Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи Част 1

Featured Replies

Здравейте, момичета! В момента чета Джейн Остин "Гордост и предразсъдъци". Препоръчвам ви я, ако не сте я чели :angry:. А иначе аз любовни романи вкъщи май нямам никакви, но винаги тези романи ме привличат като отида в библиотеката (е, естествено и криминалетата :baby:)

• Отговори 8,4k
  • Прегледи 1,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Категорично - НЕ! Като я искаш - можеш да си я закупиш било от книжарниците, било чрез директна поръчка! При положение, че този форум вдъхнови собственичките на издателството да я преведат и пусна

• Ясно,разбрах че тук няма да стане,ама аз ще си я намеря някъде,все някой ще я сканира!!! А мислех че тук всичко има ,и се изпълняват заявките

• От Розмари съм чела "Игра на любов" и "Среднощна красавица" - и двете ми харесаха. Вчера си изтеглих и останалите 6 нейни книжки, и, напук на всеобщото мнение, че били гадни, мисля да ги прочета вси

Публикувани изображения

Утре, между 9:00 и 13:00 часа, торент-тракера account-co.net ще бъде спрян за профилактика, така че изчакайте търпеливо, докато го пуснат отново.

Хайде и аз най-сетне да се осмеля да драсна няколко реда :eek:, четейки ви междувременно тайничко :cool:

Форумът е невероятен :yanim: ... Фен съм на този жанр от повече от 15 години и мога да се похваля с "малка" прилична библиотека, пръсната между София и Бургас. Джудит Макнот, Сандра Браун, Катрин Каултър, Сюзън Джонсън, Айрис Йохансен /но предимно съвременните/, Катрин Стоун и Линда Хауърд са ми между любимките. Да не забравя и Нора Робъртс , но при нея главно си падам по не-трилогиите и не-серийните ..... само да не ме линчувате сега :cool:

За съжаление, поне към момента няма да имам възможност да се включа към сканиращите, но се надявам след време да наваксам ;)

А повода, по който тръгнах да пиша:

Забелязвам тенденция действието на повечето романи да е във Великобритания, рядко във Франция и по някои и друг колониаен остров за цвят. Предполагам това се дължи на английския и американския произход на авторките. Може ли някой да ми препоръча романи, чието действие се развива в Австро-Унгария например? Или Прусия, Италия, Португалия?

Австрия и Прусия ми се виждат много подходящи. Ако някой има предложения да казва, ще съм благодарна.

Ето няколко идеи, въпреки че отдавна съм ги чела и може да бъркам по отношение на някои сюжети, т.е. действието отново да е изнесено към Англия:

Белгия

- Ярост, Лора Паркър

Германия:

- Целувката на прокудения, Сюзън Хейстингс

Испания:

- Циганско небе, Катрин Крамър

Италия:

- Гладиатор, Сюзън Хейстингс

- Господарят на нощта, Сюзън Уигс

- Вихреният танцьор, Айрис/Ирис Йохансен

Тези са от поредицата на Ирис, предполагам и на Бард би трябвало да има поне няколко такива, освен ако не бъркам

Надявам се другите момичета да се включат с повече информация .... най-вече коя/кои от книжките си заслужава наистина да бъдат прочетени :pancake:

Приятно търсене/четене :)

Хайде и аз най-сетне да се осмеля да драсна няколко реда :rolleyes:, четейки ви междувременно тайничко :cool:

Форумът е невероятен :yanim: ... Фен съм на този жанр от повече от 15 години и мога да се похваля с "малка" прилична библиотека, пръсната между София и Бургас. Джудит Макнот, Сандра Браун, Катрин Каултър, Сюзън Джонсън, Айрис Йохансен /но предимно съвременните/, Катрин Стоун и Линда Хауърд са ми между любимките. Да не забравя и Нора Робъртс , но при нея главно си падам по не-трилогиите и не-серийните ..... само да не ме линчувате сега :cool:

За съжаление, поне към момента няма да имам възможност да се включа към сканиращите, но се надявам след време да наваксам ;)

Ето няколко идеи, въпреки че отдавна съм ги чела и може да бъркам по отношение на някои сюжети, т.е. действието отново да е изнесено към Англия:

Белгия

- Ярост, Лора Паркър

Германия:

Испания:

Италия:

Тези са от поредицата на Ирис, предполагам и на Бард би трябвало да има поне няколко такива, освен ако не бъркам

Надявам се другите момичета да се включат с повече информация .... най-вече коя/кои от книжките си заслужава наистина да бъдат прочетени :pancake:

