Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против пилона на Рожен?

За или против пилона на Рожен? 19 гласували потребители

1. 1. За или против пилона на Рожен?

• За! Искам си щото па дори и да изорем хубавата природа и да струва много пари, ше се наредим по гордост до Северна Корея! Безценно!
      26%
    • Против! Нека да се помогне на нуждаещи се болници и сираци!
      73%
    • Срам ме е, че бях за, а вече съм против.
      0%
      0
    • Въобще не се интересувам ни от природа, ни от знамена, ни как парвенюта си профукват парите, за да си купуват класа докато гаврошовци точат лиги от страни на едно кебаче дето ше получат за дето са ги качили на събитието с автобуси да гледат как ше се реже лентата и ше ставаме велики
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 16 часа, Гражданин написа:

Да де, ама Тръпмп не е кой да е и игрите които играе не са в миниатюрни мащаби. Това с него може да е игра на цензура, но той в никакъв случай не е в ситуацията на беззащитно дете което рисува в час по изобразително рисунка против войната и да пратят родителите му в трудова колония, а него в изправителен дом. В САЩ това няма да се случи, но в Русия се случва.

Колкото до културата и изкуството, може и да не ме разбираш напълно правилно. Исках да кажа, че не отричам културата и изкуството на даден народ за сметка на политиката му. Но все пак трябва да се отчита и факта, че диктатурите до голяма степен на почва, върху която е предразположено да покълнат благодарение на вида култура и на самия народ, който ходи по нея. Например в Русия до 1861 г. са си имали крепостничество (робство). И там владетелят винаги е управлявал като цар и когато веднъж влезе в Кремъл илиза от там само с краката напред или когато почне да се напикава. Реално руснаците нямат чувство, че демокрацията им решава проблемите и са приспособени към манталитета "тези зад стените на Кремъл и ние всички останали". Никой руснак не си и въобразява, че с изобри и т.н. би променил каквото и да било в страната си. Гледам руски влогъри и то не само опозиционери и всички са наясно и тъжни от факта каква е страната им. Не смятам, че мога да съм русофоб като ги слушам, виждам проблемите им и как там има милиони най-обикновени човешки съдби, които не се различават драматично по мислене от нашето, но ги тъпче и подтиска една неприятна действителност, в която са заобградени от огромна част апатични и приели съдбата си бедни роби на държавата, които се хранят с "величие". Тук също е отгледан такъв материал, за който пилона на Рожен е вид величие въпреки трагичността на начина, по който изглеждаха тези бедни хора на отркиването му. Има неща, по които си приличаме с Русия и то доста, но те не са положителни, когато става дума за откритие на прилики като тези. Ние си имаме робски манталитет "Да би мирно седяло, не би чудо видяло", но нямаме имперския манталитет като тях поне да компенсира с нещо. Затова копейките тук са ми смешни. Искат да приличат на руснаците по някои черти, но се чувстват все под тях. Развяват им байряците сякаш все са недостойни да развяват само своя собствен на националните ни празници.

Тръмп беше просто пример, понеже беше първата връзка която направих с репресиите спрямо опозиционери в Русия и Беларус, но ЦРУ често посяга и на обикновени граждани под един или друг предтекст, разбира се това са неща за които ние ще сме последните разбрали.
На няколко пъти подхвърлям едно нещо но явно си оставам неразбран хехе : Русия и Беларус както подобнитена тях страни действат с твърда ръка, това не е нещо което подкрепям но поне казват точно и ясно "Правиш така и не правиш така, иначе...", в същото време атлантизма някак уж свободно пуска мухата за някаква идея на простолюдието посредством масовите източнитици на информация, финансират проекти които да раздухат още толкова идеята и после бавно и полека плакнат стадото докато идеята не бъде възприета за нещо нормално. Така хем раята мисли че е свободна, хем идеята в най добрия случай се превръща в нова догма за обществото и оттук нататък последните вече са тези които отхвърлят и нападат всеки който смее да псочи насадената идея за лудост и глупост. Примери за това има колкото щеш.

Ся русофобия, русофилия и други подобни психични отклонения са за хора с изветряло сиво вещество или липса на такова, затова и както веротно си забелязал такива ги вземам моментално на подбив.
В моя свят всяка една страна си има своите положителни и своите отрицателни страни, както е и с хората, всички си маме трески за дялане, но пък имаме и добри страни. :)

А материала че е лош, лош е достатъчно е да прочетеш една две теми в раздел "Политика" за да се хванеш за главата или пък да се разходиш по улицата, поне последните ми спомени от българските улици са плачевни, но да не навлизаме в подробности.
Факта е, че масата българи са обременени, едните от социализЪма, други от т.нар. турско робство, трети от мАкедонците (Които пък сами по себеси също са обременени но и яко изплакнати от сърби и албанци), други пък ги бият комплексите я за малоценност, я за честолюбие...
...а ако изведем това горното в едно уравнение, резултатът ще е споменатия от теб псевдо-патриотизъм.

