Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Появил се е нов фърмуер за RTA1320 и RTA1025W_16. Засега съм забелязал:

- BusyBox v1.00

- Broadcom BCM6338A2 Ethernet Network Device v0.3 Nov 13 2007

- Firmware Version 3.63u

- ADSL Driver Version A2pB023k.d20h

Утре ще изтръгна драйверите.... :)

пусни някое друго съобщение как се държи ;)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 263,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте! Имам следния проблем:

От както смениха новите скорости, всяка сутрин след като пусна модема интернет няма. Трябва да му дам Reset (Възстановяване на заводските настройки) за да ми тръгне нета. Не мога да разбера какъв е проблема от мен или от БТК.

П.П. Ползвам безжичен рутер D-LINK за още един лаптоп. Модема е ZTE ZXDSL 831.

Редактирано от ulli (преглед на промените)

Никой ли няма такъв проблем? ohmy.gif

Първо опитай без рутера,само с модем и ако се окаже че проблема е в модема му задай адресите ръчно.

Преди малко се обадих на тъпия Helpdesk и като поисках нов модем въз основа на това, че модема се рестартира и е стар, на поне 2 години, както и че съм влезнал в модема и съм видял възможностите му, разярената операторка с дикция подобна на тази, на "тризначките от Биг Брадър" ми отговори, че техниците щели сами да проверят и да дойдат. Попитах кога ще направят такава проверка, а тя вместо да ми отговори ми каза: "Ами нормално, че ще прекъсва, на вас уплоуда Ви е 4 пъти по-голям от даунлоуда". :) Това последното определено не го разбрах. И какво толкова се стискат да го дадат този модем и те ли ще ми кажат, че модема е наред при положение, че мой приятел със същия вече с нова скорост при 230 сийдъра от Замунда, не минава повече от 900кб и нормално като Attainable line rate му е 9000 и нещо.

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Преди малко се обадих на тъпия Helpdesk и като поисках нов модем въз основа на това, че модема се рестартира и е стар, на поне 2 години, както и че съм влезнал в модема и съм видял възможностите му, разярената операторка с дикция подобна на тази, на "тризначките от Биг Брадър" ми отговори, че техниците щели сами да проверят и да дойдат. Попитах кога ще направят такава проверка, а тя вместо да ми отговори ми каза" "Ами нормално, че ще прекъсва на вас уплоуда Ви е 4 пъти по-голям от даунлоуда". :doh: Това последното определено не го разбрах. И какво толкова се стискат да го дадат този модем и те ли ще ми кажат, че модема е наред при положение, че мой приятел със същия вече с нова скорост при 230 сийдъра от Замунда, не минава повече от 900кб и нормално като Attainable line rate му е 9000 и нещо.

Ако ти е регистрирала повреда, когато дойдат техниците настоявай за смяна на модема.Сигурен съм че едва ли ще ти откажат.Тези в Хелпдеска са много изнервени и това е нормално на фона на хилядите обаждания по повод новите скорости.Само който е работил с хора може да ги разбере и да им влезе в положението.Показанията на твоя приятел не са много добри-възможната скорост на линията е хубаво да е над 12000.Профилите са настроени адаптивно и модема се връзва на възможната за линията скорост.Приятелят ти или е на голямо разстояние или има някакъв проблем в линията,абонатната инсталация или дереват преди сплитера

Здравейте! Имам следния проблем:

От както смениха новите скорости, всяка сутрин след като пусна модема интернет няма. Трябва да му дам Reset (Възстановяване на заводските настройки) за да ми тръгне нета. Не мога да разбера какъв е проблема от мен или от БТК.

П.П. Ползвам безжичен рутер D-LINK за още един лаптоп. Модема е ZTE ZXDSL 831.

Пробвай да не си гасиш модема.

вече има опция за пренасочване на портове директно от my.contact.bg

логваш се с юзер и пас отиваш на моята мрежа и там на NATP

работи само ако си зад ADSL-a.

може да се пренасочи както един така и Range от портове като се описва порт от - до. Тази опция работи до 61000 порт, тъй като след 61 К БТК имат няколко служебни порта за различни сървиси.

Включена е и опцията и за променливи портове. Модема може да слуша на един порт след което като дойде заявка на този порт да го пренасочи на различен порт към вътрешната мрежа.

