Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против пилона на Рожен?

За или против пилона на Рожен? 19 гласували потребители

1. 1. За или против пилона на Рожен?

• За! Искам си щото па дори и да изорем хубавата природа и да струва много пари, ше се наредим по гордост до Северна Корея! Безценно!
      26%
    • Против! Нека да се помогне на нуждаещи се болници и сираци!
      73%
    • Срам ме е, че бях за, а вече съм против.
      0%
      0
    • Въобще не се интересувам ни от природа, ни от знамена, ни как парвенюта си профукват парите, за да си купуват класа докато гаврошовци точат лиги от страни на едно кебаче дето ше получат за дето са ги качили на събитието с автобуси да гледат как ше се реже лентата и ше ставаме велики
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 7 минути, IvanKirov написа:

родоотстъпници и антибългари

Иван Киров, ти си от тези.

• Отговори 569
  • Прегледи 34k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Супер е пилончето. Ако може до него да направят и едно молче с подземен паркинг, ще е жестоко. МОЛ Рожен. Кифлите ще ходят да си купуват сандалки, батките ше се снимат пред пилоня и ще пишат у фейса b

• ...плюете ли българското знаме?... ...гиди-гиди мръсни гниди... ...който го плюе-бял ден да не види...

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

Публикувани изображения

https://zaistinata.com/пилонът-рожен-паметникът-на-об/

https://zaistinata.com/съборът-на-рожен-частен-бизнес-с-пари/

Цитат

Парите за пилона – съмнително финансиране и пари от държавата

Средствата за изграждане на пилона по изчисление на Фондация „Наследство в бъдещето“ е кръглата сума от 1 милион лева. Дали струва толкова, е трудно да се изчисли, тъй като изработването му бе поръчано в Турция. В първите си прессъобщения фондацията уверяваше, че събраните пари, както и имената на дарителите, ще се публикуват всяка седмица. Тази информация обаче изчезна от сайта и се появи съобщение за „грешка 404“, след като стана известно, че основните дарители са държавни дружества.

Цитат

Росенъ Чучуковъ
Само едноклетъчни първосигнални примати могат да се изтъкват с подобно нещо.
Да ги питаш защо за едни 30-на години са нарекли българите японците на Европа, защо онези са поставили София сред първите градове с електрифицирано улично осветление и трамваи вместо да бучат безполезни пилони - няма да могат да отговорят. Ще гледат с тъпия си и празен, стъклен поглед.

преди 14 минути, IvanKirov написа:

Тази информация обаче изчезна от сайта и се появи съобщение за „грешка 404“, след като стана известно, че основните дарители са държавни дружества.

До момента има потвърдени 140 000лв. от държавни предприятия, тоест около 14% от общата стойност.

Цитат

От „Аз, репортерът“: Знамето падна от пилона на Рожен (ВИДЕО)

https://btvnovinite.bg/bulgaria/ot-az-reporterat-znameto-padna-ot-pilona-na-rozhen-video.html#

Цитат

Alex Skanevski
Този пилон е така циничен и актуален като последните филми за Левски и Ботев.
Пълна и безумна олигофрения..

Цитат

Бат Расим
Яша майкооооу хахаххахаха некадърни говеда еееей уроспуджоджу...

преди 1 час, bioid написа:

?

иванка не спира да публикува свои снимки. Последната е от младежкит...е, май по-скоро се е идентифицирал кат' сърничка, с тая дълга косица и влажен поглед 

на 28.06.2023 г. в 14:50, ostavime написа:

Пилона според мен се строи с дарения и няма нищо общо с бюджетни средства, още по-малко с такива за болници, деца и т.н. 

Той е частно начинание, в частен имот, в който собственика може да строи каквото си пожелае. Не виждам къде точно е проблема?! 

Дарения от държавни фирми, в това число - и БДЖ, която не само е бюджетна организация, но и постоянно се намира на ръба на фалита. Частно би било начинанието, ако за него не се плащат пари от тези на обществото. Ако потърсите не особено старателно, ще видите, че лично президентът е подканил доста държавни дружества да дарят и те са го сторили. Сред значимите донори са няколко горски стопанства, да речем.

