Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Моля, някой знаещ да ми разтълкува следните стихове от Библията:

Божи човек, светец, заради малка обида от страна на деца, ги прокълнава, от гората излизат две мечки, разкъсват 42 деца, а светеца си заминава по живо, по здраво.Така ли се тълкува това?

Ще си позволя да цитирам едно мнение

Vallentin (02:24 AM) :

трябва да видиш че НЕГОВИТЕ пътища са съвършенни

аз си мислих тази вечер за пророк Елисей

сличая с 42-те деца

Vallentin (02:25 AM) :

когато му се присмяха че е плешив

и той ги прокле

и излезе мечка и ги разкъса

Бог справедлив ли е?

подобна ситуация как може да бъде осмислена?

Vallentin (02:26 AM) :

тия неща стоят там за да може да се изпита вярата ни

Vallentin (02:26 AM) :

да се види дали вярваме в Него ЗАРАДИ Него или защото е "допаднал" на нашето усещане за справедливост, което със сигурност е изкривено

Vallentin (02:29 AM) :

23. И от там той възлезе във Ветил; и като се качваше по пътя, излязоха из града малки деца та му се присмиваха, като му казваха: Качи се, плешиве! качи се, плешиве!

24. А той, като се озърна назад и ги видя, прокле ги в Господното име. И излязоха из дъбравата две мечки та разкъсаха от тях четиридесет и две деца.

Vallentin (02:30 AM) :

в крайна сметка това бяха едни малки дечица, които не разбират нищо

тука ясно казва МАЛКИ

не бяха дори деца на средна възраст

Vallentin (02:31 AM) :

откъде да знаят че е пророк

смешен чичка си минава, при това плешив

лека закачка и... СМЪРТ! в Господното име...

но аз казвам Боже аз не ги разбирам тия неща

Vallentin (02:32 AM) :

вярвам ти такъв какъвто Си

и в лицето на този случай не се разклаща нищо в мен

щом Бог го е направил - значи е справедливо и полезно

Vallentin (02:33 AM) :

това показва че съда ще е много строг

Поне се надявам да видите ясно че криворазбраното хуманистическо псевдо християнство няма нищо общо с библията и Бог...

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Ще си позволя да цитирам едно мнение

Поне се надявам да видите ясно че криворазбраното хуманистическо псевдо християнство няма нищо общо с библията и Бог...

Това тълкуване не ме удовлетворява, при положение че са ме учили, че Той - Бог, е всемилостив, добър, грижовен.Смъртта на 42 малки деца е зверство.Предизвикано от проклятието на един Светец, НЕпонесъл дребна подигравка от малки деца.Каква ли би била съдбата на някой възрастен, дръзнал да му каже плешивец...тогава, можем само да се досещаме.

Е...

И този Бог...справедлив...изпратил двете мечки на децата, само защото някакъв там се ядосал че му се подиграли...миролюбив Бог ли е?!

Това тълкуване не ме удовлетворява, при положение че са ме учили, че Той - Бог, е всемилостив, добър, грижовен.Смъртта на 42 малки деца е зверство.Предизвикано от проклятието на един Светец, НЕпонесъл дребна подигравка от малки деца.Каква ли би била съдбата на някой възрастен, дръзнал да му каже плешивец...тогава, можем само да се досещаме.

Е...

Това проклятие идва директно от Бога то иначе нищо нямаше да стане.. Има две възможности или библията е грешна и яко преработена книга или всичко което е писано в нея е истина но за хуманизъм толерантност и тн просто няма място. Прекалено много пасажи свидетелстват за това което казвам

Това проклятие идва директно от Бога то иначе нищо нямаше да стане.. Има две възможности или библията е грешна и яко преработена книга или всичко което е писано в нея е истина но за хуманизъм толерантност и тн просто няма място. Прекалено много пасажи свидетелстват за това което казвам

Ами такива деяния са противозаконни.

И всеки, който пропагандира и призовава към анти-хуманни действия всъщност е престъпник.

За щастие в България Библията не е закон. Иначе кой знае какво чудо щеше да бъде.

Надявам се цитираните пасажи да са грешно преведени или грешно запомнени.

