Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 11 минути, Гражданин написа:

Абе кой ти е казал, че ме е страх? Дадох пример колко жалки са копейките чак такива, че да ме заплашва една от тях на ЛС за това какво съм писал тук. Кое не разбра. Защо да трябваше да ме е страх?

Значи почти не помниш кой те е заплашвал, обаче помниш че е "копейка". Дам, все повече заприличваш на иванка. Всеки, който не е гейпросащесср трололинка, е копейка. Нали?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 9 минути, Sliderum2 написа:

Значи почти не помниш кой те е заплашвал, обаче помниш че е "копейка". Дам, все повече заприличваш на иванка. Всеки, който не е гейпросащесср трололинка, е копейка. Нали?

Мислиш ли, че не съм експерт да разпознавам веднага кой е копейка и кой не е?

преди 12 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ха, кой е тоя наглец дето е почнал на лични?

Е един тип дето беше с хиляди мнения, но тъй като му докладвах съобщението преди да го скрийншотна и то се изтри от пощата ми и нямаше как да го възстановя, а сигурно е популярен тук. И тъй като не беше човек, с който веднага да си спомянм да съм спорил в някоя из темите му загубих и името. Беше още когато не знаех точно кой кой е във форума и имена не са ми правили впечатление толкова. Явно човекът беше решил просто да се изреже като простак на лични след като случайно беше видял либералните ми идеи. Помня поне след участието ми в коя тема беше съобщението му. Тази за ИК. Там нещо не му беше харесало явно.

преди 1 час, miro20 написа:

Айде бе ?

При това без да ни е обявено официално война.

https://desebg.com/iniciativi/4424-2020-06-22-15-13-13

Неидентифициран самолет разрушил четири сгради и ранил двама души :laughing5:

Те такива са винаги "доказателствата" ти. "Една жена на пазара каза", "говори се", "май", "вероятно", "има огромни подозрения", "в пресата пише".

преди 1 час, miro20 написа:

тошеффф пак насран и унижен като доказан фейкомет и спекулант :)

Само на единият от нас му се е налагало да използва "тези думи не са мои", за линк от негов пост... защото не застава зад написаното вътре. Така ли е, г-н Лоботомир Насраний?

преди 1 час, Sliderum2 написа:

:)

65_main.jpeg

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Наричат всеки, който не мисли като тях, "копейка". В другите държави също имат думи, които се използват срещу всеки, който не приема официалния наратив. "Руски трол" и "руски пропагандист" са сред основните термини, които се използват.

Цялата тази мода, да наричаш всеки, който не приема официалния наратив, руски [нещо си], тръгна от измамата РусияГейт, за която Хилъри Клинтън плати пари през 2016, за да се създадат компромати срещу Републиканците. Измамата беше, че Русия тайно контролира САЩ чрез Републиканците и затова не бива да се гласува за Републиканците.

Същата тази измама върви и в България и много други държави, като в България се казва, че ПП Възраждане са руски проект, чрез който Русия тайно управлява България.

image.png

main-qimg-402c4f6a487688fd90720ab3ae3f90

Вместо да кажат нещо смислено, наричат всички, които не мислят като на , руски тролове, ботове, ватенки, комунета... така доказват, че нямат нищо смислено да кажат и не могат да оспорят това, което ти им казваш. Ако можеха да те оспорят, щяха да те оспорят, а не да те наричат комуни, ватнека и т.н...

Ето ти примерна дискусия с тях:

Човек 1: Факт е, че 2+2=4

Човек 2: Да, така е.

Човек 1: Путин каза, че 2+2=4

Човек 2: Това не е вярно!!! Това е руска пропаганда!!! Щом Путин го е казал, значи е руска пропагандна!!!

Те игнорират фактите, ако тези факти са казани от някой, който те разглеждат като "комуне", "ватенка", "рашист" и т.н...

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...

image.png

преди 9 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Вместо да кажат нещо смислено, наричат всички, които не мислят като на , руски тролове, ботове, ватенки, комунета... така доказват, че нямат нищо смислено да кажат и не могат да оспорят това, което ти им казваш. Ако можеха да те оспорят, щяха да те оспорят, а не да те наричат комуни, ватнека и т.н...

