Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Тоиз свят и друг материален такъв е само нещо като тест- място на изпитание, не-място за отпускане в него или наслада от тялото и ума. ;)

...изпитанието е различнието. ;)

някои избират за цел да пропадата в материята, други се стремят да отидат в по-чист материален свят, а други просто са разбрали, че материалния свят е именно изпитанието за тях. ;)

Но, наистина е важен способът на постигане на целите.. Публикувано изображение

Все повече ме изумяваш! На това ли ви учат в Кришна Мишна-та? Този свят е нещо като изпитание?! Е, това го има в много религии и секти, ама ти не бъди толкова сигурен, че има прераждане. Да не се окаже, че фалшивите спомени, дето ги имаш от предишни прераждания са само илюзия, създадена от ума или от разни същества, действащи в сянка, които имат за цел да те заблудят. Публикувано изображение

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Но трябва да се съгласиш и с това, че всичко е дадено за хората и то е толкова разнообразно, защото всеки се самоопределя сам. Ти си избрал своя път и щом си в душевен мир значи той е правилния. нека всеки реши сам. В този форум ще е полезно да споделяме , а не да вадим шпагите, това всеки го може.

Съгласен, разбира се!

Но именно 'споделянето' на собствените възгледи КУЦА всичко. ;) В 'свещените книги' и доктрините на някои религии е заложено в дънната платка(мадарборда) да не се споделя, а да се налага! ;)

Именно поради това, че в България е властвало държавно християнство, ислям и комунизъм(юдаизъм) самото 'споделяне' вече е трудно, тъй като тези ТРИ СЕ НАЛАГАТ СЪС СИЛА, не - 'със споделяне'. ;)

Някой да каже нещо за това???

Публикувано изображение

...според мене се нарича "Каб-ала-бала"-"манджа с грозде", хем "Бог е Слънцето", хем брадатия старец Сатурн... :clap:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Традицията води ли до Бога?... :scared:

И кои са 'българите'?... Православието ли е 'традицията на българите', я да видим сега?... :laughing5:Публикувано изображение

ДА ,води до Бога!

Както е завел пра-пра-пра дядо ми баща ми и най вече баба ми и майка ми!

Българите са тия ,които се чувстват такива,и аз съм един ТАКЪВ!

Ти къф си?

Българите са Христяни или споделят Християнството още по време на Апостолите,или сме носители на ранното християнство!

Понеже гледам се бориш с абрахамците,кво ша кажеш за Митраизма ,айде да видим сега? Публикувано изображение

Тъй като U.ra е малко възпрепядстван да отговори поради наложеното му наказание, ще ти отговоря аз.

ДА ,води до Бога!

Ти къф си?

Българите са Христяни или споделят Християнството още по време на Апостолите,или сме носители на ранното християнство!

На тези "аргументи" в риториката има се казва argumentum ad populi и преставляват логическа грешка. Това , че всички правят така не означава, че са прави.

Понеже гледам се бориш с абрахамците,кво ша кажеш за Митраизма ,айде да видим сега? Публикувано изображение

А на това му се вика argumentum ad homini , както и изместване на темата, поради липса на аргументи подкрепящи тезата.Също логическа и риторична грешка.

Очаквам нови аргументи от твоя страна, които да не са грешни, ако обичаш.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

ДА ,води до Бога!

Ти къф си?

Християнството е копнало от тук от там разни древни езически традиции и ритуали, за да си направи религията. Дори датите, на които са се празнували езическите празници са били взети (може би за по-лесно приспособяване на хората към новата религия ), датите, на които се празнуват християнските празници са същите дати, на които езичниците са си празнували своите празници. Този въпрос, както и за почитането на божеството Митра го обсъждахме по Коледа в темата "Как празнувате Сатурниадите".

ДА ,води до Бога!

Ай-ай-ай... завиждам ти, че знаеш къде са СЕГА душите на нашите баби и дедовци, защото аз тази фунциция оствях съвсем доброволно на Кришна. Ако твоя ристенски Бог те научил да знаеш къде сега душите им, му плАскам с двете си кунки! :yanim: "Плас-плас, педалите", както викаше оня немец по българските кабелЯри навремето! :clap:

Една скоба? Ти като ристенин какво считаш, че става с душата на един ристенин като напусне билогичната си обвивка?.. да не би автоматически да го намърдваш в "Божието-царство", както мюлитата напъхват всеки "правоверен" в тяхната Джанна?.. :hush:

Т.е. Ролята на Бога е иззета от поклонниците му- те решават какво става, само и само, защото се имат за поклонници?..

