Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума!

Featured Replies

Че какво му е бисерното, господа ? Или ви се струва смешно, че се чистят вируси без преинсталация?

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 257,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой може ли да ми каже от коя държава може да почва номер +3592872...

Ясно е,че ев от БГ,но явно картата е на друг оператор,и тук в БГ е в роуминг.

Но коя държава е?

:)

Някой не е чувал за стационарни телефони и, че всеки град си има собствен телефонен код...

• 2 седмици по-късно...

Имам един проблем...преди с момичетата от класа си разговаряхме,прегръщахме се,но вече почти всеки ме избягва,защо?Какво да направя кажете ми,моля ви.

Къпи се

:(

:(

П.П.Преди два дни гледах по Xplorer (ако не се лъжа) едно предаване,където обясниха,че потта на човека нямала мирис.

Причината за миризмата била ,че бактериите които се хранят с човешката пот много пърдели.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

:speak:

:wors:

П.П.Преди два дни гледах по Xplorer (ако не се лъжа) едно предаване,където обясниха,че потта на човека нямала мирис.

Причината за миризмата била ,че бактериите които се хранят с човешката пот много пърдели.

ХАХАХА :speak::lol6: :lol6: Това направо ме разби! Нямам думи.

:ph34r:

;)

Значи цяло лято моите бактерии са били на плаж без мен и чак сега са се върнали, веднага ги усетих гадините!

На BS player тръгва филма ,но няма субтитри. С останалите изобщо филма не тръгва(по-точно с GOM Player).С XP съм. Филма се казва VTS_01_1 ,а субтитрите VIDEO_TS.BUP. Опитах се да ги преименувам ,но пак не стана. .Свалихме други субтитри от интернет и тръгнаха ..

Ей, чух че този филм бил много добър, препоръчвам ви да го гледате

Ей, чух че този филм бил много добър, препоръчвам ви да го гледате

Актьорската игра е слаба приятелю ... а режисьора е бездарник :bday6: !

Актьорската игра е слаба приятелю ... а режисьора е бездарник :bday3: !

Недей така, режисьора е млад и много талантлив :bday6:

Важното е да преименуваш файла и става най-бързото прекодиране в света - JOC !!!!

Интернета ми е с потребителско име и парола,бихте ли ми казали какво да се направи за да тръгне нета.Мерси много.

без коментар

Здравейте!

Мой приятел има следния проблем: преди около 1-2 месеца процесора му (2.70GHz) , някак си се развали - останаха му 1.24GHz.Не е двуядрен.Просто от самосебе си му изчезна половината процесор.Почистихме го , но без ефект.От какво може да се е получило така и как се оправя ?

Ей тези производители започват да произвеждат все по-некачествени продукти. Ето, на човека му изчезнал част от процесора....

Някой може ли да ми помогне? На стария телефон имах един немско-български речник, който ми беше много полезен, но тоя телефон се счупи и сега имам нов. Та сега търся някой речник за телефон, че наистина много ми трябва, само дето не мога да намеря! Ако някой знае, моля да ми помогне! :mad: и само да кажа че телефона ми е със сензорен екран-няма копчета! Някой да ми помогне, моля!!!

Ей, този модел са много готини, и аз трябва да си купя един. Само не разбрах в кой магазин ги продават

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Ей тези производители започват да произвеждат все по-некачествени продукти. Ето, на човека му изчезнал част от процесора....

Ей, този модел са много готини, и аз трябва да си купя един. Само не разбрах в кой магазин ги продават

Те производителите на процесори мамят! Като го монтираш и му звънят и си го викат обратно, а там остава реплика. Я си провери сървърите, кой знае какъв мармалад е станал там :mad:

Те производителите на процесори мамят! Като го монтираш и му звънят и си го викат обратно, а там остава реплика. Я си провери сървърите, кой знае какъв мармалад е станал там :wors:

Ааа, на сървърите ми са от скъпите, пише два, а като пусна диагностика казва че са осем

Ааа, на сървърите ми са от скъпите, пише два, а като пусна диагностика казва че са осем

Ясно къде отиват избягалите процесори.....

