Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предсрочни парламентарни избори в България 19.04.2026

Featured Replies

преди 6 минути, lebel написа:

Ще ми се Възраждане да се задържат над 4-те %. Забавно ще е.

На Низраждане единствено им остава да се молят да има правителство ПБ-ППДБ, за да могат да цоцат още 4 години като за последно в парламента като абсолютно ненужна никому партия. С тях е свършено като партия за следващи избори.

• Отговори 906
  • Прегледи 17,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В. Велев
    В. Велев

• M.Николов
    M.Николов

Е ми ние точно затова ще гласуваме за него.😀 Колкото и неразбираемо да е това за теб.😀 Да ти го обясня по-просто - ние искаме в Европа, но без Бочко и Шиши.

Публикувани изображения

преди 9 минути, lebel написа:

Ще ми се Възраждане да се задържат над 4-те %. Забавно ще е.

Това означава че ГЕРБ ще имат 4% в повече чрез Възраждане.

Между другото Ту-тууу ще даде ли някакво смислено обяснение за грандиозния си провал или пак ще търсим оправдание в някой и в нещо? Дали изобщо е осъзнал какво точно му се случи и защо?....

• Автор

Възраждане влизат, но с 4,3%. Голям удар за партията и се съмнявам да се съвземат от него. Пиша си три на релси за прогнозата ми за изборите. Иначе съм със смесени чувства за резултатите. Честито на печелившите. Наздраве. )

Между другото, тия дни някакви гей организации са публикували в сайта си някаква декларация, настоявайки следващото НС, да се съобразява повече с "различните". Декларацията от кой е подписана? Не, не е подписана изобщо от ПП-ДБ. Това е абсурд! Асен не е гей! Не е гей изобщо! 😆

• Автор
преди 3 минути, Proshark написа:

Между другото Ту-тууу ще даде ли някакво смислено обяснение за грандиозния си провал или пак ще търсим оправдание в някой и в нещо? Дали изобщо е осъзнал какво точно му се случи и защо?....

Сигурно е скъсал менискуса. А някои агенции им даваха да имат и 70 депутата. Хубава новина е и провала на ДПС.

преди 4 часа, Anneliese написа:

Санкт Петербург, ама му е толкова дълго името, че си го наричам Сталинград.

Не бъркай, молим ти се, битката при Сталинград с блокадата не Ленинград!

Едното е симфонията на Шостакович, другото е те това:

преди 51 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Еми, честито... България избра поредният "спасител"...

Според теб кой трябваше да изберем?

Може би твоите идоли ПеПеругите?! 🤮

Горкият Асенчо, така жално опяваше по време на изборната кампания как се надява неговата педофилска секта да има 121 депутати, но Радев им отмъкна под носа мечтата за пълно мнозинство. 😁

преди 4 часа, Anneliese написа:

Сочи май са го докарали на руския вариант на Слънчев бряг, не знам дали би ми харесал.

Нещо като Слънчака, ведь на много лучше.

преди 3 часа, lebel написа:

Маскираш се като елен и през Мурманск, Оленегорск, оставяш там рогата и цепиш през тайгата. Ако го планираш между юни и септември, можеш да заличиш следите с байдарка през Бяло море и тогава да фанеш гората.

И се държиш за опашката на некой елен от некое еленово стадо, да те преведе през блатата. Че иначе ше потънеш, като мечката от Злият дух на Ямбуй.

преди 3 часа, В. Велев написа:

трябва купуване, манипулации

Купуват се властовите центрове от които зависят изборите на изхода и на входа.

На изхода са ти Избираталните комисии.

На входа са ти медиите.

За целта обаче е нужно, да бъде създадена организация на състезанието тип "Оупън". Т.е. платено и всеки който си плати, може да участва. Само че всеки не може да си плати, защо всеки не е краднал до сега. А не е краднал до сега, защото не е управлявал до сега.

Освен това, дори и да може да си плати всеки, на самото състезание няма място за всеки. Има некои особено обективни невъзможности, които са резултат от самия начин по който са организирани състезанията от типа "оупън".

За разлика от начина по който се провеждаха състезанията, по време на соца. Но не става въпрос за изборите и тогава де - а за спротните състезания. Които бяха организирани под формата на обратна йерархическа система. Поради което, всички претенденти можеха да влязат на входа. Изходът си е пак същия, но все пак самите властови центрове от които зависеше изходът са под сериозен натиск, защото състезанията са публични. Хората гледат. Друго си е да не допуснеш още на входа повечето, дето може да решат изхода, поради това че демонстрират истинска сила.

