Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против пилона на Рожен?

За или против пилона на Рожен? 19 гласували потребители

1. 1. За или против пилона на Рожен?

• За! Искам си щото па дори и да изорем хубавата природа и да струва много пари, ше се наредим по гордост до Северна Корея! Безценно!
      26%
    • Против! Нека да се помогне на нуждаещи се болници и сираци!
      73%
    • Срам ме е, че бях за, а вече съм против.
      0%
      0
    • Въобще не се интересувам ни от природа, ни от знамена, ни как парвенюта си профукват парите, за да си купуват класа докато гаврошовци точат лиги от страни на едно кебаче дето ше получат за дето са ги качили на събитието с автобуси да гледат как ше се реже лентата и ше ставаме велики
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 27 минути, Bubbles написа:

Не и затози срещу когото си тръгнал да се бориш, иначе има един лаф - С к'ъв се събЕреш такъв ставаш...
...или те киро-кокорчовците си беха май такива от шреди сватбата.

И? Коалиция без ГЕРБ, нали идеята беше борба срещу модела ГЕРБ или нещо бъркам?

Тоест по-добре Бойко, статукво, макарите на байдън и зеления и дгд народ, достойснтво, принципи, закони?

Еми нали искаха всички нещо без ГЕРБ? Самият факт, че коалицията между ПП, БСП, ИТН и ДБ се прееба заради причини, които Слави така и не пожела да обясни, просто извика “Македонияяя!”, е индикатор че тоя е тотален неадекватник и не виждам що му влизаш в защита.

Какво лошо има в Президентската република ако тя е като Френската например, където президента и парламента си поделят правата?

Когато гледаш да правиш политическо устройство на една държава, не гледаш да го сменяш на няколко години и традициите са важни. Френската държава си има вече 70 годишна своя традиция. Да им я копираме без изобщо да гледаме фактори като народен манталитет, големина на държавата и на населението и т.н.. е глупаво. Нещата не опират само до политическа система, а до пригането ѝ. Като материалът е тъп, прилагането е калпаво. Аз затова се старая да обяснявам тук дълго нещата, току-виж някой случаен човек си каже "този е прав". Ако надорът почне да се интересува малко по-масово от качеството на живота си от колкото от БМВта, чевермета и скари и на слави чалга вицовете, може би системата на управление няма да е проблем. Кагато българите в по-голямата си част станат нетолерантни към простотията, само тогава ще се дръпне напред.

По-ли е добре 240 малоумника да си въртят далаверите и да правят цирк в парламента?

Ми те тия малоумници не са спуснати с парашути от небето. И преди съм го казвал, тъпият оскотял и изпростяващ доброволно народ сам си ги заслужава скапаняците да му правят цирка. Като сам Ганьо иска да прави далавери шибайки и скубейки за своя изгода, редно е и на него животът му да е некачествен и да го шибат и скубят такива шибаняци като него самия. От къде на къде ще си кофти глупак и с лош манталитет към хората около теб и само ще мислиш за себе си и как да минеш метър, пък ще настояваш в парламента ти да цари идилия и всички там да се отнасят с приоритет и интелект към проблемите ти? Естествено че не заслужаваш. Като са ти по-важни пилони, чевермета, скари и думба-лумба около тежки трапези и пукоти с пищови, за да доказваш на света, че това ти пиршество е някакъв ритуал и символ за мъжество и годност на нацията ти и те тва ти е било приоритет пред болници ли грижи за стари хора, ами тогава си доказваш че си пълен идиот нещастник, чиито приоритети не са това и нямаш право да се оплакваш от доходи и социални грижи. Доходите и социалните ти грижи са отишли за глупаците над теб, на които си аплодирал за идеите за чеверме и пилон.

Аз мисля че точно избора на президенмта говори много за мнението на масата българи които за съжаление НЕ гласуват, а именно, народа НЕ харесва тези които управляват и НЕ иска атлантически простотии за сметка на БЪЛГАРСКИЯ интерес, жалкото е, че тези хора не гласуват на парламернтарни избори, а плашещото е, че ги разбирам защото реално няма нормален избор измежду кандидатите.

