Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Знаете ли какво правят ангелите?

Featured Replies

Помествам два цитата,които може да хвърлят светлина по въпроса:

Битие 6

5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло,

6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.

7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох.

От този цитат става ясно,че Бог е създал хората,а в началото на същата глава се казва,че Той е създал и небето и земята и всичко живо,нали?И може ли Salim да ми отговори,Хитлер колко хора създаде,на колко от тях подари живот?

Представете си вашият съсед си плеви градината(премахва плевелите и ги хвърля в огъня).Може ли някой да му каже-Какво правиш,недей така,остави ги да си живеят.

А дали съседът ви прави това избирателно и с каква цел?Отговорът е ясен,премахва плевелите и само тях и много внимава да не нарани някое от добрите си растения,които си е посадил.Целта му е да пораснат по-здрави и по-силни,нали?

Бог по същия начин проявява избирателност:

23 И Авраам се приближи и рече: Ще погубиш ли праведния с нечестивия?

24 Може да има петдесет праведника в града; ще погубиш ли мястото, не ще ли го пощадиш, заради петдесетте праведника, които са в него?

25 Далеч от Тебе да сториш такова нещо, да убиеш праведния с нечестивия, така щото праведният да бъде като нечестивия! Далеч от Тебе това! Съдията на цялата земя няма ли да върши правда?

26 И Господ каза: Ако намеря в Содом петдесет праведника, вътре в града, ще пощадя цялото място, заради тях.

27 А в отговор Авраам рече: Ето сега, аз, който съм прах и пепел, се осмелих да говоря на Господа;

28 може би на петдесетте праведника да не достигат пет; ще погубиш ли целия град, поради липсата на пет души? Той каза: Няма да го погубя ако намеря там четиридесет и пет.

29 А Авраам пак Му говори, казвайки: Може да се намерят там четиридесет. Той каза: Заради четиридесетте няма да сторя това.

30 А Авраам рече: Да се не разгневи Господ и ще кажа: Може да се намерят там тридесет. Той каза: Няма да сторя това, ако намеря там тридесет.

31 А Авраам рече: Ето сега, осмелих се да говоря на Господа; може да се намерят там двадесет. Той каза: Заради двадесетте няма да погубя града.

32 Тогава Авраам рече: Да се не разгневи Господ и аз ще продумам пак, само тоя път. Може да се намерят там десет. И той каза: Заради десетте няма да го погубя.

Преди много време ме попитаха, дали дължа нещо на Бог ,отговорих че не,че не знам и не се сещам за нищо в момента...

Грешен отговор!Дължим му,и още как,най-ценното което имаме-ЖИВОТА си.Според мен всеки трябва да си даде сметка за този факт и ще гледа на живота по друг начин,не като на нещо ,което му принадлежи и може да си прави с него каквото си поиска,а като на нещо много ценно,съкровенно.Животът е дар Божи.

А Ангелите,та са просто служители,слуги,които изпълняват заповеди.

Не съм сигурен,че съм разбрал какво точно си искал да кажеш.Ама по това дето си написал може много да се спори.Оставям настрана сравнението с Хитлер-да той се е опитал да свърши нещо от името на бога ли?Дръжте си го тоя бог,барабар с ангелите и все остальная сволоч ,по далеч от хората,че току виж ги изплевил всичките.

Ако хипотетичния бог е създал всичко,за чий му е да създава плевелите,та венеца на творението да не може да си гледа спокойно градинката?!

• Отговори 133
  • Прегледи 21,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Подбрал си само откъси от наказателни действия на ангелите..... Интересно

• Ами те направо като съвременен наказателен отряд на сикаджии действат. Нещо като мутрите на Йехова

• Пазят ни Аз поне съм се убедила много пъти,че имам такъв пазител,може и да са повече-не знам

Ако хипотетичния бог е създал всичко,за чий му е да създава плевелите,та венеца на творението да не може да си гледа спокойно градинката?!

Плевелите ние ги сеем и развъждаме,не Бог

• Автор
23 И Авраам се приближи и рече: Ще погубиш ли праведния с нечестивия?

