Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е Исус Христос?

Featured Replies

През дългия период и многобройните преписи на Библията съмнявам се мнооого ,че някой ,някъде може да ми каже ето това е хиледната книга на книгите -оригинал.

Библията и писанията в нея са многократно преработвани и това е факт многократно доказан.

Единствено и много дълбоко закодирано в нея е останала философията ,която е донесъл с учението си Христос-ЛЮБОВТА!

А Бог е взевиждащ ,всезнаещ,ВСЕПРОЩАВАЩ, и никого ,не държи ОТГОВОРЕН,ние сме тук ,за да се учим.

А отживелите принципи използвани през средновековието ,че незпазването на библейските закони са смъртен грях са отдавна разтълкувани.

Тогава е било необходимо ,на този етап на съзнанието на човечеството,но днес ,когато съзнанието ни е на съвсем друго ниво ,да говорим за смъртен грях ,ад и дяволи мисля че е най-малкото невежо.Ако разбираме дословно Библията ,значи да вярваме че мъжа е с едно ребро и сме сътворени от кал , но и това е разумно разтълкувано,какво всъщност означава.Всичко в Библията е символика и не случайно.

Имах съученик на който дядо му беше свещенник в 7клас той спореше с учителката ни по биология ,че мъжете имат едно ребро по малко :) ето до това води втълпяването на дословното приемане на Библията.Нека мислим разумно.

• Отговори 213
  • Прегледи 36,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Личи ти как кипиш от съжаление. Даже прекипяваш. И крайно време бе да се обърнеш с правилното напътствие към Валкирия. Направо се бях закахърил - как успява да уреди живота си без да я огрее

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Човека умря заради нас,вие глупости приказвате тука за името му И двете са верни

• Син Божи! Агнеца, този които отиде на кръста да поеме греховете човечески.

В библията се говори конкретно за Адам от който Бог взе реброто и никъде не пише че от там на сетне всички мъже ще се раждат с по едно ребро по-малко. Ако един баща загуби дясната си ръка по един или друг начин това означава ли че неговите деца и техните деца ще бъдат без дясна ръка? Мисля че в случая с Адам нещата стоят по същият начин... Колкото до това че човекът е направен от пърст аз нямам никакъв проблем да го вярвам това щом Божието слово го казва. Истината е че в днешно време ние хората не знаем почти нищо за творението макар че се мислим за големи мъдреци и много знаеме. Пример за това е "познатата" ни на всички вода, след като гледах преди време "Великата тайна на водата" бях буквално изумен как едно нещо на пръв поглед толкова просто като водата за която си мислех че ние хората знаем всичко, може да се окаже толкова сложна, основополагаща и контролираща чрез неподозирани механизми заложени от Твореца при сътворението, целият живот на земята по невероятен начин. Филмчето можете да го намерите ето тук http://store1.data.bg/vanyoodata/mov/velik...a.na.vodata.avi ето ви и субтитрите http://www.kolibka.com/bg_sub/vodata.srt. Неща които в библията ги е пишело преди хиляди години ние хората започваме да ги откриваме тепърва и ако дори за една вода до скоро не сме знаели нищо, какво остава за човека и изобщо за живота като цяло, произлезли от маймуната ДРЪН-ДРЪН

• Автор
А Бог е взевиждащ ,всезнаещ,ВСЕПРОЩАВАЩ, и никого ,не държи ОТГОВОРЕН,ние сме тук ,за да се учим.

А отживелите принципи използвани през средновековието ,че незпазването на библейските закони са смъртен грях са отдавна разтълкувани.

Да видим какво казва Библията по въпроса-

"Днес викам небето и земята,за свидетели против вас,че положих пред вас живота и смъртта,благословението и проклетията,затова,ИЗБЕРИ ЖИВОТА за да живееш ,ти и потомството ти,"Второзаконие 30,19

"Значи всеки от нас за себе си ще дава сметка на Бога"Римляни 14,12

Казано е ясно,няма нищо закодирано в тези думи и според мен изобщо не е необходимо да четем първия оригинал на Библията за разберем тези думи.Друг е въпроса дали ни отърва ...

