Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума!

Featured Replies

Не е само до това - думи като "нз" "сиг" "фринд" "сички" не са до това, че пишат на латиница.

По-точно пишат на латиница, за да се оправдават, че не могат да пишат грамотно - просто нямат букви като Ъ, нямат интервал да напишат "не мога"...

Въпрос: 
"Досистемниятадминистратор: 
-Скапамисешпацията,какводаправя?" 
Отговор: 
"-На_напредналия_потребител_шпация_не_му_трябва!"
  • Отговори 2,7k
  • Прегледи 257,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

За нищо не служи това,изключила съм го отдавна-

само Malwarebytes!

От тема Какво е Firewall и за какво служи?

Така че Капитане, махай ги тея огнени стени, освен пушек друго не правят! :rolleyes:

П.П. Благоверната и благоверния, като натиснете любимото си бутонче, имайте смелостта да се аргументирате....

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Здравейте!Аз съм Кристина все още на 17 септември ставам на 18

Не разбрах дали все още се казва Кристина, която на 17 септември става на 18 и възнамерява да си смени името, или е Кристина, която е все още на 17 и през септември става на 18. Каквото и да е, на таз възраст би трябвало да поназнайва от българска граматика и да се изразява що-годе разбираемо.

За музика слушам главно БГ-РАП, за филми зависи, но най-вече спортни драми.

Какво зависи за филмите - дали са БГ-РАП и ги слуша, или нещо друго, непонятно за прос инджилерин като мен. Под спортни драми най-вероятно има предвид футболни мачове между наши и чужди отбори ("КАКВА ФУТБОЛНА ДРАМА, ДРАГИ ЗРИТЕЛИ, КАКВА ФУТБОЛНА ДРАМА!")

Уча в НГДЕК!

Звучи като заплаха. Или като предупреждение, че който учи там, остава неграмотен (виж по-горе).

Ако някой има подобни интереси или пък се интересува нещо нека да пише !!!

Кой точно да пише: който има интереси и не се интересува, или се интересува, но няма интереси. Ами ако хем има интерес, хем се интересува, какво да прави - да пише или да не пише?

Леле, ако ми беше дъщеря какво я чакаше!

Редактирано от Tramway (преглед на промените)

Не знам къде точно трябва да пиша за моя проблем и реших тук да пиша.сажалявам ако съм объркал местото.Пичове качих си една игра,казва се "King of the road".Доста е стара,някъде 2001-2002г.Преди съм я играл обаче сега съм с windows 7 и ми преви проблеми.Проблема е че всичко ми става на забързан кадър.камиона се движи супер бързо и всички коли и всичко около мен се движи бързо.не знам защо е така.нчкой ако може да ми помогне ще съм му много благодарен. :cool:

Родна реч, омайна, сладка...

Всеки си казва новият телефон върши по-добра работа доказаха че старите модели работят по добре от новите ето ви едни старички модели

значи играех на една игра и заби после напражих рестар и издажасхе някъж звук после из4езна зжука и пи6е но жидео инпут сега из4езна зжука но няма пак сигнал и клажиатурата не сжети само мискара сжети с вин7 сам последно преинсталица е направена преди 2 месеца

Ето още нещо:

Публикувано изображение

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

здравейте

имам следния проблем с хп съм и си го пренсталирах скоро обаче без анти виростна и сега периодично ми спира звука или ми изчезва мишката - пробвах с Malwarebytes' Anti-Malware и xoftspy обаче нищо не ми помогна

всичко си е наред компа си работи ок обаче като го натоваря и мишката изчезва звука спира ....

моля за помощ :yanim:

icotonev 2 те стъпки непомогнаха сега тегля касперски от сайта да видим дали той ще помогне

Чудя се как ли ще му помогне Касперски? Сигурно ще му възстанови звука и ще го научи как да използва OS пълноценно.

То вече не е смешно...а банално става.

Те новите антивирусни вече са с пълен пакет драйвери точно за компютъра, на който ще я инсталираш. :yanim:

В тази статия ще ви запозная с това как да си изберете оптималния вариянт за определени нужди на определен потребител.

1.Дъно-Това го пиша първо понеже информацията е обща за всяка конфигурация. При избора на дъно е важно да проверите за какви процесори е предназначена Intel или AMD. Трябва и да проверите на каква честота работи. Има дънни платки, които са с вградени видео карти. Попринцип вградения графичен процесор е слаб и е добре да се слож отделно видео карта. Попринцип марката не е толкова важна, но в момента водещите производители са ASrock и Asus.Трябва да погледнете и колко места има за рам паметта,от което зависи колко Рам ще имате.

2.RAM-За рамта има малко за говорене. Тя е един от водещите компоненти. При покупка трябва да се съобразите с това всички платки да са с еднаква честота-800MHz,1066MHz,1333MHz.Ако използвате компютъра за работен 1GB ви е достатъчен.Ако го използвате за забавления 2 или 3GB RAM, но ако играете игри ще са ви нужни над 4 GB RAM.

3.Видео карта-Марките са две ATI и NVIDIA.ATI са по-евтини, но са и качествени, а NVIDIA са скъпички.При избор на видео карта трябва да погледнете колко бита е и колко е паметта.За работен компютър е оптимално да конфигурира 64 bita и 256MB.За забавления 64bita и 512MB.А за геймарите е нужно 126bita(и нагоре) и 1GB памет(и нагоре).

