Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един въпрос към християните

Featured Replies

преди 19 минути, _Aumi_ написа:

То и ти няма как да докажеш, че ще има някакъв Вечен живот в бъдеще време в Отвъдното, но вярваш в това, нали?

Аз не доказвам, а показвам!!! :) = До момента си показала, че си инфантилна тук!!! :) 

• Отговори 188
  • Прегледи 12,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

Сърп и чук !

• M.Николов
    M.Николов

Докато има подобни идиоти, тази страна никога няма да се оправи.

• Валсо
    Валсо

Защото вашата християнска логика кърти мифки по всички параграфи.   A тая гюм баба я чувам за първи път! Прилича повече на герой от "Supernatural", отколкото на нещо реа

току-що, дioiд написа:

Аз не доказвам, а показвам!!! :) = До момента си показала, че си инфантилна тук!!! :) 

А ти какво си показал освен, че обичаш да си пийваш?

Така че Вечният ти живот, си е само една твоя мечта в която си приел да вярваш.

преди 8 минути, _Aumi_ написа:

А ти какво си показал освен, че обичаш да си пийваш?

Така че Вечният ти живот, си е само една твоя мечта в която си приел да вярваш.

И циганите!!! :) НО, не и ромите!!!!!!! ..  :)  

п.п. Това не означава, че ги мразя.!?;) = Дали имаш такъв интелект>?! :) 

преди 12 часа, дioiд написа:

И циганите!!! :) НО, не и ромите!!!!!!! ..  :)  

п.п. Това не означава, че ги мразя.!?;) = Дали имаш такъв интелект>?! :) 

Говори по същество! Каква връзка има това с темата за кръста?

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Говори по същество! Каква връзка има това с темата за кръста?

Всеки си носи кръста. и пияни, и цигани и вегани!!! Някои обаче не го зачитат и предпочитат да разпъват без значение дали на кръст или прочие. 

В една книга четох за подобно нещо. Какво прави луната, когато някое животно вие срещу нея?! Нищо. Продължава си да свети. Иначе вероятно автора на темата се смята за много умен като обижда вярата на два милиарда и половина християни според последните изследвания. Има късмет, че не е е обидил мюсюлманите. Те не са толкова толерантни...

преди 9 часа, bioid написа:

В една книга четох за подобно нещо. Какво прави луната, когато някое животно вие срещу нея?! Нищо. Продължава си да свети. Иначе вероятно автора на темата се смята за много умен като обижда вярата на два милиарда и половина християни според последните изследвания. Има късмет, че не е е обидил мюсюлманите. Те не са толкова толерантни...

Ти, ако беше на мястото на някой мюсюлманин, какво би направил, ако те обидят на вяра?

на 19.05.2023 г. в 19:41, Валсо написа:

Прочел съм цялата свещена книга на християнските глупости, защото като бях малък, майка ми се опита да ми промие мозъка с нея и точно затова до 15-тата си година вече бях атеист, за неин ужас. :D Може би ако ми я беше преразказала избирателно, както правят поповете, за да промиват мозъци, днес и аз щях да се числя към овцете. Но понеже я домързя и ме остави сам да си я чета, постигна обратния ефект.

Ааааааа аз като завърших 8-ми клас баща ми беше взел от селския поп библия, щото бях разпитвал баба ми кво пишело у нея. А бях разпитвал щото тъпото мъжле на една сеседка само се фукаше че в библията пишело това, в библията пишело онова и т.н. Абе раздаваше го уж знаещ чиляк бил тъпанарът му. 
Взимам я аз да скивам кво пишело у нея и ... опаааа ... ама то от простотия нагоре само ... до откровени идиотщини.  Абсолютно не свързани тъпотии братче и да ги печеш и да ги пържиш  ида ги вариш все не стават за никаква консумация. Естествено зарязвам бързо четенето, щото съседът тъпанар беше разконстпириран вече, че нищо не пише в тъпата му библия от това дето той си го измисля, да се надува пред децата из махалата.

После в 11-ти клас от духовната академия ми каза един канцеларски плъх че изпита е на базата на книгата „Нашата вяра“ и песнички на който нотите изглеждат различно от учените в комунистическото ни даскало. отивам аз у подуенската църква и там модерен поп с джинси ме я даде тази книга „Нашата вяра“ да си я чета вкъщи. 
Аааааааааа, те това повече ставаше за четене, явно поповете които са я писали не са чак толкова чалнати като ония еврейте преди 2000 г.

Та, четенето на двата завета на библията си е чиста загуба на време.

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Взимам я аз да скивам кво пишело у нея и ... опаааа ... ама то от простотия нагоре само ... до откровени идиотщини.

Това е, защото паразитите, които са я писали, пренаписвали и превеждали оттогава досега, не са сверявали с написаното преди тях, а просто са добавяли каквото им хрумне. Затова и свещената книга на глупостите е пълна с противоречия.