О, много благодаря за предложенията!!! Веднага тръгвам на лов. ;)

• Автор

Хайде и аз най-сетне да се осмеля да драсна няколко реда :angry:, четейки ви междувременно тайничко :cool:

Форумът е невероятен :down: ... Фен съм на този жанр от повече от 15 години и мога да се похваля с "малка" прилична библиотека, пръсната между София и Бургас. Джудит Макнот, Сандра Браун, Катрин Каултър, Сюзън Джонсън, Айрис Йохансен /но предимно съвременните/, Катрин Стоун и Линда Хауърд са ми между любимките. Да не забравя и Нора Робъртс , но при нея главно си падам по не-трилогиите и не-серийните ..... само да не ме линчувате сега :cool:

Белгия

- Ярост, Лора Паркър

Германия:

Испания:

Италия:

Надявам се другите момичета да се включат с повече информация .... най-вече коя/кои от книжките си заслужава наистина да бъдат прочетени :speak:

Аз честно казано само "Риск" не съм чела от тези изброените, и хич не съ очарована от нито една от тях. Naismith приятен лов, но моя съвет е не се разочаровай много ако не ги намериш

Някой чел ли е Дързoст на Джулия Бaрeт.

Ето какво намерих за нея в интернет:"Рoмaнът пpедoстaвя нa читaтелите удoвoлствиетo oт нoви сpещи с геpoите нa Джейн Oстин oт poмaнa "Гopдoст и пpедpaзсъдъци" - Eлизaбет и съпpугът й, сем. Бенет и незaбpaвимия мистъp Кoлинз, вечнo недoвoлнaтa Кaтpин де Бъpг, пpекpaснaтa Джopджиaнa - пopaснaлaтa сестpa нa мистъp Дapси.

Tвopбaтa зaпoчвa тoчнo в мигa, в кoйтo Джейн Oстин е зaвъpшилa свoятa истopия, зa дa ни paзкpие, кaк пpoдължaвa живoтa в стapиннoтo имение Пембъpли, oткoлешен дoм нa poдa Дapси, дa ни пoтoпи в еднa poмaнтичнa и oстpoумнa истopия, зa дa дoкaже, зa кoй ли път, че в кpaйнa сметкa, истинскaтa любoв винaги пoбеждaвa."

Аз харесвам Гордост и предрасъдъци и затова се интересувам от тази книга.

Ето какво намерих за нея в интернет:"Рoмaнът пpедoстaвя нa читaтелите удoвoлствиетo oт нoви сpещи с геpoите нa Джейн Oстин oт poмaнa "Гopдoст и пpедpaзсъдъци" - Eлизaбет и съпpугът й, сем. Бенет и незaбpaвимия мистъp Кoлинз, вечнo недoвoлнaтa Кaтpин де Бъpг, пpекpaснaтa Джopджиaнa - пopaснaлaтa сестpa нa мистъp Дapси.

Tвopбaтa зaпoчвa тoчнo в мигa, в кoйтo Джейн Oстин е зaвъpшилa свoятa истopия, зa дa ни paзкpие, кaк пpoдължaвa живoтa в стapиннoтo имение Пембъpли, oткoлешен дoм нa poдa Дapси, дa ни пoтoпи в еднa poмaнтичнa и oстpoумнa истopия, зa дa дoкaже, зa кoй ли път, че в кpaйнa сметкa, истинскaтa любoв винaги пoбеждaвa."

Аз съм я чела, не е лоша. Джулия Барет се е постарала доста за да наподоби стила на Джейн Остин,но споменава много бегло м-р Дарси, моят любимец. Акцентът е върху сестра му Джорджиана и дилемата и м/у двама мъже. Общо взето ми хареса и мисля, че няма да сбъркаш ако я прочетеш.

Ето една книжка от мен, надявам се да ви хареса. Още не съм я чела, но ми се струва интересна, поне на заглавие.

Джаки Колинс - Опасна целувка

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Просто нямаше как да си затрая щом стане въпрос за Джейн Остин ;) Абсолютно подкрепям мнението на kristi_34 за "Дързост" - че е едно сполучливо продължение на "Гордост и предразсъдъци", като се отчете факта, че все пак романа е писан от друга авторка. Ако искаш можеш да си я свалиш от акаунт - сканирала съм я отдавна и можеш да си я дръпнеш от тук, за повече инфо. От колекцията на Джейн Остин ми останаха за сканиране още:"Ема Уотсън","Разум и чувства" и "Катрин". Ще ги изпуфкам някой прекрасен ден и тях. 4c87255f5a426ac0c06d6ec1c0974505.gif

Лично на мен голяма слабост ми е "Доводите на разума" - мнооого, мнооого си я тача dcc7e68bd2f2edbd8ce3904a30561223.gifЕто линк и за останалите сканирани романи на Джейн Остин, ако обичаш тази авторка 3a0abec467d4fc5165eba2c50271bc07.gif

http://account-co.net/torrents-search.php?search=jane+austen&cat=36&incldead=0&lang=0

Ето една книжка от мен, надявам се да ви хареса. Още не съм я чела, но ми се струва интересна, поне на заглавие.