Темата за Аврам е много интересна наистина, и за нея ще отворя отделен пост, зашото там е скрит ключа към цялата Библия.

Обаче като си чел за Аврам и цитираш, можеш ли да кажеш поради какви причини Йехова избира Аврам от целия свят и от всички хора по земята в него момент - ЗАЩО ЙЕХОВА ИЗБИРА ТОЧНО АВРАМ?

Поради какви негови качества - честност, смелост, набожност, смирение, целомъдрие, вяра, кротост, въздържание, дълготърпение, милосръдие?

ЦИТАТ(arenas @ 2.12.2007г. в 16:47ч.)

От този цитат става ясно,че Бог е създал хората,а в началото на същата глава се казва,че Той е създал и небето и земята и всичко живо,нали?

Това което става ясно от този цитат е, че някой е написал, че бог е създал хората. И то този бог, за който се говори в стария завет - бога на евреите - Йехова. Ами негрите кой ги създаде питам аз? Ами аборигените? Ами славяните? Защо вярваш на еврейските митове и легенди, а не вярваш на славянските, или тези на негрите примерно???

Но може да приемеш написаното на доверие и да си мислиш каквото искаш впоследствие. Няма проблем.

А и един въпрос да ти задам, ако имаш дете, твое дете, ще го убиеш ли ако не те слуша и не изпълнява заповедите ти??

А какво ще кажете за Черната дева? Толкова разпространена сред католиците. Чернокожа.

150px-Loreto_schwarze_madonna.jpg

Вгледай се по внимателно в чертите на лицето и ще разбереш че не е чернокожа.Цветът тук е символ.Както беше казала много добре някъде по форумите: Черното е приютило светлината.

А и мадоната не е Ева,нали.Това имах пред вид,като говорих за първите хора.А ангелите не би трябвало да са слуги.Не ми звучи никак убедително тази версия. cool.gif

Има си течение в християнството,чието име не се постарах да запомня,които смятат,че Исус е бил чернокож.Та цветът на кожата на Девата в този случай не е плод на символизъм.Относно забраната за описанието на Бог според християнската догма изобразяването на Исус не е грях.Защото бидейки в човешко тяло,те всъщност изобразявали човешката природа на богочовека.Отделен въпрос е,че дори да се приеме това за вярно,то как изобразяват богочовека без дори да имат неговия образ.Образа на Исус липсва,но явно това няма значение(кой ще изобразява).

Salim е прав,като в съответни цитати числата нямат никаква символика.Символика може да се открие в описанията изразяващи духовното или изобразяването на непознатото,чрез познатато.Библия:

2 Царе 24:16

А когато ангелът простря ръката си към Ерусалим, за да го погуби, Господ се разкая за злото, и рече на ангела, който погубваше людете: Стига вече; оттегли сега ръката си.

2 Царе 24:17

И когато видя ангела, който поразяваше людете, Давид проговори Господу,

В случая действията на ангела са плод на Божията воля и решението на Давид:

12 Иди, кажи на Давида, Така казва Господ: Три неща ти предлагам; избери си едно от тях, за да го извърша над тебе.

13 Дойде, прочее, Гад при Давида та му извести това; после му рече: Дали за седем години да има върху тебе глад по земята ти? или три месеца да бягаш от неприятелите си, като те преследват? или три дни да има мор в земята ти? Размисли сега и виж какъв отговор да възвърна на Оногова, Който ме е пратил.

14 И Давид рече на Гада: Намирам се много на тясно; обаче нека паднем в ръката на Господа, защото Неговите милости са много; но в ръката на човека да не изпадна.

15 И тъй, Господ прати мор върху Израиля от оная утрин до определеното време; и измряха от людете, от Дан до Вирсавее, седемдесет хиляди мъже.

16 А когато ангелът простря ръката си към Ерусалим, за да го погуби, Господ се разкая за злото, и рече на ангела, който погубваше людете: Стига вече; оттегли сега ръката си. И ангелът Господен бе близо до гумното на евусеца Орна.

