Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един въпрос към християните

Featured Replies

преди 59 минути, Гражданин написа:

Отговно не мога да разбера

Което показва, че не си християнин или по-точно православен такъв. 

Православните християни не обръщат внимание на лъжите, т.е. Те се молят Бог да ги избави от лукавите и които ги лъжат.

Защо не ме игнорира??? 

• Отговори 188
  • Прегледи 12,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

Сърп и чук !

• M.Николов
    M.Николов

Докато има подобни идиоти, тази страна никога няма да се оправи.

• Валсо
    Валсо

Защото вашата християнска логика кърти мифки по всички параграфи.   A тая гюм баба я чувам за първи път! Прилича повече на герой от "Supernatural", отколкото на нещо реа

преди 1 час, Гражданин написа:

Няма да ти се получи

а, що - получава му се. Балъци колкото искаш

Тежките запойни и самотни нощи напират да си пише в ранни зори, в неделя. Труден е живота на народните алтернативни и алкохолни академици. Малко брътвежи, малко кълване тук-там... който се хване. Винаги има кой, дори и на пълни глупости, празно дрънкане или алкохолни делюзии.

преди 7 минути, dioib написа:

Православните християни не обръщат внимание на лъжите, т.е. Те се молят Бог да ги избави от лукавите и които ги лъжат.

Защо не ме игнорира??? 

социалист/комунист = безбожник/атеист, би трябвало да го знаеш. Та от устата на такъв да се разяснява Християнството е меко казано вулгарно !

преди 18 минути, dioib написа:

Къде съм казал какъв съм?

Добре, така ли ще се измъкнеш? Че лъжите нямали значение за православните християни. 

Защо не ме игнорира??? 

Защо?

преди 27 минути, JohnTRIVOLTA написа:

социалист/комунист = безбожник/атеист, би трябвало да го знаеш. Та от устата на такъв да се разяснява Християнството е меко казано вулгарно !

Това не означава обаче, че словото не е православно. ;) Или какво, да ползваме гръцкия ли??? 

И един вулгарен човек може да е православен християнин!!! 

преди 1 минута, dioib написа:

Това не означава обаче, че словото не е православно. ;) Или какво, да ползваме гръцкия ли??? 

Какво ти е мнението за СССР?

преди 3 минути, Гражданин написа:

Какво ти е мнението за СССР?

Това е един разпаднал се съюз на съветските социалистически републики. 

преди 3 минути, dioib написа:

Това е един разпаднал се съюз на съветските социалистически републики. 

А в сърцето ти ли е?

преди 7 минути, dioib написа:

Нещо бъркаш понятията Слово и език !!!

преди 8 минути, dioib написа:

И един вулгарен човек може да е православен християнин!!! 

Няма как да бъде, бъркаш много!

току-що, Гражданин написа:

А в сърцето ти ли е?

Определено не е нито в сърцето ми, нито в някой друг орган. Това се е случило. То не ме вълнова. 

Ако имаш предвид дали съм съпричастен, то считай, че руснаците ги смятам за по-големият брат, т.е. няма как да споделя повече по така зададеният от теб въпрос, защото спрямо моите разбирания е интимен. 

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Език всеки има, но не чрез него се предава словото, защото не всеки език умее да се движи правилно в устата.

Ти, какво, фелацио ли обичаш??? :) 

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не ти бъркам някъде!!! :) Нещо много си пре-възбуден. :)  

преди 39 минути, dioib написа:

Език всеки има, но не чрез него се предава словото, защото не всеки език умее да се движи правилно в устата.

Ти, какво, фелацио ли обичаш??? :) 

Не ти бъркам някъде!!! :) Нещо много си пре-възбуден. :)  

За това иде реч, за това, за тази ти вулгарност, Бог да ти прости!

на 17.05.2023 г. в 12:31, Валсо написа:

Кръстът по принцип е древноримско изобретение за мъчение и понеже Ицо Пирона е умрял на въпросния кръст, вие си го слагате (кръста) навсякъде - по ушите, по вратовете, по челата (подобно на Георги Семерджиев), че и по други места... Та затова ми е интересно: ако Ицката беше умрял от (к)анално изнасилване, извършено от някой римски легионер, какво щяхте да си кичите по вратовете в наши дни? :D :D

За тебе Иисус Христос - Ицо Пирона ли е???

преди 27 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Какво като му прости Бог? "Невежеството е ад" - християни са го казали. Така че каквото носи със себе си, с това ще се обгради в бъдеще. Буда също казва, че невежеството е най-тежкото престъпление. Всичко започва от невежеството, особено когато то е поддържано от самия човек. Тази демонстрация, която прави не само сега в тази тема, прикрива ада отвътре, но няма да го освободи от него.

преди 39 минути, JohnTRIVOLTA написа:

И на теб Бог да ти прости волните и неволни деяния. Амин

• Автор
на 19.05.2023 г. в 20:07, Teemo написа:

Ти беше с психология, нали ?

