Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Библията - въпроси, отговори, тълкувания

Featured Replies

Мале, мале ,малеееееееееее.....

И аз тъй казвам...

Египет символизира старите основи.

... и някои други неща...

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 137,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е н

• Сестро, Докато търсиш в Библията, къде Исус е казаи - Аз съм Бог! - би ли ни запознала, според Исляма - Аллах една личнист ли е или Елохим - по своята същност съдържа в ли в себе си повече от една л

• мерси,Бог да ти дава само добро и да те възнагради за труда,амин! Много ми беше приятно да прочета хадисите. Мене обаче Християнството много ме засяга,защото съм била християнка Противно на по

Публикувани изображения

Всичко ми е предадено от Отца ми, трябва да се приема в смисъл, че:

Цитат:

Иоана 16:15 Всичко, що има Отец, е Мое

защото Синът е Единосъщ (Един и същ) с Отца.

Граници и разделения в разбиране и разстояния има в материалния свят.

В Духовният свят не съществуват граници и определения МОЕ и ТВОЕ.

Синът се ражда като Бог.

Синът е Бог.

Синът не е различен от Отца.

Има Йерархия, но няма ДЕЛЕНИЕ.

Има Първи, но няма ПОСЛЕДЕН.

Синът е Роден от Бога, но в Същността си не е различен от Него.

То е като да се сънуваш в две различни роли, но да се събудиш винаги ти, която си.

Двата образа живеят като тебе и са тебе, но ти си която си ги родила.

освен Отца, никой не познава Сина, но единадесет Ученици го познаха като Син Божи... защото бяха от Отца, и не бяха различни от Отца.

нито познава някой Отца, освен Синът и оня, комуто Синът би благоволил да Го открие.

Това винаги е било представяно от теолози и УМНИЦИ, като ДОКАЗАТЕЛСТВО че Исус е единственият видял Отца.

Има два отговора, не противоречащи си:

1) Цитат:

Иоана 14:8 Филип Му казва: Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е.

Иоана 14:9 Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?

Който е видял Синът, видял е и Отца.

2) Твърдението, че само Синът познава Отца може да се види още в думите на Исус:

Цитат:

Иоана 3:13 И никой не е възлязъл на небето, освен Тоя, Който е слязъл от небето, сиреч, Човешкият Син, Който е на небето.

Синът Божи не може да се роди на земята ако не е в плът, сиреч като Човешки Син.

Само този Човешки Син, който идва от небето, може да се върне обратно там.

И ако единадесетте Ученика познаха Исус, то те бидейки Единосъщни с Бога (понеже само Бог познава Сина), са Божии Синове, Които също са се върнали при Бога, и следователно са Го познавали, още преди да слезат на земята.

Бог има много Синове (и Дъщери), и това е казано от Павел:

Цитат:

Римляни 8:29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;

Само Синът може да открие образът на Отца на другите, защото Бидейки Единосъщен с Отца, Синът в Своя Образ изявява Отца.

Супер мила cool.gif !!! Ясни са ти нещата общо взето! Имаш много правилно мнение за нещата и си наясно с библията. НО!!! Има един които се е срещал с отца,сега явно не се сещаш, но аз ще те оставя да се сетиш, защото съм сигурен , че ако седнеш и прочетеш внимателно старият завет и по-точно "БИТИЕ" ще разбереш още много красоти за ОТЕЦ и ИСУС! Да двамата не са две различни, но се различават по застъпничество. Аз кава Исус след определен период ще ви изпратя утешителя т.е "Святият дух". Въпросът е от колко века е при нас хората тук на земята?

....... Исус е кавал така на Филип, за да разбере какъв е храктера на ОТЕЦ! Защото както каза ти те са едно исъщо, но......... единият е представител на нашата планета земата и ни представлява пред отца си! Същият е и адвокат, умрял за теб с идеята да те защити подобаващо като покаже раните си които още дълго време ще стоят там за да ни напомня на нас хората след време какво е направил за нас!

Искам да те поздравя за високият ти интелект и начетеност, определено си много добре информорана!!!

И аз тъй казвам...

Египет символизира старите основи.

... и някои други неща...

Египет символизира една много древна култура наречена още "Египтска"! Китайската династия или по-точно школа също е много древна и богата култура, Индийската също ,Гръцката и тя , та дори и нашата Българската е много богата! 13 века история и култура = Б-Я, нооооо! Какво е излезнало от Египет като религиозно и силно духовно освен, че Бог унищожава една здрава стъпила на основите си империя заради Еврейският народ! Като ми кажеш Египет се сещам за една заповед написана много точно в "БИТИЕ" "Да нямаш други богове освен МЕН" Сещаш ли се , че Бог е много ревнив, а в Египет имат богове за какво ли не..... и така на татък и т.н.т ...! Няма какво да ти обяснявам.! Та ти бъркаш културните богатства с религиозните и библеиски норми! Какво да ти кажа повече , мисли си каквото там си щеш, но те моля МЕН, поне се опитвай да не бъркаш култура и религия, това са две различни понятиа! И като понятия и като институции. !!! Не знаех, че има министър на религията :whist: !?

Редактирано от musicivus2001 (преглед на промените)

Хъм-м-м... Египет може и да е символ на една стара култура, но се надявам да е много по-широк и дълбок символ за повече хора. И най- добре е да не поставяме рамки и ограничения на символите. Защото така може да се окаже, че говорим всъщност само за своите си рамки.

Библията е събитийна символика. Египет е символ; еврейският народ е символ; дванайсетте апостоли, самаряните и т.н. са символи. Символът е Слово предзначено за Праатома на духовната Искра - непробудената неазова Божественост. Символът е сянката на Логоса във физическата сетивност, но не и рамка, и на всеки говори и въздейства индивидуално - според нивото на пробуденост.

