Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори за европарламент 2007-всичко тук

Featured Replies

Изборите са след месец,вече почна и предизборната кампания.С цел да не се прави тема за всяка партия или за всеки компромат правя тази.Тук можете да обсъждате и спорите за всичко свързано с евроизборите които ще се проведат за пръв път и у нас.Всички останали теми по въпроса ще бъдат трити или премествани тук по преценка на модераторите.Обиди и нецензурни думи няма да се толерират и ще бъдат трити,а авторите наказвани.Желая приятна дискусия.

Редактирано от Fifa (преглед на промените)

• Отговори 158
  • Прегледи 26,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Някой мисли ли за кой ще гласува,аз още не съм сигурен.

Засега не знам за кого да гласувам.

Трудно е да се открие най-малкото зло, а и то може да се окаже скритото най-голямо...

• Автор

Да ви попитам ВМРО имат ли кандидат или пак играят с някой?

Ето участващите партии и коалиции,по номер на бюлетините,изтеглени чрез жребий от ЦИК :

1. Зелена партия

2. Съюз на свободните демократи

3. Никола Петков Иванов – независим кандидат

4. Ред, законност и справедливост

5. Коалиция Български социалдемократи

6. ДСБ

7. Платформа Европейски социалисти (коалиция на БСП и Движение за социален хуманизъм)

8. СДС

9. Коалиция Земеделски народен съюз

10. ГЕРБ

11. НДСВ

12. "Атака"

13. Мария Стоянова Серкеджиева – независим кандидат

14. ДПС

15. Комунистическа партия на България

16. Политическа партия Граждански съюз Нова България

Може и Анкета да се пусне !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Някой мисли ли за кой ще гласува,аз още не съм сигурен.

Аз поне знам за кой няма да гласувам - за управляващите!

• Автор
Аз поне знам за кой няма да гласувам - за управляващите!

Бе то това и аз го знам.

edit

Добавена е анкета.Поради лимита от 10 възможни отговора съм сложил по-известни партии и формации.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Нека в анкетата,отговора-Няма да гласувам,да се кликва само от хора с право на глас,а не от хора под 18 години-т.е. нямащи право на глас !

• Автор

Това трудно ще го хванем защото всеки може да пише че е на N години,а и няма как да ограничим малките май.

Освен за кого, важно е и КАК ще се гласува. Сигурно гласуването с преференциални листи ще затрудни някои хора (може би и мен) - затова : малко инфо, за да не се окажем неподготвени в изборния ден :bye1:

За първи път в политическата си история на 20 май т. г. България ще проведе избори за европейски депутати. Тогава българите ще трябва да изберат 18 свои представители, които ще отстояват техните интереси в Европейския парламент през оставащия период от мандата на сега действащия състав на институцията до следващите редовни избори през 2009 г. В надпреварата ще участват 14 партии и коалиции и двама независими кандидати. Официално предизборната кампания стартира на 20 април.

Освен, че са първи, изборите за европейски депутати са различават и по това, че на тях българските граждани ще могат да преместват по свое усмотрение предпочитания от тях кандидат на по-предна позиция от тази, на която го е поставила собствената му партия в кандидатската листа. Т. е., за първи път на избори страната ни ще използва нова пропорционална система, в основата на която са т. нар. преференциални листи. Методът е известен като “Хеър-Нимайер”, по имената на двама математици от Англия и от Германия. Според изтъкнатия математик и дългогодишен член на Централната избирателна комисия проф. Михаил Константинов, това едва ли ще промени коренно хода на събитията, но пък е знак за видими промени в отношението на партиите към изборите. За да има един партиен кандидат валидни преференции, т. е. – шанс да бъде преместен по-напред, трябва да получи подкрепата на поне 15 процента от хората, гласували за съответната партия, в чиято листа е той. Или, ако са гласували 400 000 души, кандидатът трябва да е подкрепен от поне 60 000 избиратели. Като позитивно за предстоящите евроизбори можем да откроим и решението на политическите сили да издигнат по-млади и необременени с българската политическа действителност досега личности. В партийните листи присъстват дори съвършено непознати лица. Това пък е компенсирано от техните професионални биографии. В голямата си част кандидатите са високообразовани, завършили са престижни български и европейски университети, владеят по няколко езика и са с добра подготовка по европейските въпроси. Целта на всички партии, поне на декларативно равнище, е за европейски депутати да бъдат избрани такива хора, които най-добре ще лобират за България и ще защитават интересите й. Не по-маловажна е и ролята им на преносител на европейската политика в България, което да подпомогне по-бързото ни изравняване със стандартите в ЕС. В следващия един месец ни предстои да разберем дали българските кандидати за Европейския парламент ще успеят да ни убедят, че идеите им не са просто теоретични “упражнения” и че наистина имат потенциала да ги приложат на практика. За да бъдат обаче привлечени повече гласоподаватели към избирателните урни на 20 май, партийните предизборни щабове ще трябва да заложат и на една силна информационна кампания за ползите на България от европейското членство, както и да обяснят на хората на разбираем език какво точно ще правят нашите представители в европарламента. По традиция някои от политическите сили залагат на популярни лица от шоу-бизнеса. Доколко те ще успеят да активизират своите фенове да гласуват на предстоящия вот, е трудно да предвидимо. Каква обаче е картината към момента? Макар социолозите все още да не се ангажират с твърди прогнози за избирателната активност, провежданите от тях изследвания на общественото мнение в последните дни и седмици показва, че към момента готовност за участие в изборите за европейски депутати изразяват около 1/3 от българите. И все пак анализаторите си оставят отворена вратичка, като заявяват, че прогнозирането на евровота не е толкова лесна работа, както при националните избори, на които във фокус са всекидневните проблеми на хората. Със сигурност обаче резултатите от изборите за европейски депутати ще измерят влиянието на партиите в обществото.

