествията в подкрепа на братския славянски украински народ, и колко трудно изкарахте две шепи лумпени да фърлят боя и запъртъци по сградата на общината.

Тури очилото и виж в коя тема пишеш. Тук иде реч дали да се бута паметника, а не колко украински емигранти са били излезли на шествие по софийските улици.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Тури очилото и виж в коя тема пишеш. Тук иде реч дали да се бута паметника, а не колко украински емигранти са били излезли на шествие по софийските улици.

Само си представи, че след като дедо ерджеп е нгвс, единственият шанс да се представи в лично качество, телом, като съучастник на сащ/есср в апетитите им в Украйна, е да куцука като опашка на шествие в София на избягали от фронта украинци. Но едва ли си е замъкнал мързеливото gz, дори това да стори. :)

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Ей, каква злоба. Значи няма българи по тия протести в подкрепа на Украйна? Повечето били украински емигранти. "Истинските българи" викаш са русофилите, които искат Русия да дойде да ги освобождава за трети път. По тая логика, ако аз пък трябва да отбележа, на протестите ви за запазване на паметника имаше основно старци, които общо взето идват заради носталгия по младостта си. Трудно им е да приемат, че целият им съзнателен живот като млади хора е бил в мизерия, лъжи и т.н.. А и ги е страх.

Факт е, че този паметник е символ на окупацията и комунизма и само робите му се радват. Пазят го не защото искат да пазят някаква история. Тя може да се пази и като се преместят статуите на някоя голяма поляна като изложба на социалистическото изкуство и ето ти история. Просто робите искат да покажат на господаря си своята принадлежност и лоялност към него. Ако дойде да освобождава пак, те се надяват да получат поне милост, ако не друго. Според мен е това. Няма никакви други мотиви да отидеш и да пазиш това нещо, защото никой не говори за бутане, а за преместване и постаментът после да се ползва за паметник на нещо българско. Но нее, квичене до небесата как ще пипат светинята, която е построена, за да се покаже принадлежността на режима на БКП към Кремъл през 50-те години на миналия век и признателността към господарите там. 

Вие не искате да пазите историята. Вие си искате комунизма и Русия и това просто е религия. И на снимките се вижда някакъв неадекватен плам в очите на всички с руските знамена. Все едно за тях свещенното дело е България да стане част от руската федерация...

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Защото сме били от губещата страна в конфликта. На 13 декември 1941 г. България обявява война на САЩ и Великобритания в качеството си на съюзник на Германия.

За пореден път казвам че това не е игра на фунийки пред блока, в която като видиш че си губещ, да кажеш че се предаваш и да последва ръкостискане. Няма случай в историята, в който победената страна да не си плащала за дяволъка. Ако бъркам и все пак такъв случай има - моля поправи ме.

Няма случай и победената страна, да издига паметници и да възхвалява този, който ѝ е нанесъл тежко поражение. О, има един случай. Когато тази страна не е просто победена, ами след това и напълно подчинена на победителя. Както сме ние 45 години :popcorn2:

преди 13 минути, N1K17Y написа:

Няма случай и победената страна, да издига паметници и да възхвалява този, който ѝ е нанесъл тежко поражение. О, има един случай. Когато тази страна не е просто победена, ами след това и напълно подчинена на победителя. Както сме ние 45 години :popcorn2:

Из цяла Австрия, Германия, Унгария... всички го знаят, само папагалчето безмозъчно – не.

В Берлин има цял Трептов-парк, например, папи.

преди 59 минути, Гражданин написа:

Факт е, че този паметник е символ на окупацията и комунизма и само робите му се радват

Фактът е, че това е паметник на армията, освободила Централна и Източна Европа от нацисткият ботуш. Точно това и пише на него - армията освободителка.

Останалото е политкоректна либерастия, лизане на краварски задници и предизборен PR.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Точно това и пише на него - армията освободителка.

И кой го е написал това?

Защо нещо написано от някаква червена власт, трябва да е вярно и ние трябва да вярваме НЕ на истинската история, а на този надпис?

Паметника е скандален и няма място на центъра на София!

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Мхм, а след години като дойде някоя друга власт в някой друг строй ще обявят за скандален паметника на Васил Левски или пък този на Христо Ботев, щото ако не ти е известно и двамата са считани за терористи от западния свят и ще вземат да гласуват да ги преместят в музея на...
...знам ли терористите или на каквото съществува тогава.

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

И кой го е написал това?

Защо нещо написано от някаква червена власт, трябва да е вярно и ние трябва да вярваме НЕ на истинската история, а на този надпис?

Там е работата, че не вярвате на истинската история, понеже не е удобна за господарите ви от известен брой години.

"Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…
Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.
Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.
После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!
Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила.
После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!
Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка…
Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята."

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Там е работата, че не вярвате на истинската история, понеже не е удобна за господарите ви от известен брой години.

Защо трябва да вярвам изобщо на някой? Искаш да стана като теб ли? Да съм цял живот РОБ на партията, не благодаря.

преди 1 час, N1K17Y написа:

Пак виж за онзи паметник на ул. Козяк. Той отговаря на всички критерии които описа, само че вместо "45 години" за сега са само 33години.

преди 13 минути, JohnTRIVOLTA написа:

И аз искам колЮльОimages?q=tbn:ANd9GcStmE-Cg8n154GkXlXAc03

Беше есента на 1975. Никога преди не бях опитвал банани.

Беше есента на 1975. Баща ми донесе банани. Никога преди не бях опитвал подобно нещо. Бях виждал банан само в учебника по френски. После дойде свободата и донесе много банани. Но те бяха различни. От Димитър Камбуров.

