Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Знаете ли какво правят ангелите?

Featured Replies

Интересно е да се разгледат делата на ангелите според Стария завет, където хората доста често ги срещат и разговарят с тях.

Ето няколко цитата:

2 Царе 24:16

А когато ангелът простря ръката си към Ерусалим, за да го погуби, Господ се разкая за злото, и рече на ангела, който погубваше людете: Стига вече; оттегли сега ръката си.

Съдии 13:6

Тогава жената отиде та яви на мъжа си, казвайки: Един Божий човек дойде при мене, чието лице беше като лицето на ангела Божий, много страшно;

2 Царе 24:17

И когато видя ангела, който поразяваше людете, Давид проговори Господу,

4 Царе 19:35

И в същата нощ ангел Господен излезе та порази сто осемдесет и пет хиляди души в асирийския стан; и когато станаха хора на сутринта, ето, всички ония бяха мъртви трупове.

1 Летописи 21:15

И Бог прати ангела в Ерусалим за да го погуби; но, като щеше да го погубва, Господ погледна и се разкая за злото, и рече на ангела, който погубваше людете: Стига вече; оттегли ръката си.

И Давид, като подигна очи, и видя че ангелът Господен стоеше между земята и небето с гол меч в ръката си, прострян над Ерусалим, тогава Давид и старейшините облечени във вретища, паднаха на лицето си.

2 Летописи 32:21

И Господ прати ангел, който погуби всичките силни и храбри мъже, и първенците, и военачалниците в стана на асирийския цар. Така той се върна с посрамено лице в земята си. И когато влезе в капището на бога си, тия, които бяха излезли из чреслата му, го убиха там с нож.

Псалми 35:5

Нека бъдат като плява пред вятъра, И ангел Господен да ги гони.

Псалми 78:49

Как изля върху тях пламенния Си гняв, Негодуване, ярост и неволя, - Нашествие на ангелите на злощастието

Знаехте ли за тези дела на ангелите и как бихте ги обяснили?

Редактирано от salim (преглед на промените)

• Отговори 133
  • Прегледи 21,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Подбрал си само откъси от наказателни действия на ангелите..... Интересно

• Ами те направо като съвременен наказателен отряд на сикаджии действат. Нещо като мутрите на Йехова

• Пазят ни Аз поне съм се убедила много пъти,че имам такъв пазител,може и да са повече-не знам

• Автор
Подбрал си само откъси от наказателни действия на ангелите.....

Ами те направо като съвременен наказателен отряд на сикаджии действат. Нещо като мутрите на Йехова ;)

Ами те направо като съвременен наказателен отряд на сикаджии действат. Нещо като мутрите на Йехова ;)

Ами вземи и подбери цитати с другите им действия де ;) Защото хората ще си помислят, че си предубеден....

• Автор
Ами вземи и подбери цитати с другите им действия де ;) Защото хората ще си помислят, че си предубеден....

Виж мутрите дето са пребили сума ти народ, и на тях могат да се намерят добри действия, нали. Ето някои имат деца, обичат жените си и така нататък. Това обаче не означава че трябва да ги оневиняваме за убийства, които са направили, нали?

Същия този Йехова казва "не убивай', а виждаме че неговите сатрапи, пардон "ангели" ходят и убиват с хиляди!

Е как го наричаш това??

Виж мутрите дето са пребили сума ти народ, и на тях могат да се намерят добри действия, нали. Ето някои имат деца, обичат жените си и така нататък. Това обаче не означава че трябва да ги оневиняваме за убийства, които са направили, нали?

Същия този Йехова казва "не убивай', а виждаме че неговите сатрапи, пардон "ангели" ходят и убиват с хиляди!

Е как го наричаш това??

Наричам го "живот " Защо? Ти как го наричаш?

• Автор

Това пък как ти хрумна ;)

Аз го наричам УБИЙСТВО, а този който е сторил това - УБИЕЦ - дали е ангел или човек - няма значение

Ако знаехме какво би могъл да представлява ангелът, то щяхме да разбираме и библейската метафоричност.

Пърхам си тука с крилца...

Кой си ти за да съдиш !? сикаджия = Ангел Човече опомни се.

