Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

alesys,

Благодаря за приятелското предупреждение. И аз като теб вярвам в Исус Христос. Но Отец, Бог от новия завет, не е Йехова от Стария завет. Това се опитвам да кажа, и да покажа с примери. Очевадни примери. И не мисля че съм открил Америка. Веднага след разпъването на Христос, някои от първите християни са на това мнение. Но надделява другото - че Новия завет е продължение на Стария. Всъщност Новия завет отрича всички грешки, които са в стария. А знаем че Бог не греши. Следователно в Стария завет се говори не за Бога, а за този който се бори с Бога, т.е Сатаната

Напълно подкрепям alesys,че човек сам избира в какво да вярва и да уважаваме вярата на другия.Salim не разбрах какво имаш впредвид в последното си изречение?Тоест според теб Йехова е Сатаната?Отричаш Стария завет,като Божие слово?Това,че не е достигнало до нас автентично(променяно,добавяни измислици и т.н.) небива да се отрича изцяло.Тоест имаме Божие слово и човешко.Трудността произлиза от това да се различи каде е добавянето и след това да се довериш изцяло,че останалото е само Божие слово.Аз лично вярвам в част от Стария завет и дори някой текст да ми се стори леко противоречив го подминавам,най-малкото стила на изразяване е бил по-различен. Това,в което съм убеден,че е измислица например е оплюването на пророците.Начина,по който са описани ги представя като престъпници и разратници.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 134,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Мислите ли, че е възможно един Бог да е дал на три различни групи хора, три книги, които съдържат учение за доброто и злото?

Човек знае кое, кое е, но му е оставен абсолютно свободен избор как да живее. А по някое време делата му ще бъдат оценени и следващия му живот ще зависи от делата му сега.

Ако е така как да обясним нетърпимостта и нетолерантността между трите монотеистични религии?

Вярвам че само един Бог е дал Словото...на три различни групи хора.И не само на тях.

И човек знае кое кое е, и от делата му сега зависи после.

И нетърпимостта между тези три групи хора е единствено човешката глупост и алчност...

Salim, Сатана не се бори с Бога, нито пък Бог с Него.Те не са РАВНОСТОЙНИ ПРОТИВНИЦИ.Сатана значи неприятел, противник.Той прави успешни опити чрез измама и по всякакъв лъжлив начин да отклони хората от Бога, но той няма истинска сила да му противостои.Както и сам написа, наречен е баща на лъжата.Той много добре знае съдбата си и пътя по който върви.Бог търпи Сатана заради хората.В момента, в който Божият план за хората се изпълни, със Сатана е свършено.Старият Завет е част от Божието Слово, а както знаем - цялото Писание е боговдъхновено.В Старият Завет, както и в Новия има описани дела и на дявола и на Бога.В Стария Завет има описани много грешки, но човешки.Новият Завет, най-общо е изпълнение на пророчествата от Стария Завет.Старият Завет ни е оставен за поука и пример, според думите на Павел в Посланието към Коринтяните.Бог Йехова или Яхве от Стария Завет е същият и в Новия.Кой друг да е?Но в Новият Завет едва се разкрива истинската същност на Бога като Отец, Син и Святия Дух.По това може много да се пише, а аз нямам за цел това.Стария Завет преминава в Новия.Много от авторите на Новия Завет, вкл. и Исус, цитират пасажи от Стария Завет и ги прилагат като достоверни и автентични принципи, актуални и за новозаветното време.Новият Завет не отрича Стария.Коментара е, че Бог в него време е говорил частично и непълно на хората, а в Новия Завет, директно на всеки чрез Исус.Това е в Евреи 1 гл.Погледни само колко цитати има от Псалмите.Исус разкрива истинския Бог директно на всеки човек.Няма нужда от пророци и т.н., всъщност те вече са с друга функция, последните.Колко дела на дявола има в Стария Завет и колко на Бога?Сравнението е неуместно.Бог в Стария Завет казва: Милост искам , а не жертва.А това Исус го цитира на фарисеите и им казва, идете и научете какво значи това.Павел казва, че Христос беше предаден, убит, погребан и възкресен, според Писанията, тоест Стария Завет.Тогава други Писания е нямало.Изобщо в цялата Библия, тя е една реална книга.Там има описани падения и възходи, срам и унижение, но и слава.Бог не украсява нещата.Всички примери с израза непременно да се умъртви, би следвало да ни говорят, колко сериозен е проблема със всякакъв грях, а не колко кръвожаден е Бог.Когато Бог накзва греха, това е справедливо.Защото за греха няма лечение.И не Бог вкара греха в този свят , а човека, въпреки че беше предупреден за последствията.Човека съсипа Божието съвършенно творение, позволявайки на Сатана да си развява коня, чрез греха.И човека мислейки, че ще е независим от Бога, стана роб на дявола.Всеки, който върши грях е роб на Сатана.Това е юздата, с която той ни води след себе си.А знаем къде отива той.Затова и хората, които той води, отиват след него.Не Бог ги изпраща там.Затова Исус каза, той няма нищо общо с мене.Защото беше безгрешен.И всеки който върши грях, заслужава смърт.И в Новия Завет Бог не умъртвява хората, не защото не обръща внимание на греха, а защото имаме Исус, като посредник и Изкупител от греха.Изискванията на Новия Завет са по-високи от тези на Стария.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

Защото за греха няма лечение.

А изкуплението?

Малко се отклонявам от темата, но имам такъв въпрос...

Ако един престъпник/убиец, мъчител, изнасилвач, крадец.../върши злините си цял живот и вреди на хората около себе си, ако в един момент той приеме вярата и Бог, покае се за делата си и помоли за изкупление...-то той в праведник ли се превръща?

Или - аз съм сериен убиец на деца, но днес влизам в църква, кръстя се и вече греховете ми са опростени.

Това така ли е...според църквата?

