Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Президентски избори 2006

Featured Replies

Е, много крайно. Би трябвало да знаеш че светът не е черно-бял.

Така както ги описа нещата най-спокойно и Сидеров и доста други крайни се вписват в същата картинка. Просто това е манталитета на повечето българи (съжалявам че го казвам) - робски. И като вземе власта един такъв човек, който не вижда по-далеч от носа си и гледа единствено да уреди роднините (и "заслужилите") - то какво остана за държавата и хората - нищо.

Така че докато не се изчисти поколението с такъв манталитет - няма шанс нищо да се подобри, важното е докато трае това изчистване - да не изчезнем като нация. ;)

Привет, нека първо я вземе, да видим дали ще е така както казваш ти, и тогава да говорим, защото така май стреляш в тъмното след като не си дал възможност на един човек да стреля, защо мислиш,че ще пропусне?????? :P Тези партии имаха достътъчно возможности за 17 години......та България е едно предградие на Нюйорк, който е 18 милиона, та това е направо смешно,за 17 години къде са Чехите, Поляците, ???? Но както виждаш, тук в България, нещата вместо да се влошават те стават безнадеждни!!!!! :nono:

П.П А колкото до светъ, мисля,че той е много по черен от когато и да е било, иначе как да си обесня аз една велика сила като САЩ, да изисква от България да обрече онкоболните си хора на геноцид, но да участва, и да троши пари но собственият си народ, за някъкъв чужди интерес, да обречат на смърт над 100 000 невини Иракчани, и в подследствие ужжжж да се окаже,че нямало ядреното оръжие, :) който самите Еврей и Американци продадоха на Садам и си го взеха обратно.Няма как да си обесня,че една толкова богата страна като САЩ плаща на Турците, на Гърците за базите който стопаниства там, а в една бедна държава като България няма да плати нито цент.Това просто няма как да си го обесня ти би ли могъл да ме светнеш по въпроса?????? Какво се казва на това, СЛУГИНАЖ или РЕКЕТ???? Как бих могъл да си обесня, че САЩ дава всяка година безвазмездно на Израел 200 милиона долара просто хей така, а тази същата Еврейска държава не е спазела досега НАД 170 резулюции на ООН??? Ще бъдеш ли така добър да ме светнеш???? Нищо лично просто питам!!!!

• Отговори 494
  • Прегледи 41,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Привет, нека първо я вземе, да видим дали ще е така както казваш ти, и тогава да говорим, защото така май стреляш в тъмното след като не си дал възможност на един човек да стреля, защо мислиш,че ще пропусне??????

Както казах - не искам повече експерименти с нацията, семейството ми и мен самия.

П.П А колкото до светъ, мисля,че той е много по черен от когато и да е било, иначе как да си обесня аз една велика сила като САЩ, да изисква от България да обрече онкоболните си хора на геноцид

Не знам за какво точно говориш, но сигурен ли си че не са виновни нашите политици и управници!

Няма как да си обесня,че една толкова богата страна като САЩ плаща на Турците, на Гърците за базите който стопаниства там, а в една бедна държава като България няма да плати нито цент.Това просто няма как да си го обесня ти би ли могъл да ме светнеш по въпроса??????

Имам много просто обяснение: "Не луд тоз който яде зелника, ами тоз който му го е дал" ;)

Както казах - не искам повече експерименти с нацията, семейството ми и мен самия.

Не знам за какво точно говориш, но сигурен ли си че не са виновни нашите политици и управници!

Имам много просто обяснение: "Не луд тоз който яде зелника, ами тоз който му го е дал" :doh:

Ех, а кой е дал тази баница според тебе Сидеров ли????? :eek: Според тебе кой им даде 1944 година властта на тези комунисти, и най вече дали са я вземали по законен начин????

Колкото до експериментите, то това не зависи вобще от теб, или Българският народ.

Накой да попита този народ, когато ужжжж падна комунизма, някой да насрочи референдум за да попитат този народ какво искате да бъдем, Монархия, Президентска Република,или Парламетарна Република????? някой да попита :yanim: не разбира се направиха си едно Велико Народно събрание пълно с ченгета от ДС приеха си тази комунистическа конституция, въпреки,че България си има конституция и това е Велико Търновската Конституция, дадоха си имунитети, и сега се крият зад КОЛЕКТИВНАТА отговорност. Ограбиха сътвореното от Българският народ и сега като тебе нейскат повече експерименти, защото те си постройха техният капитализъм.Но дали това удоволитворява Българският народ, дали този пладнежки грабеж който самият бивш Главен Прокурор каза,че от този експеримен липсват постъпления от преватизацията над 30 МИЛИАРДА ЛЕВА :hush: дали трябва Българският народ да се съгласи с това???? може би според теб трябва да се съгласи този ЕЛЕКТОРАТ както го нарича политическата олигархия. :hush: Но според мене, за тези престъпления давност няма и неможе да се съгласим с така набързо проектираните МИЛИАРДЕРИ като Илия Пъвлов, Самоковеца,Кюлевци, Гущеровци Докторовци... тези боклукци който съдадоха,проектираните милиардери те ли ще формират национално отговорният Български капитал???? Жална ни майка ако допуснем това.Но вземи и прочети какви закони има в НПК по обстойно прочети закон 307-А и ще ти стане много ясно за какво говоря и как се борят с корупцията тези олигарси.Вземи и прочети какво е наказанието за хора хванати да пласират, пренасят дрога, ще се изненадаш,че на такива мулета закона предвижда до 2 години затвор и по този начин държавата легализира този проклет бизнес,че с тази мярка,цената на дрогата исключително става достъпна за повечето деца, защото, мулетата ако имаше едни строги наказания щеха да искат много повече пари за да рискуват и по този начин се оскъпява еднократната доза. Аз да пласирам 40 килограма дрога а ти после ела и ме осъди на 2 години затвор???Нима тези от МВР незнаеха кой е Самоковеца, Доктора, ред други създадени от политическата олигархия хора??? знаеха разбира се но за тези предпазни бушони, нямаше за тях закони, те винаги бяха над закона защо???? защото се ползваха от политическият чадър който ги създаде, и се отчитаха в партиините каси, и сега се чудите от къде има толкова хотели по черноморието, ми ще строят, за да исперат тези мръсни пари. Фективно се тегли кредит от банки и после си ги връщат защото те просто си ги имат тези пари, НО ЩЕ ИСТОЧАТ ДДС от държавата ще си го вземат, държавата дори ще им плати за това престъпление..... Но какво се получава а??? получава се,че парите са испрани. И бизнеса им легалезиран!!! А ти, ти нейскай да се правят експерименти с твоето семейство..........

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

Ех, а кой е дал тази баница според тебе Сидеров ли????? :eek: Според тебе кой им даде 1944 година властта на тези комунисти, и най вече дали са я вземали по законен начин????

Колкото до експериментите, то това не зависи вобще от теб, или Българският народ.

Ти, като толкова краен в изказванията си (и мислите си предполагам) - мисля че няма нужда да обяснявам че точно ти, аз и всеки един български гражданин (включително и политиците) са дали зелника. Ако нещата са толкова нетърпими за повечето и ако всеки има необходимата доза национализъм (няма нищо лошо в тази дума, макар че в последно време нашите политици ще я превърнат в едва ли не толкова лоша, колкото и екстремист, расист, терорист и др. подобни) то ние просто нямаше да ги търпим и щяхме да ги наритаме от тук че ако щеш до Москва, Истанбул, Вашингтон и където другаде си избереш. :doh: Нали знаеш какво се е случвало с хановете, които са предавали държавата в едни далечни времена :hush:

НО е повече от очевидно че нещата не стоят така. Манталитет, какво да се прави - явно си го заслужаваме. :hush: Айде да се поразсеем малко че току виж и революция сме вдигнали :yanim:

Редактирано от Miroslav Penchev (преглед на промените)

Е, много крайно. Би трябвало да знаеш че светът не е черно-бял.