Редактирано от Виктор_ (преглед на промените)

Ще се въздържа от коментари относно базите (или пълната им липса, което пак си е вид база) на някои наши реакции.

Коренът на думата "алхимия" е "Кем", което е едно от старите имена на Египет.

"От Египет повиках моя син"

Лелееее, липсва ти много информация относно библията, Египет и базите!!!!!!!!! :help:

Хъм-м-м... Египет може и да е символ на една стара култура, но се надявам да е много по-широк и дълбок символ за повече хора. И най- добре е да не поставяме рамки и ограничения на символите. Защото така може да се окаже, че говорим всъщност само за своите си рамки.

Приятел, Египет е културен символ на много държави, но за това рамка няма! За мен Египет е една дъжава като нашата, но Библията няма общо с чуждите богове и за това тя се отделя от тази рамка или просто пак казвам рамка няма! cool.gif

Библията е събитийна символика. Египет е символ; еврейският народ е символ; дванайсетте апостоли, самаряните и т.н. са символи. Символът е Слово предзначено за Праатома на духовната Искра - непробудената неазова Божественост. Символът е сянката на Логоса във физическата сетивност, но не и рамка, и на всеки говори и въздейства индивидуално - според нивото на пробуденост.

Никога Библията сама по себе си няма да бъде символ,защото тя е живата вода която получаваш докато я четеш! Нито пък Апостолите са символи, нито учениците му са такава!!! То тогава Христос трябва да е символ, но за радост НЕ Е! Символ можем да наречем кръста, като кръст който всеки носи, т.е проблемите житеиски и т.н.т, но не бъркай символистичното с Логоса или Физиката като понятия. cool.gif Моля те!!!!!!! ;)

Да си припомним какво беше жива вода. Ако имаш смъртоносни рани- първо те трябва да се наръсят с мъртва вода. После се пие жива вода.

И понеже съвременния човек не е жив, преди да пие жива вода сигурно раните му трябва с мъртва вода да се напръскат. Бе изобщо... Как ще се справим без Сивия вълк- не е ясно.

Впрочем, какво за вас е първата смърт и какво е втората (споменати в Библията) ?

Да си припомним какво беше жива вода. Ако имаш смъртоносни рани- първо те трябва да се наръсят с мъртва вода. После се пие жива вода.

И понеже съвременния човек не е жив, преди да пие жива вода сигурно раните му трябва с мъртва вода да се напръскат. Бе изобщо... Как ще се справим без Сивия вълк- не е ясно.

Впрочем, какво за вас е първата смърт и какво е втората (споменати в Библията) ?

biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif !!!

А за живата вода си прочети какво пише в Библията!!! Първата смърт това е кръщението ти във вода направен от специален човек които е най-близо да БОГ!!! След като се кръстиш се смята, че във водата или водният гроб остават старите ти навици и привички завинаги и така кръстен в СВЯИЯТ ДУХ, в теб умират старите навици и точно в това се изразява първата смърт, символно е!!!

biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif !!!

А за живата вода си прочети какво пише в Библията!!! Първата смърт това е кръщението ти във вода направен от специален човек които е най-близо да БОГ!!! След като се кръстиш се смята, че във водата или водният гроб остават старите ти навици и привички завинаги и така кръстен в СВЯИЯТ ДУХ, в теб умират старите навици и точно в това се изразява първата смърт, символно е!!!

Ами... за живата вода и мъртвата вода трябва да чета приказката за Иван царевич и Сивия вълк.

Ако оставянето на старите навици и привички (какво значи стари навици и привички за едно дете? За едно новородено? Кога ги е натрупало тези стари навици и привички) е първата смърт, какво значи втора?

Не ми изглеждат кръстените хора като хора, "умряли" за старите си навици и привички. Може и да са, но са се сдобили със съвсем същите...

Да, тук има дълбока символика (в идеята за двете смърти) обаче как да я разчетем... Musicivus, сигурно даваш това обяснение, което е достатъчно добро за теб. Но за мен то никак не е подходящо...

Ами... за живата вода и мъртвата вода трябва да чета приказката за Иван царевич и Сивия вълк.

Ако оставянето на старите навици и привички (какво значи стари навици и привички за едно дете? За едно новородено? Кога ги е натрупало тези стари навици и привички) е първата смърт, какво значи втора?

Не ми изглеждат кръстените хора като хора, "умряли" за старите си навици и привички. Може и да са, но са се сдобили със съвсем същите...

Да, тук има дълбока символика (в идеята за двете смърти) обаче как да я разчетем... Musicivus, сигурно даваш това обяснение, което е достатъчно добро за теб. Но за мен то никак не е подходящо...