Гледната точка "пилон срещу линейки" е малко популистка, факт. Винаги все нещо ще липсва и все някой проблем ще бъде по-голям от друг. Това не означава да не решаваме малките проблеми.

Моята позиция започва от друг начален пункт. Първо: каква е целта на пилона? Авторът на замисъла да присвои част от парите за строежа? - Доказа се, че изграждането му струва по-малко от обявеното. Второ: кой обществено важен проблем въобще решава издигнето на една тояга със знаме? - Никой. Съучаства в няколко схеми, но нито една не е в полза на обществото. Помага финансово на инициатора си. Съдейства за раздвижването на един определен обществен сегмент - националистически настроените, които тупат космати гърди като Бай Ганьо и смятат, че тоягите са повод за национална гордост, а не спазването на законите и вършенето на своята работа добре. Този вот помага на създалия се в последно време съюз между Радев и Копейкин. Трето: с пилони ли се възпитава патриотизъм или с уважение към другия, с търпимост към различията и нетърпимост към безобразията? - Тук отговорът е прозрачно ясен.

Не е зле да четем, преди да се изказваме, за да не изглеждаме несериозни в очите на тия, дето наистина разбират от материята.

Описание на програмата на откриването на обекта.

Ммм, вече се писа и статия че паразитите музикаутор щели да търсят начин да получат пари от това, че някой си позволява да весели с народна музика посетителите. Нищо, че народната музика не им е собственост.

преди 10 часа, Visotsky написа:

Дарения от държавни фирми, в това число - и БДЖ, която не само е бюджетна организация, но и постоянно се намира на ръба на фалита.

Oния дни пътувах с БДЖ, такава турбо мизерия и дезорганизация е, че чак се псувахме. Зачестиха и случаите на нахапани от кърлежи.

Значи по селото ми ще ни изядат комарите, в държавната железница на 3 порядъка по-зле, а те ръгнали да бучат фалоси по поляните. Дори телескопите на Рожен ако са близо, ще правят и светлинно замърсяване.

Евтина, тъпа, проста дъвка, за малоумни копейки. Които отново, като въшка на чело, почнаха да ни обвиняват. Че не сме толкова лесно манипулируеми, като тях. 

Кранът е по-висок и мощен от пилона, който вдигна. Да бяха закачили байрака на крана, да го показват на бабишкера, който все пак може да изкрета до поляната, и всички щяха да са доволни.

Не тъй ами пак ще ми обясняват че нямат пари да пръскат срещу вредители, лумпените пак ще лапат мухите по байраци и лозунги, като по любимия им соц. И пак 60 % няма да гласуват, поради липса на алтернатива. Видя се, че копейките са пребоядисаните Сидеровчета, Симеоновчета, Барековчета, Расатевчета, последният да затвори вратата. Агресивни и вредни за обществото.

Само да напомня, че нападението над барманката на Cosmic Craft Beer беше пак заради байраци. Тия люде за едното име и чест живеят, както Вазов е описал Рачко Пръдлето в Под Игото.

Цитат

Васил Георгиев
3 дни  ·
Vesselina Sedlarska
Прочетох, че знамето на Рожен е паднало и ми стана още по-мъчно. Много обичам Роженските ливади, любимо място на семейството ни е. Тази снимка е в рамка на стената у нас, направих я през 2009 година. Стадо слиза към поляните. Сега видях, че пилонът е разположен много наблизо до точно това място. Докато гледах видеото с падащото знаме изпитах болка, че явно не ни е била достатъчва съвършената красота на Роженските ливади. И нея поискахме да употребим. На моя патриотизъм му е достатъчно това, което се вижда на тази снимка.

