Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталация на Linux (за начинаещи)

Featured Replies

Искаш ли да ти пратя файла до където съм стигнал

http://dox.abv.bg/files/listtree

• Отговори 593
  • Прегледи 137,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
Искаш ли да ти пратя файла до където съм стигнал

http://dox.abv.bg/files/listtree

Нещо не мога да намеря качен файл.

Някой има ли сведения как се инсталира Линукс на флашка, но не като лайф дистро?

Някой има ли сведения как се инсталира Линукс на флашка, но не като лайф дистро?

Стандартно пускаш инсталацията и я инсталираш като си виждаш флашката кой диск е. /dev/sdb и го показваш него вместо харда /dev/sda ама е бавно и от време на време прави проблеми и unmount - ва файловата система. Не става за сериозна работа ама за експеримент е ок.

Качи го някъде другаде този файл, и при мен не излиза на нито един от линковете .....

http://www.4shared.com/account/dir/6Qzt8V81/_online.html?rnd=13

Пропуснал си този ред а и аз сега го видях :)

#: ../thunar/thunar-dbus-service.c:1222#, c-formatmsgid "At least one filename must be specified"msgstr ""

#: ../thunar/thunar-enum-types.c:118msgid "MIME Type"msgstr ""

Редактирано от tux (преглед на промените)

http://www.4shared.com/account/dir/6Qzt8V81/_online.html?rnd=13

Пропуснал си този ред а и аз сега го видях :)

#: ../thunar/thunar-dbus-service.c:1222#, c-formatmsgid "At least one filename must be specified"msgstr ""

#: ../thunar/thunar-enum-types.c:118msgid "MIME Type"msgstr ""

Пак не мога да го изтегля. Опитай и в DATA.

Някой има ли представа, на какви периоди информацията от Transifex постъпва в хранилищата на отделните дистрибуции ?

Вече нещата с българският превод на XFCE 4.10 не са толкова трагични и ми се иска да видя резултата 

https://translations.xfce.org/projects/p/xfce/r/xfce-4-10/l/bg/

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

На Минт 13 колко е минимума ,който може да се зададе  за root дял ?

5GB

Ами доста кофти звучи 5гб ще инсталира пет програмки и е дотам,после ще изреве.По-добре 10гб му остави.

Ами доста кофти звучи 5гб ще инсталира пет програмки и е дотам,после ще изреве.По-добре 10гб му остави.

Пита за минимума и аз му казвам, в страницата на Минт си пише всичко.

Е да де ама се съгласи със мен че инсталацията отнема 4 гб.,после какво ще си компилра програми със някакъв странен prefix за да не ги набучва във / ,и някакви луди променливи после за да си пусне програмата?

Е да де ама се съгласи със мен че инсталацията отнема 4 гб.,после какво ще си компилра програми със някакъв странен prefix за да не ги набучва във / ,и някакви луди променливи после за да си пусне програмата?

Не съм казал, че не съм съгласен

Е да ама и те пък как ще сложат такава тъпотия в сайта си.Все едно погледни иззскванията на Уиндоус 7 :) дали ще е комфортно на такъв хардуер да се работи :)

Благодаря, питах за минималния размер, защото така се ориентирам. После според програмите които ще слагам си го пресмятам ориентировъчно, да кажем 2 или 5 пъти по-голям да го направя примерно. Мразя да ми се хаби място :no-no:

Благодаря, питах за минималния размер, защото така се ориентирам. После според програмите които ще слагам си го пресмятам ориентировъчно, да кажем 2 или 5 пъти по-голям да го направя примерно. Мразя да ми се хаби място :no-no:

ползвайте LVM и алокирайте близко до минималното място, след това можете да разширявате тома в движение

Инсталатора на Open SUSE препоръчва 20 GB за root дяла и аз съм склонен да му вярвам. Затова, винаги съм препоръчвал този размер

• 3 месеца по-късно...

Здравейте.

Имам такъв въпрос. Реших значи, да сложа кубунту 13.04 заедно с уиндоус 7. Създадох дял от 24 гб, записах кубунтуто на флашка и инсталирах. Инсталацията уж протече нормално. Дадох на ръчно, зададох му формат на дяла, екст 4 файлова система. Нищо не пипах като настройки, инсталира се, поиска рестарт и стартира само уиндоуса. Какво да правя?

Да, нищо не показва след рестарт, директно зарежда уиндоус. Никакви буут лоудъри, нищо. Дяла с кубунтуто не го виждам под уиндоус (което мисля е нормално).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.