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Защо поставяш така въпроса?Мислиш ли, че този или онзи убиец, заслужават по-малко или повече смърт от тебе или мене?Библията казва, греха ражда смърт.Може да си един съвестен гражданин, живеейки греховен живот и пак ще споделиш същата съдба, както и серийния убиец.Само защото не убивам деца или не съм терорист, Бог трябва ли да ме приеме?Какво да кажем за похотливите погледи, лъжите, клюките, кражбите, измамите ......... да не изброявам.Те са ежедневие.И всеки от тези грехове е директен билет за ада.Бог има съвършенни изисквания за праведност и святост, не 99.99%.Или 100 или нищо.И понеже никой не е способен да ги покрие, затова дойде Исус, който покри Божиите изисквания и ни предлага даром тази праведност.Така можем да бъдем приети от Бога, облечени със Неговата собствена праведност.Иначе не става.Питаш за изкуплението.Изкуплението е само в Исус и само за тези, които вярват в Исус.То се предлага на всички, но не всички го приемат.Исус умря за целият свят.Той заповяда на учениците са да отидат по целия свят.И каза, който приеме.Ако не приемем, нищо не ни ползва, какво като е така?Исус каза, тясна е портата към живота, но е широк пътят към гибелта.И още нещо.Серийният убиец, както и аз, имаме един Съдия-Бог.Убиеца приемайки Христос, е също толкова праведен, колкото ти или аз, които никога не сме извършвали убийство.Защото праведността е от Бога.Въпроса е, дали убиеца може да приеме Христос.Това важи също и за мен и за теб.Проблема е, че за нас има големи и малки грехове, но Бог не гледа на нещата по този начин.Със сигурност убийството на деца е ужасно престъпление и ще бъде наказано и от съда и от Бога.Но със сигурно и това, че някой лъже и мами, е също толкова ужасно в очите на Бога.Например, поклонението или служенето на фалшиви богове, Бог го сравнява със духовно прелюбодейство.Взимайки за пример физическото такова.Но ето че в нашето общество, това изобщо не се третира като грях.Как тогава да разберем, че Бог мрази духовното проявление на това?Исках нарочно да там тези примери, защото т.нар от нас грехове са доста непълен списък.Това, което знаем е, че Бог наказва всеки грях.Това, което също знаем е, че в Исус, сме оправдани от греха.И ако вярваме в Него, можем да имаме увереност, че Бог ни приема праведни и съответните последствия от това.Както и пише: Праведния, ще живее чрез вярата си.

P.S.Незнам как е според църквата.Опитвам се да ти отговоря според Библията.

alesys, Благодаря за хубавата беседа.

казваш така:

Всички примери с израза непременно да се умъртви, би следвало да ни говорят, колко сериозен е проблема със всякакъв грях, а не колко кръвожаден е Бог.Когато Бог накзва греха, това е справедливо.Защото за греха няма лечение.
и още:

Всеки, който върши грях е роб на Сатана.Това е юздата, с която той ни води след себе си.А знаем къде отива той.Затова и хората, които той води, отиват след него

Добре, съгласен съм. Обаче когато Давид пожела жената на хетееца Урия, Витсавее, не наруши ли закона?

А когато изпрати Урия на сигурна смърт, за да бъде убит и да вземе жена му, не наруши ли закона? Не заслужаваше ли наказание според този закон? Вършейки този грях не стана ли роб на Сатаната. И Сатана не му ли сложи юзда, да го води след себе си?

Можеш ли да отговориш на това?

Охооо, прав си, наруши и закон и всичко.Използва лъжа, измама, стигна се до убийство, гадна работа.Заслужаваше наказание.И го получи, детето му умря.Малко ли е?Хем се моли за него.И понесе срам за деянието си публично, а беше цар все пак.Срама е.....гадно нещо.Но Давид се разкая и Бог му прости.А виж Саул например извърши много глупости, но не се разкая, поне не истински.Той умря безчестно и безславно.Поради една проста причина-отказа да послуша Бога.Давид беше изобличен от пророк Натан и видя вината си.Всъщност той много добре знаеше какво е направил, но си мислеше, че ще му се размине.Но от Бога няма скрито покрито.И Саул беше изобличен от Самуил, ама нищо не последва.Тези двамата са добри примери.Аз мисля, разковничето е там.Давид беше решил да следва Бога в сърцето си.Каквото и да става.А Саул следваше амбициите си.Затова Бог казва, че Давид е човек според сърцето му, който ще извърши всичката Му воля.Християните да не са безгрешни?Но когато човек се разкае за греха си и промени пътя си, Бог прощава.Бог копнее да показва милост, но има ли кой да се възползва?Сатана ни държи с греха и вината поради този грях.Но когато грехът е простен, той няма за какво да се хване.Пише, че той е клеветник и ни клевети пред Бога ден и нощ.Той акцентира на това, цялата човешка раса е грешна и заслужава смърт.И е прав.Само Бог обаче може да наказва и да държи сметка за греха.Защото Бог е Съдията на всичко живо.И ако Бог прости на някого, Сатана няма вече за какво да се хване.Където няма грях, там няма и наказание за греха.Пак казвам, лечение за греха няма.Затова Исус умря, нямаше друг начин.В Исус, грехът е мъртъв.Кой вярва в Исус, той е оправдан от греха.Извърши ли грях, Бог очаква да се покае и да бъде възстановен.Пример.Вземаме един наркоман.Докато е жив, наркотиците го привличат.Като умре, вече няма влечение към наркотици.Така е й с греха.Умирайки за греха, той няма вече власт и сила.Умираш за греха, за да живееш за Бога.Не че не можеш да извършиш грях, но може да ти бъде простено.Трудно е за обяснение, това се живее.Аз например съвсем не съм самата святост, но когато отида при Бога, Той не ме гони, а ме приема и ми прощава.Важното е да можеш наистина да кажеш, Съгреших пред небето....и пред тебе.Който и да е.Но първо е небето, когато вършим грях, важното е да знаем, че така засягаме Бога първо.На Бог не му е безразлично кой какво прави.Грехът обижда, засяга, натъжава, както искаш го приеми, първо Бога.Защото Той ни е създал и ни обича.Когато грешим, все едно му удряме шамар през лицето.Затова Бог мрази греха, защото Той го отделя от нещо, което Той е създал с много любов и внимание-човека.

Alesys искам да те попитам защо Исус трябва да умре за да ни бъдат опростени греховете?Лечението за греха няма?Ако имаш впредвид,че ние хора през живота си,колкото и да се пазиме извършваме грехове съм сагласен,но приемането на разкаянието от Бог заличава греха ни.Тоест Бог както е било преди Исус е прощавал на онези,които е сметнал,че заслужават прошката Му.Казвате,че "греха в Исус е мъртъв" аз го тълкувам,че трябва да се следва учението на Исус,тоест да вярваме в Бог.Това по нищо не се различава от това,което се е проповядвало от пророците преди него.Другият вариянт е много противоречив,тоест Бог изпрати Бог(казвам го така защото в християнството въпреки,че се представя в три лица и едновременно се твърди,че е единосъщен)за да умре от хората,за да може да се изкупи греха от тях?От кога на Бог му е трудно да прощава и трябва да се изявява,като мъченик на земята?Смисъл?Не е ли Бог всемогъщ?Как ще коментираш и това,че Исус казва,че незнае кога е Съдния ден,тоест само Бог знае?Тук има явно противоречие с твърдението,че Исус е бог.Интересно ми е как също Сатаната е решил да изкушава Бог и то със пари и власт(представено като земното царство)?Глупаво е да се твърди,че Сатаната ще изкушава Бог с нещо,което си е негово.Сатаната изкушава единствено хората нали?Дори да си представим,че Бог слиза на земята като човек,то Неговата същност не се променя нали?Тогава място за изкушение тук също няма.Единия вяриянт е да се приеме,че Исус е човек като нас,а другия,че Сатаната никак не се е уплашил като видял Бог та решил ако мине номера да му даде нещо,което Бог е нямал?Какво мислиш по-тези въпроси?

