Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предсрочни парламентарни избори в България 19.04.2026

Featured Replies

• Автор
преди 3 часа, Белгиеца написа:

Много добре помня тяхната комунистическа диктатура до 1989г. Хич тамън няма да ми липсват техните муцуни.

Интересно. Май сме някъде на една възраст, но аз не помня да е имало диктатура.

А за БСП не бих се притеснявал. Пак ще има присъствие в парламента.

• Отговори 906
  • Прегледи 17,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В. Велев
    В. Велев

• M.Николов
    M.Николов

Е ми ние точно затова ще гласуваме за него.😀 Колкото и неразбираемо да е това за теб.😀 Да ти го обясня по-просто - ние искаме в Европа, но без Бочко и Шиши.

Публикувани изображения

преди 5 минути, The Lone Star написа:

А за БСП не бих се притеснявал. Пак ще има присъствие в парламента.

БСП е една партия-измамница, това е партията на моят покоен дядо, който беше върл комунист. Тая партия изневери на абсолютно всички леви идеи, гласува за плосък данък, за влизане в Еврозоната и прочее. Специално за еврото... почти всички техни гласоподаватели бяха твърдо "против", но те дори и това не го възприеха на сериозно. Напълно логично е и аут... и с тоя лидер, дето даже не ми се и коментира.

преди 11 часа, ох боже! написа:

А проекта Слафчо, кой го направи?

посолството козяк 16 ....

нещо може ли да стане в бг без тяхно разрешение нали ще ни се скарат

всичко е пробито от цру най смешното е цял свят знае агентите а бг ганьо не знае .

преди 14 минути, The Lone Star написа:

Е, ти си бил неосъзнат тогава, било си ти е добре да има кой да мисли вместо тебе.
А мене ме викаха у милицията, щото една млада пенсионерка пазачка долу в студентско общежитие писала донос срещу мен. За да се качиш у стаята на някоя студентка да ѝ туриш, трябваше да си оставиш долу паспорта и знаеха при кои ходиш.
То цивилният милиционер първо почва с пенсионерката ( което не го интересуваше, трябваше просто да се направи че работил нещо) , ама после ме пита „каква е тая гъркиня“.
Те това диктатура, карат ти се що ходиш да чукаш чужденка от НАТО, наш тогавашен враг разбираш ли. А за да се ожениш за чужденка, трябваше да искаш писмено разрешение от комунистите разбира се, те командваха тогава. И в деня на сватбата ти пробутват за подпис един лист хартия на който пишеше, че сключването на граждански брак с чужденка, не било достатъчно основание за напускане на страната.
Те това е диктатура, ако не си го разбрал по онова време.

преди 1 час, The Lone Star написа:

Ако е имало, БСП е ни при чем. Тя, както и СДС са производни на БКП. Но не напълно тъждествени с нея, защото господстващата световна върхушка, взе решение на съвместно закрито заседание в което участаваха политбюро на КПСС както и на двете партии, управляващи САЩ. Те взеха решение, България, да мине в зоната на отговорност на САЩ. Съответно, тука бе извършен отрицателен отбор, като от подготвените и по време на соца вътрешни врагове и в БКП с партиен билет, бяха избутани на предни позиции. Някои като Луканов например, по-късно бяха утрепани.

Съответно, тия които преустроиха системата, бяха кадри на БКП. Имаше агенти на ДС, което означава, по-дребни риби, на които им осветиха досиетата, което пък означава, че унищожиха българското разузнаване. Т.е. държавата и държавността. Превърнахме се Мара Общата. Турнаха ни тутурутки да ни управляват, и сега това било "тяхната комунистическа диктатура".

Строго погледнато, ако ще избистряме политикономията и смело влизаме в спор с Маркс и Ленин - тогава имаше Диктатура на Пролетариата.

А така също и Демократически централизъм.

Другото което се вижда много по-лесно е, че до 1989та България беше управлявана от диктатора Живков.

