Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

E сега ги гледам по телевизията. Животните да имат равни права с хората?! Ку-ку. Пуснете си господарите. 

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 280k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

преди 1 час, Aumi написа:

С С месото от едно теле могат да бъдат произведени 200 кила месо и 1500 порции храна, същевременно със зърнените храни които това теле е погълнало докато мине през кланницата, биха могли да се сготвят 18 000 порции храна.

ама за да има растение животното трябва да се изака ...

преди 10 минути, ostavime написа:

E сега ги гледам по телевизията. Животните да имат равни права с хората?! Ку-ку. Пуснете си господарите. 

Е па като, те уапе куче ще го съдиш нема го риташ!:biggrin:

преди 3 часа, Aumi написа:

Не, веганите не съдят никого, те просто показват истината такава каквато е.
Истина за която малко хора се замислят.
Наистина е агресивно да се просват голи по улиците имитиращи мъртви животни. И аз не одобрявам този начин на демонстрация.
Но те казват истини, които на много хора не им харесват, поради простата причина, че светът ги е накарал да повярват, че убийството и насилието на един вид над друг, е нещо натурално и нормално.

Истината? Ти коя беше, че да ми казвш каква е истината? За теб истината е една, за мен друга. Нали точно това се опитах да ти кажа преди, ти го отрече на думи, но продължаваш да го потвърждаваш с дела. Продължаваш да си агресивна с линкове и с опити да ме убедиш, каква била истината. Казах ти, остави ме сам да преценявам, без да ми даваш акъл каква е истината. Нека бъда заблудена калинка, не искам просветление. Не и такова. Заливаш с някакви глупави статистики, а никой не ги е искал и търсил. Ти обаче реши, че само ти си права. 

Виж, просто не спираш, като мислиш, че точно с твоите безсмислени писания ще убедиш някой да се промени и да мине от месо на марули. Съмнявам се. Имаш точно обратен ефект. Агресоята ти отблъсква. Няма нужда да се палиш толкова. Вземи си морков, успокой се.

Някой от нас да залива с пропаганда и цифри? Аз не видях такъв. Някой да ти обяснява да започнеш да ядеш месо? И такъв не видях. Някой да ти каза какво точно е истината? Не, и такъв няма. 

Коментарът е изтрит лично от мен!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Фройд за отношенията на човека към животните

Sigmund-Freud-Yak-5-cud-65-e.jpg

В течение на своето културно развитие човекът се въздигнал в господар на своите другари в сътворението, животните. Но незадоволен от своето господство, започнал да копае пропаст между тяхната и неговата природа. Оспорил им разума и си приписал безсмъртна душа, претендирал за божествен произход, който да позволи да се прекъсне общностната връзка с животинското царство. Забележително е, че това високомерие е все още далеч от малкото дете, така, както е и от примитивния човек и първичния човек. То е резултат от по-късно развитие, изпълнено с претенции. В периода на тотемизма примитивният човек не намирал за шокиращо да докара началото на родословното си дърво до някое животно предтеча. Митът, който съдържа остатък от този стар начин на мислене, придава на боговете животинска форма, а изкуството на първите времена изобразява боговете с глава на животно. Детето не чувства никаква разлика между собствената си природа и тази на животните; в приказките, без да се изумява от това, то придава на животните мисли и говор; измества чувство на мъка, което касае бащата, върху кучето или коня без да цели обаче да принизи бащата. Едва щом порасне, то се отчуждава от животните дотолкова, че може да обиди човек, като му дава име на животно.
Всички знаем, че изследванията на Чарлз Дарвин, на сътрудниците му и на неговите предшественици сложиха край едва преди половин век на тази надменност у човека. Човекът не е нещо друго, не е нещо по-добро от животните, той самият произхожда от животните, по-близък роднина на едни, по-далечен на други. По-сетнешните му придобивки не са успели да изтрият тези признаци за равностойност, които са записани в телосложението му, както и в душевните му предразположения. Този е вторият удар върху самочувствието на човека – биологичният.