Alesys, виждам че си запознат с историята за Давид и хетееца Урия, обаче убеден съм че не си я прочел в Библията, а в някоя книжка, която говори за това което пише в Библията.

В 10-те заповеди няма текст: Ако ти съгрешиш, за наказание ще умре невинното ти дете. НЯМА ТАКОВА НЕЩО в 10-те заповеди.

Обаче виж - на грешника Давид, Бог му простил, затова ДЕТЕТО му трябва ДА УМРЕ. В новия Завет помним кой избива невинни младенци - Ирод, зашото се страхува. Тук историята не е по-различна, но страха е от друго. Ето защо трябва да умре детето:

2 Царе 12 глава

14. Но понеже чрез това дело ти си дал голяма причина на Господните врагове да хулят, затова детето което ти се е родило, непременно ще умре.

15. И Натан си отиде у дома си.

А Господ порази детето, което Уриевата жена роди на Давида, и то се разболя.

Т.е като видели какви ги върши избраника на Йехова, хората започнали за хулят. Давид отдавна е минал границата на нормалното човешкото поведение. В досието му (описано подробно в Библията) ще открием масови убийства, гавра с трупове, лъжи, хомосекс и още много др. справка: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41559) И детето, което се е родило ще бъде свидетелство за срамните дела на Давид. ЗАТОВА ТО ТРЯБВА ДА УМРЕ. И не някой друг, а Йехова лично го утрепва, да заличи срама.

С това историята не свършва. Давид решава да се помоли за детето, да пости, но детето умира. И ето какво става после:

18. И на седмия ден детето умря. И слугите на Давида се бояха да му явят, че детето бе умряло, защото думаха: Ето, докато детето бе още живо говорехме му, и той не слушаше думите ни; колко, прочее, ще се измъчва, ако му кажем, че детето е умряло!

19. Но Давид, като видя че слугите му шепнеха помежду си, разбра, че бе умряло детето; затова Давид каза на слугите си: Умря ли детето? А те рекоха: Умря.

20. Тогава Давид стана от земята, уми се и се помаза, и като промени дрехите си, влезе в Господния дом та се поклони. После дойде у дома си; и, понеже поиска, сложиха пред него хляб, и той яде.

21. А слугите му му казаха: Що е това, което ти стори? Ти пости и плака за детето, докато беше живо; а като умря детето, ти стана и яде хляб!

22. А той рече: Докато детето беше още живо, постих и плаках, защото си рекох: Кой знае? може Бог да ми покаже милост, и детето да остане живо.

23. Но сега то умря. Защо да постя? Мога ли да го върна надире? Аз ще ида при него, а то няма да се върне при мене.

Виждаме истинската същност на Давид. А след като се наяжда,

24. След това, Давид утеши жена си Витсавее, и влезе при нея та лежа с нея;

Та значи да видим отново какво става. Детето умира. Давид се измива, НАЯЖДА СЕ, за удивление на слугите, веднага след това ПРАВИ СЕКС с вдовицата на Урия, когото по-рано е убил. НО за да е удоволствието на Давида пълно липсва нещо. И Библията в същата глава допълва с ясно пояснение списъка на "великите дела на Давид":

29. Затова Давид събра всичките люде та отиде в Рава, би се против нея, и я завладя.

30. И взе от главата на царя им короната му, която тежеше един златен талант, и бе украсена със скъпоценни камъни; и положиха я на главата на Давида. И той изнесе из града твърде много користи.

31. Изведе и людете, които бяха в него, та ги тури под триони и под железни дикани и под железни брадви, и преведе ги през пещта за тухли; и така постъпи с всички градове на амонците. Тогава Давид се върна с всичките люде в Ерусалим.

Та нека отново да видим какво пише в Библията в прав текст за делата на Давид:

ДЕТЕТО УМИРА, ПОСЛЕ ДАВИД СЕ НАЯЖДА, ПРАВИ СЕКС С ВДОВИЦАТА НА УБИТИЯ ОТ НЕГО УРИЯ, ПОСЛЕ ЗАВЛАДВА ЕДИН ГРАД, РАЗГРАБВА ГО и не стига и това, та жителите на града са РЯЗАНИ С ЖЕЛЕЗНИ ТРИОНИ ОТ НЕГО, ПОСИЧАНИ С БРАДВИ И ИЗГАРЯНИ В ПЕЩИ!!! И за да не остане никакво съмнение в читателите, Библията казва че Давид: "постъпи така с всички градове на амонците"

ЕВАЛА. Истински служител на БОГА. Или по скоро на САТАНАТА. Нека всеки прецени сам

Редактирано от salim (преглед на промените)

Alesys, виждам че си запознат с историята за Давид и хетееца Урия, обаче убеден съм че не си я прочел в Библията, а в някоя книжка, която говори за това което пише в Библията.

В 10-те заповеди няма текст: Ако ти съгрешиш, за наказание ще умре невинното ти дете. НЯМА ТАКОВА НЕЩО в 10-те заповеди.

Обаче виж - на грешника Давид, Бог му простил, затова ДЕТЕТО му трябва ДА УМРЕ. В новия Завет помним кой избива невинни младенци - Ирод, зашото се страхува. Тук историята не е по-различна, но страха е от друго. Ето защо трябва да умре детето:

2 Царе 12 глава

С това историята не свършва. Давид решава да се помоли за детето, да пости, но детето умира. И ето какво става после:

Виждаме истинската същност на Давид. А след като се наяжда,

Та значи да видим отново какво става. Детето умира. Давид се измива, НАЯЖДА СЕ, за удивление на слугите, веднага след това ПРАВИ СЕКС с вдовицата на Урия, когото по-рано е убил. НО за да е удоволствието на Давида пълно липсва нещо. И Библията в същата глава допълва с ясно пояснение списъка на "великите дела на Давид":

Та нека отново да видим какво пише в Библията в прав текст за делата на Давид:

ДЕТЕТО УМИРА, ПОСЛЕ ДАВИД СЕ НАЯЖДА, ПРАВИ СЕКС С ВДОВИЦАТА НА УБИТИЯ ОТ НЕГО УРИЯ, ПОСЛЕ ЗАВЛАДВА ЕДИН ГРАД, РАЗГРАБВА ГО и не стига и това, та жителите на града са РЯЗАНИ С ЖЕЛЕЗНИ ТРИОНИ ОТ НЕГО, ПОСИЧАНИ С БРАДВИ И ИЗГАРЯНИ В ПЕЩИ!!! И за да не остане никакво съмнение в читателите, Библията казва че Давид: "постъпи така с всички градове на амонците"

ЕВАЛА. Истински служител на БОГА. Или по скоро на САТАНАТА. Нека всеки прецени сам

Виж сега Салим.Възпирай се да пишеш подобни дивотии.Ето опровержението им.