Така както ги описа нещата най-спокойно и Сидеров и доста други крайни се вписват в същата картинка. Просто това е манталитета на повечето българи (съжалявам че го казвам) - робски. И като вземе власта един такъв човек, който не вижда по-далеч от носа си и гледа единствено да уреди роднините (и "заслужилите") - то какво остана за държавата и хората - нищо.

Така че докато не се изчисти поколението с такъв манталитет - няма шанс нищо да се подобри, важното е докато трае това изчистване - да не изчезнем като нация. :yanim:

Напълно съгласна.

Tihicko, да да съгласна съм с нещата, които каза, да прав си.

Но...посочи ми един политик, който да е с чиста риза? Посочи ми един единствен, който е с чиста съвест и е готов наистина да се бори за страната ни в настоящия момент? Дори да има такъв в момента в който грабне властта, ще забрави за задължения и за всичко. Защото властта покварява!

Първанов може да е всякакъв, правителството може да са боклуци и каквито искаш ги наричай, но аз (ако имах правото) бих гласувала за тях, защото не ми се ще с България да бъде направен поредния "експеримент" избирайки Волен Сидеров. В този аспект съм съгласна с Борисов, че ако лидера на Атака спечели, България ще изпадне в изолация, подобна на тази от Жанвиденовото време.

Колкото до комунизма, да комунизма по начина по който е управляван в нашата държава никога не е "падал" от власт. Демокрацията не ни донесе нищо, кой знае какво хубаво, за това аз сега се опитвам да се абстрахирвам от понятията "демократ" "комунист", макар баща ми на времето доста да си е изпатил от този вид управление и ако ме чуе от някъде сигурно ще се обърне в гроба човека sad.gif .

Комунизма, като теория е сравнително добре замислен. Почти колкото и демократизма, и ако в България можехме да направим един съвършен баланс между демократизъм и комунизъм, мисля, че нямаше да се докараме дотук.

Tihicko да ти кажа, човече и да ми изброяваш, кой колко е крал и смукал от държавата, няма да се учудя, нито ще ми трепне нещо. Политиците навсякъде, ама навсякъде крадат. Не само в България, разликата е че европейските политици поне го правят със стил и при тях има баланс "Айде аз ще открадна ей това, ама ще свърша нещо за държавата и народа...".

:doh:

Таксита возят безплатно трудноподвижни хора на изборите

По молба на заместник-кмета на София Ирина Папанчева Съюзът на превозвачите ще осигури безплатен транспорт на хора с увреждания в деня на изборите, съобщиха от Столичната община.

Компаниите за таксиметров превоз от столицата ще се включат в инициативата "Безплатен превоз за хората с увреждания в изборния ден" и ще превозват желаещите да гласуват трудноподвижни хора до избирателните секции.

Заявки за безплатен транспорт могат да се правят на телефони - О'кей Супертранс - 973 21 21, Радио СВ такси - 9 12 63, И-такси - 91091, Такси компания - 91 166, Рикарс такси – 91 114, Такси за 1 евро - 96 22226, Такси експрес - 91 101.

Източник: dnes.bg

2/3 от избирателите мразят партиите

Лидия Йорданова - НЦИОМ

Все повече хора гледат на изборите като на възможност да изразят отношението си към всичко, случващо се около тях. Гласуването е повод за българите да демонстрират мнение и отношение към своя живот и оценка за политиците. Понякога това има много малко общо с предмета на изборите.

На вота има интрига, която излиза извън конкретния мажоритарен избор и няма много общо с кандидатите - нито с техните качества, нито с техните недостатъци. Този прочит е по-общ и като цяло е протестен. 2/3 от българите заявяват, че са разочаровани от всички политици в България, а половината от населението не одобрява начина, по който протича собственият му живот. Вотът, който ще получим в неделя, може да се третира като вот на протест и вот на изразяване на лично мнение. Президентските избори ще бъдат един повод хората да заемат своя персонална позиция. Нашите очаквания са, че активността в изборния ден не може да надхвърли 45%, възможно е обаче тя да падне под 40 на сто. Но на активността все пак влияят множество фактори, включително и какво ще бъде времето в неделя.

Източник: Стандарт

НЦИОМ предвижда от 38% до 42% избирателна активност на президентските избори или средна избирателна активност от 40%. По данни към 16:00 ч. днес според НЦИОМ за Георги Първанов ще гласуват 50,5% от упражнилите правото си на глас, за Волен Сидеров - 23%, за Неделчо Беронов - 18,3%, Георги Марков - 4,9% и други кандидати - общо 3,3% от действителните гласове.

Източник: БГНЕС

• Автор

Анкетата ме плаши.

Дано гласовете да са от хора, които не могат в действителност да упръжнят това свое законно право. (Не навършили годините, необходими за гласуване)

СКАТ кани Първанов на диспут със Сидеров

Национална Кабелна телевизия СКАТ организира на 20 октомври от 19,20 часа до 20,30 часа предизборен телевизионен диспут между кандидатите за президент на Република България Георги Първанов и Волен Сидеров. Водещ на диспута ще бъде журналистът Бойко Станкушев.

В поканата към Първанов се заявява, че диспутът ще се проведе по следните въпроси: 1. Защо се кандидатирате за президентския пост; 2. Какво не одобрявате в политическата дейност на опонента си; 3. Какво е мнението Ви за отношението на президентската институция към: а) икономиката на България; б) отбраната и националната сигурност; в) външната политика; г) вътрешната политика; д) президентските правомощия според Конституцията.

По всеки от седемте въпроса регламентът предвижда по 3 мин. на участник за излагане на позицията му, последвани от 2 мин. диспут. В последните минути участниците ще отговарят на въпроси на зрители.

Източник: actualno

Анкетата ме плаши.

Дано гласовете да са от хора, които не могат в действителност да упръжнят това свое законно право. (Не навършили годините, необходими за гласуване)

И мене и мене.

Дано само в Калдата да е така, а в действителност да не се случи, че тогава...

И мене и мене.

Дано само в Калдата да е така, а в действителност да не се случи, че тогава...

А най-страшното е, че това е във форум, в които влизат преди всичко интелигентни хора. Ако у тях отчаянието и отвращението от политиката е стигнало до такава степен, че да натиснат бутончето или да напишат хиксчето среще името на Сидеров - мен много ме е страх за бъдещето на страната.

И аз започвам да се притеснявам виждайки колко хора (не само във форума) имат намерение на гласуват за Сидеров.

Аз много го подценявам него заедно с неговата партия "Атака".

На миналите избори си мислех, че ще е с най-малко проценти, а той къде се навъди, най-напред.

Когато дойдоха и президентските се подсмихвах презрително знаейки, че няма как Сидеров да бъде избрах, но сега се замислям. Мисля, че след всички удари, които България е понесла от Балканските войни, та до днес Волен Сидеров ще е последното нещо, което й трябва.

Не, че останалите са много по-чисти от него, но пак по-добре.

То в България май сме на принципа да гласуваме за най-малкото зло.

Ако нямаше такова отвращение в обществото, че да се стигне до масово избиране на Сидеров от хората, и това да си личи, то нямаше да има анти-Сидеров реклами, които станаха 2 по най-големите и гледани телевизии(може и повече от 2 да са). Аз мисля, че един президент няма власт зада промени кой знае какво в една държава. Това, което дърпа конците е управляващата партия, а тя не е тази на сидеров в момента. Президента има основно представителна фунцкия + управляване на армията при нужда и даване на вето върху закони. Това е..

Не разбирам от къде идва всичкия страх с/у избирането на Сидеров? Не казвам, че ще гласувам за него. Не го и защитавам. А просто ми е интересно какво си мислите, че ще направи с "властта" си като евентуален президент? Дано някой ми даде конкретен, ясен и искрен отговор..

Един народ се управлява най-лесно като се държи в неведение и лъжа.. Манипулиран и т.н.. Свикнали сме това да правят с нас толкова години и на всички избори избираме отново и отново тези мафиотски партии, президенти и пр. Които идват на власт с едничката, проста цел - да си напълнят хубаво джобовете с милиони.

Съгласна съм.