Атлантическите простотии (като култура, изкуство и т.н.) са ми много по-приятни от евразийските клозетни коч истории на някаква псевдо мачовщина и патритот простащина изразяваща се в това да гониш прасето на двора и да гърмиш с пищови на фона на ориенталски и анадолски ритми докато се пишеш, че си уж от най-стария народ на континента си.

• Отговори 569
  • Прегледи 34,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Супер е пилончето. Ако може до него да направят и едно молче с подземен паркинг, ще е жестоко. МОЛ Рожен. Кифлите ще ходят да си купуват сандалки, батките ше се снимат пред пилоня и ще пишат у фейса b

• ...плюете ли българското знаме?... ...гиди-гиди мръсни гниди... ...който го плюе-бял ден да не види...

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Публикувани изображения

преди 17 минути, IvanKirov написа:

Айде пак заплашвате такива като мене, предатели сме били и по Белене ще гнием.

КВИ СТЕ ВИЕ БЕ, МАХАЙТЕ НИ СЕ ОТ ОЧИТЕ!

Нито сте патриоти ни възрожденци, малцинство от тъпи чалгари сте, дето ако не ви дадем да ни кърлежувате, ни плашите с чукове и пистолети, като Дренчев.

5,4 % крещите все едно сте народът. Народът не ще още данъци, казарма и излизане от цивилизования свят. В милата ви Русия пандизят за детска рисунка за мир.

Да си довърша поста, качих  и снимки.

large.(11).jpg.0c341c6c18cb664968b395ad99146ae8.jpg

За съжаление не съм записал кого са заплашвали, ама и мене са заплашвали "възрожденци".

преди 11 минути, Гражданин написа:

Еми нали искаха всички нещо без ГЕРБ? Самият факт, че коалицията между ПП, БСП, ИТН и ДБ се прееба заради причини, които Слави така и не пожела да обясни, просто извика “Македонияяя!”, е индикатор че тоя е тотален неадекватник и не виждам що му влизаш в защита.

Доколкото знам Славчо скочи заради отношението на мАкедонците към България и българите въпреки че НС отмени ветото върху тях.
Последното нещо което ще седна да правя е да го защитавам но мАкедонците нямат място в ЕС докато не станат хора.

преди 13 минути, Гражданин написа:

Когато гледаш да правиш политическо устройство на една държава, не гледаш да го сменяш на няколко години и традициите са важни. Френската държава си има вече 70 годишна своя традиция. Да им я копираме без изобщо да гледаме фактори като народен манталитет, големина на държавата и на населението и т.н.. е глупаво. Нещата не опират само до политическа система, а до пригането ѝ. Като материалът е тъп, прилагането е калпаво. Аз затова се старая да обяснявам тук дълго нещата, току-виж някой случаен човек си каже "този е прав". Ако надорът почне да се интересува малко по-масово от качеството на живота си от колкото от БМВта, чевермета и скари и на слави чалга вицовете, може би системата на управление няма да е проблем. Кагато българите в по-голямата си част станат нетолерантни към простотията, само тогава ще се дръпне напред.

Никъде не съм казал да се копира, то е ясно че Пешо е едно магаре а Пиер е друго, въпроса е, че би могло да се постигне някакъв баланс между институциите така че хем да могат да не контролират една друга, хем да работят по-добре заедно. В момента ситуацията е, НС каквото каже, и там като е пълно с олигофрени които поради горния факт се чувстват всесилни, безконтролни и безнаказани става това което се случва в момента в България - Тотален цирк.

преди 16 минути, Гражданин написа:

Ми те тия малоумници не са спуснати с парашути от небето. И преди съм го казвал, тъпият оскотял и изпростяващ доброволно народ сам си ги заслужава скапаняците да му правят цирка. Като сам Ганьо иска да прави далавери шибайки и скубейки за своя изгода, редно е и на него животът му да е некачествен и да го шибат и скубят такива шибаняци като него самия. От къде на къде ще си кофти глупак и с лош манталитет към хората около теб и само ще мислиш за себе си и как да минеш метър   

Ето това е самата истина.
Аз също съм го повтарял много пъти, но изобщо малко хора си дават сметка.

