Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е човекът ?

Featured Replies

Попитали един канибал как може да консумира човешко месо. Той се усмихнал и попитал на свой ред - а вие как го ядете това възкисело и жилаво свинско, човешкото е крехко и сладко, а който го опита веднъж, друго няма да поиска да вкуси никога вече.

Това е истинска история, преди време я четох в някакъв вестник в графата реален хумор.

Прав е бил-месо,като месо.Разликата е само морална.Кои,както го разбира.

За канибалите си е вярно....

Така би отговорил и някой Бог, между другото-вкусове разни :P

А сега сериозно по темата-

Знаете ли, че Човекът е единственото живо същество на Земята, което е в състояние да познае собственият си образ- т.е. да разпознае себе си в огледало ?

А ти пък от каде знаеш че животните неразпознават образа си?

Редактирано от aristotel (преглед на промените)

• Отговори 189
  • Прегледи 28,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Прав е бил-месо,като месо.Разликата е само морална.Кои,както го разбира.

А ти пък от къде знаеш че животните не

разпознават образа си?

Не знае-само се заяжда!Ако беше ветеринарен лекар -друга песен щеше да пееш,може би! :)Публикувано изображение

Човекът е странно същество.. водено от представата за митовете и легендите.. Толкова странно, че когато цивилизацията си отиде от този свят, все още няма да бъде разгадан.

За канибалите си е вярно....

Така би отговорил и някой Бог, между другото-вкусове разни ;)

А сега сериозно по темата-

Знаете ли, че Човекът е единственото живо същество на Земята, което е в състояние да познае собственият си образ- т.е. да разпознае себе си в огледало ?

Слоновете разпознават себе си, когато се видят в огледалодата : 31 октомври 2006 г. 13:37 ч.Собственото разпознаване може да е в основата на наблюдаваното при слоновете сложно социално поведение и да е свързано със съпричастност и алтруизъм

Резултатите от нови тестове с огледало подсказват, че слоновете могат да различат себе си от останалите животни, а подобни характеристики са наблюдавани единствено при хората, шимпанзетата и до известна степен при делфините, съобщи Асошиейтед прес. 34-годишният женски азиатски слон Хепи от зоопарка в Бронкс показал на изследователите, че слоновете могат да разпознаят себе си, когато се видят в огледало.

Става дума за комплексно поведение, наблюдавано единствено при още няколко вида. Собственото разпознаване може да е в основата на наблюдаваното при слоновете сложно социално поведение и да е свързано със съпричастност и алтруизъм, присъщи на интелигентните животни, заяви изследователката Даяна Райс от Дружеството за съхраняване на дивата природа, което стопанисва зоопарка в Бронкс. По време на експеримент през 2005 г. Хепи видяла отражението си в огледалото и няколко пъти поставила хобота си върху знака "Х", нарисуван над окото й. Животното не е можело да види същия знак на друго място, освен в отражението си в огледалото.

Освен това Хепи пренебрегнала сходен знак над другото си око, направен с боя с идентичен мирис и текстура, която не се различава на дневна светлина. Слоницата изглежда проверява за нас, че окончателно е разпознала себе си в отражението си в огледалото, заяви Джошуа Плотник, един от участниците в изследването. Резултатите от него са публикувани в сп. Proceedings of the National Academy of Sciences. Други две слоници - Максин и Пати, не успели да докоснат видимия или невидим знак "Х" върху главите си в огледалните си образи в два експеримента.

И трите слоници обаче се държали добре пред огледалото, което подсказва, че са разпознали себе си, поясни Плотник, който има диплом от университета Емъри в Атланта. Максин дори използвала края на хобота си, за да изследва вътрешността на устата си, докато се гледа в огледалото. Освен това с хобота си леко придърпвала едното си ухо към огледалото, сякаш използвала отражението си, за да изследва себе си. Изследователите увериха, че досега не са виждали подобен тип поведение.

Слоновете разпознават себе си, когато се видят в огледалодата : 31 октомври 2006 г. 13:37 ч.Собственото разпознаване може да е в основата на наблюдаваното при слоновете сложно социално поведение и да е свързано със съпричастност и алтруизъм

Резултатите от нови тестове с огледало подсказват, че слоновете могат да различат себе си от останалите животни, а подобни характеристики са наблюдавани единствено при хората, шимпанзетата и до известна степен при делфините, съобщи Асошиейтед прес. 34-годишният женски азиатски слон Хепи от зоопарка в Бронкс показал на изследователите, че слоновете могат да разпознаят себе си, когато се видят в огледало.