Мислиш ли че разбираш битието,защото аз не.

А не може ли да приемеш ,че това си е религиозна фантастика.Нищо такова не се е случвало.Просто това е бил най-лесния начин да успокоиш и мотивираш хора ,които са родени като роби или поне така се самоопределят. И да ги убедиш ,че има техен бог с свирепи помощници който ще им даде целия свят на тепсия,когато му дойде времето! biggrin.gif:)cool.gif

Агни,ще ни осветлиш ли малко за белите и черните адепти!?

Ако знаехме какво би могъл да представлява ангелът, то щяхме да разбираме и библейската метафоричност.

Пърхам си тука с крилца...

6699.6699,666999,666999.

69,66,99.

Като изключим факта ,че самия въпрос ,за ангелите е провокативен,може да се каже ,че тези "лоши"ангели са ни необходими.

Много е сложно ,който се интересува има литература,но едно въпросче над което си струва да се замислим,когато говорим за добро и зло.

Ако всичко в този свят беше идеално и царството на "добрите" или възвишените и напреднали ангели беше навред,кои щяхме да сме ние?

Абсолютно неоткрояваща се маса ,която няма възможност да се развива,положителния абсолют навред и после??

За да се оформи нашата индивидуалност е необходим баланс между това което наричаме добро и зло ,а то всъщност не е това ,а е част от нашето развитие.Няма как да разбереш за едното ,ако не съществува другото,няма как да развием мозъчни клетки ,ако не се налага да открием разликите ,като в същото време пък ние сме задача за други развиващи се така ,че има баланс във всичко.

Няма "ангели" има висши сили ,това че ние сме облекли в бяло едните от тях и сме ги окичили с положителност и красота си е наш проблем.

Ами тези който се оповават на религията,и водят войни заради религиозни предубеждения какви са?

Ангели или убийци.Май зависи от това кой ще спечели войната!

За да се оформи нашата индивидуалност е необходим баланс между това което наричаме добро и зло

Диди, виж едно алтернатично категоризиране на "добро и зло" - доброто е общността, а злото - разделението.

Та оформяйки нашата индивидуалност не е ясно на къде сме се запътили.

Нали никой не е добър, а само Един. И този един е именно Един - всецял, без контрасти, без различности...

Съзнанието за отделност не е от най-благородните човешки атрибути. Аз лично бих желал да оформя моята интегралност.

• Автор
Като изключим факта ,че самия въпрос ,за ангелите е провокативен,може да се каже ,че тези "лоши"ангели са ни необходими.

Много е сложно ,който се интересува има литература,но едно въпросче над което си струва да се замислим,когато говорим за добро и зло.

Светът в който живеем е полярен - студено - топло, високо - ниско, добро - зло, това го знаят и децата.

Аз се опитвам да обърна внимание на друг феномен - злото да се нарича добро. Това се прави непрексънато в целия Стар завет, който пък е основа на повечето съвременни религии.

Значи ако "ангела" убива 185 000 човека, от тези дето не вярват в Йехова, това е ДОБРО, а когато Хитлер избива милиони евреи - това е ЗЛО. - Виждаш ли демагогията тук?

Аз твърдя че и едното и другото е ЗЛО.

Все има някой сикаджия дето да се казва Ангел :) А, сетих се за един ангел: Ангел Димитров-Чората

А сега сериозно - Къде видя че съдя - просто посочих няколко изпълени с насилие цитата от Стария завет, които касаят делата на "ангелите". И казах че делата на тези т.нар "ангели" приличат на делата на сикаджиите (също може да се каже че приличат на делата на хитлеристите, или на коя да е друга група от хора, която е упражнила сила, за да избие и подчини по-слабите). Нима няма свобода на словото или ще ми се наложи да горя дълго време в ада заради тези мои думи?

Ами тези който се оповават на религията,и водят войни заради религиозни предубеждения какви са?

Ангели или убийци.Май зависи от това кой ще спечели войната!

Ясно е че са убийци. Обаче тези които водят подобни войни всъщност си мислят че като умрат ще отидат в Рая при ангелите. Знаеш ли защо?