Откровение 22:16

Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда.

И според Исус се гордее като корен и потомък на поклонник на сатаната ли?

Овреме да въздържаш душа си от подобни мерзости!

Първо се чете,после се пита ако не си разбрал нещо.А последното нещо което трябва да върши човек на този свят е да обвинява някого без доказателства.И не бързай с постовете си,а помисли.Каквото и да е свършил Давид теб никой няма да те пита за неговите дела.

Но за тези ти писания ще бъдеш питан!

И кълна се в Аллах това предупреждение ти го отправям за твое добро.Ако искаш послушай ме,ако не искаш недей.

Нито аз,нито ти,нито някой друг струваме и десета било от Давид,било от Авраам,било от Мойсей,било от който и да е пророк.

Те са от ония,чието място в Рая е сигурно,за разлика от нас.Ние можем само да се надяваме и молим Всевишния за неговата милост.Върши онова,което Бога е наредил да се върши като добро на земята,а за останалото се уповавай нему.

Виж сега Салим.Възпирай се да пишеш подобни дивотии.Ето опровержението им.

Откровение 22:16

Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда.

И според Исус се гордее като корен и потомък на поклонник на сатаната ли?

Цитираш Откровението. Хубаво. Дали знаеш обаче кой го е написал? Едва ли. Още когато е съставяна Библията, много от църковните отци са били против това Откровението да бъде включено. ЗАЩО ЛИ?

Ами защото и днес категорично е доказано, че автора на Окровението и автора на Евангелие от Йоан за две различни лица. Т.е откровението не е писано от ап.Йоан. Откровението е гностическо писание, представлявашо интересна смесица от пророчества от Стария завет, пренаписани в светлината на евангелията и историческите събития от 1 век, и допълнени от въображението на автора. Има достатъчно информация в Интернет по въпроса, който се интересува, може да я намери.

Пък и ти бадр, нали твърдеше, че Стария завет бил нещо изкривен от юдеите, пък сега изведнъж взе да защитаваш написаното в Стария завет, с позовавания на Откровението. По последователно беше да кажеш че някой юдеин нарочно е изкарал Давид такъв изверг, за да може после да дойде Мохамед и да изправи Писанията, като даде непогрешимия КОРАН

Цитираш Откровението. Хубаво. Дали знаеш обаче кой го е написал? Едва ли. Още когато е съставяна Библията, много от църковните отци са били против това Откровението да бъде включено. ЗАЩО ЛИ?

Ами защото и днес категорично е доказано, че автора на Окровението и автора на Евангелие от Йоан за две различни лица. Т.е откровението не е писано от ап.Йоан. Откровението е гностическо писание, представлявашо интересна смесица от пророчества от Стария завет, пренаписани в светлината на евангелията и историческите събития от 1 век, и допълнени от въображението на автора. Има достатъчно информация в Интернет по въпроса, който се интересува, може да я намери.

Пък и ти бадр, нали твърдеше, че Стария завет бил нещо изкривен от юдеите, пък сега изведнъж взе да защитаваш написаното в Стария завет, с позовавания на Откровението. По последователно беше да кажеш че някой юдеин нарочно е изкарал Давид такъв изверг, за да може после да дойде Мохамед и да изправи Писанията, като даде непогрешимия КОРАН

Виж не защитавам написаното в Стария завет.Защитавам пророците от това което ти им приписваш.И да нарочно цитирах откровението именно защото някои от църковните отци са били против това Откровението да бъде включено.По този начин те принудих да признаеш и необходимостта от предание.И ето ти се мотивираш с него.Сега обаче ще цитирам нещо друго

и то не от откровението на Йоан.

Марк 12:36

Сам Давид каза чрез Светия Дух: - "Рече Господ на Моя Господ; Седи отдясно Ми, Докле положа враговете Ти за Твое подножие".

Излиза че поклонника на сатана говори чрез светия дух.Така ли?

И именно пради това,че има спорове и разногласия относно библейските текстове не следва да извеждаш небивала греховност на пророците.Въздържането от глаголстване в случая е по-доброто.И те помолих да не бързаш,а да помислиш.И те съветвам пак.Помисли!

Хайде да те питам - Ако грешиш Бог ще те накаже ли задето пишеш тези неща? И аз ако греша в моята теза и ти излезеш прав ще ме накаже ли Бог?

Ако искаш ще дам и друг цитат.Размисли,па каквото решиш.Ти отговаряш за онова което вършиш.

Бадр,

Пуснах един пост озаглавен: Разрушаването на ада и възстановяването му

В него са отговорите на всички въпроси, които имаш към мен.

А аз имам само един въпрос към теб, надявам се да отговориш. Видя какво е писано в Библията за делата на Давид. Казваш Стария завет не е истинен, преиначен, пророците били праведни, според Корана.

Знаем, че юдеите четат всички зверства на Давид описани в Тората с най-малки подробности. И после го имат за втори след бога едва ли не, всеки втори в Израел се казва или Давид или е с фамилия Давидов. При все, че виждаме какви зверства е извършил. Ако си забрави ще припомня: "Изведе и людете, които бяха в него, та ги тури под триони и под железни дикани и под железни брадви, и преведе ги през пещта за тухли; и така постъпи с всички градове на амонците"

Хитлер бледнее пред тези зверства. Ей на това му се вика геноцид в наше време.

Та този текст се е запазил над 2500-3000 години непроменен. Ако някой е написал тези измислици нарочно (както ти твърдиш), за да изкара Давид изверг, защо после някой друг мъдър рави не го е махнал това измисленото и да представи отново Давид като праведен и непорочен?

Бадр,

Пуснах един пост озаглавен: Разрушаването на ада и възстановяването му

В него са отговорите на всички въпроси, които имаш към мен.

А аз имам само един въпрос към теб, надявам се да отговориш. Видя какво е писано в Библията за делата на Давид. Казваш Стария завет не е истинен, преиначен, пророците били праведни, според Корана.

Знаем, че юдеите четат всички зверства на Давид описани в Тората с най-малки подробности. И после го имат за втори след бога едва ли не, всеки втори в Израел се казва или Давид или е с фамилия Давидов. При все, че виждаме какви зверства е извършил. Ако си забрави ще припомня: "Изведе и людете, които бяха в него, та ги тури под триони и под железни дикани и под железни брадви, и преведе ги през пещта за тухли; и така постъпи с всички градове на амонците"

Хитлер бледнее пред тези зверства. Ей на това му се вика геноцид в наше време.