Но замисли се, когато говорим за президент най-вече говорим за имидж. А Сидеров е на светлинни години от подобаващия имидж на президент. Първанов може да е всякакъв, но когато става въпрос за имидж, човека си го има.

Аз наистина се отплеснах малко, президентът наистина няма кой знае каква власт за някакви мащабни промени...но все пак.

Съгласна съм.

Но замисли се, когато говорим за президент най-вече говорим за имидж. А Сидеров е на светлинни години от подобаващия имидж на президент. Първанов може да е всякакъв, но когато става въпрос за имидж, човека си го има.

Аз наистина се отплеснах малко, президентът наистина няма кой знае каква власт за някакви мащабни промени...но все пак.

Да, до някъде съм сългасен, но с малко "пооправяне" на външния вид в зависимост от политическата среща или каквото и да било + точно наредени думи(предварително подготвени от специалнизирани хора за това), то това не е особен проблем. Имидж, външност и излъчване се постигат лесно в подобни случаи. А и умсвената нагласа, че даден човек е президент те кара да гледаш на него по друг начин. Тези думи не ги казвам за да ви подканя да гласувате за него, или който и да е от кандидатите. Дори лично аз не знам точно за кой ще гласувам след няколко дена. Най-важното е човек да се информира повече за хората, за които гласива(ако това е възможно). А не да се примамва по най-добрата реклама/изграден имидж/публични изяви и т.н. Това е само видимата част, а невидимата е винаги по-голяма, дълбока, интересна, интригуваща, незнайна, и най-вече нямаща общо с видимата..(поне в повечето случаи) :ph34r:

Напълно съгласна.

Tihicko, да да съгласна съм с нещата, които каза, да прав си.

Но...посочи ми един политик, който да е с чиста риза? Посочи ми един единствен, който е с чиста съвест и е готов наистина да се бори за страната ни в настоящия момент? Дори да има такъв в момента в който грабне властта, ще забрави за задължения и за всичко. Защото властта покварява!

Първанов може да е всякакъв, правителството може да са боклуци и каквито искаш ги наричай, но аз (ако имах правото) бих гласувала за тях, защото не ми се ще с България да бъде направен поредния "експеримент" избирайки Волен Сидеров. В този аспект съм съгласна с Борисов, че ако лидера на Атака спечели, България ще изпадне в изолация, подобна на тази от Жанвиденовото време.

Колкото до комунизма, да комунизма по начина по който е управляван в нашата държава никога не е "падал" от власт. Демокрацията не ни донесе нищо, кой знае какво хубаво, за това аз сега се опитвам да се абстрахирвам от понятията "демократ" "комунист", макар баща ми на времето доста да си е изпатил от този вид управление и ако ме чуе от някъде сигурно ще се обърне в гроба човека sad.gif .

Комунизма, като теория е сравнително добре замислен. Почти колкото и демократизма, и ако в България можехме да направим един съвършен баланс между демократизъм и комунизъм, мисля, че нямаше да се докараме дотук.

Tihicko да ти кажа, човече и да ми изброяваш, кой колко е крал и смукал от държавата, няма да се учудя, нито ще ми трепне нещо. Политиците навсякъде, ама навсякъде крадат. Не само в България, разликата е че европейските политици поне го правят със стил и при тях има баланс "Айде аз ще открадна ей това, ама ще свърша нещо за държавата и народа...".

;)

Привет,AciDBurn

Виждам, че не са ти ясни много неща, и тъй като имам малко време днес, ще се опитам да ти изложа на кракто някой неща, защото ако трябва да започна от А-Б то трябва да пиша цял ден и цяла нощ.

Както вече ти казах, няма как да знаеш истината, след като БТВ, НОВА, К-1,ВАЦ медиите, искривяват,всеки

божи ден реалната картина в политиката а от там и на държавата, обществото и каквото още се сетиш.

Ако някой чужденец гледа рекламите по тези медии, ще остане с впечатлението,че тук в тази държава се

живее прекрасно, но дали това е така??? тези медии изместват винаги дневният ред на обществото, те никога

не задават най важните въпроси, никога нямат ВРЕМЕ, когато дойде някой от политическата олигархия, винаги

нямат време???, ноооооооооооо винаги имат много време за СЪРВАЙВАР или БИГ БРАДЪР, БЪРЗИ ПАРИ НО

САМО ЗА БТВ, ред други глупости който подтикват хората да мислят в съсвем друга посока. В това число спада

и самият Слави Трифонов и неговото тъпо шоу, на който пък случайно самият Президент Първанов връчи дипломата

му за завършено ужжжжжжжжжжжжж ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ!!!! Може би защото добре си играе ролята на манипулатор на Българският народ, нооооооо затова той кара ферарета, и се ползва с превилеги невиждани от

обикновените хора.

Първо, такава демокрация каквато имаме ние тук в България няма никъде по света, това не е демокрация, това е пародия на демокрация. Имаме си Президент ужжжж, но тази длъжност бе създадена на времето за да се замажат

очите на хората, и да се потушат страстите на хората, в онези бурни времена, през 90 година, този пост бе даден ужж

на тъй наречениет десни от СДС, нооооооо в комунистическото Велико Народно Събрание пълно с ченгета от ДС се прие така наречената комунистическа Конституция.Която пък,вместо да отнеме превилегиите на бившата номенклатура, тя има даде какво???, ИМУНИТЕТИ, ноооо също така им даде да си направят Парламентарна Република, без дори да попитат народа??? те създадоха и някъкв си Президент,с орязани правомощия, с тези правомощия този пост е нищо повече от фабрика за ла**а.

Нарочно не се прие, или попита народа като се насрочи референдум какво иска Българският народ, защото знаеха

какво ще пожелае той а именно, Президентска Република. Но тогава отговорността,за всяко ПРАВИТЕЛСТВО щеше да се носи от кого??? от Президента и нямаше да могат да се крият зад КОЛЕКТИВНАТА отговорност, нямаше да могат да осъществят така безконторлно, грабежат наречен от тях, ПРЕВАТИЗАЦИА .

През 1989 година, оценката на заводите, на всяко едно цехче, па било то и печетница, Външно Търговските Дружества, този капитал, бе между 150 и 160 МИЛИАРДА лева, на половина да ги сложим,ако разбира се приватезираха честно, в бюджета трябваше да постъпя поне 70 милиарда лева, а до сега са постъпили едвам 6 милиарда лева,къде е разликата??? ами в ръцете на олигархията на тези проклети партии.Те си създадоха тази Агенция за Преватизация, разбира се те назначаваха ШЕФЪТ на тази проклета агенция, това е предпазният бушон,чрез нея те приватизираха и пребираха под масата куфарите с пачки.Нима не можеха да искарат акциите на фондовата борса на всеки един завод, или предприятие и който закупи конролният пакет той да е собственика, можеха разбира се, но тогава какво щеха да

