Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Има.

Повечето от анорексиците са станали първо вегани, пише го в предишния ми пост.

Този който е писал статията не е наясно. Познавах момиче, което се разболя от анорексия и едва я спасиха в швейцарска клиника, но никога не е била вегетарианка и е нямала такива идеи. До това състояние се стига от комплекси и заради модни тенденции.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

Е, всички хора умират, но важното е да умреш здрав! ;)

и какво да си го правя тва здраве после у гроба а

:lol6:

Вегетарианството, което изключва само употребата на месо не е опасно за здравето, опасно е веганството.

Е, не знам, все още не съм изключила напълно млечните и яйцата, въпреки че ги консумирам рядко. Затова попитах вегана как се чувства, но познавам други вегани и засега не са се оплакали, напротив, казват, че се чувстват много жизнени и са в отлично здравословно състояние.

и какво да си го правя тва здраве после у гроба а

Ами сигурно не си виждала страдащи хора, затова се смееш...

Дано,щом казваш!

За да запазим здравето,е необходима умереност във всичко - умереност в работата, умереност в храненето и пиенето.

Значи трябва и умерено да хапваш месце :)

Ами сигурно не си виждала страдащи хора, затова се смееш...

ама от какво страдащи - от преяли с месце ли

Умерено трябва да се консумират зарзавати, не месо.....Аз лично, харесвам зелентийки за украса на ястията...Така да им се порадвам, после да ги отделя и да се заема с ножа и вилицата, да разрежа вкусното месце и да се нахраня, като бял човек....Естествено с доволно количество вино......

Да,щом хапваш месо,поне го прави умерено. :)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Умерено трябва да се консумират зарзавати, не месо.....Аз лично, харесвам зелентийки за украса на ястията...Така да им се порадвам, после да ги отделя и да се заема с ножа и вилицата, да разрежа вкусното месце и да се нахраня, като бял човек....Естествено с доволно количество вино......

Това не се отнасяше за теб.

Да. :)

За какво говорим тогава ?

ама от какво страдащи - от преяли с месце ли

От болести, а болестите са следствие.

Аз лично, когато консумирах месо, се чувствах много по-зле, отколкото след като го спрях.

Месото не е храна за човека. То е храна за хищниците. И докато хората не осъзнаят това, дотогава ще страдат!

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

За какво говорим тогава ?

Само когато проявим мъдрост по отношение на принципите на здравословния живот,можем напълно да се събудим и да видим злините,идващи от неправилното хранене! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Това не се отнасяше за теб.

аааааааа, сори тогаз......ама мнението си ми е в сила, както и аз съм сила във всяко отношение :whist:

От болести, а болестите са следствие.

Аз лично, когато консумирах месо, се чувствах много по-зле, отколкото след като го спрях.

Месото не е храна за човека. То е храна за хищниците. И докато хората не осъзнаят това, дотогава ще страдат!

на мен ми действа мнооооого добре - и си ям

пу, пу, дан тий уроки....хапвай си чедо, хич да не ти пука....квото ти сака душичката....

аз едно не мога да разбера - всеки може да си яде каквото си иска - защо здравословния начин на живот внезапно се оказа вегетарианството?

Този който е писал статията не е наясно. Познавах момиче, което се разболя от анорексия и едва я спасиха в швейцарска клиника, но никога не е била вегетарианка и е нямала такива идеи. До това състояние се стига от комплекси и заради модни тенденции.

Има различни случаи.

Преди години една майка някъде от Южна България умори двете си непълнолетни деца, подлагайки ги на гладолечение по Лидия Ковачева.

Дъщерята до такава степен искала да си пречисти организма от токсини, че постепенно минала на пълен глад и починала от пълно изтощение.

Някои хора просто не могат да спрат лечебния хранителен режим, на който са се подложили, продължават времетраенето му и/или намаляват количеството храна и така неусетно стигат до анорексия.

Веганството не трябва да се прилага от всеки и дългосрочно, защото сериозно уврежда здравето.

аз едно не мога да разбера - всеки може да си яде каквото си иска - защо здравословния начин на живот внезапно се оказа вегетарианството?

Модерно е ;)

Защото двете неща са свързани

Аз щи кажа.....Щото застъпващите тезата за пасенето, за да се покажат пред нас, се правят на важни. Демек вижте на кви сме, а вие кви сте.....Абеееееееее........сещаш са, ся.....кво ти обяснявам, баш на тебе.....

Хищница такава! :lol6:

Имаше период, в който не ядях месо и започнах да боледувам.

Върнах го в менюто си и се чувствам чудесно. :)

Защото двете неща са свързани

абсолютно не съм съгласна

здравословен начин на живот в никой случай не е равен вегетарианство

друг е въпроса че в момента въпросния термин е изключително на мода и с него се спекулира със страшна сила

Аз щи кажа.....Щото застъпващите тезата за пасенето, за да се покажат пред нас, се правят на важни. Демек вижте на кви сме, а вие кви сте.....Абеееееееее........сещаш са, ся.....кво ти обяснявам, баш на тебе.....

Да се смееш ли, да плачеш ли... :(

Модерно е ;)

Да....и тва го има.....както и да са гейове......Всъщност, знаете ли че повечето гейове са и вегетарианци....не знам дали едното води до другото или е просто случайност, но е всеизвестен факт....

Да всеки може да яде каквото си иска така е. :)

Просто от малки ни учат погрешно какво да "ядем" ,фактите показват и доказват,благоприятния ефект на здравето,когато преминеш към вегетарианството. ;)

Те се хвалят, че ухаят приятно, а ние, дето ядем месо, воним на мърша :D

Да всеки може да яде каквото си иска така е. :)

Просто от малки ни учат погрешно какво да "ядем" ,фактите показват и доказват,благоприятния ефект на здравето,когато преминеш към вегетарианството. ;)

хм, до тук аз факти не видях

може и да съм пропуснала нещо

има здрави и при едните и при другите

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.