Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

току-що, izen написа:

Иначе, по добре яж истинска пържола, защото тази от лабораторията няма как да става!

Защо да няма? Взимат се клетки, осигурява им се нужната среда и те си израстват. Това е и бъдещето при трансплантациите. Така преди години отгледаха човешко ухо на гърба на мишка.

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 280k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 2 часа, izen написа:

И ние бяхме като вас и вие ще станете като нас! Въпрос на време е 

Все пак, надявам се да ми се остави право да избирам.

преди 1 час, izen написа:

Така е, но ще дойдат и по добри времена, изборът ще бъде по голям и общодостъпен.

Може и да дойдат. Засега, тенденцията е точно обратната. Болния човек се възприема, като ходещ портфейл, а мъртвия, като облекчение за няколко системи. Затова се прави всичко възможно да си болен и да не живееш прекалено дълго. С навлизането на роботите, заместващи човешкия труд в производството, очаквам тя да се засили, вместо да намалее. Хората ще стават все по- излишни. И, мисля, че ако химикалите в храните не се окажат достатъчно ефективни, рано или късно ще се наложи да се пусне някой работлив вирус. Дано да не съм лош пророк, но, рядко греша в такива неща.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

току-що, cybercop написа:

Затова се прави всичко възможно да си болен и да не живееш прекалено дълго. 

Напротив, точно обратното се прави. Болният човек смартфони не сглобява.

преди 2 минути, Гемето написа:

Напротив, точно обратното се прави. Болният човек смартфони не сглобява.

Повече, китайците не им трябват. От тази година, няколко фирми започват производство с роботи. До 5 години - половината ще са така, а останалите ще бъдат смачкани. Колкото до болния човек - от него вземеш всичко, каквото е спестил и, дори заробваш със заеми децата му. Изкуството е да уцелиш, колко време да го държиш жив.

преди 2 минути, cybercop написа:

Изкуството е да уцелиш, колко време да го държиш жив.

Това си е до индивидуални съпротивителни сили на организма. Никой на никого не спира лекарствата, не го предозира умишлено и не му бута тайно отрова, за да приключи в един момент.

Редактирано от Гемето (преглед на промените)

преди 3 минути, Гемето написа:

Това си е до индивидуални съпротивителни сили на организма. Никой на никого не спира лекарствата, не го предозира умишлено и не му бута тайно отрова, за да приключи в един момент.

Нямам предвид лечение от настинка, а най- големия приятел на здравната каса - онкологичните заболявания. Моментът приключва, когато приключиш парите. Може да се случи и по- рано, но, нищо не е идеално в този живот. Даже и момента на неговия завършек.

преди 13 часа, cybercop написа:

Все пак, надявам се да ми се остави право да избирам.

Може и да дойдат. Засега, тенденцията е точно обратната. Болния човек се възприема, като ходещ портфейл, а мъртвия, като облекчение за няколко системи. Затова се прави всичко възможно да си болен и да не живееш прекалено дълго. С навлизането на роботите, заместващи човешкия труд в производството, очаквам тя да се засили, вместо да намалее. Хората ще стават все по- излишни. И, мисля, че ако химикалите в храните не се окажат достатъчно ефективни, рано или късно ще се наложи да се пусне някой работлив вирус. Дано да не съм лош пророк, но, рядко греша в такива неща.

Всеки сам избира разбира се!  Изборът е свързан с нивото на развитие на всеки човек, някои са в началото на пътя, други са по напреднали и осъзнати.

В  момента баланса като възможности за хранене не е в полза на вегетарианството, но промяната е започнала и то не от вчера.  Промяната няма да стане утре или другиден ще мине време за да стане осъзната необходимост. Аз пък се надявам да не греша и да съм добър пророк :)

преди 1 час, izen написа:

Всеки сам избира разбира се!  Изборът е свързан с нивото на развитие на всеки човек, някои са в началото на пътя, други са по напреднали и осъзнати.

Надявам се да допускаш, че пътищата ни може да са различни и, началото на моя път, може да не съвпада с началото на твоя. Или, моето осъзнаване да е различно от твоето, защото различните пътища, водят в различни посоки. Засега, пътят, който съм избрал е този на Сидхарта Гаутама. Става въпрос за средния път до който той е стигнал при лутането си между двете крайности - охолството и аскетизма.

преди 5 часа, cybercop написа:

Надявам се да допускаш, че пътищата ни може да са различни и, началото на моя път, може да не съвпада с началото на твоя. Или, моето осъзнаване да е различно от твоето, защото различните пътища, водят в различни посоки. Засега, пътят, който съм избрал е този на Сидхарта Гаутама. Става въпрос за средния път до който той е стигнал при лутането си между двете крайности - охолството и аскетизма.

Хубав избор!  А пътищата ни ще са различни, това е сигурно, иначе си е чиста загуба от страна на природата да бъдем еднакви. Както е казано "неведоми са пътищата божии". Буда  е търсил просветление и минава много време преди да се откаже от аскетизма, и сигурно това е бил пътят който е трябвало да извърви. Още повече той е бил избран, и е трупал опитност в стотици прераждания за да стигне ниво на просветленост.