получат те, щеха ли да пребират под масата куфарите с пари?? След като се преватизира по този корумпиран безкруполен начин как може да очакваш,че тук ще дойдат да инвестират,честни предприемачи,сериозни ФИРМИ,не разбира се ще идват само такива като ГАД ЗЕЕВИ, ред дуги боклуци, който не се интерисуват от, завода, предприятието или от хората който работят в тях, те взимаха тези заводи на безценица после продаваха техните активи, имоти, почивни станции където имаха по черноморието,източваха сметките, продаваха машините и сградният фонд, но на 10 пъти по висока цена. Но най важното което те искаха да направят е да вземат ПАЗАРИТЕ на тези заводи.Сега за техният народ има работа но за нашият беден изнемощял народ има какво???? има безработица,глад и мизерия, обрекоха хиляди човешки съдби на глад и мизерия.Погледнете само какви гиганти на Българската икономика се преватезираха и то печеливши като БТК, Енерго Разпределителните Дружества, Невтохим, Соди Девня, Плама Плевен, ами какво да кажем за добива на злато в Пирдоп, това също е преватезирано и то по времето на велкият, мистър 10% Александър Божков и Иван Костов, който говорише на висок глас НЯМА ДА ВИ ПРЕДАДЕМ, НЯМА ДА ВИ ИЗЛЪЖЕМ!!! Защо този Костов не премахна РМД който създаде Жан Виденов, защо не примахна БОРДОВИТЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ, чрез който се вземаха решения в общърб и водиха тези заводи до умишлен фалит за да го купят после на безценица с парите който са източили и отркаднали от този завод.Но този Костов не стига,че не примахна тези бордове и РМД той дори прокара закон за НЕ НАМЕСА на Прокуратурата в преватизационите сделки, да не би случайно някой млад и не опитен прокурор да провали някоя сделка за която вече са взели куфарите с пари под масата и разбира се да си приватезират както си пожелаят.После да говори на висок глас,че Авио компанията Балкан струвала толкова колкото дадат... ГАД ЗЕЕВИ, а защо не искара акциите на тази компания на БОРСАТА да видиш чернилко смотана колко струва, че само имотите който претижава Балкан струват 100 пъти повече,че само дестинациите правата за излитане и кацане по международните летища и сградният фонд струват 100 пъти повече от парите който взе държавата за Балкан, а те не са никак малко само 150 000 долара, та баткоти Румен ВЪЛКА който държи чистота на проклетата София който бе един обикновен ШОФЬОР в МВР си е купел кола за 1 милион евро, къде са тези данъчни служби да го превикат и да го питат какви данаци е платил този боклук къде са тези служби?? ми те са тук , но по важното е кой е назначил техният Директор кой го назиначава а??? ами политическата олигархия, ми как ще тръгне той серщу хората който са го назначили, как ще осъдят ИВАН МИРОНОВ който им помогна да източат малиарди от БАЛКАН БАНК та това бе една от най могъшите банки, през нея минавха всички сметки на държавата,но

те не се спират пред нищо и съдът даже прие, че нямало ОЩЕТЕНИ от ИЗТОЧВАНЕТО И УМИШЛИНИЯТ ФАЛИТ на Балкан банк,та този МИРОНОВ трябваше да бъде осъден само зарарид една от многобройните афери която е извършвал,само заради ГАБОНСКАТА афера този простак не трябва да живеее, но колко от вас са чували за нея, ми как ще чуете като всеки божи ден ви манипулират по телевизията на КРАСИМИР ГЕРГОВ - (БТВ) а вие си мислите,че тя е на Мърдок, както ви говори този прост дългуч Слави Трифонов......Кой даде лценза на БТВ ??? КОСТОВ нима този КОСТОВ не можеше само с едно обаждане да махне шоумена Трифонов който се подиграваше и обиждаше всички от олигархията в това число и самият КОСТОВ, можеше разбира се но на този Трифонов му е отредено да играе тази роля, да накланя везните и да ви накара да мислите в угодна за политическата олигархия посока.

И когато критикувам тази олигархия, трябва да изложа алтернатива нали, а алтернатива има но те не дават възможност, да се осъществи тази алтернатива, и се борят всячески за да не бъде осъществена.

Първо, приватизация дааааа, ноооо не на тези жизнено важни за държавата отрасли като БТК, НЕВТОХИМ,Енерго Разпределителните Дружества и още ред други те са жизнено важни за живота и икономиката на всеки един гражданин,защото сега ако Нефтохим или Енерго дружествата вдигнат цените кой ще ги конролира,тези който им ги подариха ли???? та те са самите собственици и се крият ужжжжжж зад външни инвеститори.......

Но за да се случи всичко това, трябва да има граждански КОНРОЛ трябва самият народ да може да указва натиск върху тези така наречени политици, а това е постежимо,само ако не му са отнети правата, а те са : Всяка община, да има НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ в Парламента който се избира мажоритарно от хората който живеят в тази община, нооооооо да може да бъде одзоваван и СЪДЕН ако той измени или не си върши работата за която е избран.Тогава вече ще имаме наистина народен представител а не партиен представител който е от майната си, но олигархията го е спуснала в наща община защото не го познавт хората и са в пълна безизвесност кой е той.Тогава ще имаме 246 народни представетили, и тяхната проклета работа е да вземат законопроектите който министерски съвет предлага за гласуване в Парламента и да го представят на гражданите по места, които са ги избрали, и те да ги разгледат, дискутират и да излезнат с становище как да гласува този народен представител. ЗА или ПРОТИВ, тогава мене няма да ме интерисува кой е Министър Председател защото всяко решение ще минава именно през ,НАРОДА. Какво би станало ако имахте тази възможност, вашият представител да ви предостави законопректа за ДДС-ТО който гласи така: Да отпадне ДДС-ТО , за ХАЗАРТА, за тези който си копуват ЯХТИ и САМОЛЕТИ, а всъщото време да не отпада ДДС-ТО на стоките от първа необходимост , на лекарсвата, на книгите, как вие бихте оторизирали вашият представител да гласува, щеше ли да мине това проклето решение, НЕ РАЗБИРА СЕ.

Затова са създадени тези проклети ПАРТИИ, какво представлява една партия??? ХОРА, изповядващи едни и същи идеии, мислещи в една посока,нооо което е порочното за тези ПАРТИИ, че винаги се намира някой който да я ОГЛАВИ, да и даде ИМЕ да се обкражи с свой хора около себе си и да яхне това мнозинство, като не се соъбразява вече с неговите интереси, виждания и схващания.Но пък е удобно да подкупеш ДВАМА или ТРИМА лидери на две или три различни проклети ПАРТИИ те да инструктират депутатите който сами са вписъли в тези избирателни списъци, от там да свормираш едно мнозинство, да прокарваш закони,който са в общърб за обикновените хора, а обслужват само определени кръг хора, който се възползват от тях и трупат финонсови ресури, по този безкруполен и несправедлив начин. Но ако вашият народен представител ви предостави този законопроект който министерският съвет му предоставя за консултация,дали този закон или решение ще можед да мине, не разбира се няма да мине защото неможе да подкупеш ЦЯЛ ЕДИН НАРОД.. Затова съм им нужни тези ПАРТИИ, те и сега им дават законопроектите да ги разгледат, да се консултират но не с вас хората, който сте ги избрали и изпратели в Парламента, а с ЛИДЕРА на партията,който ги е вписъл и напрактика вкарал в Парламента. Нима тези хора, изповядващи едни и същи идеии, мислещи в една посока, немогат да същесвуват, и да избират ЛИЧНОСТИ от собственият си град или община, който да бъдат техните преставетели в Парламента, могат разбира се но тогава няма да могат да прокарват, законите който са им нужни за да грабят и да ни налагат все повечеи повече не посилни за нас данаци и такси.

На местните избори както се избират кметове тогава трябва да се избират и шефове на Полиция,Болници,Данъчни Служби, Прокурори, шефа на СЪДА всички тези хора трябва да се избират от хората в всяка община, за да служат те на хората който са ги избрали, а не на политическата олигархия която ги назначава.Но също така тези всичките трябва да могат да бъдат одзовавани и съдени, от хората който са им гласували доверие,да няма никакви имунитети.