Та този текст се е запазил над 2500-3000 години непроменен. Ако някой е написал тези измислици нарочно (както ти твърдиш), за да изкара Давид изверг, защо после някой друг мъдър рави не го е махнал това измисленото и да представи отново Давид като праведен и непорочен?

Салим аз не мога да отговарям заради някой равин.И погледни въпроса който зададох

Сам Давид каза чрез Светия Дух: - "Рече Господ на Моя Господ; Седи отдясно Ми, Докле положа враговете Ти за Твое подножие".

Как става тази работа според теб? Човека който е по-долу от Хитлер да говори чрез Светия Дух.

А за Толстой нали няма да ме караш да ти правя анализ.

Alesys искам да те попитам защо Исус трябва да умре за да ни бъдат опростени греховете?Лечението за греха няма?Ако имаш впредвид,че ние хора през живота си,колкото и да се пазиме извършваме грехове съм сагласен,но приемането на разкаянието от Бог заличава греха ни.Тоест Бог както е било преди Исус е прощавал на онези,които е сметнал,че заслужават прошката Му.Казвате,че "греха в Исус е мъртъв" аз го тълкувам,че трябва да се следва учението на Исус,тоест да вярваме в Бог.Това по нищо не се различава от това,което се е проповядвало от пророците преди него.Другият вариянт е много противоречив,тоест Бог изпрати Бог(казвам го така защото в християнството въпреки,че се представя в три лица и едновременно се твърди,че е единосъщен)за да умре от хората,за да може да се изкупи греха от тях?От кога на Бог му е трудно да прощава и трябва да се изявява,като мъченик на земята?Смисъл?Не е ли Бог всемогъщ?Как ще коментираш и това,че Исус казва,че незнае кога е Съдния ден,тоест само Бог знае?Тук има явно противоречие с твърдението,че Исус е бог.Интересно ми е как също Сатаната е решил да изкушава Бог и то със пари и власт(представено като земното царство)?Глупаво е да се твърди,че Сатаната ще изкушава Бог с нещо,което си е негово.Сатаната изкушава единствено хората нали?Дори да си представим,че Бог слиза на земята като човек,то Неговата същност не се променя нали?Тогава място за изкушение тук също няма.Единия вяриянт е да се приеме,че Исус е човек като нас,а другия,че Сатаната никак не се е уплашил като видял Бог та решил ако мине номера да му даде нещо,което Бог е нямал?Какво мислиш по-тези въпроси?

Здрасти.

Да карам подред колкото мога.Исус умря за да може греха да умре с Него.Исус беше безгрешен.Отец възложи на него греха на всички хора и когато Исус умря, грехът умря с Него.Но Исус възкръсна и всеки, който вярва в Него може да живее възкресенския живот на Исус, свободен от грях, който един ден ще се изяви в пълнота.Няма как да живеем за Бога, ако не умрем за греха.Павел казва, считайте себе си мъртви към греха.Да го приемем за истина и да го вярваме.И живи към Бога в Исус Христос.Умираме за греха и оживяваме за Бога.Както Исус.Умира и възкръсва.В Посланието към Евреите пише: без вяра е невъзможно да се угоди на Бога.Дори в Стария Завет, това беше принципа и условието, което предизвикваше Божията милост и благословение.Авраам беше счетен за праведен, не защото беше самата святост, а защото повярва в Бога.И Писанието каза: Бог му го вмени за правда.И не е само той.И в Новия Завет имаме същия принцип: Който повярва, ще бъде спасен.Така изпрати Исус учениците Си.И нещо друго има.Бог познава сърцето на всеки човек.Той знае с какви мотиви, вяра или каквото и да е човек идва при Него.Когато например се казва че Ной придоби Господнето благоволение, това не значи, че Ной е направил нещо и е угодил на Бога.Това значи, че Бог е видял вяра в сърцето на този човек и именно вярата предизвика Неговото внимание.Има много примери в Стария Завет, които илюстрират принципа на вярата.В Новия Завет Исус казва:За Бога няма нищо невъзможно.И малко по нататък, всичко е възможно за този, който вярва.За това че Бог е изпратил Бог, мога да кажа следното.Ти си човек нали.Да предположим че имаш деца.Изпращайки твоето дете до магазина, ти не изпращаш кучето или котката, а част от себе си.Когато се говори за божествеността на Исус се има в предвид точно това, божествената същност.Той е различен от Святия Дух, но е от същото тесто дето се казва.Аз не знам, но няма никакво друго логично обяснение на спасението.То беше планирано от Бога и извършено от Него.Нямаше кой друг да се справи с това.За Исус се казва, че докато беше на Земята, Той се отказа от божествения си образ.Даже се казва, че прие образ на слуга.Исус питаше и други неща, присъщи за хората.Показваше незнание и питаше.Защото беше човек.Като човек, Той живеше по Божията воля.По волята на Своя Отец.Беше Му подчинен.Исус се съобразяваше напълно с това, което му казваше Баща Му.Ако Отец не е сметнал за необходимо да Му изяви кога ще се случи еди какво си, Исус съответно не го е знаел.Защото Той прие да бъде в това положение.На зависимост от Отец.И ни остави пример да живеем така.Той познаваше Баща Си, затова не се притесняваше за нищо.Исус остави Божествеността си.Ами как се ражда Исус?Чрез Святия Дух.Святия Дух зачева нещо божествено в Мария, защото самият Той е Бог.И се ражда Сина на Бога, безгрешен, не носещ наследството на Адам върху себе си.И умира грешник, но не заради своя грях, а заради нашия.Умира несправедливо, но по Божията воля, заради нас.Заместителна жертва.Трябваше ние да сме на Неговото място.

Бог е всемогъщ да, но Божията сила няма нищо общо с греха.Грехът е престъпление против Божията същност, святостта.Когато греха се появи на небето в Луцифер, първия грях беше гордост.И себеиздигане.Ще стана като Бога, си каза Луцифер.Той искаше да е първи, като Бога.Завиждаше му.Но нямаше в себе си, същността на Бога.Затова Бог го изхвърли.Бог не се страхува за трона си.Пише, че на тези които вярват в Него, Той ще даде да седнат с Него на Неговия престол.И в Новия Завет, ние сме насърчени да търсим святостта, защото без нея, никой няма да види Бога.Святостта е нещото, което никъде не може да се види.Защото само Бог я притежава.Но без святост, никой няма да види Бога.

