Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Maat ако съм край теб такъв ще ти врътна, че не знам дали ме разбираш. Не заради нещо друго, не заради школи, организации и т.н... но защото ми е жал за душата ти и за това че не осъзнаваш по какво плюеш и на какво се обричаш. Ако съм сигурна, че с един юмрук в десятката ще те стресна и събудя още сега ставам, хващам влака и тръгвам. СПРИ СЕ ЗА БОГА НЕ ЗАРАДИ НЕЩО ДРУГО НО ЗАРАДИ САМАТА СЕБЕ СИ!

И този ник който си сложила той ще ти изяде главата: Истинно без лъжа означава проверено от чистото сърце, изпитано и преживяно. Понеже е изпитано и преживяно, е освободено от лъжата, затова е казано " истинно без лъжа". После е казано: "Достоверно" - означава научно проверено от чистия разум и затова достоверно. После е казано още:

"Във висша степен истинно" - това означава проверено чрез душата, от мистичния опит на душата. Всичко това е Маат, на египетски Истината. Истината , проверена в трите свята: сърцето, разума и душата. Това означава Истина, която е проверена в трите свята, е абсолютна, без примеси и лъжа. Това означава , че когато човек търси Истината, той трябва да я провери в трите свята. Така той ще стане едно с нея и ще бъде част от нея.

Това е Маат и по плодовете се вижда, че ти не следваш този принцип.

Ехехеееее, сладурана! Публикувано изображение И ти си изперкала покрай тях съвсем. С юмруци ли ме заплашваш? Ахахаха. Айде, тръгвай, но да те предупредя, че съм гамен по природа, никак не обръщам и другата буза, когато ми се обясняват в подобна "ЛЮБОВ" и ще те размажа по всички правила на уличния бой без да ми мигне окото.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Чудесно! Изказвай си мнението по темата , но по нормален и образован начин , а не чрез обиди и агресия. Всяка религия и учение е малко или много начин , да те вкарат в релсите на Матрицата.

Прощавай, че се намесвам, но според тебе, 'Учителят' от къде е заимствал за Учението си...? :newspaper:

Ехехеееее, сладурана! Публикувано изображение И ти си изперкала покрай тях съвсем. С юмруци ли ме заплашваш? Ахахаха. Айде, тръгвай, но да те предупредя, че съм гамен по природа, никак не обръщам и другата буза, когато ми се обясняват в подобна "ЛЮБОВ" и ще те размажа по всички правила на уличния бой без да ми мигне окото.

ахахахааа Публикувано изображение

Maat ако съм край теб такъв ще ти врътна, че не знам дали ме разбираш. Не заради нещо друго, не заради школи, организации и т.н... но защото ми е жал за душата ти и за това че не осъзнаваш по какво плюеш и на какво се обричаш. Ако съм сигурна, че с един юмрук в десятката ще те стресна и събудя още сега ставам, хващам влака и тръгвам. СПРИ СЕ ЗА БОГА НЕ ЗАРАДИ НЕЩО ДРУГО НО ЗАРАДИ САМАТА СЕБЕ СИ!

Дотук с учението за доброта, кротост и смирение. :newspaper: Абе, нали уж трябваше да има любов между хората, а?! Май не си учила много усърно Учението. Публикувано изображение Бива ли тъй, да заплашваш - кво щеше да каже Учителят, ако те видеше сега.Щеше да ти каже: "Ами мойто момиче, не си достойна още за учението, трябва да се научиш да качества на характера и на доброта първо, пък тогава може да се присъединиш към Дъновистите."

Започваш да се вманиачаваш, досущ като кришнар, отказал се от почти всичко земно, в името на някакви вярвания.

Сега разбирам защо е важно никога да не ходя по сбирки на сектанти. Аз си мислех, че вие хубави работи правите на вашите сбирки, че песни пеете, че танцувате паневритмия и се опитвате да откриете някои скрити истини, а то кво било. Значи казваш, че който не е от Учението, ако трябва със сила, но ще го принудите да премине към учението, така ли?!

"И този ник който си сложила той ще ти изяде главата" - Ахахахахахаха хахахахахахахахахаха

Уохохохохохооооооооооооооооооооо хохохо хехехехехеехееееееееееееее хихиххиииииииииииииииии Аааааааааахххххххххххааааааааааааааааааахххххххххххаааааахааааааа Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Прощавай, че се намесвам, но според тебе, 'Учителят' от къде е заимствал за Учението си...? ;)

Да,извинявай и ти ,ама не мога да се сдържа хехехехе

-значи този "Учител"когато е писал некои книги е установил ,че се е объркал

и го е поправил друг "Учител ,даже той е и Вожд" понеже първия "Учител" има докторат на тема за "Племенните Вождове и имат ли те почва у нас",пък втория не е помагал ,а са били квартиранти!