Корупцията, това е много просто, приема се закон от народното събрание, всеки държавен служител,или гражданин който бъде уличен или хванат в корупция , ДО ЖИВОТЕН ЗАТВОР без право на обжалване, това е ДЕМОКРАЦИЯТА да знаеш какво те очаква ако нарушиш закона и ако ти го нарушиш това е твоят избор, нямаш право да се сърдиш на обществото,защото ти е дадено правото да избереш по кой път да вървиш, а ако ти си предпочел другият,не легитимният път по който сега вървят всички олигарси да знаеш какво те очаква.Толкова ли немогат да приемат този закон тези партии който изневеряват всеки божи ден на надписа който е написан най отгоре на Българският Парламент , СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА, как са вписват тези партии в този призив който са ни ЗАВЕЩАЛИ, нашите деди???? ами как ще стане това, след като имам тези неща БСП,СДС,НДСВ,ДПС,СДП,ДСБ,ССД.......който противопоставят брат срещу сестра и добре се възползват от маскимата РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ, но те всъщност са едно цяло и ни се подхилкват от страни как се караме и как се нападаме един друг, този бил такъв онзи бил незнам си какъв, а те ни грабят всеки божи ден, манепулирт ни чрез БТВ ,НОВА-ТВ, К-1 а ние, ние се караме, по между си като последниге глупаци.Тази олигархия знае, че обидинен народ, немогат да се гаврят с него, затова в България има толкова ПАРТИИ, но няма закон за ПАРТИИТЕ няма и нито дума за тяхното ФИНАНСИРАНЕ ЗАЩО??? Защото няма как да докажат парите който са ограбили от нас, парите който им се отчитат всички тези ДОКТОРОВЦИ, САМОКОВЦИ, няма как да докажа парите от конрабандата на наркотици, с какво мислете,че се занимаваше КИНТЕКС и кой наследи тези канали, всички тези партии си имат квоти в тези канали, кой стопанисва БЕЗМИТНИЕТ МАГАЗИНИ кой на кого са отредени на ДПС, кой заменя парцели земя, от вътрешноста на България с апетитни парцели земи по нащо ЧЕРНОМОРИЕ кой ДПС, кой източи държавният резерв чрез ОБРАЧИТЕ ОТ ФИРМИ кой ДПС, мислите ли,че тези неща са случайни?? не няма случайни неща, сега даже подготвоят още една опозиция,че на тези десни вече никой не им вярва, затова сега подготвят кой БАТИ БОЙКО БЕ и неговата ГЕРБ,този бат БОЙКО който не изменно е винаги в пресата, не минава нито ден без ногово снимка и учестие по медиите,защо го правят това, за да ви го натрапват, че е алтернатива но той не е никаква алтернатива, неговата фирма ИПОН поинтерисувайте се коя година е регистрирана, ще се изненадате, както и фирмита на Илия Павлов, Кюлевци, др, ще се изненадате,че те са създадени още преди 89 година,когато не бе паднал този КОМУНИЗЪМ. От къде са знаели те какво ще стане???, кой охранява тръбопроводите на ЛУКОЙЛ, разбира се БАТЕ БОЙКО, на кой приятелката му бе назначена в БАНКАТА на КОСТОВ и СЛАВЧО ХРИСТОВ, СИБАНК като ШЕВ разбира се приятелката на БАТ БОЙКО, а хората си мислят,че те са противници и се карат, нееееее те не се карат, те играят спектакъл пред камерите на продажните медии като БТВ който те сами създадоха за да ни манепулират.Това което искам да кажа, че когато работата в един публечен дом не върви

не се сменят ЛЕГЛАТА а се сменят ПРОСТИТУТКИТЕ, това трябва да направаим ние обикновените хора, но можем да го постигнем само ако сме ОБЕДИНЕНИ и ЕДИННИ както Французи, Гърци и др.

Вижадам,че доста често се говори по форумите какво образувание имал ТОЗИ или ОНЗИ, а какво обарзувание е имал ЛЕВСКИ, БОТЕВ или ВАЗАОВ какво според вас са имали те??? образуванието ли прави чевека, защото досега само образовани комунисти ни оправляват но резултатите какви са???? Най важното за един народен представител или политик е това да обича преди всичко БЪЛГАРИЯ И НАРОДА СИ, независимо от това дали е КАРАКАЧАНИН, АРМЕНЕЦ, БЪЛГАРИН, ТУРЧИН или ЦИГАНИН, трябва да сме щастливи, че имаме възможността да живеем всички заедно по едно и също време.......

П.П. Може да се пише още твърде много, за закона който се прие за продажба на земята на чужденци, за сивата икономика която нито едно правителство не пожела да искара на светло, тази сива икономика ни обрича на мизерни старени защото за никого не е тайна, че се подписваме под 160 лева а получаваме на ръка още 100 лева и нито за миг не се замисляме, че тези 100 лева ще ни излезнат през носа, ако доживеем да се пенсионираме. Тогава цялата си пенсия ще я даваме на тези Енерго Разпределителни Дружества, на БТК, и ред други чужди компании.На два пъти бе ограбван Пенсионият фонд на България и то все от комунистите, сега отдържат от нас за да плащат на нашите родители,после ще отдържат от нашите деца за да плащат на нас, но ВИНАГИ ТЕ ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ тези пари в бюджета винига те ще ни налагат по високи цени и данаци, защото е отнета възможността, да има граждански контрол.

Един въпрос имам към теб AciDBurn Нали този Първанов бе СОЦИАЛНИЯТ Президент,на България защо сега е НЕЗАВИСИМ ....какво е това независим що е то ?????? :hush:

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

Това на кратко ли му викаш? biggrin.gif

Няма значение, не искам да споря с теб, най-малкото защото не съм толкова компетентна в тази област.

Но не знам, някак си нещата се изкривиха. Ние тук говорим за актуалните и предстоящи избори и за кандидатите като евентуални бъдещи президенти, а не за свинщините, прането на пари и приватизациите на Енергото, БТК и т.н. (нищо лично, наистина).

Не знам защо така някак си ни слагаш всички под общ знаменател на заблудените потребители, хипнотизирващо гледайки БТВ и Нова телевизия и вярвайки на всяка дума, която водещите на сутрешния блок казват? Защо реши, че щом съм от Плевен вярвам на всяка дума, която толкова явно презирания от теб Слави Трифонов казва? На мен от няколко години ми е ясно кой му дърпа конците и на него (баща ми беше така добър да ме светне). Всъщност аз гледам момента с гостите и то само, когато има кой да се види, но нямам намерение да ти се оправдавам.

Но хайде, тук сме разумни хора, всеки знае, че медията е тотална манипулация, но все отнякъде трябва да се добива бегла представа за това какво се случва в държавата ни и света, нали?!

Да, може да съм едва на 16, да не съм живяла по-времето на хипер инфлацията, да не съм видяла много неща и да не съм толкова "огрята" в сферата на политиката, но това не означава, че нямам право на мнение и позиция.

А теб искам да те питам (имаш право да не ми отговаряш) за кого ще гласуваш в край на сметка?

Привет,AciDBurn

Виждам, че не са ти ясни много неща, и тъй като имам малко време днес, ще се опитам да ти изложа на кракто някой неща, защото ако трябва да започна от А-Б то трябва да пиша цял ден и цяла нощ.

Както вече ти казах, няма как да знаеш истината, след като БТВ, НОВА, К-1,ВАЦ медиите, искривяват,всеки

божи ден реалната картина в политиката а от там и на държавата, обществото и каквото още се сетиш.

Ако някой чужденец гледа рекламите по тези медии, ще остане с впечатлението,че тук в тази държава се

живее прекрасно, но дали това е така??? тези медии изместват винаги дневният ред на обществото, те никога

не задават най важните въпроси, никога нямат ВРЕМЕ, когато дойде някой от политическата олигархия, винаги

нямат време???, ноооооооооооо винаги имат много време за СЪРВАЙВАР или БИГ БРАДЪР, БЪРЗИ ПАРИ НО

САМО ЗА БТВ, ред други глупости който подтикват хората да мислят в съсвем друга посока. В това число спада

и самият Слави Трифонов и неговото тъпо шоу, на който пък случайно самият Президент Първанов връчи дипломата

му за завършено ужжжжжжжжжжжжж ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ!!!! Може би защото добре си играе ролята на манипулатор на Българският народ, нооооооо затова той кара ферарета, и се ползва с превилеги невиждани от

обикновените хора.

Първо, такава демокрация каквато имаме ние тук в България няма никъде по света, това не е демокрация, това е пародия на демокрация. Имаме си Президент ужжжж, но тази длъжност бе създадена на времето за да се замажат

очите на хората, и да се потушат страстите на хората, в онези бурни времена, през 90 година, този пост бе даден ужж

на тъй наречениет десни от СДС, нооооооо в комунистическото Велико Народно Събрание пълно с ченгета от ДС се прие така наречената комунистическа Конституция.Която пък,вместо да отнеме превилегиите на бившата номенклатура, тя има даде какво???, ИМУНИТЕТИ, ноооо също така им даде да си направят Парламентарна Република, без дори да попитат народа??? те създадоха и някъкв си Президент,с орязани правомощия, с тези правомощия този пост е нищо повече от фабрика за ла**а.