Джаки Колинс - Опасна целувка

Ани, благодарности за книжката, мила. kiss.gif

Някой чел ли е "Заедно" на Анна Гавалда. Чудя се дали си струва да си я купя ?

Заповядайте една книжка от mehche:

Франсис Макхю – Хотел край брега

Искам да благодаря на всички за новокачените книжки и да ви кажа, че няма са съм вкъщи до края на седмицата, така че ще си починете няколко дни от мен. tongue.gif Ще се радвам да намеря доста за четене като се върна. smile.gif

защо от вчера аккаунт-ко не се отваря ?затвориха ли го?Помощ!!!

Провери във форума на аккаунтинг-сис. Може да пише, каква е причината.

Ако не намираш адреса на форума, значи разбираш какъв е моя проблем с твоя адрес.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Някой чел ли е "Заедно" на Анна Гавалда. Чудя се дали си струва да си я купя ?

Страхотна книга!Авторката има много "четивен" стил.Ако книгата ти се струва дебела,може първо да прочетеш от сборника и с разкази "Искам някой някъде да ме чака..." и да си изградиш мнение за стила.

Историята в "Заедно" просто плаче за филм.

Страхотна книга!Авторката има много "четивен" стил.Ако книгата ти се струва дебела,може първо да прочетеш от сборника и с разкази "Искам някой някъде да ме чака..." и да си изградиш мнение за стила.

Историята в "Заедно" просто плаче за филм.

Има филм, казва се - "Ensemble c'est tout" с Одри Тоту но не мога да го намеря никъде. За това реших да прочета книгата.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Иаз не мога да го отворя от вчера вечерта, честно казано доста често напоследък има проблем с него. Не е ли по-добре книгите да се качват и на друго място?

Иаз не мога да го отворя от вчера вечерта, честно казано доста често напоследък има проблем с него. Не е ли по-добре книгите да се качват и на друго място?

Пренасочването на всичките над 800 книги, които са качени досега, към друг тракер би било огромен обем работа, което не е оправдано за момента. Така че по-добре изчакайте.

Има филм, казва се - "Ensemble c'est tout" с Одри Тоту но не мога да го намеря никъде. За това реших да прочета книгата.

Виж какво намерих дано да ти е от полза http://######/search/Ensemble%20c%5C'est%20tout/0/99/0

Преди време четох две книги от Трейси Шевалие и много ми харасаха - "Дамата и еднорога" и "Момичето с перлената обица". Знаете ли дали ги има сканирани някъде а също и последната и книга - "Жива жар"

Аз съм страшно търпелив човек. Мнозина от този форум могат да потвърдят, но извинявам се, какъв е този детски писък?!?! Да не сме на 5 годинки! Нека се държим малко по-зряло. Ако добре си спомняте, беше споменато за прекъсване на сайта в Неделя. Очевидно е, че се е наложило прекъсването да се измести във времето. Мир и спокойствие, моля.

здравейте дами, новак съм във форума,но вие ме провокирахте с темата.До там,че се ядосах-продадох,раздадох

събирани 7год.любовни романи на Ирис и арлекинчета.Вие сега май не говорите точно за тях,но ми се ще да споделя бегли

наблюдения /вече не ги следя толкова,децата ми доста пораснаха, а като гледам за повечето от нас това е времето за четене/

Абе нещо не ми харесва речника,които използват,не приемам една графиня да се изразява с лафчета от 20 век-"не ми се прави на отворена"

и други подобни .Язък,примерите ми изхвърчаха,но това е от книга на КР.ДОД или ТВОЯТА ЦЕЛУВКА или ОЩЕ ЕДИН СКАНДАЛ /там има и други примери/

Дразнят ме и разни пояснения:героя се възторгва от нещо си,че било с "олимпйиски размери", сигурно е чувал за олимпиади, но през /мисля беше 1862г/ едва

ли е удачно сравнение Струва ми се, че преводачите малко се "дънят" ама нали има и редактори.Не търся такъв изказ иначе ще слушам рап.