Багира, няма смисъл да четеш Сивият вълк или Иван Царевич, простичко е и много лесничко за обяснение е. !Зависи от коя гледна точка поглеждаш "СМЪРТА'' Да децата ги кръщават още като малки и ненатрупали каквити и да е било навици (лоши черти на характера , които Бог определя като грях, нещото което най- много мрази БОГ)или привички (Пороци заради които после съжаляваме), но Исус говори за за водното кръщение , тогава и само тогава когато си осъзнал, че искаш да живееш живот подобен на Христовия!!! Тогава вече си голям и знаеш, че сам,но с БОГ можеш да се бориш срещу примките на Сатана или своите плътски желания! Избирайки кръщението ти избираш новият живот, а старият го оставяш в водният гроб където са те потопили! Така ти и Бог си създавате завет докато си жив!!! Той ще те променя според нуждите ти,а ти ще се променяш според неговите норми, това е заветът които сключваш с НЕГО и определяме като една смърт на стария ти живот , смърт наречена още Първа!!! Знам , прав си и то много прав за огромно съжаление!!! ;) Днес ние кръщаваме децата си без да осъзнаваме, че са извършаме нещо, което не е по библеиските норми! Според Библията, ти сам трябва да искаш, да желаеш да се промениш за новия живот , защото ако не го желаеш, то тогава твоите родители ти го налагат и от това спомен няма, за теб специално! Но хората така са приели нещата и знаят , че грях те не извършват , а правят добра на децата си които деца още сами посебеси са чисти поне да 6-стата си годинка, защото малките палавници не осъзнават какво е добро и какво не, такива каквито са били Адам и Ева!За това Багри днес има хора и аз познавам такива които се кръщават пак , но вече съзнателно и със силна вяра , а точно това е много важно за БОГ!!! На едно място Исус казва, че ако не си кръстен няма да наследиш Божието Царство и за това моите и твоите родители още когато сме били деца са бързали да се застраховат, за да не се случи виждашли най-лошото и за нас!!??? А истината е ,че ние с ТЕБ трябва сами да решим когато пораснем какво да правим с животът си и дали искаме да сме наследници на най-голямото царство! Затова е всичко това!!!За Пътвата смърт Библията ни дава и др.. информация!

Когато умрем ще ни погребът, ще спим до идването на ИСУС ХРИСТОС за втори път на тази земя за да ни съди!!!

А втората смърт е най- жестока, за нея сега не ми се говори!!! Смърт вечна без право на оправдание, смърт ЗАВИНАГИ или ЖИВОТ ЗАВИНАГИ! Надявам се първо да го прочетеш и после да го разбереш, няма какво да ти кажа повече по тази тема, зависи ти как приемаш нещата, но няма как да не ги приемеш така е записано и така го разбираш! cool.gifcool.gifcool.gif !!!

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Musicivus, ако Христос не се роди в теб приживе - няма възкръсване!

А за символите влагаме различен смисъл, което не е толкова важно, но все пак, под Символ разбирам: физическа изява на Духа, имаща за цел да пробуди неродения Христос в сърцето.

Багира е жена.

Редактирано от Виктор_ (преглед на промените)

Подкрепям musicivus2001 в мнението и за кръщението.

"Исус в отговор й каза: Ако би знаела Божия дар, и Кой е Онзи, Който ти казва: Дай Ми да пия, ти би поискала от Него и Той би ти дал жива вода?

11 Казва Му жената: Господине, нито почерпало имаш, и кладенецът е дълбок; тогава отгде имаш живата вода?

12 Нима си по-голям от баща ни Якова, който ни е дал кладенеца, и сам той е пил от него, и чадата му, и добитъкът му?

13 Исус в отговор й каза: Всеки, който пие от тая вода, пак ще ожаднее;

14 а който пие от водата, която Аз ще му дам, няма да ожаднее до века; но водата, която ще му дам, ще стане в него извор на вода, която извира за вечен живот. "

Живата вода е не толкова ,знанието ,колкото вярата.

Знанието води до съмнения,противоречия.

Вярата води до връзка.

Правилно употребени двете заедно стават голяма сила.

В целия Нов завет има противопоставяне точно на знаещите и вярващите ,които също стават вярващи и не вярващи.

Кръщението не случайно е с вода ,не случайно е трябвало да е течаща,а сега в църквите след това и се правят други ритуали.

В неделя ставах кръстница на един бебешок,след ритуала ми се каза ,че трябва да съм близо до нея да я подкрепям ,да следя живота и.

В случая до осъзнаването ,аз се явявам за нея живата вода.(предаването на вярата)

" Вие изследвате писанията, понеже мислите, че в тях имате вечен живот, и те са, които свидетелствуват за Мене,

40 и пак не искате да дойдете при Мене, за да имате живот.

41 От човеци слава не приемам;

42 но зная, че вие нямате в себе си любов към Бога.

43 Аз дойдох в името на Отца Си, и не Ме приемате; ако дойде друг в свое име, него ще приемете.

44 Как можете да повярвате вие, които приемате слава един от друг, а не търсите славата, която е от единия Бог."

Това е мъртвата вода.

Редактирано от didi_ts (преглед на промените)

Musicivus, аз също те подкрепям, понеже никога не съм против някого (поне се опитвам).

А тези които са намерили Извора на Живата вода - да им е чистит!

Подкрепям musicivus2001 в мнението и за кръщението.

"Исус в отговор й каза: Ако би знаела Божия дар, и Кой е Онзи, Който ти казва: Дай Ми да пия, ти би поискала от Него и Той би ти дал жива вода?

11 Казва Му жената: Господине, нито почерпало имаш, и кладенецът е дълбок; тогава отгде имаш живата вода?

12 Нима си по-голям от баща ни Якова, който ни е дал кладенеца, и сам той е пил от него, и чадата му, и добитъкът му?

13 Исус в отговор й каза: Всеки, който пие от тая вода, пак ще ожаднее;

14 а който пие от водата, която Аз ще му дам, няма да ожаднее до века; но водата, която ще му дам, ще стане в него извор на вода, която извира за вечен живот. "

Живата вода е не толкова ,знанието ,колкото вярата.

Знанието води до съмнения,противоречия.

Вярата води до връзка.

Правилно употребени двете заедно стават голяма сила.

В целия Нов завет има противопоставяне точно на знаещите и вярващите ,които също стават вярващи и не вярващи.

Кръщението не случайно е с вода ,не случайно е трябвало да е течаща,а сега в църквите след това и се правят други ритуали.

В неделя ставах кръстница на един бебешок,след ритуала ми се каза ,че трябва да съм близо до нея да я подкрепям ,да следя живота и.

