Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Всъщност, преди два дена ти демонстративно си тръгна от темата, а сега пак си тук.Както и Маат.

Ако прочетете страницата отваряща се от този линк ще се запознаете теоретично с лазера. Интересното е, че в основата му стои рубин (камъка на живота). Неговия цвят е от червен (според Дънов духът на Любовта и едното "до") до розов (духът на живота и другото "до"). Облъчен със светлина рубинът отдава своята светлина и облъчвайки атомите на газа създава едно особено състояние на атомите, при което когато ги "докосне" фотон, приетият в атома фотон "ражда" два. Така във възбудителя на устройството се получава лавинообразен процес и практически се "ражда" светлина. Всичко това е осъществено благодарение на теория на Айнщайн. Затова е хубаво да се замислите какво той иска да каже с думите:"Целият свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред учителя Петър Дънов от България".

Е и ти няколко пъти си тръгва от форума,а ето че пак си тук?Аз си коригирах решението,дискусията стана много интересна.За лазера какво да ти кажа,най вероятно много неща са правилни,но едва ли всички.Изводите дето ги правиш накрая със сигурност не са от правилните.Нямам техническо образование ,а и темата е далеч от техниката ,за да продължаваме в тая посока.Само ми е интересно Блу Рей устройствата ползват син лазер и той май върши по добра работа от червения?Това не разбивали достатъчно "лазерната" ти теория?

А за думите на "Айнщайн "....Би ли ми посочил независим източник където да ги прочета? Публикувано изображение

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 279,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

...Те, хиспанците, падат ли си по хучители? Публикувано изображение

хехехе,как ме развеселяваш,

хиспанците ,след като са прогонили всички духове,и магьосници (всъщност прогонването се е извършило с мого ОГЪН,абе голямо подклаждане е паднало)!

Светата Инквизиция (през 1860 е била официално премахната)е бдяла мого и такива своеволия като Бениса Дуно са щели да изгорят като факел!!!

Нео каза:

А за думите на "Айнщайн "....Би ли ми посочил независим източник където да ги прочета?

Да и на мен ми е интересно,щото от анкетата за най-велик българин ,Петър Дънов мисля ,че беше на второ място!

от официални данни-последователите му са около 1500-3000 а са гласували около 19000 значи са Ги организирали добре-всеки да гласува горе долу от 10 места,всъщност не е невъзможно!

Въпрос на наряд,нали знаеш кво е ? хехехе

Това се опитвах и аз да кажа: Човешкото същество, загубило връзката с Бога, си създава представа за него, според своите си възможности и разбирания. Много точно,всеки трябва да си получи представата за Него според своите разбирания и възможности!Налагането или груповото приобщаване към определен Бог е преодолимо желание !

Не знам защо всеки трябва да си получи представата за Бога. Смущава ме думата "трябва" .

Тези, които считат че има Бог, както сигурно знаеш, се делят на две нееднакво големи трупи: по- голямата група- тези, които считат, че имат връзка с Него; и доста по- малка група- които считат, че хората, в състоянието, в което са сега, нямат връзка.

Така тези, които реално нямат връзка, всъщност не се свърват с Бог, но не разбират това и искат да я имат, си създават представа и се свързват с нея.

Ясно е, че е много нелепо да считаме, че ако има Бог, за различните хора той е различен. Именно тази гледна точка води до спорове и войни- кой е "правилния бог". Тогава се говори за приобщаване, но ясно- не към Бог, а към бог- представа на някаква група хора.

Но аз не спадам към тази по- голяма група хора. Петър Дънов също не е спадал. Но тези, които спадат към нея, обикновено са агресивни към другата група и към останалите подгрупи от тяхната собствена група.

Нямам желание да споря с тези, които са от тази по- голяма група. Да си спорят сами. Стига да не ми пречат на мен да си живея. Реално, обаче, винаги съществува конфликт между тези две групи хора. И конфликтът не се подклажда от втората група, ясно защо. Дейността на инквизицията ясно показва как изглежда такъв конфликт. Абсолютно си прав, че Петър Дънов би бил много "интересен" за инквизицията, стига да я е имало по негово време.

Спирам до тук, защото никой не чете дълги постове.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Не знам защо всеки трябва да си получи представата за Бога. Тези, които считат че има Бог, както сигурно знаеш, се делят на две нееднакво големи трупи: по- голямата група- са тези,такива, които считат, че имат връзка с Него; тези от по- малката група считат, че хората, в състоянието, в което са сега, нямат връзка.