преди 15 часа, Sliderum2 написа:

Не знам защо слагаш в едно изречение някой от противниковият отбор и  прилагателното "умен". Може да се обидят.

Кой този противников отбор, ти левскар ли си? Кофти, ЦСКА снощи ви обърна насред пасището.

• Отговори 569
  • Прегледи 34,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Супер е пилончето. Ако може до него да направят и едно молче с подземен паркинг, ще е жестоко. МОЛ Рожен. Кифлите ще ходят да си купуват сандалки, батките ше се снимат пред пилоня и ще пишат у фейса b

• ...плюете ли българското знаме?... ...гиди-гиди мръсни гниди... ...който го плюе-бял ден да не види...

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Публикувани изображения

преди 2 минути, Bubbles написа:

Кой този противников отбор, ти левскар ли си? Кофти, ЦСКА снощи ви обърна насред пасището

Не е в този смисъл. Наясно си. А гейпросащесср трололинките ме възприемат като отборна единица, на хората с мнения, които са против сащ/есср.

преди 1 час, Bubbles написа:

Кой този противников отбор, ти левскар ли си? Кофти, ЦСКА снощи ви обърна насред пасището.

Имаше такъв отбор допреди няколко години. Вчера Левски загуби от ЦСКА 1948. Другият отбор, който претендира да е наследник на ЦСКА е ЦСКА-София.

преди 50 минути, bioid написа:

Имаше такъв отбор допреди няколко години. Вчера Левски загуби от ЦСКА 1948. Другият отбор, който претендира да е наследник на ЦСКА е ЦСКА-София.

Не, имаше дружество което беше обявено във фалит, едните тръгнаха от нулата, другите(За съжаление повечето) припознаха Литекс Ловеч, аз като чорбар от как се помня не подкрепям Литекс, 48 нямат силна подкрепа но минаха по честния път и заслужават повече името на най титулования български клуб, колкото и онези да се бият в гърдите че били купили емблема и т.н.
Иначе по твоята локига Левски няма от 92ра. :)

Извън горното, друго опитах да кажа на цитирания потребител, но май май не е успял да ме разбере.

Даскале, недей така. Чудя се...промяната в теб настъпи около времето на последните масови протести във Франция. Имаше много гадости и пожари. Питам се, дали не си се натровил от вдишването на някой химия от пушеците.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Даскале, недей така. Чудя се...промяната в теб настъпи около времето на последните масови протести във Франция. Имаше много гадости и пожари. Питам се, дали не си се натровил от вдишването на някой химия от пушеците.

Коя промяна?
Аз винаги съм се старал да гледам от всички страни и да не изпадам в крайности и дори вас ви критикувам че сте твърде крайни.
Кое те кара да кислиш че съм си променил вижданията? Те са си все същите, имам симпатии към Русия, подкрепям инвазията им до толкова доколкото защитават малцинствата които бяха избивани от зеления и пр., но няма как да отрека че имат проблем с репресиите спрямо опозицията на управлението както и с цензурата както и ние всъщност имаме в целия ЕС, с тази разлика че ние цензурата си я налагаме сами по заповед на чичко Сам.
И да нашите ЕС управници(Не само българските а всичките като цяло) са продажни гъзолизци, навряха ни в няма такава криза за да угаждат на изкукуригалия БайИздън, Макарона е un vrais con и така.
А това, че голяма част от главящите се за патриоти са си чиста проба толупи и дори не знаят значението на тази тази думичка съм се убедил лично още по времето когато пребивавах в родината.

Кога над Камчия, ще се вее българския флаг?

Може и без пилон.

преди 25 минути, БаалБек написа:

Кога над Камчия, ще се вее българския флаг?

Може и без пилон.

Искаш ли да ми обясниш какво имаш предвид. С повече от едно изречение.

преди 3 минути, bioid написа:

Явно няма да го направи. Ето това има предвид: Атлантическият съвет поиска да отнемем от Русия СОК Камчия - Общество

На мен ми прилича на национализация...

иванке, не ми се гледа. Ква е тая проскубано-брадата говореща глава, която се опитва да се докара с изглед на муцуната на наркоман зеленчукский? Признавам, че мустаците им са еднакви и мозъците запъртъци.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

иванке, не ми се гледа. Ква е тая проскубано брада говореща глава, която се опитва да се докара с изглед на муцуната на наркоман зеленчукский? Признавам, че мустаците им са еднакви и мозъците запъртъци.

