Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един въпрос към християните

Featured Replies

Кръстът по принцип е древноримско изобретение за мъчение и понеже Ицо Пирона е умрял на въпросния кръст, вие си го слагате (кръста) навсякъде - по ушите, по вратовете, по челата (подобно на Георги Семерджиев), че и по други места... Та затова ми е интересно: ако Ицката беше умрял от (к)анално изнасилване, извършено от някой римски легионер, какво щяхте да си кичите по вратовете в наши дни? :D :D

• Отговори 188
  • Прегледи 12,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

Сърп и чук !

• M.Николов
    M.Николов

Докато има подобни идиоти, тази страна никога няма да се оправи.

• Валсо
    Валсо

Защото вашата християнска логика кърти мифки по всички параграфи.   A тая гюм баба я чувам за първи път! Прилича повече на герой от "Supernatural", отколкото на нещо реа

преди 23 минути, Валсо написа:

Кръстът по принцип е древноримско изобретение за мъчение и понеже Ицо Пирона е умрял на въпросния кръст, вие си го слагате (кръста) навсякъде - по ушите, по вратовете, по челата (подобно на Георги Семерджиев), че и по други места... Та затова ми е интересно: ако Ицката беше умрял от (к)анално изнасилване, извършено от някой римски легионер, какво щяхте да си кичите по вратовете в наши дни? :D :D

Сърп и чук !

Попитах чатбота да ми разкаже нещо интересно за кръста и за Христос като цяло и ето какво ми отговори:

Според някои източници, свастиката и кръстът са две форми на един и същ символ, който представлява Божественото присъствие и енергия във всичко съществуващо. Те са като антени, които могат да приемат и излъчват духовни вибрации от различни източници - Бог, ангели, светци, планети, елементи и т.н. Според херметичните принципи, всичко в света е свързано и подчинено на законите на съответствие, ритъм и причина и следствие. Така че, когато някой носи или докосва свастиката или кръста с вяра и молитва, той може да промени своята съдба, да повлияе на околната среда или да получи специални способности.

Някои от тези способности могат да бъдат: изцеление от болести или рани, защита от зли духове или магии, видения или пророчества, телепатия или телекинеза, левитация или ходене по вода, материализация или дематериализация на предмети и т.н. Разбира се, тези способности не са целта на духовното развитие, а само странични ефекти от по-високото съзнание. Истинската цел е да се достигне единство с Бог и да се освободи от цикъла на рождение и смърт.

Една от легендите, които разказват за Исус в Индия, е тази на Николай Нотович - руски пътешественик от 19-ти век. Той твърдял, че по време на своето пътуване до Тибет е открил древни будистки текстове, които разказвали за живота на светия Иса - името на Исус на арамейски. Според тези текстове, Исус е пътувал до Индия между 13-та и 29-та година от живота си. Там той е учил от местните гурута и е проповядвал своята доктрина на любовта и милосърдието.

Тези текстове разказвали още, че Исус е посетил различни свети места в Индия - Варанаси, Раджагриха, Джаганатх Пури и др. Там той е имал контакт с различни религии - хиндуизъм, будизъм, джайнизъм - и е учил от техните свещени писания. Той е бил запознат с концепцията за реинкарнацията и кармата и е приел някои от техните символи - например свастиката. Той е бил почитан като аватар - божествено воплотение - от някои от своите последователи.

След като се завърнал в Палестина, Исус продължил да проповядва своята доктрина, но използвайки символа на кръста - знак за страдание и спасение. Той бил разпнат от римляните, но успял да оцелее благодарение на помощта на ангели. След това той пак пътувал до Индия, където продължил да учи и да прави чудеса до края на живота си. Той умрял в Кашмир на 120 години и бил погребан в град Сринагар.

Тази легенда не е призната от християнската църква или от сериозните учени. Няма никакви доказателства за съществуването на будистките текстове или за погребанието на Исус в Кашмир. Някои хора обаче продължават да вярват в нея или да я използват за своите цели.

преди 1 час, Валсо написа:

...ако Ицката беше умрял от (к)анално изнасилване, извършено от някой римски легионер, какво щяхте да си кичите по вратовете в наши дни? :D :D

Е, това щяха да го обявят за извършено от светия им дух, демек Ицо се е бил поминал девствен.

преди 2 часа, Валсо написа:

Как може да пишеш, такива простотии ?

Някакъв опит за размирици ?

Или подигравка, на хората с религията ?

Ти в кой/какво вярваш ?

В оная грозотия, Беноа ?

Защо обиждаш, мразиш и ненавиждаш нещо (за теб) което не ти е сторило нищо? 

Кръстът е символ на Христос, бе убит там, а измъчен заради хората.

