Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Sithrow, евала братко, за трети път ли да те помоля да посочиш макар и един правеник от Аврам до Соломон ;)

Пък като не си чел за делата, ето, прочети

Йоан 5:36 Но Аз имам свидетелство по-голямо от Иоановото; защото делата, които Отец Ми е дал да извърша, самите дела, които върша, свидетелствуват за Мене, че Отец Ме е пратил.

Пък ето и това което казах по горе, като е от Новия завет, поне да му обърнеш внимание:

Йоан 7:7 Вас светът не може да мрази; а Мене мрази, защото Аз заявявам за него, че делата му са нечестиви.

Откровение 22:12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

"А сега кажи ми как да се разберем. Казал е Исус Христос - по делата ще ги познаете"

Аз за това питам къде го е казал недей да правиш маневри

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

А аз все още си чакам обясненията на онези два цитата.

infinity1305, извинявай че се намесвам с дебата ти с Sithrow,

но искам да те попитам, не мислиш ли че в цитата с избитите деца, са описани делата на лукавия, а не на Бога?

Смятате ли че е възможна безусловна любов?

Любовта, която майка изпитва към децата си. Няма нужда от причини да обича.

Любов, която не разделя, не оценява, не пресмята, не очаква, не се страхува.

Аз мисля, че е възможно. Така трябва да се обичаме хората.

Какво казва Библията по въпроса?

Ето че май няма да се разберем.Аз съм се обиждал, къде го написах това?Дълги речи.Да, права си, оливам се.Не заклеймявам ничия вяра.Казваш вярваш в Бог.Кой Бог?И ти самата незнаеш.Не се обиждай, поне съм искрен с тебе.Искаш отговори.Добре.Ето този за обрязването.Бог сключи този Завет с Авраам и наследниците му, еврейския народ.Бог им даде Закона и този белег на Завета.Закона беше даден на еврейския народ, не на някой друг.Божият план беше тези хора да са канал за Неговото благословение на другите народи.Както и обеща на Авраам.Те не изпълниха тази цел.Това беше в Стария Завет.В Новия Завет Бог сключва Завет със всички хора в лицето на Исус Христос.За Него се казва, че Той изпълнява Закона и всичките му постановления.Новозаветните вярващи са призовани да вярват в това, което Христос вече направил и което е разкрил.Няма нужда да се пазят правила, да се принасят жертви и т.н. освен- обичай Бога и ближния си както себе си.Исус каза, че на всяко място вярващият може да бъде в Божието присъствие, не само в Храма.Обрязването в Новият Завет е заменено с промяна на начина на мислене.Затова е писано: обрежете краекожието на сърцата си.Бог поставя като изискване, вяра в делото на Христос и съответните дела от тази вяра, за да се квалифицира някой за праведен и в завет с Бога.Ние сме наречени чада на Авраам, който пък е наречен баща на вярата.Но Бог не сключва с нас завета на Авраам, а завет в Исус Христос чрез вяра, а не чрез дела.Това съвсем не поставя по-малки изисквания.Но имаме на разположение Божията сила, за да се справяме, докато в Стария Завет, хората са се мъчили със собствени сили.Това е.По въпроса за Елисей, писах.Не съм изчерпателен, нямам точно обяснение на случката, просто нахвърлих някои мисли.В книгата Йов например, Сатана е отскачал от време на време до Бога.Това е странно.Как, незнам, след като е бил изхвърлен.Но го пише, че е било.Не разбирам всичко, признавам.Много смърт има в Стария Завет, но и много чудеса и благословения.Със сигурност, Бог не нанася осъждение самоволно.Винаги, винаги има предпоставка и тя е грехът на човека и неговото "умножаване".Наказанието за греха е смърт.Случаят с Ниневия.Напълно езически град, чужд на Бога на Израел и са били на прага на унищожението.И само едно голо предупреждение и те се хващат затова, за Божията милост.Цар Манасия.Абсолютен изрод, убиец, жив терорист.Бог нанася осъждение заради многото пролята кръв.Царят отива в плен и там се замисля.И като се замисля, взел, че се покаял и Бог му простил.Аз ако съм, нямаше.Добре, че не аз съм Бог.Израел.Бог казва:Ставах рано и им пращах пророци, дано ги послушат.Едни убиха, други изгониха, трети послушаха.Израел имаше уникално откровение за Бога.Те предпочетоха да го задържат за себе си, а не беше това плана.Незнам, но проблема е в израза Божие Слово.Ако човек приеме Библията по този начин, много неща си идват на мястото.