преди 18 минути, Гражданин написа:

Атлантическите простотии (като култура, изкуство и т.н.) са ми много по-приятни от евразийските клозетни коч истории на някаква псевдо мачовщина и патритот простащина изразяваща се в това да гониш прасето на двора и да гърмиш с пищови на фона на ориенталски и анадолски ритми докато се пишеш, че си уж от най-стария народ на континента си.

Защо азиатските културни ценности да са непременно псевдо-мачовщина и патриот-простащина?
Не забравяй че Азия е контитент с огромна история, култури и изкуство много далеч пред новите простотии които ни предлага атлантизма, Европа също е твърде напред в културен и исторически план пред атлантическите глупости за да се съобразява с тях. Да ние можем и трябва да вкусим и от тях, в това няма нищо лошо, но непременно да търчиш само на една страна за сметка на друга е глупаво.
Ако говорим както предполагам конкретно за руски ценности, извън политиката Русия също притежава забележителна или по-скоро забележителни култури, достатъчно е само да си представиш колко различни народи са живели и живеят на нейната територия.

преди 23 минути, Bubbles написа:

Доколкото знам Славчо скочи заради отношението на мАкедонците към България и българите въпреки че НС отмени ветото върху тях.
Последното нещо което ще седна да правя е да го защитавам но мАкедонците нямат място в ЕС докато не станат хора.

На мен до колкото ми стори пък, на славчо това му беше изсмукания измежду пръстите предтекст да разтури седянката. А и Македония в ЕС може да означава и секване на нечий бизнес с паспорти и кво ли още не като геоплитически услуги. На всеки с малко акъл му е ясно, че темата за Македония е дъвка за менте патриотите. На никой млад образован българин не му пука за македонците и техните права да имат същите трапези. Като се не се чувстват българи, голяма работа! Няма да си ги върнем нито надхитрим с по-големи пилони и т.н.. Днеска гледах във фейса някакви снимки къде и в какви условия ни тренират олимпийските надежди. Съблекални и салони с мухъл, лющещи се стени и т.н. потресаващи условия ама патриотите впрягат пари и усилия за байряци и интриги с Македония и нищо от това, което правят никога не е в някаква реална полза за страната ни. Естествено обаче и от едната и от другата страна интригата трябва да се поддържа, за да може да си намират работа менте патриотите докато омайват топ глупаците, които им гласуват доверие.

Никъде не съм казал да се копира, то е ясно че Пешо е едно магаре а Пиер е друго, въпроса е, че би могло да се постигне някакъв баланс между институциите така че хем да могат да не контролират една друга, хем да работят по-добре заедно. В момента ситуацията е, НС каквото каже, и там като е пълно с олигофрени които поради горния факт се чувстват всесилни, безконтролни и безнаказани става това което се случва в момента в България - Тотален цирк.

Ми като Ганьо иска копейки и т.н., това ще получава. Ситуацията нямаше да е безнадеждна, ако интелигентните хора бяха малко по-активни. На избори обаче някак си най-активни стават винаги най-тъпите. Сякаш най-тъпите все пак имат някакво силно чувство да си търсят правата, обаче пък са прекалено тъпи, за да се усетят на кого да ги поверят тия права и ги дават в ръцете на копейки и други хитреци. Явно се припознават в тях, знам ли.

