Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Съжалявам, че ще се повторя. Питали една котка: "Маци, писи, къде беше?" "На гости на английската кралица! " "Какво видя там?" "Мишка на килима! " Така да бъде. Който не вижда друго, какво да му кажеш...

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

И двоен Аксел да направи, все тая. :tease:

Според мен това бе троен тулуп...... Публикувано изображение:) С кофти приземяване.....

Търсенето на духовност, убедителност, истинност, честност в друг човек - означава, че бягаш от себе си.

Учителите и духовните школи са диалектични, но чрез тях, може да се разбере това, а и насочат/осъществят допира с Друго.

Нямам желание да звуча достоверно никому. Публикувано изображение

Приятно пируване :)

Благодаря ,Братко.... Публикувано изображение

Съжалявам, че ще се повторя.

Питали една котка: "Маци, писи, къде беше?" "На гости на английската кралица! " "Какво видя там?" "Мишка на килима! "

Така да бъде. Който не вижда друго, какво да му кажеш...

Ами от Черната пантера,освен приказки за котки ,какво друго да очакваш....

"Сказка ложь, да в ней намек, добрым молодцам урок..."

Ами ако не си добър, или пък юнак ...

Ама не, не вярвам ...

Така ... и за да остана в темата, ето, напосоки, нещо от Учителя:

"Невежият обръща внимание на външната страна. Той гледа как е подвързана една книга. А ученикът обръща внимание на това, какво е написано в нея. Истинското знание не е само в знанието на формите, а в знанието на принципите.

Едни знания са необходими за живота, други – украса на живота, а трети – благословение за живота. Последните дават сила и мощ на човека."

..............

Има една велика Мъдрост, която ви очаква в бъдеще. И сегашното знание е добро, но трябва да бъдете в положението на ученик, който минава от едно отделение в друго, от един клас в друг, от настоящето в бъдещето. Досега нищо не съм ви говорил за тази Наука, защото не искам да се опорочава. Тази Наука е за любещите души."

"Изворът на доброто"

Утешително. Принципно може да се премине първо отделение нагоре ...

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Смятам, че правдивият човек трябва да приема фактите, каквото и да е отношението му към тях. Самото им назоваване не би трябвало да буди у него агресия и язвителност. Сравненията с другите и непрекъснатото делене на кой по-горе, кой по-долу говорят за високо развито его и ниско развита широта на духа (или духовност, както го наричат).

"Сказка ложь, да в ней намек, добрым молодцам урок..."

Ами ако не си добър, или пък юнак ...

Ама не, не вярвам ...

Така ... и за да остана в темата, ето, напосоки, нещо от Учителя:

"Невежият обръща внимание на външната страна. Той гледа как е подвързана една книга. А ученикът обръща внимание на това, какво е написано в нея. Истинското знание не е само в знанието на формите, а в знанието на принципите.

Едни знания са необходими за живота, други – украса на живота, а трети – благословение за живота. Последните дават сила и мощ на човека."

..............

Има една велика Мъдрост, която ви очаква в бъдеще. И сегашното знание е добро, но трябва да бъдете в положението на ученик, който минава от едно отделение в друго, от един клас в друг, от настоящето в бъдещето. Досега нищо не съм ви говорил за тази Наука, защото не искам да се опорочава. Тази Наука е за любещите души."

"Изворът на доброто"

Утешително. Принципно може да се премине първо отделение нагоре ...

Изкушавам се да кажа нещо,но все едно че съм го казал.....Багира ,няма нужда да се правиш на толкова неразбираща!Не ме интересуват отделенията и класовете.Дрънканията на човек който се е самоубил са празни приказки и забава,това е общественото мнение.И ако трябва да избирам,ще предпочета младежта....Исус от Назарет,Стефан от Пловдив....В техните думи съм сигурен, че има повече истина..... Публикувано изображение

Смятам, че правдивият човек трябва да приема фактите, каквото и да е отношението му към тях. Самото им назоваване не би трябвало да буди у него агресия и язвителност. Сравненията с другите и непрекъснатото делене на кой по-горе, кой по-долу говорят за високо развито его и ниско развита широта на духа (или духовност, както го наричат).