Така тези, които реално нямат връзка, всъщност не се свърват с Бог, но не разбират това и искат да я имат, си създават представа и се свързват с нея.

Ясно е, че е много нелепо да считаме, че ако има Бог, за различните хора той е различен. Именно тази гледна точка води до спорове и войни- кой е "правилния бог". Тогава се говори за приобщаване, но ясно- не към Бог, а към бог- представа на някаква група хора.

Но аз не спадам към тази група хора. Петър Дънов също не е спадал. Но тези, които спадат към по- голямата група, обикновено за агресивни към другата група и към останалите подгрупи от тяхната.

Също и нямам желание да споря с тези, които са от нея. Да си спорят сами. Стига да не ми пречат на мен да си живея. Реално, обаче, винаги съществува конфликт между тези две групи хора. И този конфликт не се подклажда от втората група, ясно защо.

Спирам до тук, защото никой не чете дълги постове.

Тези, които реално нямат връзка с бог, само си мислят, че имат, въз основа на представата си за него, с която, всъщност, те се свързват. И така, творейки илюзия, потъват в нея сами и реално нямат връзка с бог, а със собствената си представа-илюзия, която още повече ги отдалечава от бога. До тук добре, напълно съм съгласна с това - често повтарям, че онзи, който казва не вярвам, всъщност, вярва най-силно.

Ако се продължи същата логика, обаче, може да се направи извода, че онези, които мислят, че не се числят към тази група хора, само си мислят, че не се числят, въз основа на представата си за правилната връзка с бога - тоест липсата на такава - и живеейки в илюзията си за правилна реалност, всъщност, са далеч от нея, защото живеят в още по-голяма илюзия...

И понеже бог засега е само една идея, а знаем, че идея се превежда като представа и всяка една представа за правилна или не връзка с него, е също само една идея, което е... отново илюзия... От най-страшните. Понеже тук се наслагват и претенции за правилност на илюзията за връзка с... отново илюзията.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Когато някой счита, че човек (и той самият) няма връзка с Бога, за него няма смисъл да коментира, спори, защитава, натрапва, каквато и да е представа за Бога като правилна. Да, има хора, които считат, че Бог е една идея. никога не съм разбирала какво търсят в подобни теми. Тук е добре да се чете внимателно гръцката митология. В мита за Семела има предупреждение за смъртните, които се опитват чрез хитрост и ловкост да видят Божествената светлина.

Когато някой счита, че човек (и той самият) няма връзка с Бога, за него няма смисъл да коментира, спори, защитава, натрапва, каквато и да е представа за Бога като правилна.

Да, има хора, които считат, че Бог е една идея. никога не съм разбирала какво търсят в подобни теми.

Тук е добре да се чете внимателно гръцката митология. В мита за Семела има предупреждение за смъртните, които се опитват чрез хитрост и ловкост да видят Божествената светлина.

Опасявам се, че не бях разбрана изобще.

Как да го обясня по-просто, идея нямам. Публикувано изображение

Самият факт, че бог е една представа, прави и представата за правилност на отношението към него отново идея. И в този смисъл необходимостта за липса на връзка с тази идея-бог, е отново една идея и то с претенции за най-голяма правилност на отношението човек-бог, което я прави още по-закопаваща в илюзията.

А бог е представа, Багира. Ако не беше така, всички щяхме да сме го виждали...

Самият факт, че бог е една представа...

Как да го обясня по- разбираемо, идея нямам. Това е твое твърдение и няма начин да докажеш, че е факт, и това е много добре известно.

Факт е, ако вярваш в него. Не е факт, ако не вярваш в него, но в този случай вече отиваме към убеждение, което е доста по- дълбоко от битийната предства за вяра.

Твърдение от този вид никога не може да бъде вярно, или невярно. То е безсмислено.

... прави и представата за правилност на отношението към него отново идея. И в този смисъл необходимостта за липса на връзка с тази идея-бог, е отново една идея и то с претенции за най-голяма правилност на отношението човек-бог, което я прави още по-закопаваща в илюзията.

"Представата за правилност е въпрос, който те вълнува теб. Мен не ме вълнува.

Безсмислено е да се спори коя представа е правилна. Поне аз не виждам такъв смисъл. Представите се опровергават, или не от практиката. Вече е въпрос на елементарен отказ за манипулиране и подбор на "подходящи" факти.

