Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Северна Корея е извършила ядрен опит

Featured Replies

преди 15 минути, miro20 написа:

Хващаш се на поредната копи-пейст  путинска партенка :)  която разбира се всички цитират.

Щото пък ти не цитираш соросоидни източници. Айде да си имаме уважението. 

• Отговори 324
  • Прегледи 26,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Оня гладния калансуфф явно го прибраха да го нахранят...

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

А прочете ли цялата статия и заключенията, които на няколко пъти човека признава, че са предположения? Той споменава, че това може да е контрабанда от бивши съветски републики ( Украйна също бе такава

• Kитай и Русия няма да позволят на Трънп да пипне с пръст Северна Корея. Остава му само да се ежи на една държава-джудже, което е толкова смешно, че няма на къде. Особено, когато от Корея отговарят. Ст

преди 10 минути, BMW Маниак написа:

Има, защото ти говориш на изус. Колкото да напиеш нещо против. Ей така лалаш си.

Не е наизуст. Ето, сетих се къде съм видял цифрата 22 :
https://eadaily.com/ru/news/2017/07/21/bank-yuzhnoy-korei-ekonomika-kndr-pokazala-samyy-bystryy-rost-za-17-let

Цитат

По оценке южнокорейских экономистов, ВВП Северной Кореи в 2016 году составил 36,4 трлн местных вон (около $ 32,4 млрд), а на душу населения — 1,46 млн вон (около $ 1,3 тысячи), или примерно в 22 раза меньше аналогичного показателя в Южной Корее

Знам че си тролиш за спорта, но  не крия че е удоволствие за мен да затапвам  толкова плитки тролчета като теб, които дори не се интересуват от цифрите, а за спорта за заяждането :)

Жалка работа... :)

Хм. Сега дават репортаж за 72 годишнината от освобождението на Корея от Япония.  Тия в Ю.Корея същите като ония от Северна. Не знам защо осмивате само севера, след като и юга има заучени скечове. Мисля че знам де. 

И сякаш забравихте, че преди време Южна и Северна Корея приеха заедно Олимпийските игри. Тогава що никой нищо не каза за лошия Север?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 21 часа, nikssi написа:

Малко ти го преведох макар,че едва ли това ти е била целта както казваш - да се информираш. По същата логика изобщо и не трябва да отваряш връзката защото е на чужд за тебе език. Колко да е чужд ти си знаеш. :D

Като за през телефон мисля е разбираемо. Като се има и предвид,че опцията за скриване не е налична за мобилни устройства. 

Благодаря че си си направил труда да го преведеш.Не на мен специално а на тези които се интересуват. Аз съм от старото поколение което всеки петък гледаше руска телевизия , изгледали сме стотици руски филми , защото само това стигаше до нас , и криво ляво се оправям с руския но има млади хора които не са го учили и въобще не го разбират.

преди 1 час, lsmurf написа:

Благодаря че си си направил труда да го преведеш.Не на мен специално а на тези които се интересуват. Аз съм от старото поколение което всеки петък гледаше руска телевизия , изгледали сме стотици руски филми , защото само това стигаше до нас , и криво ляво се оправям с руския но има млади хора които не са го учили и въобще не го разбират.

Само през пост горе има непреведен цитат смърфи! Нещо реакции от твоя страна няма и защо ли е така? Не е нужно да обясняваш само си имай на предвид,че не ядем доматите с колците! Твоето си беше пълно заяждане и лицемерие.

преди 16 минути, nikssi написа:

Само през пост горе има непреведен цитат смърфи! Нещо реакции от твоя страна няма и защо ли е така? Не е нужно да обясняваш само си имай на предвид,че не ядем доматите с колците! Твоето си беше пълно заяждане и лицемерие.

Мисля че помолих веднъж и  всички . Ти ме обвини че критикувам в нарушение на правилата. Така че нямам намерение да се превръщам в досадник следящ всеки пост и натякващ . Всеки може да си прецени дали да се съобразява с останалите или не. Реши да преведеш - благодарих ти.Повече забележки не правя на никого щом се сърдите.

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)

преди 2 часа, lsmurf написа:

Мисля че помолих веднъж и  всички

Обикновенно давам кратък превод или резюме на  нещата които цитирам. За мен няма проблем да се цитира на друг език, стига да има някаква прегледност , коректност и да не е сляпо копипействане.