Ами защото те подражават именно на тези ангели, които са описани в Стария завет!

Редактирано от salim (преглед на промените)

Значи ако "ангела" убива 185 000 човека, от тези дето не вярват в Йехова

Това число е символ, нумерологично, то е 5 - цифра, която символизира човека на тази природа. Това, което върши ангелът, по същество, е приключването със старата природа, което задължително се придружава от развитието на Нова.

И Хитлер е бил повлиян от импулса на Водолея, но о силата на човешката природа (не негова, а наша обща) го е приел на твърде ниска октава. По този начин новата чиста раса (което има вътрешен смисъл) се е превърнала във фашизъм. Арийци - глупава работа, ама и ние сме...

• Автор
Това число е символ, нумерологично, то е 5 - цифра, която символизира човека на тази природа. Това, което върши ангелът, по същество, е приключването със старата природа, което задължително се придружава от развитието на Нова.

много символика, много нещо в тая Библия :) Всяко число символ, то не бе 666, то не бе 144000, сега се оказва че и 185 000 било някакъв символ...

Ето ти един друг цитат от Библията, кажи ми къде е символа в него, и какво означава:

2 Летописи 32:21

И Господ прати ангел, който погуби всичките силни и храбри мъже, и първенците, и военачалниците в стана на асирийския цар.

salim,защо разглеждаш Стария завет толкова дословно?

Това не е приказка ,нито новинарска емисия.

Освен това Стария завет отдавна си е изиграл ролята в човешката еволюция,нашето развитие е разделено на периоди ,които се предполага ,че са във възходящ ред т.е. да разглеждаме нещата в низходящ е неправилно.

Както не можем да да се върнем от 30 на 13 години,когато света изглежда по съвсем различен начин.

Възприятията ни за света и случващото се вече е съвсем различно и имаме съвсем различни задачи.

Венци това което казваш е така ,но аз имах предвид еволюцията на самите ангелски същества.

Те също си имат ейрархии и ниво на развитие,та думите ми бяха за тези сили ,които започват да действат в съзнанието на човека след третата земна година и започват да внасят противоречието оформяйки индивидуалността.Нашето развитие индивидуално е резултат на работата на отделни други сили,чрез тези сили човешкото съществое станало по-лошо ,отколкото би било ако върху него действаха само силите идващи от духовните предводители стремящи се единствено към правилното развитие на човека.

възникването на идивидуалността с всичките и подробности е начин за развитието на индивидуалната еволюция на човека ,за да може той да достигне нивото в което сам,съзнателно да се отдаде на онези сили които несъзнанателно от него присъстват положително в детските му години.

Май стана доста абстрактно и за който не е запознат с подобна литература май направо неразбираемо. :wors: сори ама не мога по ясно затова спирам :huh:

Тук почти постоянно се говори за ангели.
Тук почти постоянно се говори за ангели.

Няма как да не се говори там за ангели-основата е една ,резултата -подобен.Приказна фантастика-така щеше да се казва жанра ,ако беше измислен скоро.

много символика, много нещо в тая Библия :wors: Всяко число символ, то не бе 666, то не бе 144000, сега се оказва че и 185 000 било някакъв символ...

Ето ти един друг цитат от Библията, кажи ми къде е символа в него, и какво означава:

Не всичко е символи ,има и чиста измислица! cool.gif

• Автор
salim,защо разглеждаш Стария завет толкова дословно?

Това не е приказка ,нито новинарска емисия.

Освен това Стария завет отдавна си е изиграл ролята в човешката еволюция,нашето развитие е разделено на периоди ,които се предполага ,че са във възходящ ред т.е. да разглеждаме нещата в низходящ е неправилно.

Всъщност просто посочвам какво е написано, което предполагам, че не ти беше правило впечатление досега, прави ли съм?

Може и да мислим, че е изиграл ролята си, обаче към днешна дата Библията е най-превежданата и най-четената книга! А и най-цитираната.

Което означава че написаното в Стария завет продължава да играе своята пагубна роля

Всъщност просто посочвам какво е написано, което предполагам, че не ти беше правило впечатление досега, прави ли съм?