1973835840_.thumb.jpg.d50f7dff4f3d9b31cf52148489c7942f.jpg25_n.thumb.jpg.f1fd09e9cf189b9696886b0c088b6ebe.jpg31_n.jpg.4ddf9a75b8e8d176eb5e9c1ed3b85bce.jpg33_n.thumb.jpg.5202a487191b11c5cc9333a2e00acbcc.jpg44_n.jpg.7283902dd969920ba1dc29ce1382b573.jpg0.thumb.jpg.c7d1d3031feb6e7791078a6355549b4e.jpg03.jpg.6ce886aa6788bacb4ebf3f0207746a35.jpg05.thumb.jpg.449798b791ef0ea8e9d2c6a62aa5e51d.jpg07.thumb.jpg.26786d783291a559fc82c614dfe85b1b.jpg(12).jpg.311eb144d4892616cf5ddce7f144777f.jpg

преди 15 минути, M.Николов написа:

Ти само почакай иванка да накара чат-бот-а да нарисува руско знаме сред множеството.

8 лева кебапчето на Рожен. Верно ли е това, никой ли от вас, менте патриотите не ходи лично?

Или ще ме обявите в предателство, че не съм им направил оборот, ден година храни.

преди 13 минути, IvanKirov написа:

8 лева кебапчето на Рожен. Верно ли е това, никой ли от вас, менте патриотите не ходи лично?

Или ще ме обявите в предателство, че не съм им направил оборот, ден година храни.

Едва ли е вярно. Всичко иде от разпространени манипулации, " случайно изтървани" в интернет и говорене за тях по кръчмите от хора които са ги прочели и повярвали.

преди 16 минути, IvanKirov написа:

Няма кой да даде такава сума за едно кебапче можем да направим експеримент със две скари на едната ще се продават кебапчета по левче на другата по осем лева познай от къде ще купуват хората

преди 19 минути, Sliderum2 написа:

Едва ли е вярно. Всичко иде от разпространени манипулации, " случайно изтървани" в интернет и говорене за тях по кръчмите от хора които са ги прочели и повярвали.

Не си ходил, ама големите патриоти го раздавате. Че и врагове ни викате. Търгашите по такива събития виждат розово ду пе за ман дръсане, а огранизаторите на пилона и замилиониха дори. Сергиите по такива екзотични дестинации са безумно надценени. Квичат за соц, пък правят турбо капитализъм.

Ви таковам на патриотизма. Що не пуснете кебапчето по 30 стотинки, като ви е мил бай Тодор?

large.(20).jpg.f8a7b0e39af6f3890c6e2db7e9c0c7a1.jpglarge.(19).jpg.39555454c1df4edae98e84d3255fa4bf.jpg

На горната снимка виждате американското знаме, прилежно сгънато и подготвено за съответната процедура.

На втората снимка виждате българското знаме, намотано на земята в краката на хората като парцал, за да бъдело осветено. 

zname.png

България има много пилони - и те нямат връх.

Масачузетският технологичен университет обяви 30-годишен български учен за визионер. „Д-р Златко Минев преобърна основно твърдение в квантовата физика, което смущаваше Нийлс Бор и Алберт Айнщайн“, написа университетът на страницата си в интернет. През по-голямата част от 20-ти век се предполагаше, че атомите се променят от едно енергийно ниво в друго при резки, непредвидими, малки квантови скокове. Минев доказа друго. Той не само може да предвиди движението, но и да го контролира.

Експериментът на българина показа, че когато един атом е бомбардиран с енергия под формата на светлина, той се движи от едно енергийно ниво на следващо по непрекъснат и плавен начин, а не чрез мигновен скок. Той успя да открие промяната в енергийното ниво на атома достатъчно бързо, за да го контролира, така че да може да спре скока му и да го обърне, преди да бъде завършен. Британско издание определи пробива на българина като "научно земетресение".

Д-р Златко Минев е бакалавър е по физика от Калифорнийския университет в Бъркли, бил е асистент в Станфорд, а след това е продължил образованието си в Йейл, откъдето има две магистърски степени. Там той е защитил и докторската си дисертация в лабораторията по квантроника на Мишел Деворе, където е провел и експеримента с контролирането на квантовия скок. Освен това е и щатен научен сътрудник в лабораторията „Уотсън“ на корпорацията „Ай Би Ем“.

Д-р Минев пише в профила си в „ЛинкдИн“, че владее четири езика, като на първо място поставя българския.

Zlatko Minev | MIT Technology Review

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.