Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Северна Корея е извършила ядрен опит

Featured Replies

преди 21 минути, miro20 написа:

Така е. Аз акцентирах че разработките на Сев. Корея са всъщност.... просто доставки от руска страна.

Миро,не се знае точно от къде е доставката,аз съм чел,че съществува черен пазар за ядрени материали,там освен Пакистан,Иран,Сирия са членували Германия и Холандия!

• Отговори 324
  • Прегледи 26,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Оня гладния калансуфф явно го прибраха да го нахранят...

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

А прочете ли цялата статия и заключенията, които на няколко пъти човека признава, че са предположения? Той споменава, че това може да е контрабанда от бивши съветски републики ( Украйна също бе такава

• Kитай и Русия няма да позволят на Трънп да пипне с пръст Северна Корея. Остава му само да се ежи на една държава-джудже, което е толкова смешно, че няма на къде. Особено, когато от Корея отговарят. Ст

преди 6 минути, glen написа:

Миро,не се знае точно от къде е доставката,аз съм чел,че съществува черен пазар за ядрени материали,там освен Пакистан,Иран,Сирия са членували Германия и Холандия!

Недей така. Миро знае всичко. Даже ще ти покаже карти на маршрутите. Само му ги поискай.Ей сега ще ти ги начертае.

преди 7 минути, bildera_ написа:

Недей така. Миро знае всичко. Даже ще ти покаже карти на маршрутите. Само му ги поискай.Ей сега ще ти ги начертае.

за него всички пътища водят в Кремъл!:lol6:

По принцип Северна Корея няма нападнат, защото ако Тръмп сам нападне, никой от НАТО няма го подкрепи. А бомби за Северна Корея ще има и от Русия и от Китай, тъй че ще има с какво да бомбят. Модерни или не, стават за трепане. Ако чичо Ким нападне, тогава веднага ще писнат в НАТО за помощ. Утре или вдругиден има събрание в ЕС за точно ей тоя случай да обсъдят.

Китай може да не се включи директно, но могат да теглят една черта в Китайско море някъде и да кажат ако се минава със самолети или каквото ще има отговор. Тогава реално няма как са стигнат до самата Северна Корея, въпреки че имат база в Южна Корея. Тя ще остане отрязана в тоя случай. Може и през Япония да се мине, ама не знам там как са нещата. Някой по-запознат да каже нещо. Общо взето сложна ситуация.

Виж, Иран или Венецуела могат обаче да нападнат, тия двете не са Северна Корея и ако долара падне много могат да напрвят нещо там.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 11 минути, glen написа:

Аз наскоро четох една книга, написана от бивш член на Мосад. Според него Мосад, Израел и Ел Ал активно са участвали в черния пазар на ядрени, химически и други подобни материали. Основно през Холандия е минавал трафикът.

преди 18 минути, bildera_ написа:

ПП: Просто се надявайте тия идиоти - Тръмп и Ким Чен незнам си кой да не натиснат копчето. Ей това е опасността, а не че 100 държави имали ядрен арсенал. Опасността не е в арсенала, а в тия, дето държат спусъка. Рано или късно това ще се случи - някой ще натисне копчето. Не е гаранция, че това няма да са САЩ, Русия, Израел, Пакистан или Франция. Все някой луд ще дойде на власт. 

Ами лично аз съм гледал анимации за какво иде реч. Не знам как си ги пропуснал. Много такива филмчета имаше, какво представлява космическия щит на Рейгън. Не говоря за ракетен щит, защото това е различно. Космическия щит предполага спътници в орбита, които унищожават главите в средната фаза от полета. Тоест, преди да са разпръснали хиляди примамки в атмосферата. И точно там се обясняваше, че и една бойна глава да се пропусне, няма хващане, щото се разпръскват примамки в атмосферата. Просто няма изход. Изходът е дипломацията, ама така като гледам...