В случая до осъзнаването ,аз се явявам за нея живата вода.(предаването на вярата)

" Вие изследвате писанията, понеже мислите, че в тях имате вечен живот, и те са, които свидетелствуват за Мене,

40 и пак не искате да дойдете при Мене, за да имате живот.

41 От човеци слава не приемам;

42 но зная, че вие нямате в себе си любов към Бога.

43 Аз дойдох в името на Отца Си, и не Ме приемате; ако дойде друг в свое име, него ще приемете.

44 Как можете да повярвате вие, които приемате слава един от друг, а не търсите славата, която е от единия Бог."

Това е мъртвата вода.

Започвате да ми харесвате как мислите!!! Най-сетне хора които искат да мислят , а не хора които просто да си чешат пръстите на клавеатурата! cool.gif

Musicivus, аз също те подкрепям, понеже никога не съм против някого (поне се опитвам).

А тези които са намерили Извора на Живата вода - да им е чистит!

МНого ще се ртадвам, ако аз мога да ти го кайа на ТЕБ, никои не те мисли за нещо по-долно в мислите ти ! Напротив ,много се радвам, че имам с кой да споделям (Изворът) това което зная! И виждам , че ти четеш и то много задълбочено!!! Ето честито и на теб ти черпиш от живата вода, значия имаш и ти! cool.gif:)

Musicivus, ако Христос не се роди в теб приживе - няма възкръсване!

А за символите влагаме различен смисъл, което не е толкова важно, но все пак, под Символ разбирам: физическа изява на Духа, имаща за цел да пробуди неродения Христос в сърцето.

Багира е жена.

Незнаех, че Багира е жена и за това и се извинявам пред целият ФОРУМ, публично , няма и да търся оправдание , ВИНОВЕН СЪМ!!

А на теб ще ти разкажа една притча за символиката , а ти сам претцени дали е важно или не ! Смятам , че си достатъчно интелигентен, без майтаб или частичка на шега! ЧЕТИ МНОГО ВНИМАТЕЛНО!!!! :)

Една много вярваща жена един ден закъсняла на работа и я уволнили! Докато се е пребирала за малко и кола да я блъсне от невнимание! А когато се е прибрала, какво да види...????????? Децата и направили къщата жив зян, направо не било за гледане с два думи УЖАС! На следващия ден я извикали в у-ще за да и кажат , че са хванали дацата и да крадът, от съучениците си! Изгонили ги от даскало, а горчивата слава респективно се е носела по цялата област ! И преди всичко да се разруши тотално, докато си седяла на дивана една вечер , чула по новините , че мъжа и е обвинен в убийство, за което ше излежава поне 10 год.!

Няма какво повече да кажем за тази жена , освен, че по-лошо не можеееееее.!

Е,все пак била много вярваща и за това тя никак не е загубила вяра в БОГ! Започнала да се моли , да чете Библията, да пости, пак да се моли, докато един ден в молитвата си казала нещо много интересно, на което нещо самият БОГ обърнал огромно внимание, а то било:?

"ГОСПОДИ , ТИ МОЙ ГОСПОДИ, НЕ ВИЖДАШ ЛИ КОЛКО МИ Е ТЕЖЪК КРЪСТА КОИТО НОСЯ? НЕ ВИЖДАШ ЛИ??? НЯМА ЛИ КАК ДА МИ ОТНЕМЕШ ТОЗИ ТОВАР, ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ ЗА НЯКОЛКО ДНИ САМО ДА СИ ПОЧИНА ОТ ТЕЖКИЯТ ЖИВОТ И ПОСЛЕ ДА МИ ДАДЕШ ВЪЗМОЖНОСТ САМА ДА ИЗБЕРА КАКЪВ КРЪСТ ДА НОСЯ?????!!!!"

БОГ СЕ ЗАЧУДИЛ, ПОМИСЛИЛ И ВЕДНАГА ТУТАКСИ ПРОГОВОРИЛ НА ЖЕНАТА!!! "ДОБРЕ ЖЕНО, КАКТО ПОИСКАШ ЩЕ ТИ ДАМ! ОТНЕМАМ ТИ ПРОБЛЕМИТЕ Т.Е. ТЕЖКИЯТ КРЪСТ И КАТО СИ ОТПОЧИНЕШ САМА РЕШИ КОГА, ЕЛА ПРИ МЕН И САМА РЕШИ КАКВЪВ КРЪСТ ИСКАШ ДА ТИ ДАМ!!!"

Жената немогла да повярва на ушите си, как така да ми вземе кръста , толкова ли съм била отчаяна ?И така и станало!!!! Живяла, живяла, много дълго време, а нищо не се е случвало !!!! Нито много добро, нито добро, нито лошо , ното пък нещо много лошо, абе с две думи писнало и е така да живее! А човек без емоции, без чувства и любов няма как да оцелее, но все пак си отпочинала! И така дошло времето! Тя сама потърсила БОГ и му казала! "ГОСПОДИ ЖИВЯХ ДЪЛГО ВРЕМЕ БЕЗ АПСОЛЮТНО НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ, НЕ ЧЕ ИСКАМ НЯКАКВИ ,НО ВСЕ ПАК МОЛЯ ТЕ ДАЙ МИ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ САМА ДА ИЗБИРАМ КАКЪВ КРЪСТ ДА СИ ВЗЕМА?" Бог казал "ДОБРЕ , ЕЛА С МЕН , А АЗ ЩЕ ТИ ПОКАЖА ЕДИН СКЛАД С МНОГО КРЪСТОВЕ И ТИ САМА ЩЕ СИ ИЗБЕРЕШ ЕДИН КОйТО СИ ПОЖЕЛАЕШ!!!" Taka , жената влязла в склада за кръстове и започнала да се разхожда за да може по-добре да ги оглежда! Гледала , гледала дълго време, гледала и мислела! Тя просто си е мечтаела за някакво много малко, миниатюрно кръстченце, което няма да и тежи , а напротив ще го носи с голяма удоволствие!!! Много кръстове е имало там от най-големият около 500 метра до най-малкият окло 1 съм.и точно на него се спряла!!!

