Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един въпрос към християните

Featured Replies

преди 15 минути, insec написа:

Нема по- тъп добитък от комунделите!!!

То, явно по-тъп от въпросните си ти ... :) След като ме смяташ за комун дел ... :) 

• Отговори 188
  • Прегледи 12,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

Сърп и чук !

• M.Николов
    M.Николов

Докато има подобни идиоти, тази страна никога няма да се оправи.

• Валсо
    Валсо

Защото вашата християнска логика кърти мифки по всички параграфи.   A тая гюм баба я чувам за първи път! Прилича повече на герой от "Supernatural", отколкото на нещо реа

преди 1 час, дioiд написа:

То, явно по-тъп от въпросните си ти ... :) След като ме смяташ за комун дел ... :) 

бре - че кога предаде другарите? :giggle1:

преди 3 минути, insec написа:

бре - че кога предаде другарите? :giggle1:

Ти малиш нито не знаеш с кого другарувам и с кой съм приятел, но тъпо е да търсиш "под вола теле". :) 

Омразата е само и единствено в твоя мозък!!! 

току-що, дioiд написа:

...

е след всичкото ти признание в любоФ към байтошо и соца, наистина няма как да знам, че си комундел та дрънка.  😏

преди 3 минути, insec написа:

признание

Признание и признаване не е едно и съшо ... :) 

Друг е въпроса, че не знаеш моето призвание и/или моята реализация в живота ... :) 

Мъ, верно си по-тъп от дет ги мразиш ... :) 

п.п. Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

преди 11 минути, дioiд написа:

Друг е въпроса, че не знаеш моето призвание и/или моята реализация в живота ...

реализацията ти от комунист, на не- комунист ли? :giggle1:

току-що, insec написа:

реализацията ти от комунист, на не- комунист ли? :giggle1:

Явно квантовото не го владееш ... :) Но, така е с невежите ...

п.п. Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Явно квантовото не го владееш ..

ам, като не съм бил комунист, не го владея - квантовото :goahead:

преди 7 часа, insec написа:

ам, като не съм бил комунист, не го владея - квантовото :goahead:

Де да бе тесен специалист, ам май друго освен популизъм не умееш ... :) 

Както и да е ... 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

на 28.05.2023 г. в 3:06, дioiд написа:

Отделно това, то Христос със своята саможертва е изкупил греховността, НО, само и единствено на адамовия род.

Т.е. само за християните. Който не стане християнин и не приеме християнството - ще гори вечно в Ада или ще бъде хвърлен в Огненото езеро.

Ти не си християнин явно.

Защо? Българите сме християни по дефолт. Празнуваме Коледа и Великден, ето ти християни. 

-> Принципно човек е имал вечен живот, но е съгрешил. В тоя свят, ако живее праведно (стереотип на поведение), то ще му бъде "възстановен" в другия (ще възкръсне за нов живот), но това трябва да стане по своя свободна воля, т.е. Бог не ти дава цел!!! Дава ти вяра, че си подобен на Бог, и че си способен чрез смирение, покаяние, прощаване и т.н. да не попаднеш в забвението след кончината си. 

Ясна ми е историята за райската градина и че тогава не е имало други хора на земята освен Адам и Ева и са били безсмъртни докато не са се снушили и Бог им се е ядосал, защото това било единственото правило. Изгонил ги като мръсни котета и животът им извън зоопарка бил труден и опасен и те почнали да стареят. Но защо да са виновни хората родени след това заради греха на предшествениците си? Ти можеш да се покаяш за собствените си грехове, не за чуждите.

Отделно това, то Христос със своята саможертва е изкупил греховността, НО, само и единствено на адамовия род. Ти от него ли си??? :) => Щото не всеки тук и/или в света е от въпросният род, така, че дори да ти е "цел" вечния живот, то няма как да се постигне тази цел за вечен живот в този свят, а не на оня ... :)  

Христос изкупва греховете на цялото човечество, не само на евреите (ако имаш предвид тях с "адамовия род"). Ако никой друг няма да бъде спасен, а само отбрана каста от хора, тогава няма никакъв смисъл цялата християнска религия, защото след като няма да бъдеш спасен с нея, тогава трябва да си търсиш друга, която ще те спаси.

п.п. Целта е нещо което да постигнеш в този свят и в този живот. Именно за това трябва политика, за да я постихнеш въпросната си лична или колективна цел.  => Я ми кажи как се става християнин??? :) 

Ми как се става? Като са те възпитавали с християнски обичаи. Ако не отричаш Коледа и Великден, значи си християнин. Може и да не вярваш, но все пак това ти е културата, в съзнанието си имаш представи за добро и зло, християнски архетипи и т.н., вече дали ходиш на църква и плащаш 10% от доходите си, за да може свещенниците да карат луксозни автомобили и да живеят охолно с родата си е твой избор и със сигурност не това те прави християнин.

току-що, bioid написа:

Не. Не е така.

А как е?

преди 8 часа, Гражданин написа:

А как е?

В България православните християни са 20-30 000 човека.В никой случай повече.

Православен християнин може да  бъде само човек, който знае символ веруюто на църквата.