САЩ имат възможност да смажат Северна Корея с конвенционали средства. Не им трябват ядрени. Русия, Китай и Япония са прекалено близо. Дори и полиестерното прасе да изстреля ядрена ракета срещу Гуам, Хавай или Ню Йорк не е нужно САЩ да отвръщат с ядрената бухалка. Но, да не забравяме, че северно корейски космонавти кацнаха на Слънцето... през нощта, за да не им е много топло, та не се знае на какво още са способни. :)

На тази работа със спътниците и лазерите съветите отговориха като "накараха" ядрените бойните глави да се въртят около оста си(надлъжната). Така лазерът не може да стопи обвивката, защото не облъчва едно единствено място докато ракетата се върти. От друга страна СССР имат възможност да свалят спътници още от 60-те години на 20 век(ако не бъркам десетилетието). САЩ пък имат експериментална "совалка", без екипаж, която все още не се знае какво прави. Според някой служи за "наблюдение" и "обезвреждане" на спътници. Ако целия този потенциал беше вложен в нещо друго, а не в създаването на оръжия....

преди 12 минути, Julius Decimus написа:

Китай може да не се включи директно, но могат да теглят една черта в Китайско море някъде и да кажат ако се минава със самолети или каквото ще има отговор.

Виж къде е Китайско море и къде е Северна Корея. Достъпът до нея от изток няма как да бъде блокиран от Китай.

преди 36 минути, glen написа:

Какво имаш впредвид ?  Това което е факт, е че технологиите и двигателите и др системи на ракетите са руски . Не хамерикански, израелски или др  а руски .

И че докато дурги водещи във военните раработки държави им трябват десетилетия опити и тестове, Сев. Корея ги има готови, без нито един реален целеви опит. Имаме само няколко помпозни пропагандни пускове.

В едно съм сигурен , че дали ще е чрез доставки на "уж" сено, дали чрез "хуманитарен" конвой, дали чрез контрабанда, нито едно крилце на ракета не заминава от руското МО небезотчетно. :)

И пак да запитам... кой говори за "ядрени материали" ??

преди 16 минути, miro20 написа:

И пак да запитам

незнам,не мога да споря,но все пак това е ядрен бизнес и не всеки може да продава!не е като сеното и сламата!

преди 39 минути, A.com написа:

На тази работа със спътниците и лазерите съветите отговориха като "накараха" ядрените бойните глави да се въртят около оста си(надлъжната).

Аз само напомних на доста по-младите и облъчени от западната пропаганда, какво точно искаше да направи Рейгън, че нещо не ми разбраха поста. Не зацепиха, че Рейгън искаше от космоса да спира МБР,  а си помислиха, че говоря за някакъв измислен ракетен щит в Полша и балтийските дуржави.  Но и там няма как да стане, освен ако не се бият с конвенционални ракети. Обче достатъчна е една крилата ракета от Каспийско море и всичко свършва със щита ;) Изходът е, просто заплахите да си останат само за мерене на пишките. Нито НАТО ще ни спаси от Русия, нито НАТО ще може да нанесе изпреварващ удар на Русия, нито НАТО е за защита на териториите ни. Не, НАТО си е за влияние и то икономическо. Така се изсмукват парички от държави като България. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 4 часа, bildera_ написа:

Добре, винаги съм си задавал въпроса( не съм специалист, а и не съм чел нещо по въпроса), какво би станало при поразяването на ядрена ракета на няколко километра височина. Има ли вероятност от взрив или просто ракетата няма да детонира?

Ако ракетата носи термоядрена бойна глава предполагам, че няма да детонира, защото при произволен взрив може би няма да се създадат условията необходими за термоядрена реакция на синтез, което не е толкова лесно да се постигне.

Ако ракетата носи обикновена атомна бойна глава, която е с по-просто устройство вероятно пак няма да се получи взрив, защото за да започне неуправляема верижна реакция на делене е необходимо да бъде достигната критичната маса, а един взрив би разпилял активното вещество във всички посоки.