Може човека просто да е бил "танцуващия приятел с мечки" и отговорността да е лично негова, не на Бог.

Просто един злобен чичка. Иначе е смешно.

А може и да е някаква много сложна притча в която е закодирано много сложно послание.

А който е чел Дъглас Адамс, може да забележи изумителното съвпадение на броя на децата е ОТГОВОРА на ВЪПРОСА.

За живота вселената и всичко останало.

42! удивително!

Извинявам се ако обиждам някого с хумористичните си опити, ама не можах да се сдържа.

:sobbing:

А това...??

9 Бог още каза на Авраама: Пази ти завета Ми, ти и потомците ти след тебе, през всичките си поколения.

10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва.

11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас.

12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.

13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.

14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

Битие.

Въпроса ми е към онези наши съфорумци, които ни съветват да вярваме единствено на Библията, да следваме единствено Библията...

Бог е любов, милостив, добър, справедлив, свят и страшен.

Да порасъждавам малко.

1.Елисей беше Божи пророк.

2.Първо преди тази случка, той беше изцелил водата на града.

3.За благодарност, му се подиграха.

4.Колко са били малки децата........... спорен въпрос.Малки

5.Мотивът обида ли е?!Едва ли, кой се връзва на приказките на малки деца.

6.Проклятието в Господнето име, има драматичен ефект.Елисей едва ли си е давал сметка какво ще се случи.

Мисля следното.Елисей е Божи пророк.Бог показва две неща.Че на тези хора трябва да се гледа сериозно, а не със отношение на присмех, след като те са доказани като такива.В крайна сметка, не Елисей, а Бог вършеше всичко чрез него.От тази гледна точка, присмехът над това, което Бог прави, е присмех срещу Бога и нанася проклятие от Бога.Дали присмехът е срещу Божия човек или срещу Бога лично, няма значение.Второ, проклятията не са празна работа.В този случай, 42 деца са мъртви, само поради думи изречени от един човек.Това не е шега работа.Силата, стояща зад проклятията може да е от Бога или не.Незнам, няма светлина напълно по този въпрос децата.Всеки случай, Бог е такъв какъвто е разкрит в Библията.Любов, да, но и огън пояждащ.Бог поръча на Мойсей да унищожат 7 народа в земята, която Той ги водеше.Някой може да обвини Бога в геноцид.Но Божията преценка беше друга.Те бяха идолопоклонници и вършеха мерзостите изброени във Второзаконие 18 гл.Тука се вършат същите мерзости и никой ли не се запитва, че тези неща Бог ги мрази!Но Бог не унищожава страната и народа.Защото Неговата любов е по-силна от нашите беззакония.Но няма да търпи вечно.

P.S.Значи почваме да се обрязваме infinity1305.А ти пазиш ли се "чиста" за съпруга си или си правила извънбрачен секс?Ако е така, мисли му.Май за благодат не си чувала, за Исус, още по-малко и т.н.Направо ме изумяваш, честно казано.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

А това...??

Въпроса ми е към онези наши съфорумци, които ни съветват да вярваме единствено на Библията, да следваме единствено Библията...

Че то обрязването не отпада, само че вече сърцата трябва да са обрязани другото не ни ползва. Закона беше само сянка на бъдещите добрини..

P.S.Значи почваме да се обрязваме infinity1305.А ти пазиш ли се "чиста" за съпруга си или си правила извънбрачен секс?Ако е така, мисли му.Май за благодат не си чувала, за Исус, още по-малко и т.н.Направо ме изумяваш, честно казано.

Аз не помня като теб да разказвам на всички че трябва да се вярва единствено и само на тази книга.Противоречията и глупостите са твърде много в нея, за да го правя.Но ти го правиш.Затова и питах теб.Ти си

този, който е праведен.Аз не живея според законите на Библията, та да се притеснявам за греховете си.

И все пак - това по - горе, alesys, не е отговор на моето питане. :sobbing:

п.п. Когато някой отрича религиите и избора на другите хора, трябва да е много, ама много точен и ясен - защо.Не само да хули.И още - трябва неговата религия, която пробутва тук, да познава безупречно, и да може да представи задоволително обяснение на подобни противоречия.

