Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как сте избрали религията си?

Featured Replies

Религия е нещо, което е в кръвта ти. То не е нещо, което е отвън, а дълбоко вътрешна връзка.

• Отговори 183
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ама ти мислиш ли, че тези хора, които цитираш, ще ти отговорят 17г. по късно? Не ти ли прилича на такси озовало се на адреса 17 часа след повикването?

• Anzhel Dimitrov
    Anzhel Dimitrov

Понеже всички по - големи религии са много разтеглени , си избрах да си направя моя религия .

• Maleficient
    Maleficient

Какво значи "разтеглени"? Нещо като не отговарят на твоите възгледи и разбирания ... за необяснимото? Или пък отговарят в известна степен, но с много условности, които на никой смъртен и грешен всъщно

Аз не съм кръстен, но считам себе си за християнин. Православен, католик, протестант... тези неща не са за мен.

Дори моето мнение е, че единствения християнин е бил Христос. Оттам нататък християнството е течение, оформено

от последователите на Христос, чиито пък слушатели и читатели са се нарекли в групиране - християнство!

Сега, че човека е горделив, алчен и по-малко добър, го засегнахме в друга тема... но оттам започват и разцепленията.

Един не харесвал другия, щото еди-какво-си. Пък той бил богаташ, ма сега пък как така ще е смирен!? Цели нещо!?

Почват сплетните! Онези църковни служители приемали дарения от желаещи да бъдат въведени в християнството

или да споделят греховете си, срещу уверение, че Исус ще им даде съвет!?

И се започват едни щуротии, дето нямат спиране и до днес. И това не е само в християнството.

Затова винаги ще твърдя - няма друг християнин освен Христос. Останолото са човешки измислици.

Аз пък съм избрал Христос за мой наставник. И няма да считам себе си за кръстен, докато не отида

в река Йордан, както е направил той и там не ме кръсти негов последовател, по-възрастен от мен,

както Йоан е бил около половин година по-голям от Христос и който последовател е избрал

мисия подобна на Йоановата... . Останалото са лични утехи, че като ни кръсти попа - сме християни.

Е, за вярата на човека това си му е достатъчно да се успокои в себе си.

Както е казвал и Христос, че именно вярата ще ни избави... от заключеното ни съзнание и ще ни отвори

път към небесното, а не да се взираме в това, което ни съблазняват очите и тялото.

Така си мисля аз. Пак много се разпрострях! :wors:

--------------------------

Защото ако слезе сега Христос и види какви храмове и статуи, икони (с един господ

знае чие лице е на тях), види разделени хора които претендират тяхното говорене за Христос да е

по-по-най от на ония... другите, ще обърне всчико с краката нагоре, както го е направил с

търговците пред храма.

Но, хората продължават да си мислят, че целувайки статуи и рисунки се излекувват от болести и други

лоши неща. За мен чисто и просто вярата им ги лекува! А не целувките по предметите.

Обаче как да им го обясниш, когато те знаят за себе си какво са сторили: целунали са предмета!

Нищо де... важното е че при някои, тази "благородна самолъжа" работи. Повечето обаче усещат самозаблудата си

и при тях вярата им не се подлъгва, а трябва да намерят по-убедителен начин за себе си, да я отключат.

Но това е много трудоемка задача и тя трябва да започва още със събуждането всяка сутрин!

Редактирано от adXok (преглед на промените)

В река Йордан е кръстен Исус. Христос няма нужда от кръщаване. Ние се кръщаваме в него. Но това кръщение е живота ни, а не ритуал в някоя квартална църква.

Е, добре де - ИмануЕл, ако трябва да сме най-точни, без гръцкото Христос. Исус го нарича Мария.

Това са подробности, но в общи линии става въпрос за божия пратеник.

Кой бог го праща, мен повече ме интересува!? Никъде не съм намирал дори опити за разсъждения по това!

Е, добре де - ИмануЕл, ако трябва да сме най-точни, без гръцкото Христос. Исус го нарича Мария.

Кой бог го праща, мен повече ме интересува!? Никъде не съм намирал дори опити за разсъждения по това!

Още преди два дни ти казах,четеш избирателно и затова не намираш,а и не разбираш!

cool.gif

^ Добре. С тази недомлъвка, беше изключително съдържателен. :huh:

Исус го наричат гърците,доста години по-късно. Доколкото знам,името се произнася Йешуа или Йошуа.

Както и да е...Не съм съгласен с твъдението,че религията не може да се избира. Човек се развива постоянно,и е възможно в даден период от живота си да открие,че определена религия много по-пълно съответства на неговата душевна нагласа,отколкото тази,в която е бил възпитан. Трябва да търсиш,да избираш,да се съмняваш...Това не е нещо лошо - напротив...По този начин вярата ти ще бъде много по-цялостна...Мое мнение.Може и да не съм прав :huh:

Исус го наричат гърците,доста години по-късно. Доколкото знам,името се произнася Йешуа или Йошуа.