4.Процесор-Марките са две Intel и AMD.Intel са по скъпички но по качествени,на AMD са евтини но също качествени за примерно 100$ може да с осигорите триядрен процесор.Колкото повече ядра има толкова повече няма да нагрява и по-бързо ще работи.За сега на пазара има до 4 ядра.Трябва да обърнете внимание и на кеш паметта на процесора 1MB е чисто самоубийство.От едно нагоре вече спокойно.За геймъри препоръчвам компютър с триядра и нагоре.За работа едно стига, а за забавления 2 ядра са пре достатъчни.А относно кешът за работа 1,5 MB.За забавление 2 МВ и за геймъри от 2MB нагоре.

5.Твърд диск- Тук е кратко.Ако ще го използвате за сървър по-добре от 500 нагоре.За игри също от 500 нагоре.А за работа едно 160 стига.А за забавление 320GB.

6.Захранване-За геймъри от 500W нагоре.За работа 300W и за забавление 400W.

7.Операционна система-За работа Windows XP ви върши работа.За забавление или Windows XP или някоя като Ubunutu.А за геймъри моля ви не се излагайте с такива корави конфигурации и да ми слагате стари OS най-добре Windows 7.

Надявам се да съм бил полезен.

Това е от блоговете.

Това е от блоговете.

:wors: Обогатих си познанията, мерси!

:ph34r: трябва да сменям захранването аз.

П.п. Ако се посъветвам с човека, сиг. ще ми каже да отида до Жар и да си купя още 30-40 вата.

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

.Колкото повече ядра има толкова повече няма да нагрява и по-бързо ще работи.За сега на пазара има до 4 ядра.

Предстоящите 8,12 и т.н. ядрени,най-вероятно няма да имат нужда от охладител.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

:ph34r: трябва да сменям захранването аз.

П.п. Ако се посъветвам с човека, сиг. ще ми каже да отида до Жар и да си купя още 30-40 вата.

Ти с тази нестандартна памет (1066Мхгз) да мълчиш и да вземе да си я караш на ремонт :wors:

holler_pz Това са оптимални реения.С 420W на корав компютър също няма да има проблеми и пак казвам това всичкото е оптимално.

ХакераВе, да не си ти автор на това безценно ръководство ??

Благодаря ти брато, направо ми отвори очите - 50 години еволюция на компютрите, събрана в 7 точки! Публикувано изображение

PS: На пича само видео картата му е с 280-290W консумация и то с пасивното охлаждане :cool: Вземи почети малко, пък не се изказвай толкова категорично :cool:

Публикувано изображение

Предстоящите 8,12 и т.н. ядрени,най-вероятно няма да имат нужда от охладител.

А настоящите 6 ядрени явно не съществуват в това измерение...

Браточка, мери се думите, а за компютърните ти познания - хвала, разсмя форума от сърце.

Виждам, че ще си тема на разговори дълго тук :)

Check this out първо :nono:

TechPowerUp e programa za razshirqvaneto na video kartata t.e ako e 64MB moje da stane kam 100MB no nqkoi znae li kak se raboti s neq ako moje neka da postne neshty

Цепи мрака човека, но...Това са само искрици, Хакерз разгоря такъв огън, че попиля цялата индустрия - прати в забвение половината производители на дъна, видео карти (Интел да ме прощавате, кои са те?), процесори и памети...256bit-ови ли, не благодаря, аз искам хай-тек 126 битовите :nono:

Цепи мрака човека, но...Това са само искрици, Хакерз разгоря такъв огън, че попиля цялата индустрия - прати в забвение половината производители на дъна, видео карти (Интел да ме прощавате, кои са те?), процесори и памети...256bit-ови ли, не благодаря, аз искам хай-тек 126 битовите :nono:

Аз и един мой приятел решихме да пробваме да клокнем AMD или Intel с 10GHz . Искам да ви попитам какъв процесор да използваме (не трябва да загрява много) , какво дъно , рам , захранване , кутия и охладители .

Този също е сладък.

Абе днес да не е специален ден?

Абре, хакеруеър, 1997 ти е годината на раждане, нали?

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Сега остана да се окаже и търговец...

Дано не е и учител, с този език и познания :)

Но пък постовете му тук са удари в десетката... Сам се слага в бисерите, без да се налага някой друг да го цитира... :)

На мене ми стана интересно следното:

5.Твърд диск- Тук е кратко.Ако ще го използвате за сървър по-добре от 500 нагоре.За игри също от 500 нагоре.А за работа едно 160 стига.А за забавление 320GB.

1. На работа сме със 160 GB хардове - не стигат.

2. За забавление 320 GB - като знам някои хора - "компютърно неграмотни", каквито са повечето потребители, какви простотии си пазят на хардовете - пак не стигат

3. Сървър 500-1000 GB!? WTF? Хората с RAID масив 5 TB се оплакват пък ...

Та наистина, hakerawe97, ако искаш да си полезен поразрови се малко, напиши една хубава и стойностна статия и я постни в съответния раздел. Ще чуеш само "Браво".

Приеми го като градивна критика. :)

П.П.: Ама първо правописа бате, после статията.

Всичко е интересно, особено фразата навсякъде "тук е кратко". 500. 500 грама. Айде 500 кила да е. Ти защо реши, че човека говори в Гиги? Може да е меги, може тера.... знаеш ли, ние непросветените чичковци :)

хаахахахахах не мога да спра да се смея еееей, колко хубаво тругва тая година аз според тая класфикация направо имам ракета, брей

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.