Ами аз мога да споря, но ти явно не щеш. Например къде ми е скрийнота за DW? 2 месеца минаха. Нали беше почти готов?

преди 18 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Наричат всеки, който не мисли като тях, "копейка". В другите държави също имат думи, които се използват срещу всеки, който не приема официалния наратив. "Руски трол" и "руски пропагандист" са сред основните термини, които се използват.

Цялата тази мода, да наричаш всеки, който не приема официалния наратив, руски [нещо си], тръгна от измамата РусияГейт, за която Хилъри Клинтън плати пари през 2016, за да се създадат компромати срещу Републиканците. Измамата беше, че Русия тайно контролира САЩ чрез Републиканците и затова не бива да се гласува за Републиканците.

Същата тази измама върви и в България и много други държави, като в България се казва, че ПП Възраждане са руски проект, чрез който Русия тайно управлява България.

image.png

main-qimg-402c4f6a487688fd90720ab3ae3f90

Ето ти примерна дискусия с тях:

Човек 2: Да, така е.

Човек 1: Путин каза, че 2+2=4

Човек 2: Това не е вярно!!! Това е руска пропаганда!!! Щом Путин го е казал, значи е руска пропагандна!!!

Те игнорират фактите, ако тези факти са казани от някой, който те разглеждат като "комуне", "ватенка", "рашист" и т.н...

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...

image.png

я кажи ти къде си:)

преди 17 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Наричат всеки, който не мисли като тях, "копейка". В другите държави също имат думи, които се използват срещу всеки, който не приема официалния наратив. "Руски трол" и "руски пропагандист" са сред основните термини, които се използват

В кои други държави, бе фейкомет? И само не споменавай USA, защото ти там не си бил и 1 секунда

преди 19 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Цялата тази мода, да наричаш всеки, който не приема официалния наратив, руски [нещо си], тръгна от измамата РусияГейт, за която Хилъри Клинтън плати пари през 2016, за да се създадат компромати срещу Републиканците.

Отново йейкомет! В USA едан кампания струва много милиони - това не ти е НРБ

преди 22 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

копейкин си е обикновен рассийски фейкомет - същия, като тебе

преди 24 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Факта е, че 2+2 ТРЯБВА да е равно на 4. Но това не е точно така

преди 19 часа, parmobil написа:

Следя ги анкетите тук и личното ми мнение е, че изобщо не са представителна извадка. Защото според същите тези анкети, нямаше да има служебни кабинети, а "Възраждане" трябваше да управлява с 50+ мнозинство. И 'к'во правим сега?

Представителна е извадката – за тънката прослойка политически активни участници на форума, част от които, отгоре на това, е възможно и да не е съ самостоятелното си, собствено убеждение, когато публикуват. :)

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Сигничър още една голяма банка фалира в САЩ.

Къде се покри сега оня лоботомиро-трола от Русе с неговите изтъркани опорки за  3-те фалита на социализма?

Чакаме да напише нещо и за 3-те фалита на капитализма...:lol6:

Единият фалит на капитализма нали беше през 2008-ма...

Като гледам, вторият май ще е сега?

преди 13 минути, gagodrago написа:

Къде се покри сега оня лоботомиро-трола от Русе с неговите изтъркани опорки за  3-те фалита на социализма?

Чакаме да напише нещо и за 3-те фалита на капитализма...:lol6:

Единият фалит на капитализма нали беше през 2008-ма...

Като гледам, вторият май ще е сега?

Няма страшно, ще предплатим още няколко пъти чертежи на самолети и ще спасим икономиката на господарите.

преди 16 часа, miro20 написа:

Паметникът на Христо Ботев във Враца, открит през 1890г. - първият в България, осквернен от комунистите и след това демонтиран. 🇧🇬

Мирча, паметникът на Ботев във Враца е заменен с по-голям паметник на Ботев във Враца!

:hush:

http://e-vraca.com/zabelejitelnosti/wp-content/uploads/2018/06/DSC_3427-1024x681.jpg

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Някакви частни банки фалирали ... друго си е цяла държава да фалира, като 97ма !

Това ли ви е целта?

преди 13 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Някакви частни банки фалирали ... друго си е цяла държава да фалира, като 97ма !

