Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво би Ви накарало да напуснете България ?

Featured Replies

аз ли не уважавам родината си ? защото съм казал че Благоевград е чист браво бе ти се извади голем умник :) колкото до това до колко е чиста Дунав, ами не мисля че само ние я замърсяваме, все пак тя идва от Шварцваут (мисля че беше в Германия)

П.С. Ако не съм написал точно името на планината не се смейте :) не харесвам немския език :P:)

Е все пак е хубаво да направя корекцията, за да може следващия път да знаеш!!

Schwarzwald - Шварцвалд, в превод Черна гора!!!! Публикувано изображение

• Отговори 444
  • Прегледи 95,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

хе-хе и аз го предпочитам, но да си го хапвам в България

Бе може и извън България стига да му кацне на човек птичето, не е толкова важно къде...Важното е да има шанс, незавесимо къде се намира.

Аве хора навсякаде е едно и също.. нашите сънародници отиват само за пари (повечето)..

България е равна на другите държави и няма смисъл всеки да я напуска !

Прочетох всички постове и просто незнам какъв е смисъла да се живее в България!Нищо не е направено както хората,нищичко!Правят една сграда,колкото да има,но я правят така че след няколко години да убие някой.Да не говоря за мърсотията.....за заплатите......за хубавата ни природа*която никой не пази*Във всяко едно нещо може да си прецакан....примерно за ток,вода,телефон и да не изброявам повече!Изобщо България е най-бедната държава в Европа и такава ще си остане....Европейски съюз....сега всички цени ще се дигнат,но не и заплатите!И всеки ще гледа да се спасява на някъде!Защо аз съм напуснала България?Мога да изброя 1000000000 причини!За най-елементарната работа взимаш много пари,за който в България може само да си мечтаеш!Работи се,но пък се и почива!Чисто ми е!Където и да отида ми се обръща внимание,предлага ми се най-доброто и никой не гледа да ме прецака!България с нищо не е равна на другите държави.Може да стане след много много години.Много може да се пише по тази тема,но мисля че всеки знае какво е положението в България.Ако имаш пари,може да се живее,но в повечето случай е обратно.Гледайте предаването отечествен фронт с Мартин незнам как му беше фамилията и добре ще видите за какво става на въпрос...дават такива случай че просто никъде другаде не може да го видите това!Последното предаване беше за човек,който си продава бъбрека,и с парите от него да си направи операция на очите,за да може все някъде да го вземат на работа!Когато отидеш в чужбина найстина започваш от нулата нямаш приятели не знаеш език....,но в края на крайщата всичко е по-добро.

Ш******е закони и корупцията !

То няма закони- за това е тази анархия и корупция.

Евала за темата на момчето, което я пусна и на Фифа, че я премести тук :whist:

И аз като порасна бих я напуснала! Но със сигурност бих се завърнала ( не знам за колко)!!! Причините са ужасно много! Но те всичките са свързани и идват от управлението на страната! Там е проблема

Аз като , че ли от сега си знам каде ще ходя ... :help:

Aаз казах вече... оставам си тука и точка !!

Аз като , че ли от сега си знам каде ще ходя ... :eek:

Къде Публикувано изображение

Никъде няма да ходя.Баща ми направи триетажна къща в Княжево.От жената падна вила в Симеоново и место на Синеморец.Имам леля в Канада и като чу,че искам да и ида на гости взе да кашля по телефона.Баси,набутахме се с пари за визи и таратанци.Аз кенефите и тук ги мия и не мие зле.Дъщерите да му мислят,ма хич не искам да мислят за навън.Да си опичат акъла и да гледат за кого се женят.

Много съм мислила :) по въпроса през годините. Имала съм и импулси да бягам оттук, без да се обръщам. Имала съм и всички предпоставки да го направя :

- владея отлично английски, немски и руски; ползвам италиански и френски; малко гръцки.

- професията ми е конвертируема по цял свят.

- имам заможни роднини и приятели в "подходящата" чужбина.

Решението да остана завинаги тук взех осъзнато, след като кандидатствах за зелена карта и дори получих поканата за събеседване.

А ето и личните ми мотиви. Мисля, че всеки човек неслучайно :) се ражда на дадено място и в дадено време. И е поел на духовно ниво определени ангажименти. За себе си реших, че ще се старая да правя каквото мога тук и сега, ще спазвам общочовешките морални принципи и ще съм щастлива да придвижа поне мъничко нещата към добро. Старая се да не съм като в родната поговорка : "На калпавата ракета и Космосът й е крив" (или по-натурално казано "На калпавия х.. и космите му пречат"). Всеки път, когато изпадна в гняв :clap: от лайн..... обстановка в България, се питам " а какво направих аз, за да не е така". Не винаги успявам, но продължавам напред. На това се основава и увереността ми, че въпреки голямата мътилка, нещата не могат да не отидат към добро.

Редактирано от Делфинчето (преглед на промените)

- владея отлично английски, немски и руски; ползвам италиански и френски; малко гръцки.

- професията ми е конвертируема по цял свят.

Каква е тази твоя професия?По "цял сят" това е доста силно да го кажеш!

България страна на неограничените невъзможности-

http://www.image.bg/show.php?id=22

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Каква е тази твоя професия?По "цял сят" това е доста силно да го кажеш!

Въобще не е "доста силно", а е самата реалност. Архитект съм. Мои колеги работят и на петте континента по специалността си, без да им се налага да мият чинии или да чистят хотелски стаи. В най-лошия случай първите няколко години нямаха право сами да подписват чертежите си. Но и това беше преодолимо. А сега, откакто сме членове на EU, нашата професионална камара добре се грижи за нас.