Хоп жената намерила това малко кръстче и се затичала много радостна и щастлива казвайки: "ГОСПОДИ МОЙ , НАМЕРИХ ТОВА КОЕТО ТЪРСЕХ, НАМЕРИХ КРЪСТ И ЗА СЕБЕ СИ!!! ЕЛА ДА ТИ ГО ПОКАЖА!!!"

Толкова била щастлива, че чак БОГ се усмихнал и казал!: "МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА ТЕБ, АМА МНОГО БРАВО, БРАВО Я СЕГА ДА ВИДЯ НА КАКВО СИ СЕ СПРЯЛА?"

Влезнал самият БОГ, погледнал малкото кръстче , позамислил се и се обърнал много натъжен към жена кавайки:

"ТИ ТОВА ЛИ СИ ХАРЕСА?"А тя казала;'ДА, ТОВА МИ ДОПАДНА НАЙ-МНОГО , ЗАЩОТО Е НАЙ-МАЛКОТО'!!! БОГ отвърнал ;"ООООООООО ЖЕНО ТААААААА ТОВА Е КРЪСТЪТ КОЙТО ТИ ЛИЧНО ОСТАВИ МОЛЕЙКИ МЕ, НЕ ГО ЛИ ПОЗНА ТОВАЕ ТВОЯТ КРЪСТ, КОЙТО ТИ НОСЕШЕ! ОТ КОЙТО КРЪСТ ТИ СЕ ОПЛАКВАШЕ???????........... " :)

И така, дано да си схванал какво съм искал да ти кажа за символиката и за избора който правим всеки ден! Дали не избираме точно това от което бягаме?А? Ти как мислиш? И не трябва ли да внимаваме какво си пожелаваме, да не се окаже.......??????????

Редактирано от musicivus2001 (преглед на промените)

Една много вярваща жена един ден закъсняла на работа и я уволнили! Докато се е пребирала за малко и кола да я блъсне от невнимание! А когато се е прибрала, какво да види...????????? Децата и направили къщата жив зян, направо не било за гледане с два думи УЖАС! На следващия ден я извикали в у-ще за да и кажат , че са хванали дацата и да крадът, от съучениците си! Изгонили ги от даскало, а горчивата слава респективно се е носела по цялата област ! И преди всичко да се разруши тотално, докато си седяла на дивана една вечер , чула по новините , че мъжа и е обвинен в убийство, за което ше излежава поне 10 год.!

Няма какво повече да кажем за тази жена , освен, че по-лошо не можеееееее.!

Е,все пак била много вярваща и за това тя никак не е загубила вяра в БОГ! Започнала да се моли , да чете Библията, да пости, пак да се моли, докато един ден в молитвата си казала нещо много интересно, на което нещо самият БОГ обърнал огромно внимание, а то било:?

"ГОСПОДИ , ТИ МОЙ ГОСПОДИ, НЕ ВИЖДАШ ЛИ КОЛКО МИ Е ТЕЖЪК КРЪСТА КОИТО НОСЯ? НЕ ВИЖДАШ ЛИ??? НЯМА ЛИ КАК ДА МИ ОТНЕМЕШ ТОЗИ ТОВАР, ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ ЗА НЯКОЛКО ДНИ САМО ДА СИ ПОЧИНА ОТ ТЕЖКИЯТ ЖИВОТ И ПОСЛЕ ДА МИ ДАДЕШ ВЪЗМОЖНОСТ САМА ДА ИЗБЕРА КАКЪВ КРЪСТ ДА НОСЯ?????!!!!"

БОГ СЕ ЗАЧУДИЛ, ПОМИСЛИЛ И ВЕДНАГА ТУТАКСИ ПРОГОВОРИЛ НА ЖЕНАТА!!! "ДОБРЕ ЖЕНО, КАКТО ПОИСКАШ ЩЕ ТИ ДАМ! ОТНЕМАМ ТИ ПРОБЛЕМИТЕ Т.Е. ТЕЖКИЯТ КРЪСТ И КАТО СИ ОТПОЧИНЕШ САМА РЕШИ КОГА, ЕЛА ПРИ МЕН И САМА РЕШИ КАКВЪВ КРЪСТ ИСКАШ ДА ТИ ДАМ!!!"

Жената немогла да повярва на ушите си, как така да ми вземе кръста , толкова ли съм била отчаяна ?И така и станало!!!! Живяла, живяла, много дълго време, а нищо не се е случвало !!!! Нито много добро, нито добро, нито лошо , ното пък нещо много лошо, абе с две думи писнало и е така да живее! А човек без емоции, без чувства и любов няма как да оцелее, но все пак си отпочинала! И така дошло времето! Тя сама потърсила БОГ и му казала! "ГОСПОДИ ЖИВЯХ ДЪЛГО ВРЕМЕ БЕЗ АПСОЛЮТНО НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ, НЕ ЧЕ ИСКАМ НЯКАКВИ ,НО ВСЕ ПАК МОЛЯ ТЕ ДАЙ МИ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ САМА ДА ИЗБИРАМ КАКЪВ КРЪСТ ДА СИ ВЗЕМА?" Бог казал "ДОБРЕ , ЕЛА С МЕН , А АЗ ЩЕ ТИ ПОКАЖА ЕДИН СКЛАД С МНОГО КРЪСТОВЕ И ТИ САМА ЩЕ СИ ИЗБЕРЕШ ЕДИН КОйТО СИ ПОЖЕЛАЕШ!!!" Taka , жената влязла в склада за кръстове и започнала да се разхожда за да може по-добре да ги оглежда! Гледала , гледала дълго време, гледала и мислела! Тя просто си е мечтаела за някакво много малко, миниатюрно кръстченце, което няма да и тежи , а напротив ще го носи с голяма удоволствие!!! Много кръстове е имало там от най-големият около 500 метра до най-малкият окло 1 съм.и точно на него се спряла!!!