Азбуки,спри се!Иначе ще почна да ти се обяснявам!.... Публикувано изображение

През целия ни живот през нас минават много думи,които уж чуваме ,но всъщност се оказва че ние изобщо не слушаме. Понякога до нас достига 1 изречение с което разбираме смисъла на целия си изминал живот,понякога 1 дума сред хилядите преобръща мисленето ни. За всеки човек тази дума идва от различно място ,по различно време и различен начин. Често този човек след това се чувства щастлив ,усеща се като прогледнал и се чувства добре. Винаги съм се чудила на хората ,които упорито настояват всички хора да видят и чуят тяхната дума и са готови да отрекат всички други думи ,само за да доминират ,не разбирайки ,че те всъщност ги слушат ,но не ги чуват. Масово се сблъсквам с такива хора ,първо се впусках в спорове ,докато открих че по този начин ги дублирам ,после се настроих на избирателна пропускливост на чуваемостта,но и това ме дразнеше,затова започнах да слушам. Слушането е велико изкуство над което си струва да се работи. Когато човек се научи да чува спира да спори и да отрича хората около себе си -минали,настоящи и бъдещи. Тогава идва спокойствието-приемането. Приемането на хората около нас е първа стъпка към спокойното и качествено общуване. Има ли значение кой какъв е бил ,не е ли по важно какво е оставил след себе си,колко хора е направил щастливи,какъв иска да стане.

Редактирано от didi_ts (преглед на промените)

През целия ни живот през нас минават много думи,които уж чуваме ,но всъщност се оказва че ние изобщо не слушаме.

Понякога до нас достига 1 изречение с което разбираме смисъла на целия си изминал живот,понякога 1 дума сред хилядите преобръща мисленето ни.

За всеки човек тази дума идва от различно място ,по различно време и различен начин.

Често този човек след това се чувства щастлив ,усеща се като прогледнал и се чувства добре.

Винаги съм се чудила на хората ,които упорито настояват всички хора да видят и чуят тяхната дума и са готови да отрекат всички други думи ,само за да доминират ,не разбирайки ,че те всъщност ги слушат ,но не ги чуват.

Масово се сблъсквам с такива хора ,първо се впусках в спорове ,докато открих че по този начин ги дублирам ,после се настроих на избирателна пропускливост на чуваемостта,но и това ме дразнеше,затова започнах да слушам.

Слушането е велико изкуство над което си струва да се работи.

Когато човек се научи да чува спира да спори и да отрича хората около себе си -минали,настоящи и бъдещи.

Тогава идва спокойствието-приемането.

Приемането на хората около нас е първа стъпка към спокойното и качествено общуване.

Има ли значение кой какъв е бил ,не е ли по важно какво е оставил след себе си,колко хора е направил щастливи,какъв иска да стане.

Има значение.Огромно значение има дали си казал истината или лъжа,защото си мислел че не са готови за истината или за друго.Пълните идиоти имат абсолютното щастие.Не превръщай хората в идиоти за да са щастливи.Все някой рано или късно ще се усети и тогава концерта свършва окончателно и безвъзвратно.Всъщност вече свърши. Публикувано изображение

Човек се учи през целия си живот (съзнателно или несъзнателно),за да умре и да се роди отново ,за да продължи учението. Как и под каква форма стига то до него през различните му животи е въпрос на който надали има сред нас човек който да даде категоричен и верен отговор. Обикновенно в живота когато някой отрича нещо категорично и дълбоко се случва да се сблъска точно с това нещо ,за да има възможността да го разбере.Дали ще се възползва от тази възможност е друг въпрос. Дали пък в следващия си живот атеистите няма да са фанатизирани християни :P ? Не си слагам главата в торбата ,затова избягвам категоричните и крайни позиции.("Парен каша духа" :P ) Не мога да характеризирам човек който не познавам (че дори да го познавам) и да го поставям в рамка ,защото хората по принцип са широкоскроени. Кой е Дънов? Смешно ми е да слушам отговори на този въпрос.Нима наистина някой вярва че знае кой е той. По принцим ние рядко знаем кои сме ние самите.