Странно - обикновено, са по - умни.

Да гледаш филми и да ги мислиш за реалност... На теб ще ти трябва психолог.

И не моето момче - не съм Християнин. Но, уважавам религиите. Всички. Не случайно - са създадени.

И щом пишеш такива откровени простотии - не си прочел една дума, от която и да е религия.

Жалко, че не уважаваш и собствения си език толкова, колкото и религиите...

преди 1 час, dioib написа:

И на теб Бог да ти прости волните и неволни деяния. Амин

Дано. Амин!

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Буда също казва, че невежеството е най-тежкото престъпление. Всичко започва от невежеството, особено когато то е поддържано от самия човек. Тази демонстрация, която прави не само сега в тази тема, прикрива ада отвътре, но няма да го освободи от него.

Невежеството представлява необразованост и изостаналост[1]. Може да се определи още като отсъствие на знания, образование и култура[2]. В разговорния език може да е синоним на невъзпитание и невежливост.

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Буда също казва, че невежеството е най-тежкото престъпление.

Не знаех, че Буда  бил християнин. :) => Престъпление е да отговаряш в тема конкретна в която трябва да отговарят християни. :) 

Уви, твоето не е невежество, а свещена простота. :) И считаш, че простите хора сте вещи ли??? :) Щото сте свещени ли?? :) 

Определено не виждам точно в теб нещо свещено, т.е. свещено за християните. И да говориш от името на християните си е наглост!!! = Това е по-опасно от вулгарното!!! 

Бог и на теб да ти прости волните и неволни деяния. Амин

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Дано. Амин!

Моля!!!

преди 3 минути, dioib написа:

Бог и на теб да ти прости волните и неволни деяния. Амин

Това твоето е светотатство. След горната поредна демонстрация на умишлено изопачаване на нечии думи (и други ти го казаха). Когато нямаш какво да напишеш следват простотии като горната. И е безсмислено да се правиш на християнин, защото демонстрираш толкова неприемливи за християнството качества. То ако ставаше само с думи при това често несвързани...

преди 15 минути, Just a Stranger написа:

Това твоето е светотатство.

Дори и да е, то ти не си компетентен по този въпрос. Няма как да казваш истината. В случая е поредна твоя наглост да налагаш твое мнение над другите за мен. 

Един християнин, ако види светотатство, то ще се прекръсти, ще се помоли и ще прости. Не ще бъде нагъл като теб. 

Вземи пример от @JohnTRIVOLTA

Но, ти е простено (заченат си с грях). Това обаче не означава, че си вещ по отношение какво е светотатство и кое не. Дори да си под въздействието на хипноза, химия или си в транс. 

В случая ти демонстрираш нещо, а не аз.

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не на мен, на Господ!

Е, какво, не ти е известно този вид учтивост ли??? :) 

преди 17 минути, dioib написа:

Един християнин, ако види светотатство, то ще се прекръсти, ще се помоли и ще прости. Не ще бъде нагъл като теб

Аз като нехристиянин мога да си позволя наглост. Но ти нали си християнин. В същото време виж колко наглост демонстрира днес. Да те цитирам ли от малко по-горе? Не търпиш, когато ти посочват явните противоречия в думите ти и отговаряш грубо и просташки.

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

Аз като нехристиянин мога да си позволя наглост. Но ти нали си християнин. В същото време виж колко наглост демонстрира днес. Да те цитирам ли от малко по-горе? Не търпиш, когато ти посочват явните противоречия в думите ти и отговаряш грубо и просташки.

Говори ти Бакхус не той затова.

преди 13 минути, Just a Stranger написа:

Не е въпроса аз какво не търпя, а по се вижда ти какво не търпиш. Защо??? 

Считаш, че като съм християнин и ще съм покорен на теб ли??? Няма как да стане, защото това е против моята свободна воля!!! 

Ти не търпиш свободната воля на другия и се попитваш да наложиш своя такава. И аз трябвало да се подчиня на теб. Ба ... :) 

Ти можело само да си позволиш нещо ... :) Ба .... :) Ние християните не можело ... :) Той бил висшия .... :) критерий по кой трябвало един християнин да покаже смирение ... :) Ба .... 

Окей, ти си прост, но не в простотата е духовността. Ти в тоя случай проявяваш не наглост, а надменност и по своята същност психическо насилие над мен. И трябвало да ти се подчиня .... Ба .... 

Твоето е много по-опасно от моят вулгарен език и то е защото е насилствено налагане на твое над мое!!! 

Анатема теб!!! Амин 

преди 5 минути, dioib написа:

Ти не търпиш свободната воля на другия

Очевидно. И пак стигна до свободата и как някой я застрашава в твоите очи. И накрая се изкара жертва и така оправда грубост и обидите, които отправи към няколко човека. Не че ми пречи - очаквах го. Явно в този живот вече ти е късно да се осъзнаеш. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.