А бог е представа, Багира. Ако не беше така, всички щяхме да се го виждали...

Е, Семела е опитала. Прочети какво и се е случило. Това е причината, поради която оцелялите явно не са го виждали. Но упорството ти ми напомня за един виц, в който "Чапай" доказва, че хлебарката чува с краката си.

Представям си и колко разгорещено може да спори един радиоприемник по руските стандарти с един радиоприемник по западните стандарти дали има радиопредавания и изобщо радиочестоти под 88 MHz.

В едно от последните си слова Учителя е казал:

"Да видите Бога, това значи да се домогнете до онзи велик вечен принцип, който подмладява, възкресява, внася светлина и топлина в човека. Ако хората считат за привилегия да видят, да се разговорят с някой виден философ или поет, колко по-голяма привилегия представлява възможността да видите Бога. Знаете ли какво значи да видите Бога? Това е смисълът на живота. Велико нещо е да влезеш в досег с тази чиста Интелигентност."

Така виждаме, че Маат е права. Всички ние не Го виждаме. Но виждаме резултатът от това ... И е ясно, че проблемът не е в това, че няма какво да се вижда. А че се взира слепец.

Как да го обясня по- разбираемо, идея нямам. Това е твое твърдение и няма начин да докажеш, че е факт, и това е много добре известно.

Факт е, ако вярваш в него. Не е факт, ако не вярваш в него, но в този случай вече отиваме към убеждение, което е доста по- дълбоко от битийната предства за вяра.

Твърдение от този вид никога не може да бъде вярно, или невярно. То е безсмислено.

"Представата за правилност е въпрос, който те вълнува теб. Мен не ме вълнува.

Безсмислено е да се спори коя представа е правилна. Поне аз не виждам такъв смисъл. Представите се опровергават, или не от практиката. Вече е въпрос на елементарен отказ за манипулиране и подбор на "подходящи" факти.

Е, Семела е опитала. Прочети какво и се е случило. Това е причината, поради която оцелялите явно не са го виждали. Но упорството ти ми напомня за един виц, в който "Чапай" доказва, че хлебарката чува с краката си.

Представям си и колко разгорещено може да спори един радиоприемник по руските стандарти с един радиоприемник по западните стандарти дали има радиопредавания и изобщо радиочестоти под 88 MHz.

"Да видите Бога, това значи да се домогнете до онзи велик вечен принцип, който подмладява, възкресява, внася светлина и топлина в човека. Ако хората считат за привилегия да видят, да се разговорят с някой виден философ или поет, колко по-голяма привилегия представлява възможността да видите Бога. Знаете ли какво значи да видите Бога? Това е смисълът на живота. Велико нещо е да влезеш в досег с тази чиста Интелигентност."

Така виждаме, че Маат е права. Всички ние не Го виждаме. Но виждаме резултатът от това ... И е ясно, че проблемът не е в това, че няма какво да се вижда. А че се взира слепец.

"Вярата е жива представа на онова, за което се надяваме, и разкриване на онова, що не се вижда"

Св. Ап. Павел (Евр. 11:1);

"Вяра е това, на което се надяваме и увереност в невидимото"

Св. Иоан Дамаскин;

"Вярата е поглед към неизвестното"...

Иоан Златоуст

"Бога никой никога не е видял"

Св. Иоан (1:18)

И така, според тълкуванието на Великите вселенски учители, да се вярва може само в това, което не се вижда: затова се и нарича вяра, защото се вярва в нещо невидимо.

Фактът е нещо, което е неоспоримо. То е видно за всички. С факти борави точната наука. На факти се базира познанието за света. Фактите са лесно доказуеми и реални неща. Вярата е от съвсем друга величина - тя е имагинерност. Нещо, което не изисква наличието на фактологични доказателства. Вярата работи с представи и е безкрайно далеч от фактологията, именно защото, като представа в съзнанието на хората, е недоказуема.