Диктаторът Живков не е БСП, която никога след 1989 г. не е имала достатъчно власт да се нарече "диктатура" (независимо че и до ден днешен, това понятие е силно неидентифицирано). Особено последните дсетки години. В тия години, може да се говори за диктаторът Борисов.

Напоследък се упражняват да го спрягат и в тандем с Пеевски.

А па от време на време, се измислят безотговорно и други тандеми, в които участват тия двамата.

Крайно време е да бъде подходено принципно и да ни бъде обяснено, кога имаме диктатура и кога имаме обратното. Като механизъм!

Щото на кой му изнася, от днешните диктатори и диктаторчета на власт, почва да заклеймява и до вчера признаваната и от него за демократична система, като диктатура.

Путин бил диктатор. Ама защо - той е избран с избори? Не били избори. Е като не са избори, ако обичате да се концентрирате по въпроса да докажете неопровержимо, като обясните внятно и на простосмъртните, кога един избори са избори и кога не са избори.

Защо Зеленски, който вече от няколко години е с изтекъл мандат в нарушение на Украинската конституция е демократично избран, а Путин, който по време на войната мина през избори не е?

Защо Янукович бе избран с демократични избори, признати за такива от целия запад веднага след тях, а кога му направиха преврата, същият тоя запад, ревна в подкрепа на превратаджиите?

И т.н.

А кой твърди, че БСП, трябва да си иде, щото била имала нещо диктаторско у нея, да обясни, къде вижда в днешната система на България признаци за диктатура?

Току-що проведените избори, бяха ли избори или не бяха?

Ако не бяха, значи в момента имаме точно диктатура. И съответно, БСП е свалена от диктатурата, тя е репресирана от диктатурата, а не е диктатурата.

А ако ли па са били изборите избори, тогава, за каква диктатура може да става въпрос?

преди 1 час, communismatic написа:

БСП е една партия-измамница, това е партията на моят покоен дядо, който беше върл комунист. Тая партия изневери на абсолютно всички леви идеи, гласува за плосък данък, за влизане в Еврозоната и прочее.

Тези факти за пореден път доказват, че не е възможно да си на власт и да си ляв. Понятието ляво и дясно е сбъркано идеологически. Тези които са на власт, без значение, как са се кръстили, (може да са се кръстили "Милко и Морко"), те са десни. Могат единствено да бъдат десни повече или по-малко. Но при всички случи десни. Щом са на власт, те вече са част от нисходящото йерархическо движение. Което Дясно Главно Йерархическо движение.

Могат да са били леви, единствено, в момента когато са се борили да дойдат на власт, срещу предшестващият ги елит на власт. Което обаче, пак не е сигурно, че е било така, защото е възможно да са били агентура (проксита), на още по-високостоящ в световната йерархия елит на власт, който чрез тях сменя неудобните му вече станали дисиденти подчинени. Ако второто е вярно, тогава всъщност отново имаме десни сили, които са се маскирали като леви.

Дали комунистическата партия е била лява или дясна, преди да дойде в България на власт - това е съвсем отделен и сложен въпрос.

След като дойде на власт тя беше дясна, разбира се, но в много по-малка степен, от цялата върхушка която управляваше България последните 36 години. Степента на това, че системата а съответно и БСП бяха още по-десни след 89та, се измерва, посредством злоупотребата с власт и ощетяването на българския народ, в тоя период. Това е много ясно видимо. И съответно дори и без пълната информация, която се събира в чекмеджето на властта и е при всички случаи секретна, може да се каже със сигурност, че цялостната върхушка управлявала България след 89та година е много по-дясна от БКП, до 1989 година.

• Автор

Някои приемат за диктатура съвсем нормални неща. Примерно е имало задължителни униформи за учениците - диктатура. Вечерен час за учениците - диктатура. Задължителна казарма - диктатура. И т.н. Ограниченията и законите се смятат за диктатура. После стана същото и с демокрацията. Някои объркаха свободата със слободията. Та толкова и някои са разбрали какво е диктатура.