Редактирано от didi_ts (преглед на промените)

Човек се учи през целия си живот (съзнателно или несъзнателно),за да умре и да се роди отново ,за да продължи учението.

Как и под каква форма стига то до него през различните му животи е въпрос на който надали има сред нас човек който да даде категоричен и верен отговор.

Обикновенно в живота когато някой отрича нещо категорично и дълбоко се случва да се сблъска точно с това нещо ,за да има възможността да го разбере.Дали ще се възползва от тази възможност е друг въпрос.

Дали пък в следващия си живот атеистите няма да са фанатизирани християни :P ?

Не си слагам главата в торбата ,затова избягвам категоричните и крайни позиции.("Парен каша духа" :P )

Не мога да характеризирам човек който не познавам (че дори да го познавам) и да го поставям в рамка ,защото хората по принцип са широкоскроени.

Кой е Дънов?

Смешно ми е да слушам отговори на този въпрос.Нима наистина някой вярва че знае кой е той.

По принцим ние рядко знаем кои сме ние самите.

Да ,абсолютно си права!Преди доста време една кака ми каза че съм бил много стар дух.....Много се зачудих какво значи това.С течение на времето ми се поизясниха някои неща,но все още не ми е ясно тогава сериозно ли е говорила или се е гъбаркала....Даже и да не е било умишлено ,все повече ми се струва по-вероятна втората версия....

Да ,абсолютно си права!Преди доста време една кака ми каза че съм бил много стар дух.....Много се зачудих какво значи това.С течение на времето ми се поизясниха някои неща,но все още не ми е ясно тогава сериозно ли е говорила или се е гъбаркала....Даже и да не е било умишлено ,все повече ми се струва по-вероятна втората версия....

Мисля, че да си по-стар дух означава, че духът ти съществува на земята от по-отдавна, отколкото други духове, които са по-млади. Тъй като наученото през вековете не се губи, с всяко следващо превъплъщение на духа в ново тяло тази информация се запазва и увеличава. По този начин хората, които са по-стари духове "знаят" повчече неща от тези, които са по-млади. Те "знаят" нещата, без да са ги учили от някъде - просто ги знаят, опитът се пази, макар и човек да не си спомня как са придобити тези знания. Нали знаете за Колективното несъзнавано - това е същото, общата памет и опитностите на всички хора се пазят и са достъпни за всички хора.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Мисля, че да си по-стар дух означава, че духът ти съществува на земята от по-отдавна, отколкото други духове, които са по-млади. Тъй като наученото през вековете не се губи, с всяко следващо превъплъщение на духа в ново тяло тази информация се запазва и увеличава. По този начин хората, които са по-стари духове "знаят" повчече неща от тези, които са по-млади. Те "знаят" нещата, без да са ги учили от някъде - просто ги знаят, опитът се пази, макар и човек да не си спомня как са придобити тези знания. Нали знаете за Колективното несъзнавано - това е същото, общата памет и опитностите на всички хора се пазят и са достъпни за всички хора.

Да това е много хубаво като идея,но ми е интересно и твоето мнение,ти как смяташ-възможно ли е да съм такова същество?Дали имам тия древни знания?

Редактирано от Нео (преглед на промените)

Да, ама ето - заради колективното несъзнавано Нео и той вече не знае кой е... Публикувано изображение - шотландски рибар на китайските острови ли, бразилски политик с индийски произход, плуващ в Ирански реки ли или и четиримата фараони Тутмоси наведнъж. :blink:

Нео, обичам те, брато! Публикувано изображение

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Да това е много хубаво като идея,но ми е интересно и твоето мнение,ти как смяташ-възможно ли е да съм такова същество?Дали имам тия древни знания?

