Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори за европарламент 2007-всичко тук

Featured Replies

....

bigalex,нали не искаш да кажеш,че занапред хората живеещи извън страната,ще са главни действащи лица !

Нямах точно това намерение, но като повдигаш въпроса....

Както върви - май не сме далеч от този вариант: днешните резултати са още една причина младите да не останат в България. А и пенсионерите не са вечни....

• Отговори 158
  • Прегледи 26,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Нямах точно това намерение, но като повдигаш въпроса....

Както върви - май не сме далеч от този вариант: днешните резултати са още една причина младите да не останат в България. А и пенсионерите не са вечни....

Ами аз останах тук, надявам се до пенсия пак да съм тук и да гласувам като пенсионер за България :rolleyes: Ама смешни работи говорим ние българите. Защо да бягаме в Испания, след като дори и в София ще вземаме подобни пари? Аз виждам нещата по-различно. В момента България е в подем и е въпрос на време ние които останем да спечелим. Това е, затова гласувам.

Ами аз останах тук, надявам се до пенсия пак да съм тук и да гласувам като пенсионер за България :rolleyes: Ама смешни работи говорим ние българите. Защо да бягаме в Испания, след като дори и в София ще вземаме подобни пари? Аз виждам нещата по-различно. В момента България е в подем и е въпрос на време ние които останем да спечелим. Това е, затова гласувам.

Дано си прав, искренно бих се радвал.

Cherpalto, аз видях друго в трите избирателни секции. Пенсионер не видях( може би защото ходих следобяд да гласувам), но чух само турска реч, видях само черен цвят на кожата и пингвиноподобни ханъми!

В скоро време това ще стане обичайна гледка за всички наши секции... :-\ Иначе най-лошото е, че млади хора (почти) не се съзират по избори. А до известна степен се съмнявам, че всички онези, които бойкотират изборите имат намерение да се местят в чужбина и не им дреме за България.

Истината е и че много хора незнаят какво е европарламент и какво се прави там,това в комбинация с апатията си каза думата.

Привет

Интересно........от къде ли пък етническите образовани и високо интелигетни Турци и братята Роми знаят какво е това европарламент???????????? :rolleyes:

Поздрави!!!!

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

• Автор
Привет

Интересно........от къде ли пък етническите образовани и високо интелигетни Турци и братята Роми знаят какво е това европарламент???????????? :speak:

Поздрави!!!!

Именно,незнаят.Гласуват за който плати,не ги ли видя че избирателите им въобще незнаят какво става.Една даже незнаеше да чете на български.Тия които знаят си седяха у тая с изключение на бабичките от БСП.Дано поне на другите парламентарни да не е така.Аз един път да не гласувам и гледай какво става :)

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Именно,незнаят.Гласуват за който плати,не ги ли видя че избирателите им въобще незнаят какво става.Една даже незнаеше да чете на български.Тия които знаят си седяха у тая с изключение на бабичките от БСП.Дано поне на другите парламентарни да не е така.Аз един път да не гласувам и гледай какво става :speak:

Пустата му и ракийка, защо не кара на бира като мен :)

То реално погледнато моя и твоя глас не решават нищо, затова принципа е важен. Логиката говори да не се разкарваме до избирателната секция, но в тоя живот има неща, които не се правят логически. Едно от тях е гласуването.

dragozow,това подкрепя тезата,че изборите като цяло не са най-демократичното решение,най-малкото поради факта,че не е възможно 1 глас да е равен на 1 глас-т.е. необразован ром/примерно/ да е равен на един високо образован и интелигентен човек.

П.П. Между другото видях поне 3 човека в залата,които би трябвало да са на по-топло място,а не там !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

• Автор
Пустата му и ракийка, защо не кара на бира като мен :speak:

То реално погледнато моя и твоя глас не решават нищо, затова принципа е важен. Логиката говори да не се разкарваме до избирателната секция, но в тоя живот има неща, които не се правят логически. Едно от тях е гласуването.

Абе без моя,без твоя....така стават нещата.Отделен въпрос е че нямат голямо значение тия избори.В досегашния европарламент да помните кои бяха освен Мафиянски и тоя който обиди циганката?

Абе без моя,без твоя....така стават нещата.Отделен въпрос е че нямат голямо значение тия избори.В досегашния европарламент да помните кои бяха освен Мафиянски и тоя който обиди циганката?