Както и да е...Не съм съгласен с твъдението,че религията не може да се избира. Човек се развива постоянно,и е възможно в даден период от живота си да открие,че определена религия много по-пълно съответства на неговата душевна нагласа,отколкото тази,в която е бил възпитан. Трябва да търсиш,да избираш,да се съмняваш...Това не е нещо лошо - напротив...По този начин вярата ти ще бъде много по-цялостна...Мое мнение.Може и да не съм прав ;)

Ако изчетеш всички религии, ще разбереш, че те са една, но с различни лица...

Предполагам си чел за стълбата на Яков и стъпалата, по които се спускали ангелите от небето. Тези стъпала хората наричат религии - правила, закони, постулати за начин на живот, доближаващ до тях. Същите, по които може да се качи човек до небето, се наричан, обаче, с едно име - вяра. И тогава виждаме колко излишни стват споровете за стъпалата на различни нива, когато те са част от едното и същото - стълбата...

Моето мнение е, че религия има тогава, когато е имало

присъствие на някой бог над главите на определена група

хора, народ (покровителстване един вид).

Днес никой не си прави труда да види какво всъщност се случва

като цяло с народа му, с тези около него... щом я има ракийката и салатката

за какви религии да му се говори на човека.

Човекът отдавна почита един единствен бог - този на парите. На всичко друго той ще се изплюе. Особено пък на свръх лесни за разбиране послания, като тези на Христос. Но трудни за изпълнение. Макар че камилата по-лесно ще влезе през иглено ухо, отколкото такива хора да ги накараш поне да слушат.

Дали ще чуят - със сигурност не! Те вече са те сметнали за глупак, сектант или луд!

За моя религия съм избрал Православието, сам я избрах, защото до 17 годишна възраст не бях кръстен.

Избрах я по ред причини, но най-вече поради липсата на фанатизъм, както в тълкуването на библията така и от страна на проповядващите свещенници.

Но, като пътеводител и ключ за знание и ориентир на търсенията се доверявам на теософията и нейните принципи.Елена Блаватска, която хората които дори не са прочели трудовете й, заклеймяват като сатанист, е дала материал върху който да градят дори сектите на местно ниво, като Дънов и тн.

Блаватска не е единствената ,която бива заклеймявана, доста други нестандартно мислещи хора като нея също биват отричани и неразбрани...

Най-лесния начин е да отречеш с лека ръа всичко, което не разбираш и нямаш обянение за него... За други пък си е просто загуба на време...

Вярата ми не съм я избирала , просто винаги си е била в мен откакто се помня... Кръстена съм и почитам християнството, но съм отворена към всички религии и съм толерантна към тях, защото според мен всички ние сме като като "играчи " от един и същ отбор, които всъщност не знаят, че са си не противници , а съотборници...

Виждам, че и тук се прави до болка втръсналата грешка:

Да се смесват философски учения и религии

Но няма значение. То и без това всичко е една каша вече. Почти на помия се е превърнало, всеки слага,

всеки бърка, всеки яде, друг повръща... абе карай!

Аз пък те поздравявам с песента "Bye" на групата Тъмно. Никъде не намерих клипа им по песента, беше 1994-та.

Сигурно в БНТ го имат някъде из арховоте, ама може и да са го затрили вече.

Ако изчетеш всички религии, ще разбереш, че те са една, но с различни лица...

Предполагам си чел за стълбата на Яков и стъпалата, по които се спускали ангелите от небето. Тези стъпала хората наричат религии - правила, закони, постулати за начин на живот, доближаващ до тях. Същите, по които може да се качи човек до небето, се наричан, обаче, с едно име - вяра. И тогава виждаме колко излишни стват споровете за стъпалата на различни нива, когато те са част от едното и същото - стълбата...

Много точно казано ,всеки трябва да го преосмисли.

Ето, драги зрители, Вие нагледно видяхте, как се провеждат избори за...религия. Ние с Инфи вече избрахме, а вие?

Ние си нямаме религия. Сега ще плачем... Вие ще се радвате. biggrin.gif

Хайде, не плачи, ще те вапцаме и тебе розАвка, щ`ти дадем и тиранти /ластични, естествено/. Но до корабните контейнери...хич и не припаряй!!!

Ц, мене ме гепи вече един моряк, ще ме вапцаш розова, ама после... той тебе ще те посини. :P Обичаш ли синия цвят - на Небето, на небитието...

Ееее, ти ревеше, не съм ти направил реигиозния избор аз ,я...