Всеки човек има достъп до древни знания, заради Колективното несъзнавано. Иначе, не знам със сигурност, но мисля, че тези, които са по-стари духове имат по-лесен достъп до определени знания, присъщи на неговият Дух, заради придобитите през годините знания.

Да, ама ето - заради колективното несъзнавано Нео и той вече не знае кой е... Публикувано изображение - шотландски рибар на китайските острови ли, бразилски политик с индийски произход, плуващ в Ирански реки ли или и четиримата фараони Тутмоси наведнъж. :lol6:

Нео, обичам те, брато! Публикувано изображение

И аз те обичам,Маат!Ако утре не пиша,значи съм умрял от смях......Но дамата която ми каза сериозното пророчество,бе наистина силно свързана с Бялото братство.Така че съм на голям кръстопът в момента.... :baby:

Всеки човек има достъп до древни знания, заради Колективното несъзнавано. Иначе, не знам със сигурност, но мисля, че тези, които са по-стари духове имат по-лесен достъп до определени знания, присъщи на неговият Дух, заради придобитите през годините знания.

Добре е на теория...Практически ....не съм съвсем сигурен.

Добре е на теория...Практически ....не съм съвсем сигурен.

Не вярваш ли на Юнг и неговата теория за Колективното несъзнавано или просто не си чувал за това?

Наистина ли marushka е от Бялото братство?

И аз те обичам,Маат!Ако утре не пиша,значи съм умрял от смях......Но дамата която ми каза сериозното пророчество,бе наистина силно свързана с Бялото братство.Така че съм на голям кръстопът в момента.... :lol6:

Разбирам Публикувано изображение ...

Нео, ми ето - на кръст си, какво се чудиш кой си, самият Христос си. Аз като по-далновидна няма да те дам да умираш - още от днес започвам да ти се кланям приживе. :baby: И веднага обявявам всички останали, които не те признават, за слепци и невежи. Ми те просто не виждат нищо, в тъмнина са...

май наистина не виждат, а, майтапа настрана...

" Няколко дена, преди да си замине, Учителя казва на приятелите, които са в стаята му: "Бетовен, Бах, Моцарт, Исус, Дънов са фикции. Има само една реалност - Първата Причина, Космичното начало - Бог."...

"...Лекарите измерват температурана на Учителя и като виждат че е висока му бият венозна инжекция за подсилване. След това правят млечен компрес и го слагат на гърба му. Вечерта, когато махат компреса и искат да му сложат нов, Учителя казва: " Махнете тези заблуди". Той съзнателно заминава от този свят, но допусна братята и сестрите да направят всичко, което знаят от него за лекуване, за да не се укоряват след заминаването, че не са му помогнали. На 26.12. Славчо Печеников докарва известния доктор Пенчо Фъртунков, който е интернист в Банковата болница, и заедно с д-р Дафина Петрова преглежда Учителя. При прегледа той отчита, че пулсът му е 67 и му бие една инжекция "Ултрасептил". Д-р Стефан Кадиев отива на гарата, понеже неговата военна част заминава на фронта. До сутринтта остават лекарите Рада Борова и Дафина Петрова. Заедно с тях дежурни са Тодор Стоименов и Елена Андреева.