преди 8 часа, lsmurf написа:

Ай стига глупости. Щото пък старите разбират английски. Направи преброяване и ще разбереш, че в тоя форум хората над 40 и дори над 50 са доста. Аз английски не разбирам идеално. Разбирам го като отделни думички и словосъчетания, но отдавна има Google преводач. Специално руския дори е на кирилица, а поне 30% от думите са същите като в българския. Точно 0% от английските думи са същите като в българския и огромна част от четящите са неравнопоставени.  А пък тия, дето пишем в тия теми си разбираме руския мотамо, включително и троловете, дето без мотамо разбиране на руския, няма как да им платят за тролове. Поздрав:

Аз се радвам, че все още има хора, дето публикуват линкове или клипове на чист руски, та да разберем и ние нещо, без постоянно да отваряме Google  преводача или да превеждаме страницата, ако сме с Chrome.  В крайна сметка всички разбираме руския - и ние и троловете. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 9 часа, bildera_ написа:

Ай стига глупости. Щото пък старите разбират английски. Направи преброяване и ще разбереш, че в тоя форум хората над 40 и дори над 50 са доста. Аз английски не разбирам идеално. Разбирам го като отделни думички и словосъчетания, но отдавна има Google преводач. Специално руския дори е на кирилица, а поне 30% от думите са същите като в българския. Точно 0% от английските думи са същите като в българския и огромна част от четящите са неравнопоставени.  А пък тия, дето пишем в тия теми си разбираме руския мотамо, включително и троловете, дето без мотамо разбиране на руския, няма как да им платят за тролове

Не виждам защо мислиш че да контактуваме на български са глупости. Това според мен е въпрос на чест и достойнство на даден народ. Още Паисий го е казал  "О , неразумний юроде! Поради что се срамиш да се наречеш българин и не четеш , и не говориш на своя език ? " Ето не че харасвам гн. Путин но той много точно и ясно заяви на кандидат емигрантите че в Русия се говори на руски език и се спазват руските закони точка.Това че разбираме руски език или английски или който и да е друг е похвално и всеки образован човек трябва да знае чуждите езици но в България се пише и говори на български и мисля че всички трябва да държим на това ако желаем да се запазим като народ. Да не говорим че от чисто практична гледна точка наистина отидохме от единя край на другия и както някога всички знаехме руски и много малко хора английски сега пък е обратното с младите хора което също не е добре. Спирам дотук въпреки че темата е много обширна но бях обещал да не критикувам повече . Не се въздържах обаче понеже ме изкарваш че говоря глупости

преди 2 часа, lsmurf написа:

Да не говорим че от чисто практична гледна точка наистина отидохме от единя край на другия и както някога всички знаехме руски и много малко хора английски сега пък е обратното с младите хора което също не е добре. Спирам дотук въпреки че темата е много обширна но бях обещал да не критикувам повече . Не се въздържах обаче понеже ме изкарваш че говоря глупости

Влизаш в някой тракер, български, и гледаш как всички реват за субтитри за руски филми. Млади, не знаят руски. Не са и длъжни де. По-възрастните пък искат субтитри за филми с английски аудио. Но, както се научихме да пишем на кирилица в интернет пространството(vsi4ki pomnite kakvo be6e predi), така трябва и да се научим да превеждаме чуждоезичен текст, когато го даваме като цитат, или поне да даваме някакво резюме на въпросния текст на български. Някой да не си помисли, че аз съм излючение и винаги давам превод на цитирани от мен неща.

Та аз да питам, кой решава кои имат право да правят опити и защо!!! Кой е разрешил на ИЗРАЕЛ ДА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ЗАЩО!!! Koй решава, че само няколко държави трябва да имат ядрено оръжие, а останалите нямат такова право!!! Кой решава че международните води и международното въздушно пространство всъщност е собственост на САЩ и НАТО, а всички останали кораби или самолети са заплаха за мира!!! И като цяло, кой им го е дал това право!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 3 часа, Джугашвили написа:

Кой е разрешил на ИЗРАЕЛ ДА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ЗАЩО!!!

Сам мисля може да си отговориш. Евреи в Щатите, Русия, Франция...много. Корейци в тия държави нито един, особено севернокорейци. А и да има един, то той потвърждава само правилото. Евреи в правителствата на споменатите държави с лопата да ги ринеш. Корейци в споменатите държави - нито един. Същото и за Иран. Пакистан. Защо? Едва ли някой си задава сериозно тоя въпрос. 