P.S.Вало, Библията казва да си прочетеш I Коринтяни 13 гл.:ph34r:. Там е описана безусловната любов в детайли.Любовта на Бога към нас.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

infinity1305, извинявай че се намесвам с дебата ти с Sithrow,

но искам да те попитам, не мислиш ли че в цитата с избитите деца, са описани делата на лукавия, а не на Бога?

[2:22]И водата стана здрава доднес, според думата, която Елисей каза.

[2:23] Оттам той отиде във Ветил. Когато вървеше по пътя, малки деца излязоха от града, присмиваха му се и му думаха: върви, плешивецо! върви, плешивецо!

[2:24] Той се обърна, видя ги и ги прокле в име Господне. Тогава излязоха от гората две мечки и разкъсаха от тях четирийсет и две деца.

[2:25] Оттук отиде на планина Кармил, а оттам се върна в Самария.

Лукавия?В името Господне?

Не е дебат с някого, Салим...моите въпроси бяха отправени към всички.Не знам как да си тълкувам това и тук помолих за разяснение.

Безусловната, абсолютна любов, Вало, е навсякъде.Само трябва да я усетим..

п.п. Алесис, не е проблема в божието слово а в изкривяването му в Библията.

Не знам в кой Бог вярвам ли - написах - суфизъм.Ако не знаеш какво е - прочети.

За мен има един Бог там горе.Няма християнски Бог или мюсулмански Бог, или еврейски.Един е само.За всички.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

"А сега кажи ми как да се разберем. Казал е Исус Христос - по делата ще ги познаете"

Аз за това питам къде го е казал недей да правиш маневри

ОК, разбрах че не си от досетливите, затова ще обясня по надълго, пък дано да разбереш.

Матей 7:10-22

15. Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.

16. От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?

17. Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.

18. Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове.

19. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън.

20. И тъй, от плодовете им ще ги познаете.

Обяснавам специално за Sithrow: дърветата раждат плодове, съответствието на които в тази притча са делата, които хората вършат И за да не остане някакво съмнение, у хора като теб, Sithrow, Исус Христос пояснява

21. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.

22. В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?

23. Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

А за тези, които са разумни и са разбрали думите му, казва:

24. И тъй, всеки, който чуе тия Мои думи и ги изпълнява, ще се оприличи на разумен човек, който е построил къщата си на канара;

25. и заваля дъждът, придойдоха реките, духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; но тя не падна, защото бе основана на канара.

26. И всеки, който чуе тези Мои думи и не ги изпълнява, ще се оприличи на неразумен човек, който построи къщата си на пясък;

27. и заваля дъждът, придойдоха реките и духнаха ветровете, и устремиха се върху тая къща; и тя падна, и падането й бе голямо.

28. И когато свърши Исус тия думи, народът се чудеше на учението Му;

29. защото ги поучаваше като един, който има власт, а не като техните книжници.

А сега, надявам се да съм заслужил честта да получа отговор и за ЧЕТВЪРТИ ПЪТ да задам въпроса си: посочи някой от Аврам до Соломон, който да е сторил нещо добро, човешко, и доброто което е сторил да преобладава над злото

Те не изпълниха тази цел.Това беше в Стария Завет.В Новия Завет Бог сключва Завет със всички хора в лицето на Исус Христос.За Него се казва, че Той изпълнява Закона и всичките му постановления.Новозаветните вярващи са призовани да вярват в това, което Христос вече направил и което е разкрил.

Надявам се нямаш в предвид с това че Бог се е отказъл от Израел, то дори новият завет беше сключен точно с Израел а не със всички хора, и тези които вярват в Исус се присъединяват към него тези които не вярват биват отрязани но Бог винаги има верни Израелеви мъже които няма да преклонят коляно пред ваал.

Jer 31:31 Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще направя с Израилевия дом и с Юдовия дом Нов завет;

Jer 31:32 Не такъв завет, какъвто направих с бащите им В деня, когато ги хванах за ръка, За да ги изведа из Египетската земя; Защото те престъпиха Моя завет, Поради което Аз се отвърнах от тях, казва Господ.