Аз не мисля, че вегетарианството е аскетизъм, или крайност, то е част от пътя.

преди 27 минути, izen написа:

Аз не мисля, че вегетарианството е аскетизъм, или крайност, то е част от пътя.

Отново се връщаме на същото място. То е част от твоя път. За други е крайност. За мен, да изядеш една пържола не е по- голям грях от това да изядеш стотици пшенични зародиши във филия хляб.  Вегитарианците, като хора, спазващи определен хранителен режим не ми пречат. Да ядат, каквото искат, стига да не се бъркат в моето лично пространство. Дразнят ме злобните физиономии на веганите, тяхната агресивност и отказ да приемат алтернатива на техния начин на живот.  Всяка идея, която се налага на другите с насилие - физическо или психическо е крайност. 

преди 1 час, cybercop написа:

.... Всяка идея, която се налага на другите с насилие - физическо или психическо е крайност. 

:) Нека да уточним все пак ! Прилагането на насилие (всякакво) е израз на умствена слабост ! Т.е. насилието не е нито крайност , нито пък "средност" , а е елементарна форма на обществена практика , произтичаща от правото на по-силния , а не на по-умния !.....Може да се наблюдава винаги и на всякъде ! Само трябва да се огледаш наоколо си.....:)

Т.е. не насилието е крайност , а идеята е крайна.....насилието е само средство !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

на 15.08.2016 г. в 21:45, cybercop написа:

....Може и да дойдат. Засега, тенденцията е точно обратната. Болния човек се възприема, като ходещ портфейл, а мъртвия, като облекчение за няколко системи. Затова се прави всичко възможно да си болен и да не живееш прекалено дълго. С навлизането на роботите, заместващи човешкия труд в производството, очаквам тя да се засили, вместо да намалее. Хората ще стават все по- излишни. И, мисля, че ако химикалите в храните не се окажат достатъчно ефективни, рано или късно ще се наложи да се пусне някой работлив вирус. Дано да не съм лош пророк, но, рядко греша в такива неща.

Погледнато от тук и от днес , принципно си прав ! Но няма да се случи !!!

И знаеш ли защо ?

Защото ако няма хора (потребители) , няма да има печалба ! А системата на печалбата се основава . Произвеждаш за кого и за какво , като няма потребители - за тоя дето духа ! Става като в разказа на Джек Лондон , за двамата кръчмари дето си ходели на гости на по една бира - и си плащали всеки своята , че да става оборот в заведенията...$1 стига да си го сменят , а бирата - изпита !:)

Сегашната система ще бъде заменена от друга - т.е. пак нещо друго ще стане !:)

Какво е то обаче , все още никой не знае и даже идея си няма .....!

А днешната система не е лоша ! Само трябва да има силен контрол и граница "от горе" на печалбата . Това днес го няма !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Един виц по темата:

Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

:D

вегетарианството е измишльотина. трябва  човек да яде каквото му се яде убийството на животни и изяждането е съвсем естествено. с поглъщането го правите част от вашия организъм и го отървавате от мъките на света да се чуди защо съществува.понеже растенията няма мускули и стоят неподвижно и не издават звуци на болка за това си мислите че не ги боли.и  се правите на добрите духовни самаряни.

яжте трупове на растения вместо трупове на животни щом мислите че е различно.

и трупове на гъби да не забравяме :D

на 21.08.2016 г. в 4:29, Мойра написа:

Един виц по темата:

Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

:D

и ...
Истинския веган яде само растения, починали от естествена смърт.
Веганите не умират - те увяхват

• 2 седмици по-късно...
на 25.08.2016 г. в 16:16, jhoro написа:

и ...
Истинския веган яде само растения, починали от естествена смърт.
Веганите не умират - те увяхват

И още нещо

Веганите не се раждат-те покълват

(нищо лично към никой разбира се, просто малко хумор) 

И още нещо

Веганите не се раждат-те покълват
(нищо лично към никой разбира се, просто малко хумор) 

А когато му отрежеш върха (главата) - започва да "брати" (да се разклонява).

Sent from my Перла 04 Вариант using Tapatalk

• 2 седмици по-късно...
на 9/7/2016 в 12:59, izen написа:

Брей, колко хумористи и все с въображение! Браво!

Хуморът е предназначен за предизвикване на смях, а смехът е здраве.

п.п. Хуморът не бива да се бърка с подигравките, те имат съвсем различна природа и предизвикват всичко друго, но не и здравословен смях.

Вегетарианец - човек, който мисли, че колбасите са направени от месо.

Тази картинка е страхотна. Нямам нищо против веганите, но ме дразни начина, по който натрапват тяхното мнение и се опитват да те убедят, че това е най-доброто.

Редактирано от elisavetapankova (преглед на промените)

Аз мисля че тези които се отказват от яденето на месо, го правят под въздействието на заблуди от религиозен тип.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.