Абе туй не го ли направиха,  седерасти на служба на сащ, умишлено, т е. от гледна точка на НК, криминално престъпление и престъпление против националната сигурност и против народа. Я чакай, чакай, 100% покритие на седерасти т е. поне част от съставите на пп и дб, с умнокрасивитета представляващ... гейпросащесср трололинки.

Тя и държавата е фалирала отдавна, спасява я единствено това, че може да печата пари безкрайно.

Вчера финансовия им министър настояваше сената да вдигне лимита за държавен дълг, иначе САЩ трябва да обяви дефолт!

на 12.03.2023 г. в 13:38, ДзВяРа! написа:

Беше есента на 1975. Никога преди не бях опитвал банани.

Беше есента на 1975. Баща ми донесе банани. Никога преди не бях опитвал подобно нещо. Бях виждал банан само в учебника по френски. После дойде свободата и донесе много банани. Но те бяха различни. От Димитър Камбуров.

Било е през късната есен на седемдесет и пета. Беше си едно навъсено безпразнично време. Помня как баща ми донесе с вятката* отнякъде банани. "Цял грозд", каза той. Седем на брой, неподражаемо жълти, гладки, съвършени. Само дето думата "грозд" им стоеше грозно, правеше ги тукашни, лепеше им някаква нелепа тленна плод-зеленчуковост. Бананите извираха от черния си чвор като тропически торпеда, като седморка гост-изтребители в демонстрационен полет над възторжена манифестация, като ракети на новогодишна заря, като весели вносни катюши.

Беше божествен!.......................

https://www.dw.com/bg/беше-есента-на-1975-бях-виждал-банан-само-в-учебника-по-френски/a-53775227

sotsat-i-izobilieto-deistvitelnost-li-75

Извинявам се за офтопика, не се сдържах! :offtopic_s:

Тази снимка е от ранните 90 - те години на 20 век. Проверявайте си снимките, преди да ги качвате. Тази е от времето на купонната система.

Аз съм била малка и купони не помня, но си спомням, че като бях в първи клас (1992 -1993) доста се чудих на розовите купони. Не знаех какво се прави с купоните, а сестра ми никога не би е разказвала, че за столовата има купони. Рядко ходех в стола, по това време баща ми превърна мазето в нашия блок на модерно малко барче, което предлагаше хамбургери. Така си отядох на хамбургери в първи и втори клас, че известно време не ми се ядаха. Докато после не опитх тези от "Макдоналдс".

Като цяло не помня да е имало купони в нашия град, пазаруваше се с пари. Режим на тока също не помня.

на 12.03.2023 г. в 14:10, БаалБек написа:

Filiq.png

Друго си да клекнеш пред господаря си.

vice.png

Грешна интерпретация. По принцип на висше духовно лице се оказва нужното уважение, в случая целуването на ръката. Но вие не сте християни и няма как да познавате правилата при християнската етика, или по - точно при източноправославната.

Явно предателите антибългари, списващи тук, са предимно католици. А те винаги са мразели източното православие.

преди 21 часа, Sliderum2 написа:

Браво, значи гражданката е наистина наркоман, ако не и нещо повече.

Остави го, наркоманите са хора с болни мозъци. Гледала съм американски филми по "Холмарк" за наркоманията и как наркоманите превръщат в ад живота на собствените си семейства. Родителите се поболяват от мъка и здравият им брак стига до развод, защото се обвиняват всеки другия, че е допуснал детето им да взима наркотици.

На този ням какво да му се говори. Наркотиците влияят много сериозно на съзнанието, вредят физически много повече и от алкохола. Гледала съм филми за наркомните по "Дискавъри" и "Нешънъл джиографик".  Имаше един филм, който пуснаха по "Дискавъри" в началото на 2003. Млада двойка, наскоро станали родители, се прибирали от парти. И двамата наркомани. На партито взели някакъв нов наркотик. Спрели насред пътя и излезли от колата, звъннали на спешния телефон, че ги нападали странни същества, виждали странни светлини и места. Да уточня, че действието се развива през зимата, температурите са минусови, има много сняг. Двамата излизат от колата без якета, шапки, шалове и ръкавици. Оставили колата със включени мотор и светлини и отворени врати. Хукнали към близката гора, но не разбрали, че са в гора, мислели, че се намират в някакво странно и омагьосано място. Лутат се, вървят с километри, накрая изнемощяват от силния студ и умират насред пустошта, на няколко километра от колата и далеч от населени места. Полицията намира колата им, а телата им намират след дни. За късмет, бебето не е било с тях. Горкото момиченце остава на грижите на баба си и дядо си по майчина линия.