[

Тогава е било необходимо ,на този етап на съзнанието на човечеството,но днес ,когато съзнанието ни е на съвсем друго ниво ,да говорим за смъртен грях ,ад и дяволи мисля че е най-малкото невежо.

Именно това очаква Сатана от нас.Чрез лъжа той убеди Ева и после Адам ,че никой не трябва да слушат,че ТЕ са тези ,които трябва да решават кое е правилно и кое не.Какво им каза Сатана,-Ама наистина ли Бог каза ,че ще умрете,не,нее,няма да умрете,той нещо се е майтапил.Дори ще станете нещо повече от каквито сте сега...

И от тогава все тая лъжа слушаме(с малки промени).Някои твърдят,че душата им ще живее вечно,други ще се преродят,варианти мноого,но истината е че Адам и Ева умряха точно както Бог им бе казал.

Ето,всичките души са Мои,както душата на бащата,така душата на сина е Моя,душата,която е съгрешила,тя ще умре. Езекиил 18,4

Душата е СМЪРТНА? ДА! На това ни учи Божието писание.Аз мисля да послушам Бога.Когато той ни предупреждава и ни казва -не прави това или онова,то бъдете сигурни,че не се е пошегувал.Че работата е на живот и смърт.Кой може да каже,че животът му принадлежи?...

Но да се върнем на темата.Кой е Исус?Описаха го като палач.Сравниха го с Хитлер и Сталин.

Истината е тази-Исус плати с живота си греховете на ВСИЧКИ хора,та всеки който повярва в него да не умре.Как ще стане това ли?Чрез възкресението.Исус ,по волята на Отца, ще възкреси милиони.Ето,за това си заслужава да послушаме Бога.

Бог е всепрощаващ,той може да прости всеки грях,Той вече го направи ,изпращайки Сина си ,но никой да не се заблуждава, този който върши грях съзнателно и не се разкайва няма да му бъде простено.

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Човека умря заради нас,вие глупости приказвате тука за името му sad.gif

И двете са верни

Така е Спасител...за греха на света дошъл, дал живота си...за да имат вечен живот какво ли е това, ами живота след смърта понеже има такъв...

За едни смъртоносно ухание, което докарва смърт, а на другите животворно ухание, което докарва живот.

ами живота след смърта понеже има такъв...

:speak:

Ти как разбра, че има такъв?????????

Иисус е най-известния и велик пропагандатор и манипулатор.

Браво бе, получаваш медал за това изказване!!!

award8thumb.jpg

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Към arenas;

Няма да споря с теб ,защото тук и в писмен вид е безмислено ,но бих ти казала малко неща над които можеш да помислиш,ако се отърсиш от фанатизма като за начало.

Бог и Исус Христос (в частност) ,а като цяло и всички други духовни учения, проповядват ЛЮБОВ,в това което пишеш няма капка дори нота на вибрацията на Любовта.(помисли над това)

За Сатани и прочее аз не мисля ,мислиш ти ;) значи теб Сатаната (както го наричаш)те е обладал и е изтъкал мисли на страх и съмнения.Аз с това проблеми нямам ,аз обичам хората и те ме обичат , не съдя (защото дори Господ не съди),и не обичам да ме съдят.Вярвам в Любовта на Господ към мен и знам че като всеки баща и Господ обича творението си ,пошляпва го от време на време ,но го подкрепя и му помага да върви напред.Чувствам се добре при мисълта за тази закрила и нещо повече получавам доказателства за нейното съществуване.

Цитатите които си ми дал ,са доста сполучливо подбрани ,но безмислено разбрани.

ЛЮБОВТА,смеха и красотата ще спасят света,а не страха ,фанатизма и наказанията.

Ще разтълкувам пред теб тук само един от цитатите ти ,ей така за собствено удовлетворение:

"Ето,всичките души са Мои,както душата на бащата,така душата на сина е Моя,душата,която е съгрешила,тя ще умре". Езекиил 18,4

"всички души са мои"- определение за човешкив организън ,началото на началата

"душата на бащата ,душата на сина"-продължението на духовния живот взаимозвързаността на човешката природа -прераждането.