Зигмунд Фройд

"Една трудност от психоанализата"
Събрани съчинения: психоанализа. 1916-1920 г. Том 15
Paris, Puf, 1996 г., стр. 47

Източник: http://bibliodroitsanimaux.free.fr/Freud-deuxieme-vexation.html

преди 13 часа, Ken написа:

Според теб, как оцеляват в природата хищниците ?

Ако човекът може да убие животното с голи ръце, да го одере и разкъса без специални приспособления, и да го изяде без да използва термична обработка, бих приела, че той по природа наистина е хищник.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 51 минути, Aumi написа:

Ако човекът може да убие животното с голи ръце, да го одере и разкъса без специални приспособления, и да го изяде без да използва термична обработка, бих приела, че той по природа наистина е хищник.

значи бях прав човекът е мършояд  не е нужно да го убива а да изчака да умре.

преди 1 час, Aumi написа:

Аз мога да те удуша само с една ръка ( не с китката ), стискам ти гушата там където ми е лакътя и ти спира притока на кръв към мозъка и умираш. А ако искаш да те боли, мога и да ти трескам вегетарианската глава в някой камък на земята, докато умреш. След това спокойно си те разкъсвам и изяждам без никаква термична обработка. Кучешките ми зъби са ми достатъчни за да те почна от шията ти, където кожата ти е най-тънка. И големите котки така правят, почват с разкъсването там където е най-лесно, а не от дебелата кожа на гърба на вола.

А и за да ми повярваш наистина че съм хищник, мога и да те заставям ти да убиваш животни и да ги дереш и печеш и ядеш. Твоят инстинкт за самосъхранение ще се окаже по-силен от психичното ти разстройство на мисленето ти. Ти сега си на свобода и си позволяваш да си фантазираш колкото си искаш. Ама при други условия ( принудителни), друга песен ще ми запееш. Като ти потапям и задържам главата под водата ( в река например ), това всеки ден по много пъти на ден, ще ми развиеш такъв страх за жалкия ти живот, че ще станеш мека на памук.

По комунистическото време, набожните от разни секти не смееха да водят такава пропаганда, както ти правиш сега за твоята секта. Някои не смееха даже да си признаят открито че са набожни. Иначе са щели да ходят да чукат камъни в някой лагер или затвор. Ама сега хамериканците не разрешават болните мозъци да бъдат интернирани и отделени от психически здравите хора. Та трябва да понасяме присъствието и на вегетарианци и на педофили и на мюсюлмански интегристи и на какви ли не откаченяци, в името на хамериканската толерантност към дефектните мозъци.

преди 16 минути, Белгиеца написа:

А ако искаш да те боли, мога и да ти трескам вегетарианската глава в някой камък на земята, докато умреш. След това спокойно си те разкъсвам и изяждам без никаква термична обработка.

Агресията ти издава проблеми от личностен характер. Излез навън, раздвижи се, пий вода. Дано не прекаляваш със суровото месо и кръв, че ще стигнеш и до вампиризъм :)

Качествата на хората се определят от други фактори, а не от начина на хранене.

Не съм съгласна с твърдението, че вегетарианците са по-етични от невегетарианците.

Хитлер е бил вегетарианец.

преди 6 минути, Мойра написа:

Качествата на хората се определят от други фактори, а не от начина на хранене.

Не съм съгласна с твърдението, че вегетарианците са по-етични от невегетарианците.

Хитлер е бил вегетарианец.

Проблема не е в храненето, сексуалната ориентация, вярата и т.н., проблема е, че много от хората се вманиачават по тези неща и това им става основа цел на живота и го натрапват и на другите.

Вегетарианците и сектите обаче не са чат такъв проблем. Религията я виждам като най-големия. Едните се борят за свещена война, другите се месят в науката и си позволяват да казват кое било морално и кое не. Общо взето всичките са за бой според мене.