Jer 31:33 Но ето заветът, Който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа закона Си във вътрешностите им, И ще го напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат Мои люде;

Rom 11:1 И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин, от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе.

Rom 11:2 Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Или не знаете що казва писанието за Илия? как вика към Бога против Израиля, казвайки:

Rom 11:3 "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат".

Rom 11:4 Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала".

Rom 11:5 Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат

Rom 11:11 Тогава казвам: Спънаха ли се, та да паднат? Да не бъде! Но чрез тяхното отклонение дойде спасението на езичниците,за да ги възбуди към ревност.

Rom 11:12 А, ако тяхното отклонение значи богатство за света и тяхното отпадане - богатство за езичниците, колко повече тяхното пълно възстановяване!

Rom 11:13 Защото на вас, които бяхте езичници, казвам, че понеже съм апостол на езичниците, аз славя моята служба,

Rom 11:14 дано по някакъв начин възбудя към ревност тия, които са моя плът, и да спася накои от тях.

Rom 11:15 Защото, ако тяхното отхвърляне значи примирение на света, какво ще бъде приемането им, ако не оживяване от мъртвите?

Rom 11:17 Но, ако някои клони са били отрязани, и ти, бидейки дива маслина, си бил присаден между тях, и си станал съучастник с тях в тлъстия корен на маслината,

Rom 11:18 не се хвали между клоните; но ако се хвалиш, знай, че ти не държиш корена, а коренът тебе.

Rom 11:25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.

Rom 11:26 И така целият Израил ще се спаси, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова;

Rom 11:27 И ето завета на Мене към тях: Когато отнема греховете им"

Rom 11:29 Защото даровете и призванието от Бога са неотменими.

ОК, разбрах че не си от досетливите, затова ще обясня по надълго, пък дано да разбереш.

Матей 7:10-22

Обяснавам специално за Sithrow: дърветата раждат плодове, съответствието на които в тази притча са делата, които хората вършат И за да не остане някакво съмнение, у хора като теб, Sithrow, Исус Христос пояснява

Тук Исус казва че по пловодете ще ги познаем а плодовете и делата са съвсем различни неща. Някой хора може да имат много добри дела на пръв поглед но плодовете след това да са опустушителни.

Редактирано от Sithrow (преглед на промените)

Не е дебат с някого, Салим...моите въпроси бяха отправени към всички.Не знам как да си тълкувам това и тук помолих за разяснение.

ОК, според мен не си разбрала докрай това което написах по горе, затова малко ще поясня.

Ако аз кажа за себе си че съм Господ, то Господ ли съм? - Ами явно не съм, защото делата ми не са като на Господа.

Ако Йехова каже за себе си, че е Господ, Господ ли е? Ами явно не е, защото делата му не са като на Господ. Делата му са същите като на лукавия. Значи той е лукавия.

Съвсем проста логика. Затова макар и Елисей да казва "В името Господне", то той всъщност призовава Сатаната (всъщност и служи на него!). И следва логичното - 42 деца разкъсани. Такива са делата на лукавия

P.S.Вало, Библията казва да си прочетеш I Коринтяни 13 гл.:ph34r:. Там е описана безусловната любов в детайли.Любовта на Бога към нас.

Благодаря alesys

Ей така да се обичаме. И да правим добро без да очакваме нищо в замяна.

Ако започнем сега, светът ще е по-добро място от вчера.

4 Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,

5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,

6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,

7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.

имам и въпроси:

Как се обясняват описаните случаи в Библията, особено в стария завет на това, как Бог е ревнив и гневен?

Защо Бог е изгонил Адам и Ева?И ги проклина? Това не е ли нетърпение? Бог не е ли знаел предварително, че ще хапнат от дървото на познанието?