има-няма значение ....важното от цялата работа е, че няма да има българи или поне ще малко в ЕП :speak: ... шегувам се....но като цяло това говори, че хората които са високообразовани не ги пука мн мн мн,.. щото повечето за БСП и ДСП квото и да си говорим са хора които си нямат хабер за какво са гласували..просто те си гласуват по навик.

Аз гласувах и се надявам да не остана излъган, не само от партията за която съм гласувал, а и от всички останали . . .

Дъждът отми и последната ни надежда лицето ни на Българи да не бъде забулено от фередже над потури! :);):rolleyes:

Виновни сме не че не гласуваме, а че не се борим за промяна на избирателната система. Отдавна не гласувам и няма да го направя при тия условия. Я си представете, че избирателната активност беше 70%? Какво щеше да се промени? Нищо - все същите мутри щяха да си разиграват коня. Ако на вас вие по-сладко да ви крадат българи вместо турци - моля, гласувайте! За мен няма разлика. И какво всъщност спечели ДПС? То получи нормалните си гласове - към 512 000, или това са към 8.5% от имащите право на глас. Разбирате ли къде е измамата - партиите могат да управляват и ако гласува само един човек за тях. Същото беще и на кметските избори в моя град - "кмета" стана такъв само с 10% от гласовете на всички избиратели. За 17 години трябва да ви е ясно кой управлява. Това е стройна мафиотска схема в която политиците влизат на мястото на предишните, но без да я променят. Те бързо научават как стават нещата и историята се повтаря до безкрайност. Целта трябва да е промяна на системата, а не търсене на поредния спасител.

Редактирано от dedmen (преглед на промените)

Срам ме е ,че съм част от най тъпата нация в ЕС.Всичко което ни се случва си го заслужаваме изцяло защото Българската нация е съставена в голямата си част от удивително овчедушни и прости хора.

Ниска активност на изборите за евродепутати

20 Май 2007

Станаха ясни и първите прогнозни резултати. Според тях към момента ГЕРБ има 23,3 % срещу 23% за Платформа европейски социалисти. Според последните обобщени данни на ЦИК - от 17:00 часа, избирателната активност в страната е рекордно ниска - от 21,95%.

По неокончателни прогнозни резултати на “Галъп” към 18:00 часа ГЕРБ и БСП ще имат по 5 мандата в Европейския парламент. ДПС ще получи 3 или 4 мандата. “Атака” най-вероятно ще имат 2 мандата в Европарламента, а НДСВ 1 мандат. Остава още един мандат, който трябва да се разпредели между СДС и ДСБ.

Към момента ГЕРБ има 23,3 % срещу 23% за Платформа европейски социалисти. Това означава, че разликата между тях е съвсем малка и може да се промени. ДПС има 16.8%. “Атака” е с близо 5 % по-малко или 11.6%. Процентите за НДСВ са седем. СДС получи 5% подкрепа, а ДСБ 4.3 %.

Избирателната активност в Кърджали е една от най-високите за страната - близо 40% по последни данни от РИК.

Бургас отново не изневери на традицията да пасува на избори. Не я нарушиха и лозунги от сорта "Изберете нашите лица в Европа" или "Аз съм един от вас", отправени от различни кандидатски листи. Първите евроизбори в България не смутиха неделната почивка на хората край морето. Дъждът също допринесе за слабия интерес към гласуването.

В същото време в Созопол чужденци се снимаха с нескрит възторг пред европейското знаме, издигнато над кръчма в Стария град.

По закон чуждите граждани в България имат право да гласуват за нашите евродепутати. Пред изборната урна във великотърновското село Хотница застанаха шестима англичани. Те заявиха, че е изключително важно за всеки европеец да упражни правото си на глас. Примерът на англичаните накара много от жителите на селото да застанат пред урната.

Към 18:00 часа в село Хотница са гласували около 40% от хората.

В Кнежа ГЕРБ, БСП и “Атака” подадоха жалба, че в отделни секции са раздавани пари на лица от ромски произход. Представителите на ДПС, срещу които е жалбата обясниха, че това са пари за застъпници.

Здравко Кутов - общински председател на ДПС: “Това наистина са давани пари, обаче това са пари на застъпниците, ние плащаме в деня на изборите, защото хората ни нямат пари да си купят нещо, искат цигари, кафета”.

В Козлодуй съдбата на много хора е свързана с Атомната електроцентрала и подписаното споразумение с Европейския съюз за поетапно закриване на реакторите. Въпреки това изборната активност в града е била ниска.

В секциите в чужбина, правото си на глас за избор на български евродепутати са упражнили 2 652 наши сънародници. Най-активни са били сънародниците ни в Брюксел - 383 души. Във Виена са гласували 190 българи. В Мадрид 189, а в Атина - 160.