Сатана изкушаваше Исус с една определена цел: да го откъсне от Отец.Да го мотивира да извърши грях и така да прекъсне връзката си с Бога.Кога Исус изгуби връзката си с Бога?Малко преди да умре на кръстта.Той каза, Боже мой, Боже мой защо си ме оставил.Това не се беше случвало никога преди.Та, ако си Бог, накарай тези камъни да станат хлябове.Това какво е?Вземи нещата в свои ръце, докажи ми, че си Бог+ това си и гладен.Колко хора днес питат така?Направи това и ще ти повярвам.После, хвърли се от храма и ангелите ще те хванат.Че и Псалмите цитира.Ето, дявола знае Библията много по-добре от много хора.Той знае какво пише там и го цитира на Исус.И дяволът го приемаше за истина.Той знаеше, че ако Исус се хвърли, ангелите ще го хванат.Дяволът вярва в Библията.Но Исус не беше взел нещата в Свои ръце, а ги беше оставил на Отец.Той нямаше какво да доказва.Той го доказа, когато му беше времето.Последно, поклони ми се, защото аз съм господар на този свят.Дяволът парадираше с властта, открадната от човека.Тя не беше негова, той е открадна с измама.Но Исус не парадираше с това, че е Бог.Той показателно каза, на кого принадлежи единственото поклонение.Нещата, които Сатана предложи на Исус, имаха за цел да го откъснат от зависимостта му от Бога.И така да извърши грях.Крайния резултат на всеки грях е отделяне от Бога.Смърт.Сатана изкушаваше Исус като човек.Затова Исус е и човек, както и Бог.Но на Земята, Той беше човек, зависещ от Бога.И ето как дяволът чете евангелието.Ето как Библията се чете от много хора по подобен начин.Сатана незнаеше, че Исус беше мотивиран да върши това, което му казва Отец.Той можеше да скочи от храма, да направи камъните на хляб, но това не беше в плана на Отец.Сатана искаше да го предизвика към самостоятелни действия.Когато беше нужно, Исус направи хляб, когато трябваше, ходи по водата, когато трябваше да умре несправедливо, не се спря.Ето, това е.Не правеше хлябове под път и над път, нито винаги ходеше по езерото.Той правеше само това, което Отец му кажеше.Съжалявам, стана пак много дълго, но до това аз съм стигнал.В Откровенито на Йоан пише, че Сатана клевети християните ден и нощ пред Бога.Логичния въпрос е, защо Бог го търпи, а не го изхвърли?Защото Бог е справедлив и милостив.Той няма да накаже Сатана, а да пожали хората.Всеки , който върши грях, заслужава смърт.Помисли, колко хора не отговарят на това условие.Не се казва, всеки кйто извърши грях, а който върши.Продължително действие.Живееш по този начин.Бог наказва Сатана, защо?Защото е грешник.Да накаже ли с него и всички хора, които са грешници?Иначе няма да е справедливо.

P.S.Salim, книжката, която аз чета и за което съм обвиняван в тесногръдие от уважаемите съфорумци, се казва Библия.

Салим аз не мога да отговарям заради някой равин.И погледни въпроса който зададох

Как става тази работа според теб? Човека който е по-долу от Хитлер да говори чрез Светия Дух.

А за Толстой нали няма да ме караш да ти правя анализ.

БАДР,

Толстой си е за четене, Око който има нека види.

Ще ти отговоря, но ти първо ми кажи, да не би да си приел Учението за Троицата (Отец, Син и Свети Дух). В Корана доколкото знам Аллах лично го отрича Учението за Троицата?

И доколкото разбрах от полуотговора ти: "аз не мога да отговарям заради някой равин.", искаш да кажеш че равините са си писали в Тората каквото им скимне така ли?

----------------------------------------

P.S.Salim, книжката, която аз чета и за което съм обвиняван в тесногръдие от уважаемите съфорумци, се казва Библия.

ОК, извинявай alesys, ако съм те подценил. Но държа да ми отговориш на поста по-горе за делата на Давид. Какво е твоето обяснение, за всичко сторено от Давид в глава 12 на Втора книга на царете?

Ще ти отговоря, но ти първо ми кажи, да не би да си приел Учението за Троицата (Отец, Син и Свети Дух). В Корана доколкото знам Аллах лично го отрича Учението за Троицата?

И доколкото разбрах от полуотговора ти: "аз не мога да отговарям заради някой равин.", искаш да кажеш че равините са си писали в Тората каквото им скимне така ли?

Аз да съм приел учението за троицата ли? - Това няма как да стане.

Просто ти посочвам противоречие м/у твоята теза и библията.А цял отговор вместо равин не мога да ти дам.Така,че ще трябва да се задоволиш с този полуотговор.Друг ако може нека да ти даде отговор за мотивите на равините.

А никъде не съм казал,че Толстой не е за четене.Но темата е за библията.При всичкото ми уважение към Толстой не мисля,че има отношение към темата.

БАДР,

----------------------------------------

ОК, извинявай alesys, ако съм те подценил. Но държа да ми отговориш на поста по-горе за делата на Давид. Какво е твоето обяснение, за всичко сторено от Давид в глава 12 на Втора книга на царете?