Багира, изумяваш ме - мътни са ти основни понятия като това що е то вяра и що е то факт. И твоето упорство да ме убедиш, че мътнината във взора ти е светлина, ме разсмива, търпейки пред мен абсолютен крах дори само с този твой пост, защото моето упорство ти напомняло виц, а не виждаш своето. Да ти го покажа ли през мъглата, която те възпрепятства да Го видиш - отговаряш на постовете ми - равностойно по упоритост, но неуспешно напъвайки се да ми цитираш разни притчи и разводнявайки темата със собствените си мъглявини, че нещо ставало факт, щом някой си вярвал в него - това е абсолютен бисер и невероятна смешка. Но ти си упорита в стремежа си да ме развеселяваш, за което ти благодаря. :rolleyes:

Моето е критика на разни вярвания, а твоето е опит за цензура на моята критика. Искаш ли да ти разясня и тези две понятия и да ти обясня разликата между тях - тя е същата като тази между вярване и факт. Публикувано изображение

А и се изплъзваш доста неумело от неудобните въпроси по темата. Какво стана - проучи ли какво е работел Дънов? - беше обещала на Нео да направиш това. Аз щото знам отдавна отговора... и той е - н и щ о. Да го напиша ли с голямо Н като голямото У на "учителя" или като голямото Л на "любовта" ви към хората, или пък като голямото И на "истината" ви?

Знаеш ли, имам един лош недостатък - надценявам прекалено много човешките същества. А това е бягство от реалността, в която ми се налага да пребивавам. Е, поне нея мога да видя добре сега, нали така?

На теб ще оставя способността да виждаш Бога. Публикувано изображение

Много пръски, много ...

Фактът е нещо, което е неоспоримо. То е видно за всички.

Пред такъв критерий за истиност просто капитулирам. Той заслужава да бъде гледан, гледан, аплодиран, прилаган...

Ами ... Светът е пред теб!

Много пръски, много ...

Пред такъв критерий за истиност просто капитулирам. Той заслужава да бъде гледан, гледан, аплодиран, прилаган...

Някои пръски са божествени..... :speak:Публикувано изображение

Не, съм много съгласен, че "Богът никой не го е виждал".

Кришна е БОГЪТ и бил видян, макар и от малцнина. Публикувано изображение

По принцип, лунните култове не искат да разберат, че Бог е отвъд матрицата на "Луна-Сатурн" и 'мистиката в материята'. ;)

А за абрахамските религии-да не говорим!-Там нещата са отявлен фанатизъм. ;)

Виж последната ми публикация по въпроса.

http://u-ra.blogspot.com/2008/11/barbaryan...-wommb-men.html

;)

Ти можеш ли да видиш Бога, след като си слагаш фередже или маска?. :) .. Бог се разкрива САМО НА ОТКРИТИТЕ(чистите по сърце)!

Само невежите се крият и приказват за Бога като комунистите-само от множествено число. Публикувано изображение И с императиви.

"Вярата е жива представа на онова, за което се надяваме, и разкриване на онова, що не се вижда"

Св. Ап. Павел (Евр. 11:1);

"Вяра е това, на което се надяваме и увереност в невидимото"

Св. Иоан Дамаскин;

"Вярата е поглед към неизвестното"...

Иоан Златоуст

"Бога никой никога не е видял"

Св. Иоан (1:18)

И така, според тълкуванието на Великите вселенски учители, да се вярва може само в това, което не се вижда: затова се и нарича вяра, защото се вярва в нещо невидимо.

Фактът е нещо, което е неоспоримо. То е видно за всички. С факти борави точната наука. На факти се базира познанието за света. Фактите са лесно доказуеми и реални неща. Вярата е от съвсем друга величина - тя е имагинерност. Нещо, което не изисква наличието на фактологични доказателства. Вярата работи с представи и е безкрайно далеч от фактологията, именно защото, като представа в съзнанието на хората, е недоказуема.

Багира, изумяваш ме - мътни са ти основни понятия като това що е то вяра и що е то факт. И твоето упорство да ме убедиш, че мътнината във взора ти е светлина, ме разсмива, търпейки пред мен абсолютен крах дори само с този твой пост, защото моето упорство ти напомняло виц, а не виждаш своето. Да ти го покажа ли през мъглата, която те възпрепятства да Го видиш - отговаряш на постовете ми - равностойно по упоритост, но неуспешно напъвайки се да ми цитираш разни притчи и разводнявайки темата със собствените си мъглявини, че нещо ставало факт, щом някой си вярвал в него - това е абсолютен бисер и невероятна смешка. Но ти си упорита в стремежа си да ме развеселяваш, за което ти благодаря. :)

Моето е критика на разни вярвания, а твоето е опит за цензура на моята критика. Искаш ли да ти разясня и тези две понятия и да ти обясня разликата между тях - тя е същата като тази между вярване и факт. Публикувано изображение

А и се изплъзваш доста неумело от неудобните въпроси по темата. Какво стана - проучи ли какво е работел Дънов? - беше обещала на Нео да направиш това. Аз щото знам отдавна отговора... и той е - н и щ о. Да го напиша ли с голямо Н като голямото У на "учителя" или като голямото Л на "любовта" ви към хората, или пък като голямото И на "истината" ви?