Аз съм суфи, Алесис.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Скъпи съфорумци,

случката с Елисей е много, много показателна, при това съвсем истинска.

Ако погледнете внимателно Стария завет и делата на пророците, ще видите, че те са пролели реки от човешка кръв, и океани от животинска кръв. Само за освещаването на храма на Соломон, са изклани в един ден "двадесет и две хиляди говеда и сто и двадесет хиляди овци"! Това са стотици тонове пролята кръв, "свещениците" са газили до колене в кръв! Та кой е този бог, който иска в негова чест да се вършат толкова кръвопролития? Кой е този бог, с чието проклятие са разкъсани 42 деца? Има десетки такива примери в Библията. Та кой е този "бог"?

МОля ви, абстрахирайте се от всичко което сте прочели ЗА библията, от казаното от православни, католици, протестанти и т.н. Тогава съвесем ясно ще видите че не за Бога се говори в Стария завет, а за ...

мамона, княза на този свят, дявола, сатаната и т.н. Той е главния герой, главното действащо лице, което се представя за бог и си избира един народ, който да му се кланя и да му принася кървави жертви. Но разбира се, той се е облякъл в овча кожа, така добре се е маскирал, че и след 2-3 хиляди години, хората не могат да го разпознаят и продължават да му се кланят като на бог!!!

Редактирано от salim (преглед на промените)

Скъпи съфорумци,

случката с Елисей е много, много показателна, при това съвсем истинска.

Ако погледнете внимателно Стария завет и делата на пророците, ще видите, че те са пролели реки от човешка кръв, и океани от животинска кръв. Само за освещаването на храма на Соломон, са изклани в един ден "двадесет и две хиляди говеда и сто и двадесет хиляди овци"! Това са стотици тонове пролята кръв, "свещениците" са газили до колене в кръв! Та кой е този бог, който иска в негова чест да се вършат толкова кръвопролития? Кой е този бог, с чието проклятие са разкъсани 42 деца? Има десетки такива примери в Библията. Та кой е този "бог"?

Rom 8:32 Оня, Който не пожали Своя Син но Го предаде за всички ни, как не ще ни подари заедно с Него и всичко?

Heb 9:11 А понеже Христос дойде като първосвещеник на бъдещите добрини, Той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния, не с ръка направена, сиреч, не от настоящето творение,

Heb 9:12 еднаж завинаги в светилището, и то не с кръв от козли и от телци, но със Собствената Си кръв , и придоби за нас вечно изкупление.

Heb 9:17 Защото завещанието влиза в сила, само гдето се е случила смърт, понеже никога няма сила, докле е жив завещателя.

Heb 9:18 Затова нито първият завет бе утвърден без кръв;

Heb 9:19 Защото, след като Моисей изговори всяка заповед от закона пред всичките люде, взе кръвта на телците и на козлите, с вода и с червена вълна и исоп, та поръси и самата книга и всичките люде, и казваше:

Heb 9:20 "Това е кръвта, проляна при завета, който Бог е заръчал спрямо вас".

Heb 9:21 При това, Той по същия начин поръси с кръвта и скинията и всичките служебни съдове.

Heb 9:22 И почти мога да кажа, че по закона всичко с кръв се очистя; и без проливането на кръв няма прощение.

Heb 9:24 Защото Христос влезе не в ръкотворено светилище, образ на истинското, но в самите небеса, да се яви вече пред Божието лице за нас;

Heb 9:25 и не за да принася Себе Си много пъти, както първосвещеникът влиза в светилището всяка година с чужда кръв,

Heb 9:26 (иначе Той трябва да е страдал много пъти от създанието на света); а на дело в края на вековете се яви еднаж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва.

Heb 9:27 И тъй като е определено на човеците еднаж да умрат, а след това настава съд,

Heb 9:28 така и Христос, като биде принесен еднаж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

За да разведря тягостната атмосфера, само искам да вметна, че ако аз бях Бог и исках да убия някого, нямаше да пращам мечки, а пък даже и две.

Това може и да е случайно, просто мечките са били наблизо и са били гладни.