Редактирано от gagodrago (преглед на промените)

преди 40 минути, bildera_ написа:

Аз само напомних на доста по-младите и облъчени от западната пропаганда, какво точно искаше да направи Рейгън, че нещо не ми разбраха поста

Надявам се че нямаш предвид мен, защото от цялото изказване е вярно само това за младостта. И чак пък толкова по-дърт не си от мен, все пак имам брат на твоите години;)

На Рейгън измишльотините никога не са и имали шанс да функционират, като ли да си оправдаят парите. Разчитали са на това, че високочестотния лазер е можел да разстрои тогавашните насочващи системи. Не за  да не паднат изобщо а да не паднат където трябва. Все едно има значение дали ядрена ракета ще удари в Центръл парк или на 100км от там...За останалите фантастики да не говорим. Макар че има слухове,че са успели на база разработките да направят Railgun ,който може да се носи от един човек. Нещо в стил оня филм с Арнолд,дето се пуцаха с такива работи.

Айде нищете вие ядрената политика, аз отивам да врътна Project Cars на 3466 рам и почвам да бия зомбита...

преди 7 минути, Tommygun написа:

Надявам се че нямаш предвид мен, защото от цялото изказване е вярно само това за младостта. И чак пък толкова по-дърт не си от мен, все пак имам брат на твоите години;)

На Рейгън измишльотините никога не са и имали шанс да функционират, като ли да си оправдаят парите. Разчитали са на това, че високочестотния лазер е можел да разстрои тогавашните насочващи системи. Не за  да не паднат изобщо а да не паднат където трябва. Все едно има значение дали ядрена ракета ще удари в Центръл парк или на 100км от там...За останалите фантастики да не говорим. Макар че има слухове,че са успели на база разработките да направят Railgun ,който може да се носи от един човек. Нещо в стил оня филм с Арнолд,дето се пуцаха с такива работи.

Айде нищете вие ядрената политика, аз отивам да врътна Project Cars на 3466 рам и почвам да бия зомбита...

По принцип не само теб. Рейгън искаше да ги трепи в космоса. Няма как да стане. Поне не и при стотици изстреляни ракети. Да не говорим, че и в космоса може да има примамки.  Всеки е виждал, как някой самолет в зона, опасна за обстрел, изхвърля примамки. Това са примамки за инфрачервени  ракети и станиол за ракети, с радарно насочване. Това нещо се разпръсква и от истинските ядрени бойни глави. Да попадне една ядрена бойна глава в целта си или около нея, е много по-лесно, отколкото да бъдат надеждно неутрализирани няколко бойни глави с хиляди примамки за ракети, които трябва да поразят ядрените бойни глави. Въпросът е да не се стига до там и съм сигурен, че Тръмп знае това. Корейския лидер използва това и плаши. САЩ няма как да са сигурни и ще си кротуват. Те това е ситуацията днес! Никакви изпреварващи удари, нищо!

преди 1 час, miro20 написа:

Какво имаш впредвид ?  Това което е факт, е че технологиите и двигателите и др системи на ракетите са руски . Не хамерикански, израелски или др  а руски .

И кво каза с това?

И че докато дурги водещи във военните раработки държави им трябват десетилетия опити и тестове, Сев. Корея ги има готови, без нито един реален целеви опит. Имаме само няколко помпозни пропагандни пускове.

Има си компютри за симулация и то доста бързи. Ако ти си със селеронче и някоя стара АМД машина, разбирам необразоваността ти. 

В едно съм сигурен , че дали ще е чрез доставки на "уж" сено, дали чрез "хуманитарен" конвой, дали чрез контрабанда, нито едно крилце на ракета не заминава от руското МО небезотчетно. :)

Виж сега. Хамерикнаците постоянно пускат самолети над България, пускат влакове по ЖП мрежата ни, правят уж учения...по твоята логика трябва вече да са ни превзели със сламата си. Така ли е? Превзели ли са ни?

Spoiler
преди 1 час, bildera_ написа:

И кво каза с това?