"душата ,която е съгрешила,тя ще умре"-връщането на душата отново на земята в плътно тяло т.е. изживяването на "библейския ад"или така нареченото наше училище.

Това в съвсем кратък вариянт.

Поздрави от мен и дано успееш да отвориш сърцето си за ЛЮБОВТА.

Редактирано от didi_ts (преглед на промените)

:slap1:

Ти как разбра, че има такъв?????????

;) Така както знам, че теб те има въпреки, че си скрит зад компа в нета... ;)

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

;) Така както знам, че теб те има въпреки, че си скрит зад компа в нета... ;)

Уауу, незнаех че си чатиш със него :speak:

;)

didi ts,благодаря за хубавите отговори,които споделяш във форума и изводите до които си стигнала.

"душата ,която е съгрешила,тя ще умре"-връщането на душата отново на земята в плътно тяло т.е. изживяването на "библейския ад"или така нареченото наше училище.

Аз бих разтълкувал така този цитат за себе си:

Може би на душата са и дадени определен брой въплъщения,в които да успее да се издигне до там,че да иде на по високо стъпало(примерно планета с по високи вибрации),но ако тя не успее и се стреми да бъде самостоятелна,тоест извън Бога и извън ритъма,който следва цялата вселена,може да умре,като и бъде изчистен целия опит ,натрупан през всичките и въплъщения и бъде заставена да започне началото си,като чиста монада на друга планета.

Това ми хрумна ,докато четях отговора ти. ;)

• Автор
аз обичам хората и те ме обичат

Похвално!Де да бяха всички хора като теб,света щеше да е едно прекрасно място.Липсва ти ,обаче,едно нещо...Ако наистина си чела Библията,ще се досетиш.

didi ts,наистина,нямам нищо лично против теб,използвах твои цитати ,защото това,което казваш, го мислят много хора.Също,не бих използвал форума за личен спор с някой.

Темата,за тези,които са забравили е" Кой е Исус Христос?"Ако,някой има да добави нещо ,моля...

Исус Христос е този който ни дава пътя по който трябва да вървим, такива са и другите пророци Буда и т.н. Някой предсавял ли си е само за миг че нямаме религия, в какво бихме се оповавали в най тежките моменти и какво би ни спирало да не убиваме този който според нас е извършил най-голямото зло. Много неща в този живот ни се случват, май повечето лоши и Исус ни помага да превърнем лошите неща в добри, като ги приемем за изпитания. Според мен Той ни дава посоката в която да се развиваме и да преодолеем своето его.

• Автор

Както ме посъветваха,аз много мислих(благодаря за съвета didi ts) и естествено стигнах до извода,че всеки един взима за база различни неща.Моята база,както казах, е Библията.Не искам на дълго да се спирам на въпроса- защо точно тази книга,защото това е друга и дълга тема,но искам отново да дам един цитат.Там се казва следното-

Има път,който се вижда прав на човека,но краят му е пътища към смърт.Притчи 16,25

Искрено ви моля,не тълкувайте тези думи,нито тук,нито ей така за удовлетворение...

Да проверим едни други думи-

Единствено и много дълбоко закодирано в нея е останала философията ,която е донесъл с учението си Христос-ЛЮБОВТА!

Дали наистина любовта е Много и Дълбоко закодирана в книгата наречена Библия?

В 1 Йоан 4,8 пише "БОГ Е ЛЮБОВ."

Исус казва-"Никой няма по-голяма любов от тази да даде душата*(живота) си за своите приятели"

И обърнете внимание на тези думи-

"Защото Бог показа толкова голяма любов към света,че даде своя единороден Син,та всеки,който повярва в него,да не бъде унищожен,но да има вечен живот."

Любовта не е закодирана,казано е ясно и достъпно.

Между другото Arsen зададе следния ,според мен ,много добър въпрос-

...Винаги ми е било чудно как може да се приема идеята,че Бог слязъл при грешните хора за да се погаврят с него и това ги спасява.Като причина се изтъква любовта на Бог към света....