Тук символиката е необходима заради човешкия фактор.Тоест ако изобщо има нещо общо с Божието слово,то е плод на преразказите през поколенията.Как Бог се разкайвал за злото,дето сторил,няма как да не го обърнем на символизъм.От друга страна пророка избрал мор за народа си,че чуждата ръка или глада му се е струвал по-голяма злина?Та моето "символично" тълкуване,че това са измислици или описаната ситуация е изкривена поради устното предание,до момента на нейното записване.

Бих искал да представя една по различна гледна точка.

Специялно за войната и ангелите,ако се прочете внимателно и се помисли ,а не да се говори импулсивно,може би тази гледна точка ще покаже някои отговори.

"От различията произлиза прекрасна хармония.Война има,понеже няма развитие.Хората застояват,а застоят е по-лош от войната,Защо?Защото застоят ражда демони.Значи не просто лоши хора,не полу-добри,става демонизиране:на помощ идва войната.Бог е война и мир.А войната е движение.Войната е вразумяване."

Това особено добре тълкува стария завет и неговите войни.

Ако под война се погледне в преносен смисъл и се има предвид човешките взаимоотношения ,може да се каже че тя е направо наложителна.Спорове,противоположности,изясняване,мисъл,развитие,движение.

Бих искал да представя една по различна гледна точка.

Специялно за войната и ангелите,ако се прочете внимателно и се помисли ,а не да се говори импулсивно,може би тази гледна точка ще покаже някои отговори.

"От различията произлиза прекрасна хармония.Война има,понеже няма развитие.Хората застояват,а застоят е по-лош от войната,Защо?Защото застоят ражда демони.Значи не просто лоши хора,не полу-добри,става демонизиране:на помощ идва войната.Бог е война и мир.А войната е движение.Войната е вразумяване."

Това особено добре тълкува стария завет и неговите войни.

Ако под война се погледне в преносен смисъл и се има предвид човешките взаимоотношения ,може да се каже че тя е направо наложителна.Спорове,противоположности,изясняване,мисъл,развитие,движение.

Това е малко остаряло тълкуване на нещата.И въобще какво сте се хванали за великата измишльотина,наречена стар завет.Ангелите и те малко са си метафора,в тоя смисъл,в който ги нищите.Не знам колко си запознат със съвременната война,ама си в голяма грешка-не е това което си написал... ;)

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Ами аз помолих да не се отговаря импулсивно ,а да се помисли малко по задълбочено ,но...... както и да е.

В по горен мой пост вече писах че стария завет е отминал етап от еволюцията,а освен това там всичко е символика.

За съвременната война изобщо не става въпрос ,изобщо за физическа война не става въпрос.;)

Затова и в края на поста си наблегнах на преносния смисъл на понятието война ,но кой както разбира така.

Ами аз помолих да не се отговаря импулсивно ,а да се помисли малко по задълбочено ,но...... както и да е.

В по горен мой пост вече писах че стария завет е отминал етап от еволюцията,а освен това там всичко е символика.

За съвременната война изобщо не става въпрос ,изобщо за физическа война не става въпрос.;)

Затова и в края на поста си наблегнах на преносния смисъл на понятието война ,но кой както разбира така.

Еволюция на какво?Ако имаш предвид духовността,то човека в това отношение не е претърпял абсолютно никаква промяна.Същите стремежи,копнежи и т.н.Дори нещата се влошават.Много далеч е от това Стария завет да бъде само символика.Той е законодателството,разглежда човешките взаимоотношения,тези с Бог и други.Символиката в много случай е необходима за да се оправдаят многото противоречия плод на човешката мисъл.Salim веднага ще ти даде примери колкото искаш.

Какво правят ангелите ли?

Ами едни зидат, други мажат, трети лепят, а четвърти мъдруват върху интериора.

Винаги съм си мислел, че ангелите по цял ден се опитват да танцуват върху върха на някоя игла, ама щом казвате, че правели и други неща....... cool.gif

• Автор

Не знам защо смяташ че най-четената книга - Библията, е отминал етап от еволюцията?