Филма се казва VTS_01_1 ,а субтитрите VIDEO_TS.BUP

хахахах ,тоя го гледах оня ден на 3D-то :)

П/П.Като прочетох това,незнам защо се сетих за една случка.

Една позната секретарка се хвалеше,че видяла на шефа си паролата.

На въпроса "...и каква е паролата?" - тя каза: "5 звездички"

Това е като виц за блондинки,въпреки че тая мацка не е блондинка :help:

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Здравеите!Търсч си една песен от рекламата на 1 кола маи бе6е опел или тоиота незнам то4но.в рекламата едно моми4е-жена еди на един фонтан а около него обикалч колката и тч ч гледа.много 6те сум благодарен ако ми помогнете.мисла 4е рекламата е таз годи6на или от 2009.

Родна реч, омайна, сладка

що звучи навред край мен

реч на мама и на татка,

реч що мълвя всеки ден.

Тя звънти, когато пея,

в радостни игри ехти;

вечер приказки на нея

баба тихо ми реди.

Ран Босилек

Рамбо Силек

Та какво за него :yanim:

Както всички знаят haloween наближава и по този въпрос сега се търси костюм така лешти съм намерил вссякакви видове само да купя трябва а мисълта ми е искам идеи за костюм на аниме не наруто!!! нешто като ичиго със hollow маска Roronoa Zoro се изклучва понеже имам само 2 меча така даваите идеи и от къде да купя костюм или за някъде където могат да ушият до 31 от пловдив съм

Някои би ли го превел това? За какво става дума че не разбирам.

Всъштност преди да пусна темата прочетох не намерих ништо по въпроса там саитове но доставка от америка или другаде и така нататък и в нито един от саитовете нямаше това което търся

:(.

Родна реч, омайна, сладка

що звучи навред край мен

реч на мама и на татка,

реч що мълвя всеки ден.

Тя звънти, когато пея,

в радостни игри ехти;

вечер приказки на нея

баба тихо ми реди.

Ран Босилек

За да може да се разбере стихчето, трябва да е написано на съвременен Български.

Нещо такова може би.

Родна ре4, омайна слатка

што зфучи нафрет край мен

:);)

Това ме подсети за една статия на Иво Сиромахов:

Новият правопис

Колкото и да мрънкат пуританите, трябва да признаем че времената на възрожденския правоговор и правопис безвъзвратно са отминали. Последният пирон в ковчега им бе забит от интернет-потребителите.

Родната реч, омайна, сладка е заменена от суровия, брутален сленг на виртуалното общуване.

От езика ни изчезват думи и цели изрази, а на мястото им се появяват нови. Дружеското обръщение „байо” отстъпи пред вездесъщото „куре”, „келешът” вече е „юпи”, „момата” – „пача”.

Ако преди хората, търсещи любов, се представяха със скромното „обичам домашния уют”, днес те гордо заявяват пред световната мрежа: „мразя лицемерието и лъжата, обичам приятелите и купона, моя девиз е БАДИ 4ОВЕК А НЕ 4ОВЕ4Е”. И определят себе си с думите: aз сам мноо луда купонджиика.

Други пък залагат на патриотичните ценности и огласят интернет -пространството с бодрия призив: САБОДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ!!!! Вече не се казва: „сполай ти, добри юначе”, а се казва: „кефиш, маафака, кефиш”.

Езикът дотолкова се е променил, че вече няма нищо общо с архаичните езикови правила, които се учат в училище. Например пълният член е изчезнал толкова отдавна от интернет-форумите, че никой не си спомня дали изобщо някога го е имало.

Крайно време е промените да се регламентират. Назрял е моментът да узаконим правописа на новия български език.

1. Буквите „ч” и „ш” отпадат от азбуката, понеже ве4е никой не ги използва. На тяхно място влизат отдавна наложените 4 и 6.

2. Отпада буквата „ъ”, за да не се 4удим как се пи6е „мал4ание”, „сагласна сам” и т.н.

3. Отпада и буквата „я”. В момента е възприето тя да се изписва като „q”, но това саздава проблеми, за6тото някой я 4етат като „кю” и става мазало. По добре е да се изписва като „иа”, например лелиа, диниа, Иамбол, Балгариа.