Много удобно ако имате след модема няколко компютъра които се налага да достъпите отдалечено с VNC например без да променяте портовете на всеки един. Например

External port 5001 -> internal 5900 -> 192.168.1.2

External port 5002 -> internal 5900 -> 192.168.1.3

свързването се случва реално ИП например 83.228.30.10:5001 ще те свърже с 1ви компютър

83.228230.10:5002 ще те свърже с 2ри компютър и т.н.

дано съм бил полезен на някой sad.gif

Браво,изключително полезна информация.И евала на Бтк-вече хората които не знаят паролата на модема няма да си губят времето с хелпдеска(пък и тяхното) за елементарно пренасочване на портовете. laugh.gif

Ако ти е регистрирала повреда, когато дойдат техниците настоявай за смяна на модема.Сигурен съм че едва ли ще ти откажат.Тези в Хелпдеска са много изнервени и това е нормално на фона на хилядите обаждания по повод новите скорости.Само който е работил с хора може да ги разбере и да им влезе в положението.Показанията на твоя приятел не са много добри-възможната скорост на линията е хубаво да е над 12000.Профилите са настроени адаптивно и модема се връзва на възможната за линията скорост.Приятелят ти или е на голямо разстояние или има някакъв проблем в линията,абонатната инсталация или дереват преди сплитера

Ако отида в БТК центъра и подам заявка при техниците, ще стане ли? От този хелпдеск много ме изнервираха, няма да си го изкарват на мен заради някой си!

Ако отида в БТК центъра и подам заявка при техниците, ще стане ли? От този хелпдеск много ме изнервираха, няма да си го изкарват на мен заради някой си!

обади се на 013000 това е повреди.ще ти пратят техници веднага или на следващия ден в най-лошия случай.кажи на момчетата какъв е проблема и те ще помогнат.

БТК предоставят модем а не рутер. С него не може да се направи подобно ограничение. Най-евтиният рутер с подобна функционалност е с цена около 110-120 лева на Д-Линк например.

бТК направо си предоставя модем+рутър в едно. Не си запознат.

На Няколко места включително и тук съм чел, че може да се пусне. Как тогава със същите модеми но на бизнес абонамент няколко компютъра в мрежата могат да имат интернет от този модем. Мисля, че при домашните абонаменти DHCP сървъра в модема дава само 1 ИП адрес и ако му се промени маската в модема работата ще стане.

РАзбира се, че можеш да си пуснеш втори интернет. И след като на няколко места си чел невиждам за какво питаш?!?! Променяш си маската и rangе-а на DHCP сървъра и си готов. Виж за паролата обаче ще трябва да се потрудиш повечко.

Това за което говоря си е чист wireless рутер но дали има такава функционалност незная, затова и питам.

Най-евтиното за което се сещам, че ще стане е Buffalo WHR-G54S - 89лв с dd-wrt. Идеята е да се мине без тях.

За съжалние няма функционалст за шейпинг, най-малкото не е рутър за този тип услуга. Презумцията е, че ти предоставят на теб лично интернет, а не да правят ISP.

Не можеш да пуснеш втори нет от модема.Най-евтиния вариянт е с втора лан карта и кръстосан кабел.Как се прави ще намериш тук,ако потърсиш.Аз те съветвам да си вземеш рутер.Вече се намират за около 40 лева.

Ако си бизнес абонат обади се на Хелп Деска да ти отворят и пренасочат всички портове.

Точно това направи.Заяви повреда като посочиш проблем в модема и поискай смяната му.Така или иначе заради новите скорости модема трябва да се смени,просто ще ускориш процеса.Успех

Тук почват много атворитетни и неграмотни изказвания.

Можеш разбира се да пуснеш втори нет (какво е това втори нет....) или да разделиш интернета. Става или с рутър зад модема, или с рутъра В модема, стига да знаеш име/парола. Iceman ти е казал с елементарни настройки как става.

И да не си бизнес абонат - Хелпдеска ще ти пренасочи портовете. Не препоръчително да се пуска DMZ, ако не знаеш какво правиш.

А накрая - кой и как да покаже проблема в модема?? Май сами трябва да го решат техниците, понеже никой не е давал официално име и парола, за да си "ровичкаш"

Здравейте,

моля за малко помощ!