Красимир Мартинов - БНР/Радио България

Източник: novini.dir.bg

Редактирано от shanna (преглед на промените)

Аз ще гласувам за ГЕРБ. Понеже само те не са ни лъгали още, а й за тези избори са в коалиция с най-българската партия ВМРО, а в европа българските интереси трябва да бъдат защитавани от хора на който им е мила родината, от хора на който им пука за маика България !!!

Въпреки, че в една степен симпатизирам на ССД, нямам намерение да гласувам за когото и да е. Смятам да сърша нещо полезно в този ден, да излезна с жената, да пия една бира дома ('щото най-вероятно инак' няма да мога).

• Автор

Според фолкпевицата Десислава която е ангажирана с предизборната кампания на БСП тази година ще гласуваме "за партии".Представа си няма че са избори за евродепутати :)

Според фолкпевицата Десислава която е ангажирана с предизборната кампания на БСП тази година ще гласуваме "за партии".Представа си няма че са избори за евродепутати :wors:

Хм, аз така като гледам и в нашта анкетка само партии - нещо имена на депутати не виждам ;)

top_logo.jpg

Рекорден брой имена са отпаднали от избирателните списъци в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район за eвровота поради законовите изисквания за уседналост.

В седемте общини на Източните Родопи от списъците са отпаднали близо 85 000 избиратели, съобщи Инфорадио.

Неотдавна от ДПС обявиха, че привличат ромски гласове, с които да заместят отписаните гласове на изселници в Турция.

За първите у нас избори за евродепутати в Кърджали са призовани да упражнят правото си на вот малко над 151 хиляди души.

Избирателите ще гласуват в 427 секции.

Аз, макар че не членувам в никоя партия, ще гласувам - вижте какво става във Франция, над 85% изборна активност на втория тур на президентските избори. Мисля, че повече хора, въпреки всички лъжи на политиците (а може би точно поради това) трябва да отидат до урните. А за кого ще гласувам - това вече си е моя работа.

Коя е тази партия, която би дръпнала България напред?! За нея и бих гласувал. Аз не съм мяркал такава, откакто започнаха промените преди 18 години. Ако разгледаме целия период от освобождението ни от турско робство досега, едва ли ще открием много политици, направили нещо велико за България. Май се броят на пръсти.

Няма значение от коя партия ще са бъдещите еврокомисари, положението у нас ще си остане все така лошо. И избори за парламент да идваха, пак не биха променили нищо.

В България нещата ще потръгнат едва тогава, когато всички хора се научат да си търсят правата и виновниците за сегашното положение в страната бъдат изхвърлени от властта и наказани. Сред последните ще са голяма част от представителите на всички парламенти след промяната. До тях се нареждат повечето от висшите представители на изпълнителната власт от всички посткомунистически правителства. Броят на съдиите, прокурорите, следователите, принадлежащи към групата на лошите, едва ли ще е по-скромен. Следват много кметове, ръководители на държавни агенции и на държавни или държавно-общински предприятия. Следват всички други, довели до сериозното изоставане на страната и довеждането на народа до мизерия.

Като знае всичко това, кой ще има смелостта да каже за кого точно трябва да се гласува?

Това, че вече започнаха да се появяват хора, имащи свое лице и доказващи с действията си, че са достойни представители на нацията, е много хубаво, но засега те са твърде малко. Ясно е, че една лястовичка пролет не прави, няколко - също. Все още е рано да очакваме коренни промени.

Гласувайте за когото пожелаете, но когато пак се разочаровате, не обвинявайте себе си, че сте гласували не за когото трябва, а изметете боклука, който ви е излъгал, и съпартийците му от страната си. Не е редно грабителите ви да са престъпни и агресивни, а вие дори да не смеете да погледнете сопата.

Успех на изборите! :speak:

ПП. Някой обръщал ли е внимание, че думите "гласувам" и "гладувам" се отличават една от друга само по една буква?

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

ПП. Някой обръщал ли е внимание, че думите "гласувам" и "гладувам" се отличават една от друга само по една буква?

Да и се римуват с "мизерувам".

Малко след 90 г. пожарникарят заяви, че не може да се раздели с комунистическите си убеждения и напусна МВР.Някой да е чул бодигарда на правешкия сатрап да е напуснал БКП ?И още един въпрос - в Атака ели в ГЕРБ има повече сътрудници на ДС - АВАНГАРДА на БКП?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.