На 27 декември, сряда в 2ч. сутринта при Учителя идват брат Борис Николов и сестра Мария Тодорова. Учителя лежи на кревата и говори нещо. Борис Николов изважда тефтерчето си и започва да стенографира. Учителя разговаря на руски с някакви генерали които му задават различни въпроси и той отговаря. Тялото му гори от висока температура и брат Борис не се е отделял от леглото му. По едно време Учителя се надига решително и с особен светъл израз на лицето, повдига дясната си ръка нагоре и казва: "Едно е важно! Любов към Бога, любов към Бога това е всичко." След това сваля ръката си отправена за поздрав и пак ляга. Последните му думи са: "Една малка работа се свърши добре и сполучливо и една голяма започна. Във всичко на първо място туряйте Божественото. Имайте хармония и обич помежду си! Хубаво да се живее, това е важното! Молете се, усърдно се молете!...Учителя започва да диша тежко. Брат Борис го изправя и прегръща. Той е полуседнал в леглото. По едно време дишането зачестява, Учителя прави няколко дълбоки вдишки и в 6ч. без 15 мин. напуска този свят.

Вестта за заминаването на Учителя се разнася мълниеносно по целия Изгрев..."

Из* "Светъл лъч към човешките души"* Светозар Няголов

"Във висшата окултна математика има два принципа, които гласят така: отношенията на Земята спрямо Слънцето определят отношенията на Слънцето спрямо Земята. Заменям Земята с човека, а Слънцето с Бога и тогава ще имате един превод: отношенията на човека към Бога определят отношенията на Бога към човека. Това е принцип, върху който не може да има никакъв спор. Следователно от този закон произтичат всички противоречия в нашия частен и обществен живот. От това съчетание на съотношенията правя един втори превод: отношенията на душата към духа определят отношенията на духа към душата. Правя друг един превод, като заменям душата с детето, а Духа – с майката, и тогава имаме пак същия закон: отношенията на детето към майката определят отношенията на майката към детето.

В Писанието ще намерите онзи стих, в който Христос говори за човека, съградил къщата си на пясък и на канара. По правилата на този окултен закон имайте предвид, че в отношенията си вие не сте свободни да мислите, да чувствате, нито да действате както искате. Някой казва: „Аз съм свободен да правя каквото искам!” Това е една крива мисъл. За да може да стане това, трябва да си свободен от всички чужди мисли. Ако ти мислиш това, което хората искат, то не е право. То е подобно на някой, когото водят стражари – той върви натам, накъдето го карат десет души стражари. Пазете следната мисъл: аз не искам да ви убеждавам в нищо, не искам да ви налагам нищо, аз искам да ви освободя от робството, в което се намирате."

"...аз не искам да изменям Божествения ред на нещата нито на една сто милионна част, нито желая вие да се опитате да го измените – то е светотатство. Друго положение: от седем милиона години законите на Бялото Братство не са се изменили на една сто милионна част. Вземам това число, което е една величина, принадлежаща на висшата Божествена математика, на Божествения свят. Тия закони са строго определени. За всяка мисъл, чувство и действие има определена форма, в която те могат да се изразят. И законът е: когато се изразят в тази форма, ние усещаме едно задоволство и приятност – значи формата е изразена както трябва. А в противен случай усещаме едно недоволство. То не е лош признак, а подтик да се стремим да възприемем тази висша форма."

"Не мислете, че ще ме убедите на своя страна. Само един начин има за това – ако живеете в Добродетелта, в Любовта, Правдата и Истината. Аз не мога да бъда там, където не е Господ – в злото Бог го няма. Аз казах на един приятел, че няма да позволя никому да извърши престъпление. А когато си замина, можете да правите каквото искате. Който се опита, ще го хвана и ще му причиня една болка. Аз няма да му позволя да извърши самоубийство. Ще дойдете един ден до разбирането на този закон. Някой казва: „Ама мен не ме е страх!” Бих искал да ми покажеш Любовта си, инак ти си първокачествен страхливец."

"Но аз зная, че законът е такъв: с каквато мярка мери човек, с такава ще му размерят. Трябва да бъдете свободни!"