Цитат

Цвета Кирилова
1 дни  ·
"Успешно приключиха тестовете за издигане на знамето до върха на пилона в Родопите." Новината звучеше обнадеждаващо до първите думи. Все едно изстреляха космическа ракета като тази на Илон Мъск. Стига се излагахте бе, хора, с този метален прът, че станахме за смях и пред чужденците.

Цитат

Ivailo Tzonev
"... След теста, знамето се свлече омерзено от малоумните експерименти с него и възмутено се изхлузи от въжето разкъсвайки по шевовете ръкава, а после уморено се пльосна на купчина в подножието на ПилонЯ-атракция. "Ебатикретените", помисли си знамето. "По-добре от балон да ме бяха спуснали, поне щях да вися свободно и да се нося с вятъра, но само когато времето позволява. А не да стърча за хатъра на нечий болен мозък в дъжд и вятър, в студ и пек, докато заприличам на гръндж-дреха...""

Силно предполагам, че кранът не струва колкото Роженския фалос. А е в пъти по-здраво решение, тъй като вдига пилона, а пилонът е по-тежък от знамето.

large.fff(2).jpg.d81348db43c9536a711dceebcea98e1d.jpg

преди 1 час, IvanKirov написа:

От тия постове се вижда единствено колко много загубен народ има в тая нашата мила рОдина.
На единия една стърчаща пръчка му развалила красотата, сякаш цял хотел има там, другияи ли по-точно другаТА нещо се изживява разбирач(КА), а третото дори не не знам като какво да определя, понеже звучи като съчинение от първолак на три ракии.

И наистина не разбирам какво толкова ви пречи този пилон. Да проблем е държавното финансиране, НО така като чета, излиза че на тия хора сред които явно попадаш и ти Ваньо ви пречи българското знаме.
Иначе НЕ ви пречи че от всяка българска институция е провесен украински флаг, НЕ ви пречи, че в Южния парк стърчи паметник на американски президент, НЕ ви пречи че насред София има паметник на авиаторите които са я изравнили със земята...

преди 14 минути, Bubbles написа:

От тия постове се вижда единствено колко много загубен народ има в тая нашата мила рОдина.
На единия една стърчаща пръчка му развалила красотата, сякаш цял хотел има там, другияи ли по-точно другаТА нещо се изживява разбирач(КА), а третото дори не не знам като какво да определя, понеже звучи като съчинение от първолак на три ракии.

И наистина не разбирам какво толкова ви пречи този пилон. Да проблем е държавното финансиране, НО така като чета, излиза че на тия хора сред които явно попадаш и ти Ваньо ви пречи българското знаме.
Иначе НЕ ви пречи че от всяка българска институция е провесен украински флаг, НЕ ви пречи, че в Южния парк стърчи паметник на американски президент, НЕ ви пречи че насред София има паметник на авиаторите които са я изравнили със земята...

https://www.dw.com/bg/призрачни-бетонни-скелети-загрозяват-черноморието-а-строежите-продължават/a-58588485

Черноморието е бетонирано, частен имот и няма протести.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/arestuvaha-trima-zlatotarsachi-razkopali-nezakonno-goljam-rajon-kraj-jazovir-ogosta.html

Язовирите заради добива на злато са замърсени няма протести. Язовирите са пресушени заради местен дерибей, който отклонява язовира заради негово ВЕЦ, пак няма протести.

https://www.actualno.com/sofia/eko-organizacija-dokaza-skrito-zamyrsjavane-na-vyzduha-v-sofija-s-azoten-dioksid-news_1751286.html

В София, в Русе въздухът е замърсен от леките коли няма проблеми. Няма протести.

https://www.mediapool.bg/2000-kilometra-rechni-korita-sa-bezvazvratno-sasipani-news308438.html

В реките всеки си хвърля боклука и са замърсени коритата на реките, така при най-малкия дъжд наводнява целият град, няма протести.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/italianskijat-bokluk-nad-50-tona-otpadaci-prestojavat-vav-vraca-veche-blizo-dve-godini.html

Италия си праща боклука в България, пак няма проблеми.