Било е през късната есен на седемдесет и пета. Беше си едно навъсено безпразнично време. Помня как баща ми донесе с вятката* отнякъде банани. "Цял грозд", каза той. Седем на брой, неподражаемо жълти, гладки, съвършени. Само дето думата "грозд" им стоеше грозно, правеше ги тукашни, лепеше им някаква нелепа тленна плод-зеленчуковост. Бананите извираха от черния си чвор като тропически торпеда, като седморка гост-изтребители в демонстрационен полет над възторжена манифестация, като ракети на новогодишна заря, като весели вносни катюши.

Беше божествен!.......................

https://www.dw.com/bg/беше-есента-на-1975-бях-виждал-банан-само-в-учебника-по-френски/a-53775227

sotsat-i-izobilieto-deistvitelnost-li-75

Извинявам се за офтопика, не се сдържах! :offtopic_s:

преди 1 час, Гражданин написа:

Вие не искате да пазите историята. Вие си искате комунизма и Русия и това просто е религия. И на снимките се вижда някакъв неадекватен плам в очите на всички с руските знамена. Все едно за тях свещенното дело е България да стане част от руската федерация...

Неудобната ИСТИНА

преди 42 минути, ivottoshev написа:

Останалото е политкоректна либерастия, лизане на краварски задници и предизборен PR.

Задника на Путлер с шоколад ли е намазан ?

преди 1 час, Гражданин написа:

Ей, каква злоба. Факт е, че този паметник е символ на окупацията и комунизма и само робите му се радват. Пазят го не защото искат да пазят някаква история.

-----

Сега нали пак си роб на американците, що цивриш?

Болен мозък си ти. Къв комунизъм ти се превижда?! Комунизъм има само в Китай.

Русия отдавна е капиталистическа държава. Нео-капиталистическа държава по-точно...

Защо не ви виждаме да врещите и да налитате като лешояд на мърша всеки път когато господарите ви от САЩ нападнат някоя държава?

преди 22 минути, ivottoshev написа:

Пак виж за онзи паметник на ул. Козяк.

Май този паметник само ти го знаеш. Иначе до сега снимки щяхте да развявате. Сравнения щяхте да правите. Мхм.

преди 3 минути, gagodrago написа:

Русия отдавна е капиталистическа държава.

giphy.gif

преди 7 часа, ivottoshev написа:

И @Гражданин така си мислеше. Беше убеден че след като неговото мнение е такова, това означава че повечето хора са на същото мнение и за това пусна тази анкета с убеждението че тя ще покаже резултатите които му се иска. Да, ама не. С тази анкета си вкара чист автогол, при това от другото наказателно.

Същото е и при теб. Приемаш желаното за реално. Алоооу, слез на земята бре. Според теб при един референдум колко процента от българският народ ще си даде гласа за събарянето на паметника? Дали ще е  много по-голям от мизерният процент в тукашната анкета?

преди 6 часа, Аралампи написа:

Защо "стига"? Щото не ти харесват ли?

Ако не е искало проценти пед... ъъъ... афтурчито, да не е слагало анкета.
Или па да я изтрие, ако има такава възможност. Или да я подправи...

Следя ги анкетите тук и личното ми мнение е, че изобщо не са представителна извадка. Защото според същите тези анкети, нямаше да има служебни кабинети, а "Възраждане" трябваше да управлява с 50+ мнозинство. И 'к'во правим сега?

преди 28 минути, ДзВяРа! написа:

И кой го е написал това?

Каква е истинската история според теб?

Във Виена и Берлин и тн., паметници на същата тази армия не са скандални. Защо ли? Най-вероятно защото си нямат чак толкова много Ивоинджевци и прочие платена утайка, и си нямат чак толкова много оФце, които да се водят по акъла на такава платена утайка.

преди 4 часа, Сър Пичук написа:

Ти, аз , а и всички кат*или тук - също. И хич няма да е евтино!

А за да се построят кой плати? За мавзолея кой плати? И прочети (защото не знаеш) в какви срокове е построен! Поне да имаше архитектурна стойност като Тадж-Махал и пирамидите, а то - гробница на партиен ръководител.

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Тук иде реч дали да се бута паметника,

преди 1 час, ivottoshev написа:

Фактът е, че това е паметник на армията, освободила Централна и Източна Европа от нацисткият ботуш. Точно това и пише на него - армията освободителка.

Filiq.png

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Най-вероятно защото си нямат чак толкова много Ивоинджевци и прочие платена утайка, и си нямат чак толкова много оФце, които да се водят по акъла на такава платена утайка.

Друго си да клекнеш пред господаря си.

vice.png

преди 12 минути, parmobil написа:

Следя ги анкетите тук и личното ми мнение е, че изобщо не са представителна извадка. Защото според същите тези анкети, нямаше да има служебни кабинети, а "Възраждане" трябваше да управлява с 50+ мнозинство. И 'к'во правим сега?

Разбрахме бре. Докладваха ни вече, че процентите в тази анкета не ви изнасят и не трябва да се взимат под внимание. Няма нужда всеки, който се е надявал на друг процент, по отделно да го пише.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Разбрахме бре. Докладваха ни вече, че процентите в тази анкета не ви изнасят и не трябва да се взимат под внимание. Няма нужда всеки, който се е надявал на друг процент, по отделно да го пише.

Ама не си разбрал! Проследи и другите анкети и обясни защо "Възраждане" не е първа политическа сила с парламентарно мнозинство?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.