Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим тест на притежавания твърд диск

Featured Replies

Ето и моя :blow out candles:

Публикувано изображение

• Отговори 409
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нов хард диск 1000GB WD caviar Green

Четене

post-44107-1258456392,22_thumb.png

Писане

post-44107-1258456409,65_thumb.png

Ей това е проблема на зелената технология доста по-бавна е от черната серия!

• 2 седмици по-късно...

SAMSUNG 320 Gb, 7200 RPM, SATA-2

Тест 1 : HDD не беше дефрагментиран отдавна и беше наблъскан със всякакви щуротии...

Публикувано изображение

Тест 2 :След почистване на файлове и 2-дневна работа на Diskeeper 2010

Публикувано изображение

Diskeeper-ът даде добри резултати, но постоянното стържене на харда не ми хареса и го махнах.

Ей го и моя Maxtor на 4 годинки. Всеки ден през него минава огромен трафик, ама нищо му няма, даже и не стърже много-много :)post-165225-1259319509,93_thumb.png

• 4 седмици по-късно...

ето и от мен:

Публикувано изображение

^тест под XP (XP-то е на тоя диск)^

Публикувано изображение

^тест под 2000^

Публикувано изображение

^тест под XP^

Публикувано изображение

^тест под 2000 (2000-то е на тоя диск)^

от тестовете се вижда, че под 2000 натоварването на процесора е по малко. и реалния резултат е когато диска се тества от операционна система на друг диск. в началото има голямо пропадане на трансфера - точно заради суап файла (при мене дяловете за уина са по 3гб и реално суапа има съизмерим размер с операцинната система и може да се каже, че не е пространствено фрагментиран по целите плочи, но тъй като по него не може да се чете и има срив докато hdtune го прескача...)

defrag - 500gb диска е на 2 години и нещо - на него не е правен никога, а на хитачито е правен когато добавих сийгейта (move - undo move, тоест дефрага е преместване и после връщане на инфото)

edit: антивирусните не влияят на резултата - щото при теста на четене не се съсздава и чете файл, а просто сектори...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

SSD OCZ Summit - 64 GB

Честит да ти е! Събирам и аз 180 евро, ама кога ли ще ги събера... Невероятно решение за системен диск.

SSD OCZ Summit - 64 GB

Публикувано изображение

Интересно ми е как Burst rate е по-малък от Transfer rate? Недомислие на производителя?

Интересно ми е как Burst rate е по-малък от Transfer rate? Недомислие на производителя?

а как натоварването е -1% ?

явно нещо интелските контролери не струват (или затова са толкова скъпи - щото ускоряват процесора...) то вероятно и за това който прави сървър и разбира, ползва adaptec и 3ware...

а как натоварването е -1% ?

явно нещо интелските контролери не струват (или затова са толкова скъпи - щото ускоряват процесора...) то вероятно и за това който прави сървър и разбира, ползва adaptec и 3ware...

На предната страница на темата, пост 136 :yanim:

На предната страница на темата, пост 136 :yanim:

видях го... ми и там човека е с интел чипсет... аз съм с виа, но бих казал че само sis караха стриктно по АТА стандарта... на интел не само хардуерния, но и софтуерния райд вграден в дъната не струва (не само че не струва, ами не си струва екстра мъните отгоре спрямо дъната без райд...)

не се заяждам, просто лично мнение...

Тhe Profesorr-e, скоро ще ти вземем дипломата :yanim:. Къде ги навираш тези SiS и VIA? Intel правят възможно най-добрите контролери за масова употреба, напълно съответстващи на стандартите. Да не казвам, че са от създателите им...

Tова -1% е бъг в програмата HDTune, среща се при всякакви видове контролери.

видях го... ми и там човека е с интел чипсет... аз съм с виа, но бих казал че само sis караха стриктно по АТА стандарта... на интел не само хардуерния, но и софтуерния райд вграден в дъната не струва (не само че не струва, ами не си струва екстра мъните отгоре спрямо дъната без райд...)

По случайност автор на пост 136 съм аз. Погледни пост 139 и пак ми кажи че съм с интел чипсет.

Аз съм автора на пост 150 и нещо. Не съм с интел чипсет и на двата ми компютара натоварването е -1%.За бъг в програмата не съм съгласен пробвал съм с различни версии и винаги е толкова.
  • 2 седмици по-късно...

Качвам и моят . Вчера го взех от магазина и вече съм го понапълнил .

Публикувано изображение

seagate

7200rs

Buffer 16384

Sektor size 512 b

SATA II

Capacity 320GB

@ kokomil

Разби ме с този тест .

Редактирано от rocnogu (преглед на промените)

Ето и от мен резултатче отпреди малко:

Публикувано изображение

Имам необяснимо леко забавяне от последния тест, а уж съм дефрагментирал.

Seagate Barracuda 7200.11 500GB 7200 RPM 32MB Cache SATA

Имам необяснимо леко забавяне от последния тест, а уж съм дефрагментирал.

Seagate Barracuda 7200.11 500GB 7200 RPM 32MB Cache SATA

Има голяма значение дъното, чипсета и контролера. Същият диск закачен на по-правилно дъно би дал по-добри резултати. Затова и понякога давам може би странни предложения за дъна и конфигурации.

Позволявам си отново лек спам, редовно следя тази тема и бих искал да споделя, че четиригодишните ми дискчета все още дават в доста от случаите по-добри резултати от последните модели. Заради райда и заради чипсета и контролера. Макар и да минаха няколко революции в технологиите на тв.дискове за толкова време. Първият ми поста е с номер #13, припомних си докато разглеждах страниците по темата и за доста хора, които ги няма вече както във форума така и между нас изобщо. Мдаа, така е в живота. Ето отново снимката от 2006:

Публикувано изображение

А така са в момента, почти никаква разлика след 4 годинки яка експлоатация:

Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

От днес съм притежател на WD 5000AAKS.Според тази статия последните модели,който нямат лепенки на болтчетата на капака(като моя) са с 1 плоча от новите 500GB-тови.

Ето резултата от HD Tune веднага след форматирането.

post-160039-1265997178,1_thumb.png

Ето и с клонирани данни и ОС от стария диск без да спирам процеси.

post-160039-1265997205,83_thumb.png

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.