Ами ,много е просто,потърси отговор на въпроса" Кой е Исус Христос?"

Редактирано от arenas (преглед на промените)

• Автор
не съдя (защото дори Господ не съди)

Но какво казва Библията по въпроса-

25 Истина, истина ви казвам, иде час, и сега е, когато мъртвите ще чуят гласа на Божия Син, и които го чуят ще живеят.

26 Защото, както Отец има живот в Себе Си, също така е дал и на Сина да има живот в Себе Си;

27 и дал Му е власт да извършва съдба, защото е Човешкият Син.

28 Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му,

29 и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

30 Аз не мога да върша нищо от Себе Си; съдя както чуя; и съдбата Ми е справедлива, защото не искам Моята воля, но волята на Онзи, Който Ме е пратил.

Йоан 5

ЛЮБОВТА,смеха и красотата ще спасят света,а не страха ,фанатизма и наказанията.

Нека обърнем внимание и на тази фраза.Сама по себе си изглежда приемлива,но дали е вярна?Любовта -да,но смеха и красотата?Какво общо има смеха,да не сме всички от Габрово.Красотата?Тя е относителна.За един нещо е красиво ,за друг грозно.Колкото хора има по земята, толкова различни мнения по въпроса.От другата страна на везната е страха,фанатизма и наказанията.Аз също не смятам ,че това са нещата ,които ще спасят човечеството,ни най-малко.За да се спаси някой трябва да обича Бога,да обича хората,независимо от расови,национални или класови различия,да признае жертвата,която Исус извърши за всички нас.

За наказанията вече говорихме.Фонатизъм?Бъркаш вярата в Бог с фанатизъм.Страха?Има една широко позната фраза "Бой се от Бога,почитай царя"

ЛЮБОВТА,смеха и красотата ще спасят света

От какво?Или ,може би ,от кого?

arenas,ще ни спаси от нас самите разбира се. :speak:

Ние сме тук за да се научим как да се доближим до Онзи който ни е създал.

За смеха и красотата ,за мен те са част от усещането наречено любов.

Защо се радваме на цветята,защо обичаме пеперудите,защо гледаме със съзерцание небето,защо обичаме толкова много децата,защото всичко това ,за всички е красиво ,това разбирам аз под понятието "красота".Красивите неща край нас ни настройват хармонично ,карат ни да се чувстваме и ние такива ,балансират в правилната посока вътрешното ни усещане за света.

Смеха - където хората се усмихват искрено и от сърце там има любов ,обич и разбирателство ,смеха на душата ,това имах предвид.

Обичта - тя също е част от понятието любов ,защото това никак не са едни и същи състояния.Но първо трябва да се научим да обичаме себе си ,хората и тогава да си помислим дори че можем да изпратим мисълта си изпълнена с любов към Бог.Който не понася хората край себе си ,не може да каже че обича Бог.Това е първата ни задача.

А за съденето от изброените ти цитати никъде не срещам думата -съд или съдя.Това не е съдене или предупреждение за такова,това е УЧЕНИЕ,Христос е дошъл тук ,за да ни научи ,да ни покаже и да ни проясни ,а това Той го е правел с велика Любов, търпение , красота и обич към всички нас.

Не мога да се боя от Бога ,защото аз съм част от неговото творение,аз мога да изпитвам любов и отдаденост ,но не и страх,не и страх.

Ако детето се бои от баща си ,значи бащата не постъпва правилно и детето не го разбира.Мисля че нашия Отец не греши нали?

• 3 месеца по-късно...

Ето аз ви го предавам. Пийте вий от тоз' потир всичкото вино и знайте то е моята кръв. За глупостите що сте надраскали дошъл съм тук, да ги изкупя до последната си капка. Блажени са вярващите повярвали в мен. Блажено е царството виртуално и който ме последва ще седи от ляво ми. Дясно Нео е заел.

f_potirm_c913d0b.jpg

И на 8-я ден от рождението си нашия Бог - Божия син бе обрязан. Баща му реши да напусне майка му - Пресветата Дева Мария, която не знае мъж. Бог му се явява и казва, да заминат в Мицраим. Така се появяват коптите.