преди 17 часа, darkterminal написа:

Веднага се вижда, че си градско дете... На което и животно (бозайник) да му дадеш, ще изпие млякото с голямо удоволствие... Проблема е, че няма кой да му го даде! Котки и кучета, с козе мляко не си ли хранил. Ако не си, да ти кажа, ядат/пият го с голямо удоволствие, че и за още се оглеждат. Нищо нелогично няма. Млякото е източник на мазнини, протеини и всякакви други хранителни вещества, като в комплект с това е лесно за приемане и усвояване. Чиста печалба за всеки организъм!

Добре, хубаво това за козето мляко не го знаех, но нека да задам и друг въпрос. Защо тогава се продава йогурт с плодове като това нарушава принципите за комбиниране на храни(тук не може да се спори, че плодовете отделно се консумират, има много научни изследвания) и защо даже има видеа за "здравословно" хранене в които хора готвят на тиган месо с мляко????

Редактирано от frozener (преглед на промените)

преди 3 часа, Aumi написа:

Срещал съм хора по нашия край, които ядат сурова кайма. Много им се учудвах, докато не разбрах, че в страни като Франция и Германия плющят редовно сурово месо. Стек Тартар се прави от сурова кайма и на всичкото отгоре ти пльосват сурово яйце отгоре. Карпачото също се прави от сурово месо. Сушито...

Ако месото е прясно и не са го налазили паразити и бактерии, нищо не ни пречи да го ядем сурово.

преди 1 час, izen написа:

Агресията ти издава проблеми от личностен характер. 

Госпожата Ауми искаше да й бъде доказано че човекът е хищник.

А оцеляващият хищник трябва задължително да има достатъчна доза вродена агресия, иначе няма да е добър ловец. Ако няма агресия, няма да яде и няма да остави потомство.

Шимпанзетата понякога убиват ( доста жестоко, щото не са тренирани за това) други видове маймуни и ги разкъсват живи и ядат без да готвят месото.

Една лъвица благодарение на агресията си, може да поднесе тревопасно животно на малките си лъвчета да хапнат. После нежно и гальовно си лиже ( мие ) дечицата.

Та така, в една и съща майка бозайничка има и агресия към жертвите и нежност към нейните деца.

Вие заблудените, явно си въобразявате че хилядолетната еволюция не си е знаела работата, как да сътвори най-висшето животно – човекът. Мозъкът на човека е нямал да може да еволюира до сегашния си висш стадий, ако не сме имали достатъчно агресивност, за да ловуваме и си набавяме месо.
На много по-късен етап, една част от човеците в Азия вземали та повярвали на някакви увредени мозъци, че не било добре да се яде месо. Ама то религиозни заблуди има всякакви, та една от тях е и вегетарианската вяра.