Наркотиците вредят много. Водят до зрителни и слухови халюцинации, до загуба на връзка с реалността, от наркотиците опадат косата и зъбите, ноктите се чупят, носът се разранява, вените се разпадат, човек се състарява преждевременно. Наркоманите крадат от родителите си, братята и сестрите си, приятели, колеги, съседи.......... Крадат пари или бижута, техника, които продават или залагат за едната доза.Живеят мръсно, с дни не се къпят, не си поглеждат децата, не ходят на работа, не плащат сметки, стават бездомници и скитници, просяци.

Аз избягвам да взимам едно лекарство за тригеминалната невралгия, което лекарката ми предписа, защото влияе на психиката. Покрай двете ми операции, имах кошмари и ужасни видения, причинени от болкоуспокояващите, които ми вливаха.

За Денис Теофиков се говори, че е бил наркоман и може да е скочил от високо вследствие на наркотици. Не е невъзможно. Наркотиците така ти влияят, че могат да те убедят, че можеш да летиш и да решиш да скочиш от високото.

Да пробвам наркотици от любопитство? Не, благодаря! Достатъчно съм разумна, за да не го правя!

По - любопитна съм за секса, отколкото за наркотиците.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Поля, споко бе, не е наркоман. Поне според него. Само широкоскроена безличност.

Все ми е тая какъв е! Но е отвратително да рекламира наркотиците, това трябва да е забранено, тук четат и тийнейджъри! Да не говорим как ме дразнят приказките му, че който не е пушил трева, той не е живял! Абсолютни глупости. Аз избягвам алкохола, цигарите и наркотиците и не мисля, че това ме прави тъп или задръстена, или пък скучна.

На мен не ми трябва алкохол, за да ми е весело по празниците. Създавам си настроение сама и без разни стимуланти. Само ми липсва музиката.

преди 21 часа, Гражданин написа:

Слидеруме, заслужаваш ли изобщо коментар за жалкото си мнение. Личи си, че нищо не разбираш и започваш да обиждаш наред. По цял свят нормалните хора са наясно, че тревата не е по-лоша от алкохола и цигарите, с които сигурно се наливаш всеки ден. 

Ето ти научни данни (долу). Най-опасен за хората е алкохола и заради това е приемлив за статуквото, защото разрушава семействата и подтиска желанието за бунт тъй като деградира мисловната дейност. Алкохолът е сигурен убиец за много, които седнат пияни зад волана. Психиделиците към, които спада тревата са най-безобидните субстанции. Когато някой се напуши, не му идва на акъла да посегне на някого и да го бие за разлика от алкохола отключващ често агресия. Не водят и до физическа пристрастеност тъй както алкохола и цигарите, а стимулират фантазията и не са особено на почит в авторитарните държави, защото карат да се замислиш за статуквото и да си задаваш въпроси, които на пияна и тютюнева глава, угрижен докато четеш за "положението си" във вестник "работническо дело" няма да се сетиш, нито там ще ти ги напишат. За комунизма си важен като роб, не като свободно мислещ. Мисля, че е трябвало в някакъв етап от живота си да опиташ трева, за да не си такъв ръб какъвто си сега. Жалко, че си можел, защото не е било толкова невъзможно да си имал готини връстници, които не са ръбове, а са слушали хубава и непросташка музика точно като са правили такава Линард скинърд и подобни групи. Можело е да се напушиш веднъж с тях и да слушате музика. Достатъчно е щяло да бъде например, за да си отвориш съзнанието и да не си сега роб на петолъчките, сърповете и чуковете. Щеше да ти е смешно да седиш във форум и да защитаваш комунизма.

