Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за местните избори

Ще гласувате ли на тези избори? 87 гласували потребители

1. 1. Ще гласувате ли на тези избори?

• Да
      63%
      52
    • Не
      30%
      25
    • Още се чудя
      6%
      5

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Вече ни "оправиха" за 800.

• Отговори 254
  • Прегледи 38,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ако се състави план и се върви по него - защо не?!

За разлика от сегашния премиер, Борисов показа че е силна личност , което само по себе си не е никак малко и даже доста важно.

Който каже , че тоя човек не е силен политик , не мисли обективно...

А някой може ли за 600 дни :)

Е чакай де... тия дни ще излезе и такава 'оферта' ;)

17 години все ни оправят,ако бях жена нямаше да се обиждам,ако ми кажат,че съм к***а.Кой от където дойде все ни оправя...

На обещания, кебапчета и т.н. не се ловя. Виж ако някоя от партиите раздава РПГ-та и боеприпаси към тях съм готов да гласувам с 1-2 ракети за нея...

Волен търси кмет с обява

Хората на Волен Сидеров закъсаха за кандидат-кметове и решиха да ги търсят с обяви във вестника.

Първи новия метод опитаха хората на "Атака" в Перник. Те си търсят кандидати по списъците с абонати на партийния вестник. Заради липса на интерес в село Люлин регионалното ръководство се принуди да "лови" симпатизантите си, вадейки имената им от кочаните с абонамент за в. "Атака". Така бе открит бившият строител Асен Лазаров, който работил и като рудничен механизатор. Човекът веднага бил записан за член на партията, за да може да я представлява на вота.

Ден по-рано Волен Сидеров пусна в битката за Бургас шефа на телевизия "Скат" Валери Симеонов. Така партията приключи регистрацията на всички кандидат-кметове в Източна България. Все още не е ясен кандидатът на "Атака" за София. Неофоциално се спряга името на архонт Слави Бинев, но Сидеров довери на Третия конгрес на партията, че крие още две имена в запас.

Ръководството на "Атака" обаче все още не е разпределило кабинетите в новата централа на партията на "Врабча" 1. В момента там тече усилен ремонт - майстори боядисват стените с латекс и циклят паркета, довериха от партията на Сидеров.

Източник: БГ Фактор

Разсмяхте ме :) Хем искате 2000 лева заплата, хем биете шута на тия, дето искат да ви я дадат :) Ето това се казва Българщина с главно Б. Искат да не ви вземат данъци, да ви намалят тия, дето ви вземат, да намалят малко държавните разходи, за които всички лаем, сякаш те са най-важното звено, а вие какво? Ами погледнете се к'ви ги пишете и ще разберете ;)

Хем искате 2000 лева заплата, хем биете шута на тия, дето искат да ви я дадат :)

Малка поправка, ние не сме срещу тия дето ни дават 2000 лв. заплата, а срещу тия дето само ни я обещават. А че ББ е само по празните обещания е ясно.

Ако здравеопазването стане частно това не е никаква държава :):) Наглост и безочие

Ако ви оправя един по един, при население на София приблизително милион и четиристотин хиляди... смятам... означава по двайсет хиляди души на ден. Въпроса в това уравнение е колко виагра ще му е необходима? biggrin.gif

nighty, Б. Борисов не съм го търсила, че да го намирам. А и аз не съм от София, че да ме интересува :)

Когато К.Йорданов ми обещае подобно нещо, сериозно ще си помисля дали да гласувам за него :)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Смешковци абсолютни biggrin.gif Направо ми оправиха настроението за тази вечер biggrin.gif

ГЕРБ предлага ДДС да стане 15%, което е най-ниската стойност в рамките на ЕС. Плоският данък отново ще е 10%, но ще облага приходи от 1000 лв. нагоре.

Гениално! Номерът с плоския данък е да смаже сивата икономика. Ако се облагат доходи само над 1000 лева, това ще стане - ама друг път.

ГЕРБ планира да премахне и термина "минимална работна заплата", тъй като тя пречи на стимула за развитие и образование.

Ако с премахване на термини се решаваха проблеми, досега да сме цъфнали и вързали.

Според партията трябва незабавно да се приватизират търговските дружества с повече от 50% държавно участие. Това са НЗОК, болниците, неприватизираните електрически централи, "Булгартабак" и дори НДК.

Задължително и веднагически всичко неприватизирано трябва да се приватизира, щото много малко възможности за далавери останаха. Тези в никакъв случай не трябва да се пропускат!

"Нека тройната коалиция ни заеме идеите, нека. Просто това е стимул да работим по-добре и да измислим нови", щедро предложи ГЕРБерското юпи.