Защо азиатските културни ценности да са непременно псевдо-мачовщина и патриот-простащина?
Не забравяй че Азия е контитент с огромна история, култури и изкуство много далеч пред новите простотии които ни предлага атлантизма,

Говоря за азиатските култури, в които се припознава Ганьо. Ганьо копейката все си избира някакви извратени култури без демокрация, с които да се сравнява. Русия, Китай, Туркменистан и т.н.. Не знае нищо характерно за тях, просто си мисли, че с диктатурата която цари там и пиле не шуква и ако копира модела всички проблеми ще му се решат. Все гледа назад в миналото и си мисли, че по-практично от бай тошово царство няма. Не иска ред по скандинавски модел например, иска такъв по евразийски. С армия, която да бие цивилните, ако не слушат диктатора и уж така няма да има престъпност и джендъри, а той (Ганьо) пък разчита че ще си живурка по-спокоен, защото насилствената уравниловка наложена от простаците като него на власт ще му решат проблема с комплексите за малоценност, когато се сравнява със значително по-успели от него хора. В новата държава с диктатура ще успяват простаците като него, които нямат против формулата за успех да им е да ближат задните части на управляващия режим. В това Ганьо наистина ще е много добър, а всички отличници ще бъдат подтиснати и натикани където им е мястото. Интелектуалния елит дето много му знае устата не е хич на почит в диктаторските кочини, където най-изпъкват военните като Ганьо.

Европа също е твърде напред в културен и исторически план пред атлантическите глупости за да се съобразява с тях. Да ние можем и трябва да вкусим и от тях, в това няма нищо лошо, но непременно да търчиш само на една страна за сметка на друга е глупаво.
Ако говорим както предполагам конкретно за руски ценности, извън политиката Русия също притежава забележителна или по-скоро забележителни култури, достатъчно е само да си представиш колко различни народи са живели и живеят на нейната територия.

Може да има забележителна култура, но аз като европеец бих я видял, бих се поскитал из нея и в крайна сметка бих се завърнал в Европа при моите ценности като свобода на словото и да изразяваш себе си. На изток колективизма е подтискащ. Да, безусловно може да се признае, че някои източни режими са създали доста екзотики като например да превърнат хората в безгласни букви и мравки и въпреки това да са с много живец на затворени врати, да показват големите си сърца и т.н.  и т.н., но в края на деня аз не искам да съм просто пиксел на манифестация или да ме заключат и да ме бият в някое мазе, че съм постал някъде меме с диктатора копейка.

преди 1 час, IvanKirov написа:

Да си довърша поста, качих  и снимки.

large.(11).jpg.0c341c6c18cb664968b395ad99146ae8.jpg

За съжаление не съм записал кого са заплашвали, ама и мене са заплашвали "възрожденци".

Този не е от "Възраждане". Даже и не съществува. Обикновен платен трол, който е внедрен, за да злепоставя и пише лъжи против "Възраждане". Някакъв като тебе. Само че ти ги плюеш, а той се представя че е от тях и пише как ще избива другите, та да настрои хората (по-глупавине и неуките, а те за съжаление са повече) срещу "Възраждане".

преди 20 минути, г-н Велев написа:

Този не е от "Възраждане". Даже и не съществува. Обикновен платен трол, който е внедрен, за да злепоставя и пише лъжи против "Възраждане". Някакъв като тебе. Само че ти ги плюеш, а той се представя че е от тях и пише как ще избива другите, та да настрои хората (по-глупавине и неуките, а те за съжаление са повече) срещу "Възраждане".

Аз потвърждавам. Мен също са ме заплашвали копейки със списъци и саморазправа като вземат властта. Само щото не одобрявам клозетнишкия ви примитивизъм. Опасни маймуни има сред вас. Само чакат да ги отвържат и да почнат да се саморазправят с критиците, които имат други от разбиранията им за живота, които са да си завреш главата в задни копейковски части и да Укаш като маймуна нечленоразделно като тях как трябвало да живеела България по руски модел.

преди 16 минути, Гражданин написа:

които са да си завреш главата в задни копейковски части и да Укаш като маймуна нечленоразделно като тях как трябвало да живеела България по руски модел.

Те ето за такива неща явно искат да те бият. Защото лъшеш, че "Възраждане" искали да живеем по руски модел. Защо лъжеш? Кой и къде го е казал това?

току-що, г-н Велев написа:

Те ето за такива неща явно искат да те бият. Защото лъшеш, че "Възраждане" искали да живеем по руски модел. Защо лъжеш? Кой и къде го е казал това?

