Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

хм, за вечеря хапнах три препечени филийки с с аншоа и изпих две чаши вино :rolleyes:

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

Лесно е да се провери, като се види каква част от болните по света и у нас, са вегетарианци и каква част - месоядни. Да се види колко от лежащите по болниците са вегетарианци и колко месоядни, както и каква част от пенсионираните по болест у нас са вегетарианци и каква месоядни.. ;)

Може пък вегетарианците направо да умират.... :ph34r:

хм, за вечеря хапнах три препечени филийки с с аншоа и изпих две чаши вино :rolleyes:

Лош човек си ти,зъл...Месояд :tongue2:

Е, всички хора умират, но важното е да умреш здрав! ;)

вчера метнах малко пилешки крилца на фурна :shy11:

и две чашки вино

Още ...болестите при съвремениия човек се дължат най-вече на направилното хранене.

Правилно е това хранене, чрез което човек си набавя необходимите за физическото и психическото му здраве хранителни вещества.

Всеки организъм има различни потребности, т.е. всеки трябва да се храни според собствените си потребности, а не да следва някакви универсални диети, свързани с отхвърляне на цели групи хранителни продукти.

Но...всеки е отговорен за собствените си живот и здраве и има право на избор.

Е, всички хора умират, но важното е да умреш здрав! ;)

да умреш здрав си е направо гадно :(

Ти си това,с което се храниш! :)

По тази логика, човекът се храни с човеци :lol6:

Лесно е да се провери, като се види каква част от болните по света и у нас, са вегетарианци и каква част - месоядни. Да се види колко от лежащите по болниците са вегетарианци и колко месоядни, както и каква част от пенсионираните по болест у нас са вегетарианци и каква месоядни.. ;)

100 коча-200 топки.....При положение, че тревопасните са много по-малък процент от нормалнохранещите се, естествено, че и бройката на болните ще е по-малка, нали се сещаш, или в 128 поста да ти го обясня ;)

Правилно е това хранене, чрез което човек си набавя необходимите за физическото и психическото му здраве хранителни вещества.

Всеки организъм има различни потребности, т.е. всеки трябва да се храни според собствените си потребности, а не да следва някакви универсални диети, свързани с отхвърляне на цели групи хранителни продукти.

Но...всеки е отговорен за собствените си живот и здраве и има право на избор.

Както казах по-горе, има хора които стават вегетарианци, заради здравословно хранене или някакви диети.Но другата група от хора, която се отказва съвсем осъзнато от консуамацията на месо, го прави по етични причини, защото не иска повече да консумира плътта на мъртви,  убити заради чревоугодничеството на човека, животни. Хората от тази група, не получават никакви липси, просто защото техният организъм е достигнал до това ниво, в което няма нужда от животински продукти. А и мисля, че тези липси, са по-скоро мит на месната индустрия, която печели милиарди. Я си представете, ако тази индустрия спре само за ден, какво ще стане?! В нея работят милиони хора! Ами я си представете, ако хората стават все по-здрави...и все по-малко изпитват нужда от лекарства и лекари...какво ще стане с лекарствената индустрия?!

100 коча-200 топки.....При положение, че тревопасните са много по-малък процент от нормалнохранещите се, естествено, че и бройката на болните ще е по-малка, нали се сещаш, или в 128 поста да ти го обясня ;)

и смъртността им е по-ниска тоже

Щом е толкова лесно, провери моля, колко от хората с психични проблеми са вегетарианци и колко месоядни.

Щом е толкова лесно, провери моля, колко от хората с психични проблеми са вегетарианци и колко месоядни.

Все още не съм срещала психично болни осъзнати вегетарианци. Но говоря за тези, които са станали такива по разни други причини.

Както казах по-горе, има хора които стават вегетарианци, заради здравословно хранене или някакви диети.Но другата група от хора, която се отказва съвсем осъзнато от консуамацията на месо, го прави по етични причини, защото не иска повече да консумира плътта на мъртви,  убити заради чревоугодничеството на човека, животни. Хората от тази група, не получават никакви липси, просто защото техният организъм е достигнал до това ниво, в което няма нужда от животински продукти. А и мисля, че тези липси, са по-скоро мит на месната индустрия, която печели милиарди. Я си представете, ако тази индустрия спре само за ден, какво ще стане?! В нея работят милиони хора! Ами я си представете, ако хората стават все по-здрави...и все по-малко изпитват нужда от лекарства и лекари...какво ще стане с лекарствената индустрия?!

чай сега, остави индустрията

първите имат липси защото не ядат месо заради диети

а пък вторите нямат липси защото не ядат месо по убеждение

така ли?

обаче пък тези което ядат месо също нямат липси

щото си ядат месо 

нещо се обърка

Редактирано от emmi (преглед на промените)

и смъртността им е по-ниска тоже

Но за сметка на това, съм сигурен че  болшинството/да не кажа 100%/ са с психиатрични отклонения....

Но за сметка на това, съм сигурен че  болшинството/да не кажа 100%/ са с психиатрични отклонения....

за дядо ти Доробанов гарантирам че си е съвсем в ред. Ама той е второ поколение и никога не е ял месо - родителите му били Толстоисти.

чай сега, остави индустрията

първите имат липси защото не ядат месо заради диети

а пък вторите нямат липси защото не ядат месо по убеждение

така ли?

обаче пък тези което ядат месо също нямат липси

щото си ядат месо 

нещо се обърка

Не, не се обърках.

Просто организмът на хората е различен, според психическите нагласи. Но никой не може да ме убеди, че месоядните са по-здрави от вегетарианците.

Твърдо заставам зад това мнение :D

Не, не се обърках.

Просто организмът на хората е различен, според психическите нагласи. Но никой не може да ме убеди, че месоядните са по-здрави от вегетарианците.

мхммм

нито пък вегатарианците от месоядните

пак по горната причина :)

Еммо, остъй ги тез, ми кажи за тез пилешките крилца, как ги сготви :lick lips:

ми, как...................... на фурна

с червено пиперче, малко краве масълце и бяло винце............

простата винаги е съвършена :whist:

и печеш до златиста коричка

По тази логика, човекът се храни с човеци :lol6:

Гледаш Food Matters и сама си правиш извод какво съм имал в предвид Aumi ме разбра,защото знаеше какво имах в предвид! ;)

Слепи страсти контролират разума и мнозина жертват високи идеали заради похотта.

Цял живот трябва да се учим как да пазим тялото в добро здравословно състояние,така че всички части на живата машина да работят в хармония. ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

А някой по-горе каза, че вегетарианците били агресивни...

Не, обикновено първо минават през хранителните разстройства и през психиатриите. :(

Малцина успяват да преодолеят тежкото психическо и физическо състояние, в което ги е вкарал един неестествен за човека хранителен режим.

Слепи страсти контролират разума и мнозина жертват високи идеали заради похотта.

Цял живот трябва да се учим как да пазим тялото в добро здравословно състояние,така че всички части на живата машина да работят в хармония. ;)

това от къде го преписа? :rolleyes:

ми, как...................... на фурна

с червено пиперче, малко краве масълце и бяло винце............

простата винаги е съвършена :whist:

и печеш до златиста коричка

И аз така ги обичам.....огризвам ги с такъв кеффффф......Оня ден си купих на крилцата бутчетата....та мисля да ги панирам, ама с домашни яйца оплодени ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.