Аз лично като я четох, не видях никъде реално описание на нещо, което дори малко да се доближава до "божество". Видях само какво са си мислели диваците от 2000 години насам. Хипотетично, ако имаш един DeLorean и се върнеш назад във времето само 200 години, като покажеш на хората там телефона си, те ще видят светеща тухличка и ще го вземат за магия, а теб за божество, защото не знаят какво е ток и как той управлява света. Те дори и първата едисонова крушка биха взели за магия, камо ли нещо по-модерно.

А две от "чудесата" на Ицката отдавна вече могат да бъдат обяснени. Преди няколко години учени демонстираха нано-технология, която позволява да стъпиш във вода без да потънеш. Забравих как се казваше технологията, но има доста клипове и ако човек се постарае с търсенето, ще ги намери. Просто Ицката е от цивилизация, която е по-напреднала от нас, а ние тепърва наваксваме с технологиите. Откакто НАСА се качи на небето (Луната), видяхме че там не живеят никакви божества. А превръщането на водата във вино и аз го мога - взимам една чаша вода, сипвам вътре червено вино на прах (продава се и такова нещо, но у нас трудно се намира), разбърквам го малко и те ти "чудо". А нашите производители на вино пък повечето са и те исусовци, защото превръщат водата във вино - малко спирт, малко вода, малко оцветител и те ти вино от вода. :D 

преди 17 часа, bioid написа:

Има късмет, че не е е обидил мюсюлманите. Те не са толкова толерантни...

О, и за тях имам материали, но не толкова много, колкото за йеховските овце.

spacer.png

Това второто меме вàжи и за християнството, и за мюсли религията.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Как може да говорите за нещо което нищо не ви стори. 
Това че някакъв идиот, който е пълен идиот си внушава че е християнин и злоупотребява със писанието дори Бог не го счита за такъв, наистина ще опитам да опиша това във което вярвам от самото начало(в друга тема), и ако това не ви накара поне малко респект да ви даде към христянството… Евала.

• Автор
преди 4 часа, - Factory. написа:

Как може да говорите за нещо което нищо не ви стори.

Искаш ли да минем накратко през християнската история? Специално за такива като теб съм го направил този визуален кратък урок по християнска история:

spacer.png

преди 13 часа, - Factory. написа:

и ако това не ви накара поне малко респект да ви даде към христянството… .

Няма такава опасност.Гарантирам че каквото и да напишеш,  няма да вдъхнеш никакъв респект към християнството у този човек.

Затова и не си струва усилията, а още по-малко си заслужава да обръщаш внимание на овчите провокации.

А какво има коментираме белгийчето.Завалийката се записъл в университет за да се ожени.

Това е по неговите думи.Колоритен образ. 

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 4 часа, badr написа:

А какво има коментираме белгийчето.Завалийката се записъл в университет за да се ожени.

пък уж момата била припаднала от чара му, като го видяла за първи път на плажа на .... Созопол май беше.

на 17.05.2023 г. в 12:31, Валсо написа:

Кръстът по принцип е древноримско изобретение за мъчение и понеже Ицо Пирона е умрял на въпросния кръст, вие си го слагате (кръста) навсякъде - по ушите, по вратовете, по челата (подобно на Георги Семерджиев), че и по други места... Та затова ми е интересно: ако Ицката беше умрял от (к)анално изнасилване, извършено от някой римски легионер, какво щяхте да си кичите по вратовете в наши дни? :D :D

Мислих тези дни и съвсем случайно разбрах отговора на въпроса ти от една компютърна игра и зададох въпроса си на чат бота с информацията от тази игра, за да ми дообясни всичко и се оказа доста интересно. Излежда най-нормалното християнско обяснение на въпроса тук намесва най-вече херметични принципи. Всъщност кръстът не е за да се символизира просто убийството на Исус, защото той не е просто човек, а символизира дълбокия смисъл за хората и човечеството и по-точно историята касае човечеството и символиката с двамата престъпници, които са били разпънати до Исус, която е чиста алегория на нещо много по-мистично. И двамата са хора, а не божии синове, а кръстът е символ на мъките на разбойниците - т.е. на хората. 

Единият от тях се е присмивал на Исус и го е предизвикал да спаси себе си и тях щом има магически сили, а другият просто се е покаял за греховете си и се помолил Исус да си спомни за него в царството си. Исус му е обещал, че ще бъде с него в рая. Двамата престъпника са осъдени на смърт чрез разпятие и са загубили всичко и са обречени на бавна и мъчителна смърт, изложени на погледа и присмеха на минувачите, за да служат за пример за това, какво става с онези, които се бунтуват срещу римската власт. Обаче те са жертви не само на властта, а на своите собствени грехове. Отдалечили са се от Бога и любовта му и не знаят че могат да се спасят и кой е Исус и какво прави той на кръста до тях. Единият от двамата престъпника се присмива на Исус и го предизвиква да спаси себе си и тях, ако е син на Бог. Така той показва, че не може да повярва в Исус и не признава и своята вина и така умира горд без покаяние и без прошка. Другият престъпник обаче има друго отношение към Исус и признава своята вина и приема наказанието си като заслужено и умира с покаяние и с прошка. Кръстът е символ, който показва двата пътя на двамата разбойника и напомня за това, че имаме избор.