Е,дами каква е присъдата,забелязяли ли сте , дразни ли ви или аз просто се престаравам /остарявам/. А как намирате корицата на която грее

Брад Пит, не е ли малко не на място

Е,сигурно дойдох в повече,но аз рядко пиша така че споко.

здравейте дами, новак съм във форума,но вие ме провокирахте с темата.До там,че се ядосах-продадох,раздадох

събирани 7год.любовни романи на Ирис и арлекинчета.Вие сега май не говорите точно за тях,но ми се ще да споделя бегли

наблюдения /вече не ги следя толкова,децата ми доста пораснаха, а като гледам за повечето от нас това е времето за четене/

Абе нещо не ми харесва речника,които използват,не приемам една графиня да се изразява с лафчета от 20 век-"не ми се прави на отворена"

и други подобни .Язък,примерите ми изхвърчаха,но това е от книга на КР.ДОД или ТВОЯТА ЦЕЛУВКА или ОЩЕ ЕДИН СКАНДАЛ /там има и други примери/

Дразнят ме и разни пояснения:героя се възторгва от нещо си,че било с "олимпйиски размери", сигурно е чувал за олимпиади, но през /мисля беше 1862г/ едва

ли е удачно сравнение Струва ми се, че преводачите малко се "дънят" ама нали има и редактори.Не търся такъв изказ иначе ще слушам рап.

Е,дами каква е присъдата,забелязяли ли сте , дразни ли ви или аз просто се престаравам /остарявам/. А как намирате корицата на която грее

Здравей и добре дошла, след няколко прочитания разбрах какво имаш предвид със запитването си, моето мнение е че "издънките" се получават след наместа на българските издателства. Попадала съм на много хубави книги, които са били почти съсипани от лошия превод, или липсата на всякаква редакция и корекция. Веднага мога да посоча заглавия, най-пресен спомен имам от "Скандална нощ" - на всеки абзац имаше поне по една правописна грешка, а през страница превода беше двусмислен или пък направо безмислен, "Черната роза" - абсолютна гавра с превода, и мога да кажа на преводачката на въпросната книга, да си изяде дипломата, най-добросъвестно! Мога да посоча още заглавия, но не правописните грешки са нещото което ме влудяват, а ИМЕНАТА, ако четеш книги, които са в поредица, просто можеш да се узориш, докато разбереш кой са повтарящите се герои!Относно изказа, не мога да кажа, като че ли не мога да се сетя за някакви адски фрапиращи изрази, които са ме скандализирали, но съм сигурна че има.

Като цяло смятам, че има какво да се желае от екипите които правят достъпни книгите за незнаещите чужди езици, но в същото време съм и благодарна, че все още се издават нови заглавия от жанра. Но тъй като не съм чела книги на оригиналния им език, не мога да твърдя със сигурност, че проблема идва само от наще хора, напълно възможно е и самите авторки в търсене на забавен диалог, да вкарат някои по-съвременни изрази. Може би по този въпрос трябва да се изкажат и скъпите ни преводачки, които работят върху фен-преводи в момента.

П.С. Проблемите не са само при нас, в един руски форум бях мернала темата "Организация - Да убием преводачката"

П.С 2 plqsak Чия корица е украсена от присъствието на Брад Пит, че нещо паметта ми отказва по въпроса?

хаха в повече едва ли най много да предизвикаш дискусия по мое мнение напълно уместна, но пък всеки си решава кво да пише и как. аз лично много се внимавам да не забравям кое е времето, в което пиша, но никой не е застрахован от грешки. ако става въпрос за за фен превод мисля можем да ги простим, но когато коментираме издадени книги съм също толкова непримирима като теб и смятам че човек като претендира за професионализъм трябва да защити претенциите си. нека и другите момичета кажат какво мислят. и боже дано не съм изтървала някое яко или жестоко в преводите си, че нямам време да ги чета наново

Здравейте.Разглеждам форума от няколко седмици,но чак сега пиша първо мнение.Забелязах,че никой не е качил(дано не бъркам)една страхотна поредица на Нора Робъртс - Братята Куин.Ето я и нея в текстов формат---

http://4storing.com/kzhtjq/d8fd4545dfcf5d15e3e27aaaf06adb34.html - Пристанище за мъже

http://4storing.com/trxmdv/c106af5796e7c7392c0137d9e4842ecb.html - Самотни пясъци

http://4storing.com/ictzyx/44664be52cf8bbc82904a4f15e074484.html - Нежни урагани

http://4storing.com/vhei8d/aa8af3083236db57af9419d32646edb7.html - Заливът на тайните

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.