Северна Корея и ядрено оръжие. Голяма работа, всички готови за удара и изведнъж...Северна Корея казва - ако още един път и така нататък. И сега изведнъж лошия стана добрия,. щото добрия така и не рачи да направи опит за помирение. По принцип лошите си личат по няколко техни качества - никога не  отстъпват, никога не признават своя грешка, а когато умния отстъпи, се бият в гърдите. Корея - дали ще стреля или не...все едно навремето соца да бе стрелял. Видяхме, комунагите паднаха и не стреляха. Тогава се питам, кои са лошите всъщност? Ако бяха лоши СССР, НРБ и останалите държави от блока, нямаше ли поне един да натисне копчето? Щеше! И ето къде издиша американския балон. Издиша, щото Америка щеше да натисне копчето, както го е и натискала. Лошия ако иска, натиска. Например вчера в Испания. Искаха и натиснаха педалите на бусовете. Какъв е проблема? Явно проблемът е във врага. Щото ако Путин или Ким чен Ун искаха да натиснат копчетата, щяха да го направят. 

И пак ще намеся Миро. Не му вярвайте и на думичка. 

на 17.08.2017 г. в 11:31, A.com написа:

Влизаш в някой тракер, български, и гледаш как всички реват за субтитри за руски филми. Млади, не знаят руски. Не са и длъжни де. По-възрастните пък искат субтитри за филми с английски аудио.

Я пак. На английско аудио сме свикнали, защото просто не ни дразни с годините. Не че го разбираме. Аз също искам английско аудио, щото открай време филмите с такова озвучение. Това не означава, че разбирам тоя език и че бих гледал филм само с английско озвучение! При игрите е различно. Там все пак трябва да мислиш бързо и руския език е голямо предимство. Субтитрите не важат, щото така или иначе изчезват за секунди и не може да ги върнеш като при филмите, когато я разбрал, я недораззбрал. Руският текст също предимство, защото това кирилица и всички знаем руски, не и английски. Аз игра на английски посмъртно не играя, освен ако не е някой рейсър, но и там често се отказвам заради липшсата на руски. Примерно DIRT 4. Досега да съм я играл 3 пъти повече, не само 100 часа. Просто английския не върви при тая игра и трябват много повече усилия, за да се играе както трябва. 

Абсурдно е някой да твърди, че английския бил разбиран от младите. Колкото навремето го разбирахме ние, толкова и младите сега, макар че навремето доста рядко можеше да се учи английски в училищата, а главно се учеше немски и френски. Но това са съвсем чужди езици с чуждо звучене и произношение. Не стават. 

преди 1 час, bildera_ написа:

Аз игра на английски посмъртно не играя, освен ако не е някой рейсър, но и там често се отказвам заради липсата на руски. Примерно DIRT 4. Досега да съм я играл 3 пъти повече, не само 100 часа. Просто английския не върви при тая игра и трябват много повече усилия, за да се играе както трябва. 

Само адмирации към този пост!!! Нищо повече не мога да кажа!!! Ето така се печели уважение!!! Благодаря Ви че ви има, другари!!!

преди 1 час, bildera_ написа:

Я пак. На английско аудио сме свикнали, защото просто не ни дразни с годините. Не че го разбираме. Аз също искам английско аудио, щото открай време филмите с такова озвучение. Това не означава, че разбирам тоя език и че бих гледал филм само с английско озвучение! 

На английско аудио сме свикнали, ама който не разбира езика иска субтитри. Затова реват по тракерите. Аз предпочитам филмите с оригинално аудио, няма значение дали е английски, френско, испанско, японско, китайско и т.н. И не гледам дублирани на български филми(освен по телевизора, че там няма как). "Кухня" дублирана на български не може да ме разсмее.

Руският текст също предимство, защото това кирилица и всички знаем руски, не и английски. 

Повечето по-възрастни могат да се оправят с руския. По-младите не ги търси. Съпругата ми е родена 1987 година. Знае английски и немски, малко гръцки и латински. Питам я най-обикновени думички на руски, като я карам да се позамисли и да ми ги преведе. До тук се справя успешно в 5 % от случаите.

Абсурдно е някой да твърди, че английския бил разбиран от младите. 

Разбират го. Повечето от тях не го знаят както трябва, но го поназнайват. Осем годишният ми син вече чете правилно повечето от непознатите му думички на английски и това само от наученото покрай телефона, таблета и компютъра. Иска и испански да учи. :) Детска му работа. :)

Да вметна нещо за Израел и атомната им бомба. Какво са им дали САЩ и Великобритания и какво са си откраднали от Франция само израелците знаят. Обаче ярдената им програма върви ръка за ръка с ярдената програма на ЮАР. Дори имат извършен ядрен опит на остров в Индийския океан. По едно време обаче африканците се отказват.