_49735645_drugs_comparisons_464gr.gif

Много, ама много е грозно да се подиграваш на по - възрастните хора от теб. Това издава липса на възпитание и култура.

Точно ти за обща култура недей да говориш, че си много, ама много тъп.

Освен това пиеш ли кафе? Знаеш ли, че и то е стимулант? 

Причината да са легални някои неща е, че скапват тялото ти по-бързо и няма да тежиш на пенсионната система. Тревата няма да те скапе така като алкохола, цигарите и кафето. Даже има и модерни терапии с нея срещу рак. Произвежда се почти без пари и е ясно как може да удари по джоба на фарма мафията. Някои психиделици лекуват и депресия, включително и пристрастеност към алкохол и цигари. Даже биха ти помогнали и в товя случай. Разбира се, комунистическите телевизии няма да ти го покажат това. Ти си необходим на рОдината с алкохолизиран и пушещ цигари мозък. Иначе ще надживееш пенсионната система и ще си задаваш въпроси като "защо по дяволите съм ходил в казарма?".

Приказваш пълни тъпотии. Не знам откъде си ги чел и кой ти ги е казвал тези глупости, но са абсолютни глупости и сега ще ти обясня защо са глупости!

Кафето е стимулант, да, но не чак толкова силен, колкото наркотиците. Кафето има свойството да те разсъни, да ти даде сили и енергия, но кафето изобщо не влияе по никакъв начин на психиката. Кафето не води до зрителни и слухови халюцинации, нито до загуба на връзка с реалността и желание да полетиш от терасата на осмия етаж, например.

Наркотиците са изключително врени, а това, че ти не го вярваш, си е лично твой проблем. Но, не разпространявай лъжи за наркотиците, ако обичаш.

Сигурно ще ме изядете с парцалите, но съм много против медицинската марихуана. Раково болните може и да притъпяват болките си с нея, но се излагат на огромен риск. На риска да откачат и в пристъп на умопомрачение да се самоубият. Да скочат от терасата, вярвайки, че могат да летят. Или да предозират заради болки и да умрат.

На мен наскоро ми откриха трегеминална невралгия. Това е най - силната и най - страшната болка, позната на хората. Не Ви пожелавам да я изпитате. Такава кошмарна нощ изкарах, че се боях, че от болка съвсем ще изгубя инстинкт за самосъхранение и ще скоча от терасата или ще си ударя главата в стената.Обикновените болкоуспокояващи не помагат, те не влияят на мозъчните нерви и не спират обърканите импулси в мозъка, това става само с хапчета, изписани от лекар, с рецепта, каквито изписват на хората с епилепсия. Много се боя да не спре да ми действа едното хапче. Другото няма да го пия за нищо на света. Няма и да прибегна до медицинска марихуана никога.

Само заради рекламата ти на наркотиците, трябва да си докладван и баннат.

И  Димитър Бербатов го каза "Не сте готини вие, които пиете, пушите, дрогирате"............ Какво, и той ли е комуне?

Дрогирай се, но не рекламирай тези отровни боклуци пред децата. Накрая ще свършиш в някоя канавка или в някоя изоставена сграда. Не си готин, нито забавен, нито интересен.

И глупостите ти, че с алкохола се цели намаляване на населението, а с наркотиците не, ги разправяй на някой друг. Това са нелепици!

преди 21 часа, N1K17Y написа:

Противоречието е, че защитаваш "освободителката" с това, че тук не са умирали техни войници, но понеже била свеотвна войната, брои се че са умирали другаде и затова има паметник, обаче за "краварите" не трябва да има паметник, нищо, че Хитлер е щял да сгъне "освободителката", ако не бяха те. Противоречието е, че защитваш окупацията и завладяването ни от "освободителката", с аргумента "били сме вражески страни", обаче когато вражеската страна ни бомбардира, те са изроди. 

Кого да сгъне бе? Великата му армия беше разбита при Сталинград! На нацистката пропаганда ли вярваш? Та той до края е лъгал народа, че всички германски войници са загинали при Сталинград. А знаеш ли какво става, когато на Нюрнбергския процес като свидетел идва Фридрих Паулус? Всички са го мислели за мъртъв. А живите, но пленени германски войници, когато ги пускат след време от ГУЛАГ и се завръщат у дома си?