Днеска се разхождам в центъра с жена ми, детето и един колега. Прекрасен ден. Гледам фермерски пазар пред Народния театър. Времето е прекрасно и е пълно с хора. Викам си супер. Малко истински продукти, като се надявам наистина да са истински, ще ми се отразят супер. Разглеждам обстойно и веднага след това си взимам домашен телешки суджук, създърма, прясно сирене, кашкавал, кисело мляко, пчелен прашец и т.н. Пробвам различни продукти (сирене, мляко, създърмата...) и всичко е супер, докато не се натъквам на малка сергия, на която се продават веган продукти. Естествено, че няма почти никой. Скука. Само такива като мен от чисто любопитство се спират да поогледат. Блед младеж ме поглежда недоверчиво и плахо. Да съм препил снощи, ще го разбера, но съм свеж като краставица. Все пак съм пред веганския щанд. Продължавам да разглеждам, разни сладки, десерти основно, докато не се натъквам на нещо безумно. В първия момент си мисля, че нещо греша. Уви. Сурова веган луканка. Не мога дори да разбера дали е истина. Зачитам се внимателно в етикета, взимам продукта, който е опакован в стреч фолио и има формата на малко парче уканка, и питам с усмивка. Наистина ли има такова нещо? Да, разбира се. Искате ли да опитате? Е как няма да опитам си викам. Кога друг път ще ми се отдаде този шанс, да пробвам веганска уканка? Вади една кутийка с нарязана на ситни кубчета "луканка". В този момента до мен застава жена ми и я навивам да пробва и тя. Доста скептичнa, но все пак се навива.Какво пък толкова, все някой ги яде тия неща. Взимаме по едно малко кубче. ........ WTF?!? О ужас. Заклевам се, че това е едно от най-отвратителните неща, които съм опитвал някога!!! А не е като да не съм ял всякакви ла**а. Вкуса в устата ми е ужасяващо поразявао отвратителен. Няма как да ви кажа какво да си представите за сравнение, за да получите дори най-бегла представа за ужасния вкус. И сега ме втриса като се сетя. Бррррррррр. Толкова малко парченце, а така гадно. Постижение, определено. Толкова много подправки, само за да се докара някакъв вкус, който няма абсолютно нищо общо с истинската луканка. Дори не погледнах повече към продавача. С крива физиономия и бързи стъпки се отправям към щанда в ляво, където на бързо хапвам 2-3 парчета кашкавал, малко създърма и взимам чашка кисело мляко с боровинки, за да си оправя вкуса. 

Съвет: Хора, не пробвайте този продукт. Или не, всъщност пробвайте, за да разберете, че не става и за чеп. 

20161001_122832.jpg

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 1 час, ostavime написа:

20161001_122832.jpg

:lol6: Яла съм такава "луканка". Освен че е вкусна е и много полезна.
В нея няма мърша, няма консерванти, няма вредни добавки, всичко е натурално, правена е по уникална технология.
За нейната направа не са убили нито едно животно. Всеки може да я яде с чиста съвест. :wors:

преди 5 часа, Белгиеца написа:

А оцеляващият хищник трябва задължително да има достатъчна доза вродена агресия, иначе няма да е добър ловец. Ако няма агресия, няма да яде и няма да остави потомство.

Шимпанзетата понякога убиват ( доста жестоко, щото не са тренирани за това) други видове маймуни и ги разкъсват живи и ядат без да готвят месото.

Една лъвица благодарение на агресията си, може да поднесе тревопасно животно на малките си лъвчета да хапнат. После нежно и гальовно си лиже ( мие ) дечицата.

Та така, в една и съща майка бозайничка има и агресия към жертвите и нежност към нейните деца.

Вие заблудените, явно си въобразявате че хилядолетната еволюция не си е знаела работата, как да сътвори най-висшето животно – човекът. Мозъкът на човека е нямал да може да еволюира до сегашния си висш стадий, ако не сме имали достатъчно агресивност, за да ловуваме и си набавяме месо.
На много по-късен етап, една част от човеците в Азия вземали та повярвали на някакви увредени мозъци, че не било добре да се яде месо. Ама то религиозни заблуди има всякакви, та една от тях е и вегетарианската вяра.

Само че, за пореден път повтарям, аз не се чувствам хищник, нямам нужда да убивам, за да оцелявам. Живея в страна в която има идеални условия за развитие. Не живея нито на Северния полюс, нито в Ледената Епоха, където за да оцелея трябва да убивам.
Така че, моля стига с вашите оправдания.:)

Хората се чудят какви оправдания да измислят, за да приспят гузната си съвест. :hush:

преди 5 часа, bornofash написа:

Срещал съм хора по нашия край, които ядат сурова кайма. Много им се учудвах, докато не разбрах, че в страни като Франция и Германия плющят редовно сурово месо. Стек Тартар се прави от сурова кайма и на всичкото отгоре ти пльосват сурово яйце отгоре. Карпачото също се прави от сурово месо. Сушито...

