Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как сте избрали религията си?

Featured Replies

преди 1 час, Solly написа:

Реалността е пълна с изненади.

чия реалност?

Некои лични реалности са пълна скука, други - тотално сбъркани от изтрещявания ( от типа "оранжево небето, оранжево морето, оранжеви китари, оранжево звънят", или пък "земята е плоска, щот аз така си я възприемам" и значи е така, бог ми се яви и аз съм му свидетеля и вестителя, владиката Иларион не може да греши, гласът на висшия ми аз ми каза че съм изключителен, добър, честен и... велик... Сичко е революция и некои ще си отидат и само демоничните светли същества са борци за истината и справедливостта във вселената... енергийните вампири са ми виновни че съм в шизофренични кризи... И т.н. - с много изненади и скука едновременно ) . 

Всеки си пише неговата и се фантазира че именно тя е "истинската". Понеже за него това е важно ( да е така). И си напира и доказва, така както той си я сънува. И именно тва била "реалностТА" :) 

Неговата е ясно ква е, твоята също... скука и евтина конфекция от популизми, които да компенсират точно съотвествените дефицити. И си търсите трибуна да си ги хвалите, обяснявате едни на други... И пак не върви, щото за всеки неговата си е единствена и най-важна. И си остава само празното дрънкане и глупости. 

Малките човечета в опит да избягат от личната си незначителност, си търсят щит, шелтер или утроба за да се сгушкат в микс от нагласени популизми, подбрани така, че скритите вътре да се усетят защитени, сигурни.... и веднага лъсват "величията", нахакаността, драпането 'моето да е истината". Понеже не могат да си ги измислят сами, се сгушват в готови приказки, подадени направо за 'ползване'. И само да си избереш и... веднага си духовен, мъдър, сигурен, убеден в истината - все онова, дето иначе е в остър дефицит още от преди първите 7 години. И като потънат достатъчно,  и се почват месианските и пасторските синдроми и повторенията им цял живот в самоуверения и самохипноза.  

• Отговори 183
  • Прегледи 27k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ама ти мислиш ли, че тези хора, които цитираш, ще ти отговорят 17г. по късно? Не ти ли прилича на такси озовало се на адреса 17 часа след повикването?

• Anzhel Dimitrov
    Anzhel Dimitrov

Понеже всички по - големи религии са много разтеглени , си избрах да си направя моя религия .

• Какво значи "разтеглени"? Нещо като не отговарят на твоите възгледи и разбирания ... за необяснимото? Или пък отговарят в известна степен, но с много условности, които на никой смъртен и грешен всъщно

Не всичко се развива така както е по филмите. Реалността е пълна с изненади.

Някои стари футуристични филми вече са реалност , или поне се доближават до сценариите . Примерно филмът ,, Елизиум "  е силно преувеличен но общата идея вече е реалност ,за сега на 20 % . Но имайки предвид ,че преди година - две беше около 4-5%, и развитието на общата идея се осъществява в геометрична прогресия , - информацията за масовия потребител е съвсем ограничена . А ако не си се интересувала от неуралинк на Илон Мъск , то изоставаш с технологиите .

преди 15 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Примерно филмът ,, Елизиум "  е силно преувеличен но общата идея вече е реалност ,за сега на 20 % .

:lol6:Мали, малииии - общата идея... и вече била реалност, ама на 20 процента, завсега. Била по-малко, ама вече нараснала. А другата година вече ще е на 30% - общата идея де, дето е за "филмарите".

А ако не си се интересувала от неуралинк на Илон Мъск , то изоставаш с технологиите .

И кво - и тя ли е част от божествения филм, дето "ии щял да е заместника на бог"... ? :) Ма направо виртуала ще се прелее като 'вечност' и там вече ще мине пенсионния "ти" фонд. То и без тва е "виртуален" от типа "наужким", като на филм. Само дето си гола вода и като сценарист, щото е банален, простоват и наивен сюжета. Като теб и като таргета с който се вживяваш че зарибяваш. 

Някои стари футуристични филми вече са реалност , или поне се доближават до сценариите .

Само в твоята реалност... Само в нея. :) Изтрещелите вечно сред филми живеете. Понеже ви мързи да си правите свои, си гледкате наготово и се вживявате колко са "реални".  

• 2 седмици по-късно...

Важното е, че моите резонират с казаното от ИИ. 😅 :basketball3:

Начинът на хранене не е просто въпрос на вкус – той е огледало на съзнанието.

Моралната еволюция започва там, където животът на другото същество престава да бъде незначителен.

Да избереш състраданието, когато можеш да нараниш, не е слабост – това е сила. Това е крачка напред към по-високо ниво на морална и духовна зрялост.

Подарък за теб! :) 

Начинът на хранене .png

преди 6 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Месоядните са по - бързи , по - умни , по - силни , по - здрави .

"по - здрави" - тук да не би да имаш предвид че здравето им е по-добро, поздрав от Здравко, 

едно време имаше и здравни служби, но изчезнаха после, нещо като дружеството на лекарите май се разбира

• 1 месец по-късно...
на 9.07.2025 г. в 18:41, some_spirit написа:

"по - здрави" - тук да не би да имаш предвид че здравето им е по-добро, поздрав от Здравко, 

едно време имаше и здравни служби, но изчезнаха после, нещо като дружеството на лекарите май се разбира

И сега има ,но поликлиники и болници , зъболекарите са частни и вече няма държавни , ( поне се намират и по здравната каса да работят ) . Но здравето зависи най - много от благоразположението на Бог .

• 3 месеца по-късно...

Да напиша по темата :

Чрез проби ,изследвания , експерименти , което доведе до опитности. Смело мога да кажа че единствено ,, Ню Ейдж " ми донесе блага.

• 1 месец по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.