Към 14:00 часа наше време е приключил изборният ден в Пекин, където са гласували 20 души. Най-късно се очаква да приключи гласуването в Португалия - в 21:00 часа българско време.

bTV

Редактирано от zdravko87 (преглед на промените)

Нищо ново под слънцето sad.gif, отново демонстрирахме пълното си безхаберие по отношение на бъдещето. Слагам и себе си в това число, макар че не съм гласувал единствено на кандидатпрезиденския балотаж.

А бе хора не виждате ли нещо съмнително по обед в София изберателна активност 3.8% а при приключване на избирателният ден 30% избиратели . За мен изборите са фалшифицират в момента. :speak:

ГЕРБ все пак печели, а ДПС изостана след БСП

6_618f9.jpg

ГЕРБ печели 21,69% от гласовете на първите в България избори за Европейски парламент, при обработени 100% от изборните протоколи, съобщиха от ЦИКЕП.

На второ място е Платформата европейски социалисти (БСП) с 21.41%, трети са ДПС с 20,26%, следват "Атака" с 14,22% и НДСВ с 6,26%. ДПС печели изборите в Смолян с 27,12%. В Кърджали ДПС събира 75,12% от действителните гласове. Втора в района е партия ГЕРБ с 6,90%, трета е БСП с 6,02% от действителните бюлетини. Все още не са ясни точните евродепутатски мандати, които печелят партиите - очаква се ЦИКЕП да ги оповести по-късно днес. Избирателната активност към 19.00 ч. е била 28,60%, идентична с тази на 10-те страни-членки на ЕС, приети през 2004 г. През цялата нощ сензацията беше ДПС, което според социологическите проучвания печели най-много гласове - 26,3% и взема 5 мандата. Пак според социолозите, ПЕС (Платформа Европейски социалисти) и ГЕРБ имат почти еднакви преизчислени резултати (на партиите, които са минали бариерата) - по 25,1% и 25%. БСП и ДПС показват, че са една обща партия, заяви заяви днес пред БНТ неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той определи отношенията между двете партии като “пагубна прегръдка за БСП”. Най-тревожно за мен е, че БСП се управлява от ДПС, подчерта Борисов и отбеляза, че във всички големи градове в България ГЕРБ печели убедително. Помолен да коментира свое изказване по време на национална конференция, в което изразява мечтата си да спечели изборите, късно снощи лидерът на ДПС Ахмед Доган каза, че ги печели, но че не е готов да бъде лидер на първа политическа сила.

dir.bg

Опасността да станем Булгаристан

1. Според конституцията на България етническите партии за забранени, на всички ни е ясно каква точно партия е ДПС, но никой не я забранява след като е противоконституционна

2. Кажете някой управленски успех на тази партия - дайте пример с някой неин професионалист?

3. Дайте един коментар на скритите камери които Нова телевизия излъчи за купуването на гласове в Мини Перник и заплахите които са раздавани там да се гласува за ДПС, за всички онези олигофрени които снощи бяха излъчени да извозват къде що има жива бабичка да гласува за ДПС, за невероятната активност на една малоумна каста избиратели, които дори не знаеха за какво гласуват, абсолютно идентични с избирателите на БСП, няма никакво значение какво прави любимата партия - те винаги гласуват за нея - е такива идиоти решават кой да ни управлява, блаодарение на такива уродливи създания, на партии като ДПС и БСП няма да им пука от корупционни скандали.

Много интересен момент как така днешните съвременни комунисти се обединяват с турците, същите които до преди 20-25 години прогнваха от родните им места. Сега може би за всички лъсва истината че този процес е бил едно от най-великите дела на комунистическата партия, без него сега вече да сме станали Булгаристан.

4. А какво мислите за опитите за промяна на историята ни - че е нямало баташко клане?

Мисля, че е излишно да се заяждаме с фесовете. Те си защитават техните интереси и го правят блестящо. Пък и останалата пасмина - бандитът, комунягите, ненормалникът и меркантилното царче кой ги оставя да ни ходят по главите? Да изброявам ли народните поговорки " не е луд който яде баницата...", " на калпавата ракета и космосът й е крив", "на калпав *уй и космите му пречат", а и въздишката на народния поет "не сме народ, а мърша"?