Infinity1305, не каза удолетворена ли си от обяснението?Salim и ако ти кажа такъв човек какво?Например Вооз, този който се ожени за Рут.Какво значи това?Има много кръв , защото има много грях, това мога да ти кажа.Бог наказва греха със смърт, незнам дали знаеш.Грехът е като зараза.За да не се разпространи, Бог изолира или убива хората вършещи грехове.За да не се зарази цялото общество.Бог буквално присътваше сред този народ.И сред тях имаше индивиди , които си позволяваха лукса пред лицето на Бога да вършат грехове.Това ако не е наглост и безочие и явно пренебрежение, незнам какво е.За греха няма лечение.В Стария Завет е било така.Преди потопа пише, че Земята се напълнила с насилие и разврат.Ако не беше така, нямаше да има потоп.Бог е ревнив Бог.Неговитя народ знаеха за Бога, познаваха Го и въпреки всичко служеха на идоли.Това е невероятно, но е факт.Това предизвиква гнева на Бога и Неговото осъждение.Затова Бог в един момент казва, ще ви раздразня и ще ви разгневя с езичниците, защото ще се открия на тях и те ще ме слушат.В цялата Библия има едно единствено условие за Божиите благословения.Слушането на Божия глас и вършенето на това, което Бог каза.Може да не хармонира с нашите представи, но Бог го казва.Кого ще слушаме, Бог или себе си?Мислиш ли, че когато Бог е казал идете и заличете от Земята 7 народа по-силни от вас и всички са го приели ей така.Но какво е по-важно, да извършят Божията заповед или да разсъждават дали е хуманно или не?Сега Бог не иска никой никого да убива, защото войната е пренесена в духовния свят с духовни оръжия, но тогава е било така.И какво се чудиш незнам.Бог не нанася смърт защото така му е кеф.Затова са виновни единствено хората.

P.S. Sithrow, на Израел им предстои възстановяване от Бога, до положението, в което бяха.Докато се изпълнят времената на езичниците.Бог не се е отказал от тях, защото: даровете и призванията от Бога са неотменими.На въпросите на Вало, утре.Ъъъъаааа, спи ми се.Лека нощ.

Sithrow, разговора с теб наистина започна да ме забавлява, в началото малко се подразних, ама сега на смях ме избива. :ph34r:

Наистина си вглъбен да слушаш само себе си и да четеш собствените си постове.

Ще направя разбор на изказването ти ред по ред, поне да видим какво си казал и всички вкупом да продължим да се веселим

Ето какво пишеш:

Тук Исус казва че по пловодете ще ги познаем а плодовете и делата са съвсем различни неща.
Плодовете се ядат, пък делата се вършат от хората. ЯВНО са различни неща. Но в притчата плода е алегория на това което, човек върши (т.е делата на човека). Затова и Исус казва: 21. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми,

Казваш:

"Някой хора може да имат много добри дела на пръв поглед но плодовете след това да са опустушителни."

Интересно за какви плодове говориш - ябълки, круши или маслини? ;)

Както плода се разбира какъв е когато го вкусиш, така и човек се разбира какъв е когато опиташ на гърба си, това което той прави. Затова и децата, разкъсани от мечките, най-добре могат да кажат какъв е Елисей, добър или зъл? Бих казал много зъл, 42 деца да изтребиш за една подигравка не е на добре. ЗА него именно Исус казва:

22. В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?

23. Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

А пък за ПЕТИ ПОРЕДЕН ПЪТ, ще ти задам един и същ въпрос, който явно много те затрудни, че все избягваш отговора: посочи някой от Аврам до Соломон, който да е сторил нещо добро, човешко, и доброто което е сторил да преобладава над злото

Редактирано от salim (преглед на промените)

А пък за ПЕТИ ПОРЕДЕН ПЪТ, ще ти задам един и същ въпрос, който явно много те затрудни, че все избягваш отговора: посочи някой от Аврам до Соломон, който да е сторил нещо добро, човешко, и доброто което е сторил да преобладава над злото

Писано е че човек не трябва да хвърля бисерите си на свинете за това аз бях до тук.

alesys, Ако ти кажа, че в Стария завет Йехова убива добрите, пък лошите вършат злините си безнаказано, ще ми повярваш ли. Едва ли. Но ако ти го докажа с цитати от Библията?

Може ли да се каже, че в Библията има примери за добро и лошо, за да разбират хората и двете,

а избора какво да правят в живота си е оставен на хората? И после ще бъдат съдени по делата им?

Интересно е, че понякога добро за един е лошо за друг.

Интересно е, че понякога добро за един е лошо за друг.