Може и да мислим, че е изиграл ролята си, обаче към днешна дата Библията е най-превежданата и най-четената книга! А и най-цитираната.

Което означава че написаното в Стария завет продължава да играе своята пагубна роля

Показваш тенденциозно.Това първо.И второ-каква е тази "пагубна роля", че нещо ми се губи смисълът на думите ти...

Пазят ни :P

Аз поне съм се убедила много пъти,че имам такъв пазител,може и да са повече-не знам

:speak:

Помгони си сам,да ти помогне и господ.Може да се каже и пази се сам....Едно е да си имаш закрилник,въпроса е ангел ли е това,щом като в стария завет ,наистина ги описват като масови убийци?! cool.gif:speak:

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

много символика, много нещо в тая Библия :yanim: Всяко число символ, то не бе 666, то не бе 144000, сега се оказва че и 185 000 било някакъв символ...

Прав си, че аболютно всяко число в Библията е символ (прав си в изразяваното съмнение, което обаче не ти е позиция).

Отгворът е в предишния ми пост. Ангелът е изява от Божествената природа и по отношение на нашата диалектична такава той е разрушител. Не знаеш ли, че нашата мъдрост е глупост за Бог? А нашите първенци и храбри мъже са най-силните изявители на егоцентризма ни.

Помествам два цитата,които може да хвърлят светлина по въпроса:

Битие 6

5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло,

6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.

7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох.

От този цитат става ясно,че Бог е създал хората,а в началото на същата глава се казва,че Той е създал и небето и земята и всичко живо,нали?И може ли Salim да ми отговори,Хитлер колко хора създаде,на колко от тях подари живот?

Представете си вашият съсед си плеви градината(премахва плевелите и ги хвърля в огъня).Може ли някой да му каже-Какво правиш,недей така,остави ги да си живеят.

А дали съседът ви прави това избирателно и с каква цел?Отговорът е ясен,премахва плевелите и само тях и много внимава да не нарани някое от добрите си растения,които си е посадил.Целта му е да пораснат по-здрави и по-силни,нали?

Бог по същия начин проявява избирателност:

23 И Авраам се приближи и рече: Ще погубиш ли праведния с нечестивия?

24 Може да има петдесет праведника в града; ще погубиш ли мястото, не ще ли го пощадиш, заради петдесетте праведника, които са в него?

25 Далеч от Тебе да сториш такова нещо, да убиеш праведния с нечестивия, така щото праведният да бъде като нечестивия! Далеч от Тебе това! Съдията на цялата земя няма ли да върши правда?

26 И Господ каза: Ако намеря в Содом петдесет праведника, вътре в града, ще пощадя цялото място, заради тях.

27 А в отговор Авраам рече: Ето сега, аз, който съм прах и пепел, се осмелих да говоря на Господа;

28 може би на петдесетте праведника да не достигат пет; ще погубиш ли целия град, поради липсата на пет души? Той каза: Няма да го погубя ако намеря там четиридесет и пет.

29 А Авраам пак Му говори, казвайки: Може да се намерят там четиридесет. Той каза: Заради четиридесетте няма да сторя това.

30 А Авраам рече: Да се не разгневи Господ и ще кажа: Може да се намерят там тридесет. Той каза: Няма да сторя това, ако намеря там тридесет.

31 А Авраам рече: Ето сега, осмелих се да говоря на Господа; може да се намерят там двадесет. Той каза: Заради двадесетте няма да погубя града.

32 Тогава Авраам рече: Да се не разгневи Господ и аз ще продумам пак, само тоя път. Може да се намерят там десет. И той каза: Заради десетте няма да го погубя.

Преди много време ме попитаха, дали дължа нещо на Бог ,отговорих че не,че не знам и не се сещам за нищо в момента...

Грешен отговор!Дължим му,и още как,най-ценното което имаме-ЖИВОТА си.Според мен всеки трябва да си даде сметка за този факт и ще гледа на живота по друг начин,не като на нещо ,което му принадлежи и може да си прави с него каквото си поиска,а като на нещо много ценно,съкровенно.Животът е дар Божи.

А Ангелите,та са просто служители,слуги,които изпълняват заповеди.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.