Това вече ме довърши biggrin.gif Не знам как го е казал човекът, обаче звучи като истерична девойка, от която другарчето е преписало на класното по математика laugh.gif

"Вижда се, че министерства като тези на енергетиката и икономиката, на администрацията и бедствията са напълно ненужни и гълтат премного държавни пари. А работа не се върши. Те ще бъдат съкратени", увери Мавродиев.

Вярно е! И без това енергетиката и икономиката ни процъфтяват. Хич не ни трябват министерства :nono: Викам след това да закрият и Министерски съвт - той пък кой знае колко пари струва на държавата.

От ГЕРБ планират още въвеждането на всички административни услуги през интернет.

Това е една изключително трудна задача, но ако го реализират, наистина ще заслужават похвала.

Останалите идеи не са лоши :)

От ГЕРБ планират още въвеждането на всички административни услуги през интернет.

"И реално ще можем да направим средната работна заплата 1500-2000 лева в рамките на 2 години", заяви Мавродиев.

Източник: Стандарт

Браво Гербери, браво Мавродиев. Еваларка бе пич. Коги видя как баба и дядо на село в което няма телефон да ползват онлайн административни услуги ще ви поздравя.

Като стане за една година заплатата 1000 лв, ха кажете колко ще струват хляба, яйцата, млякото, олиото, захарта и др. основни стоки. Оти и в Унгарията вдигаха така заплатките, а след това - малиии, криза.

Абе Бойко, абе Борисов, не така пожарникарската бе пич. Я вместо да залъгваш хорицата вземи ги светни с каква такса смет ще ги изненадаш след като построиш ( ако успееш) и пуснеш завода за преработка на отпадъци.

И като сте толкоз принципни в ГЕРБ и казвате, че не подкрепяте партии и лица навредили според вас на държавата, то как така на некои местенца ви гледкам в коалиция от следния вид "ГЕРБ и коалиция - ГЕРБ, СДС, ДСБ, ССД, БЗНС НС ........"

Ауууу, че сте принципни.

Така, че нема как да ви повЕрвам, че ще ни оправите за 700 дни. Просто защото поехте поредната порция нереализирани комунисти, социалисти,седесари, десебари и ред знайни и незнайни гладни за власт люде.

Малка поправка, ние не сме срещу тия дето ни дават 2000 лв. заплата, а срещу тия дето само ни я обещават. А че ББ е само по празните обещания е ясно.

Ами замисли се бе човек. За кого ще гласуваш? За тоя дето е сигурен, че като дойде на власт нищо няма да направи или за тоя, който ти предлага някаква програма. Сега е модерно кандидатите да казват, че не могат да обещаят нищо и ще работят...ала бала... Другия вариант е да отричаш всичко докрай. Тоест да се оставиш да се качат на главатата ти властимащите, мислейки си, че по твоя си начин правиш нещо добро за себе си, приятелите или държавата. Ония приказки за шмайзерите сме ги чували, но незнайно защо си остават само приказки на маса. Друг е въпроса, че сам човек нищо не може да направи( имам предвид Борисов). За целта си наема хора, половината от които ще се отлюспят след няколко месеца или година. Някой искаше нови лица. Ами айде, давайте, аз съм ново лице! Не съм много стар, нямам и 35, тъкмо аз ще ви оправя ( не се бъзикам, не съм ПЕДАЛ! Напълно хетеросексуален съм, така, че това се отнася за жените :) )

Най-сетне някой да обещае, че няма да се срамуваме, че сме европейци и вие да го оплюете и наречете мошенник, далавераджия и така нататък! Предпочитам голи обещания пред реалната истина, която я знам още при обявяването на следизборните резултати! Е, няма да гласувам за човек, който ми обещава след 100 години да достигнем 80 % от средния европейски стандарт! На такъв човек бих му бил шута веднага! А такива обещания много и то главно от партиите, които ни управляват или са ни управлявали! Тия хора са се изчерпили, нека видим нещо ново и различно! Съжалявам, ама за мен е ненормално, да ми намаляват данъка с 2 пункта примерно, а в същото време да прехвърлят бремето на работодателя върху моя гръб! Ами няма да гласувам за такива хора, както не съм гласувал и досега!

Аз бат' ви Бойко ще го оправя за 10, макс. 15 мин. Като го хвана с една гьостерица, ще види той, подигравки си прави вече.

Най-сетне някой да обещае, че няма да се срамуваме, че сме европейци и вие да го оплюете и наречете мошенник, далавераджия и така нататък!

А ти би ли бил горд като знаеш, че нямаме армия, понеже Бойко не казва да увенилим армията? А да си чел книгата "Войната ВИС-СИК" от 253 до 289 страница, че да си горд че си българин, а тогава да ставаш горд европеец? Ти такъв ли искаш да ни управлява? Те и другите кандидати пак са същите, но не видях някой да е поствал, че се/ще се гордее с тях.