преди 1 час, Белгиеца написа:
преди 1 час, The Lone Star написа:

Е, ти си бил неосъзнат тогава, било си ти е добре да има кой да мисли вместо тебе.
А мене ме викаха у милицията, щото една млада пенсионерка пазачка долу в студентско общежитие писала донос срещу мен. За да се качиш у стаята на някоя студентка да ѝ туриш, трябваше да си оставиш долу паспорта и знаеха при кои ходиш.
То цивилният милиционер първо почва с пенсионерката ( което не го интересуваше, трябваше просто да се направи че работил нещо) , ама после ме пита „каква е тая гъркиня“.
Те това диктатура, карат ти се що ходиш да чукаш чужденка от НАТО, наш тогавашен враг разбираш ли. А за да се ожениш за чужденка, трябваше да искаш писмено разрешение от комунистите разбира се, те командваха тогава. И в деня на сватбата ти пробутват за подпис един лист хартия на който пишеше, че сключването на граждански брак с чужденка, не било достатъчно основание за напускане на страната.
Те това е диктатура, ако не си го разбрал по онова време.

Това ли е диктатура?

Ми добре, чудесно - сега имаме по-голяма диктатура от тогава. По онова време, можеше да влезеш в което си искаш училище и на вратата нямаше да те спре охраната. Просто нямаше охрана.

Можеше да влезеш в училището и да почнеш да надничаш по класните стаи. Ако си очевидно възрастен, а в училището има по-малки деца, по някое време някой учител, ще ти обърне внимание.

Ако си влязъл в гимназията, да си чакаш гаджето, можеш да си стоиш в коридора, съвсем самичък докато бие звънеца.

Освен това, мене са ме водили родителите ми за ръчичка на училище само в първи клас. И то май не до края, а само в началото - и даже май само първите дни. После си научих пътя си ходех самичък

Сега не е така, повярвай ми. Сега е диктатура. А децата не могат да ги опазят де факто, въпреки че ги пазят толкова много.

преди 8 минути, The Lone Star написа:

Някои приемат за диктатура съвсем нормални неща. Примерно е имало задължителни униформи за учениците - диктатура. Вечерен час за учениците - диктатура. Задължителна казарма - диктатура.

Щото не знаят, че нито униформата, нито задължителната казарма, нито вечерния час, не само за учениците, а и за възрастните изобщо не са го измислили комунисите. Тия неща ги е имало в България, преди комунистите. Задължителната казарма я има в Израел и до ден днешен даже и за жените. Също и в Швейцария,която не била воювала.

Прочее, тия истории в студентски град не бяха баш такива. Можеше да се влезе в определени моменти във всяко общежитие, когато охраната или я няма или не те спира, или се направиш, че си от общежитието. Те новите студенти постоянно се появяваха и тия на входа не могат да ги запомнят всичките. Сега има камери, ако е нужно, ще проверят, не само къде отиваш, но и къде си ходил, преди две седмици.

преди 14 часа, communismatic написа:

Аз не ти ли писах по този повод? Друг ваш симпатизант @kaldata1 толкова много глупости изписа, че избЕга позорно, както с всички останали теми, дето беше надупен. Та... да питам. Не виждаш ли за нещо странно, постоянно млади момченца, да се навъртат и направо да живеят с един будистки самопровъзгласил се "лама"? Години наред, изобщо не говорим за една седмица или няколко дни... Това не е ли адски съмнително? Да почнем от там, ако искаш.

По-съмнително е години наред да опяваш как държавата е фалирала, изчезнала, съсипана, нищо не работи, всички лъжат и крадат и всичко е опоскано и корумпирано, но когато се появи удобен за теб официален наратив на същите тези уж неработещи институции - ПП-ейци-педофили-будисти-наркотрафиканти-рейджъри-марсианци, да го прегърнеш с две ръце, въпреки всичките дупки в тезите, времетраенията и доказателствата.

Демек държавата не работи, крила е и Петрохан толкова години, обаче специално за 6-те убийства официалната теза е съвършена и службите са си свършили работата?!? И никой не издирва изчезнало дете, щото "не се сетихме"?