Става дума за комплексно поведение, наблюдавано единствено при още няколко вида. Собственото разпознаване може да е в основата на наблюдаваното при слоновете сложно социално поведение и да е свързано със съпричастност и алтруизъм, присъщи на интелигентните животни, заяви изследователката Даяна Райс от Дружеството за съхраняване на дивата природа, което стопанисва зоопарка в Бронкс. По време на експеримент през 2005 г. Хепи видяла отражението си в огледалото и няколко пъти поставила хобота си върху знака "Х", нарисуван над окото й. Животното не е можело да види същия знак на друго място, освен в отражението си в огледалото.

Освен това Хепи пренебрегнала сходен знак над другото си око, направен с боя с идентичен мирис и текстура, която не се различава на дневна светлина. Слоницата изглежда проверява за нас, че окончателно е разпознала себе си в отражението си в огледалото, заяви Джошуа Плотник, един от участниците в изследването. Резултатите от него са публикувани в сп. Proceedings of the National Academy of Sciences. Други две слоници - Максин и Пати, не успели да докоснат видимия или невидим знак "Х" върху главите си в огледалните си образи в два експеримента.

И трите слоници обаче се държали добре пред огледалото, което подсказва, че са разпознали себе си, поясни Плотник, който има диплом от университета Емъри в Атланта. Максин дори използвала края на хобота си, за да изследва вътрешността на устата си, докато се гледа в огледалото. Освен това с хобота си леко придърпвала едното си ухо към огледалото, сякаш използвала отражението си, за да изследва себе си. Изследователите увериха, че досега не са виждали подобен тип поведение.

Благодаря ти,Шефке!Тъкмо щях да давам пример със слоновете!Знаете ли кога побесняват мъжките слонове?И защо?А може и мъжете понякога да са така=повечето де.И за това са станали първите войни,а веднъж тръгнеш ли по наколнената плоскост,спирането е почти невъзможно......И сега кой е виновен-мъжете или жените? Искам наистина честни отговори!!! :)Публикувано изображение

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Всички злини на този свят произхождат от жините - дори и мъжете ! :)

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Това за слновете не го знаех-наистина :)

Значи още една тухла, хвърлена по стената, на която пише, че Човекът бил "венецът на творението". Публикувано изображение

А това изобщо не е спам..... :)Публикувано изображение

Не е, просто ги е ударило на ботаника / фитолагия / ;)

Та, да се върнем на хомосапиенс...

"Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло."

Това не е мое дело - незнам и на кой умник точно е, съжалявам, но е забавно... :down:

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Не е, просто ги е ударило на ботаника / фитолагия / :)

Та, да се върнем на хомосапиенс...

"Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло."

Това не е мое дело - незнам и на кой умник точно е, съжалявам, но е забавно... :)

Шефке,време да ти се извиня искрено и от сърце!И да положа сърцето си пред крачетата ти ,надявайки се да го забележиш и да не го стъпчеш! Велика си ,Бейби! :)Публикувано изображение

Шефке,време да ти се извиня искрено и от сърце!И да положа сърцето си пред крачетата ти ,надявайки се да го забележиш и да не го стъпчеш! Велика си ,Бейби! :wors:Публикувано изображение

Ееее, аз на мравките път правя, камо ли цяло сърчице да стъпча, недей така Публикувано изображение Само дето и аз съм, човек, като всички останали... :P

Извинявам се и аз, ако съм нагрубила или засегнала някога, извинявам се и лично на теб ! ;)

Сега може да изпушим по една лулу за мир :yanim:

Ееее, аз на мравките път правя, камо ли цяло сърчице да стъпча, недей така Публикувано изображение Само дето и аз съм, човек, като всички останали... :P

Извинявам се и аз, ако съм нагрубила или засегнала някога, извинявам се и лично на теб ! ;)

Сега може да изпушим по една лулу за мир :)

Съгласен съм!

Честита нова година! Публикувано изображение

http://www.youtube.com/watch?v=gZKew6nVXHc

С какво сме по-добри от животнита? Някое животно да прави суджук от човек? :)

:)

Ако направим сравнение на човека с животното, човешките привилегии и достойнства са очевидни. И най- вече желанието му да влезе в съприкосновение с безкрайното. Човекът е същество жадуващо за радост и удовлетворение, единствено той иска да осъзнае своето истинско предназначение. Въпреки това обаче колцина са прозрелите истината да посветят себе си на човечеството, да правят доброто, на което са способни, а не да мислят единствено за своите собствени интереси.