Никой не е сгънал любимия ти фюрер, ти вярваш на лъжи и измислици.

преди 21 часа, shishmanovp861 написа:

Чистата марихуана и тютюн не са толкова вредни.Това,че слагат боклуци е друг въпрос.

Абсолютни лъжи! И теб трябва да те докладват и баннат за реклама на наркотици!

Не съм пристрастен. Къде видя да искам да руша? Просто съм съгласен да се премести просто, защото не ми харесва да си го ползвате за пропаганди и сектантски комуноидни ритуали. По-добре да се премести някъде другаде, толкоз. Емоция чак не влагам.

Какви сектантски и комуноидни ритуали ти се привиждат? Честванията за първи май - международния ден на труда и девети май - денят на победата над нацизма ли? Социалистическите знамена, наред с българското и руското знаме и георгиевските лентички ли? Верно не си добре. Не знаеш значението на думата "секта".

преди 20 часа, Гражданин написа:

До колкото съм чел май ти беше някакъв капиталист с апартаменти. (Може и да не е така). Ще си дадеш ли допълнителните жилища в името на комунистическата идея? Ей така, някой да си живее щото нищо, че е твое, така няма да показваш, че си скръндза, а ще демонстираш, че си дащен.

За казармата въобще не са глупости. На никой младеж не му се ходи освен ако за нищо друго не става. Защото като "кандидатстваш за войник" не ти искат нито образование, нито каквото и да било. Трябва ти само кратуна, върху която да се сложи каска. На такива в САЩ им викат "Jarhead". Консервена глава. Действително, за да умреш като пушечно месо не се иска от теб абсолютно НИЩО. Какво толкова невероятно и възвишено има в това да копаеш дупки по команда на някой простак, който също нищо не може да прави? ОО, ама то било в името на рОдината! Родината може да те изпрати да се биеш за нея или ти да искаш да я защитаваш и без да си играл на магаре и да си ровил в дупки. А на някои не им понася насилието от страна на комплексираните насилници, които знаят, че няма на кого да се оплачеш докато си в "казармата" и си позволяват да те повредят физически и психически. В нея по дефолт нямаш право да се опакваш, иначе "не си мъж". Ма и голям мъж да си, не пречи да те осакатят. Да не говорим, че не може да си намериш работа, ако си млад специалист и му предстои казарма. Както и ако имаш жена, трябва да се чакате 6 месеца ами ако имаш и дете и т.н. и т.н.. С всичко казано по темата трябва да си кръгъл идеалист, за да не си наясно. И още по-голям идеалист да смяташ, че казармата уж калява и предпазва от гееве и т.н. Че то гейовете си личат в училище още на 11 - 12 годишна възраст. И не се оправят след казарма. Така че доводите на първична сексуална основа, че едва ли не казармата те прави мъж са пълна простотия. В днешно време, при тези технологии, това е загуба на нерви и пари, които държавата може да вложи в образование и технологии и пак да има хора, които да искат да са консервни кутии, ако армията се професионализира. 

И нататък не ми се обяснва и за другите простотии на копейките, които искат връщане назад в миналото, защото нищо друго освен казармата не им е гордост в живота. Тъжни чичковци и дедковци. 

А ти си тъжен наркоман.

Не се искало образование за казармата? Я пак? В казарма няма да те вземат, ако не можеш да четеш и пишеш, да попълваш документи, да умееш да се ориентираш с карта и компас, да разчиташ табели, пътни и всякакви други маркировки.

И само да те светна, че армията не е само за война. В мирно време армията помага при аварии, бедствия и катастрофи. Нашата армия неведнъж е помагала при наводнения. Правят го, защото принципно военните разполагат с тежка и високо проходима техника, каквато по принцип нямам другите организации, освен това в армията ги учат на ред, дисциплина, оцеляване в различни условия, боравене с различна техника и как се оказва помощ на цивилното население при бедствия. Така е във всяка една държава, не само у нас и не само в Източна Европа. Да, военните често не реагират навреме, защото армията е под прякото командване на президента и на военния министър. Трябва министъра да разреши, за да може армията да отиде да помогне на хората. Ако бедствието се случи през нощта, забавянето е заради комуникацията и времето за реагиране, осъзнаване на размерите на бедствието и търсене и консултация със специалисти каква помощ точно е нужна.

