Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

:) Аааа, това ли си имал предвид дънката - не ти сХванах намека. :)

Щото при Jiddu в кацата с мед намерих и една (малка) лъжичка с катран. Ама тя е била заложена преди Jiddu да се заХване с безант.

Ясно - не бил Ленън, ми било рязаното пластелинче на Ленин - мммм - картинка (краекожнообрязана) Публикувано изображение

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 278,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение Що ли този "учител" се е самоубил? Сигурно, щото довел комуноидите в БълГария? Бил на спявка в МВРто, върнал се в къщи, намерил въже, и увиснал на него. Големия чифутоиден "учител" зловещо висящ на някакво конопено въже. Тържествен символ - почти отъждествявайки се с кръста на Йошуа (будиста Исуус).

И какво трябва да учим от него? Как да се обесим? Или как да "оправяме" непълнолетни девствени ученички? Ми то - имаме си учител за това - агент гоце. Само, че не ни се хваща болестта наречена "три пера"... Публикувано изображение

Секстантска ви работа... В Кришнатите поне има повече истина и по-малко плагиатство... Публикувано изображение

А задръж за момент!!!Привет първо!Това е НЕОчаквана иформация....за Дънов ли говориш???Самоубил се е?От къде такваз информация?

Редактирано от Нео (преглед на промените)

А задръж за момент!!!Привет първо!Това е НЕОчаквана иформация....за Дънов ли говориш???Самоубил се е?От къде такваз информация?

:lol6: Абе ХОРа, от марс ли падате? Тук съм писал преди време относно дънофф - не ми се пише отново едно и също - ще се цитирам.

Никой не може да изпраща учители при българите - освен ако учителите не трябва да научат нещо, което не знаят. Що ли дънофф е отишъл да учи занаята в масонските ложи в хамериката - не му ли е стигала българската школа? Единствено което е научил е черната магия - "по делата им ще ги познаете". Защото дънофф си е бил комунист и открито проповядвал комунизма. И като видял, че няма да го огрее (щото комунягите първо си отмъщават на своите - трепят ги яко) взел че се самоубил - - обесил се човеко.

***, моля те - не публикувай дъноффи писания щото съм алергичен към червения цвят в всичките му отсенки, също и към тъпандурите © - от всякакви рангове...

дънофф се самообесил след разпит в МВРто. Бил е масон (от невисок ранг) и дъновистите не са били подложени на гонения. Е, някои от тях, но затова си е имало друга причина. Дъновистите са помагали активно на комундетата докато са били нелегални.

http://karutzar.blogspot.com/2008/03/drive...nd-there-2.html

http://karutzar.blogspot.com/2008/03/life-...cide-death.html

:P Merry Christmas, Merry Christmas

Merry, Merry, Christmas, Christmas

:) Абе ХОРа, от марс ли падате? Тук съм писал преди време относно дънофф - не ми се пише отново едно и също - ще се цитирам.

дънофф се самообесил след разпит в МВРто. Бил е масон (от невисок ранг) и дъновистите не са били подложени на гонения. Е, някои от тях, но затова си е имало друга причина. Дъновистите са помагали активно на комундетата докато са били нелегални.

:cheers: Merry Christmas, Merry Christmas

Ти ме гръмна от упор....До сега ми убягваше малкия факт че през декември 1944 вече сме били "освободени"...... Публикувано изображение

Кой знае защо се сещам за една приказчица от Самуил Маршак. Тя е от една сериия английски приказки, преведени от него за руските деца. Та срещнали една Котана и я питат: " Маци, писи, къде беше?" -" На гости на английската кралица!" "И какво видя?"- "Мишка на килима!". Та така, Цар Кару І ...