Т.е. отличниците още в класа могат да пишат двойки на другите, без да стават Учители! :wors:

Ти къф си?

ААААА! Само така! :P

Удари му е дна пещерска и тройка с чебабчета по Чирпански!

:P

Па и викни православния поп да ни суровака!

Между другото, сега се сешам една идея, хрумна ми, ти ме подсети. Православен поп с келимвка със суровакница! :hush:

Нещо от рода на Дънката- "Слънцето с брада".(Полумесецът априори си има козя брадичка, ма Слънцето-някак си ще му се опърлят космалаците, пък и е в 'en-face', не- pro-file!)

"Аз съм ....ТОЗИ, КОЙТО СЪМ", нали знаеш?.. Публикувано изображение Ни повече, ни-по малко!

Понеже гледам се бориш с абрахамците,кво ша кажеш за Митраизма ,айде да видим сега?

Аз бих казал не 'ранното християнство', а -на ЛУННОТО ристенство.

Може да направиш справка от компарацията по-долу:

http://u-ra.blogspot.com/2008/09/blog-post_18.html

И може би тука е редно да спомена, че 'почитането на предците' се нарича ПОЧИТАНЕ НА "ЛУННИТЕ ПИТРИ". Определно не води до Бога! Същите са задали въпрос на Исус Христос- "Още 50 години нямаш, а знаеш и се правиш на Бог?". Ако не забелязваш, че традициите на рода са свързани с ЛУННОСТТА на Сат Урна-та, то на този етап може би трябва да потърсиш друг, който да ти отговори на въпросът?.

Митризма?...

за кой Митра по-точно?

http://en.wikipedia.org/wiki/Mitra

Аз знам кой имаш в пред вид, ма да питам, за да няма увъртяния, като "Джийна със Шпагата"....

На тези "аргументи" в риториката има се казва argumentum ad populi и преставляват логическа грешка. Това , че всички правят така не означава, че са прави.

Българите са Християни или споделят Християнството още по време на Апостолите,или сме носители на ранното християнство!

На това му се вика аrgumentum ad rem – доказателство според фактите.

Тъй като U.ra е малко възпрепядстван да отговори поради наложеното му наказание, ще ти отговоря аз.

А на това му се вика аrgumentum ad monopoli. - чувал ли си за такъв - аргумент, в който няма и грам аргумент. Публикувано изображение

А на настоящия пост му се вика бягане с препяТствия. :P

...аз ти подхвърлих отдавна, че ако не изчистиш нещата у съзнанието си ще има мноооооооооого да се изненадАваш... ;)

....ма телешката глава, като не слуша кой да и е виновен?... :yanim:

между другото сега се сещам един лаф : "Как се вари еврейска глава"? Туй не е черен мюсли-хумор, моля немюслитата да НЕ ПРИЕМАТ буквално притчата, а -ПРЕНОСНО!

"Слагаш главата в тенджарата, затискаш я с камък и вариш докато ........омекне камъка!" :hush:

та май телешка главичка по същия начин-трудно У-Вира

.....

:P:clap:

Все повече ме изумяваш! На това ли ви учат в Кришна Мишна-та? Този свят е нещо като изпитание?! Е, това го има в много религии и секти, ама ти не бъди толкова сигурен, че има прераждане. Да не се окаже, че фалшивите спомени, дето ги имаш от предишни прераждания са само илюзия, създадена от ума или от разни същества, действащи в сянка, които имат за цел да те заблудят.

Българите са Християни или споделят Християнството още по време на Апостолите,или сме носители на ранното християнство!

Ма'ата, почти 94.8% съм сигурен, че тази информация, която споделяш има същия източник, дето твърдеше, :P че "Орфизмът" бил Култ към пещерата "Вулвата"?... Ако греша, обори мe по всички правила на "Martial Arts"! :wors:

:hush:

Много добре знаеш, че това което казваш е така.Не го отричам, разбира се.

Но не виждам как това с този факт ще докажеш правотата на християнството като религия .

А на това му се вика аrgumentum ad monopoli. - чувал ли си за такъв - аргумент, в който няма и грам аргумент. Публикувано изображение

А на настоящия пост му се вика бягане с препяТствия. :P

бягай си - никой ти не пречи Публикувано изображение Въпросът е дали някой те гони ? :P

p.s.явно не си запозната с това

Ай-ай-ай... завиждам ти, че знаеш къде са СЕГА душите на нашите баби и дедовци, защото аз тази фунциция оствях съвсем доброволно на Кришна. Ако твоя ристенски Бог те научил да знаеш къде сега душите им, му плАскам с двете си кунки! :P "Плас-плас, педалите", както викаше оня немец по българските кабелЯри навремето! :P

Приличате на две деца, които се карат. Всяко вика "Моят Бог е по-добрът и по-велик. Той напраууу ше размаже физиономията на твоя".