Едно изображение спестява 1000 думи.

HPWh2Gn.jpg

преди 4 минути, Гражданин написа:

Едно изображение спестява 1000 думи.

HPWh2Gn.jpg

Ами слаба ракия си. Какво повече да ти кажа. Поне не се излагай повече.

Айде кажи от снимката къде личи, че "Възраждане" искат в България да живеем по руски модел? Защото искат САЩ и НАТО вън ли? Или България да е зона на мира? Или че подкрепят Донецката република, където украйнците ги избиваха със снайпери?

преди 14 минути, г-н Велев написа:

Ами слаба ракия си. Какво повече да ти кажа. Поне не се излагай повече.

Айде кажи от снимката къде личи, че "Възраждане" искат в България да живеем по руски модел? Защото искат САЩ и НАТО вън ли? Или България да е зона на мира? Или че подкрепят Донецката република, където украйнците ги избиваха със снайпери?

Викаш тия руски байряци са съвсем окей и в реда на нещата?

Що не съм виждал друга партия да развява чужди знамена?

То си ти личи, че си за Русия и за диктатура на пролетариата. С нищо не ме изненадваш. Както наскоро четох тука или някъде, пропагандата не прави хората тъпи, просто ги намира такива. Е, намерила те е.

преди 17 минути, Гражданин написа:

То си ти личи, че си за Русия и за диктатура на пролетариата. С нищо не ме изненадваш. Както наскоро четох тука или някъде, пропагандата не прави хората тъпи, просто ги намира такива. Е, намерила те е.

Много си прав за него/нея. Той/тя много добре се вписва в това:

Защо се учудване на безродното русофилство?

62% от българите не знаят , че Русия е твърдо против Съединението на Княжество България с Източна Румелия!

45% смятат, че България е обявила война на Съветският съюз, а не обратното.

63% не знаят, че Русия по време на първата световна война обявява война и напада България.

76% не знаят , че Русия се опитва да възпрепятства обявената на 27.02.1872 г. Българска екзархия.

А малцина са чували, че Княжество България е създадено на 13.07.1878 г. с решенията на Берлинския конгрес, а не на 3.03. в Сан Стефано.

Как искате този държан в политическа неграмотност народ да бъде патриот?

преди 20 минути, Гражданин написа:

Викаш тия руски байряци са съвсем окей и в реда на нещата?

Що не съм виждал друга партия да развява чужди знамена?

Викам, че зависи за какво е манифестацията или протеста. Като е срещу агресора НАТО и в подкрепа на Донецката република в която украинците избиваха майки и деца, то тогава има и български и руски знамена. Ако е за подкрепа на демикрацията в Конго например, тогава ще има и Конгоански знамена.

преди 2 минути, г-н Велев написа:

Викам, че зависи за какво е манифестацията или протеста. Като е срещу агресора НАТО и в подкрепа на Донецката република в която украинците избиваха майки и деца, то тогава има и български и руски знамена. Ако е за подкрепа на демикрацията в Конго например, тогава ще има и Конгоански знамена.

Много си лицемерен. Протести срещу НАТО ли трябва да има, за да има мир или протести срещу агресора Русия? Нато е отбранителен съюз и без него съседните ни ще ни схрускат. 

+ Това на всичките ви протести независимо за какво винаги си има руски байряци и посланието е съвсем ясно. Остриетата на копейките искат да направят геополитеческа свирка на Русия, а маргиналите които събират на протестите си са основно с русофилски чувства. 

преди 15 минути, Гражданин написа:

Нато е отбранителен съюз

За графата - най-кратък виц.

Скоро един американец го каза - "НАТО се бори с проблемите, които сам създава". Бих добавил - умишлено ги създава.

преди 15 минути, Гражданин написа:

Много си лицемерен. Протести срещу НАТО ли трябва да има, за да има мир или протести срещу агресора Русия?

Не съм лицемерен. Агресор е НАТО и то по целия свят. Тъй като НАТО всъщност е САЩ, то всички войни след ВСВ досега са разпалени и провокирани от САЩ(НАТО). Включително и сегашната. Та затова Русия не е агресор. Просто се отбранява срещу атаките на НАТО и САЩ.