Та в това се състои цялата магия и на купуването на изборите. Не е възможно да бъде купено мнозинството. Възможно е да бъде купено малцинството. Малцинството са избирателните комисии. А т.нар. "купуване на електората" е пълен блъф, с който се манипулира електората, за да се провокира да иде да гласува. Защото му казват, че ако не иде да гласува, малцинството на купения електорат има по-голяма относителна тежест.

Само че, като първо, колкото и да е голяма относителната тежест на купения електорат, той си остава малцинство. И никога не е бил нещо друго - малцинство, при това доста малко.

Същевременно, ако се повиши наистина избирателната активност, възможностите на избирателните комисии да фалшифицират изборния резултат нарастват. Защото колкото повече хора са гласували,толкова по-трудно е да разсъждаваш и да стъпваш на някакви собствени наблюдения, кой за кого е гласувал.

Примерно, ако си представиш крайната математическа ситуация, при която имаш сто човека, в един малък град, които гласуват, избирателна комисия от пет човека, не може да си позволи да излъже с много. Може с малко. Ако излъже с много, стоте човека, ще се усетят.

Прочее, както постоянно повтарям, недостатъчните възможности на самия вход да поеме всички възможни опции/кандидати за народни представители, води до реална, а не имагинерна липса на качествени възможности от които да избираш. Те са не просто малко - те са лоши до една. И ти мислиш, че самите избори са купени, без значение дали виждаш и избирателните комисии или не. Но не виждаш, че са купени и тия дето седят за фейсконтрола на входа, както и самите кандидати.

Всички са купени, защото всички са малко. Т.е. относително са малко, спрямо броя на целия електорат. Който е шест милиона.

Самите участници, барабар с пиарите и тия в листите, са някакви мизерни да речем стотни от процента. Но като дял от шест милиона за всеки отделен човек изглеждат много, разбира се. И ето ти илюзия - ето ти обществена халюцинация. Ето ти и някакви на пръв поглед основателни аргументи, че изборите били честни... и кво беше там - прозрачни.

А па Михаил Константинов, който е част от цялата шашма де, ама наскоро рече, че това са глупости, защото изборите трябва да бъдат свободни... и още нещо, ама то не е важно. Щото искам да го питам, ако на мене ми е забранено, да продам собствения си глас, дали изборите са свободни?

Ако изборите бяха свободни, те трябваше да пускат на входа всеки един гражданин. Шес мильона, бе! Шес мильона - иначе сте ментаци всичките. Конституцията ви е менте - още от там почваме. Конституцията е противоконституционна!

Чувате ли какво ви повтарям постоянно? Или си мислите, че ви занасям нещо, или че сънувам? Вие не можете да ме опровергаете - до един. Като почнеш от всички конституционни съдии, преподаватели по Конституционно право, и особено специалистите по избирателни системи, като Миша Константинов.

Между другото, всеобщото мнение на социолозите е, че дори и Gen Z са гласували за Румен Радев, което е поредният пирон в ковчега на ПП-ДБ. Доказателство, че направо си яхнаха протеста от есента, даже и в предизборната си реклама твърдяха, че стоят зад него... И няма да бият бай Тиквун отново. :)

преди 3 часа, Magas написа:

Пропутинист: Подкрепя политиките на Кремъл, като централизация на властта, чуждестранни интервенции или идеологията на „руския свят“. Човек може да обича руската култура, докато се противопоставя на правителството на Путин.

И обратно, някои групи подкрепят Путин по геополитически или идеологически причини, без да се интересуват особено от руската култура. Защо хората ги объркват

Защото мнозина са като тебе - не им е ясно, какво е това "централизация на властта", "геополитически причини" и т.н. Бръщолевиш си нещо там.

Въобще не можеш да ми обясниш, какъв е механизмът чрез който Путин бил централизирал властта, какво значи изобщо да централизираш властта. Дори не можеш да почнеш. Камо ли да сътвориш нещо смислено, като механизм който да издържи на логическа критика.

преди 32 минути, The Lone Star написа:

ГЕРБ си връщат второто място.

Не знам що се сетих за...

Намерили дневника на Петка...
24...  Днес изгонихме белите от гората.
25...  Белите контраатакуваха и си върнаха гората.
26...  Прегрупирахме се и отново изгонихме белите от гората.
27...  Днес дойде горският и ни изгони 'сичките...

