Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

За информация виж какво получавам за 20лв. при положение че съм в много по-малък град от Варна:

212577390.png

Мога да ти завидя на скоростта, но аз предпочетох да ида на по-бавен и скъп нет вместо след всяка гръмотевица да си сменям лан картата. Дано при теб не е така.

Редактирано от ogibo (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 263,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Колеги стига сте плюли "СуперЛюбо",той е невинен,договори не сте ли чели?Като имате друга алтернатива освен БТК-ползвайте я.

Някой може ли да ми каже, дали ще ми спрат нета на 02.01.08, не успях да го платя днес и следващата възможност да го платя ще е на 03.02.08, до тогава ще отсъствам, БТК моментално ли спират нета ако не е платен до 01.01.08!???Ще ми трябва нет на 2-ри или 3-ти, а ако е спрян след това трябвало да чакам 2 дена, за да го пуснат...

По принцип сметката трябва да се плаща до 29-то число на месеца (предполагам си знаеш,че фактурите излизат на 14-ти или 15-ти) Ако не го платиш до тогава, се спира някъде към 10-ти число май, но със сигурност няма да ти го спрат на 02.01 :P

Колеги стига сте плюли "СуперЛюбо",той е невинен,договори не сте ли чели?Като имате друга алтернатива освен БТК-ползвайте я.

Много ме развесели с този пост. Подкрепям го, така си е, Супер Любо е невинен до доказване на противното cool.gif

Защо реши, че нямаш?

Еми един файл 207 кб да не можа да се прати изобщо. И тоя сайт http://speedtest.net въобще не зацепва за ъплоуд... А даунлоуд скоростта я показва нормална...

Еми един файл 207 кб да не можа да се прати изобщо. И тоя сайт http://speedtest.net въобще не зацепва за ъплоуд... А даунлоуд скоростта я показва нормална...

На какъв план си? Нали знаеш, че ъплоуда при adsl-a е едва 1/4 от даунлоуда. При мен speedtest-a си показва нормауно и ъп, и даун-скоростта

На какъв план си? Нали знаеш, че ъплоуда при adsl-a е едва 1/4 от даунлоуда. При мен speedtest-a си показва нормауно и ъп, и даун-скоростта

Ама моля ти се, ти ме взе за мезе, знам колко е ъплоуда, и за това, за което го ползвам, е бил винаги предостатъчен. Иначе сега гледам, че се е оправило... 215561659.png

Сега пак изчезна, ква е тая идиотщина - не знам...

Аз имам много странен проблем - имам компютър с XP и лаптоп с Vista. Включвам модема към лаптопа и има нет, включвам към компа и няма. И двата имат следните настройки:

IP: 192.168.1.2

Gateway: 192.168.1.1

DNS: 192.168.1.1

Ако свържа компа и лаптопа с кръстосан кабел има връзка между тях (с подходящи настройки, разбира се)

Някакво обяснение?

И двете мрежови карти са NVIDIA nForce (незнаен модел)

Не е много за тази тема въпроса, но:

1.Опитай с автоматични настройки (от DHCP) на проблемния компютър

2.Какъв модел е модема ти, правени ли са му някакви донастройки

3.Пинг до гейта имаш ли поне

4.С tracert какво ти дава от конзола (start->run->cmd+enter->tracert dir.bg+enter)

При DHCP мисли мисли и в крайна сметка дава Limited or no connectivity.

До gateway-а пинг няма.

Traceroutе-a доникъде не стига (нали няма и пинг до gateway-a)

Следователно - нямаш връзка към модема?

Как е вързан компа към модема?

Ако е директно с кабел - първия комп (работещия) пак ли с този кабел го връзваш?

Да, един и същи е кабела с който свързвам модем и работещ и модем и неработещ, настройките са същите, дори мрежовата карта е същата (май)

Получава се едно и също независимо дали ползвам кръстосан или прав кабел. При единия работи, при другия - не.

Да, един и същи е кабела с който свързвам модем и работещ и модем и неработещ, настройките са същите, дори мрежовата карта е същата (май)

Получава се едно и също независимо дали ползвам кръстосан или прав кабел. При единия работи, при другия - не.

Ами просто MAC адреса на двете карти е различен,затова на едната става,а на другата -не....

МАС-а много ясно, че е различен - просто е задължително. Не виждам връзката защо на едната не работи.