Заглавието на темата е сбъркано и е некоректно. Би трябвало да е "Учителят Петър Дънов". Който и да е този българин, явно има значение. Странно, попаденията в Интернет гонят точните изрази, които ни убягват граматически. Но това не прави впечатление на авторите, които искат да кажат нещо-си, наглед природно и мистично. Не вярвам на авторите на доста от коментарите тук. Нека първо да научат добре български език и после да дават някакви си измислени "факти"!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Заглавието на темата е сбъркано и е некоректно.

Много неща в темата са сбъркани и некоректни - тъжна картинка. Не бях влизал няколко дни във форума, но като гледам не съм сбъркал. Всичко, което виждам е едно сметище. Поздрави!

Изчетох по -голяма част от коментарите, забелязах че има доста сравнения между Христос и Дънов, но нещо ни ми стана ясно. Ако предположим че първият е син божии и по този начин се обясняват мъдростите му, то какъв се явява Дънов и също ли 'свише е получил знанията' си ?

Всички по-специални знания се получават свише.

Изчетох по -голяма част от коментарите, забелязах че има доста сравнения между Христос и Дънов, но нещо ни ми стана ясно.

Ако предположим че първият е син божии и по този начин се обясняват мъдростите му, то какъв се явява Дънов и също ли 'свише е получил знанията' си ?

Боя се, че първо трябва да сме наясно какво е син Божи. Тогава да задаваме подобен въпрос, а че и да отговаряме. Та какво ще да е син Божи?

Кой пък взе, че сложи пълен член в заглавието на темата?!?

Ето какво се намира из нета, но и мен така са ме учили, така че информацията е достоверна. Ама на някого му е по- важно да се хване за каквато и да е възможност, за да плюе... Няма да обясняваме защо. То е ясно за всички, освен за него.

"Човекът се отличава от другите живи същества по разума си.

Разумът се отличава от другите.

Добрият човек обича ближния си.

Ближният е като брат за добрия човек

Когато има предлог, следва кратък член.

Прозвища на хора, които са членувани, са винаги с кратък член.

Петър Моканина, Доктора, Дъбака, Иван Бухала

С пълен член е, ако е сказуемно определение.

Той е най-добрият.

Това ли е новият роман на Иванов?

Отговорникът на класа е човекът, когото търся.

При заглавия на филми: когато са употребени самостоятелно.

„Железният светилник”, „Кръстникът”, „Часовникът” "

И т.н. намерете, четете..

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Има принципно два начина да се оцапа едно нещо. Виждам в тази тема реализирани и двата начина. Маат, надмина себе си ... Добре, че някои неща са си неоцапваеми.

Не знам дали си дарк,но си много невеж!!!!! имаш време да се опомниш!!!!

Добре, че някои неща са си неоцапваеми.

Докато наминавах, за подходящи емотикончета (признавам си най- официално "кражбата" погледът ми се спря случайно на тази тема и Публикувано изображение ахаааа Багира добре, че си го казала така много хубаво Публикувано изображениеПубликувано изображение

Ти ме гръмна от упор....До сега ми убягваше малкия факт че през декември 1944 вече сме били "освободени"...... Публикувано изображение

И аз се гръмнах само, че от хилешжшжшжшж а той е полезен много ;) радвам се че хвърлих едно оченце :speak:Публикувано изображение

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

:yanim: Абе ХОРа, от марс ли падате? Тук съм писал преди време относно дънофф - не ми се пише отново едно и също - ще се цитирам.

Никой не може да изпраща учители при българите - освен ако учителите не трябва да научат нещо, което не знаят. Що ли дънофф е отишъл да учи занаята в масонските ложи в хамериката - не му ли е стигала българската школа? Единствено което е научил е черната магия - "по делата им ще ги познаете". Защото дънофф си е бил комунист и открито проповядвал комунизма. И като видял, че няма да го огрее (щото комунягите първо си отмъщават на своите - трепят ги яко) взел че се самоубил - - обесил се човеко.

:clap: Merry Christmas, Merry Christmas

Тази информация е вярна. Официалната версия, обаче, е, че той умира от раните си след побой.