Нарочно не се прие, или попита народа като се насрочи референдум какво иска Българският народ, защото знаеха

какво ще пожелае той а именно, Президнтска Република. Но тогава отговорността,за всяко ПРАВИТЕЛСТВО щеше да се носи от кого??? от Президента и нямаше да могат да се крият зад КОЛЕКТИВНАТА отговорност, нямаше да могат да осъществят така безконторлно, грабежат наречен от тях, ПРЕВАТИЗАЦИА .

През 1989 година, оценката на заводите, на всяко едно цехче, па било то и печетница, Външно Търговските Дружества, този капитал, бе между 150 и 160 МИЛИАРДА лева, на половина да ги сложим,ако разбира се приватезираха честно, в бюджета трябваше да постъпя поне 70 милиарда лева, а до сега са постъпили едвам 6 милиарда лева,къде е разликата??? ами в ръцете на олигархията на тези проклети партии.Те си създадоха тази Агенция за Преватизация, разбира се те назначаваха ШЕФЪТ на тази проклета агенция, това е предпазният бушон,чрез нея те приватизираха и пребираха под масата куфарите с пачки.Нима не можеха да искарат акциите на фондовата борса на всеки един завод, или предприятие и който закупи конролният пакет той да е собственика, можеха разбира се, но тогава какво щеха да

получат те, щеха ли да пребират под масата куфарите с пари?? След като се преватизира по този корумпиран безкруполен начин как може да очакваш,че тук ще дойдат да инвестират,честни предприемачи,сериозни ФИРМИ,не разбира се ще идват само такива като ГАД ЗЕЕВИ, ред дуги боклуци, който не се интерисуват от, завода, предприятието или от хората който работят в тях, те взимаха тези заводи на безценица после продаваха техните активи, имоти, почивни станции където имаха по черноморието,източваха сметките, продаваха машините и сградният фонд, но на 10 пъти по висока цена. Но най важното което те искаха да направят е да вземат ПАЗАРИТЕ на тези заводи.Сега за техният народ има работа но за нашият беден изнемощял народ има какво???? има безработица,глад и мизерия, обрекоха хиляди човешки съдби на глад и мизерия.Погледнете само какви гиганти на Българската икономика се преватезираха и то печеливши като БТК, Енерго Разпределителните Дружества, Невтохим, Соди Девня, Плама Плевен, ами какво да кажем за добива на злато в Пирдоп, това също е преватезирано и то по времето на велкият, мистър 10% Александър Божков и Иван Костов, който говорише на висок глас НЯМА ДА ВИ ПРЕДАДЕМ, НЯМА ДА ВИ ИЗЛЪЖЕМ!!! Защо този Костов не премахна РМД който създаде Жан Виденов, защо не примахна БОРДОВИТЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ, чрез който се вземаха решения в общърб и водиха тези заводи до умишлен фалит за да го купят после на безценица с парите който са източили и отркаднали от този завод.Но този Костов не стига,че не примахна тези бордове и РМД той дори прокара закон за НЕ НАМЕСА на Прокуратурата в преватизационите сделки, да не би случайно някой млад и не опитен прокурор да провали някоя сделка за която вече са взели куфарите с пари под масата и разбира се да си приватезират както си пожелаят.После да говори на висок глас,че Авио компанията Балкан струвала толкова колкото дадат... ГАД ЗЕЕВИ, а защо не искара акциите на тази компания на БОРСАТА да видиш чернилко смотана колко струва, че само имотите който претижава Балкан струват 100 пъти повече,че само дестинациите правата за излитане и кацане по международните летища и сградният фонд струват 100 пъти повече от парите който взе държавата за Балкан, а те не са никак малко само 150 000 долара, та баткоти Румен Гантайнджиев ВЪЛКА който държи чистота на проклетата София който бе един обикновен ШОФЬОР в МВР си е купел кола за 1 милион евро, къде са тези данъчни служби да го превикат и да го питат какви данаци е платил този боклук къде са тези служби?? ми те са тук , но по важното е кой е назначил техният Директор кой го назиначава а??? ами политическата олигархия, ми как ще тръгне той серщу хората който са го назначили, как ще осъдят ИВАН МИРОНОВ който им помогна да източат малиарди от БАЛКАН БАНК та това бе една от най могъшите банки, през нея минавха всички сметки на държавата,но

те не се спират пред нищо и съдът даже прие, че нямало ОЩЕТЕНИ от ИЗТОЧВАНЕТО И УМИШЛИНИЯТ ФАЛИТ на Балкан банк,та този МИРОНОВ трябваше да бъде осъден само зарарид една от многобройните афери която е извършвал,само заради ГАБОНСКАТА афера този простак не трябва да живеее, но колко от вас са чували за нея, ми как ще чуете като всеки божи ден ви манипулират по телевизията на КРАСИМИР ГЕРГОВ - (БТВ) а вие си мислите,че тя е на Мърдок, както ви говори този прост дългуч Слави Трифонов......Кой даде лценза на БТВ ??? КОСТОВ нима този КОСТОВ не можеше само с едно обаждане да махне шоумена Трифонов който се подиграваше и обиждаше всички от олигархията в това число и самият КОСТОВ, можеше разбира се но на този Трифонов му е отредено да играе тази роля, да накланя везните и да ви накара да мислите в угодна за политическата олигархия посока.

И когато критикувам тази олигархия, трябва да изложа алтернатива нали, а алтернатива има но те не дават възможност, да се осъществи тази алтернатива, и се борят всячески за да не бъде осъществена.

Първо, приватизация дааааа, ноооо не на тези жизнено важни за държавата отрасли като БТК, НЕВТОХИМ,Енерго Разпределителните Дружества и още ред други те са жизнено важни за живота и икономиката на всеки един гражданин,защото сега ако Нефтохим или Енерго дружествата вдигнат цените кой ще ги конролира,тези който им ги подариха ли???? та те са самите собственици и се крият ужжжжжж зад външни инвеститори.......

Но за да се случи всичко това, трябва да има граждански КОНРОЛ трябва самият народ да може да указва натиск върху тези така наречени политици, а това е постежимо,само ако не му са отнети правата, а те са : Всяка община, да има НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ в Парламента който се избира мажоритарно от хората който живеят в тази община, нооооооо да може да бъде одзоваван и СЪДЕН ако той измени или не си върши работата за която е избран.Тогава вече ще имаме наистина народен представител а не партиен представител който е от майната си, но олигархията го е спуснала в наща община защото не го познавт хората и са в пълна безизвесност кой е той.Тогава ще имаме 246 народни представетили, и тяхната проклета работа е да вземат законопроектите който министерски съвет предлага за гласуване в Парламента и да го представят на гражданите по места, които са ги избрали, и те да ги разгледат, дискутират и да излезнат с становище как да гласува този народен представител. ЗА или ПРОТИВ, тогава мене няма да ме интерисува кой е Министър Председател защото всяко решение ще минава именно през ,НАРОДА. Какво би станало ако имахте тази възможност, вашият представител да ви предостави законопректа за ДДС-ТО който гласи така: Да отпадне ДДС-ТО , за ХАЗАРТА, за тези който си копуват ЯХТИ и САМОЛЕТИ, а всъщото време да не отпада ДДС-ТО на стоките от първа необходимост , на лекарсвата, на книгите, как вие бихте оторизирали вашият представител да гласува, щеше ли да мине това проклето решение, НЕ РАЗБИРА СЕ.