Пакистан сами си направиха атомна бомба. Трябва ти някой знаещ, който е достатъчно меркантилен или вярващ в някоя от правите вери.

преди 17 минути, A.com написа:

"Кухня" дублирана на български не може да ме разсмее.

Аз пък по същата или почти същата логика, филм на сръбски глдам без субтитри. Нищо, че никога не съм учил езика. Като бях в Сърбия за 2-3 дена, си купих един вестник и почнах да чета. Оказа се, че дори така разбирам повече думички отколкото ако ми говори сърбин. Същата работа с чешкия. Слушам го, ама леко непонятно. Купих си чешко автомобилно списание и там почти всичко ясно. Нещо се превземате ми се струва. 

преди 10 часа, bildera_ написа:

Аз пък по същата или почти същата логика, филм на сръбски глдам без субтитри. Нищо, че никога не съм учил езика. Като бях в Сърбия за 2-3 дена, си купих един вестник и почнах да чета. Оказа се, че дори така разбирам повече думички отколкото ако ми говори сърбин. Същата работа с чешкия. Слушам го, ама леко непонятно. Купих си чешко автомобилно списание и там почти всичко ясно. Нещо се превземате ми се струва. 

"Speak slowly, please" занеш ли какви чудеса върши. :) При четене винаги ще разбираш повече отколкото при слушане. Аз често гледам разни комици в youtube. На английски или руски. И често се случва съпругата ми да не може да ги разбере какво говорят(англоговорящите - акцент, бързо говорене, диалект), дакато аз ги разбирам. Ама на нея работата й е да превежда писан текст и рядко симултанен превод. Ето ти един бърз пример - австралиец ти казва "Дид ю соо дъ снайкс". Отвори си преводача на гугъл, напиши това: did you saw the snakes и го просулшай. Като го прочетеш е лесно, ама като го чуеш е друга работа. Все едно да кажеш на някой чужденц "Ей, тая рита ора". Дали ще разбере, че тая(която и да е тя) рита хора, или ще си помисли за Рита Ора. :) Практика му е майката.

Мисля не е споменавано как самите севернокорейци виждат живота в сАЩ :

Накратко да преведа... беднотия навсякъде, къщи без покрив, американския "червен кръст" строи  със севернокорейски материали , американците пият кафе от снега, ядат сняг, спят по коридори, бараки, ядат птици ,  наркотици и хомосексуализъм навсякъде....  - това е съвременна Америка !

:)

преди 13 часа, miro20 написа:

беднотия навсякъде, къщи без покрив, американския "червен кръст" строи  със севернокорейски материали , американците пият кафе от снега, ядат сняг, спят по коридори, бараки, ядат птици ,  наркотици и хомосексуализъм навсякъде....  - това е съвременна Америка !

също като в Украйна!

преди 1 час, glen написа:

също като в Украйна!

Ама разбира се :lol6:

И докато от американския репортаж, бомжите докато ядат сняг  седят със труповете на събратята си опаковани до тях , то в Украйна злите бандеровци направо ръфат труповете https://ru.krymr.com/a/28663338.html

А сериозно казано... бих попитал  някои мои опоненти , дали им е приятно да им промиват кухите глави както в Северна Корея ?

преди 22 часа, miro20 написа:

бих попитал  някои мои опоненти , дали им е приятно да им промиват кухите глави както в Северна Корея

зависи!ако се наложи и трябва да избирам кой да ми промива кухата глава,дали младия Ким или оная педераска сган около  сорос ще избера Ким!чесно!

на 8/21/2017 в 8:48, miro20 написа:

Мисля не е споменавано как самите севернокорейци виждат живота в сАЩ :

Накратко да преведа... беднотия навсякъде, къщи без покрив, американския "червен кръст" строи  със севернокорейски материали , американците пият кафе от снега, ядат сняг, спят по коридори, бараки, ядат птици ,  наркотици и хомосексуализъм навсякъде....  - това е съвременна Америка !

:)

Tи знаеш ли корейски Миро?

преди 11 часа, glen написа:

зависи!ако се наложи и трябва да избирам кой да ми промива кухата глава,дали младия Ким или оная педераска сган около  сорос ще избера Ким!чесно!

Лошото е че повече никога няма да можеш да изразиш нито по този, нито по друг начин, недоволството си :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.