Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

току-що, Aumi написа:

Темата е за обсъждане на Вегетарианството. Ако желаете, можете да отворите друга тема за ползите от месоядството.
Защото дори и да публикуваме нещо за ползите от растителната храна, това пак няма да ви хареса.

Добре в момента какво искаш да ми кажеш, че основно си вегетарианец за да не убиваш животни, а не заради храната така ли?

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 3 минути, borovaka написа:

Добре в момента какво искаш да ми кажеш, че основно си вегетарианец за да не убиваш животни, а не заради храната така ли?

Аз лично - да!

Свободата придава най-красивото на песните. Всяка клетка, която се отваря, озарява света с мир и хармония.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 10 часа, Aumi написа:

Не, ти си свободен да правиш твоите лични избори!
...

Е как да е свободен? Ей само на предишната страница некфа си Мелани Джой иска да трансформира системата. Тоест да промени 90% от хората за кефа на 10%. Това си е жива агресия.

Не ми е интересно за веганите и вегетарианците .Това, което ми е интересно защо хората пият животинско мляко? Като бебета те пият майчино. човеко мляко. след това за какво им е животинско? Вижте животните. Те като пораснат пият ли мляко? Не разбира се, защото си набавят калция и останалите неща от месо, трева, плодове(зависи какво е животното). Има проучвания, които доказват, че хората усвояват калция от зеленчуците по-добре като например спанак. Някак си ако се замислим не е ли супер странно и нелогично хора да пият не човешко мляко, а животинско?

Веднага се вижда, че си градско дете... На което и животно (бозайник) да му дадеш, ще изпие млякото с голямо удоволствие... Проблема е, че няма кой да му го даде! Котки и кучета, с козе мляко не си ли хранил. Ако не си, да ти кажа, ядат/пият го с голямо удоволствие, че и за още се оглеждат. Нищо нелогично няма. Млякото е източник на мазнини, протеини и всякакви други хранителни вещества, като в комплект с това е лесно за приемане и усвояване. Чиста печалба за всеки организъм!

преди 42 минути, darkterminal написа:

Е как да е свободен? Ей само на предишната страница некфа си Мелани Джой иска да трансформира системата. Тоест да промени 90% от хората за кефа на 10%. Това си е жива агресия.

Злото трябва да бъде назовано, за да може да бъде преборено

преди 4 минути, darkterminal написа:

Оплете се чадо!

Май вие се оплетохте... защото това е реалността и истината показана такава каквато е!

""Видизмът е предразсъдък или пристрастие към интересите на членовете на собствения вид в ущърб на интересите на членовете на останалите видове". 

Расистите , нарушават принципа за равенство, като придават по-голяма тежест на интересите на членовете на собствената им раса, когато съществува конфликт между техните интереси и интересите на членове на друга раса. Сексистите нарушават принципа за равенство, като привилегироват интересите на членовете на собствения им пол. По подобен начин видистите позволяват на интересите на членовете на собствения им вид да превъзхождат над основните интереси на членове на други видове. Схемата е същата във всеки един от случаите."

Защо осъждате расизма и антисемитизма, но пък се явявате защитници на Видизма?

Чадо! Няма такова нещо като агресивна добрина! Няма как да искаш да правиш добро с агресия! Ти по агресивен начин се опитваш да промениш натуралното в извратено ненормално.

П.П. Аз не осъждам расизма, антисемитизма, сексизма, хомосексуализма, веганизма, идиотизма и други изми. Аз живея без да преча. Покрай мен добре си живеят негри, цигани, китайци, семити, жени, педeрасти, вегани, идиоти без да се опитвам да ги променям и да ги съдя. Нека и те живеят без да ми пречат, без да се опитват да ме трансформират и без да ме съдят.

преди 3 минути, darkterminal написа:

Чадо! Няма такова нещо като агресивна добрина! Няма как да искаш да правиш добро с агресия! Ти по агресивен начин се опитваш да промениш натуралното в извратено ненормално.

П.П. Аз не осъждам расизма, антисемитизма, сексизма, хомосексуализма, веганизма, идиотизма и други изми. Аз живея без да преча. Покрай мен добре си живеят негри, цигани, китайци, семити, жени, педeрасти, вегани, идиоти без да се опитвам да ги променям и да ги съдя. Нека и те живеят без да ми пречат, без да се опитват да ме трансформират и без да ме съдят.

Не, веганите не съдят никого, те просто показват истината такава каквато е.
Истина за която малко хора се замислят.
Наистина е агресивно да се просват голи по улиците имитиращи мъртви животни. И аз не одобрявам този начин на демонстрация.
Но те казват истини, които на много хора не им харесват, поради простата причина, че светът ги е накарал да повярват, че убийството и насилието на един вид над друг, е нещо натурално и нормално.

преди 27 минути, Aumi написа:

Не, веганите не съдят никого, те просто показват истината такава каквато е.
Истина за която малко хора се замислят.
Наистина е агресивно да се просват голи по улиците имитиращи мъртви животни. И аз не одобрявам този начин на демонстрация.
Но те казват истини, които на много хора не им харесват, поради простата причина, че светът ги е накарал да повярват, че убийството и насилието на един вид над друг, е нещо натурално и нормално.

Според теб, как оцеляват в природата хищниците ?

преди 2 минути, Ken написа:

Според теб, как оцеляват в природата хищниците ?

Веганите не приемат, че човекът е хищник, а че е разумен и интелигентен вид, който по всевъзможни начини може да се възползва от изобилието на природата, и чрез интелекта си може да създава машини и техника които му помагат да произвежда своята храна, докато животните нямат такава възможност.