Съжалявам, ама за мен е ненормално, да ми намаляват данъка с 2 пункта примерно, а в същото време да прехвърлят бремето на работодателя върху моя гръб! Ами няма да гласувам за такива хора, както не съм гласувал и досега!

Заради такива разсъждения "падна" режима на Живков. Та нали всички искаха по-добър живот, ама го искаха щото имаха пари в банката, а нямаше вносни стоки на пазара. Е сега има стоки, ама хората нещо нямат пари да си ги купят, ама понеже българите сме си селски хорица и тогава мнозинството реши да смъкне тези "дето им ограничават вноса на стоки" и виж сега на какъв хал сме. Сега и ти не си съгласен че някой прехвърля отговорности на чужд гръб, но не разбрах като гласуваш за Бойко, той ли ще отнеме товара от плещите ти? Ако образно предположим, че си хамалин, Бойко ли ще дойде да носи мебелите вместо теб? Кое от неговата платформа смяташ за реализируемо? Или просто леко-леко наивно вярваш в празни приказки? Как той ти обещава да си горд? Като си продадем и малкото предприятия с държавно участие? В хазната ли мислиш, че ще идат парите? Или пък вярваш на бележити фрази като "Всички печалби ги реинвестирам" и от там идват пари, така ли?

Да взема и аз да подкрепя твоят кандидат, а? Задаваш ли си въпроса какви ги приказва тоз пожарникарец? Как министерствата на него му гълтат държавни средства? Че те вземат по 1200-1300 лв заплата хората дето работят там, ама мислиш че чакат да дойде заплатата за да си купят я Макларън така ли? Те са там за да уредят своите фирмички или фирмите на този, който ги е поставил или ти вярваш, че в България всеки може да се кандидатир я за кмет, я за премиер и да е равностоен финансово на другите ohmy.gif Разсъждаваш наивно, а нямаш 35, на тази възраст се очаква да си по-зрял.

без да се пиша на специалист по темата

запомнете едно от бате си Ици

ако един човек използва думата приватизация, това означава че мисли само за един мандат да управлява

всички знаем какво стана с приватизацията през годините

че не беха другарите, че небеше Иван, че и дедо се записа сега са наред комсомолците

все по един мандат искарват

ако един човек използва думата приватизация, това означава че мисли само за един мандат да управлява

Е това е приказка.

А пожарникарят за начало да обясни откъде парите за банката на креватната му половинка.

А ти би ли бил горд като знаеш, че нямаме армия, понеже Бойко не казва да увенилим армията? А да си чел книгата "Войната ВИС-СИК" от 253 до 289 страница, че да си горд че си българин, а тогава да ставаш горд европеец? Ти такъв ли искаш да ни управлява? Те и другите кандидати пак са същите, но не видях някой да е поствал, че се/ще се гордее с тях.

Заради такива разсъждения "падна" режима на Живков. Та нали всички искаха по-добър живот, ама го искаха щото имаха пари в банката, а нямаше вносни стоки на пазара. Е сега има стоки, ама хората нещо нямат пари да си ги купят, ама понеже българите сме си селски хорица и тогава мнозинството реши да смъкне тези "дето им ограничават вноса на стоки" и виж сега на какъв хал сме. Сега и ти не си съгласен че някой прехвърля отговорности на чужд гръб, но не разбрах като гласуваш за Бойко, той ли ще отнеме товара от плещите ти? Ако образно предположим, че си хамалин, Бойко ли ще дойде да носи мебелите вместо теб? Кое от неговата платформа смяташ за реализируемо? Или просто леко-леко наивно вярваш в празни приказки? Как той ти обещава да си горд? Като си продадем и малкото предприятия с държавно участие? В хазната ли мислиш, че ще идат парите? Или пък вярваш на бележити фрази като "Всички печалби ги реинвестирам" и от там идват пари, така ли?

Да взема и аз да подкрепя твоят кандидат, а? Задаваш ли си въпроса какви ги приказва тоз пожарникарец? Как министерствата на него му гълтат държавни средства? Че те вземат по 1200-1300 лв заплата хората дето работят там, ама мислиш че чакат да дойде заплатата за да си купят я Макларън така ли? Те са там за да уредят своите фирмички или фирмите на този, който ги е поставил или ти вярваш, че в България всеки може да се кандидатир я за кмет, я за премиер и да е равностоен финансово на другите ohmy.gif Разсъждаваш наивно, а нямаш 35, на тази възраст се очаква да си по-зрял.