Хоп жената намерила това малко кръстче и се затичала много радостна и щастлива казвайки: "ГОСПОДИ МОЙ , НАМЕРИХ ТОВА КОЕТО ТЪРСЕХ, НАМЕРИХ КРЪСТ И ЗА СЕБЕ СИ!!! ЕЛА ДА ТИ ГО ПОКАЖА!!!"

Толкова била щастлива, че чак БОГ се усмихнал и казал!: "МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА ТЕБ, АМА МНОГО БРАВО, БРАВО Я СЕГА ДА ВИДЯ НА КАКВО СИ СЕ СПРЯЛА?"

Влезнал самият БОГ, погледнал малкото кръстче , позамислил се и се обърнал много натъжен към жена кавайки:

"ТИ ТОВА ЛИ СИ ХАРЕСА?"А тя казала;'ДА, ТОВА МИ ДОПАДНА НАЙ-МНОГО , ЗАЩОТО Е НАЙ-МАЛКОТО'!!! БОГ отвърнал ;"ООООООООО ЖЕНО ТААААААА ТОВА Е КРЪСТЪТ КОЙТО ТИ ЛИЧНО ОСТАВИ МОЛЕЙКИ МЕ, НЕ ГО ЛИ ПОЗНА ТОВАЕ ТВОЯТ КРЪСТ, КОЙТО ТИ НОСЕШЕ! ОТ КОЙТО КРЪСТ ТИ СЕ ОПЛАКВАШЕ???????........... " :speak:

И така, дано да си схванал какво съм искал да ти кажа за символиката и за избора който правим всеки ден! Дали не избираме точно това от което бягаме?А? Ти как мислиш? И не трябва ли да внимаваме какво си пожелаваме, да не се окаже.......??????????

Много поучително!Благодаря!

Много поучително!Благодаря!

Моля пак заповядай! cool.gif

Приятелю musicivus, в тази история всеки търсещ може да се разпознае, а също и аз. Уверявам те, че описаното го изживявам ежедневно, но възникват няколко въпроса:

1. Кой предизвиква обстоятелствата (Съдба) в живота на тази жена – нейният „кръст”:

- тя самата;

- бог;

- някой друг.

2. Защо след като бог я отделя от Съдбата (кръста) тя е отново нещастна и неудоволетворена? Каква е тази същност в жената, която иска да се освободи от Съдбата. Присъща ли е Съдбата на търсещата същност, желаеща да я отхвърли?

3. Кой (какво) отделя и присъединява нещастията в живота на жената: Бог?

Във тази насока ще пусна цитат от една книга в която може да се получат отговорите:

1. Защо човекът е подвластен на Съдбата?;

2. Какъв е произхода на Съдбата?

3. Кой е създал Човека и човека?

Темата е за Библията, но двете писания се допълват и не си противоречат (според мене).

CORPUS HERMETICUM I

„„Откъде – възразих аз – се явиха стихиите на Природата?”

Той (Поймандър) ми каза: „От Божествената Воля. А пък Природата, като взе Словото (Логоса) и съзря в него хармония и красота, изгради света по негово подобие заедно със стихиите, произлизащи пак от него, и със заченки на душите.

9. Бог-Ум, едновременно мъжки и женски, който е Животът и Светлината, поражда чрез Словото друг Ум, Ум-Демиург, Бога на Огъня и Духа, който на свой ред образува Седем Управници, в сферите на които помести Чувствения свят и започна да го управлява с помощта на онова, което се нарича Съдба.

10. Божественият Разум (Логос) скоро след това се устреми от низшите стихии към чистата област на сътворената природа и се съедини със Съзиждащия Ум, защото те са от една и съща природа. И низшите, неразумните стихии, бяха оставени в състоянието на чистата материя.

11. Съзиждащият Ум, (съединен) с Разума, обхвана сферите и като ги завъртя бързо, включи своите създания в кръговрат и така ги остави да се въртят от безкрайното начало към предела, който няма край. Понеже то започва оттам, където и свършва.

И Разумът (Логос) нареди: Кръговратът на низшите стихии на Природата да произведе безсловесни животни, лишени от разум. Въздухът да произведе летящи, водата да произведе плаващи. Земята-и-Водата бяха отделени една от друга, защото такава бе волята на Ума; и Земята произведе от недрата си животни, които са били там, четирикраки, влечуги, зверове – диви и домашни.

12. Но Умът Баща на всичко съществуващо, бидейки Живот и Светлина, породи Човека, подобен на Него самия, и го обикна като своя рожба. С красотата си той възпроизвеждаше образа на Бащата, и Бог обикна наистина Своя собствен Образ и му връчи всичките твари.

13. Но Човекът, като видя какво сътвори Демиург, на свой ред поиска да твори и Бащата му даде за това Своето съгласие.

Когато пълновластен влезе в сферата на формирането, той видя творенията на своите Братя и те го обикнаха, и всеки от тях му даде част от собственото си управление.

Тогава, след като опозна своята същност и се сдоби с част от Тяхната природа, то поиска да прекрачи Границата на Техните сфери и да подчини могъществото на онзи, който властва над Огъня.

14. И този властелин на света и смъртните същества, лишени от разум, насочи облика си през Хармонията, счупи могъщата преграда на сферите и показа на низшата Природа прекрасния Образ на Бога.