Няма за какво да се извиняваш, няма никой обиден :wors:.Мдаа, Давид беше човек според сърцето на Бога, но това съвесм не значи, че беше безгрешен.Случката с Витсавее е показателна.Но показателно е и че Давид се разкая и призна, че е сбъркал.Това не омаломожава греха му и за това свидететелства, че детето му умря.Защо свързваш 10-те заповеди с това?Десетте заповеди са един вид Конституция, от която произлизат други законови норми и правила.Е, Давид конкретно наруши 10-та заповед.Но забелязал ли си, заповедите не съдържат наказания.Наказанията за развити в законовите норми описани в книгите Изход и Левит.Така че няма такова нещо, като съгрешаваш и детето ти да умира непременно.Детето в конкретния случай умря, защото Бог така каза.Той го прибра при Себе Си.Това беше наказанието на Давид.Давид пости седем дни за детето си и се моли.Но Бог не го послуша.Защото детето беше причина за хулене на Божието име.Всички знаеха кой е Давид и как се държи за Бога.Какъв срам само.Историята на Давид идва да ни покаже и колко е важно човек в позиция на власт да е праведен.Давид разгроми Амонците във война, която беше започнала преди изобщо да види Витсавее.Той пожела жената на един от приближените си.Взе я, спа с нея, мисля си, че се е влюбил, после се опита да се измъкне от положението като разбра че е бременна, но не стана.Влезе в сила план "Б" с убийството на Урия.Урия умря и жена му го оплака.Давид я взе при себе си и я утеши.После спа с нея отново.Оттам си мисля, че се е влюбил.Той не я захвърли.Но той извърши грях и това не остана скрито от Бога.Бог му изпраща Натан.Натан идва с притча и предизвиква справедливостта на Давид и собствените му морални ценности.Давид се възмущава от притчата, но Натан го заковава със истината.Давид казва:Съгреших Господу.Но грехът в факт и плода от греха също.Бог му прощава, но детето умира.Враговете.Давидовите врагове са филистимците и амонците.Но също и Господните.Те използват всеки случай на слабост в управлението на Израел, за да нанасят поражения и да грабят народа.Те са тия, които Израилтяните влизащи в Обещаната земя оставиха, въпреки изричната Божия заповед.Бог беше произнесъл осъждение над тези народи.Това никога не се е променяло.Те са противници на Израел и на Бога на Израел.Във войната, която Давид води насреща са Амонците.Бог заповяда на Мойсей заличаването на тези народи от Земята.Защото те щяха да се смесят с народа на Израел и да го направят да греши, с което да прекъснат връзката им с Бога.Тези народи не приемаха да се оставят от греховете си.Но това не стана и стана това, от което Бог искаше да ги предпази.И последствията са написани достатъчно ясно.Това беше малко отклонение.Сега, Давид лично отива на бойното поле и извършва някаква касапница със жителите на градовете, които превзема.Не му ръкопляскам затова.Геноцид?Както искаш го наречи.Аз лично незнам защо така е постъпил.Този човек в по-голямата част от живота си, следваше в Бога, вкл. и във войните, които водеше.Той е пример затова, че изпълняваше Божията воля, без да пита дали е правилно или не.Като Авраам например.Вземи сина си и иди го заколи еди къде си.Въобще не се замисли, стана рано, взе сина си, ножа, дървата и тръгна.Знаем историята.Давид беше същия.Това можем да видим в Него и това да вземем за пример.И друго, не можем да съдим Давид според съвременната ценноста система и принципи.Това е било преди 3 хиляди години.Що за обичай да убиеш 200 мъже да ги обрежеш и да занесеш тези кожи като някакъв дар или доказателство.Но е съществувало.Сега ни се струва тъпо или гавра, но тогава не е било така.А не може да се каже, че съвременната цивилизация е нещо много напред в морално и етично отношение, за да си позволим да съдим човек живял преди три хиляди години.Дали е извършвал геноцид или добро дело за народа си, това от човешка гледна точка е относително, кое е по-вярно.Но от Божия?Ако Израел бяха унищожили ония народи, нямаше да станат "тръне и бодли в ребрата им".И щяха да си спестят мнооого проблеми.

Alesys избиването на 200 човека не е никак въпрос на обичай(освен ако не е свързано с идолопоклоничество,сатанисти) и не на последно място противоречи на 100% с Божията вяра.Както ясно се изразява в случая Библията повод затова е било желанието на Давид да бъде царски зет.Извършеното престъпление и мотив описан в Библията е толкова анти-хуманно,че ситуацията с Урия бледнее.Твърдиш ли,че постъпката на Давид и неговия мотив са Божие предписание или наставление?Според мен нещата далеч не опират до баналната и не намясто използвана фраза "делата му бяха според Бог-а".Първо,както и salim с други примери показа,то ако се доверим,че Библията казва истината,Давид е представен като закоревял престъпник меко казано.Взимайки впредвид,че Бог не ни учи на подобни деяния и факта,че дори и самата църква вече незнае доколко Божието слово се е запазило в Библията,то съвсем отговорно твърдя,че описаните ситуации са художествена измислица или са изопачени и пропуснати факти,които ще хвърлят съвсем друга светлина.Давид не е безгрешен,но това никак не доказва,че е извършил описаните неща.

Редактирано от Arsen (преглед на промените)

Alesys избиването на 200 човека не е никак въпрос на обичай(освен ако не е свързано с идолопоклоничество,сатанисти) и не на последно място противоречи на 100% с Божията вяра.Както ясно се изразява в случая Библията повод затова е било желанието на Давид да бъде царски зет.Извършеното престъпление и мотив описан в Библията е толкова анти-хуманно,че ситуацията с Урия бледнее.Твърдиш ли,че постъпката на Давид и неговия мотив са Божие предписание или наставление?Според мен нещата далеч не опират до баналната и не намясто използвана фраза "делата му бяха според Бог-а".Първо,както и salim с други примери показа,то ако се доверим,че Библията казва истината,Давид е представен като закоревял престъпник меко казано.Взимайки впредвид,че Бог не ни учи на подобни деяния и факта,че дори и самата църква вече незнае доколко Божието слово се е запазило в Библията,то съвсем отговорно твърдя,че описаните ситуации са художествена измислица или са изопачени и пропуснати факти,които ще хвърлят съвсем друга светлина.Давид не е безгрешен,но това никак не доказва,че е извършил описаните неща.

Ааа, извършил ги е, можеш да си сигурен.Престъпник, да, може би е така според нашето хуманно общество.Ами изискването за да бъде царски зет беше на Саул, не на Давид.Давид искаше да е царски зет, Саул искаше 100 краекожия за отмъщение.И за да постави на Давид клопка пък беше истинския мотив.Давид , предвид на желанието да се ожени за царската дъщеря, трябваше ли да откаже да убие 100 мъже?Тогава всички щяха да му се смеят и да стане за срам.Май не е имал много голям избор.Не пише, че Бог го е мотивирал затова, нито че Бог удобрява постъпката му.Когато Давид бягаше от Саул, при него се събраха всичките разбойници и отрепки в Израел.По-късно, те станаха елитната гвардия на царя.А не само Давид е показан като закоравял престъпник, я виж Исус Навиев например.Ами самият Господ?Нали Той дава указанията кой и как да се изтреби.Излиза че Бог е най-антихуманната личност в Библията.Пък се жертва за нас от друга страна.Е?

Ааа, извършил ги е, можеш да си сигурен.Престъпник, да, може би е така според нашето хуманно общество.Ами изискването за да бъде царски зет беше на Саул, не на Давид.Давид искаше да е царски зет, Саул искаше 100 краекожия за отмъщение.И за да постави на Давид клопка пък беше истинския мотив.Давид , предвид на желанието да се ожени за царската дъщеря, трябваше ли да откаже да убие 100 мъже?Тогава всички щяха да му се смеят и да стане за срам.Май не е имал много голям избор.Не пише, че Бог го е мотивирал затова, нито че Бог удобрява постъпката му.Когато Давид бягаше от Саул, при него се събраха всичките разбойници и отрепки в Израел.По-късно, те станаха елитната гвардия на царя.А не само Давид е показан като закоравял престъпник, я виж Исус Навиев например.Ами самият Господ?Нали Той дава указанията кой и как да се изтреби.Излиза че Бог е най-антихуманната личност в Библията.Пък се жертва за нас от друга страна.Е?

Alesys, в разсъжденията си почти стигна до истината...

Наистина Давид е показан като закоравял престъпник, също и Исус Навиев, но и други "герои" от Стария завет... Същото е и с този който ги ръководи - Йехова ревнивия бог.

