Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Това си е моя компилация ;)

Знам, че влиза в разнобой с канони, но какво от туй. cool.gif

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

На мен точно на канони ми прилича, само различни и нови.

Затова помолих да бъдеш и по-детайлен - с известни обосновки.

Има и нещо друго - пак мое.

Сега съзнанието ни е обърнато "навън" и не вижда какво има "вътре". Преди второто създаване на чоловека сигурно е било обратно - виждали сме вътрешното, а сме били слепи за външното.

В този ред на мисли, спасението се състои в това да се взрем и видим вратата вътре в себе си. :P

Според мен възприятията сега са насочени навън, но съзнанието е навътре - аз-центрирано = всичко се отнася и асимилира като отношение към Аза.

Преди второто създаване, мисля, че не е било обратно, а е имало постоянен паритет между вътрешното и външното, за да се прави обмен на общата светлинност.

Зависи и от гледната точка, защото тогава общостта е била вътрешно присъща и така не е ясно душата брат/сестра по Живот дали е нещо външно, или вътрешно... Както това се отнася и за Абсолюта - той ли е малка частичка от Първоначалния ми микрокосмос, или обратно. Тук няма грешна позиция, но заблудата в постановката може да бъде във вътрешните отношения.

Същността Адамова е Отец, а Ева, дарът му нататъшен е свободната воля (свободна от събожественост).

.....................

Същността Адамова е Отец, а Ева, дарът му нататъшен е свободната воля (свободна от събожественост).

нещо не мога да те разбера-Ева ли е дарът му освобеоден от "събожественост"? :offtopic_s:

Точна така.

Жената в Стария завет е символ на волята.

Животните и растенията са качества.

Името е най-вътрешна същност.

Когато Бог решава да търси помощник на Адам, той му праща всички сътворени от Него животни, за да ги именова. Това ще рече, че Адам се е ползвал от качествата на Отеца си и е бил събожествен. Но както се казва - не се намира подходящ помощник. Тогава Бог вади реброто му за да направи жена - тоест воля, което не идва от Бог, а е лична, вътрешна, само спрямо Адам. Прабабата на егоцентризма...

Мисля, че се повтарям...

Според кого е това, на свой ред и аз да запитам

Според кого е това, на свой ред и аз да запитам

След като нищо друго не е казано,следва да е лично мнение.

Точна така.

Когато Бог решава да търси помощник на Адам, той му праща всички сътворени от Него животни, за да ги именова. Това ще рече, че Адам се е ползвал от качествата на Отеца си и е бил събожествен. Но както се казва - не се намира подходящ помощник. Тогава Бог вади реброто му за да направи жена - тоест воля, което не идва от Бог, а е лична, вътрешна, само спрямо Адам. Прабабата на егоцентризма...

Мисля, че се повтарям...

Това звучи доста смислено.Само тогава трябва да се уточни че Адам е символ на човека,тоест на мъжа и жената заедно ,а не общоприетото тълкуване че човек -това значи мъж.И оттам идват много неразбиране за същността на нещата.Даже на турски -адам значи мъж.Което си е доста егоцентрично .И може би затова мъжете са по склонни към да си следват прищевките на егото,погрешно смятайки ,че егото -това са те.

Лично мнение!Иначе тез качества на брой колкото животните и растенията,трябва да се загубили нейде по пътя.

Това е най великата книга,естесвено,че вярвам на всичко каквото е писано в Библията,защото това е самата истина и правия път,по който трябва да върви всеки Правослевен Християнин за да спаси душата си и да влезе в Царството Небесно,което е приготвил нашия Господ Бог Иисус Христос за всичи който спазват заповедите му.

Не знам дали да вярвам като цяло на текстовете в Библията , но много ме притеснява пророчеството за Антихриста и сегашното развитие на политиката в глобален план. За стремежа на правителствата да постават проследяващи чипове , за сега само в документите но като цяло намеренията са за имплантиране в човека. Моля споделете вашето мнение.

Не знам дали да вярвам като цяло на текстовете в Библията , но много ме притеснява пророчеството за Антихриста и сегашното развитие на политиката в глобален план. За стремежа на правителствата да постават проследяващи чипове , за сега само в документите но като цяло намеренията са за имплантиране в човека. Моля споделете вашето мнение.

Не се притеснявай,няма за какво....Поне не от текстовете в библията.Притеснявай се от тълкувателите им,ама не много... cool.gif

има тема точно за това -погледни темата "какво мислите за Антихриста" cool.gif

Който вярва в Господ,значи е доста заблуден.Господ за мен не е човек,не е същество а е материя,тази материя от която сме направени самите ние и всичко около нас и цялата ВСЕЛЕНА това за мен е Господ,другото са пълни простотии и категорично отхврлям църквата,нищо че съм христианин,не ходя на църква,не паля свещи и знам,че ГОСПОД е нещо по-могъщо от вселената и всичко останало,нещо което неможе да се обесни,но в никакъв случай е нещо,което МОЖЕ ДА СЕ ПИПНЕ,ВИДИ ИЛИ ПОЧУСТВА !!!

Да ти кажа честно, има от какво да се притесняваш.Политиката на Антихрист ще бъде насочена към тотален контрол и манипулация с финансовата система.Както пише, че никой няма да може да продава или купува, ако няма номер.Това ако не е контрол, здраве му кажи.А да ти кажа и за фалшивите пророци, които казват, всичко е наред, няма проблеми, не се стягай....Такива ще има много и много ще говорят и ще звучи убедително.Не вярвай.Гледай на Бога и чети Словото Му там си пише всичко.Ако не се държиш за Него, ще споделиш общата участ, а именно-да бъдеш измамен и излъган.Бог казва, че в последните дни хората ще отстъпят от моралните ценности и ще издигнат за мото егоизма и гордостта и вярата в себе си.Само се огледай и кажи, че това не се случва днес.Това го пише в Библията черно на бяло.И понеже в Библията единствено пише за Антихрист, чети я ако те интересува тази тема.