И това сичкото са го прикопирали от най Великия от Великите за сички времена "Учител"

не той не беше Учител, нещо друго се казваше ,ама няма значение важно е да е "Висш" ,"Посветен"

а пък другите да са "Нисши "и да не Го разбират и той да им обяснява!!!

Всъщност не Той ,ами учениците МУ!

..... масонска работа ,хехехе

не не беше май масонска,а индийска ...

...абе ний не бяхме ли Индоевропейци?

tuksum

Публикувано на Преди 44 минути

Започваш да се вманиачаваш, досущ като кришнар, отказал се от почти всичко земно, в името на някакви вярвания

.

Ама ти няма да казваш тъй никога,

сега веднага ще те пратят да четеш,или с цитати ще ти обяснят какво е искал да каже "Учителя ИМ"и ...ти няма да разбереш нищо и ще те обяват за най Нисш/а

И това не са "някакви вярвания" това са висши послания към човеците ,които още на са преведени ,ама няма нищо има "Учители"дет са им се явили и те Ги знаят(посланията)и съм мого радостен от този факт

Това да се докоснеш до жив Бог си е направо постижение

мдаа

Чудесно! Изказвай си мнението по темата , но по нормален и образован начин , а не чрез обиди и агресия. Всяка религия и учение е малко или много начин , да те вкарат в релсите на Матрицата.

Публикувано изображение

Единствено т.нар. "сатана" ти обещава материцата.

Фир Фюр Фен Фют. ;)

Прощавай, че се намесвам, но според тебе, 'Учителят' от къде е заимствал за Учението си...? :rolleyes:

От древните санскритски тестове. От там от където примерно и Шрайла Вйасадева е заимствал и го е изложил под формата на " Шрймад- Бхагаватам" Само формата е различна Публикувано изображение

Колкото е възможно твоето "мнение", толкова е възможно и обратното. Не привеждаш никакви доводи или факти, само произволни изказвания от рода на "агент", "матрица" и какви ли още не дивотии. И интересно е какви са причините за "емоционално-отрицателния" ти заряд...

:lol6:

Естествено ,че не ти е нужна моята благословия.Но и ние не сме длъжни да имаме респект от твоя"учител".Изказваме си мнението по темата.Като не ти харесва нашето мнение,не го чети или си стой в "портала" и си правете вятър там.На мен лично, ми изтриха регистрацията без причинно и даже ни ми казаха защо.

Не бях се замислял какъв точно е тъй наречения ви "учител" докато не видях клипчетата дето разпространявате в мрежата.Тогава ми светна каква е била мисията му.Та точно за да не слушаме простотии,спрете да пишете глупости.

Учител Петър Дънов няма ,има агент с това име.Агент на Матрицата естествено. Публикувано изображение

Колкото е възможно твоето "мнение", толкова е възможно и обратното. Не привеждаш никакви доводи или факти, само произволни изказвания от рода на "агент", "матрица" и какви ли още не дивотии. И интересно е какви са причините за "емоционално-отрицателния" ти заряд...

:)

Лични естествено.Ако се поразходиш назад по темата ,има едни въпроси на които не получих задоволителен отговор.Може би ти ще ни отговориш?Дивотиите са метафора ,с лек ироничен нюанс. Публикувано изображение

От древните санскритски тестове. От там от където примерно и Шрайла Вйасадева е заимствал и го е изложил под формата на " Шрймад- Бхагаватам" Само формата е различна Публикувано изображение

Че това, това дето Дънов си съчинява звучи доста на фарси по-скоро?.. ;)

Бреееей, Дънката от ранга на Вйаса Дева, брей, брей.... :rolleyes:

Дънофф Пуранас. Публикувано изображение

Ма има малка различка- Вйаса освен всичко доста ПЕРСОНАЛНО пише, а Дънката ги реди едни концепции на безличностното, малко ми прилича на зародиша на социалистическия оптимизъм... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Лични естествено.Ако се поразходиш назад по темата ,има едни въпроси на които не получих задоволителен отговор.Може би ти ще ни отговориш?Дивотиите са метафора ,с лек ироничен нюанс. Публикувано изображение

...по-скоро нюанса е еротичен.... Публикувано изображение

A ako ти се поразходиш из Беседите Му, тогава би получил "задоволителния" си отговор. Ама защо да четем, когато можем да си драскаме "метафори", пък били те и "иронични", които от своя страна са и "нюансирани".