А пък за символиката - как смяташ, за кого е писана тази книга да се чете - за някакви специалисти по символиката от 20 век, дето от бялото правят черно и обратното, или за хората живели преди 2000 години и тяхното съзнание?

salim,Библията не е отминал етап ,всъщност тя не е никакъв етап.

Библията е книга написана от хора ,а не от Господ,много пъти преправена и редактирана също от хора,четена и тълкувана също от хора,Библията е знание ,но Исус е казал една запомняща се реплика.

"Който има очи да види ,който има уши да слуша"-как мислиш защо ли?????

В Библията има Нов и Стар завет -Защо?

Приличат ли си?

Според мен не.

Единия е началото,другия е продължението.Като движение на човечеството ,като действия ,че дори и като взаимоотношения със висшите сили.Това не са ли различни етапи?

Няма нещо което да е дословно в Библията и това е очевадно.

Библията е знание

На това ще се противопоставя явно!

"Само духът е животворящ"

Поради самата същност на безличното знание, то няма как да е обвързано с книга, каквато и да е същността и. Изключение прави "Книгата на живота", която точно по същността си, така или иначе, е далеч от нашите представи за книга.

Библията е свидетелство!

А и един въпрос да ти задам, ако имаш дете, твое дете, ще го убиеш ли ако не те слуша и не изпълнява заповедите ти??

Здравейте!Не ,няма да го убия,ако не ме слуша.Няма да убия детето си поради много причини,но сега ще ти кажа една от причините.Просто ,нейният живот не ми принадлежи.

Значи да уточним,правиш паралел между Хитлер и Йехова,като твърдиш,че са отнели живота на хора.Дори Бог, според теб,е голям лицемер ката издал и заповедта "Не убивай"

Ще дам един пример:

Ако някой човек даде пари на заем на друг човек и след това си ги поиска и вземе обратно,този човек крадец ли е?

Бог ни е дал живот,ние живеем по неговата воля и единствено Той има правото да го отнема.Не може да се нарече "убиец" източника на живота.Аз съм баща на детето ми,но мойта заслуга е нищожна,по-скоро се свежда до грижи,възпитание,но аз със сигурност не съм този който и е дал живот.Я ми кажи,някой да е спасил живота на друг човек?Знам ще кажеш,че лекарите постоянно го правят,но тези хора(спасените), един ден все пак умират и никой не може да промени това.Кажи ми още нещо,ти знаеш,че науката напредна много,сега се знае точно от какво е съставена една напр. амеба,що не земат съставките да ги смесят,да ги поставят при оптимални условия и да видим дали ще оживее,а?

От Бог зависи дали нещо(някой) ще живее или не!

Битие 9:5

А вашата кръв, кръвта на живота ви, непременно ще изискам; от всяко животно ще я изискам; и от човека, да! от брата на всеки човек, ще изискам живота на човека.

Защо е избрал Авраам ли?На този въпрос едва ли някой може да отговори.Бог е Този,който вижда вътре,в сърцата на хората и след ката е избрал него явно е видял нещо,но не това е важното,защото можеше да бъде всеки друг.Виж какво стана с потомците му,в крайна сметка се възпротивиха и бяха отхърлени,сега не са избрания народ.Е,и какво казваше за Авраам?

Редактирано от arenas (преглед на промените)

• Автор
Няма нещо което да е дословно в Библията и това е очевадно.

Обаче не ми отговори на въпроса от по-горе затова ще го повторя:

за кого е писана тази книга да се чете - за някакви специалисти по символиката от 20 и 21 век, дето от бялото правят черно и обратното, или за хората живели преди 2000 години и тяхното съзнание?

Защо е избрал Авраам ли?На този въпрос едва ли някой може да отговори.Бог е Този,който вижда вътре,в сърцата на хората и след ката е избрал него явно е видял нещо,но не това е важното,защото можеше да бъде всеки друг.Виж какво стана с потомците му,в крайна сметка се възпротивиха и бяха отхърлени,сега не са избрания народ.Е,и какво казваше за Авраам?

За Аврам ще отворя нов пост малко по нататък, че темата е голяма и интересна.