Той няма нищо общо с Бога от Новия завет, за който Йоан казва "БОГ Е ЛЮБОВ"

Помисли върху това. Нали знаем, че Бог не се променя. Как така Бог става от "бог" касапин, в БОГ КОЙТО Е ЛЮБОВ. Да не бъде!

Същността на Бога е неизменна през милиардите години и епохи. НИМА БОГ НЕ ОБИЧА ВСИЧКИ КОИТО Е СЪЗДАЛ? Защо тогава е този "избран" уж от Бога народ, и геноцида който се извършва над всички останали народи и пленена. Че тях кой ги е създал, дявола ли. Ти ако имаш 10 деца, няма ли да обичаш всички? Или ще насъскаш едните срещу другите, да се изтребят?

Същността на Бога е неизменна през милиардите години и епохи. НИМА БОГ НЕ ОБИЧА ВСИЧКИ КОИТО Е СЪЗДАЛ? Защо тогава е този "избран" уж от Бога народ, и геноцида който се извършва над всички останали народи и пленена. Че тях кой ги е създал, дявола ли. Ти ако имаш 10 деца, няма ли да обичаш всички? Или ще насъскаш едните срещу другите, да се изтребят?

Хех няма равенство за всички нито в сарият нито в новият завет. Дори за Исус се казва че обичаше един от учениците си повече, същият този Йоан който казва че Бог е любов....

...то съвсем отговорно твърдя,че описаните ситуации са художествена измислица или са изопачени и пропуснати факти,които ще хвърлят съвсем друга светлина.Давид не е безгрешен,но това никак не доказва,че е извършил описаните неща.

Може би да, а може би не. Липсата на други данни за "великия" завоевател не е ли малко странно? Според някои хипотези библейските събития са се случили далече от съвременна Палестина...

Дори за Исус се казва че обичаше един от учениците си повече...

И кой го казва това?

Alesys, в разсъжденията си почти стигна до истината...

Наистина Давид е показан като закоравял престъпник, също и Исус Навиев, но и други "герои" от Стария завет... Същото е и с този който ги ръководи - Йехова ревнивия бог.

Той няма нищо общо с Бога от Новия завет, за който Йоан казва "БОГ Е ЛЮБОВ"

Помисли върху това. Нали знаем, че Бог не се променя. Как така Бог става от "бог" касапин, в БОГ КОЙТО Е ЛЮБОВ. Да не бъде!

Да, Бог трябва да се е разделил.Бог не е касапин, но човек е упорит грешник.Бог винаги дава шанс, дори на тези, които не го познават и не са чували твърде за Него.Пак ще кажа за Ниневия, далеч е от Израел.Но в съседство с Израел, имаше народи, които виждаха и чуваха всичко, което става в Израел.Те знаеха за Израилевия Бог.И въпреки това бяха противници и неприятели и то срещу Бога.Филистимците плениха ковчега на Завета и искаха да се поругаят с това.Но с Бога шеги няма.Бог и в Стария Завет показваше милост, на всеки, който желаеше да се възползва.Стана дума за цар Манасий.И само той ли?Как Бог на едни може да прощава, а други да унищожава.Защото едните молят за милост и я получават, а другите упорито вървят по своя си път и в крайна сметка получават справедливо възмездие.Божиите дела с Израел имаха за цел да покажат на целият свят, истинския Бог.Бог, Който е многомилостив и дълготърпелив и т.н.Така е описан Бог в Стария Завет.Как казваш, там Той е някакво чудовище, а в Новия е някой друг.Бог говори например за мерзостта на Амонците.Тяхното Божество Моллох.Медна стауя, куха отвътре, в която са запалвали огън и когато се нажежи добре са принасяли в жертва малко бебе, полагайки го в протегнатите напред ръце.Това е било чудовищно, а не това, че Бог е наредил тези изроди да се избият, понеже отказват да се оставят от тези си практики.Да, Бог е създал всички хора, но Бог искаше тези, които създаде да останат с Него и да живеят с Него.Но те предпочетоха да тръгнат по собствен път.Той ги отведе до суета и смърт.Аз лично имам две деца.Но ако едното замине за Америка, аз вече нямам много възможност да му сторя добро, въпреки че го обичам.Бог обаче прокара мост до Америка, нещо което беше невъзможно.Не разбирате ли, ние сме изгубени, нашият грях ни разделя от Бога.Бог иска да ни благослови, но не може, защото Той не благославя греха, а правдата.Греховете, извършени в Стария Завет, както и в Новия, са истинската причина за всички нещастия и проблеми, не Бог.Прекрасно знам, че Сатана иска да очерни Бога и да го представи като изрод.Но Бог е праведен.Кой може да Му каже, какво правиш?Посланието към Римляните, там се дискутира това.Исус каза, кой от вас ме обвинява в грях?И всички мълчаха.Не можем да обвиним Бога за това, което прави.Защото Той не го прави, мотивиран от грях.Защото то в крайна сметка, е добро.Да, Бог е ревнив.Също като мен.Обичам съседите си.Но ако някой легне с жена ми или я изнасили, тежко му.Обичам ги, да.Но повече обичам жена си.И никаква толерантност и любов няма да ме спрат да се разправя със виновника.Капиш?Бог има хора, които са близки на сърцето Му.И други, които са по-далеч.И такива, които не са чували за Него.Всички са Божии създания.Именно заради това, Бог се жертва.Но Бог с едните си говори, както аз с жена ми.С другите е на -здравей, здрасти, както аз със съседите.С третите само се разминава по улицата, както и аз.Всички за равни, но не всички за равнопоставени.Мисля, бях ясен.Бог в Новия Завет уби двама души за две секунди заради една нищо и никаква лъжа.Научете какво значи това, страх от Бога, и ще имате отговорите на голяма част от въпросите си.И ще бъдете мъдри.

• 2 седмици по-късно...

Изтрих предишния пост,защото общуването помежду ни никак не е улеснено по-този начин.Alesys,Sithrow и др. за да има разбиране и опознаване трябва да общуваме и да променим някой неща.Досега общуването ни бе изразено главно нападки един срещу друг,без значение кой е започнал,тоест не обвинявам никого.Затова предлагам вместо да гледаме все от страната,която не ни харесва в другия или не разбираме да обърним внимание на други страни.Да говорим за доброто,щастието и различни правни отношения.Да разгледаме различни социални и правни проблеми и т.н.Имам следните въпроси какво означава според вас и християнството да живееш според Бог-а?Какво мислите съгласно вярата ви,относно замърсяването на околната среда,наркотиците,алкохола,свинското месо ?Какво означава толерантността за вас какви са нейните граници и т.н.Съгласно вярата ви и Библията.Няма да ви натоварвам с много въпроси затова тези засега.Надявам се ако имате въпроси относно исляма също ще попитате дори да изглеждат елементарни на пръв поглед.Мир на Вас!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.