На една ливада са забили кол, на който се вее българското знаме на българска територия този път има протести от българите.

преди 19 минути, Bubbles написа:

Meне лично ми е все тая какви флагове има, ако ще и знамето на Третия Райх да бяха качили. Проблем ми е, че ще ни изядат кърлежите по влаковете, не знам дали знаеш к'во ще патиш ако те набара лаймска болест. 2 години се тровиш с антибиотици, а вероятността кърлежът да е заразен е около 30 %. Щото аз лично го гледах това, в центъра по паразитни болести. Ако не пиеш антибиотици оставаш инвалид. Познавам и умрял от кърлеж.

Проблем е още, че са натиснали общинарите да даряват, пък ще ни изядат комарите. Нямало пари за пръскане. Кошмар е при нас. С пчеларски скафандър пак не се седи вечер, дори през деня има комари. И искате да търпим всичко това, че разни кафеви да се правят на националисти, и да заплашват, като в темата за Възраждане. Туй, че сме против един човек да намаже близо 700 000 лева печалба, не сме ОК. Не е против байрака. Ако си бяхте извадили дарения от джобовете нямаше да се обадим.

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

На една ливада са забили кол, на който се вее българското знаме на българска територия този път има протести от българите.

422739544_.jpg.470ec8c0cf8e9a7649bd69fda523ec1c.jpg1_n.jpg.0647f5c50d379efb08063184e16d5d9f.jpg0.jpg.0f37e1b41d87c088d4d92e604dbc4f1e.jpg05.thumb.jpg.449798b791ef0ea8e9d2c6a62aa5e51d.jpglarge.(13).jpg.20be7d71f4e8fc314aa2f6e9b599ebdd.jpglarge.(14).jpg.489a6c6dc92e0e6e1fce0bd9044cf358.jpglarge.(15).jpg.e6a5a630c279c6c10b68e8805fdcb61c.jpg

преди 20 минути, IvanKirov написа:

Meне лично ми е все тая какви флагове има, ако ще и знамето на Третия Райх да бяха качили. Проблем ми е, че ще ни изядат кърлежите по влаковете, не знам дали знаеш к'во ще патиш ако те набара лаймска болест. 2 години се тровиш с антибиотици, а вероятността кърлежът да е заразен е около 30 %. Щото аз лично го гледах това, в центъра по паразитни болести. Ако не пиеш антибиотици оставаш инвалид. Познавам и умрял от кърлеж.

Проблем е още, че са натиснали общинарите да даряват, пък ще ни изядат комарите. Нямало пари за пръскане. Кошмар е при нас. С пчеларски скафандър пак не се седи вечер, дори през деня има комари. И искате да търпим всичко това, че разни кафеви да се правят на националисти, и да заплашват, като в темата за Възраждане. Туй, че сме против един човек да намаже близо 700 000 лева печалба, не сме ОК. Не е против байрака. Ако си бяхте извадили дарения от джобовете нямаше да се обадим.

Да както вече казах точката държавно финансиране не я одобрявам и аз.

преди 30 минути, Bubbles написа:

Да както вече казах точката държавно финансиране не я одобрявам и аз.

Бъдете тъй добри, в тоз случай, да спрете да ни викате тъпана ри, глу паци, родоотстъпници и предатели. Роженският фалос е един троянски кон, поредната касичка на фирма Батко и Братко. Нищо, че милиарди опукаха Кирчо и Кокорчо, аз не съм гласувал за тях, че да ми ги натяквате.

Поредната елементарна далавера е Фалосът, разчита на първосигнални, елементарни чувства. Бабишкерът кълве. Пък то са за прокуратура.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Черноморието е бетонирано, частен имот и няма протести.

Еми требе си бетона, за да не затъват паркираните трошки в пясъка на дюните. Ех, ако сега дойдат някакви извънземни и с мощни магнити оберат целият този скрап в излишък, по улиците, а и от навсякъде където не му е мястото... Заедно с известен брой от собствениците му чорбаджии.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.