Само не ми се вярваше, че украинците ще са толкова глупави. САЩ ги използват за пушечно месо и те като овце блеят. Вместо още 2014 да се разберат с руснаците, а оставят на мира да си живеят в Донбас и Луганск и готово.

А сега какво стана? Украйна вече я няма.

преди 8 минути, г-н Велев написа:

Скоро един американец го каза - "НАТО се бори с проблемите, които сам създава". Бих добавил - умишлено ги създава.

Също както есср се бори с "глобалното затопляне", което е измислен проблем. Половината трилион за "зелени политики" в ЕС, обаче никак не са измислени. От тези огромни пари, разбира се, част ще се похарчат полезно, но и колко ще се облажат някои, от тези които ги разпределят и участват в надуването на алармата. В това число и замесените "учени" и университети.

преди 11 минути, г-н Велев написа:

За графата - най-кратък виц.

Не съм лицемерен. Агресор е НАТО и то по целия свят. Тъй като НАТО всъщност е САЩ, то всички войни след ВСВ досега са разпалени и провокирани от САЩ(НАТО). Включително и сегашната. Та затова Русия не е агресор. Просто се отбранява срещу атаките на НАТО и САЩ.

И какво Русия брани на чужда територия?

Защо Пригожин, който беше дясна ръка на Путин призна, че войната е била необходима, за да може шепа боклуци да получат ПР в страната и да покажат колко силна е армията?

Или ся ше кажеш, че НАТО е подкупило Пригожин и непобедимият Путин въобще не е избягал със самолета си в дена на преврата и не бяха разкопани магистралите за входовете към Москва?

Всичко го има на кадри. Висшето ръководство на Русия си признава каква катастрофа е войната за нея и колко безсмислена е тя. А ти бабо продължаваш да защитаваш убийството на украинци, защото уж си против НАТО. 

А и освен това ти си против всичко западно, не само против НАТО. Не харесваш ЕС, не харесваш България в Европа... и т.н. и т.н.. Ти си просто объркано зло соц същество или платен трол.

преди 6 минути, Гражданин написа:

И какво Русия брани на чужда територия?

Чужда ли?

Не ти ли е неудобно? САЩ какво брани на хиляди километри от дома си например тук в Черно море?

Ще обвиняваш Русия, ако тя нападне например Мексико. И Русия направи стратегически план за мира в Мексиканския залив.

rado-Bimbala.png

преди 25 минути, г-н Велев написа:

Агресор е НАТО и то по целия свят. Тъй като НАТО всъщност е САЩ, то всички войни след ВСВ досега са разпалени и провокирани от САЩ(НАТО). Включително и сегашната. Та затова Русия не е агресор

radevtapaka.png

преди 27 минути, г-н Велев написа:

Чужда ли?

Не ти ли е неудобно? САЩ какво брани на хиляди километри от дома си например тук в Черно море?

Ще обвиняваш Русия, ако тя нападне например Мексико. И Русия направи стратегически план за мира в Мексиканския залив.

Ма какво ми обясняваш непрекъснато за САЩ? Щото САЩ и по дефолт дай да се нагъзим на Русия и да кажем, че всичко ѝ принадлежи? + Това ти изведох много конкретни причини какво самият Проигожин е казал и нищо не коментира. Личи си, че си копейка или с диагноза, или на заплата.

преди 4 часа, Гражданин написа:

Европа при моите ценности като свобода на словото и да изразяваш себе си. На изток колективизма е подтискащ. Да, безусловно може да се признае, че някои източни режими са създали доста екзотики като например да превърнат хората в безгласни букви и мравки и въпреки това да са с много живец на затворени врати, да показват големите си сърца и т.н.  и т.н., но в края на деня аз не искам да съм просто пиксел на манифестация или да ме заключат и да ме бият в някое мазе, че съм постал някъде меме с диктатора копейка.