"Първо, ако не искате да вървите по Учението, което аз проповядвам, категорично ви казвам: много добре, свободни сте! Второ, готови ли сте да изпълните Христовото учение, както е в Евангелието? Но изпълнете го във всичката му пълнота! Трето, готови ли сте да изпълните Мойсеевото Учение във всичката му пълнота? Или Мойсея, или Христа, или мен – ние сме едно. Това е проявление на Бога, това Учение е Божествено – Мойсеевото учение е Божествено, Христовото учение е Божествено и сегашното Учение е Божествено. Един и същ е източникът, само формите са различни – Духът е един и същ. Да допуснем, че ви казвам една максима, един закон, а не го подписвам – изпълнете го, няма да изгубите много, ако името ми го няма. Но Христос казва: „Неговото Учение трябва да се изпълни!” Вие изпълнете или това, което Бялото Братство разкрива, или Христовото учение, или Мойсеевото учение, но едно от тия Учения трябва да се изпълни. Аз ви поставям тия три положения, понеже вие хвърляте мисли на съмнения. Аз не бих желал да махам никого и бих желал да изпълните едновременно и трите учения. В пълнотата си те са едно и също – Христос в Мойсея е същият, Христос в Исуса е същият и Христос, който е в мен, е същият. Искам да разбирате вътрешната страна. Слънцето за нас важи според светлината, която ни праща."

"Тази година още сега трябва да се самоопределите в себе си, да бъдете искрени, защото от тази искреност зависи благословението, което искате да получите. Аз виждам мисълта ви: „Дали сме дотолкова приготвени, та нас викат?” Спомнете си за онзи цар, който извикал гости на трапезата си. Званите, след като не са дошли, вас, клосните, ви викам! Да благодарите, че ония не са дошли. Тук не е въпрос за достойнство, а вие сте дошли да се учите. И аз ще дам доклад за вас, както никой досега не е давал – ще кажа с всички подробности как се учите. После ако дойде тоягата, аз не съм отговорен. Ако Баща ви употреби тояжката, аз ще стоя с всичкото благоговение и ще броя ударите. Не се самозаблуждавайте да мислите, че единият е по-достоен от другия. В Бялото Братство всичко върви като в музиката. Ние не пъдим никого и не викаме никого – Бог го повиква, а повиканият сам се изпъжда. Вие сте свободни в това отношение – никой не може да ви огорчи, но и от последствията никой не може да ви избави.

Аз желая между всинца ви да се въдвори хармония, Живот, но не по буквата. Аз не искам да се ровя във вашия живот, не искам да ви съдя, но ви казвам последствията и като болни ви лекувам. Може ли онзи, който лекува, да не причини малка болежка?

Сега не изпъждаме никого. Има три вида закони: за братство, за приятелство и познанство. Вие не сте ми братя още. За да бъдеш брат в Бялото Братство, трябва да пожертваш живота си за другиго – това е законът на братството. Ти си длъжен на Цялото. Не изпълните ли, вас ще държат отговорен. Сега аз изпълнявам закона на приятелството спрямо вас, а не закона на братството.

Учението, което ви проповядвам, преимуществено се състои в това: аз искам да ви запозная със законите на Живата Природа – това, което досега никой не е учил. И това става много медлено. В книгите, които четете, това е лесна работа, но ако искате да учите законите на Живата Природа, тази Школа е трудничка. Аз искам да бъдете свободни в мислите и чувствата си. Аз не съм ви ограничавал в нищо, но други има, които ще ви ограничат."

"Аз желая никой от вас в нищо да не се спъва.

Сега ще изучите закона на смирението и кротостта – това е първото нещо, второто е електричеството и магнетизмът, а третото е мъчението. А вие в София почнахте с мъчението. Трябва да имате запас от енергия, за да минете през този огън. Аз ви казвам само начина, по които да се приготвите за кротостта и смирението, електричеството и магнетизма. Тия неща не съм ги създал аз, те съществуват. Вие, софиянци, трябва да изгладите това. Ще попитате как. Например сто души са осъдени да лежат в затвор за дълговете си, а аз съм богат – плащам и казвам: „Пуснете ги!” Бъдете самостоятелни. Всеки трябва да има своя мисъл, един от другиго да не се влияете, а си помагайте. Ако вие се влияете, отвън може да ви кажат: „Господин Дънов е такъв и такъв.” Но ако вие сами не можете да познаете Истината, тя не може да се предаде отвън."