Другото което отличава човека от животното е, че човекът въпреки своят интелект, е способен на най-големите жестокости, каквито нито един хищник в природата не би могъл да извърши. Хищниците убиват само за храна, докато човекът може да убива измъчвайки жертвата си по най-жестокия начин, какъвто едно животно никога не може да измисли.

Днес, в 21-ви век, ние живеем сред изобилие от храни и при това положение не можем да говорим за някакво оцеляване на вида ни, при което е нужно на всяка цена да убиваме и се храним с животни, за да оцелеем.

преди 2 минути, Aumi написа:

Веганите не приемат, че човекът е хищник, а че е разумен и интелигентен вид, който по всевъзможни начини може да се възползва от изобилието на природата, и чрез интелекта си може да създава машини и техника които му помагат да произвежда своята храна, докато животните нямат такава възможност.

Другото което отличава човека от животното е, че човекът въпреки своят интелект, е способен на най-големите жестокости, каквито нито един хищник в природата не би могъл да извърши. Хищниците убиват само за храна, докато човекът може да убива измъчвайки жертвата си по най-жестокия начин, какъвто едно животно никога не може да измисли.

Днес, в 21-ви век, ние живеем сред изобилие от храни и при това положение не можем да говорим за някакво оцеляване на вида ни, при което е нужно на всяка цена да убиваме и се храним с животни, за да оцелеем.

Въпросът ми беше съвсем конкретен.

преди 1 минута, Ken написа:

Въпросът ми беше съвсем конкретен.

Темата е за вегетарианството, а не за хищниците!
Аз не се чувствам хищник. :) А ти? :whist:

току-що, Aumi написа:

Темата е за вегетараинството, а не за хищниците!

Щом не искаш да отговориш - твоя воля.

преди 8 минути, Aumi написа:

Темата е за вегетарианството, а не за хищниците!

хищник си на беззащитни и сварени трупове на бобови зърна  ЗАСРАМИ СЕ!

преди 17 минути, Aumi написа:

Много добре казано.

преди 21 минути, Aumi написа:

Веганите не приемат, че човекът е хищник, а че е разумен и интелигентен вид...

Не би било зле и ако веганите осъзнаят един простичък факт, че по една или друга причина, човекът се намира на върха на хранителната верига, което го прави на практика всеяден. А много от хищниците, също са разумни и интелигентни видове. Кучетата например...

преди 23 минути, язе написа:

Не би било зле и ако веганите осъзнаят един простичък факт, че по една или друга причина, човекът се намира на върха на хранителната верига, което го прави на практика всеяден. А много от хищниците, също са разумни и интелигентни видове. Кучетата например...

А има ли този човек, някаква ценностна система, някакъв морал, ако приема насилието, жестокостта и убийствата за норма?

току-що, Aumi написа:

А има ли този човек, някаква ценностна система, някакъв морал, ако приема насилието, жестокостта и убийствата за норма?

Моралът е много разтегливо понятие. Особено пък когато си гладен...

преди 1 минута, язе написа:

Моралът е много разтегливо понятие. Особено пък когато си гладен...

Да, но ние днес, тук, не сме гладни!

преди 1 минута, Aumi написа:

Да, но ние днес, тук, не сме гладни!

Не знам кои сте вие, но голяма част от света гладува.

преди 19 минути, язе написа:

Не знам кои сте вие, но голяма част от света гладува.

Тогава се погрижете за тях!

.....................

Около 80% от световните реколти от соя и повече от 50% от световната реколта от царевица служат за храна на животните за угояване, млекопроизводство, птице- и яйцепроизводство.

Близо 1 милиард човешки същества страдат от недохранване.
                - Близо 1 милиард други човешки същества страдат от свръх затлъстяване.

Всяка година 760 милиона тона зърнени култури са давани на земеделските животни.
ТТова количество може да реши световния проблем с глада и да изхрани 14 ПЪТИ всички недохранени.

С С месото от едно теле могат да бъдат произведени 200 кила месо и 1500 порции храна, същевременно със зърнените храни които това теле е погълнало докато мине през кланницата, биха могли да се сготвят 18 000 порции храна.

50% от земеделската земя от Третия свят служи за производството на храна на “нашия добитък”, вместо да изхранва хората там. 1/3 от световните земеделски земи са използвани за производството на зърнени храни служещи за смески на фермерските животни. (по данни от ООН)

Добитъкът от развитите страни изяжда същото количество зърнени култури, колкото населението на Китай и  Индия взети заедно.

В В наши дни, зърнените култури предназначени за животните биха могли да изхранят около 2 милиарда човешки същества. New York TIMES – Mark Bittman

Ако американците намалят консумацията си на месо с 10%, това би икономисало 12 000 000 тона зърнени култури, които биха били достатъчни да се изхранят 60 000 000 човешки същества.
John Robbins, “Diet for a New America”

http://smelata-ovca.blogspot.bg/2015/05/blog-post_5.html

Това беше подло. И разбира се- лъжа.

преди 1 час, Aumi написа:

Човека е разумен?!?!?! Човека е разрушител! За 100 години направи 2 световни войни и над 100 по-малки конфликти, при което унищожи себе си и  цялата природа. За ядрените опити, където вече има области дето и бактерия не съществуват няма да говоря. Веганите са просто идиоти и то уникални идиоти . Самата природа е жестока, животните също, растенията също. Погледай малко Nationa Geographic и ще разбереш сам за какво става на въпрос. Ако пък си живял на село и си отглеждал сам животни няма да пускаш постове дори. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.