Ползва се прав кабел при такова връзване.

Другия комп (работещия) си взима от DHCP адреса, така ли?

Въобще на проблемния (лаптоп ли беше) работи ли му картата, работила ли е...поне светодиодите светят ли. Бил ли е вързан в мрежа и да е работил, да не е забранена картата

С Виста малко мога да ти помогна къде и какво да цъкнеш обаче

На лаптопа (работещия) работи и със статично зададен адрес и през DHCP. Картата на проблемния компютър доколкото знам работи, защото успях с кръстосан кабел да го свържа с лаптопа (имаше си перфектна двупосочна връзка). Сега пробвах с едно Ubuntu LiveCD - на лаптопа работи, на компа пак неще! Защо лан картата работи когато се свърже с друг комп, а когато е с модема умира!?

На лаптопа (работещия) работи и със статично зададен адрес и през DHCP. Картата на проблемния компютър доколкото знам работи, защото успях с кръстосан кабел да го свържа с лаптопа (имаше си перфектна двупосочна връзка). Сега пробвах с едно Ubuntu LiveCD - на лаптопа работи, на компа пак неще! Защо лан картата работи когато се свърже с друг комп, а когато е с модема умира!?

Явно проблема тогава ти е от самият модем, а не от Настолният ти компютър.. Сигурен ли си че доставчика ти не те ограничава по МАК адрес.. Пробвай да клонираш МАК адреса на Лаптопа с този на Настолният компютър..

Към модема с прав или кръстосан кабел пробваш ?!?

Пробвах да задам на картата на компютъра същия МАК адрес като на картата на лаптопа и успях. Но въпреки това пинг към модема няма. Пробвах и обратното (на лаптопа да дам МАКа от компютъра) - пак на лаптопа има, а на компа не. Някакви други идеи?

Абсолютно съм сигурен, че съм сменил адресите както трябва. Проверявах с ipconfig /all.

С прав кабел правя връзката към модема.

Редактирано от bytehopper (преглед на промените)

Аха, ясно - значи си на такъв абонамент, на който нямаш право на повече от един компютър.

Та този един компютър може да заеме от DHCP-то само един адрес (тя и мрежовата маска 255.255.255.252 не позволява повече от две машини - модема и компютъра). А заемането на адрес е за определено време, явно в DHCP-то на модема е доста голям период по подразбиране. Опитай да включиш лаптопа и да изпълниш команда ipconfig /renew, за да вземе адрес отново. Макар че ако си настроил ръчно адреса на компютъра, това ще е без значение (времето за заемена на адреса). Но май само това остава като вариант - освен ровичкането в настройките на модема, за което трябва име и парола и малко повече познания.

Както вече казах се ползва ПРАВ кабел, когато се връзват различен тип устройства !

ПП.Щом пишеш тук, се надяваме да си на бТК ADSL, защото иначе си гадаем по спомени на очевидци ?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Да, на БТК ADSL съм и използвам прав кабел. И на двете машини съм им задал статични (еднакви) настройки. На компютъра (проблемния) броячът за Sent пакети постоянно се увеличава, но Received си стои на 0. Нямам user и парола за модема. И само за да съм сигурен, че сте ме разбрали - в модема е включен или само лаптопа, или само компютъра.

ште ми кажете ли дали мога да си пусна нет на лаптопа чрез wireless от бтк adsl

Да, на БТК ADSL съм и използвам прав кабел. И на двете машини съм им задал статични (еднакви) настройки. На компютъра (проблемния) броячът за Sent пакети постоянно се увеличава, но Received си стои на 0. Нямам user и парола за модема. И само за да съм сигурен, че сте ме разбрали - в модема е включен или само лаптопа, или само компютъра.

Замери си кабела, може да прави номера. Рестартирай модема, евнтуално опитай промяна на МАС адреса, но ме съмнява точно това да ти е проблема. Преинсталирай драйверите на мрежовата карта на проблемната машина. Опитай с друга мрежова карта.

Ще ми кажете ли дали мога да си пусна нет на лаптопа чрез wireless от бтк adsl

Да, можеш.

Говорих с един приятел разбирач и каза, че ще се оправи с рутер. Нещо разправя за МAC адреси, модема работил само с един и такива работи. Ще пиша пак като пробвам.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.