А може и да е някакво пророчество за наши дни. Двете мечки са две велики сили. Те се обединяват срещу 42 по-малки държави, които са се обединили срещу тях.

Колкото хора, толкова тълкования.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Sithrow, докато четях цитата ти ми хрумна да те попитам следното -

Бог е пожертвувал своя син, нали?Иисус, който е Бог също, се е самопожертвувал, нали?

Също, от прочита на Библията става ясно че по нареждане на Бог са били извършвани не едно убииства.

Защо тогава, убииството, самоубииството и детеубииството са грехове?

Нали трябва да живеем по Негов пример.

Вало, вероятно.Но...там, в стиховете с мечките, много ясно е показано как те се появили именно след проклятието на Светеца, отправено към децата.Дори да е било случайност - две гладни мечки изкачат от гората, на някой му е хрумнало да представи случая в Библията с послание.Ако е така...тогава какво? - Ами Библията е не от Бог, тя е от писарите и.

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Sithrow, докато четях цитата ти ми хрумна да те попитам следното -

Бог е пожертвувал своя син, нали?Иисус, който е Бог също, се е самопожертвувал, нали?

Също, от прочита на Библията става ясно че по нареждане на Бог са били извършвани не едно убииства.

Защо тогава, убииството, самоубииството и детеубииството са грехове?

Нали трябва да живеем по Негов пример.

Вало, вероятно.Но...там, в стиховете с мечките, много ясно е показано как те се появили именно след проклятието на Светеца, отправено към децата.

Исус беше покорен на Баща си дори до смърт покорен, в този смисъл да пожертвал се е.

Phi 2:5 Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса;

Phi 2:6 Който, както беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога,

Phi 2:7 но се отказва всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците;

Phi 2:8 и, като се намери в човешки образ, смири Себе Си и стана послушен до смърт, даже смърт на кръст

Да има не едно убииство в Господното име но именно Бог е този който разполага с животите ни и в момента в който не сме му нужни за една или друга цел си отиваме по един или друг начин... Думата грях означава пропускане на целта така че в този смисъл грях е всичко което не е в тази цел а не някакви си законнически норми....

Именно по негов пример трябва да живеем но аз не съм видял някъде Исус или апостол Павел след обръщението си да са извършили убиство детеубииство или нещо от сорта.

Искаш обяснение infinity1305?Едва ли, по-скоро се заяждаш.Иначе щях да ти го дам с удоволствие.Поради това написа и горните постове.Съжалявам, няма да последвам "добрия" ти тон.Кой е праведен и кой не, Бог има последната дума.Аз не хуля религиите на другите хора и уверявам те, познавам Този, в Когото вярвам.Не ми слагай думи в устата.В Библията пише: Безумецът каза в сърцето си - няма Бог.Като се представяха за мъдри, те глупееха.Също и пише:Елате глупави и вземете, без пари и без да плащате, вземете мъдрост и разум, знание и живот.Даром.От Бога.И не бъдете глупави, а мъдри.Бог ни предлага живота Си, а ние махваме с ръка.И сме мъдри и разумни.Кон за кокошка.Да, реките от кръв, които са проляни са факт.Но Бог е свят Бог.Никой не може да се приближи при Него.За кръвта пише, че в нея е живота.Когато се пролива кръв, тогава се погубва и нечий живот.На Бог обаче не са му нужни хилядите жертви и животи, самият Той го казва.Той много ясно ни е показал какво иска от нас.Всичко това е било с цел да ни говори за това, което ще дойде.Че тези жертви, не стигат за да се задоволи Божията справедливост и трябва нещо друго.Животинската жертва, не може да изкупи човешки живот.Другото е Исус Христос.Затова Той е човек.Sithrow ви го е написал.Какво повече?Не ви стига, че Исус е умрял за Вас?Искате да търсите грешки и противоречия в Библията.Моля, заповядайте.Няма да сте първите, нито последните.Но Неговото Слово, стои завинаги, а след 60-80 г. мен и вас няма да ни има.Тогава?Срещу кого и какво се пънете?Какво му правите на Бога, за Него вие и аз сме прашинки.Смешници, които имат дързостта да предизвикат Всемогъщия.Сравнени сме с плява, отвеяна ото вятъра.Но Той даде живота си за тези прашинки и за плявата.Не мене хулите или срещу мен заставате, а срещу Бога на Библията.Той ви е проблема, не аз.Но Той е милостив, затова вие имате широки усти.И аз бях такъв, че и повече.И разбрах и повярвах, затова сега ви говоря, а някои се обиждат.Няма за какво да се извинявам, не съм обидил никого, нямал съм и за цел.Провокирал съм аудиторията, но не съм се заяждал с никого.Поне не съм имал такъв мотив.Вярвайте в каквото поискате, само че не забравяйте последствията.Това е моят съвет.Никой друг от т.нар.богове, нищо не е направил за нас, хората.Само Този будала от Библията, има глупостта да умре за нас.Вярвам, че Бог ще ми прости думата.Но го казвам заради вас.Защото вие на такъв го правите.Исус, хе, един добър човек, пророк, да, но Бог-НЕ.По-добре кажете, лъжец и измамник.По-добре го мразете, но не пробутвайте това хладно, безвкусно отношение, толерантно до погнуса.Като белтък на яйце.Бог го мрази.Или вярвайте в Мене или идете и служете на идолите си, доме Израилев, каза Бог по едно време на хората си.Те поне не могат да ви обвинят в грях.