...кое от думите ми че няма да обръщам внимание на детинщините, простотитие ти , не разбра ? :) Понякога 2 изречения са достатъчни да разбера  колко си далеч не само от темата, а дори в разбирането на това което казвам :)

Ходи си пуцайте там... кънтъри, зомбита...  :lol6:

Малко по подробно за японската ПВО

преди 15 минути, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

...кое от думите ми че няма да обръщам внимание на детинщините, простотитие ти , не разбра ? :) Понякога 2 изречения са достатъчни да разбера  колко си далеч не само от темата, а дори в разбирането на това което казвам :)

Ходи си пуцайте там... кънтъри, зомбита...  :lol6:

Малко по подробно за японската ПВО

Глупако, видя ли кво постна? Стига лъга хората, че имат чадър. Нямат!!! Няма как коя и да е ПВО да се справи с хиляди примамки. Това е ясно и на Тръмп, но май само ти не си разбрал. И къде ще я хвани тая ракета. В космоса ли? Че те още там си разделят главите. Стига малоумни коментари. Спасение няма, щом някой натисне копчето. 

преди 6 минути, miro20 написа:

Разбира се . Някакви въпроси ли имаш ? :)

Аз към теб въпроси нямам. Спри да пишеш глупости. Врели некипели. 

а къде са нато?тия като чуха слухове за война и се скриха!все едно не съществуват!баси партньорите,тия само пред нас се правят на мъже!

преди 31 минути, glen написа:

а къде са нато?тия като чуха слухове за война и се скриха!все едно не съществуват!баси партньорите,тия само пред нас се правят на мъже!

Аз казах по-горе - НАТО е организацийка за икономически натиск. За друго не става. И лошото е, че натиска страните членки, а не тия, към които уж трябва да има натиск. Е има и такива - например кандидат членките като Украйна, Македония, Сърбия...

има още нещо,което не разбирам,защо в Корея не могат да направят фалшив флаг,боядисана революция и да я ликвидират!

преди 1 час, glen написа:

има още нещо,което не разбирам,защо в Корея не могат да направят фалшив флаг,боядисана революция и да я ликвидират!

Попитай същото и за Куба. Там се действа по друг начин - купуваш лидера и готово. Ама явно тоя си пада малко луд. 

Уау... за всичко са виновни винаги злите  западни външни сили , които искат да разбият цветущото процъфтяващо  проспериращо общество :)

Аха... :) А това че и Куба , и Корея и т.н с години агонизират , както агонизира сега Венецуела , благодарение на великия "цоциализъм" .. това няма значение .Цоциализма никога не греши :)

Толкова промити мозъци с толкова несериозни простотии наистина  рядко може да се видят :)

преди 7 часа, miro20 написа:

Корея и т.н с години агонизират , както агонизира сега Венецуела , благодарение на великия "цоциализъм" .. това няма значение

да,гледай по улиците няма никой!затриха се от агония!пусто!но сега тръмп ще изрине всичко това,ще насее кукуруз и хората ще се наситят на демокрация!американската мечта да разорят света и да го ограбят ще се сбъдне!това трябва да се случи на всеки,който живее в цоц!!!

2-37.jpg

преди 23 минути, glen написа:

да,гледай по улиците няма никой!затриха се от агония!пусто!но сега тръмп ще изрине всичко това,ще насее кукуруз и хората ще се наситят на демокрация!американската мечта да разорят света и да го ограбят ще се сбъдне!това трябва да се случи на всеки,който живее в цоц!!!

2-37.jpg

Как да се случи!!! Сев. Корея имат 2 милиона армия!!! Чипсовете влезнат ли там, няма да излезнат!!! Могат само мускули да помпат и да се надъхват сами с холивудската пропагандна машина!!! Досега нямат спечелена война!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

A БВП е "само" 22 пъти по малък от съседна Южна Корея :)

A БВП е "само" 22 пъти по малък от съседна Южна Корея :)

Ето че и аз те хванах че подвеждаш хората .:) 

Не е 22 а 50 пъти - ако искаш смятай. https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_БВП_(по_номинална_стойност)

преди 9 часа, lsmurf написа:

Ето че и аз те хванах че подвеждаш хората .:) 

Не е 22 а 50 пъти - ако искаш смятай. https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_БВП_(по_номинална_стойност)

хаха :) прав си .. нещата дори били по зле :)

Цифрата 22 ми се въртеше по памет от някоя статия... както и да е.. Точно 50 пъти .  :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.