Никой не успя да отговори и на главният и честно казано, най-логичен въпрос - ЗА КАКВО ИМ Е НА ТЕРЗИЕВ, САНДОВ И ПРОЧЕЕ ДА ПОДКРЕПЯТ ВЪПРОСНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ/СЕКТА? Богати ли са били? Държали са ги с компромати за хижата (купена от бащата на Фидосова, между другото)? И те ли са будисти? Защо тогава са ходили до Мексико толкова често? Защо точно хижа до сръбската границата? Защо на толкова видно място, на 2 км по асфалт от главния път София - Монтана? На най-основният туристически маршрут в цялата държава?

Неслучайно ПП-ДБ си вдигнаха резултата на тези избори - има хора, които са гласували за тях именно заради цирк "Петрохан". Когато медиите на ГЕРБ и ДПС много настойчиво обясняват, че си много, много лош, ама тезите им са като швейцарско сирене, е логично да получиш 60 000 гласа отгоре.

А лапни-шараните като @communismatic въртят дупето както им е удобно. Кеф ти "българската администрация не работи", кеф ти "българската администрация подкрепя това, което аз изповядвам, значи работят перфектно".

преди 17 минути, kaldata1 написа:

Никой не успя да отговори и на главният и честно казано, най-логичен въпрос - ЗА КАКВО ИМ Е НА ТЕРЗИЕВ, САНДОВ И ПРОЧЕЕ ДА ПОДКРЕПЯТ ВЪПРОСНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ/СЕКТА? Богати ли са били? Държали са ги с компромати за хижата (купена от бащата на Фидосова, между другото)? И те ли са будисти? Защо тогава са ходили до Мексико толкова често? Защо точно хижа до сръбската границата? Защо на толкова видно място, на 2 км по асфалт от главния път София - Монтана? На най-основният туристически маршрут в цялата държава?

Най-важният въпрос е, защо е била унищожена хижата?

Както правилно си забелязал - тя е на топ място. Да ти дам и още некои насоки за тая хижа:

1. Хем е на главен път, от София и Южна България към Северна България, хем е на главен нелегален път през сръбската граница - хем е в гората на скрито.

2. Хижата е направена не от Фидосова - това е комунистическа хижа, направена през соца. Хижата е доста голяма и солидна - толкова голяма хижа не знам да има и доста делче от нея. Можеш да си заложиш сметката в евро, че тая хижа, комунистите кога са я правили, това е било част от цялостна система от бази и съоръжения, измислени от всякакви специалисти, вкл. военни. Околовръст на хижата има застави, които работеха през соца, и караула се сменяваше всеки ден. Минаваха на проверки и висши военни - така, както и в момента са правили на самата хижа. В хижата има дълбока подземна част, не знам, дали не е проектирана и за бомбоубещище, каквито комунистите правеха на много места.

3. Тая хижа, подобно на всяка друга хижа, има основно предназначение в нея да се подслоняват хора.

4. Хижата е нужна и от нея имат изгода, вкл. финансова, държавните служби и очевидно политици и то много. А така също и трафикантите и от двете страни на границата - български и сръбски. Та чак и турските, защото каналът иде от Турция. Да припомним, че трафикът става неизменно под благосклонния поглед и съдействие на държавната власт - иначе е невъзможен. Това означава, че хижата е нужна и на държавните престъпници и на подчинените й престъпници.

И сега на въпроса: Тогава защо е била унищожена и хижата? Ако е трябвало някой да бъде утрепан, поради това че е сгазил лука, защо е била унищожена и хижата?

преди 1 час, ох боже! написа:

Това ли е диктатура?

Ми добре, чудесно - сега имаме по-голяма диктатура от тогава.

Сега диктаторката урсула, за която не съм гласувал никога никъде, се опитва да ни забранява да гледаме песни по руските телевизии.
Аз си знам че Путин е диктатор, ама пък рускините са толкова хубави, едни русокоси с бяла кожа. А урсула иска да гледам негърки по френската телевизия как пеят на африкански.

преди 7 минути, Белгиеца написа:
преди 1 час, ох боже! написа:

Това ли е диктатура?