Абе вие още малко ще се избиете, :) .За мен Вало дава най-смислените отговори в тази тема,замислете се малко,защо цитирате буквално Библията,та всичко в нея е кодове и скрити послания,100 % съм сигурен че мечките и броя на децата са нещо много по различно от това което мнозинството си мисли.Съжалявам че нямам точния отговор за мечките и децата и отговори на цитатите ,които се пишат по темите относно Библията и Корана,пожелавам на всички да ги намерят,но не в този суров вид.

Sithrow,

Уважавам цитатите, които ми даваш, но те са от Новия завет, а в момента коментираме Стария завет

Можеш ли ми посочиш макар и един герой от Аврам до Соломон, който да е сторил нещо добро, човешко, и доброто което е сторил да преобладава над злото

Абе вие още малко ще се избиете, :) .За мен Вало дава най-смислените отговори в тази тема,замислете се малко,защо цитирате буквално Библията,та всичко в нея е кодове и скрити послания,100 % съм сигурен че мечките и броя на децата са нещо много по различно от това което мнозинството си мисли.Съжалявам че нямам точния отговор за мечките и децата и отговори на цитатите ,които се пишат по темите относно Библията и Корана,пожелавам на всички да ги намерят,но не в този суров вид.

Да, има послания,но по-скоро бих се съгласила с infinity, че Библията е "от писарите". Не случайно ви писах за проучванията на Роже и Месод Сабах. Хората боравят с исторически факти, правят исторически анализи и т.н. И те не са единствените! Чела съм и други научни изследвания, още по-драстични. Но с тях можем да си обясним противоречията. Не съм против вярата. Убедена съм, че човек има нужда от вяра! Но не и от заслепение! :):wors::clap:

Alesys уважавам вярата ти.

Уважавам и Исус. Той е доста различен от Бога на стария завет. Не мислиш ли? Не съм специалист, но за мен това е Исус:

„А Исус отиде на Елеонския хълм. И рано сутринта пак дойде в храма; и всичкият народ дойде при Него; и Той седна и ги поучаваше. А книжниците и фарисеите доведоха при Него една жена, хваната в прелюбодейство, и като я поставиха в средата, Му казаха:

- Учителю, тази жена беше хваната в самото прелюбодеяние. А Мойсей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни. А Ти какво казваш?

И това казаха, за да Го изпитат, та да имат за какво да Го обвиняват.

А Исус се наведе надолу и пишеше с пръст на земята. Но като продължаваха да Го питат, Той се изправи и им рече:

- Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея.

И пак се наведе надолу и пишеше с пръст на земята.

А те, като чуха това, се разотидоха един по един, като започнаха от по-старите; и Исус остана сам и жената, която стоеше по средата. И когато се изправи и не видя никого, освен жената, Исус й каза:

- Жено, къде са тези, които те обвиняваха? Никой ли не те осъди?