P.S.Конверсчо, какво си написал, сам не знаеш, а какво си искал да кажеш, само Господ знае.

Алесис, може би не е контрол, а дисциплина..?

Необходима за всяко едно общество.

Думата употребена там е : И принуждаваше, малки и големи..... Нямам нищо против дисциплината, така много липсаваща конкретно на нашето общество.Но тук иде реч за друго и то е, поставяне в отношение на зависимост, с цел контрол над всяка сфера над живота.Представяш ли си личност или организация, в ръцете на която е съсредоточен контролът над финансовите пазари, банкови мрежи и т.н.Контролът над финансовата система е контрол над всяка друга дейност.Казвам го и малко от професионална гледна точка.Антихрист ще е всичко друго, но не и глупак.Той много добре знае къде да се прицели, за да може да осъществи плановете си.Но това е друга тема и там е писано достатъчно.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

Битие 1:26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.

Битие 1:27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

Битие 1:28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.

Ако има някаква причина поради която човек е създаден, тя може да се види само в тези редове.

В Библията няма и най-блед намек за смисъла на човешкото съществуване.

Някои църковници биха ти цитирали:

Цитат:

Битие 2:5 А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше още поникнала; защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който да обработва земята;

с отговорът, че човек е създаден за да владее над земята (първа глава) и да обработва земята (горният стих от втора глава).

Въпросът за смисъла на човешкото съшествуване е УМЕН (произлизащ от УМА) въпрос.

Умните въпроси имат умни отговори, а логичните въпроси имат логичен отговор.

В подобен въпрос няма никаква логика, следователно няма и логичен отговор за него.

Библията няма инамек за принуждаване.А дисциплина е нужна.

Какво е основното и най-висше предназначение на човека ?

Основното и най-висше предназначение на човека е да прославя Бога ( 1 ) и пълноценно да се радва на присъствието Му, завинаги ( 2 )

1. Римл. 11:36; IКор. 10:31

2. Пс. 73:24 - 28 ; Йоан 17:21 - 23

Бог е това което търсим, от което се нуждаем съвсем елементарни нещица

Лбов,светлина, топлота това е. Както Исус казва който ме потърси ще ме намери,които почука ще му се отвори

Бог е единствен!Бог е незаменим!Как можете да не вярвате,като света в който живеете е направен от Бог,всичко е Негово творение,ние сме Негово Творение!Той ни обича толкова много,Неговата любов е безкрайна,няма друг,който да ни обича повече от Бог!!!Той пожертва единственото Си първородно дете-Исус Христос!Разпнаха Го на кръст,мъчиха Го,обиждаха Го!Но Той ги обичаше и посланието Му към народа беше ЛЮБОВ!Приемете Исус за свой Спасител и Изкупител на греховете!Обикнете Исус и ще се спасите!Защото сега живеем в последни времена и остава малко!Само Исус може да ни спаси!Вярвайте,обичайте се,молете се,обичайте най-вече Бог!Без вяра и без да се разкаете за всички грехове сте загубени!Бог да ви благолсови!Амин!

Бог е единствен!Бог е незаменим!Как можете да не вярвате,като света в който живеете е направен от Бог,всичко е Негово творение,ние сме Негово Творение!Той ни обича толкова много,Неговата любов е безкрайна,няма друг,който да ни обича повече от Бог!!!Той пожертва единственото Си първородно дете-Исус Христос!Разпнаха Го на кръст,мъчиха Го,обиждаха Го!Но Той ги обичаше и посланието Му към народа беше ЛЮБОВ!Приемете Исус за свой Спасител и Изкупител на греховете!Обикнете Исус и ще се спасите!Защото сега живеем в последни времена и остава малко!Само Исус може да ни спаси!Вярвайте,обичайте се,молете се,обичайте най-вече Бог!Без вяра и без да се разкаете за всички грехове сте загубени!Бог да ви благолсови!Амин!

Абсолютно си прав!

Точно така! Бог е един и Мохамед е неговия пророк !

И всички измислени от хората богове са Негови пошли карикатури...

Разбира се-аксиома е това :P

Човекът е ограничено същество и като такова всичко което измисля и рисува е ограничено и пошло, защото не можеш да изобразиш Абсолюта, без да си такъв.

А е карикатура, а не шарж, защото , за разлика от шаржа, който се прави със цел разсмиване,дружелюбна шега , карикатурата се опитва да изрази сериони неща.

Като поста по-горе, нали?

Абсолютно си прав!

Точно така! Бог е един и Мохамед е неговия пророк !

Първа Божия Заповед:

1."Аз съм Господ,Бог твой;ДА НЯМАШ ДРУГИ БОГОВЕ ОСВЕН МЕНЕ."

Първа Божия Заповед:

1."Аз съм Господ,Бог твой;ДА НЯМАШ ДРУГИ БОГОВЕ ОСВЕН МЕНЕ."

Да.

Нали и аз това казвам.

Бог е ЕДИН !

В резултат на хиляди години злоупотреба думата Бог е изпразнено от смисъл затворено понятие.

В такова не вярвам, к`во да правя сега. Повече вярвам на Ницше, че Бог бил някъде долу...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.