Затова са създадени тези проклети ПАРТИИ, какво представлява една партия??? ХОРА, изповядващи едни и същи идеии, мислещи в една посока,нооо което е порочното за тези ПАРТИИ, че винаги се намира някой който да я ОГЛАВИ, да и даде ИМЕ да се обкражи с свой хора около себе си и да яхне това мнозинство, като не се соъбразява вече с неговите интереси, виждания и схващания.Но пък е удобно да подкупеш ДВАМА или ТРИМА лидери на две или три различни проклети ПАРТИИ те да инструктират депутатите който сами са вписъли в тези избирателни списъци, от там да свормираш едно мнозинство, да прокарваш закони,който са в общърб за обикновените хора, а обслужват само определени кръг хора, който се възползват от тях и трупат финонсови ресури, по този безкруполен и несправедлив начин. Но ако вашият народен представител ви предостави този законопроект който министерският съвет му предоставя за консултация,дали този закон или решение ще можед да мине, не разбира се няма да мине защото неможе да подкупеш ЦЯЛ ЕДИН НАРОД.. Затова съм им нужни тези ПАРТИИ, те и сега им дават законопроектите да ги разгледат, да се консултират но не с вас хората, който сте ги избрали и изпратели в Парламента, а с ЛИДЕРА на партията,който ги е вписъл и напрактика вкарал в Парламента. Нима тези хора, изповядващи едни и същи идеии, мислещи в една посока, немогат да същесвуват, и да избират ЛИЧНОСТИ от собственият си град или община, който да бъдат техните преставетели в Парламента, могат разбира се но тогава няма да могат да прокарват, законите който са им нужни за да грабят и да ни налагат все повечеи повече не посилни за нас данаци и такси.

На местните избори както се избират кметове тогава трябва да се избират и шефове на Полиция,Болници,Данъчни Служби, Прокурори, шефа на СЪДА всички тези хора трябва да се избират от хората в всяка община, за да служат те на хората който са ги избрали, а не на политическата олигархия която ги назначава.Но също така тези всичките трябва да могат да бъдат одзовавани и съдени, от хората който са им гласували доверие,да няма никакви имунитети.

Корупцията, това е много просто, приема се закон от народното събрание, всеки държавен служител,или гражданин който бъде уличен или хванат в корупция , ДО ЖИВОТЕН ЗАТВОР без право на обжалване, това е ДЕМОКРАЦИЯТА да знаеш какво те очаква ако нарушиш закона и ако ти го нарушиш това е твоят избор, нямаш право да се сърдиш на обществото,защото ти е дадено правото да избереш по кой път да вървиш, а ако ти си предпочел другият,не легитимният път по който сега вървят всички олигарси да знаеш какво те очаква.Толкова ли немогат да приемат този закон тези партии който изневеряват всеки божи ден на надписа който е написан най отгоре на Българският Парламент , СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА, как са вписват тези партии в този призив който са ни ЗАВЕЩАЛИ, нашите деди???? ами как ще стане това, след като имам тези неща БСП,СДС,НДСВ,ДПС,СДП,ДСБ,ССД.......който противопоставят брат срещу сестра и добре се възползват от маскимата РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ, но те всъщност са едно цяло и ни се подхилкват от страни как се караме и как се нападаме един друг, този бил такъв онзи бил незнам си какъв, а те ни грабят всеки божи ден, манепулирт ни чрез БТВ ,НОВА-ТВ, К-1 а ние, ние се караме, по между си като последниге глупаци.Тази олигархия знае, че обидинен народ, немогат да се гаврят с него, затова в България има толкова ПАРТИИ, но няма закон за ПАРТИИТЕ няма и нито дума за тяхното ФИНАНСИРАНЕ ЗАЩО??? Защото няма как да докажат парите който са ограбили от нас, парите който им се отчитат всички тези ДОКТОРОВЦИ, САМОКОВЦИ, няма как да докажа парите от конрабандата на наркотици, с какво мислете,че се занимаваше КИНТЕКС и кой наследи тези канали, всички тези партии си имат квоти в тези канали, кой стопанисва БЕЗМИТНИЕТ МАГАЗИНИ кой на кого са отредени на ДПС, кой заменя парцели земя, от вътрешноста на България с апетитни парцели земи по нащо ЧЕРНОМОРИЕ кой ДПС, кой източи държавният резерв чрез ОБРАЧИТЕ ОТ ФИРМИ кой ДПС, мислите ли,че тези неща са случайни?? не няма случайни неща, сега даже подготвоят още една опозиция,че на тези десни вече никой не им вярва, затова сега подготвят кой БАТИ БОЙКО БЕ и неговата ГЕРБ,този бат БОЙКО който не изменно е винаги в пресата, не минава нито ден без ногово снимка и учестие по медиите,защо го правят това, за да ви го натрапват, че е алтернатива но той не е никаква алтернатива, неговата фирма ИПОН поинтерисувайте се коя година е регистрирана, ще се изненадате, както и фирмита на Илия Павлов, Кюлевци, др, ще се изненадате,че те са създадени още преди 89 година,когато не бе паднал този КОМУНИЗЪМ. От къде са знаели те какво ще стане???, кой охранява тръбопроводите на ЛУКОЙЛ, разбира се БАТЕ БОЙКО, на кой приятелката му бе назначена в БАНКАТА на КОСТОВ и СЛАВЧО ХРИСТОВ, СИБАНК като ШЕВ разбира се приятелката на БАТ БОЙКО, а хората си мислят,че те са противници и се карат, нееееее те не се карат, те играят спектакъл пред камерите на продажните медии като БТВ който те сами създадоха за да ни манепулират.Това което искам да кажа, че когато работата в един публечен дом не върви

не се сменят ЛЕГЛАТА а се сменят ПРОСТИТУТКИТЕ, това трябва да направаим ние обикновените хора, но можем да го постигнем само ако сме ОБЕДИНЕНИ и ЕДИННИ както Французи, Гърци и др.

Вижадам,че доста често се говори по форумите какво образувание имал ТОЗИ или ОНЗИ, а какво обарзувание е имал ЛЕВСКИ, БОТЕВ или ВАЗАОВ какво според вас са имали те??? образуванието ли прави чевека, защото досега само образовани комунисти ни оправляват но резултатите какви са???? Най важното за един народен представител или политик е това да обича преди всичко БЪЛГАРИЯ И НАРОДА СИ, независимо от това дали е КАРАКАЧАНИН, АРМЕНЕЦ, БЪЛГАРИН, ТУРЧИН или ЦИГАНИН, трябва да сме щастливи, че имаме възможността да живеем всички заедно по едно и също време.......

П.П. Може да се пише още твърде много, за закона който се прие за продажба на земята на чужденци, за сивата икономика която нито едно правителство не пожела да искара на светло, тази сива икономика ни обрича на мизерни старени защото за никого не е тайна, че се подписваме под 160 лева а получаваме на ръка още 100 лева и нито за миг не се замисляме, че тези 100 лева ще ни излезнат през носа, ако доживеем да се пенсионираме. Тогава цялата си пенсия ще я даваме на тези Енерго Разпределителни Дружества, на БТК, и ред други чужди компании.На два пъти бе ограбван Пенсионият фонд на България и то все от комунистите, сега отдържат от нас за да плащат на нашите родители,после ще отдържат от нашите деца за да плащат на нас, но ВИНАГИ ТЕ ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ тези пари в бюджета винига те ще ни налагат по високи цени и данаци, защото е отнета възможността, да има граждански контрол.

Дрън дрън та пляс :yanim:

Първо относно медиите. БТВ, НОВА, К-1 и ВАЦ медиите са си просто медии, и нищо не ги различава от която и да е друга медия навсякъде по света. Проблема е в теб, че ги гледаш. Другия ти проблем, е че неможеш сам да контролираш вниманието си и сам да пресяваш информацията. Никой не ти е длъжен да ти я поднася "правилно".

Второ, Слави Трифонов си е екстра човека. Не разбирам какво му се точиш... Казваш, че се бил ползвал с привилегии... би ли уточнил какви точно?

Трето, това, което ние си го наричаме демокрация, и което казваш, че няма общо с другите демокрация си е чисто и просто нашата попара и това, което сме си заслужили, всеки един от нас поотделно.

Четвърто, тази глупост с референдумите е най-глупавото нещо. Защо ли? Защото всеки акт на допитване до народа означава непрофесионализъм и страх у хората, които сме избрали да ни ръководят. Друг е въпроса, че повечето българи сме по-прости от галоши и ще отидеме да гласуваме не за друго ами щото има сеир.