Името се пише с буквите "юд" (предава звука И), "син" (предава звука С или Ш), "вав" (предава звуковете О, У или В) и "айн" (предава арабското гърлено А), за да се произнесе "Яшоа". На галено са се обръщали към Него с Яшу. Някой византийски интерпретатор от времето на императрица Елена взима дословно буквите и по гръцки маниер се получава Исус.В език иврит буквите са пълна манджа, а фонетиката им е провлачена, така че незапознатия може да прочете Яшу на Йешу и в резултат Иисус.

"Град построен на хълма, не може да се скрие" и тръгва към него, за да умре. Последните Му думи на разпятието са: "Елю(х)ай, Елю(х)ай, ляма азавта оти!"

t_makomm_f84ea58.jpg t_Stonem_50947ad.jpg t_frescom_ad4c247.jpg t_3m_be6f660.jpg t_shumerm_7c97ee3.jpg

Manual "How to kill a vampire"

Един е начинът, който лишава от фалшивия облик на живот живеещите мъртъвци. То е тяхната смърт. За беда вампирите биват разпознати само от хора достигнали такава висота в сърцето си, че да убиват вече не им е по силите. Вампир може да бъде убит също от вампир.

Има няколко святи правила в битката срещу вампир. Поддържайте в близост разпятие и Светата Библия. Нарисуван кръст от катран на входната врата отблъсква вампира. Мощен енергиен щит е вечер преди да си легнете, да препикаете предверието (препоръчвам на живеещите на село).

В арсенала ви ще влязат благословени сребърни куршуми, чесън, Свята вода, дървен кол с чук. Нека битката бъде в петък - ден, когато вампирите са най-слаби. Слънчевата светлина е ваш щит , тя гори кожата на вампира.

Иска се сляпа вяра, за да победиш. Този подпрян кръст до входа към подземието, където се събирала Божията кръв е финално оръжие. Поръсвате пода обилно със сол. Притискате вампира в ъгъл на залата, като пристъпвате зад кръста носен от вас. Изпразвате пълнителя в гърдите на вампира. Дърпате завесите, за да влезе обилна светлина. С армейски нощ заостряте на кол и забивате кръста в сърцето му, като го проклинате да гори во веки веков. Изливате Светена вода в зейналата рана. На запад убийци на вампири финализират битката, вместо дървен кол забит в сърцето, с посичане на меч през гръдния кош .

Накрая от убитата плът направете паста или кремирайте тялото. Сега можете да седнете и да отпразнувате победата над звяра.

f_TheCruxm_0b54dee.jpg

Не забравяйте!

Дракула няма сянка, ни отражение в огледалото.

Вампирът има изключително лош дъх.

Вампирът спи с отворени очи.

В ковчега вампирът изглежда привидно умрял. Той диша леко, а може въобще да не диша.

Шири се руско поверие, че зъбите на вампир са от стомана и с тях може да прегриза ковчега. Бъдете нащрек.

Ако сте забравили дървения кол, обърнете ковчега с вампира по лице. Вампирите винаги копаят неправилно, ако се опитат да избягат.

Сами разбирате, че първия ви опит да терминирате вампир трябва да е успешен, в противен случай вашата жертва я чака безсмъртие, а това ще ми отвори допълнително работа.

Моят ученик Blade

Во имя Ctrl, Alt и светаго Del - Enter.

Скоро за виното от Лaтрон.