И тук е твоята грешка, ти бъркаш култура и изкуство с политика, помисли върху това. :)

Иначе май сме я дъвкали тази точка : Безспорно е, че в Русия има цензура и се наказват хора за опозиция, НО тези неща макар и в малко по-различен вид ги има и от другата страна. Вземи например Тръмп, демократите вече се чудят какво обвинение да му измислят само и само да не е кандидат за президент.

преди 48 минути, Bubbles написа:

И тук е твоята грешка, ти бъркаш култура и изкуство с политика, помисли върху това. :)

Иначе май сме я дъвкали тази точка : Безспорно е, че в Русия има цензура и се наказват хора за опозиция, НО тези неща макар и в малко по-различен вид ги има и от другата страна. Вземи например Тръмп, демократите вече се чудят какво обвинение да му измислят само и само да не е кандидат за президент.

Да де, ама Тръпмп не е кой да е и игрите които играе не са в миниатюрни мащаби. Това с него може да е игра на цензура, но той в никакъв случай не е в ситуацията на беззащитно дете което рисува в час по изобразително рисунка против войната и да пратят родителите му в трудова колония, а него в изправителен дом. В САЩ това няма да се случи, но в Русия се случва.

Колкото до културата и изкуството, може и да не ме разбираш напълно правилно. Исках да кажа, че не отричам културата и изкуството на даден народ за сметка на политиката му. Но все пак трябва да се отчита и факта, че диктатурите до голяма степен на почва, върху която е предразположено да покълнат благодарение на вида култура и на самия народ, който ходи по нея. Например в Русия до 1861 г. са си имали крепостничество (робство). И там владетелят винаги е управлявал като цар и когато веднъж влезе в Кремъл илиза от там само с краката напред или когато почне да се напикава. Реално руснаците нямат чувство, че демокрацията им решава проблемите и са приспособени към манталитета "тези зад стените на Кремъл и ние всички останали". Никой руснак не си и въобразява, че с изобри и т.н. би променил каквото и да било в страната си. Гледам руски влогъри и то не само опозиционери и всички са наясно и тъжни от факта каква е страната им. Не смятам, че мога да съм русофоб като ги слушам, виждам проблемите им и как там има милиони най-обикновени човешки съдби, които не се различават драматично по мислене от нашето, но ги тъпче и подтиска една неприятна действителност, в която са заобградени от огромна част апатични и приели съдбата си бедни роби на държавата, които се хранят с "величие". Тук също е отгледан такъв материал, за който пилона на Рожен е вид величие въпреки трагичността на начина, по който изглеждаха тези бедни хора на отркиването му. Има неща, по които си приличаме с Русия и то доста, но те не са положителни, когато става дума за откритие на прилики като тези. Ние си имаме робски манталитет "Да би мирно седяло, не би чудо видяло", но нямаме имперския манталитет като тях поне да компенсира с нещо. Затова копейките тук са ми смешни. Искат да приличат на руснаците по някои черти, но се чувстват все под тях. Развяват им байряците сякаш все са недостойни да развяват само своя собствен на националните ни празници.

преди 3 часа, БаалБек написа:

rado-Bimbala.png

radevtapaka.png

Щом така яростно нападат Президента Радев, значи той казва истината и е на правия път.

Много се развилняха тия дни протежетата и гъзолизците от ПП, ДБ и ГЕРБ, че Президента им каза истината за Украйна. Защото и те я знаят, ама сега яко се подмазват и изпълняват по-точно заповедите на посолството.

П.П. Особено е показателно, че в такива долни мероприятия по някоя тема където соросоидите губят, много активно се включва бълбукащата. Явно нея я имат за най-умната м/у тях. През останалото време само свири :)

преди 1 час, г-н Велев написа:

Явно нея я имат за най-умната м/у тях

Не знам защо слагаш в едно изречение някой от противниковият отбор и  прилагателното "умен". Може да се обидят.

преди 1 час, г-н Велев написа:

Щом така яростно нападат Президента Радев, значи той казва истината и е на правия път.

Защо пак си объркана от лосиона

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.