А причината, поради която дъновистите не са били подложени на гонения, е довела до още една смърт - тази на съпругата на другаря Георги Димитров, която се хвърля от терасата на жилището им, след като я разбира...

Някои неща са ... факти.

До ден днешен комунисти под маската на духовни учения нагло лъжат българската младеж и я вкарват в сектански групировки, които наричат духовни учения. Повечето от членуващите в такива са заблудени, а за осъзналите се ... е много късно - върху тях се прилага пси-терор - те биват държани в страх чрез изнудване... Обикновено, лидери на такива организации са хора с психични проблеми и/или ниско ниво на способностите си, със страдаща социална реализация. Всички групи от "духовни учения" са, всъщност, комуни, чиито членове са принудени да плащат така наречения десятък - 1/10 част от заплатата си от работно място, което при повечето случаи им е издействано от сектата.

Има духовност и духовност...

Дънов е направил много за болните, бедните и неосъзнати българи, но той често е казвал, че ако някой направи от учението му религия, то край с него. А последователите му не му издигат мавзолей, но пък му правят икона, на която се молят като на бог...

Факти...

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Мен ме интересува Учителя (ако някой разбира какво казвам, вярвам че има и такива) другото са подробности които не ме вълнуват. Говоря от собствена гледна точка.

Мен ме интересува Учителя (ако някой разбира какво казвам, вярвам че има и такива) другото са подробности които не ме вълнуват. Говоря от собствена гледна точка.

Смъртта на човека не е подробност. Навремето старите българи са изписвали на надгобния камък на покойника само годината на смъртта като най-важна за човека.

Как мислиш, защо темата за самоубийството в Портала беше затворена без обяснения...

Ето тук вече не съм в час. За каква или чия смърт става въпрос? Тази тема не съм я следяла нямам никаква представа. Ако обясниш може да схвана за какво иде реч защото и тук скоро не съм била.

Оооо сега прочетох по-задълбочено поста ти. Значи, аз не съм ортодоксална Дъновистка ако може така да се каже т.е. не членувам там, всъщност никъде не членувам вече. Защото съм търсач т.е. търсач на Истината/ Същността за нещата. Винаги ме е интересувала Истината, а Тя е всякога освобождаваща. Ето това е което вече не е прието от официалните...всякакви, въпреки, че не ги отхвърлям защото човек трябва да премине през всичко но да не е зависим. Така, аз говоря от съвсем друга гледна точка т.е. от личния си и жив опит.

Четох какво мисли Петър Дънов за силата на мисълта. Сега глудам тук има много хора, които харесват Дънов, но много малко хора писаха в моята тема за силата на мисълта. Кажете ми, след като подкрепяте Дънов би трявало да подкрепяте и това, което той е казал за силата на мисълта - имате ли някакъв опит с нея или ако познавате хора, които са имали - да раскажете нещо.

Четох какво мисли Петър Дънов за силата на мисълта. Сега глудам тук има много хора, които харесват Дънов, но много малко хора писаха в моята тема за силата на мисълта. Кажете ми, след като подкрепяте Дънов би трявало да подкрепяте и това, което той е казал за силата на мисълта - имате ли някакъв опит с нея или ако познавате хора, които са имали - да раскажете нещо.

Е ние сме богове точно заради това, ако успеем обаче да и станем господари каквито по право сме както ти сопена и аз ти отговорих в другата тема :bedtime2:

Ето тук вече не съм в час. За каква или чия смърт става въпрос? Тази тема не съм я следяла нямам никаква представа. Ако обясниш може да схвана за какво иде реч защото и тук скоро не съм била.

Оооо сега прочетох по-задълбочено поста ти. Значи, аз не съм ортодоксална Дъновистка ако може така да се кажет.е. не членувам там, всъщност никъде не членувам вече. Защото съм търсач т.е. Истината/ Същността за нещата винаги ме е интересувала, а Истината е винаги освобождаваща. Ето това е което вече не е прието от официалните...всякакви, въпреки, че не ги отхвърлям защото човек трябва да премине през всичко но да не е зависим. Така, аз говоря от съвсем друга гледна точка т.е. от личния си и жив опит.