Ако месото е прясно и не са го налазили паразити и бактерии, нищо не ни пречи да го ядем сурово.

Да, но за да си набавиш сурова кайма е нужно да имаш инструменти и машини. Не можеш да убиеш, одереш и разкъсаш нито едно животно с голи ръце!

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Да сравняваш поведението на месоядните животни с човека дори само като физиология не е реално. Ако следвам логиката ти човеците трябваше да са много видове и то все хищници: лъвоподобни, вълкоподобни, крокодилоподобни и т.н, без  растителноядни, щото техният мозък нямаще да е развит достатъчно по твоята теория.

Доказано е, че най-близко до човека като физиология и интелект са цитираните от теб шимпанзета, а те в мнозинството си са вегетарианци. Как според теб се е развил техният мозък? С тази примитивна теория не доказваш нищо, така, че не се изживявай като последна инстанция.

Чувствителността ти по темата, както и на останалите противници, е неосъзната защитна реакция, но точно тя ми дава оптимизъм за вашата бъдеща еволюция. Познай в каква посока.

Редактирано от izen (преглед на промените)

За тези които се интересуват от мита за "вегетарианството" на Хитлер:

--------------------------------------------------------

Наскоро отново ми подхвърлиха „факта”, че Хитлер е бил вегетарианец, от което незнайно защо повечето хора си правят извода, че вегетарианството е нещо лошо.

Онези, които твърдят, че Хитлер е бил вегетарианец, обикновено просто са го чули или прочели някъде и автоматично са решили, че това е истина. Но когато се опиташ да им обясниш, че това е масова заблуда, те искат сериозни и необорими аргументи.

Защо  същите тези хора искат доказателства, че Хитлер не е бил вегетарианец, а в същото време сляпо вярват, че е бил?

Може би просто им се иска да вярват, че е бил вегетарианец. Може би се чувстват застрашени по някакъв начин от идеята на вегетарианството, защото тя предполага, че начинът им на живот  (като месоядни) не е правилен. Въоръжени с (грешните) твърдения, че известният Хитлер е бил вегетарианец, те се надяват, че с един удар ще размажат цялата концепция около вегетарианството.

„Хитлер е бил вегетарианец, следователно вегетарианството е грешно.”

Смешна или тъжна липса на логика, решете сами.

Това е част от писмо, изпратено на Джон Робинс (John Robbins), който е автор на няколко книги, посветени на ползите от растителната диета.

„Вие, които непрекъснато повтаряте, че светът ще бъде по-мирен, ако всички бяха вегетарианци, винаги забравяте факта, че Хитлер е бил вегетарианец. Това със сигурност прави на пух и прах вашите теории, нали?”

Какво значение има въобще дали Хитлер е бил или не е бил вегетарианец?

Случва се лоши хора да взимат добри решения, всички сме били свидетели. Ако той наистина е решил да бъде вегетарианец, това е просто едно от добрите решения, които е направил през живота си. Ако Хитлер е обичал да играе шах, тогава какво? Означава ли това, че шахът е нещо лошо? Знаете ли, че  един от най-добрите шахматисти в историята, Боби Фишер, е бил ревностен антисемит (Антисемитизмът е враждебност или предубеждение спрямо евреите, което граничи от индивидуална ненавист до институционално насилствено гонение)? Някой да е спрял да играе шах заради това?

Да допуснем, че Хитлер е обичал да играе шах? Щяха ли тогава хората, които не играят шах да натякват непрекъснато този факт на шахматистите? Естествено, че не. На този, който не се интересува от шах, просто не му пука дали останалите играят шах или не. За него няма значение. Но когато стане въпрос за вегетарианство – тогава нещата седят по съвсем различен начин.