Херметичният смисъл на историята на кръста и двамата престъпника ни учи, че човек трябва да избира вярата над неверието, скромността над гордостта, надеждата над отчаянието и спасението над греха. Той ни учи, че човек трябва да променя своя ум и да го направи по-близък до Бог. Той ни учи, че човек трябва да разбира аналогията между различните аспекти на реалността. Той ни учи, че човек трябва да живее в съответствие с висшите закони на вселената.

на 23.05.2023 г. в 8:46, bioid написа:

Не става само с четене.

Прав си че не става, ако не си си пуснал голи каки от ю-порнъ докато четеш , нищо не може да ти влезе у главата, щото на мозъкът ти си му работят антивирусните функции и отхвърля всяка идиотщина.
Виж, ако ти се е разпъшкала някоя кака на екрана и може да ти се прииска и ти да си бог.

Тия дето са ги писали не са били попове, щото още не е имало църква.
Било си е на самодейни начала, от пияни, надрусани с халюциногенни билки, психично болни със зрителни и слухови халюцинации без употреба на наркотици и т.н.
Преди повече от 2000г да ми седне някакъв си уж мъж да пише измишльотини си е доказателство че са си били и джендъри сите до един писачите. Иначе това пръчове да се събират извън селата само между тях да си се таковат никак не е логично, ако не са били обратнорезбови.
Истинските мъже са работили да изкарват прехраната на жената и децата си, не са писали стихове.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Тия дето са ги писали не са били попове, щото още не е имало църква.
Било си е на самодейни начала, от пияни, надрусани с халюциногенни билки, психично болни със зрителни и слухови халюцинации без употреба на наркотици и т.н.
Преди повече от 2000г да ми седне някакъв си уж мъж да пише измишльотини си е доказателство че са си били и джендъри сите до един писачите. Иначе това пръчове да се събират извън селата само между тях да си се таковат никак не е логично, ако не са били обратнорезбови.
Истинските мъже са работили да изкарват прехраната на жената и децата си, не са писали стихове.

В свещените книги има яко политика освен измишльотини. Разбира се, че не са се писали от "истинските мъже", тея дето рАботят с воловете на полето или ходят на лов и война. Писани са хора, които са владели изкуството да пишат закони за другите. Едва ли са били пияни и дрогирани, иска се голямо знание и наследени тайнства, че да можеш да съчиниш правила, с които да подчиниш толкова много хора както е направила църквата. Ти ги подценяваш, но Ватикана си я има и до днес и контолират не само пари и това е само една от големите религии.

Как измишльотини? Дрогирани, Пияни? Как може да говорите така за тези книги, а бе момче
във съдбата ли вярваш, късмета ли? Еволюирахме от маймуни във човеци, защото до сега не видях маймуна човек да стане...
Разбираш ли, че във продължение на година + болната ми майка я болеше корема всеки ден и пъшкаше като животно, защото
нямахме знанията и възможността във чужбина да минем на доктор, и вече във следствие да падам на колене да се моля за жената... 
до ден днешен няма болки вече, и това не е нищо. Толкова чудеса прави Бог, и първото доказуемо което ме крепи най много е небесния език.
Кое не разбрахте и мислите че е лъжа във тази книга? Че ще дойдат земетресения, глад и мор, хората ще започнат да ядът животни - гледахте ли новините във ефирните телевизии? Щурци, паяци - вкусотия... 

преди 40 минути, - Factory. написа:

Че ще дойдат земетресения, глад и мор, хората ще започнат да ядът животни ...

Брех, че в ония времена, хората не са ли яли животни? Земетресения, глад и мор не е ли имало? Та тепърва.

Има ли нещо нередно във 10 божии заповеди?
Нещо обижда ли ви, че не е създал за мъжа - мъж, че да се праска с него, а жена?
Нещо нередно ли има, че вещиците са били убивани? И колко още мога да продължа... 
праскайте си се взаимно, яжте си гнусотийките, гледайте как всичко се руши - и най вече това което е предсказано във Библията,
и продължавайте да се мислите за маймуни еволюирани, но малко вяра нямаше да ви е излишна, всичко най-добро. 

преди 32 минути, - Factory. написа:

за човек, който е нормално да бъдат убивани "вещици", то ще е нормално и да не пожелава роба на ближния си - тъй, че няма как да разбереш.

преди 8 часа, - Factory. написа:

Нещо обижда ли ви, че не е създал за мъжа - мъж, че да се праска с него, а жена?
Нещо нередно ли има, че вещиците са били убивани? И колко още мога да продължа... 
праскайте си се взаимно, яжте си гнусотийките, гледайте как всичко се руши - и най вече това което е предсказано във Библията,
и продължавайте да се мислите за маймуни еволюирани, но малко вяра нямаше да ви е излишна, всичко най-добро. 

Ако имаше машина на времето без билет за обратно връщане, би ли отишла в средновековието, когато вярата е била най-силна и вещиците най-преследвани?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.