Когато приведеш сериозни доводи, тогава може би писаниците ти ще имат може би зачатъци на известна стойност...

Не го приемай лично, просто за четенето на езотеричен материал се изисква концентрация и задълбоченост...

Публикувано изображение

Че това, това дето Дънов си съчинява звучи доста на фарси по-скоро?.. ;)

Бреееей, Дънката от ранга на Вйаса Дева, брей, брей.... :rolleyes:

Дънофф Пуранас. Публикувано изображение

Ма има малка различка- Вйаса освен всичко доста ПЕРСОНАЛНО пише, а Дънката ги реди едни концепции на безличностното, малко ми прилича на зародиша на социалистическия оптимизъм... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това , което е съчинил Бейнса Дуно , не е за всяка глава и то обръсната, " фарси" звучи , когато се плъзга по темето. Публикувано изображение

Това , което е съчинил Бейнса Дуно , не е за всяка глава и то обръсната, " фарси" звучи , когато се плъзга по темето. Публикувано изображение

Е, не може да не знаеш за връзката между суфизма и учението на Дънов. :rolleyes:

Не го приемай лично, просто за четенето на езотеричен материал се изисква концентрация и задълбоченост...

Публикувано изображение

Съгласен, но само от прекалена дълбочинност да не налапаме сяра. Публикувано изображение Под 200 метра водата в Черно Море е отровна. :wors::rolleyes:

Имаше една говорителка по БНТ: вуйчо ми казваше за нея- "Тази е сериозна, като.......в тоалетна" :beer:

:beer11:

Любимито ми място за четене е в кенефа. Публикувано изображение Там се концентрирам най-добре. Публикувано изображение Понякога чета и на глас, защото има хубава акустика, като в бъзиКика катОлика или джамДжия.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Като не възприемате учението на Учителя, а то не е за всеки, възприемате ли проповедите на поповете от християнската църква? Че нали точно те обезцениха Християнството и се налага нов просветен да наложи ред в нещата. Всички езотерични учения имат правилни версии, но по-съвременните са по- близо до нашето съзнание. Историята никога не се връща назад, всичко върви напред и ако се повтаря то е в по-съвършенна форма. На това му казват Еволюция.

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Като не възприемате учението на Учителя, а то не е за всеки, възприемате ли проповедите на поповете от християнската църква? Че нали точно те обезцениха Християнството и се налага нов просветен да наложи ред в нещата. Всички езотерични учения имат правилни версии, но по-съвременните са по- близо до нашето съзнание. Историята никога не се връща назад, всичко върви напред и ако се повтаря то е в по-съвършенна форма. На това му казват Еволюция.

Честно да си призная, не знам много за Учението на Петър Дънов. Обаче, четох малко за това, което той е казвал за силата на мисълта. Естествено, че проповедите му за силата на мисълта са абсолютно верни. Даже преди си мислех, че след като говори толкова добре за нея, сигурно лично я е изпитал. И все пак, познанията за силата на мисълта сигурно са стари, колкото света. Някой от вас да знае кои са най-ранните известни източници, описващи влиянието на мисълта върху тялото и външния свят?

Ако попитаме Учителя, той дали ще е съгласен за това, че не е за всеки неговото учение. За кои по-точно е, може ли да ми отговориш?

Ако попиташ поповете, те ще ти кажат, че самозвани просветени сектанти като Дънов са опорочили християнството.

А ако питаш мен - християнството като принципи, дълбоко залегнали в душата на човека, никой - нито порочни попове, нито страдащи от мегаломания учители, нито немислещи, но жадуващи велики и по-така фръц дела ученици, могат да го опорочат.

И ако ме питаш още - християнството е за всеки.

Честно да си призная, не знам много за Учението на Петър Дънов. Обаче, четох малко за това, което той е казвал за силата на мисълта. Естествено, че проповедите му за силата на мисълта са абсолютно верни. Даже преди си мислех, че след като говори толкова добре за нея, сигурно лично я е изпитал. И все пак, познанията за силата на мисълта сигурно са стари, колкото света. Някой от вас да знае кои са най-ранните известни източници, описващи влиянието на мисълта върху тялото и външния свят?