Знаеш ли, имам един лош недостатък - надценявам прекалено много човешките същества. А това е бягство от реалността, в която ми се налага да пребивавам. Е, поне нея мога да видя добре сега, нали така?

На теб ще оставя способността да виждаш Бога. Публикувано изображение

Не, съм много съгласен, че "Богът никой не го е виждал".

Да,Ура-то,

сигурно са го видяли в някой ресторант!!!хехехе

Защото сега бизнеса на "кришнарите " е насочен предимно в ресторантьорството и отглеждането на продукти за тях (комуни)!

Може би,учениците на Учителя Кришна са успели по добре да се ,адаптират към съвременните условия ,отколкото последователите на Учителя Дънов,а?

Багира Публикувано на Вчера в 23:31ч.

Как да го обясня по- разбираемо, идея нямам...

Когато нещо не е разбираемо или не може да се обясни така ,че по-неразбиращите да ИМ се изясни се цитира Учителят

И след като незнаещия ,като мен не му е ясно се праща да чете и после му се обяснява какво е искал да каже АвторЪт

А всъщност той (Дънов)е бил много объркан в мислите си ЧОВЕК!

Много пръски, много ...

Както казва един мой голям приятел "На хипохондричното мислене му вреди всичко, дори балсама."

Багира, не ти ли е неудобно - срещу моите доводи да изправяш единствено някаква твоя боса "надличностна" квалификация. За един уважаващ себе си интелект това би било равносилно именно на признаване на капитулация.

Проблемът е, че ти си капитулирала много отдавна - по рождение и аз в това нямам никаква намеса. А онова, което те прави така честолюбиво напънлива и сълзопродуктивна, е, че добре знаеш това...

Отново сгреши - не е пред мен светът.

Под мен е и зад мен е! Аз минах през него с изправена глава. И за разлика от теб и подобните ти, които още не могат да го приемат, затова и отхвърлят, отдавна го надраснах, което ще рече - приех. А с него и такива като теб. Човек минава през какво ли не по пътя си...

И тъй като нивото в темата започва драстично вече да спада, а латиносериалите наистина не са в обсега на вкуса и интереса ми, считам, че моето участие в нея приключи. Повече нищо не ме задържа, свърших работата си тук - хубавичко лъсна истината за "Любовта" ви (за вметка само - склонността към употреба на главни букви издава мегаломания, така че не ги ползвайте прекалено ;) ) - вашата розенкройцерска и тази на Дънов и дъновистите. Подобна любофф, приемаща единствено пеещите в съгласие с нея, както е всеизвестно, се нарича нарцисизъм.

Падам си по добрата партньорска игра. Затова ще ви оставя на спокойствие - тоест, на удоволствието от самодостатъчността на любовта ви.

Бай, бай. И умната! Защото светът тепърва има на вас да се случва. Публикувано изображение

Человек ще погледне към Създателя си и очите му ще се взрат към Светаго Израйлева. Ис 17:17

Самият факт, че бог е една представа, прави и представата за правилност на отношението към него отново идея. И в този смисъл необходимостта за липса на връзка с тази идея-бог, е отново една идея и то с претенции за най-голяма правилност на отношението човек-бог, което я прави още по-закопаваща в илюзията.

А бог е представа, Багира. Ако не беше така, всички щяхме да сме го виждали...

Това е точно така, защото цялата информация, която човек обработва осъзнато или неосъзнато, е резултат от устройството и функцията + индивидуалната настройка на петте сетивни органа, с които разполага човека. С кое от петте сетива можем да възприемем Бог?! С нито едно- Бог нито се вижда, нито се чува, нито се помирисва, или се вкусва, нито се докосва, нито се открива чрез вестибуларна "навигация". Така че, ако някой има повече от пет сетива- за такъв Бог може и да не е някаква идея или представа, може да е Реален- но ако физически и физиологически човек няма повече от наличните пет сетивни органа, Бог си остава само една идея- п ри това, такава идея, каквато е егоистичната ни природа може да понесе, или по-точно- Бог е такава идея за природно-диалектичния човек, която оттърва на природно-егоистичното му съзнание.