преди 1 час, ох боже! написа:

Не бъркай, молим ти се, битката при Сталинград с блокадата не Ленинград!

Едното е симфонията на Шостакович, другото е те това:

Извинявам се, но имам болка в дясното око и трудно мисля. Че и бях разстроена, но не заради изборите.

преди 1 час, В. Велев написа:

И отново близо 60% от българите не са гласували. Пак ще ни управлява малцинство.

По техните списъци избирателите са повече от населението, смятат и тези в чужбина, за които просто не осигуриха изборни секции, но ги смятат, а са 2,5 млн, така че не стой на тези данни, изборната активност си е достатъчно висока и това доказват резултатите. За съжаление много партии, които исках да влязат, не влязоха, други, които исках да не влизат, влязоха, но така е след 25 години мутри. И защо никъде не пишат колко хора са гласували, само по партии, ходи ги смятай, няма време, явно хората им са в ступор и не могат да напишат дори елементарни цифри, още си бършат сълз ... пардон, задниците. Пример: ако са гласували 3 млн., това е доста над 50%, ако са повече, гоним унгарците.

преди 1 час, Proshark написа:

преди 1 час, The Lone Star написа:

Сигурно е скъсал менискуса. А някои агенции им даваха да имат и 70 депутата. Хубава новина е и провала на ДПС.

Смислено ... от него???!!! Очакваме поредният опит за оригиналност, но сривът е тотален, смазващ и дано да е началото на края. Явно оттук нататък конкуренти ще са пъпъдебейците и Радев, първите владеят София, макар той да бие и тук, но все още се носят на вълната на протестите, които яхнаха. И аз се радвам на провала на свинята, да се надяваме повече да не ги видим, да вървят на майната си или ... обща килия, при бай Ставри, човекът е строг, но справедлив ... да.

Повечето хора Негласуваха, това е надежда за запазен разсъдък всред овченаселенията. Български граждани живеещи извън България и то такива с „традиционен произход“ скоро ще се изравнят по брой с тези живеещи в България.

Има и много възрастни хора, като моята баба, които са трудноподвижни, болни и уморени, и не са гласували, защото не им е до избори и нямат желание, а и недовиждат.

Аз пък цял баир качих с нашите, за да се добера до секцията. За медал съм, вече не мога да качвам пътя дотам заради глезените и колената.

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Еми, честито... България избра поредният "спасител"...

Ами слагай филипинката в един голям куфар и плати за свръхбагаж и се прибирай с нея в София.
Сега вече Боко и Шиши няма да управляват, нали това ти беше голямата болка.
То тебе така и така никоя българка няма да те иска, та и тая ще ти е поне за таковане, да не си на сухо.

А иначе по Россия1 отделиха доста минути на избора на Радев за нов премиер на България.
Доволни са братушките, че няма да може да го командва него докторицата урсула.
Отбелязаха даже че е летял на руски самолет и знае руски, това за езика им харесва.
Пуснаха и отговора му на хамериканската Асошиейтид Прес на английски.

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Ами слагай филипинката в един голям куфар и плати за свръхбагаж и се прибирай с нея в София.
Сега вече Боко и Шиши няма да управляват, нали това ти беше голямата болка.
То тебе така и така никоя българка няма да те иска, та и тая ще ти е поне за таковане, да не си на сухо.

А иначе по Россия1 отделиха доста минути на избора на Радев за нов премиер на България.
Доволни са братушките, че няма да може да го командва него докторицата урсула.
Отбелязаха даже че е летял на руски самолет и знае руски, това за езика им харесва.
Пуснаха и отговора му на хамериканската Асошиейтид Прес на английски.

То точно ти не се ли оплакваше, че никоя българка не те искаше, затова избяга със свита опашка в чужбина? Май на сухо си ти 🤣 Явно "жена" ти ти не те иска и прекарва време с "цветнокожите", които толкова мразиш.

Иначе за мен не се притеснявай, имам си живот в Англия, не ми трябва да се връщам в сметището Булгаристан. Кеф да ти е с Радев, копейке.

преди 17 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Иначе за мен не се притеснявай, имам си живот в Англия, не ми трябва да се връщам в сметището Булгаристан.

Да, да, знаем!

Ти ще се върнеш в България, само когато цялата държава заприлича на педофилска секта!

Хубавото е, че тези ти перверзни мераци никога няма да станат реалност!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.