Така че, не плюй по армията, ако обичаш.

преди 53 минути, Anneliese написа:

Кафето е стимулант, да, но не чак толкова силен, колкото наркотиците. Кафето има свойството да те разсъни, да ти даде сили и енергия, но кафето изобщо не влияе по никакъв начин на психиката. Кафето не води до зрителни и слухови халюцинации, нито до загуба на връзка с реалността и желание да полетиш от терасата на осмия етаж, например.

Ти изобщо не знаеш за какво говориш, защото ефектът на всички наркотици е различен. Като влезеш в аптеката, това което е по стилажите какво мислиш, че е? Различни видове химии, само че с тази разлика, че са легални, за да печели фарма мафията. И кафето си е съвесем реален стимулант. Стимулантите не водят до халюцинации и скачане от прозорци и тераси. Ако искаш прочети по темата, никой не те кара да опитваш. Кафето е от групата на алкалоидите. Чист наркотик. Това, че ти е трудно да свикнеш с идеята, че се друсаш всеки ден с кафе си е твой проблем.

Наркотиците са изключително врени, а това, че ти не го вярваш, си е лично твой проблем. Но, не разпространявай лъжи за наркотиците, ако обичаш.

Никой не разпростанява лъжи, а ти просто си ограничена и ги наричаш лъжи, защото ти е по-лесно да се хванеш за наратива на фарма мафията, която забранява алтернативната медицина. Ако тя беше позволена, ти щеше да се чувстваш много по-добре. Поне една трева да беше опитала, да се посмееш малко с приятели, та да видиш в живота си поне веднъж, че не е кой знае какво и въобще не води до глупостите, които ти пропагандираш. 

Сигурно ще ме изядете с парцалите, но съм много против медицинската марихуана. Раково болните може и да притъпяват болките си с нея, но се излагат на огромен риск. На риска да откачат и в пристъп на умопомрачение да се самоубият. Да скочат от терасата, вярвайки, че могат да летят. Или да предозират заради болки и да умрат.

Никой не скача от терасите като се напуши. Дори патките излитат от земята, а не се редят да хващат асансьорите, за да се качат на 10-я етаж, от където да скочат преди полет. Ако на някой толкова му се лети, да опита да излети от земята първо. Това, че има кръгли... като теб, не означава, че всички трябва да страдат.

На мен наскоро ми откриха трегеминална невралгия. Това е най - силната и най - страшната болка, позната на хората. Не Ви пожелавам да я изпитате. Такава кошмарна нощ изкарах, че се боях, че от болка съвсем ще изгубя инстинкт за самосъхранение и ще скоча от терасата или ще си ударя главата в стената.Обикновените болкоуспокояващи не помагат, те не влияят на мозъчните нерви и не спират обърканите импулси в мозъка, това става само с хапчета, изписани от лекар, с рецепта, каквито изписват на хората с епилепсия. Много се боя да не спре да ми действа едното хапче. Другото няма да го пия за нищо на света. Няма и да прибегна до медицинска марихуана никога.

Ми бъди си праведна комунистка, трови се с химиите на фарма мафията, живей в приятно унесено състояние от лекарствата от аптеката и плюй по младите и искай затвори и казарми за тях, защото ти си нещастна. Явно така се чувстваш най-добре, като искаш да определяш като полиция на другите правила за живота, защото твоят не се е получил. Освен да те съжалявам, друго няма какво да ти кажа.

Само заради рекламата ти на наркотиците, трябва да си докладван и баннат.

И  Димитър Бербатов го каза "Не сте готини вие, които пиете, пушите, дрогирате"............ Какво, и той ли е комуне?

Къде видя реклама? И какво ми пука за Митко Бербатов. Пука ми за него колкото ми пука за Стоичков или Лили Иванова.

Дрогирай се, но не рекламирай тези отровни боклуци пред децата. Накрая ще свършиш в някоя канавка или в някоя изоставена сграда. Не си готин, нито забавен, нито интересен.