Мислех, че българите са били езичници преди да бъдат покръстени - май при княз Борис I.

Много добре знаеш, че това което казваш е така.Не го отричам, разбира се.

Но не виждам как това с този факт ще докажеш правотата на християнството като религия .

В апологетика на християнството не съм тръгнала да изпадам. Нямам и това намерение.

Спорът е за аргументите, които се дават - да, това е религията на българите от как те се помнят като такива. Ей тая книжка чети, ако ти се чете.

http://www.bulgaria88.narod.ru/krovatova.pdf

---

Жалко.

---

Та да си дойдем на темата - някой дъновист ще ми обясни ли горната икона...

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Приличате на две деца, които се карат. Всяко вика "Моят Бог е по-добрът и по-велик. Той напраууу ше размаже физиономията на твоя".

Мислех, че българите са били езичници преди да бъдат покръстени - май при княз Борис I.

Аз със сигурност нямам брада! За мене 'бог' когато остарее и си пусне брада е готов да се преражда в дете, минавайки през Черната кутия. Публикувано изображение

Детето няма нужда да се преражда, то вече е НОВО-РОДЕНО! Публикувано изображение

Българите наистина са езичници :P , но този термин е внедрен пак от абрахамците у 'гоите' и има СЪЩАТА фукнция на "бин Ладен" сред американците. Термин, който да плаши гаргите. Публикувано изображение, като самите гарги, разбира се са внедрили една от тях... Публикувано изображение

Оттам вече е внедрен в ристиенството, както черните дрехи от тях.

Ето и други такива гарги:

http://u-ra.blogspot.com/2008/08/blog-post_11.html

А на това му се вика argumentum ad homini , както и изместване на темата, поради липса на аргументи подкрепящи тезата.Също логическа и риторична грешка.

Очаквам нови аргументи от твоя страна, които да не са грешни, ако обичаш.

Е ,щом е наказан !

Не го бийти мого ,хехехе той е добро монче!

Логичното мислене не означава ,че е вярно!

Понеже той-У.рато не отговаря на много въпроси и дискусията, ако има такава се принизява и той си мисли ,че я владей,което не е лошо за опонентите му!

Той задава въпроси(много,но не отговаря на такива )и сам избира пътя за тезата си ,ама това не е "риторика" това е софизъм!

Риториката във форумите е "скопена"понеже ,голяма част от нея липсва(служим си само с текста)

ЦИТАТ(U.Ra @ 21.01.2009г. в 13:09ч.)

Традицията води ли до Бога?...

И кои са 'българите'?... Православието ли е 'традицията на българите', я да видим сега?...

U.Ra -то, има три въпроса

На първия аз казах -ДА има традиция

На втория му обясних ,че аз съм такъв (един от всички българи)

На третия му дадох ,субективен отговор касаещ моето семейство а пък за българите има традиция най малко от 1144години (става въпрос за Православието),а другата засвидетелствана е на 7514г (от сътворението на света)

мдаа Публикувано изображение

Та да си дойдем на темата - някой дъновист ще ми обясни ли горната икона...

Не ми се вярва някой да дойде Публикувано изображение За тях тук сме сборище на еретици, вещици и дяволи.

В апологетика на християнството не съм тръгнала да изпадам. Нямам и това намерение.

Спорът е за аргументите, които се дават - да, това е религията на българите от как те се помнят като такива. Чети, ако ти се чете.

Не - спорът тъкмо беше за апологетиката - виж по-нагоре.

Колкото до "Кроватова България" - отдавна я бях чел и знаеш, че споделям това, което пише там , но я нямах на компютъра си, за което ти благодаря.

p.s . camarero - добре човече, мир да има - няма да спорим pax vobiscum , чада мои, pax vobiscum :help:;)

Е ,щом е наказан !

Не го бийти мого ,хехехе той е добро монче!

Логичното мислене не означава ,че е вярно!

Понеже той-У.рато не отговаря на много въпроси и дискусията, ако има такава се принизява и той си мисли ,че я владей,което не е лошо за опонентите му!

Той задава въпроси(много,но не отговаря на такива )и сам избира пътя за тезата си ,ама това не е "риторика" това е софизъм!