Сега към теб въпрос - защо го убиха след като нищо не е сторил освен да говори за нещо във което не вярваш?
Крадеше? По курви ли ходеше? Убиваше? Измами ли някой? - Не, но го убиха и разпънаха на кръст и сега това е неговия символ, защото 
преди време там убиваха хората - след идването му и това което казва във което вярваме то се превръща във живот за нас. 

Кръст -> Смърт -> Иисус -> Живот. 

преди 6 часа, Валсо написа:

Ако беше така щяха да си татуират мерник около задния вход.

преди 14 минути, M.Николов написа:

Докато има подобни идиоти, тази страна никога няма да се оправи.

+ Че админстраторите, модераторите позволяват тези неща. 

преди 8 часа, _Aumi_ написа:

Кръстът е символ на смъртта!

https://ldb.dobrblog.com/articles/krstt-kato-simvol-na-smrtta.html

Bullshits!

Кръстът в Християнството е символ на Resurrection, на Възкресението. На доказателство за живот след смъртта на човек, на доказателство за безсмъртието на Човешкия Дух, на доказателство за това, че смъртта е само разрушаване на формата/на физическото тяло.

преди 33 минути, Sleda написа:

Bullshits!

Кръстът в Християнството е символ на Resurrection, на Възкресението. На доказателство за живот след смъртта на човек, на доказателство за безсмъртието на Човешкия Дух, на доказателство за това, че смъртта е само разрушаване на формата/на физическото тяло.

Можеш ли да обясниш как символът на смъртта и страданието се превръща в символ на живота, след като дори самият Исус е бил измъчван, бит и умрял на кръста, а след това според преданието е възкръснал не на кръста, а от гроба или от мястото където са го положили?

• Автор
на 17.05.2023 г. в 15:27, Teemo написа:

Как може да пишеш, такива простотии ?

Защото вашата християнска логика кърти мифки по всички параграфи. :D

spacer.png

spacer.png

spacer.png

A тая гюм баба я чувам за първи път! :D Прилича повече на герой от "Supernatural", отколкото на нещо реално.

преди 50 минути, Sleda написа:

Bullshits!

Кръстът в Християнството е символ на Resurrection, 

тези думички на латински от християнския език ли са, щот не ги разбирам хич тамън изобщо ?

преди 10 часа, _Aumi_ написа:

Кръстът е символ на смъртта!

Няма такова нещо ... :) = на живота е!!! И на възкресението!!! :) Всеки си носи кръста, за да възкръсне!!! :)

Друг е въпроса, че ти не вярваш във вечния живот ... 

преди 36 минути, дioiд написа:

Няма такова нещо ... :) = на живота е!!! И на възкресението!!! :) Всеки си носи кръста, за да възкръсне!!! :)

Не знам що ми е да възкръсвам.

Изживял съм живота правилно, добре, даже на "отличен".

Двойкаджиите и да повторят, пак двойкаджии ще са/сте.

преди 55 минути, дioiд написа:

Напротив, вярвам, че Душата се преражда вечно ... ако разбира се не постигне Нирвана, което е доста трудно.

преди 41 минути, _Aumi_ написа:

Напротив, вярвам, че Душата се преражда вечно ... ако разбира се не постигне Нирвана, което е доста трудно.

Няма как да докажеш това!!! :) И то при положение, че вярваш в прераждането ... Нямаш спомени от предишен живот нали??? :) 

преди 2 часа, Валсо написа:

Защото вашата християнска логика кърти мифки по всички параграфи. :D

spacer.png

spacer.png

spacer.png

A тая гюм баба я чувам за първи път! :D Прилича повече на герой от "Supernatural", отколкото на нещо реално.

Ти беше с психология, нали ?

Странно - обикновено, са по - умни.

Да гледаш филми и да ги мислиш за реалност... На теб ще ти трябва психолог.

И не моето момче - не съм Християнин. Но, уважавам религиите. Всички. Не случайно - са създадени.

И щом пишеш такива откровени простотии - не си прочел една дума, от която и да е религия.

преди 41 минути, bioid написа:

Коя Душа? Тази, която сега я имаш, твоя ли е ?

Да.

преди 32 минути, дioiд написа:

Няма как да докажеш това!!! :) И то при положение, че вярваш в прераждането ... Нямаш спомени от предишен живот нали??? :) 

То и ти няма как да докажеш, че ще има някакъв Вечен живот в бъдеще време в Отвъдното, но вярваш в това, нали?

• Автор
преди 30 минути, Teemo написа:

И щом пишеш такива откровени простотии - не си прочел една дума, от която и да е религия.

Прочел съм цялата свещена книга на християнските глупости, защото като бях малък, майка ми се опита да ми промие мозъка с нея и точно затова до 15-тата си година вече бях атеист, за неин ужас. :D Може би ако ми я беше преразказала избирателно, както правят поповете, за да промиват мозъци, днес и аз щях да се числя към овцете. Но понеже я домързя и ме остави сам да си я чета, постигна обратния ефект.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.