И тя отговори:

- Никой, Господи.

Исус й рече:

- И Аз не те осъждам; иди си, и отсега не съгрешавай вече.

/ Йоан 8:1-11, осъвременен превод/

А после слушайте. Слушайте внимателно. Той говори : „ Аз не те осъждам.”

И гледайте. Гледайте внимателно. Той пише нещо. Оставя послание. Но не на пясъка, а на кръста.

Не с ръката Си, а с кръвта Си.

Неговото послание съдържа една дума : НЕВИНЕН.

Горния откъс е от тук.

Исус в голяма степен хуманизира Християнството, не мислите ли?

Sithrow,

Уважавам цитатите, които ми даваш, но те са от Новия завет, а в момента коментираме Стария завет

Можеш ли ми посочиш макар и един герой от Аврам до Соломон, който да е сторил нещо добро, човешко, и доброто което е сторил да преобладава над злото

Хех ти ако уважаваше цитатите които съм дал от новия завет нямаше да отричаш стария...

Mat 5:17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша, но да изпълня.

Rom 15:4 Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда.

Под "писанията" се има в предвид старият завет

Act 17:11 И Беряните бяха по-благородни от Солунците, защото приеха учението без всякакъв предразсъдък, и всеки ден изследваха писанията да видят дали това е вярно.

Joh 5:39 Вие изследвате писанията, понеже мислите, че в тях имате вечен живот, и те са, които свидетелствуват за Мене,

Забелязваш ли че именно старозаветните писания свидетелстват за Исус?

Mat 22:29 А Исус в отговор им рече: Заблуждавате се, като не знаете писанията нито Божията сила.

2Ti 3:16 Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;

2Ti 3:17 за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършенно приготвен за всяко добро дело.

Sithrow,

Ти май само себе си слушаш и четеш. Любезно те помолих да посочих някой от Аврам до Соломон, който да е сторил нещо добро, човешко, и доброто което е сторил да преобладава над злото.

А ти пак 10 цитата от Новия завет. А сега кажи ми как да се разберем. Казал е Исус Христос - по делата ще ги познаете

На това вярвам, на делата. Какво писал този онзи, няма значение, делата са важни.

На Исус вярвам, не защото е редил хубави приказки, а поради това, което е направил. Хайде и аз да цитирам нещичко: Яков 2:17 Така и вярата, ако няма дела, сама по себе си е мъртва.

Затова те моля отново: посочи някой от Аврам до Соломон, който да е сторил нещо добро, човешко, и доброто което е сторил да преобладава над злото."

Искам обяснение, Алесис, не се заяждам.Аз вярвам в Бог.Но само в Бог.Не в Библията.И когато я чета понякога, срещам смешни противоречия, за които отговори няма.Щом попитам - ето отговора - заяждаш се.

Или получавам стандартната лекция.Това е.Ти самия не живееш според тази Библия.Но поучаваш другите.

В друга тема гледам как нападат мюсулманите.Нямам против - нека, те могат да се защитят, понеже живеят според Курана си и написаното в него, познават го добре.Аз поисках тук обяснение на два цитата от Библията и няма кой да ми обясни.Защо са били убити онези деца и защо след като е завет обрязването, нито един християнин не го спазва.Или спазваме само лесното?И приятното?Ето това ми кажи.Не ми пиши дълги речи.

Последствията.Добре.

За мен Алесис, е важно човешкото в човека.За мен е важно че всеки има право на избор, в какво да вярва или да не вярва.Всеки сам носи отговорност за делата си, и не е нужно някой да го заклеймява заради избора му.

И както ти приемаш за лична обида, Алесис, непристойното отношение към твоя Бог, така и те - другите, които вярват в друго, са засегнати.Или не ти е минавало през ум?Може пък да не желая да ми се повтаря как съм на грешен път, именно защото обичам да вярвам в това, в което вярвам.И това важи за всички различни от теб.

Аз ценя вярата на хората, самата вяра.Важното е че не са без вяра.Не е важно за мен дали си християнин или мюсулманин, или се кланяш на някоя африканска статуетка.Но когато нападате или поучавате, или подценявате другите, моля, помислете че може би не сте прави.