.............. Въпреки това обаче колцина са прозрелите истината да посветят себе си на човечеството, да правят доброто, на което са способни, а не да мислят единствено за своите собствени интереси.

първо-обикновенно "добро" за мен означава "лошо" за другите

второ-аз не съм сигурен, че освен мен суъществуват и други :rolleyes:

Съгласна съм с теб, още повече, че доброто много често се трансформира в своята противоположност. Единствено Бог може да бъде доброто. А човекът? Въпреки всички свои претенции за цивилизованост и прогрес човекът е най- големият егоист, той най- често вижда само обстоятелствата в своя живот и трудно може да забрави себе си.

Ще позволите ли, Ваша Милост, да се обърна дружески към Вас с Trichosolepsis ? Ако приемем, че позволите, значи Сте съгласен да подадете дружески ръка на Една Друга Част от Вас - valentinus , освен ако ме шкартирате към групата на Вашите представи, мимолетни при това. Та на въпроса - Дали Ваша милост е самият Универсум, или УНИВЕРСУМЪТ Е ПРОСТО Ваша представа? Дали ако Универсумът Е Ваша милост, Вие Сте благоволили да го създадете, или той си съществува, ей - така, от само себе си, или пък е рожба на Създателя, който като Не-съществуващ в това поле на изява не пречи на Вашето усамотение? Ето колко въпроси /а и куп други/ чакаме да ни бъдат разяснени от Вас

/а главните букви са в отговор на твоята любов към тях :) /

Вие ме ласкаете, Драги ми Господине , с честта да ме наречете последовател на мъдреца, изрекъл преди много векове

"Nosce te ipsum"!

Изкушавам се да Ви отговоря тук, но бидейки член на екипа на този форум , прехвърлям моя отговор в тази тема, където мога да отговоря на въпросите Ви :)

Колкото до "шкартирането"-надявам се да не е мимолетно :nono:

p.s. надявам се да не възприемеш отговора ми като твърде постен-просто съм малко мързеливичък, а твоят пост съдържа няколко подводни камъни, които се опитвам да заобиколя.утре, като съм на работа ще имам повече време .....

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

второ-аз не съм сигурен, че освен мен суъществуват и други :)

Всичко съществува само дотолкова, доколкото се приема от нас самите. :nono: Така е и с доброто. Ние невинаги знаем кое е добро, но винаги можем да разберем за това по последствията от нашите действия.

Я се не прави на ял гъби :huh:

Зa мен си представа, но за себе си си съвсем реална буца протоплазма, която ходи, говори, опитва се да мисли, даже и богове си измисля, посещава обществените складове, пазарува, бие се, пие, храни се в компанията на разголени самки с труповете на убити животни, от време на време прави и секс за удоволствие, а не за продължаване на рода си и т.н. дейности, присъщи на безкосместите представители на вида Homo recens......

• 2 месеца по-късно...

Кръстопът без регулировчик и повредена светофарна уредба. Публикувано изображение

Ако питаш мен по-добре, че му е повреден светофарът, щото той самият светофар, така както е направен, е голяма грешка - трябва да е обратно обърнат - на червено да се минава, а на зелено - да се спира. Червеният цвят внася активност, а зеленият успокоява. И после се питаме такива като теб и мен, абе, аджеба, що толкова много катастрофи има по улицата, наречена живот от хората - пътища...

Не мисля ,че човекът е кръстопът без регулировчик и повредена светофарна уредба. Ама наистина цветовете имат своето значение.Червения цвят дейтва доста агресивно и първосигнално.

А какво са скалите?Какво са птиците?Какво са дърветата? Човекът си е човек... (какво гениално прозрение Публикувано изображение )

А какво са скалите?Какво са птиците?Какво са дърветата? Човекът си е човек... (какво гениално прозрение Публикувано изображение )

Човека е малка грешка на природата,ама тя си знае добре как да се оправя с грешките ако станат големи!Виж за справка динозаврите..... Публикувано изображение

Човека е малка грешка на природата,ама тя си знае добре как да се оправя с грешките ако станат големи!Виж за справка динозаврите..... Публикувано изображение

Природата не греши...И изобщо не съществува такова нещо като "грешка". Ние сме тук,защото сме тук,и сме това,което сме. И всеки от нас има потенциала да изрази себе си и да стане това,което иска...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.