"Желая да имате взаимна почит и Любов, да се почитате и любите един другиго. Това е първият закон на Бялото Братство – не можете да измените този закон."

"Не се спирайте, вярвайте във великия Божествен закон! Имате опитността на миналото, разбирате много добре работите, не сте слепи."

"Вярвайте в Живия Господ и Той ще ви се изяви. Защото Той казва: „Ако вярвате в Моите думи, Истината ще ви се изяви.” Все трябва да вярвате в някого, все една Майка трябва да ви роди – това е законът."

Съчетание на отношенията

~~~

ПРИНЦИПИ И ПРАКТИКУВАНЕ НА ДУХОВНИТЕ ДАРБИ - 1КОР.12:1-14:40

1.Доказателство за управлението на Духа -1Кор.12-1-3

2.Разнообразие на дарбите -1Кор.12:4-11

3.Значимост на всички дарби -1Кор.1212-31

4.Упражняване на дарбите с любов -1Кор-13:1-13

5.Превъзходство на пророкуването -1Кор.-14:1-6

6.Дарба езици -1Кор.14:7-25

7.Упражняване на дарбите при публично поклонение -1Кор.14:26-40

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ДУХОВНИТЕ ДАРБИ. -Духовните дарби са разгледани в четири пасажа на Новия завет:Рим.12:3-8

1Кор.12:1-10,28-31

Ефес.4:11-12

1Петр.4:10-11

Относно духовните дарби е важно да се помнят две неща: (1)духовни дарби са дадени на всеки вярващ(Рим.12:5-6; 1Кор.12:7; 1Петр.4:10; и (2) дарбите принадлежат на Бога и са дадени на вярващия да ги ползва за Божия слава -1Петр4:11

Служение:Гал.5:13, но обърнете специално внимание на 14 и 15 стих

Източник

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

Благодаря ти , Алморот! Така хората получиха помощ в избора си на какво да вярват! Също и какво да поставят като приоритет при опознаването на света и себе си! А най- вече да размишляват върху резултатите от избора си. Нео, така стават нещата. Неизповедими са пътищата Господни. Но целта им е една.

Не вярваш ли на Юнг и неговата теория за Колективното несъзнавано или просто не си чувал за това?

Наистина ли marushka е от Бялото братство?

Не за Марушка говоря,а за Юнг съм чувал и за Фройд тоже... Публикувано изображение

Разбирам Публикувано изображение ...

Нео, ми ето - на кръст си, какво се чудиш кой си, самият Христос си. Аз като по-далновидна няма да те дам да умираш - още от днес започвам да ти се кланям приживе. :ph34r: И веднага обявявам всички останали, които не те признават, за слепци и невежи. Ми те просто не виждат нищо, в тъмнина са...

май наистина не виждат, а, майтапа настрана...

Нееееее...... :ph34r:;) ;) :lol6: :lol6: Не ми се подигравай така!!!Знаеш ,че наистина съм бил фараон и че не ми харесва да ми се кланят! Публикувано изображение

Благодаря ти , Алморот! Така хората получиха помощ в избора си на какво да вярват! Също и какво да поставят като приоритет при опознаването на света и себе си! А най- вече да размишляват върху резултатите от избора си.

Нео, така стават нещата. Неизповедими са пътищата Господни. Но целта им е една.

И аз ви благодаря!Ето колко по-хубаво е човек да има избор!Иначе за прекалено се налагаше теорията на анархиста! Публикувано изображение

Нееееее...... :lol6: :lol6: :lol6: :lol6: :lol6: Не ми се подигравай така!!!Знаеш ,че наистина съм бил фараон и че не ми харесва да ми се кланят! Публикувано изображение

От днес вече съм от сектата на фараоните. :indian: Нео, мисля, че само ти и аз сме достатъчни.

И ще построим комунизма с балсамирани трупове...! :lol6:

Не се смей - специално съм ходила да купувам балсами, страхувам се дали ще стигнат... Публикувано изображение

Редактирано от Maat (преглед на промените)

А какво мислите за паневритмията на Дънов? Между другото да вметна, че повече няма да пускам нови теми. Ще разберете защо като отидете най-отдолу на форума, в подфорум Затворени теми, където е преместена темата ми за Кабала.

От днес вече съм от сектата на фараоните. :indian: Нео, мисля, че само ти и аз сме достатъчни.

Земете и мен ,плиййз :wors: аз ша слушам,и ша си плащам редовно!!!

Само не знам ,точно кво значеше думичката "секта"?

...Или Мойсея, или Христа, или мен – ние сме едно. Това е проявление на Бога, това Учение е Божествено – Мойсеевото учение е Божествено, Христовото учение е Божествено и сегашното Учение е Божествено. Един и същ е източникът, само формите са различни – Духът е един и същ. Да допуснем, че ви казвам една максима, един закон, а не го подписвам – изпълнете го, няма да изгубите много, ако името ми го няма.

Благодаря ти Алморот,

ти ми отвори сетивата(всъщност Учителя)досега съм бил заблуден мого!

Да не знам ,че Дънов е бил равен и с Мойсея и с Христа!?!

Понеже съм се хвърлил да ровя по Митраизма,ако знаеш нещо по въпроса или УчителяТ какво е казал ,ще ти бъда мого благодарен!

П.П.вече четох дипломната му работа за "готите"и германското влияние и т.н.

Редактирано от camarero (преглед на промените)

Земете и мен ,плиййз :wors: аз ша слушам,и ша си плащам редовно!!!

Само не знам ,точно кво значеше думичката "секта"?

Благодаря ти Алморот,

ти ми отвори сетивата(всъщност Учителя)досега съм бил заблуден мого!

Да не знам ,че Дънов е бил равен и с Мойсея и с Христа!?!

Понеже съм се хвърлил да ровя по Митраизма,ако знаеш нещо по въпроса или УчителяТ какво е казал ,ще ти бъда мого благодарен!

П.П.вече четох дипломната му работа за "готите"и германското влияние и т.н.

О, земвам те тебе всякак! Публикувано изображение Ама трябва да си "винаги готов" да служиш на фараона и всякак.

Секта ли какво е - ми духовно учение, колко си изостанал, ц, ц.

"...все пак Айнщайн заявява: “Целият свят се прекланя пред моя ум, аз се прекланям пред Петър Дънов от България”

http://www.usuri-bg.net/index.php?option=c...=55&lang=bg

Да ти призная и аз само това знаех за Дънов

и бях малко горд от това признание,но сега като се поразрових малко мога съвсем спокойно да ти кажа ,че имам отговор на въпроса (на този Фен на "Учителя"Таню Р. ДЕЛЧЕВ):

...

1.Защо българите не знаят кой е Учителя Дънов? Нещо повече, защо и до кога ще има толкова негативизъм към Него в България, за разлика от чужбина? Тогава кой и защо крие Учителя от българите?

2.Каква е Неговата мисия в България?

3.Какви са отговорностите на българите към Него?

И много още други въпроси, на които е дошло време да се даде отговор. Българите трябва да знаят какво става в собствената им страна.

Може би едно по точно научно изследване на Петата раса,и нейното плавно преминаване в Шестата !!!Хехехе

и точно такива Мончета като Танката Делчев , могат да ни открехнат все пак!

Защото Българите винаги са се нуждаели от "вождове" и "учители" нали сме "славяни"

Благодаря ти за доверието Маат !!!!

http://es.youtube.com/watch?v=X9hlk597HS4"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.