Обаче дори в тези три реда които си написал за него има очевидно противоречие

Казваш, че Йехова хем вижда в сърцата на хората и във времето (че какъе бог ше е ако не е така), пък не видял че потомците на Аврам ще разпънат любимия му син.

Айде сега ми обясни това противоречие

а относно ангелите, какво правят-може да се види и от други източници, salim :

А ето и описанието на втория рай от Мохамед:

Вторият рай: Домът на постоянството

Тогава Джибрил наредил на бурака да закара Мухаммад (с.а.с.) до втория рай,

чието име е Дар ал Карар (Домът на постоянството). Тогава той почукал на една

от вратите от втория рай. Тя била направена от небесен елемент, който няма

име на нашия език. Ангелът Джарджаил дошъл с хиляда процесии ангели, които

правели дори по-добра и по-щастлива музика от ангелите от първия рай. Глас

попитал: „Кой е?”

„Джибраил.”

„Кой те придружава?”

„Мухаммад, Пророкът на Милостта.”

Тогава вратата се отворила. Мухаммад (с.а.с.) видял ангели, чиито лица били

като слънчевия диск, яздещи коне, препасали духовни мечове и пики.

Мухаммад (с.а.с.) попитал: „Джибрил, кои са тези?” Джибрил отговорил: „Това

са ангели, които Аллах създал да подкрепят хората срещу дяволите. Тяхната

възхвала е Субхана зил ’Иззати уал Джабарут (Хвала на Господа на Силата и

Мощта) и те носят жълти тюрбани на главите си. Когато те възхваляват Аллах,

техните тюрбани се движат и излъчват жълта светлина, която подкрепя

светлината на слънцето. Те излъчват и друга светлина, която кара дяволите да

бягат и пропъжда клюките от сърцата на вярващите.” Тогава Мухаммад (с.а.с.)

видял двама много красиви мъже, седящи на трон, направен от рубини. Той

попитал: „Кои са тези?” Джибрил казал: „Те са твои роднини: Яхя (Йоан) и Иса

(Исус).” Иса (Исус) имал червеникав тен, като че е излязъл от банята. Тогава

ангели отишли при Мухаммад (с.а.с.) на групи, като го поздравявали един по

един. Аллах ускорил времето така, че една секунда била достатъчна, за да го

поздравят всички ангели и да се молят с него, защото било дошло времето за

молитва. Иса (Исус) и Яхя (Йоан) изпратили Мухаммад (с.а.с.) и Джибрил

наредил на бурака да отиде в третия рай.

Благослов и Мир за Мухаммад, Семейството му и Сподвижниците му

Виждаш ли-не се занимат само с унищожение ангелите......

• Автор
Предполагам - за онези, които биха я разбрали.

А и по онова време е била разказвана, не писана.

Всъшност по времето на Христос, Стария завет дори е преведен в писмен вид на гръцки език. А записването на Toрата (стария завет) е станало някъде около 450 г. пр. Христа.

Добре е да се знаят тези неща.

Относно просветлението, за което пишеш. Ами язък за просветлението ще кажа, ако си толкова просветлен, пък да не можеш да говориш на хората така, че да те разберат!

Христос са го разбирали, бъди сигурна. Но са се уплашили (просветлените) от това което казва, затова и са го разпънали

Ако са/сме разбирали Христос, отдавна да сме в Царството Небесно!

А разпването на кръста нима е лошо? Човешкият син трябваше да бъде разпнат, да приключи със старата природа окончателно (Consumatum est), че чак тогава да възкръсне.

И както знаем знаменитата фраза на Ангелус Силезус за раждането на Иисус, така ще я отнеса и към кръста - ако ще хиляда пъти Иисус да бъде разпнат на кръста, но не и нашата стара природа, Първоначалният човек в нас не би бил възкръснал.

Ех, да го разбирахме...

Редактирано от венци (преглед на промените)

• Автор
Ако са/сме разбирали Христос, отдавна да сме в Царството Небесно!

Ами да, от това което пишеш, според мое скромно мнение, наистина не си разбрал Христос, за какво е дошъл. От кого или какво е дошъл да спаси Христос евреите? И зашо е дошъл при евреите именно, а не при гърците, или индианците.