Проблема е ,че след като ми повишиха скоростта....не я получавам в пълен размер.

Говорил съм с хелпдеска и бтк в града ..."линията Ви е добра...не можете да имате проблеми" Да ама не.С модем Firmware Version ZXDSL 831IIV4.1.0h_B09_BG1 съм. Ето и статуса:

Line Mode ADSL2+ Line State Show Time

Line Power State L0 Line Up Time 01:17:55:57

Line Coding Trellis On Line Up Count 1

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 13999 Kbps 1179 Kbps

Attainable Line Rate 14104 Kbps 1179 Kbps

Noise Margin 9.1 dB 9.4 dB

Line Attenuation 20.5 dB 9.5 dB

Output Power 12.1 dBm 18.4 dBm

А ето и какво получавам:

261660951.png

Някой има ли идея от къде може да е проблема и как да процедирам в такъв случай?

10 xx.

Аз съм със същия модем, и на мен ми показва подобна връзка, но в действителност когато тегля от даден торент връзката е 1.2МБ/сек.За чуждите сървъри връзката е променлива,според това до колко е ограничен ресийва им за един ползвател (най-често варира от 250 до 800кб/сек.).

обади се на 013000 това е повреди.ще ти пратят техници веднага или на следващия ден в най-лошия случай.кажи на момчетата какъв е проблема и те ще помогнат.

Това не беше ли номерът на телефонни повредеи? Как те ще сменят модеми?! Пак ще кажат звънни на хелпдеск-а

П.П.При опит за NAPT настройки ми дава, че не може да се свърже с модема...(дали е защото съм му променила името и паролата :speak: )

Това не беше ли номерът на телефонни повредеи? Как те ще сменят модеми?! Пак ще кажат звънни на хелпдеск-а

П.П.При опит за NAPT настройки ми дава, че не може да се свърже с модема...(дали е защото съм му променила името и паролата :question: )

Сигурен съм, че знаеш какво да направиш, но все пак ще кажа : върни оригиналните Username и Password и опитай пак.

Подадена молба за ADSL Tempo 12mbit от 17/05 > активация на 18/05 и получен модем ZXDSL 831.

1) Модемът губи Интернет през 30 мин, нужен е рестарт ;-(

2) Както и да е, имам следният проблем:

Реших освен дом.комп. да вържа и лаптопа. За целта към модема свързах безжичен рутер (Fritz!Box на AVM) със следните фиксирани настройки:

IP:192.168.1.2

SMASK:255.255.255.252

GW:192.168.1.1

DNS1:212.39.90.42

DNS2:212.39.90.43

Рутерът се свързва безпроблемно към модема. На свой ред безжично раздава адреси в диапазона 192.168.178.2-254.

Лаптопът ми се връзва към рутера: Вижда го, има и PING към 212.39.90.42/43/60, но НЯМА Интернет!

Пробвах с Мозила и ИЕ. Пробвах и с друг комп. Пробвах DNS да сложа адреса на рутъра или директно DNS-те на БТК...резултат нулев. Продължава да пинг-ва, но нищо не става.

Помолих ХЕЛП-ДЕСКа да ми направи пълен порт-форуард към 192.168.1.2, но НИЩО не се промени.

ВСЯКА ПОМОЩ и СЪВЕТ ще бъдат ВИСОКО ОЦЕНЕНИ!

Благодаря Предварително,

Калин

Пробвах с Мозила и ИЕ. Пробвах и с друг комп. Пробвах DNS да сложа адреса на рутъра или директно DNS-те на БТК...резултат нулев. Продължава да пинг-ва, но нищо не става.

Съобщението за грешка което ти издава браузъра, че е много повече от полза!

Подадена молба за ADSL Tempo 12mbit от 17/05 > активация на 18/05 и получен модем ZXDSL 831.

Реших освен дом.комп. да вържа и лаптопа. За целта към модема свързах безжичен рутер (Fritz!Box на AVM) със следните фиксирани настройки:

Рутерът се свързва безпроблемно към модема. На свой ред безжично раздава адреси в диапазона 192.168.178.2-254.

Лаптопът ми се връзва към рутера: Вижда го, има и PING към 212.39.90.42/43/60, но НЯМА Интернет!