бил ме е моряк, много боиииии... /някой път ще я опиша тази весела история/

Не, аз по пембеничко никога не съм си падала. Не му се отваря парашута, та като литна в небето с пенбен парашут, така и ще си умра зелена... че и на пихтия ще стана. Пфу!

"Опознай себе си и ще опознаеш боговете и Вселената"

Сентенция приписвана на Орфей

"Познай себе си"

Сократ

“Когато опознаете себе си, ще бъдете разпознати. И ще разберете, че вие самите сте деца на живия Отец. Но ако не се опознаете, вие сте в бедност и вие самите сте бедността”

Исус от Назарет според Евангелието на Тома

"Това, което търсиш е това, което търси"

Франсиск от Азиси

"За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина."

Емили Дикинсън

"Има много неща по света, приятелю Хораций, които нашите мъдреци не са и сънували."

Шекспир

"Бъдещето на човека е в него самия и динамично се променя в настоящия момент."

Ейбрахам Маслоу

За вас по една дъвка. Разлика няма, вярвай ми...
От тези с които се правят големи балони biggrin.gif

В два поредни дни-чистя раздел "Религия, Мистика, Езотерика" от офтопици , заяждания и откровенна глупост ! mad.gif

Това предупреждение изпращам аватоматично до всички активни потребители в раздела, като при следващо нарушение на правилата на форума, ще бъдата взети административни мерки към всеки, без оглед на пол, раса, вероизповедание или пристрастие.

Ако искате да разберете до къде стига търпението ми-моля .

• 3 седмици по-късно...

Ами не съм я избирал.Нямам нужда вече от религия,защото се опитвам да спирам наркотиците. cool.gif

• 5 месеца по-късно...

ама браво бе! :rolleyes: много ми харесва какво е написано от теб!!!Напълно те подкрепям!!!!!!

Хих,

Един ден седнах и си викам - Чекай да метна един боб, та да си избера бог, вера и религия щото сега модно станало всеки рилигиозин да съ пиши. Метах, метах боба - и все излизаше, че нема такова нещо. Боба все викаше - Ти човече си си сам Бог и сам си определяш живота. Вярвай във великата сила на Природата и всичко ще е наред. Нема да вярваш в разни брадати козли и други подобни дивотии, дето едни им викат Бог, други Алах. Нема да вярваш в некви фантастики дето едни наричат Библия, други Коран, а трети ....... както му дойде. Туй са бабини деветини и измишльотини човешки за заблуда на простолюдието.

И така си избрах - не вярвам в религи, вярвам в природата, в себе си и в хората около мен.

ама браво бе! :grimace: много ми харесва какво е написано от теб!!!Напълно те подкрепям!!!!!!

"Ти човече си си сам Бог и сам си определяш живота. Вярвай във великата сила на Природата и всичко ще е наред."

Мога ли, без да се застъпвам за въпросните брадати козли, да заема позиция, че Бог не и Майа-пракрити, Вселенската ни майка :wors: , както и ние не можем да бъдем "бог".?.....

Това, че абрахамските козли се дънят, не значи, че няма Бог?.. :wors:

"О, мой боже,

правий боже,

но не ти що си в небесата,

а ти що си в мене боже,

в мен - в сърцето и душата".

Хр. Ботев

Това е моята религия - всеки е бог сам на себе си - сам гради съдбата си.

Как я избрах ...

Като дете ми беше обяснено, че има бог на небето - Господ Бог; Че този бог решава съдбата ни; Че той е отговорен за всичко на този свят; Че ни награждава за добрите дела; И че е готов да прости грешките ни, ако се разкайваме искренно. И аз му се молех ... честичко.

А сега ... Сега си спомням все едно беше вчера последния път, в който с молих. Беше преди точно 15 години - часове преди да умре баща ми.

Това е моята религия - всеки е бог сам на себе си - сам гради съдбата си.

Сам си избира КОЙ да му помага при граденето. :rolleyes: Ти не можеш САМ(а) да свършиш нищо дори на светско ниво. :P

Лелеееееее U.Ra, новият ти аватар е отвратителен. Смени го.

Аз също вярвам в силата на Природата - пиша го с главна буква - нали е сила. Обаче, вярвам и в съществуването на други същества, които живеят в паралелни светове и ни управляват. Подозирам и, че пият от нашата енергия , за да живеят. Вие какво ще кажете по въпроса за съществуването на същества, които ни управляват и ни пият от енергията? U.Ra, ти какво ще кажеш по този въпрос? Ама си смени аватара преди да ми отговориш.

Аз мисля, че всеки един Бог, независимо от това дали се нарича Христос, Буда или по друг начин, помага на хората. Вярвам, че имената на боговете са код към други същества или може да го наречете към друга програма и като ги споменавате мислено и им се молите, се включвате към този код и може да ви бъде изпратена помощ! Вие какво ще кажете за това.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.