етинагиц ан рац - додша то ноел

Хубава тема, ама неподходящи отговори?Какво общо има Христос със Буда или далекоизточни вярвания или който и да било?Непрекъснато се смесват нещата.Вие на разбрахте ли - Той въкзръсна.Това автоматично го изстрелва на позиция, която никой друг не може да заеме.Опровергайте този факт.Защо ви го навирам в очите ли?Защото пише, че чрез въкресението от мъртвите, Той убедително беше обявен за Божи Син.Ето този е Исус Христос, Алфа-та и Омега-та, Началото и Края, Светлата утринна звезда.Който повярва в Него има вечен живот, кой не вярва е осъден на вечно отделяне от Бога, на това Библията му казва - смърт.Защото няма друг път по който да се стигне до Бога и който не минава по този мост, пада в пропастта.Все ми е на акъла, че утре някой ще преплува от Лондон до Ню Йорк на брус.Когато това стане, тогава ще е възможно човек сам да стигне до Бога.Исус Христос е моста над пропастта, а вие може да ходите откъдето си поискате.После обаче, не Бог ще ви е виновен, а вие самите.Бог казва на едно място: идете си от Мене, вие проклети във вечния огън, приготвен за дявола и неговите ангели.Но забележете, за дявола и неговите ангели, не е за нас.Ние доброволно отиваме там, не сме определени на това, напротив.Бог всячески иска да ни отклони от този път, а Исус Христос е последната дума на Бога към нас.Отхвърляйки Него, няма какво повече да очакваме от Бога.Понеже презряха словото Ми и отхвърлиха всичкото Ми изобличение, тогава и Аз ще се смея, когато ги нападне страхът като опустошителна буря и бедствието ги връхлети като река....Не ви е страх от тези думи нали?Споко, внимавайте да не се изпълнят в живота ви, тогава знаете приказката, кой се смее най-добре.Никой да не се плаши от тези думи, Бог ни обича, но заради това, че Бог ни създаде свободни хора с право на избор, Той никога няма да наруши това, дори и това да ни струва живота.Исус Христос дойде и каза, който е видял Мене, видял е Отец.Той дойде да изяви Своя Отец.Да ни покаже Бог лице в лице.Да възстанови връзката между Бог и човек.Ето този е Исус Христос, Божието лице за нас.Гледайки на Него, гледаме на Бога.Какъвто е Той, такъв е и Бог.Погледнете живота Му в Новият Завет, Евангелията, прочетете думите Му.И кажете че този е луд, ненормалник, лъжец и т.н.Исус изобличаваше и прощаваше грехове, изцеляваше болни, гонеше демони, възкресяваше мъртви и даде живота си за нас.Той ни показа, че живота е повече от ядене, пиене и тез трите работи.Че не само с хляб живее човек.Че да правиш нещо за другите е по-полезно отколкото да живееш за себе си.Че в крайна сметка, източник на нашата сила и живот би следвало да е Бог, което е нещо естествено.Както и неговите действия и думи, бяха следствие от тясната Му връзка с Отец.Той ни научи да казваме на Бога, Татко.Въведе ни във взаимоотношения по- дълбоки от всичко друго.Но.Има едно Но.Покайте се и повярвайте.Бог няма друго доказателство за нас, освен две прободени ръце.Те нямат нищо общо с Неговият престол в небето.Той можеше и да не слиза от Него да ви кажа.Но когато Бог посочи с ръка пътя за огненото езеро, тази ръка ще е прободена.Ако не беше така, Той нямаше и да ни съди.Но Той изтърпя всичко лично и се казва: а помислете за Този, който изтърпя такова противоречие със Себе Си.....Ако за нас не е проблем да гледаме похотливо, за Него е.Ако не е проблем да лъжем, за Него е.Не че го е правил, но всеки ден е търпял около него всичко това.Мога да дам пример със себе си.Аз не пуша, но когато около мен се пуши, особенно по време на ядене, ми става отвратително и гадно.Така е и с Исус по отношение на греха.Той в един момент даже каза: Ох, докога ще ви търпя.И когато в един момент това се е стоварило върху Него....Но Той и това изтърпя и това че, се идентифициря с нас, с грешната ни природа.А помисляме ли за това........ Кой е Исус Христос.Камък в когото да се спъват и канара, в която да се съблазняват.И това става и днес.Той възкръсна.И за съблазън и за спъване и за спасение.Днес може да Го отхвърляте, утре може да Му се поклоните.Не забравяйте, че Той ви очаква.Масата е сложена и все някой липсва.Може да сте вие.