Все пак, казват, че Бог е Реалност- добре, така да е. За всички, които нямат "поникнало" шесто сетиво, Божествената Реланост и физическата реалност са еднакво субективни понятия.- 7 милиарда души- 7 милиарда реалност (физическа и Божествена). В индивидуалните настройки на петте ни сетива има един малък диапазон, в който сетивността на мнозинството хора възприема и анализира информация по подобен начин- да речем един нюанс на червения цвят ще се възприема от мнозинството като червен цвят- т.е. "качествено" ще бъдат на едно мнение, но сред тях ще има някои, за които червеното не е толкова червено, ще има и други, за които червеното е прекалено червено- по количествен признак, сетивна угодия няма...Така че, възникването на религиите по света може да се оприличи с опити за масовно подлагане на "сетивна диета". Тогава, дори човек да е сред онова малцинство, което възприема червения цвят като зелен- смее ли да твърди, че вижда зелено, щом другите виждат червено?! Имало е и такива случаи, и продължава да има- но в тях няма друга поука освен тази, че у човека няма никаква възможност за възприемане на Божествената Реалност, а всичко що мели в съзнанието си, е въпрос на субективна сетивност.

Моят Бог е голям, лилав, мирише на дъвка, и, понеже в обществото, в което живеем, разпространението на библията е голямо, моя Бог предпочитам да ми "говори" само това, което е написано в библията- не виждам нищо лошо в това. Но, аз знам, че това е моят Бог- създал съм си го сам, напаснал съм си го в съзнанието според както е угодно на сетивата ми, и съм го назначил на 24-часов работен ден- мога да го експлоатирам когато и както си искам, да цитирам библията, да си класифицирам житието и битието на добро и зло, да се плодя и множа, и прочие...

Но, знам, че няма никакъв смисъл да занимавам другите хора с моя библейски Бог, защото Бога на комшията също е от библията, ама неговия е закръглен, изтупан, лъскав и специализиран в удовлетворяване на молитви от типа на "Божееее, купи ми моля те, ама разбираш ли- спешно, нов хладилник, щото стария ни се струва малък- нали за Апокалипсис се готвим с жената... Айде алилуя. Ох...забравих:Плийз Джизъс, нека до месец да ми доставят хладилника- знам че много си страдал, ама твоето нищо не е, щото си нямал малък хладилник и...проклета жена- виж, това не си го измислям, това Соломон го е написал още преди да те е имало- в случай, че не знаеш де. Айде амин."

Как мога да натрапвам моя що-годе културен Бог, който с много зор ми осигурява билети за някой концерт, при това- по изключение на първите редове, на комшията...За комшията билета и концерта нямат нищо общо с библията... Публикувано изображение

Публикувано изображение Моят бог е весел, закачлив, обичлив, всевиждащ и всесилен, затова и всеопрощаващ, също оцветен в лила с примеси на пепел от рози, ухае на сапун и на бебе, много се шегува и смее с мен, често ме изненадва приятно, въобще не забелязва, че хладилникът ми е много малък, но затова пък забелязва други неща, като твоя голям, лилав и миришещ на дъвка бог (вероятно щото и той като него не се занимава с хладилници и обича да слуша хубава музика, без фалшиви нотки Публикувано изображение ). Публикувано изображение

Да,Ура-то,

Защото сега бизнеса на "кришнарите " е насочен предимно в ресторантьорството и отглеждането на продукти за тях (комуни)!

Може би,учениците на Учителя Кришна са успели по добре да се ,адаптират към съвременните условия ,отколкото последователите на Учителя Дънов,а?

Когато нещо не е разбираемо или не може да се обясни така ,че по-неразбиращите да ИМ се изясни се цитира Учителят

И след като незнаещия ,като мен не му е ясно се праща да чете и после му се обяснява какво е искал да каже АвторЪт

Ако можеш да разсъждаваш и имаш ИНФОРМАЦИЯ и ЗНАНИЕ, ще хванеш иронийката ми в по-долния линк. Публикувано изображение

http://u-ra.blogspot.com/2008/11/kill-micky-for-salaami.html

Ако за тебе няма значение храната-отиди и яж кебапи и кебапчета. ;) Сигурно си мислиш, че месото в супремаркетите расте по дърветата, нали?...