Ми добре, чудесно - сега имаме по-голяма диктатура от тогава.

Сега диктаторката урсула, за която не съм гласувал никога никъде, се опитва да ни забранява да гледаме песни по руските телевизии.
Аз си знам че Путин е диктатор, ама пък рускините са толкова хубави, едни русокоси с бяла кожа. А урсула иска да гледам негърки по френската телевизия как пеят на африкански.

Тогава къв ти е проблема с БСП? Те и без друго се преродиха в друга партия.

Нали не мислиш, че като смениш модератора на някой сайт, примерно на калдейта, и от това ще се решат проблемите на информационните технологии?

П.П. Ако си знаеш че и Путин е диктатор (както и Урсула, Тръмп, и т.н.), но не знаеш защо, тогава нищо не знаеш. Путин е един малък човек. Така както и Сталин. Въпросът е, в системата, която е помазала царе, папи патриарси.

И що да се фиксираме прекалено в Путин, ако е по-малкият диктатор от тия другите?

преди 1 час, kaldata1 написа:

По-съмнително е години наред да опяваш как държавата е фалирала, изчезнала, съсипана, нищо не работи, всички лъжат и крадат и всичко е опоскано и корумпирано, но когато се появи удобен за теб официален наратив на същите тези уж неработещи институции - ПП-ейци-педофили-будисти-наркотрафиканти-рейджъри-марсианци, да го прегърнеш с две ръце, въпреки всичките дупки в тезите, времетраенията и доказателствата.

Пак да си задам въпросчето - Някой влизал ли е в телефона на Ивайло Калушев, за да пише прощални СМС-и? Да или не. Тоя въпрос го бях задал над 200 пъти, естествено и по тоя въпрос избяга като пребита мастия. Между другото, кво стана с икономическите ни "спорове"? Нещо и от там избЕга... Нали уж ме учеше, беше много наясно с нещата... ала-бала.😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Пак да си задам въпросчето - Някой влизал ли е в телефона на Ивайло Калушев, за да пише прощални СМС-и? Да или не.

Представи си следната ситуация! Хижата е била военна база, подготвяща оператори на дронове за Укрйна. Или сглобяваща дронове и пускаща ги от високото, да стигат на собствен ход до американската примерно база отвъд Дунава.

Противниковото разузнаване открива базата, което е много лесно, щото тая хижа и без друго е на картите на руското командване още от времето на соца. И съответно я унищожава.

Кво става после - пълна каша. Обаче некои роднини може и да са им казали, че на война като на война. Примерно на майката на Калушев, която ни един път не излезе да каже нищо. И пускат съобщение, че самият Калушев бил писал предсмъртни СМСи, ама тва не е така.

Същевременно педераските истории покрай него, май са си истина. И такъв човек, повярвай ми с всичките му ексцентричности покрай него е много ама много подходящ за многостранни задачи, вкл. за маскировка на главната дейност, която е била в хижата.

А ключовият въпрос, следователно, не е тоя, който ти задаваш. А е тоя който аз задавам: Защо е била унищожена и хижата? Това че хижата е унищожена е сигурно. А това, че е имало предсмъртни СМСи не е сигурно.

Другото, дето е сигурно, е че тая хижа продължават да я пазят за сметка на данъкоплатеца. Частна хижа. Ама само проформа е частна - иначе държавата не я изпуща от контрол.

преди 17 минути, communismatic написа:

Пак да си задам въпросчето - Някой влизал ли е в телефона на Ивайло Калушев, за да пише прощални СМС-и? Да или не. Тоя въпрос го бях задал над 200 пъти, естествено и по тоя въпрос избяга като пребита мастия. Между другото, кво стана с икономическите ни "спорове"? Нещо и от там избЕга... Нали уж ме учеше, беше много наясно с нещата... ала-бала.😆

Пак питам - като Ивайло Калъчев си е писал СМС-ите и е цитирал Ботев, това как оправдава годините бездействие на всички правителства? Защо полицията не издирваше детето? Каза, че било, щото са "некадърни". Това сериозно ли ти звучи? Кой лансира версията за будистка педофилска хижа, въоръжена с дронове върху канал за трафик на хора и дрога? Колко трябва да си зле, че да вярваш на подобно нещо? Да бяха казали, че отглеждат лъвове, щеше да звучи по-правдоподобно.