Просто темата за самоубийството беше затворена без много коментари...

Още десетки теми в споменатия сайт се затварят по този сталинистки прийом... теми, които са неудобни. И остават едни пухкави розови облачета да се мъдрят там. Има, обаче, една твърде интересна тема, по-точно заглавието й - "Дежурни по отваряне на темите"... ей това вече е самопризнание в комунизъм.

В поста си не говоря само за дъновистите, а за всички онези, които по комунистически модел, субсидирани от чужди организации промиват мозъци. А това е, знаеш, отклоняване от истината.

Аз теб затова те харесвам - ти имаш по рождение сетивото за нея, за теб никога не съм се страхувала - ти ще я откриваш винаги, както и правиш.

В пълна сила и за теб, както и за мен, важи една песничка.

Поздрав за теб! Обичам те!

Сега ще ти призная нещо много важно, за мен ей такива неща са голям гъдел т.е. такова предизвикателство и такава златна мина, че просто нямам думи. Е как няма да се смеят суфите и не само те Публикувано изображение:bedtime2:Публикувано изображение

"Великият е дете по рождение; когато умре, той дава на света великото си детство."

Рабиндранат Тагор

Чудомир имаше един много забавен разказ за стария вестник. Там имаше разсъждения на тема "Какво може да понесе хартията"- на практика - всичко. Явно и интернет-пространството- също.

Та бих искала да кажа за всички, които се интересуват, че последователите на Петър Дънов са били преследвани. При това- доста. Има такива, които са били обвинявани в разнообразни вини- от пропаганда да финансови злоупотреби, (каквито не са били извършени), над главите им са висяли смъртни присъди, а са се разминали с "малко" лагеруване. И цял живот, при това- нелек, под сянката на тази "слава" . Човекът, за когото говоря, беше един от най- чистите и безкористни, които съм срещала. Имайки две висши образования, изключителна култура и ерудиция, цял живот беше строителен работник, тъй като не му се позволяваше да работи друго. Всъщност, той посрещаше това като истински Ученик, и вършеше работата си винаги прецизно, с радост и любов. Правеха се обиски по домовете, изземваше се литература, но и не само, и разни други неща, по усмотрение на обискиращите. Забраняваха им да се събират, нахлуваха в жилища, в които имаше все пак събирания, поединично се привикваха където трябва и им се "обясняваше" кое е правилното поведение. Дълго време не беше разрешено да се прави лагер на Рила.

При един от обиските по домовете обискиран попита обискиращите" Добре, де, защо ни преследвате?!? Ние не пречим на никого с нищо, на толкова комунисти сме помагали, защо постъпвате сега така с нас?!?" На което служителят отговори: "Много сте добрички! Както помагахте на нас, така ще започнете да помагате и на нашите врагове! "

Никой от тях няма да тръгне да прави капитал от патилата си по соцвреме. Било каквото било. И казва УчителЯ, че човек прави каквото си иска, но после идва каквото следва ...

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Истинските ученици всякога са били преследвани. През всички времена и епохи и до ден днешен е така и така ще бъде защото големите изпитания са и големи благословения. Така се ражда ученикът независимо от коя школа е, а Учителят е Един за всички времена и епохи и отвъд времената. Поздрави!

Истинските ученици всякога са били преследвани. През всички времена и епохи и до ден днешен е така и така ще бъде защото големите изпитания са и големи благословения. Така се ражда ученикът независимо от коя школа е, а Учителят е Един за всички времена и епохи и отвъд времената. Поздрави!

е в крайна сметка верни ли са теориите на Дънов?

За медицинските съвети знам,но останалото?

Каквото мислиш ще стане, но гледайте да не стане без време. И т. н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.