Хе, Ехнатон (Аменхотеп IV), наистина е велик реформатор, но чак толкова...

Фараоните са били приемани като полубогове, но съвсем не са били короната на мистичната система на египтяните.

Самият Ехнатон е бил посветен и това което прави, е че въвежда монотеизма и отражението му в единия бог Атон. За съжалене след смъртта му старите жреци приравняват Атон на Ра и го приравняват на един слънчев бог, заобиколен от себеподобни, макар и в известна йерархичност. Самият Атон в първопоявата си е бил бог-слънце, но Ехнатон обозначава духовния център на вселената, Слънцето, символизиращо извора на живота.

И как да няма паралели - това е Христос, Слъневия Логос.

• 3 седмици по-късно...
........................Така поставя началото си еврейският народ - сектата на приближените на Ехнатон, (описан в Стария завет като Авраам) височайши особи, отделила се от религията на своите деди - египетския политеизъм, изповядваща монотеистичното начало и вярата в един бог - Яхве.

Авраам, както и в писанията е посочено, се смята за родоначалник на евреите - наричан е бащата ни Авраам - синът му Исаак е символично име на възрадване, а също и на арабите - Есмаил/Исмаил (на арабски език "есмаа" се превежда като чувам, за добавката "ил" е ясно- т.е. Бог чува.) И до ден днешен евреи и араби не могат да разделят своя баща и се борят още за първосинодство. Смешни войни на разделение.

Еврейската религия е първоначално сектанска религия, откъснала се от египетския политеизъм, а християнството и ислямът са по-късни нейни секти.

Това е само едно тълкувание и то звучащо все едно е взето от Diskovery Chanel :)

Виж ТОЗИ пост на infinity1305 и се запознай и с другата гледна точка.

Спорът наистина е безсмислен, но така като чета, това не е никакъв спор, изписани са куп смехории.

А името е от много голямо значение, ако искаме да си отговорим на въпроса "Кой е Исус Христос?"

Ichtius се превежда от лат. ез. като риба. На иврит Исус се произнася като Йешуа, някъде Йешива, което се превежда като Спасител, на гръцки език Сотер/Сотир.

А Христос от гр. ез. като кръст. Кръстът като квадриструктура е символ и на човека. От гръцки превод Христос означава още Помазаник (при Посвещаването в някои мистерийни школи се извършва ритуално помазване), Месия, Божий избраник, който е разпнат на кръста. С това име Христос са наричали и посветените в мистерийните школи, равносилно е на прехвърлил границите на ограниченото си съзнание човек и добил просветление за тайните на Всемира.

Исус е човек, живял в епохата на рибите, най-напредналия измежду всички човеци, тялото Исусово е подготвяно в продължение на 35 хил. години да приеме Духа Христов, да прескочи Предела, разеделящ до този момент човека от Бога. И това се случва на река Йордан. До този момент в Исус се е намирал Аза на Заратустра, Аз, събрал цялата мъдрост на човеците по земята. На Йордан този Аз се замества от един Висш Аз - Духът Христов, Духът, изхождащ от Бога. Раждането на човека Исус е едно, а раждането на Христовия Дух в Исус се случва на Богоявление.

Христос е Синът Божий, Духът от Бога роден, но несътворен, въплътил се в и направил чрез човека Исус и човеците по земята Божии синове, посочвайки им Пътя за спасение и Истината за Всемира и Живота, непобедим от смъртта!

Maat, убедена ли си че трактовката на Р.Щайнер, която цитираш по горе е истинна?

От някои други твои постове останах в впечатлението че не робуваш на учения и религии?

Салим, аз не робувам на нищо!

Това не е цитат от Щайнерова трактовка, а моя интерпретация на нещо съвсем друго, от други автори, които съм чела и мое разбиране на всичко, което е у човека. Да, напомня антропософия. Но нищо - антропософията е пътят към антропофилия.

Антропофилията е пътя към антропофагията.... :P

латинизирана маорска поговорка

Редактирано от kaltor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.