Мда.Точно тук е май разковничето на проблема. cool.gif

Точно така си е,Вало.Доброто за един винаги е лошо за друг.И ако прехвърлим тази максима към Бог-доброто за Него,явно не винаги е добро и за човеците,както и обратното.

За това е малко глупаво да спорим Бог филантроп ли е или не.Неведомни са пътищата му,и няма как да знаем кое е добро или лошо за него,а и в по-общ план,една злина,допусната да се извърши,не ссе знае,дали с течение на времето няма да доведе до нещо добро.

Съгласен съм с Вало и Trichocephalus.Определено Бог неведнъж е показвал и казвал какво е приемливо и добро за Него и обратното.И въпреки това, Неговите пътища са по-високо от нашите.

Salim, аз вярвам на Библията, споко.Доказвай.И зависи обаче какъв е твоят аршин за добро и зло.Защото в Библията, добрия човек, е този който върши Божията воля и добро е това, което Бог казва, както и зло.Както Давид например, за който се казва, че беше човек според сърцето на Бога.Божията воля не значи човешката такава.

Ето един малък пример да разсъждение (коментарите от мен са в червено):

Числа 15:27-36

27. Но ако един човек съгреши от незнание, той трябва да принесе едногодишна коза в принос за грях.

Т.е Йехова току що дава законите на Мойсей и казва ако някой съгреши от незнание да принесе едногодишна коза за жертва.

28. И свещеникът да направи умилостивение пред Господа за човека, който е съгрешил от незнание; когато съгреши от незнание, да направи умилостивение за него, и ще му се прости.

29. Един закон да има за вас, както за туземеца от израилтяните, така и за чужденеца, който е пришелец между тях, когато съгреши от незнание.

30. Но ако някой съгреши с надменна ръка, бил той туземец или чужденец, той показва презрение към Господа; тоя човек ще бъде изтребен измежду людете си.

31. Понеже е презрял словото на Господа и престъпил заповедта Му, тоя човек непременно ще се изтреби, беззаконието му ще бъде върху него.

32. Когато израилтяните бяха в пустинята, намериха един човек, който събираше дърва в съботен ден.

т.е един туземец, който не е чувал даже че не трябва да се работи в събота, най-спокойно си събира дърва

33. И ония, които го намериха като събираше дърва, доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество.

34. И туриха го под стража, понеже не беше още изявено що трябваше да сторят с него.

35. И Господ каза на Моисея: Човекът непременно трябва да се умъртви; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.

т.е тук лично Йехова казва на Мойсей какво да се направи с този човек - ДА СЕ УБИЕ, обаче същия този Йехова, преди малко казва че който съгреши от незнание, да принесе едногодишна коза. С други думи - самия този Йехова престъпва това което е казал. Що са "господ" е това? Отговора е прост - ЖАДЕН ЗА КРЪВ ЧОВЕШКА

36. И тъй, цялото общество го изведе вън от стана и го уби с камъни, та умря, според както Господ заповяда на Моисея.

Откъде става ясно кой е този човек и кога става случката?Израилтяните бяха в пустинята 40 г.Казва се "когато бяха в пустинята".Не малко след като Бог е говорил с Мойсей.Или на другия ден.И не се казва, че човека е туземец.Както и дали от незние или съзнателно е извършил това.За Бога се казва обаче, че изпитва сърцата.И само Той знае истинските мотиви за действията на хората.И щом Бог заповядва и издава такава присъда, то Той може би знае по-доре от теб и от мен, какви са били мотивите на този човек и какво той е знаел или не е знаел.Лично аз смятам, че това показва как Бог говори, но човек си прави каквото намери за добре.Не смея да коментирам действията на Бога или да ги съдя, не ми стиска.Ако на теб обаче ти стиска, можеш да се пробваш.Ако Бог беше жаден за кръв, тогава нито ти, нито аз щяхме да сме живи, за да пишем тука.Бог не е неправеден, когато въздава справедливост.И да ти кажа ли.Не търси Божията справедливост, а по-скоро Божията милост.Защото ако Бог задейства справедливостта си, малко хора ще останат на Земята.В Новия Завет има такова едно писание:Кой си ти човече, че да отговаряш против Бога.Помисли си добре.На мен нищо не ми е, на Бог още по-малко.