Пред тази чудна красота, н която силите Управниците (и на седемте) се съчетаваха с Образа на Бога, Природата се усмихна от обич, защото видя образа на Човека във Водата и сянката му на Земята.

И Той, като съзря във Водата отражение на Собствения си облик, пламна от любов към него и поиска да го обитава. Желанието бе последвано от действие и зачената бе форма, лишена от разум.

Природата обхвана своя възлюбен и го обгърна целия, и те се сляха във взаимна любов.

15. Ето защо от всички живеещи на земята същества единствено човекът е двойствен, смъртен по тяло и с безсмъртна Човешка същина. Безсмъртен и притежаващ власт над всичко, той се подчинява на Съдба и претърпява онова, на което са изложени смъртните същества. Той превъзхожда Хармонията, но е неволник в границите й. Мъжко-женски като Баща си и подвластен на съня, понеже произхожда от неподвластния на съня, то пребивава във властта на съня.”

Цитата е от „ТРИЖДИ ВЕЛИЧАЙШИЯ ХЕРМЕС” от Джордж Р. С. Мид – страници 29 – 31. Военно издателство.

Много често съм чувал православни свещеници да казват - „ Този свят е илюзия” cool.gif

Приятелю musicivus, в тази история всеки търсещ може да се разпознае, а също и аз. Уверявам те, че описаното го изживявам ежедневно, но възникват няколко въпроса:

1. Кой предизвиква обстоятелствата (Съдба) в живота на тази жена – нейният „кръст":

- тя самата;

- бог;

- някой друг.

2. Защо след като бог я отделя от Съдбата (кръста) тя е отново нещастна и неудоволетворена? Каква е тази същност в жената, която иска да се освободи от Съдбата. Присъща ли е Съдбата на търсещата същност, желаеща да я отхвърли?

Във тази насока ще пусна цитат от една книга в която може да се получат отговорите:

Темата е за Библията, но двете писания се допълват и не си противоречат (според мене).

CORPUS HERMETICUM I

„„Откъде – възразих аз – се явиха стихиите на Природата?"

Той (Поймандър) ми каза: „От Божествената Воля. А пък Природата, като взе Словото (Логоса) и съзря в него хармония и красота, изгради света по негово подобие заедно със стихиите, произлизащи пак от него, и със заченки на душите.

9. Бог-Ум, едновременно мъжки и женски, който е Животът и Светлината, поражда чрез Словото друг Ум, Ум-Демиург, Бога на Огъня и Духа, който на свой ред образува Седем Управници, в сферите на които помести Чувствения свят и започна да го управлява с помощта на онова, което се нарича Съдба.

10. Божественият Разум (Логос) скоро след това се устреми от низшите стихии към чистата област на сътворената природа и се съедини със Съзиждащия Ум, защото те са от една и съща природа. И низшите, неразумните стихии, бяха оставени в състоянието на чистата материя.

11. Съзиждащият Ум, (съединен) с Разума, обхвана сферите и като ги завъртя бързо, включи своите създания в кръговрат и така ги остави да се въртят от безкрайното начало към предела, който няма край. Понеже то започва оттам, където и свършва.

И Разумът (Логос) нареди: Кръговратът на низшите стихии на Природата да произведе безсловесни животни, лишени от разум. Въздухът да произведе летящи, водата да произведе плаващи. Земята-и-Водата бяха отделени една от друга, защото такава бе волята на Ума; и Земята произведе от недрата си животни, които са били там, четирикраки, влечуги, зверове – диви и домашни.

12. Но Умът Баща на всичко съществуващо, бидейки Живот и Светлина, породи Човека, подобен на Него самия, и го обикна като своя рожба. С красотата си той възпроизвеждаше образа на Бащата, и Бог обикна наистина Своя собствен Образ и му връчи всичките твари.

13. Но Човекът, като видя какво сътвори Демиург, на свой ред поиска да твори и Бащата му даде за това Своето съгласие.

Когато пълновластен влезе в сферата на формирането, той видя творенията на своите Братя и те го обикнаха, и всеки от тях му даде част от собственото си управление.

Тогава, след като опозна своята същност и се сдоби с част от Тяхната природа, то поиска да прекрачи Границата на Техните сфери и да подчини могъществото на онзи, който властва над Огъня.

14. И този властелин на света и смъртните същества, лишени от разум, насочи облика си през Хармонията, счупи могъщата преграда на сферите и показа на низшата Природа прекрасния Образ на Бога.

Пред тази чудна красота, н която силите Управниците (и на седемте) се съчетаваха с Образа на Бога, Природата се усмихна от обич, защото видя образа на Човека във Водата и сянката му на Земята.

И Той, като съзря във Водата отражение на Собствения си облик, пламна от любов към него и поиска да го обитава. Желанието бе последвано от действие и зачената бе форма, лишена от разум.

Природата обхвана своя възлюбен и го обгърна целия, и те се сляха във взаимна любов.

15. Ето защо от всички живеещи на земята същества единствено човекът е двойствен, смъртен по тяло и с безсмъртна Човешка същина. Безсмъртен и притежаващ власт над всичко, той се подчинява на Съдба и претърпява онова, на което са изложени смъртните същества. Той превъзхожда Хармонията, но е неволник в границите й. Мъжко-женски като Баща си и подвластен на съня, понеже произхожда от неподвластния на съня, то пребивава във властта на съня."

Цитата е от „ТРИЖДИ ВЕЛИЧАЙШИЯ ХЕРМЕС" от Джордж Р. С. Мид – страници 29 – 31. Военно издателство.

Много често съм чувал православни свещеници да казват - „ Този свят е илюзия" cool.gif

1. Кой предизвиква обстоятелствата (Съдба) в живота на тази жена – нейният „кръст":

- тя самата;

- бог;

- някой друг.