Помолих ХЕЛП-ДЕСКа да ми направи пълен порт-форуард към 192.168.1.2, но НИЩО не се промени.

Благодаря Предварително,

Калин

... Или един traceroute, за да се види къде аджеба се губи.

По обратния път, ако си имал интернет (на компа или лаптопа) преди да сложиш рутъра, то логично е проблема да е в рутъра.

Благодаря Предварително,

Калин

Датите са за следващия месец Май? Наспи се. След това пий кафе или чай и като си в състояние, да пишеш правилно настройките, може пък да стане!

Здрасти , да ви попитам . Сега ще се записвам към Бтк , та , аз им казвам че искам от белите (новите модеми) , те ми казват че нямат такива , довечера ще говоря с техника , който ми е приятели да видим той какво ще каже , но мисълта ми е - да се вързвам ли към тях или не , казват единствено - имаме от сините модеми , питам ги тъмно или светло - викат , като го отвориш и ще видиш .

Ок, поправям се: Молба подадена ОН-Лайн на 17/04, активирана услуга следобед на 18/04.

В интерес на истината, не съм чувал за по експресно включване към ADSL! В Западна Европа поне, масово се чака по 2-3 седмици и то в големите градиве с готова инфраструктура.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Иначе съгласен съм, че проблемът е най-вероятно в рутера. Как точно?@

Рутерът има интернет, регистрирал е разни SIP телефонии успешно. Модемът прави пъно пренасочване на портове към рутера (192.168.1.2). Рутерът пък за вътрешната мрежа има адрес 192.178.1.1 и има пълно пренасочване на портовете (exposed host) към лаптоп-а > 192.178.1.2.

Лаптопът прави ПИНГ на 212.39.90.60 - това е машина ОТВЪД рутера и модема. Защо тогава да няма Интернетр достъп?!? Някаква прецаквация с DNS-a? На лаптопа пробвах за DNS рутера (192.178.1.1), както и DNS-ите на БТК(212.39.90.42-3).

Уж би трябвало да е проста история това, а съм се оплел като пиле в кълчища....цял уикенд изгубих с проби ;-(((

HELP!

Редактирано от Mangas (преглед на промените)

И генерално искам да заявя: Тази работа с БТК е голяма свин*ина!!! Имал съм aDSL в Испания, Франция, Гърция и НАВСЯКЪДЕ ти дават възможност да си сложиш ТЕРМИНАЛНО УСТРОЙСТВО ПО ИЗБОР. Естествено дават преконфигурирани китайски джаджи за лаиците, но който иска може спокойно да си смени машинката. С тези бриджове, пренасочвания и дивотии тая работа е направо неприемлива.

Най ме изумява как хората по форумите освиркват тези, които искат да си правят настройки и донагласания. Това е абсолютно овчедушие! Нека модемът си е на БТК и те на гръб да си го носят...хала да им е. Но хората, които искат да си ползват специални терминално устройства, подбрани и конфигурирани според нуждите им НЕ ТРЯБВА да навързват машините като индийска нишка, защото ВСЯКА система е уязвима технически и софтуерно АНАЛОГИЧНО на сложността си.

САМИ си усложнявате живота, като приемате тази тирания на БТК, а после се побърквате ор Reset-и и прочее екстри.

ДАЙТЕ ни паролите за aDSL account-а, пък народа да се логва с к'вато машинка иска от всяко място с активирана aDSL линия!

Аз се боря с тях от доста време. Стигнах до решението да изчакам във Варна да получат от безжичните модеми и да си взема един. Можеш да направиш същото. Вярно, има такса, но си струва.

При подмяната на модем се налага модема да се активира от хелпдеск, доколкото чух това се прави в срок на 1ч. но няма да се учудя ако отнеме и ден-два.

Направи ми впечатление, че в офисите на БТК и Бизнес центъра им няма от въпросните безжични модеми, но по разните им партньори, като jeff например има, но за да си взема модем от тях се налага да си преподпиша договор или да съм нов клиент (т.е. тепърва да се абонирам за БТК АДСЛ услугата).

Когато говорих с един от операторите от Хелпдеска им споменах за това странно явление и отговора им бе, че е невъзможно да няма налични модеми във Варна. Много странно било, че в голям град като Варна няма налични модеми. :speak:

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.