Самото тяло и външния свят са създадени от мисъл.

Ако попитаме Учителя, той дали ще е съгласен за това, че не е за всеки неговото учение. За кои по-точно е, може ли да ми отговориш?

Ако попиташ поповете, те ще ти кажат, че самозвани просветени сектанти като Дънов са опорочили християнството.

А ако питаш мен - християнството като принципи, дълбоко залегнали в душата на човека, никой - нито порочни попове, нито страдащи от мегаломания учители, нито немислещи, но жадуващи велики и по-така фръц дела ученици, могат да го опорочат.

И ако ме питаш още - християнството е за всеки.

Самото тяло и външния свят са създадени от мисъл.

Ма'ата с "Туксъм" си приличате по т.нар. "Кундалини шакти"(Издигане на Змията) приоритетност в енергиите . ;)

Не знам дали осъзнаваш, че тази енергия е вторична и може да се ползва и от демонични сили?...

Тъй като нейната крайна цел е МАТЕРИАЛНОТО БИТИЕ... :lol6:

Тези, които поддават на тази вторична енергия ще считата Богът за 'себе си' или 'безличен астрален дух'(често без идентифициран произход)

могат да достигнат положението на тези ханъми(конникът без глава):

Във "Ведическата енергетика" това се нарича КАКА КАЛИ: :lol6:

Да всичко на този свят е създадено за всеки, исках да кажа, че всеки сам избира според нивото си как да живее и в какво да вярва. Никой не спори за значението на Християнството. Ставаше въпрос съвсем за друго.

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Да всичко на този свят е създадено за всеки, исках да кажа, че всеки сам избира според нивото си как да живее и в какво да вярва.

Тоиз свят и друг материален такъв е само нещо като тест- място на изпитание, не-място за отпускане в него или наслада от тялото и ума. ;)

...изпитанието е различнието. :lol6:

някои избират за цел да пропадата в материята, други се стремят да отидат в по-чист материален свят, а други просто са разбрали, че материалния свят е именно изпитанието за тях. :lol6:

Но, наистина е важен способът на постигане на целите.. Публикувано изображение

Тоиз свят и друг материален такъв е само нещо като тест- място на изпитание, не-място за отпускане в него или наслада от тялото и ума. ;)

...изпитанието е различнието. ;)

някои избират за цел да пропадата в материята, други се стремят да отидат в по-чист материален свят, а други просто са разбрали, че материалния свят е именно изпитанието за тях. ;)

Но, наистина е важен способът на постигане на целите.. Публикувано изображение

Но трябва да се съгласиш и с това, че всичко е дадено за хората и то е толкова разнообразно, защото всеки се самоопределя сам. Ти си избрал своя път и щом си в душевен мир значи той е правилния. нека всеки реши сам. В този форум ще е полезно да споделяме , а не да вадим шпагите, това всеки го може.

ДА ти кажа ,честно не Го възприемам и сигурно си права -не е за мен(сложно ми е!хехее)!

Обаче за Християнството не си права не ни трябва "нов просветен".

Българите трябва да се върнат ,към Своите Традиции и да Ги спазват ,хубаво ,лошо това ни е съхранило през вековете!

Това за историята също не си права ,не може да почнеш отначало и да казваш ,че е еволюция.

И ,че това учение не Го разбират по "простите" ,не е добре за идеологията МУ,куца нещо!

Не може при 3000 члена ,да гласуват 19 247 и да Го направят Втори по величие българин,хехехе

пресметни каква задача са получили,всеки "член" да гласува по колко пъти?

Еми тва си е голема простотия,това значи "тоталиризъм"

ДА ти кажа ,честно не Го възприемам и сигурно си права -не е за мен(сложно ми е!хехее)!

Обаче за Християнството не си права не ни трябва "нов просветен".

Българите трябва да се върнат ,към Своите Традиции и да Ги спазват ,хубаво ,лошо това ни е съхранило през вековете!

Това за историята също не си права ,не може да почнеш отначало и да казваш ,че е еволюция.

И ,че това учение не Го разбират по "простите" ,не е добре за идеологията МУ,куца нещо!

Не може при 3000 члена ,да гласуват 19 247 и да Го направят Втори по величие българин,хехехе

пресметни каква задача са получили,всеки "член" да гласува по колко пъти?

Еми тва си е голема простотия,това значи "тоталиризъм"

Традицията води ли до Бога?... ;)

И кои са 'българите'?... Православието ли е 'традицията на българите', я да видим сега?... ;)Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.