Там са си споровете за БВП и другите ти непонятни теми, ти спря да пишеш, обиден, че съм те похвалил, че схвана едно нещо.

преди 13 минути, kaldata1 написа:

Пак питам - като Ивайло Калъчев си е писал СМС-ите и е цитирал Ботев, това как оправдава годините бездействие на всички правителства?

Не е бездействие, а активно съдействие. Което поражда най-важните въпроси. Познавам един, дето говори че е подал сто жалби против тия до разни инстиуции и ефектът е бил нулев.

Въпреки че го познавам, не съм говорил лично с него, а от трети човек знам за тия жалби. Ако го срещна, ще го питам и него, ама е сигурно, че така е било, просто ще науча още подробности.

Знам за една жена, дето е искала да ходи за боровинки, ама са я върнали, че са завардили много сериозно района.

Даже оня ден, един ми разказва, как си е наливал веднъж вода на чешмата, която е долу, малко над пътя и тия са ги гледали страшно докато си наливали вода.

Така че въпросът, дето е основен, по-важен от всичко, е какво е имало в хижата. Продължава да я варди държавата.

преди 20 минути, kaldata1 написа:

Да бяха казали, че отглеждат лъвове, щеше да звучи по-правдоподобно.

Лъвовете щяха да са по-правдоподобни от приказките за някаква си двеста- триста годишна букова гора. Такава не съществува в природата, поради самата биология на буката. А па в района хептем - средната възраст на гората е трийсет години. Преди 90та, може да е била 80 за района. Ама откак дойде демокрацията, вече е трийсет.

преди 3 часа, The Lone Star написа:

Някои приемат за диктатура съвсем нормални неща. Примерно е имало задължителни униформи за учениците - диктатура. Вечерен час за учениците - диктатура. Задължителна казарма - диктатура. И т.н. Ограниченията и законите се смятат за диктатура. После стана същото и с демокрацията. Някои объркаха свободата със слободията. Та толкова и някои са разбрали какво е диктатура.

Да те дресират в еврогейския съюз за джендер още от детската градина, си е бая диктатура. Как отбор амеба не успява да го усети така(хич не казвам осъзнае, защото няма с какво) не знам.

на 1.03.2026 г. в 12:23, АСПЕКТ написа:

Радев ще направи коалиция с ГЕРБ и с ПППП.  Това се готви в момента. Защото Радев ще има съдбата на ИТН, с 60 депутати. 

Един и същ сценарии.

За това трябва да внимаваш какво говориш :)

преди 6 минути, ostavime написа:

Правилно

на 22.02.2026 г. в 18:04, ostavime написа:

А Радев с кой ще управлява, защото очевидно, сам няма да може? 

на 22.02.2026 г. в 18:50, ostavime написа:

Трябва да се научат, че винаги ще управляват с коалиционни партньори. И за мен е по-добре. По този начин има някакъв коректив. Еднолична власт или пълно мнозинство не е добре. В коалиция е друго. Ако се увлечеш, може да те скастрят дори твоите, не опозицията. 

Та и аз се питам, Радев с кой ще управлява? Ако не направи опит да състави правителство, след като му връчат мандата, само ще загуби. Ще стане като ИТН или Възраждане (само дето на тях не им е даван мандат). Имат някакъв пик и след това надолу. Тия от Възраждане са само: искаме властта, с тоя няма да управляваме, с оня не можем, с другия не се разбираме... Е не става така. Правиш компромиси и това е. 

И Радев ще трбва да прави компромиси, но да видим какви, колко, на каква цена... 