Редактирано от Делфинчето (преглед на промените)

Въобще не е "доста силно", а е самата реалност. Архитект съм. Мои колеги работят и на петте континента по специалността си, без да им се налага да мият чинии или да чистят хотелски стаи. В най-лошия случай първите няколко години нямаха право сами да подписват чертежите си. Но и това беше преодолимо. А сега, откакто сме членове на EU, нашата професионална камара добре се грижи за нас.

Това е добре, че се грижат за вас....но малко са професиите които са така защитени, така да кажем...могат на пръсти да се изброят, а другите какво да правят според теб?

За мен просто всеки си намира как да се спасява поединично.... а има и хора, които са успели тук и пак си търсят щастието навън... Според мен всичко е въпрос на виждане...и начин на възприятие на света около нас...Аз по-горе писах защо искам и бих напуснала БГ, но ако имам и тук шанс да живея спокойно бих останала, ако ли не ща замина, защото това, което искам за живота си трябва да има начин да се постигне....а къде просто времето и възможностите пред мен ще покаже....

Успешен ден на Всички

Aаз казах вече... оставам си тука и точка !!

И аз така! :yanim:

Никъде няма да ходя.Баща ми направи триетажна къща в Княжево.От жената падна вила в Симеоново и место на Синеморец.Имам леля в Канада и като чу,че искам да и ида на гости взе да кашля по телефона.Баси,набутахме се с пари за визи и таратанци.Аз кенефите и тук ги мия и не мие зле.Дъщерите да му мислят,ма хич не искам да мислят за навън.Да си опичат акъла и да гледат за кого се женят.

Е при мен е почти, къщата в Синеморец е от бащата, леля ми не е в Канада, а в Ардино (но то е по-хубаво) ма и на нея й стана зле като й казах, че мисля да й ходя на гости. Осигурена съм и с апартаменти в Софето,, къща в Горна баня (и тя триетажна :yanim: ) и още една в Лозенец...

Никъде не ща да ходя! Оставам тук!

И аз така! :yanim:

Е при мен е почти, къщата в Синеморец е от бащата, леля ми не е в Канада, а в Ардино (но то е по-хубаво) ма и на нея й стана зле като й казах, че мисля да й ходя на гости. Осигурена съм и с апартаменти в Софето,, къща в Горна баня (и тя триетажна :yanim: ) и още една в Лозенец...

Никъде не ща да ходя! Оставам тук!

Очаквай ухажори.Един ден или ще те гледам в "Море от любов" или как си стягаш куфарите.Може пък твоя човек да не живее в Лозенец.Ти щом от сега си написала зло,виждам те пътничка.каква младеж се народи,изроди.

Е при мен е почти, къщата в Синеморец е от бащата, леля ми не е в Канада, а в Ардино (но то е по-хубаво) ма и на нея й стана зле като й казах, че мисля да й ходя на гости. Осигурена съм и с апартаменти в Софето,, къща в Горна баня (и тя триетажна ;) ) и още една в Лозенец...

:blink:

Жена с много екстри.....

Ами аз съм я напуснал от преди 10 години не знам имам ли право да пишя в таз тема , ама ако въпроса е какво би ме накарало да се върна , отговора е нищо за сега . чета електронните медии и се успокоявам че не съм там.

Ами аз съм я напуснал от преди 10 години не знам имам ли право да пишя в таз тема , ама ако въпроса е какво би ме накарало да се върна , отговора е нищо за сега . чета електронните медии и се успокоявам че не съм там.

Ами късметлия си явно...дано и всички сме с такъв късмет...ама сами да си го постигнем със труда си...и таланта си...

:blink:

Жена с много екстри.....

Тя добре с екстри, но и трябва на нея мъж с още повече екстри иначе няма и тя да го иска така мисля аз...

Това е добре, че се грижат за вас....но малко са професиите които са така защитени, така да кажем...могат на пръсти да се изброят, а другите какво да правят според теб?

За мен просто всеки си намира как да се спасява поединично.... а има и хора, които са успели тук и пак си търсят щастието навън... Според мен всичко е въпрос на виждане...и начин на възприятие на света около нас...Аз по-горе писах защо искам и бих напуснала БГ, но ако имам и тук шанс да живея спокойно бих останала, ако ли не ща замина, защото това, което искам за живота си трябва да има начин да се постигне....а къде просто времето и възможностите пред мен ще покаже....

Успешен ден на Всички

Мила Angy, аз просто отговорих на въпроса "какво би ви накарало да напуснете България" за себе си, за своята позиция. Както са направили и много други калдейци. Въобще не бих давала рецепти на другите. Нито пък бих обвинила заминаващите. А колкото до защитената ни професия, тя е защитена с нашите лични усилия. Нашата Камара самите ние сме си я основали и легализирали. И водим люти битки, за да си защитаваме правата. Включително и в Парламента. Въпреки огромните пари, които дават предприемачите, за да ни унищожат. Верно е, че всичките тези битки за авторитет и достоинство са много изморителни, но пък си струват.

Мила Angy, аз просто отговорих на въпроса "какво би ви накарало да напуснете България" за себе си, за своята позиция. Както са направили и много други калдейци. Въобще не бих давала рецепти на другите. Нито пък бих обвинила заминаващите. А колкото до защитената ни професия, тя е защитена с нашите лични усилия. Нашата Камара самите ние сме си я основали и легализирали. И водим люти битки, за да си защитаваме правата. Включително и в Парламента. Въпреки огромните пари, които дават предприемачите, за да ни унищожат. Верно е, че всичките тези битки за авторитет и достоинство са много изморителни, но пък си струват.

Да, дано си струва...

Просто пожелах на всички успех и дано на всички усилията ни да бъдат възнаградени... :whist:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.