Ето друго интересно сравнение – между Хитлер и Бенджамин Франклин. Франклин е бил вегетарианец между 16тата и 17тата си година, но почти никой не знае за това. Когато кажеш на някой месояден, че Б. Франклин е бил вегетарианец, той ще се поинтересува дали Франклин е ял месо някога през живота си. И когато разбере, че вегетарианството му е продължило само една година веднага ще каже „Значи Франклин не е бил истински вегетарианец, нали?”

Когато заговорим за Хитлер, нещата се развиват по съвсем различен начин. Дори и Б. Франклин само веднъж на няколко години да си е позволявал да яде месо, това означава, че не е бил вегетарианец. Но ако някой някъде напише или каже, че Хитлер е имал любимо безмесно ястие  – ето! Доказателство – той е бил вегетарианец.

Какво всъщност означава да си вегетарианец?

Най-разпространеното схващане е, че това е осъзнат избор да не се яде месо, по каквито и да е причини – етични, здравословни, грижа за околната среда. По този критерий Б. Франклин е бил вегетарианец за период от една година, а през останалото време не е бил. За Хитлер обаче няма доказателства, че се е придържал към вегетарианството за някакъв определен период от време. Според много исторически източници той е консумирал месо през 30-те години на миналия век. Малко преди смъртта си, той се обявява за вегетарианец и защитниците на твърдението „Хитлер е бил вегетарианец” се хващат за това.

Защото Хитлер не би излъгал, нито би преувеличил, нали? Кой въобще би се усъмнил в истинността на думите му? Ако не можем да вярваме на Хитлер, на кого тогава? Ако на света има един единствен човек, чиито думи бихме приели безусловно за истина, то това ще е Хитлер, нали?

Рин Бери (Rynn Berry) пише

“Вярно е, че Хитлер се е обявил за вегетарианец…, но според основните източници, които цитирам в моята книга, той е бил вегетарианец само на думи, но не и на действия.”

Това е цитат от „Книгата на Хитлер”, който описва част от ежедневието му:

„След полунощ Ева обикновено поръчва още едно леко хапване като супа от костенурка, сандвичи или наденички.”

Робърт Пейн (Robert Payne) е един от най-известните автори на биографии на Хитлер. В своята книга „Животът и смъртта на Адолф Хитлер Пейн обяснява, че вегетарианството на Хитлер е било легенда, измислица на Йозеф Гьобелс, министър на пропагандата и информацията в Нацистка Германия. Според Пейн:

Аскетизмът на Хитлер е играл важна роля в имиджа, който той е налагал в Германия. Според широко разпространени легенди той нито е пушил, нито пиел, не е ял месо и не е имал афери с жени. Само първото е истина. Хитлер е пиел бира и разредено вино, много е обичал баварски наденички и е имал любовница, Ева Браун…  Неговият аскетизъм е умишлена заблуда, измислена и разпространявана от Гьобелс, за да подчертае неговата отдаденост, самодисциплина и всичко онова, което го отличавало от обикновените хора. С излагането на показ на Хитлеровия аскетизъм, той е искал да покаже отдадеността му към народа. В действителност Хитлер винаги е задоволявал личните си желания и страсти и не е притежавал  качествата на аскет.”

Ето какво споделя Дион Лукас, главен готвач в хотел в Хамбург, където Хитлер бил редовен клиент,  в своята книга The Gourmet Cooking School Cookbook:

„Научих тази рецепта, докато работех като готвач  преди Втората Световна война в един от най-големите хотели в Хамбург. Не искам да ви развалям апетита, но може би ще ви е интересно да знаете, че пълнените гълъби бяха любимо ястие на г-н Хитлер, който често вечеряше в хотела. Нека това не повлиява на хубавата рецепта.”

http://the-vegan.org/558/веги-митове-хитлер-е-бил-вегетариан/

Добре де, защо веганите и вегетарианците не скъсат всякаква връзка с месото, като тук имам предвид  асоциативната? Защо трябва да се прави във формата на луканка, кренвирш или стек? Не е читава работата, щом трябва да се залъгват, че ядат месо.