Иначе на изборите мисля, че ще има 40-42% активност. Радев около 70 човека ще вкара и после пак задъдена улица. Или с ББ, или с ПП-ДБ, или и с двете, зависи от гласовете. Иначе просто няма с кой! Но си мисля, че хората няма да приемат оправданието: Не искаме с тия, а не ни стигат гласовете да управляваме сами. 

преди 2 часа, ох боже! написа:

Представи си следната ситуация! Хижата е била военна база, подготвяща оператори на дронове за Укрйна. Или сглобяваща дронове и пускаща ги от високото, да стигат на собствен ход до американската примерно база отвъд Дунава.

Противниковото разузнаване открива базата, което е много лесно, щото тая хижа и без друго е на картите на руското командване още от времето на соца. И съответно я унищожава.

Кво става после - пълна каша. Обаче некои роднини може и да са им казали, че на война като на война. Примерно на майката на Калушев, която ни един път не излезе да каже нищо. И пускат съобщение, че самият Калушев бил писал предсмъртни СМСи, ама тва не е така.

Същевременно педераските истории покрай него, май са си истина. И такъв човек, повярвай ми с всичките му ексцентричности покрай него е много ама много подходящ за многостранни задачи, вкл. за маскировка на главната дейност, която е била в хижата.

А ключовият въпрос, следователно, не е тоя, който ти задаваш. А е тоя който аз задавам: Защо е била унищожена и хижата? Това че хижата е унищожена е сигурно. А това, че е имало предсмъртни СМСи не е сигурно.

Другото, дето е сигурно, е че тая хижа продължават да я пазят за сметка на данъкоплатеца. Частна хижа. Ама само проформа е частна - иначе държавата не я изпуща от контрол.

Култов форум - потребител от Берковица (при това русофил) обяснява на потребител от Добрич що е то хижа "Петрохан" и как совите не са това, за което ни го представят, оня пак не верва.

преди 2 часа, ох боже! написа:

Не е бездействие, а активно съдействие. Което поражда най-важните въпроси. Познавам един, дето говори че е подал сто жалби против тия до разни инстиуции и ефектът е бил нулев.

Въпреки че го познавам, не съм говорил лично с него, а от трети човек знам за тия жалби. Ако го срещна, ще го питам и него, ама е сигурно, че така е било, просто ще науча още подробности.

Знам за една жена, дето е искала да ходи за боровинки, ама са я върнали, че са завардили много сериозно района.

Даже оня ден, един ми разказва, как си е наливал веднъж вода на чешмата, която е долу, малко над пътя и тия са ги гледали страшно докато си наливали вода.

Така че въпросът, дето е основен, по-важен от всичко, е какво е имало в хижата. Продължава да я варди държавата.

Лъвовете щяха да са по-правдоподобни от приказките за някаква си двеста- триста годишна букова гора. Такава не съществува в природата, поради самата биология на буката. А па в района хептем - средната възраст на гората е трийсет години. Преди 90та, може да е била 80 за района. Ама откак дойде демокрацията, вече е трийсет.

E, @communismatic , ще мъцнеш ли нещо под поста на колегата (при това от твоят геополитически отбор)?

@ох боже! - на различно мнение сме по отношение на политическа ориентация на страната и оценка на соц-а, но пък благодаря за откровеността. Какво се говори в района за цялата афера - каквото може да споделиш де ...

преди 29 минути, ostavime написа:

Ми, ... Така е. 😭

преди 30 минути, ostavime написа:

Никой не очакваше това. Слави и Киро нямаха такъв успех.

No image preview

74 хил. гледания · 2 хил. реакции | Равносметката! ПС: Не...

Равносметката! ПС: Нека обърнем внимание на поведението на ИТН към журналистите и на израза “Ще се разправям с Вас!”, който беше насочен към колегата Лъчезар Лисицов....

Балабанов жалка история.

преди 3 минути, ostavime написа:

Факт, мислех, че ще има 90-100 мандата. Той ги уби.

Но въпреки това, мисля, че коалиция е по-добре.

Кое му е по-добре?

Нагледахме се на всякакви коалиции, Некоалиции, сглобки и прочее, резултата все беше плачевен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.