Отговор: Чел ли си Йов от библията, където той преживява едно много тежко страдание...? Ние сами си правим изборът какво да носим и какво не? Тази жена сама избрала пътя по който ще върви! А проблемите които идват всеки ден и които ни карат да се сблъскваме със същноста си може би ни карат да се замислим на къде отиваме.Понякога Бог оставя да ни се случват неприятни неща за да изпита вяратани, а понякога ние самите си предизвикваме нещастието! Неси ли се замислял? То , че има някой друг има и ти го познаваш много добре викат му Сатана. Всичко зависи от теб самия как ще живееш, какво ще избереш, съдбата това си ти! Ти ли създаде земята, ти ли показа на вятъра накъде да духа, ти ли каза на морето докъде да се простре или ти ли постави крайъгълният камък на земята, Ти ли? Не е ли някой друг. Не е ли Бог, за да се правим на по-велики от него? Доста немъдро е! Ти ли създаде човекът интелигентно същество? Съдбата сам сия определяш, а Бог сам изпитва своите любими, но ги и благославя в пътя им!

Отговор: Не си спомням да съм кавал, че жената е останала нещастна или неудовлетворена? Аз казах, че да избираш кръст за теб не е лесно, т.е. не е лесно да си жив и да се бориш с живите проблеми които те сполетяват! В Матей самият Бог казва ..."Елате при мен и аз ще ви успокоя"... , което значи, че това което сам си избрал, а то не е правилният избор, ще го усъзнаеш и разбереш само желание за връзка с Бог да имаш?

Виктор, ти искаш ли да отхвърлиш своята същност, искаш ли да загубиш всичко което си постигнал с много труд и болка? Дано да не искаш, защото тогава ще ми е много мъчно за теб!!! Няма човек на тази земя който да иска да не съществува, кой да не иска внимание и обич сред обкръжаващите го приятели и роднини. Бог избира за теб най-доброто, а след като ти си решил да се оставиш в ръцете на Сатана, тогава със смелост мога да кажа, да Съдбата това си ти! Ти направи своят избор и за това утре ще бъдеш съден според делата си и според изборът си който си направил. Всеки търси себе си по някакъв начин и само Бог може да ти каже кой си, защото Той е създателят ти и Той най-добре знае какво ти е дал като дар и талант в този живот! А по-добре ли е да се покланяш на собственната си Съдба, на творението на Бога , а не на самият Творец=БОГ?

Отговор: Аз на този въпрос вече съм дал пълен отговор , защото въпросът ти се повтаря!

1.Защото така е избрал! И така ще живее, това което сърбаш е резултат от личният ти избор! cool.gif

2. Хах я сам си дай отговора , защото вярвам , че си много умен и за това вярвам, че сам ще си отговориш! Ако си зготвиш яица на очи , пържоли ли ще ядеш? laugh.gif

4. Прочети БИТИЕ ! Тук Библията ще ти даде пълен отговор (Няма само от калдатата да четеш, я седни и прочети "Битие") Моля те!

Не знам дали въобще е правилно да се тълкува Библията. Май всички проблеми на Християнството идват точно от тълкувания. Работата е проста и едновременно сложна. Просто човек трябва да вярва. За вярата в Библията е написано доста. Според мен тълкуванията търябва да се правят от съответния човек за самия себе си. А за неразбиращите...ако искат ще се намери начин да разберат. По-скоро май трябва да се разяснява, а не да се тълкува.

Да, и аз не мисля, че е добра идея да се тълкува Библията. Но ми изглежда съвсем приемливо всеки да изразява своето тълкуване. Стига да не настоява, че то е единствено верното. В края на краищата всеки може да възприеме, или да даде само това тълкуване, което може :)

Не знам дали въобще е правилно да се тълкува Библията. Май всички проблеми на Християнството идват точно от тълкувания. Работата е проста и едновременно сложна. Просто човек трябва да вярва. За вярата в Библията е написано доста. Според мен тълкуванията търябва да се правят от съответния човек за самия себе си. А за неразбиращите...ако искат ще се намери начин да разберат. По-скоро май трябва да се разяснява, а не да се тълкува.

Никой няма за идея да тълкува Библията, а само искаме да я разбираме! Проблема е там човече, че ние не се опитваме да се искачим до неините разбирания , а я снижаваме до нашите човешки тълкования! cool.gif Е, да прав си има хора за всичко!

Да, и аз не мисля, че е добра идея да се тълкува Библията. Но ми изглежда съвсем приемливо всеки да изразява своето тълкуване. Стига да не настоява, че то е единствено верното. В края на краищата всеки може да възприеме, или да даде само това тълкуване, което може :)

АХА, добре!

По мое мнение повечето хора достигат до един праг на разбиране и после колкото и да се мъчат не могат да минат по-нагоре. Наблюдавал съм го на доста места. Като че ли човек трябва да е узрял за по-сериозно разбиране. Тука правя паралел с някой източни практики, където се твърди, че ако не завършиш определен цикъл от прераждания разбирането е посредствено. А и това разбиране според мен не е въпрос на интелект, а на нещо друго, но не се сещам какво.

По мое мнение повечето хора достигат до един праг на разбиране и после колкото и да се мъчат не могат да минат по-нагоре. Наблюдавал съм го на доста места. Като че ли човек трябва да е узрял за по-сериозно разбиране. Тука правя паралел с някой източни практики, където се твърди, че ако не завършиш определен цикъл от прераждания разбирането е посредствено. А и това разбиране според мен не е въпрос на интелект, а на нещо друго, но не се сещам какво.

Прераждане? За какво прераждане става въпрос? И какво е общото с Библията Приятелю?

Безпокоиш се, че няма указания в Библията за прераждането? Да, малко са останали...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.