преди 22 минути, izen написа:

Доказано е, че най-близко до човека като физиология и интелект са цитираните от теб шимпанзета, а те в мнозинството си са вегетарианци. Как според теб се е развил техният мозък?

Близки са, ама с това вегетарианство те са по дърветата, а ние - в космоса.

преди 3 минути, Гемето написа:

Добре де, защо веганите и вегетарианците не скъсат всякаква връзка с месото, като тук имам предвид  асоциативната? Защо трябва да се прави във формата на луканка, кренвирш или стек? Не е читава работата, щом трябва да се залъгват, че ядат месо.

Защото може би на някои им липсва вкуса на месото и се опитват да наподобят месните продукти. А може и за да съблазнят невегани да опитат и да видят, че се правят вкусни продукти без месо, които наподобяват по вкус месото.

Липсва им да, то организмът си го иска. Наподобяват, но не е същото. Като знам, колко процента са картофите в пакетираните чипсове, хич не ме съблазнява да си ги купувам.

преди 38 минути, Aumi написа:

Не можеш да убиеш, одереш и разкъсаш нито едно животно с голи ръце!

Ехооо, имаме мозъъъък. Стига залита само по грубата сила. Капанчета, заострени колове, лъкове стрелички това-онова.

преди 1 минута, Гемето написа:

Липсва им да, то организмът си го иска. Наподобяват, но не е същото. Като знам, колко процента са картофите в пакетираните чипсове, хич не ме съблазнява да си ги купувам.

Ехооо, имаме мозъъъък. Стига залита само по грубата сила. Капанчета, заострени колове, лъкове стрелички това-онова.

Да, човек който иска да яде месо, ще измисли начини.

Но не мислиш ли, че ако родителите ти и обществото, ако не те бяха научили да ядеш месо, ти може би никога нямаше да се сетиш че животните могат да се убиват и ядат? Че това е един наложен ни стереотип. И както казва Фройд, нито едно дете докато е малко не си помисля, че животните са за храна. Освен разбира се, ако родителите или обществото не го научат на това.

А това че имаме нужда от месо, също е мит. Но има и нещо друго, когато хората непрекъснато консумират дадена храна техните гени се приспособяват и променят. И въпреки това, има генетични изследвания, които всеки желаещ може да си направи и да установи от какви храни има нужда неговият организъм. Гените всичко показват.

Аз си правих такива. И те показаха, че не само че нямам нужда от месо, а че и не трябва да консумирам животински продукти.

Изследванията са анонимни и тези които ги правят не са вегани. Така че не бързайте пак да обвинявате...

Къде точно си ги направи тези изследвания? Щото организмът ни реално има нужда от хранителни вещества, които са под формата на някаква храна.

преди 14 минути, Aumi написа:

Но не мислиш ли, че ако родителите ти и обществото, ако не те бяха научили да ядеш месо, ти може би никога нямаше да се сетиш че животните могат да се убиват и ядат?

Едно дете се гледа с пълноценна храна иначе има вероятност да е болнаво, умствено и физически недоразвито.

преди 1 час, izen написа:

Доказано е, че най-близко до човека като физиология и интелект са цитираните от теб шимпанзета, а те в мнозинството си са вегетарианци. Как според теб се е развил техният мозък? С тази примитивна теория не доказваш нищо, така, че не се изживявай като последна инстанция.

Най-близо като устройство с човека е прасето :D  Не се бъзикам, поинтересувай се. Сърце, вътрешни органи и т.н. Също така колкото и да не ви се вярва то е и много интелигентно. Едно от най-умните животни. Също можеш да провериш. А то е всеядно, като човека. А по въпроса за убииствата с голи ръце и яденето на сурово месо- веганите дали пасете директно от поляните. Айде кротнете се малко. Човек е просъществувал много години като всеядно и с тия модни тенденции не сте интересни за мнозинството.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.