Все пак Бог е толерантен.Той търпи да Го хулят, да говорят лъжи за Него, да го оплюват.Така правиха и когато беше на Земята.Бог е любов.И огън пояждащ.

Откъде става ясно кой е този човек и кога става случката?Израилтяните бяха в пустинята 40 г.Казва се "когато бяха в пустинята".Не малко след като Бог е говорил с Мойсей.Или на другия ден.И не се казва, че човека е туземец.Както и дали от незние или съзнателно е извършил това.За Бога се казва обаче, че изпитва сърцата.И само Той знае истинските мотиви за действията на хората.И щом Бог заповядва и издава такава присъда, то Той може би знае по-доре от теб и от мен, какви са били мотивите на този човек и какво той е знаел или не е знаел.Лично аз смятам, че това показва как Бог говори, но човек си прави каквото намери за добре.Не смея да коментирам действията на Бога или да ги съдя, не ми стиска.Ако на теб обаче ти стиска, можеш да се пробваш.Ако Бог беше жаден за кръв, тогава нито ти, нито аз щяхме да сме живи, за да пишем тука.Бог не е неправеден, когато въздава справедливост.И да ти кажа ли.Не търси Божията справедливост, а по-скоро Божията милост.Защото ако Бог задейства справедливостта си, малко хора ще останат на Земята.В Новия Завет има такова едно писание:Кой си ти човече, че да отговаряш против Бога.Помисли си добре.На мен нищо не ми е, на Бог още по-малко.

Все пак Бог е толерантен.Той търпи да Го хулят, да говорят лъжи за Него, да го оплюват.Така правиха и когато беше на Земята.Бог е любов.И огън пояждащ.

alesys, разбирам че е трудно да приемеш моята теза, но това което казвам е че не Бог е жаден за кръв, а дявола. И в Стария завет са описани делата не на Бога, а на дявола. И този дявол се е представил за Бог. Да ама не е Бог, а е дявол. И затова Исус казва:

Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

Безусловната, абсолютна любов, Вало, е навсякъде.Само трябва да я усетим..

п.п. Алесис, не е проблема в божието слово а в изкривяването му в Библията.

Не знам в кой Бог вярвам ли - написах - суфизъм.Ако не знаеш какво е - прочети.

За мен има един Бог там горе.Няма християнски Бог или мюсулмански Бог, или еврейски.Един е само.За всички.

"Суфизъм, суфист: мистично направление в Исляма, проповядва смирение и аскетизъм. Не рядко е отхвърляно от ортодоксалния Ислям, но въпреки това оказва влияние върху всички страни от духовния живот."

http://www.dadalos-iizdvv.org/Menschenrech...ar.htm#Sufismus

"Суфизъм, суфист: мистично направление в Исляма, проповядва смирение и аскетизъм. Не рядко е отхвърляно от ортодоксалния Ислям, но въпреки това оказва влияние върху всички страни от духовния живот."

http://www.dadalos-iizdvv.org/Menschenrech...ar.htm#Sufismus

Много преди да се появи исляма е суфизма мила.Освен това имаме цяла тема за това.Не са нужни тук разяснения. :)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=398534

Целта на суфия в живота е да не се отказва от никаква религия и да не отхвърля никое общество. За каквото и да става дума, - за християнство, за будизъм, за юдеизъм, за индуизъм или някакво друго учение или общество, било то Теософското общество, Новата епоха или Християнската наука - той не се стреми да открие техните слаби места и възможни недостатъци, а вижда доброто във всичко.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

alesys, разбирам че е трудно да приемеш моята теза, но това което казвам е че не Бог е жаден за кръв, а дявола. И в Стария завет са описани делата не на Бога, а на дявола. И този дявол се е представил за Бог. Да ама не е Бог, а е дявол. И затова Исус казва:

Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

Виж противоречиш си.Казваш в предния пост Йехова, този Господ е жаден за кръв.Сега казваш, в Стария Завет са описани делата на дявола.Къде са Божиите дела тогава?Не съм го правил досега, но ще го направя.Внимавай.Искренно те моля.Да наречеш нещо, което Бог прави, дяволско деяние е много опасно.Да приписваш делата на Бога, на дявола........ Исус каза внимавайте да не похулите Святия Дух.Всички дела на Бога в Библията са извършени именно от Святия Дух.Самият Исус започа служението си едва, когато Святия Дух слезе над Него.Исус каза, че който Го похули, няма да му се прости никога.Хуленето на Святия Дух не е да го псуваш на майка, а да приписваш Неговата работа на дявола и то съзнателно.Исус каза, че ако поискаме от Отец хляб, Той никога няма да ни даде камък.Когато Елисей прокле децата в Господнето име, причина за тяхната смърт не беше дявола, а Бог.Защо, нямам точен отговор.Но е написано достатъчно ясно.Когато човек призовава Бога, дявола ли идва?Къде има таква презумпция в Словото?То ако е така, жална ни майка.Излиза едва ли не, че Бог дава път на дявола или двамата се борят и дявола надвива.Това е смешно.Иначе за дявола си прав, жаден е за кръв.Но Той не се прикрива с Бога.Мислиш ли, че Бог би го позволил?

Когато Бог оставя дявола да действа, това е защото Той нанася осъждение над някого или група хора.Но дори и в това има добро.В нещастието си този човек или тези хора, биха могли да се обърнат към Бога и да бъдат избавени.А това, че Исус каза, че слушателите Му са от баща дявола е много ясно.Тези хора "знаеха" нещата.Те чакаха Месия.И когато Той се появи, бяха разочеровани.Не им отговаряше на представите и очакванията.Техните представи и очаквания бяха по-важни от Божието действие.Тях не ги беше грижа за Бога, тях ги беше грижа за себе си, за собствените им разбирания и мъдрости.Макар и лъжливи, те държаха на тях.Затова Исус ги упрекна в това, че вярват на лъжи, а не на изявената истина от Бога.Бог им говореше и ги гледаше в очите, а те продължаваха да държат на своето си.Коне с капаци.Но те не са сами в това или изолиран случай.Всички сме така, нечувствителни сме за Бога.Всички сме излъгани в една или друга степен.Затова Исус каза, че истината(която е Той), ще ни направи свободни.Явно сме роби.Иначе от какво да ни освобождава.

Мислите ли, че е възможно един Бог да е дал на три различни групи хора, три книги, които съдържат учение за доброто и злото?

Човек знае кое, кое е, но му е оставен абсолютно свободен избор как да живее. А по някое време делата му ще бъдат оценени и следващия му живот ще зависи от делата му сега.

Ако е така как да обясним нетърпимостта и нетолерантността между трите монотеистични религии?

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Не, не мисля, че един Бог е дал три различни книги, които да съдържат едно учение.Това е видно от самите книги, те си противиречат една на друга.Излиза, че този Бог е идиот.Човек обаче има пълната свобода да вярва в каквото реши.Но Исус не е равно на Мохамед например.Лично мога да кажа следното.Вярвам, че има един Бог и Той ни се е разкрил в лицето на Исус Христос.Този Бог няма други лица.В този смисъл, не приемам други богове за истински.Но.Имам приятели мюсюлмани, цигани, всякакви.Много се уважаваме и е готино.Те вярват в Аллах и неговия пророк Мохамед и си спазват техните си неща.Не съм против вярата им.Сядаме на масата, ядем пием и се забавляваме.Но на Аллах не мога да се поклоня, не ги карам и те да се покланят Исус.И съм против смесването.Против слагането на Исус до Мохамед или някой друг.Избор.Ако ще е Мохамед, Мохамед да е.Ако ще е Исус, Исус да е.Библейския Бог е Личностен.Има име, говори, чувства, изразява емоции и е жив.Ако някой може да го приеме, добре.Ако не, негова работа.

alesys,

Благодаря за приятелското предупреждение. И аз като теб вярвам в Исус Христос. Но Отец, Бог от новия завет, не е Йехова от Стария завет. Това се опитвам да кажа, и да покажа с примери. Очевадни примери. И не мисля че съм открил Америка. Веднага след разпъването на Христос, някои от първите християни са на това мнение. Но надделява другото - че Новия завет е продължение на Стария. Всъщност Новия завет отрича всички грешки, които са в стария. А знаем че Бог не греши. Следователно в Стария завет се говори не за Бога, а за този който се бори с Бога, т.е Сатаната

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.