Не съм пропуснала нито едни избори. Вчера дори се гърчих от 6.00 до 23.00 като секретар на секционна комисия. Възмутена съм от простотията и невежеството с марка MADE IN BULGARIA. ВЪЗМУТЕНА СЪМ ОТ ТЪПОТО БЕЗРАЗЛИЧИЕ КЪМ СОБСТВЕНАТА ИМ СЪДБА НА ХОРАТА, КОИТО СЕ СЕЩАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ САМО КОГАТО ИМ ВДИГАТ АКЦИЗА НА ДОМАШНАТА ОТРОВА.

НЕЛЕПО Е ОПРАВДАНИЕТО "НЕ ГЛАСУВАМЕ, ЗАЩОТО ВСЕ НИ ЛЪЖАТ". Първо, защо избираме такива, които ни лъжат. Второ, а защо, когато разберем, че ни лъжат, ги оставяме да го правят безнаказано. Или у по-голямата част от "електората" се таи подличката мечта да лъже и краде също толкова, а и повече, "когато дойдат нашите". Загубили сме през последните 60 години елементарно чувство за чест и достоинство. Вчерашните избори показаха колко е инфантилен българинът в надеждата си някой да дойде "да го оправи", като забравя пак и преносното значение на глагола ОПРАВЯМ.

Срам ме е ,че съм част от най тъпата нация в ЕС.Всичко което ни се случва си го заслужаваме изцяло защото Българската нация е съставена в голямата си част от удивително овчедушни и прости хора.

Не съди само по себе си, не ти си критерия по който може да се определи колко тъпа или умна нация сме!

Опасността да станем Булгаристан

1. Според конституцията на България етническите партии за забранени, на всички ни е ясно каква точно партия е ДПС, но никой не я забранява след като е противоконституционна

2. Кажете някой управленски успех на тази партия - дайте пример с някой неин професионалист?

3. Дайте един коментар на скритите камери които Нова телевизия излъчи за купуването на гласове в Мини Перник и заплахите които са раздавани там да се гласува за ДПС, за всички онези олигофрени които снощи бяха излъчени да извозват къде що има жива бабичка да гласува за ДПС, за невероятната активност на една малоумна каста избиратели, които дори не знаеха за какво гласуват, абсолютно идентични с избирателите на БСП, няма никакво значение какво прави любимата партия - те винаги гласуват за нея - е такива идиоти решават кой да ни управлява, блаодарение на такива уродливи създания, на партии като ДПС и БСП няма да им пука от корупционни скандали.

Много интересен момент как така днешните съвременни комунисти се обединяват с турците, същите които до преди 20-25 години прогнваха от родните им места. Сега може би за всички лъсва истината че този процес е бил едно от най-великите дела на комунистическата партия, без него сега вече да сме станали Булгаристан.

4. А какво мислите за опитите за промяна на историята ни - че е нямало баташко клане?

Според мен за да си дадем Отговор кой спечели на тези избори трябва да си изясниме какво ни е становището за глобализма и в частност към Евросъюза.Ако сме против то една победа на ДПС може да се окаже и победа за България.

Стига сте ревали! Голяма психоза,голямо чудо! Турците,та турците...Какво значение има дали ще гласувам и за кого ще гласувам,като всички са една и съща мафия? Все още ни управлява комунистическата мафия,възприела различни имена - БСП,СДС,ДПС и т.н.,а хората си мислят,че има демокрация и многопартийна система...Ако искате да бъдете наивни,бъдете - няма проблеми. В момента на българската политическа сцена НЯМА партия или политик,които да не са корумпирани и свързани с Мафията. И прословутата Атака,която е магнит за наивниците и националистите,също е един голям фарс,създаден от комунистите и ченгетата от ДС,за да оберат недоволството на по-примитивните хорица,и всичко да си е мирно и законно. Писнало ми е от тези политически театри,и отдавна не вярвам в тях,така че боли ме фара кой спечелил изборите за европарламент...Плюс това тези хора нямада управляват никого в България.Те си отиват в Брюксел,където ще си стоят на топло и ще взимат по 14-15 хил.евро на месец, и ще дремят на заседанията на европарламента. Така че е малко пресилено да се държите така,все едно се паднали отново под турско робство...

Искам да благодаря на всички хора , които не гласуваха на тези избори! Искам да им благодаря , че ми усигуриха такива евродепутати ;) Поклон пред вашият ПОДВИГ.... Един пил ракия , втори пил бира - докога ще продължавате с бай-ганьовщината , от която страда и умен и прост????

Но! Както обичам да казвам - всяко зло за добро... Мисля , че тези избори ще им излезнат през носа на ДПС - не е трудно да се досетите защо ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.