И не бързай да ме заклеймяваш като човек, отричащ Христа.Отричам религията и Библията.Не Бог.

"Сърцето ми вече е способно да приеме всякаква форма - то е пасище за газели и манастир за християнски монаси, храм за идоли и Кааба за поклонниците, на Тората скрижалите и Корана. Аз изповядвам религията на Любовта, който и път да поемат камилите й. Любовта е моята религия и моята вяра."

Исус в голяма степен хуманизира Християнството, не мислите ли?

Mat 23:33 Змии! Рожби ехидни! Как ще избегнете от осъждането в пъкъла?

Mat 12:34 Рожби ехидни! Как можахте да говорите добро, като сте зли? Защото от онова, което препълва сърцето, говорят устата.

Mat 23:27 Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! Защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота.

Mar 16:15 И рече им: Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар.

Mar 16:16 Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден.

Joh 3:17 Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него.

Joh 3:18 Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не повярвал в името на Единородния Божий Син.

Joh 3:19 И ето що е осъждането: светлината дойде на света, и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли.

Mar 9:47 И ако окото ти те съблазни, извади го; по-добре е за тебе да влезеш в Божието царство с едно око, отколкото да имаш двете си очи и да бъдеш хвърлен в пъкъла,

Mar 9:48 дето "червеят им не умира, и огънят не угасва"

Mat 7:21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца ми, Който е на небесата.

Mat 7:22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонихме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?

Mat 7:23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

Mat 25:31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

Mat 25:32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;

Mat 25:33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата.

Mat 25:41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.

Този Исус никак не ми изглежда да е толерантен и хуманен.. Тежко на хората които вярват и приемат другият Исус който е фалшив и за който апостол Павел предупреждава...

2Co 11:4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.

А сега кажи ми как да се разберем. Казал е Исус Христос - по делата ще ги познаете

На това вярвам, на делата. Какво писал този онзи, няма значение, делата са важни.

Хммм я ми кажи къде по точно Исус е казал че по делата им ще ги познаем? Нещо ми е убягнало или ти не си в час...

И не бързай да ме заклеймяваш като човек, отричащ Христа.Отричам религията и Библията.Не Бог.

"Сърцето ми вече е способно да приеме всякаква форма - то е пасище за газели и манастир за християнски монаси, храм за идоли и Кааба за поклонниците, на Тората скрижалите и Корана. Аз изповядвам религията на Любовта, който и път да поемат камилите й. Любовта е моята религия и моята вяра."

Типичнен New Аge бълвоч

Типичнен New Аge бълвоч

Определено не би разбрал това.Но щом можеш да хулиш наред, би трябвало да допускаш и че обратното е възможно. Или - някой може да цени всяка вяра.Не религия.Вяра.

Вие май освен да плюете и да цитирате друго не можете biggrin.gif

Така, с отричане и нападение, вероятно се прикрива невежество biggrin.gif

А аз все още си чакам обясненията на онези два цитата.

Определено не би разбрал това.Но щом можеш да хулиш наред, би трябвало да допускаш и че обратното е възможно. Или - някой може да цени всяка вяра.Не религия.Вяра.

Вие май освен да плюете и да цитирате друго не можете biggrin.gif

Така, с отричане и нападение, вероятно се прикрива невежество biggrin.gif

А аз все още си чакам обясненията на онези два цитата.

Еми ако е така както казваш аз не губя кой знае колко обаче ако това което говоря е истина ;)

Sithrow, евала братко, за трети път ли да те помоля да посочиш макар и един правеник от Аврам до Соломон ;)

Пък като не си чел за делата, ето, прочети

Йоан 5:36 Но Аз имам свидетелство по-голямо от Иоановото; защото делата, които Отец Ми е дал да извърша, самите дела, които върша, свидетелствуват за Мене, че Отец Ме е пратил.

Пък ето и това което казах по горе, като е от Новия завет, поне да му обърнеш внимание:

Йоан 7:7 Вас светът не може да мрази; а Мене мрази, защото Аз заявявам за него, че делата му са нечестиви.

Откровение 22:12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.