Не знам, защо се палиш. В интерес на истината, още през 1997 година моите разбирания се разделиха с тия на управляващите тогава. Това ще рече, че аз не приех хляда лева да се разменят за една марка. Според моите изчисления, реално една марка трябваше да се разменя максимум за 200 лева! Това беше реалното, а не това, което вече 10 години ни предлагат управляващите!!!!!! Много съм спорил по тоя въпрос и в миналото, когато бях студент и по-късно с приятели и по форумите. Борисов предлага някакъв реванш. Тоест той по някакъв начин ме подкрепя в мисленето ми, дори и след 10 години! разбира се, сега не сме 1997, та да почваме всичко отначало, но все отнякъде трябва да се почне с увеличението на заплатите, защото ние ,българите, не работим по-лошо от хората в Европа или Щатите! Ние не произвеждаме и по-малко с наличната техника. Ние превиваме постоянно гръб, за да изкараме прехраната за децата, жената и себе си. Съжалявам, но не приемам труда ни да се оценява на 200, 500 или 1000 лева! С тоя ни труд назапад щяхме да вземаме с пъти над това! Днес стана въпрос за българи, работещи на Запад. Ще дам 2 примера:

Първо за работник в Словения - мотокарист. Та неговатас работа е следната. По цял ден стои на мотокара и чака някой да му каже - пренеси това там. През останалото време си почива! И това за 1500 евро!!!! При нас в завода как е? Ами трябва да си уплътняваме работното време, за да можем да изпълним поръчките, защото те са доста повече от тия в Австрия, когато линииите ни са били там преди 5 години! Мотокариста какво прави? Ами постоянно търчи по задачи, даже не му остава време да се качи и на мотокара! И колко взема? Ами и 400 не може да хване.

Втори пример. Русенският завод Арда. Произвежда на ишлеме за Германия. На ризите се лепят етикети с цени, почващи от 50 евро нагоре. В същото време на нашите шивачки, тая риза се продава за 8 лева! Шивачките работеха преди 2-3 години за 150-180 лева, а единичната цена на продукцията им почваше от 50 евро нагоре!!!

Добре, питам аз. Тая риза струва 50 евро, но тоя, който я е произвел взема стотинки. Защо трябва да е така? Нима, тая шивачка не може да взема 2000 лева заплата, след като продукцията и се продава толкова скъпо? А нима аз не мога да вземам такава заплата, след като в моята фирма 10-15 човека произвеждат месечно продукция за около 1 милион лева? Не само че мога, но и трябва! На моята работа преди 6 години, един прост гастарбайтер в Австрия е вземал 3500 евро заплата за продукция, по-малка от нашата! Тоя гастарбайтер е бил босненец, а в тоя завод са работили и турци. Гледах ги на клипче, което нашите шефове са снимали, преди да вземат линиите от Австрия. Ами прости хора, какво да кажа. Оня като разбра, че шефа ми е българин, взе да се тупа в гърдите и да вика: " Тюркиш, тюркиш..." И тоя профан взема 10 пъти повече от мен за по-малко производство!

Айде мой човек, замисли се, защо не искаш да вземаш 2000 лева и тогава отговори на поста ми!

Преди доста години кандидатствах в Метро. Шефа ме пита: " Какава заплата искаш да имаш"? Аз се притесних, защото знаех, че ако му кажа голяма цифра, оня няма да ме вземе, а ако му кажа малка, пак няма да ме вземе, защото ще си помисли, че тоя няма амбиции. Казах му някаква средна заплата според мен, която се оказа два пъти по-голяма от реалната, която плащаха тогава. Но преди това замълчах и смотолевих " Не знам..." После човека ми каза: "Аз и в Зимбабве да бях, щях да си знам цената на труда и нямаше да почна работа за по-малко пари( имаше предвид 2000 лева)! " Той ме накара да се замисля, въпреки, че преди това, аз реално оценявах труда си на 3000 лева пред колегите си, но не можех и 300 лева да взема :)

Стига толкова с ограмотяването, че ми е писнало да пиша и говоря тия работи на овчиците, които са доволни и на 500 лева.

Борисов предлага някакъв реванш. Тоест той по някакъв начин ме подкрепя в мисленето ми, дори и след 10 години!

Е това е приказка :)

Мисля , че софианци са леко преобладаващи в този форум. Кажете ми какво не ви хареса от мандата му като кмет? Кажете си честно и откровенно!

Държа да кажа, че самото заглавие на темата е подвеждащо! Като го чета си представям как някой ми казва - "Избери ме , па ше ти направя заплатата 1000 лв."

Много от негативните мнения идват точно от неточното според мен заглавие.

Отделен е въпросът , че мнозина от вас просто гледат за какво да се хванат , че да отхвърлят всеки. Малко е жалко от една страна , не мислите ли ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.