4. Предлагам да отпадне и буквата „й”, за6тото е са6тата като „и”. Ниакой тапанари са против и казват 4е ако махнем и краткото как сме 6тели да пи6ем иордан иовков. Ма тиа са напално истре6тели ве, за кво да даржим неква буква само заради един гимнастик :angry: кво като е вип :( ба6та ми го познава и вика 4е бил свестен тип

5. Тоа ермалък са6то е напално изли6ен. Закво ти е само да ти зима место на клавиятурата ебаси. Закво треа да има буква коиато се пи6е само в три думи. Ьога, ьод и идьот. Тва е расхи6тение.

6. главните букви са пална простотиа. нема нужда от тиах. секи интелигентен 4овек се досе6та каде по4ва изреч4ението и каде не по4ва. то си е мноо ясно

7. пи6е се „незнам”, „неискам”, „нестава”, „немога”. разбрахте ли БАЛЪЦИ!!!!!

8. си4ките запетаики то4ки терета и подобни лаина триабва да отпаднат:) на кои му пука за тиа не6та?

a наи добре е направо да се мине на latinica 6toto taka sme si swiknali ebasi werno 4e po nekoi foromi ne dawat dase pi6e na latinica 6toto sa ebahti zadrastenite :( cveti cunkam te prase takowa :) nowata tupalka na koceto i raina kurti mifki :) da go duhate heitari!!!!!!!dowe4era 6e se razmajem na kupona na gecata axaxaxax gecata e golem zakleam se :):):):):):):) naprao neam dumi kopeleeeeee taa galena e superzle ebahti selskata pra4ka axaxaxaxax a Weso e pedal

Бре! А аз си мислех, че моя компютър е скапан. :ph34r: Бас ловя обаче, че на въпросната част са й поникнали краченца и е избягала от изключително интелигентния си собственик. :P Кажете му да внимава, че нищо чудно както е тръгнало и RAM паметта да го последва...

не си в час от скоро за "удобство" на потребителя производителите ги произвеждат с готови "крачета" - за да избегнат всякакви непредвидени ситуации http://www.google.com/images?hl=en&q=cpu+bottom&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=879

не си в час

от скоро за "удобство" на потребителя производителите ги произвеждат с готови "крачета" - за да избегнат всякакви непредвидени ситуации

http://www.google.com/images?hl=en&q=cpu+bottom&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=879

Баси - то мноУ крака много нещУ :ph34r:

Редактирано от mmk1980 (преглед на промените)

Баси - то мноУ крака много нещУ :hush:

Като ви чета коментарите се сещам как се обиждаха двама памперси в CS сървър.

Репликата беше от сорта на : "Майка ти стоножка да роди ,че да не смогне да и купи маратонки" :)

Така имам Лан интернет връзка от един местен доставчик,обаче наскоро реализирах че покрай мен се носи стабилен Wi-fi .Купих си USB приемник и се връзвам сичко си е наред..

Конкретният ми въпрос е как да направя така 2-те различни мрежи да работят по отделни задачи... примерно от Уи-фи сигнала да захранва само торент клиента ми от другата мрежа пък да смуче браузъра и т.н. Надявам се да сте схванали идеята .. Благодаря предварително

Windows 7 Ultimate x32

Така имам Лан интернет връзка от един местен доставчик,обаче наскоро реализирах че покрай мен се носи стабилен Wi-fi .Купих си USB приемник и се връзвам сичко си е наред..

Конкретният ми въпрос е как да направя така 2-те различни мрежи да работят по отделни задачи... примерно от Уи-фи сигнала да захранва само торент клиента ми от другата мрежа пък да смуче браузъра и т.н. Надявам се да сте схванали идеята .. Благодаря предварително

Windows 7 Ultimate x32

Ти хубаво си "реализирал", но за да се осъществи готов ли си да инвестираш в неевтин марпрутизатор?

И аз реализирах един Wi-fi сигнал, с него искам да захраня една електрическа печка :yanim: с марпрутизатор дали ще стане?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.