Всички останали, ако ще и на сто пребрования да се самоопределят като такива, е без всякакво значение.

Не може да си православен и да не знаеш в какво вярват православните.Тогава си нещо друго, а не православен.

преди 2 часа, badr написа:

Всички останали, ако ще и на сто пребрования да се самоопределят като такива, е без всякакво значение.

църквата па си ги брои християни - а има и положения, при които християните са нинам си колко милиарда съставени не само от православни, но и от католици, протестанти, мормони, евангелисти, йеховисти и куп други християнства.

преди 8 минути, bioid написа:

Защо коментираш като си невеж по тези въпроси?!

Защо ме коментираш, като съм невеж по тези въпроси?!

преди 21 часа, _Aumi_ написа:

Т.е. само за християните. Който не стане християнин и не приеме християнството - ще гори вечно в Ада или ще бъде хвърлен в Огненото езеро.

Християните ще бъдат спасени, а другите ще бъдат съдени спрямо това дали са водели праведен живот. НО, пак да подчертая => Едните ще възкръснат за нов (вечен) живот, а другите ще са във вечно забвение. Това обаче ще се случи чак след свършека на този свят. => Това не си ли го прочела в Библията??? = Или отново изискваш от мен точен цитат от нея??? => Да напомня, че тук споделям свои разбирания. 

До тогава едните ще "стоят" до Господ, а другите където си искат ... :) => Признавам си, че не знам дали може да приемеш християнството след смъртта си. :) 

п.п. Аз, приживе, съм приел християнството, а дали съм живял праведно ще разбера на оня свят!!! :) 

преди 17 часа, Гражданин написа:

Българите сме християни по дефолт.

Цъ!!! Официалната религия е такава, но християнин си по своя свободна воля!!! 

Има и друго: Трябва да си кръстен, т.е. въведен в Църквата = Да те има в регистрите ѝ. Друг е въпроса, че по своя воля може да имаш и църковен живот.  

п.п. Считай религията като операционна система!!! :) 

Християните ще бъдат спасени, а другите ще бъдат съдени спрямо това дали са водели праведен живот.

Значи само другите ще бъдат съдени, а християните ще бъдат спасени и всичките им грехове ще бъдат изтрити?

Едните ще възкръснат за нов (вечен) живот, а другите ще са във вечно забвение.

Ами хубаво е да си вярваш и да живееш с тази надежда!

До тогава едните ще "стоят" до Господ, а другите където си искат ..

Ясно е, че си вярвате, че вие християните ще стоите до Господ, а другите ще бъдат отритнати. Но трябва да имаш предвид, че хората от другите религии не вярват в това и техните писания им обещават друго. Така че, ти се вервай колкото щеш, а те ще си вярват в това което им е обещано на тях. Пък един ден ще се види кой бил крив и кой прав.

преди 13 часа, badr написа:

В България православните християни са 20-30 000 човека.В никой случай повече.

Православен християнин може да  бъде само човек, който знае символ веруюто на църквата.

Не може да си православен и да не знаеш в какво вярват православните.Тогава си нещо друго, а не православен.

И какво е това толкова специално верую на църквата, че само отбран кръг от просветени да го знаят и да не споделят на света какво е то? Пазят го само за себе си като съкровище ли? Това не е ли малко егоистично, което е според мен е поне някаква форма на грях. Да знаеш как да спасиш хората ама да си траеш, за да може във вашия "круизен кораб" да има повече свободни места, така че да се ширите и да не ви се налага да си споделяте бирата. Щото все пак нали трябва да ви стигне там за цяла вечност, а Бог никъде не е казал колко точно е отделил. Малко като мюсюлманите и девствениците в рая. Ами ако 100 девственици не са достатъчно за цяла вечност? Ама те всъщност няма как и да са девствени цяла вечност...

Та идеята ми е православен, неправославен, каква толкова е разликата? Има и много тегави секти, в които само членуващите се смятат за спасени, с много строги правила и масовката в тях е основно от хора, които са много мръднали и малка част такива, които излизат на сцените и печелят яко кинти като пеят алилуи. Това са опасните евангелистки църкви. Но явно има и опасни православни такива, щом ти ми казваш, че 20-30 000 човека, значи от някъде я знаеш и се преброявате или ти казват в твоята църква. Не знаех, че православните се преброяват. Ако една православна църква прави преброявания на членуващите, значи залита към някаква секта. Защото истинската православна църква не съм чувал, че иска членство или изисква преброяване. На нея не би следвало да ѝ е нужно да си преброява членовете, защото единствената функция на членството е членския внос. Православната църква едва ли има нужда от членски внос, за да се издържа. Тя има толкова много имоти и земи, че не ѝ е необходимо. Поне според мен. Може да споделиш коя е твоята църква, за да ми стане по-ясно.

преди 5 часа, _Aumi_ написа:

Пък един ден ще се види кой бил крив и кой прав.

Е няма нищо да се види от мъртви хора, съжалявам за откровението.
Те религиите са екзистенциални патерици предназначени да бъдат ползвани от живи хора.
Умрелите повече нямат нужда от патерици.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.