Риториката във форумите е "скопена"понеже ,голяма част от нея липсва(служим си само с текста)

U.Ra -то, има три въпроса

На първия аз казах -ДА има традиция

На втория му обясних ,че аз съм такъв (един от всички българи)

На третия му дадох ,субективен отговор касаещ моето семейство а пък за българите има традиция най малко от 1144години (става въпрос за Православието),а другата засвидетелствана е на 7514г (от сътворението на света)

мдаа Публикувано изображение

....не отговарям на въпросът дали 'съм българин' ли?.. ай-айа-ай..

Ако беше в първи клас детеце да кажа "да, милото ми, имам български паспорт, знам български език, учил съм на български" да ти отговря, но мисля, че пред мене е по-разбиращ и сам може да види от отговорът за състоятелността на въпроса си. Публикувано изображение но, не би! Той си иска отговорът с 'да' или 'не'?..

Случайно да не сте зодия Лъв, или да имате нещо Лъвско?... ;)

Лъв иде от Лев, а той от "Леви"! Юдейският Леви ви сграбчил за гУУУУшата явно?... :super:;)

Из'инете, Гос'ине, да Ви задам и аз някой 'състоятелен' въпрос:

Колко десна имате в левия си джеб?...

7514 г. година?.. уау! ;) камъкът на къщата ми е на 7514 години! -ще му чествам рожденния му ден, обещавам! :help:

Не ми се вярва някой да дойде Публикувано изображение За тях тук сме сборище на еретици, вещици и дяволи.

Аха. А темата за Дънов е самата преизподня. Публикувано изображение

Колкото до "Кроватова България" - отдавна я бях чел и знаеш, че споделям това, което пише там , но я нямах на компютъра си, за което ти благодаря.

p.s . camarero - добре човече, мир да има - няма да спорим pax vobiscum , чада мои, pax vobiscum ;);)

Ехехехехеееееееееее, хехехехе, ще те произведем в следващия Дънов, Отче наш, Ти, Който си на не-бешелото. ;)

Готин си, Трихо! :help:

Но не трябваше да затваряш момчетата, те са искрени и умни и страшно забавни и тримата. И спамът им е гнозис, направо. Жалко. Смили се, Боже Наш, над тях! :super:

...за ристените обръщението е "Овче наш" :super:

Дай ни отче-т за състоянието на нашия ближен и далежен брат'чед!

Публикувано изображение

Ехехехехеееееееееее, хехехехе, ще те произведем в следващия Дънов, Отче наш, Ти, Който си на не-бешелото. ;)

Но не трябваше да затваряш момчетата, те са искрени и умни и страшно забавни и тримата. И спамът им е гнозис, направо. Жалко. Смили се, Боже Наш, над тях! ;)

Но не трябваше да затваряш момчетата, те са искрени и умни и страшно забавни и тримата. И спамът им е гнозис, направо. Жалко. Смили се, Боже Наш, над тях! ;)

Имайте милост :super: нацяло на спам го обърнах от хилене ;) ;)

...за ристените обръщението е "Овче наш" :idea:

Добре тогава, раби Божии, чада мои :)

Предвид искренните ви молитви и бъдещи (!) пожертвования :blink: Аз реших :

1.)вдигам епитимията от тримата грешници , като това да им е едно на ум - следващият път наказнаието ще бъде по-строго

2.)оставям ангел - хранител в раздела, наречен "Infinifity" да бди над вашия покой и добро храносмилане

3.)Tuksum окончателно и безвъзвратно е причислена към женския пол.

4.)след точно един час, броено от публикуването на този пост спамът ще бъде разчистен от тази и от някои други теми.

Dixi.

....не отговарям на въпросът дали 'съм българин' ли?.. ай-айа-ай..

Ако беше в първи клас детеце да кажа "да, милото ми, имам български паспорт, знам български език, учил съм на български" да ти отговря, но мисля, че пред мене е по-разбиращ и сам може да види от отговорът за състоятелността на въпроса си. Публикувано изображение но, не би! Той си иска отговорът с 'да' или 'не'?..

Не може да се каже, че си баш българче, защото не си завършил в България. В младежките си години си говорил основно на чужд ездик, не на български. Признай си!

Отделен е въпросът, че сега не си в България, нали?!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Не може да се каже, че си баш българче, защото не си завършил в България. В младежките си години си говорил основно на чужд ездик, не на български. Признай си!

Ваййй, ще се жалвам пред съда(Три...фалос)! -за обида 'на възраст' се дава "лишаване от форум до 3 дена". :)

Ти имаш "свежо ЕГ Не", аз пък имам "сежо ЕГ Да" :blink: !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.