И още много неща, но кажи ми защо някой друг ти е крив, при положение, че в теб имаш всичко необходимо на човек: живот, здраве, свобода на движение, свобода на труд, свобода на словото, свобода на мисълта. Повечето хора по света само могат да мечтаят за тези неща. Защото ако имаш всичко това, можеш да промениш живота си както пожелаеш. Но избираш всички да са ти виновни.

Егати безумието.

Дрън дрън та пляс :yanim:

Първо относно медиите. БТВ, НОВА, К-1 и ВАЦ медиите са си просто медии, и нищо не ги различава от която и да е друга медия навсякъде по света. Проблема е в теб, че ги гледаш. Другия ти проблем, е че неможеш сам да контролираш вниманието си и сам да пресяваш информацията. Никой не ти е длъжен да ти я поднася "правилно".

Второ, Слави Трифонов си е екстра човека. Не разбирам какво му се точиш... Казваш, че се бил ползвал с привилегии... би ли уточнил какви точно?

Трето, това, което ние си го наричаме демокрация, и което казваш, че няма общо с другите демокрация си е чисто и просто нашата попара и това, което сме си заслужили, всеки един от нас поотделно.

Четвърто, тази глупост с референдумите е най-глупавото нещо. Защо ли? Защото всеки акт на допитване до народа означава непрофесионализъм и страх у хората, които сме избрали да ни ръководят. Друг е въпроса, че повечето българи сме по-прости от галоши и ще отидеме да гласуваме не за друго ами щото има сеир.

И още много неща, но кажи ми защо някой друг ти е крив, при положение, че в теб имаш всичко необходимо на човек: живот, здраве, свобода на движение, свобода на труд, свобода на словото, свобода на мисълта. Повечето хора по света само могат да мечтаят за тези неща. Защото ако имаш всичко това, можеш да промениш живота си както пожелаеш. Но избираш всички да са ти виновни.

Егати безумието.

Както му се казва, страна на неограничените възможности.

Иначе съм съгласна с много от нещата, които каза особено за медиите.

приятелката му бе назначена в БАНКАТА на КОСТОВ и СЛАВЧО ХРИСТОВ, СИБАНК като ШЕВ разбира се приятелката на БАТ БОЙКО
Не назначена, а вече собственик на около 50% от банката.

В анкетата е пропусната една двойка. Берон вчера по плевенския "Евроком" обясняваше нещо си. Между другото спомена че е зам. - председател на "Защита". Нали точно оттам бяха тримата , които гласуваха за двупартийния кабинет? И че този кабинет щеше да е факт ако вицето му не беше влязла от Плевен, а от София на мястото, което зае доста коментираният Чернев?

Учудват ме напъните на отявлени комунисти генерали да се кандидатират. Не мога да схвана логиката на партията им. Да цепят гласове така че да има балотаж и след това да се присмиват на седесарите как гласуват за червен президент?

top_logo.jpg

Мандалото хлопна. Кой минава? 20.10.2006 09:31

Избирателната активност на 22 октомври ще е под 50 процента, на втори тур най-вероятно отиват сегашният президент Георги Първанов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, прогнозират социолози в края на предизборната кампания за президентския вот.

Според Петър Живков от МБМД, най-много от кампанията е спечелил Волен Сидеров, който е успял да мобилизира допълнителни избиратели.

Георги Първанов, който според проучванията събира най-голяма подкрепа, не прибави нови гласове, но и не успя да отблъсне избиратели, заяви социологът пред БТА.

Той прогнозира, че Първанов ще получи между 55 и 58 процента от гласовете, а Волен Сидеров се движи в интервала между 25-27 процента.

Кандидат-президентът Неделчо Беронов ще получи подкрепата на около 10-12 процента от гласовете, а Георги Марков - около 5-6 на сто.

Ген. Любен Петров и Петър Берон вероятно ще имат по около един процент от гласовете, а Григор Велев - под един процент, добави Живков. Прогнозата му е, че избирателната активност ще бъде под 50 процента и ще се движи в границите между 38 на сто и 45 на сто.

Сигурно е, че ще има втори тур, почти невероятно е в изборите да участват повече от 50 на сто от избирателите, коментира социологът. Според него е почти сигурно, че съперникът на Георги Първанов на балотажа ще бъде Волен Сидеров.

Малко вероятно е Неделчо Беронов да го изпревари, тъй като трудно би събрал подкрепата на СДС, смята Петър Живков.

Станислав Стоянов от "Алфа рисърч" също коментира, че предизборната кампания е повлияла предимно на подкрепата за Сидеров и се регистрира най-ясно изразен ръст в подкрепата за него. Стоянов допусна и възможността за лидера на "Атака" да има и т.нар "скрит вот", който не се декларира в проучванията.

Според него, Сидеров е започнал да привлича гласове от електората, типичен за Георги Първанов - по-възрастни хора, жители на по-малките градове и селата.

Прогнозата на "Алфа рисърч" за резултатите в неделя е Георги Първанов да получи 50-52 процента от вота на гласувалите, Волен Сидеров - 25-27 на сто, Неделчо Беронов около 15 на сто.

Избирателната активност ще бъде около 44-45 на сто, така че най-вероятно ще има и втори тур, заяви Стоянов. Прогнозата е на базата на избирателните списъци на ГРАО. Според социолога, по-вероятно е на балотажа със сегашния президент Георги Първанов да се яви Волен Сидеров.

Въпреки това, Неделчо Беронов също има определен потенциал, защото сегашните прогнози за Беронов са под резултатите, които СДС и ДСБ са имали на парламентарните избори миналата година, каза още той.

Социологът Кольо Колев от "Медиана" заяви, че дистанцията между Георги Първанов и Волен Сидеров се е увеличила от началото на кампанията досега. Според него, симпатизантите на "Атака" и евентуални избиратели на Волен Сидеров са разколебани. Колев смята, че лидерът на "Атака" е имал силен старт на предизборната си кампания, но постепенно е загубил позиции.

Прогнозата на социолога е за избирателна активност между 40 и 42 процента, което означава, че правото си на глас ще упражнят около 2 600 000 избиратели.

Данните на "Медиана" показват прогнозен резултат за Първанов 65-67 на сто от гласувалите, 15-18 процента за Волен Сидеров, 13-16 процента за Беронов и около 3 процента за Георги Марков.

Това прави Георги Първанов и Волен Сидеров най-вероятните участници на втория тур, коментира Колев.

Неделчо Беронов също има известен шанс, но трябва да се мобилизират десните избиратели, които са силно разколебани, допълни той. Голяма част от симпатизантите на десницата няма да гласуват, а част от тях ще гласуват за друг кандидат, само за да дадат вота си против Неделчо Беронов, смята социологът.

Според него, на изборите са възможни изненади. Най-голямата от тях е възможно да дойде от категоричността, с която се говори за победата на Георги Първанов, защото избирателите могат да решат, че не си струва да гласуват, след като така или иначе изборът на Първанов е сигурен.

С риск да се отклоня от темата ... Да ви питам мислите ли , че е възможно да не се отчете реалният избирателски вот и да се манипулират данните в полза на даден претендент ?

Потресен съм че има млади хора които ще гласуват за Първанов.Как може нормален човек претендиращ че е образован да гласува за комунист ?!?!

Мислят ли тези които ще гласуват за Гоце че е добре за България президент,премиер и председател на НС да са комунисти ?

Тази вечер в "Шоуто на Слави" говорят отново срещу един от кандидатите за президент. Не разбирам защо когато има 1 с малко по-разлно мислене, и той намери привърженици, то задължително повечето политици и по-известни го оплюват.. Мисля, че това е недопустимо да се използва телевизионното положение за да се манипулират хората. Всеки може да прецени за себе си за кой да гласува, това е идеята. А не някой да му натяква защо трябва да гласува за този или онзи.. Просто съм изумен. В момента не ви обеждавам в моите виждания, а само ви ги представям (за да няма конформации). :)

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.