Кой се дрогира ма? Доказателства можеш ли да приложиш като цитати например? Аз мисля либерално, никъде не промотирам. Има много успешни хора, които си пафкат. Това, че на теб не ти се получава да го осмислиш как хората не живеят като теб в машина на времето, някъде в 80-те, не означава, че трябва да им ограничиш живота и да обясняваш на някого къде ще свърши. В канавка или изоставена сграда? Моля? Ти чуваш ли се? Пий си хапчетата, не сме 90-те. За теб явно всичко е хероин. Образовай се малко по темата. Виж какви са различните субстанции, как влияят, какво правят. Има достатъчно документални филмчета за интелигентни хора с отворено съзнание. Ти ако не си от тях, жалко ама просто недей да обяснваш наляво-надясно кой къде щял да свърши и как защото ти самата имаш комплекси и искаш да тормозиш хората. Личи си, че ти желаеш това за всички инакомислещи. Лагери, затвори, канавки. За тая работа има психолози и психиатри. Аз лечение не мога да ти препоръчам.

Абсолютни лъжи! И теб трябва да те докладват и баннат за реклама на наркотици!

Пак питам, къде видя реклама на каквото и да било? ЛЕ - КУ - ВАЙ СЕ!

Какви сектантски и комуноидни ритуали ти се привиждат? Честванията за първи май - международния ден на труда и девети май - денят на победата над нацизма ли? Социалистическите знамена, наред с българското и руското знаме и георгиевските лентички ли? Верно не си добре. Не знаеш значението на думата "секта".

Комуноидните секти си личат от далече. Георгиевски лентички, плакати на холивудски герои в черно бяло представени за нечии дядовци и безплатна храна. Да се поснимат социалистите с руските и комунистическите знамена, да пеят малко за социализма, ритуално да изгорят някое знаме на ЕС и НАТО. Това не е ли сектантско поведение? Аз нормални хора демократи не виждам да горят чужди знамена, а вижте вие какво правите на Копринка или пред тотема всяка година.

Вижте какво правите и ми говорите, че не искате война? Горите знамето на ЕС! Какво искате, другарке? Какъв мир с палене на знамена? Алооо! Няма ли държава да ги спре тия секти?

960.jpg

9-mai-zname-es-zapaleno-cropped.l.webp

А ти си тъжен наркоман.

Ако още веднъж ми кажеш наркоман, ти ще бъдеш докладвана.

Не се искало образование за казармата? Я пак? В казарма няма да те вземат, ако не можеш да четеш и пишеш, да попълваш документи, да умееш да се ориентираш с карта и компас, да разчиташ табели, пътни и всякакви други маркировки.

В казармата могат да те вземат дори и да си пълен дебил. Ти не се страхуваш от това да те вземат в казармата. Просто искаш на другите да им е гадно. Ти просто мразиш мъжете, също и жените им, защото искаш да ги оставиш без мъже или да им ги осакатиш пращайки ги на казарма.

И само да те светна, че армията не е само за война. В мирно време армията помага при аварии, бедствия и катастрофи. Нашата армия неведнъж е помагала при наводнения. Правят го, защото принципно военните разполагат с тежка и високо проходима техника, каквато по принцип нямам другите организации, освен това в армията ги учат на ред, дисциплина, оцеляване в различни условия, боравене с различна техника и как се оказва помощ на цивилното население при бедствия. Така е във всяка една държава, не само у нас и не само в Източна Европа. Да, военните често не реагират навреме, защото армията е под прякото командване на президента и на военния министър. Трябва министъра да разреши, за да може армията да отиде да помогне на хората. Ако бедствието се случи през нощта, забавянето е заради комуникацията и времето за реагиране, осъзнаване на размерите на бедствието и търсене и консултация със специалисти каква помощ точно е нужна.

Има достатъчно армия. Полиция и пожарна, които да помагат на хората в случай на нужда. И ни трябва не повече от едни 20 - 30 хиляди професионално обучени бойци в професионални екипировки и с модерно оборудване.

Така че, не плюй по армията, ако обичаш.

Къде видя да плюя армията? Ти добре ли си? Имам чувството, че кръвното ти скача докато си пишеш с хората тук. Обиди, закани, простотия! Ти си за бан бе момиче!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.