:lol6:;)

ПС: Кой мислиш е открехнал "Учителят Беинса Дуно", че Бог не Лунен абрахамски дух?..

И кой му е подшушнал д ане яде това, което 'расте около кокала'?... Може би абрахамците?.. Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Ако можеш да разсъждаваш и имаш ИНФОРМАЦИЯ и ЗНАНИЕ...

Най-после влязох в блога ти!!!

И вече съм ти фен(привърженик),като видях ,че слушаш моята любима музика ,значи сме ...

Сега да ти кажа само на тебе : Нямам нито информация ,нито знание

но разсъждавам мого

и надушвам от километри ПРОПАГАНДАТА(елементарната)с която си служат разни движения и последователи на живи (и не толкова)У-чители и Бог-ове!

Имам практически случаи (на мои познати и приятели -вече бивши),които не искам да споделям!

това е (чисто любопитство)

Най-после влязох в блога ти!!!

И вече съм ти фен(привърженик),като видях ,че слушаш моята любима музика ,значи сме ...

Сега да ти кажа само на тебе : Нямам нито информация ,нито знание

но разсъждавам мого

и надушвам от километри ПРОПАГАНДАТА(елементарната)с която си служат разни движения и последователи на живи (и не толкова)У-чители и Бог-ове!

Имам практически случаи (на мои познати и приятели -вече бивши),които не искам да споделям!

това е (чисто любопитство)

за музиката СМЕ ОТ ЕДИН ОТБОР! :speak: По скоро КЛУБ. Публикувано изображение

Интелигентната музика е на клубен принцип, не ПРОПАГАНДЕН.

Сега, оттука ако можеш да си направиш заключението дали някой койото слуша клубна светска музика ще търси фалшивия Бог на заповедите и на огромните сбирки по стадионите, където се ходи с пропуск и оръжие...

Момче! Аз съм в 11 дом! Публикувано изображение Дори не смятам в следващата инкарнация да ходя в завършения 12-ти дом, който е малко тъжен, но поне е последен, ако не искаш ВСЕ ДА СИ ПЪРВИ! :)

за музиката СМЕ ОТ ЕДИН ОТБОР! ;) По скоро КЛУБ. Публикувано изображение

Интелигентната музика е на клубен принцип, не ПРОПАГАНДЕН.

Сега, оттука ако можеш да си направиш заключението дали някой койото слуша клубна светска музика ще търси фалшивия Бог на заповедите и на огромните сбирки по стадионите, където се ходи с пропуск и оръжие...

Момче! Аз съм в 11 дом! Публикувано изображение Дори не смятам в следващата инкарнация да ходя в завършения 12-ти дом, който е малко тъжен, но поне е последен, ако не искаш ВСЕ ДА СИ ПЪРВИ! :rolleyes:

Момче! Той е в 12 дом! И е голям, як мъж. Публикувано изображение

Из последните слова на Учителя, записани от Боян Боев и Борис Николов: "Има хора, които не обичат да им се говори за Бога, но като погледнеш такъв човек, ще видиш че има нужда от Него. Кажете му: „Вие не излизате на светлината, затова сте анемичен и слаб”. Няма да му говорите за Бога. После ще му кажете: „ Имате нужда от чист въздух. Дишайте дълбоко, иначе ще боледувате.” Друг път ще му кажете: „Кръвта ви не е чиста, трябва да подобрите храната си, иначе ще заболеете.” Хората схващат Бога като абстракция, а Бог е реалност. " Бих го попитала: "И какво, като аз виждам, че има нужда, а той не вижда?" Да ... отговорът е- "Нищо" ... Даже за хранене, дишане и светлина не бива да му се говори. И да му се дават не бива. Докато той самият не види ...

Момче! Той е в 12 дом! И е голям, як мъж. Публикувано изображение

Ако има брадаци е Сатурнианец, а ако има само муста-Марсианец.. :beer:

При мене нещата са Уран-Венера-Нептун.. :)

http://u-ra.blogspot.com/2008/11/who-is-king-in-power.html

Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

E ти психиатър ли се писа, че даваш мнения...

Публикувано изображение

След като прочетох първия пост оставам с впечатление, че този "учител", както го наричате (не виждам защо..на какво ни учи?) има някакво доста сериозно психическо отколонение...

Тц, в грешка си граЦки...

:huh:

Да,Ура-то,

Айдееее, още един "ученик"...

the_X_files е абсолютно прав, за мен поне.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.