Нямат нужда от лекар здравите, но болните казва Христос.

От какво са били болни евреите, и кой ги е заразил?

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Обаче дори в тези три реда които си написал за него има очевидно противоречие

Казваш, че Йехова хем вижда в сърцата на хората и във времето (че какъе бог ше е ако не е така), пък не видял че потомците на Аврам ще разпънат любимия му син.

Айде сега ми обясни това противоречие

Това,че Бог вижда във времето си е твоя добавка(аз не съм казвал това),дори си пояснил защо според теб е така и сам си създал едно несъществуващо противоречие.Друг е въпроса,че когато Той каже,че нещо ще се случи,то непременно става точно така.

Бог когато е направил първите хора,спомняш ли си,им казал -От онова дърво да не ядете,за да не умрете...Разбираш ли сега?Той не е можел да знае,дали ще го послушат или не.

Когато ние хората направим нещо,напр. един робот ,ние очакваме да ни слуша,да изпълнява заповедите ни и да ни е полезен,но Бог не е създал хората като роботи.Направил ги е със свободна воля,интересно,а?За разлика от нас хората,Той се интересува от своите творения,дали ще им хареса мястото на което живеят,дали ще се радват,дали ще живеят щастливо ,да се наслаждават вечно! на всичко,което ги е заобикаляло...и т.н.

7 "И тъй, покорявайте се на Бога, но противете се на дявола, и той ще бяга от вас.

8 Приближавайте се при Бога, и ще се приближава и Той при вас." Яков 4

Бог ни подканя да направим своя избор.Този избор си е личен,за всеки от нас поотделно.Авраам,навремето е поел по пътя на послушанието,а Адам за съжаление, точно обратното.Всички знаем последствията от неговия избор... angry.gif

• Автор
Това,че Бог вижда във времето си е твоя добавка(аз не съм казвал това),дори си пояснил защо според теб е така и сам си създал едно несъществуващо противоречие.Друг е въпроса,че когато Той каже,че нещо ще се случи,то непременно става точно така.

Бог когато е направил първите хора,спомняш ли си,им казал -От онова дърво да не ядете,за да не умрете...Разбираш ли сега?Той не е можел да знае,дали ще го послушат или не.

................

Авраам,навремето е поел по пътя на послушанието,а Адам за съжаление, точно обратното.Всички знаем последствията от неговия избор...

За Аврам има отделна тема, няма тук да се отклонявам. Обаче ти повдигаш друга интересна тема. Вижда ли бога от Стария завет в бъдещето или не? Според твоите думи излиза че не вижда...

Че как тъй тогава пророците все бъдешето предричат? Нали те са гласа на Бога на земята? Та виж какво каза самия Йехова:

Исая 45:11

Така казва Господ, Светият на Израиля и неговият Създател: Допитвай се до Мене за бъдещето;

Явно че Йехова знае бъдещето, не мислиш ли?

Че как тъй тогава пророците все бъдешето предричат? Нали те са гласа на Бога на земята? Та виж какво каза самия Йехова:

Явно че Йехова знае бъдещето, не мислиш ли?

Този въпрос наистина е интересен.До извесна степен си прав,че Бог знае бъдещето-там,където Той се е намесил,за да промени нещата ,така както е пожелал,разбира се ,че знае какво е щяло да се случи.Но от друга страна Бог няма нищо общо със злото,което е завладяло света ни.Спомняш ли си историята за Йов,Той е позволил Йов да бъде измъчван,но не е источника на злото,което го е сполетяло.Друг стоеше зад нещастието му,макар че Йов си е мислел,че Бог го наказва.Йов 2:10

"...Що! доброто ли ще приемаме от Бога, и да не приемаме и злото?"

А от избора на всеки един от нас,зависи собственото му бъдеще.

Когато един човек вземе нож,той може да направи няколко неща с него,да си нареже салатката или да убие себеподобния си.Мислиш ли ,че Бог знае за избора ти.Не! Друг взема дистанционното и си пуска телевизора,може да избере National Geografic ch. или някой порно канал.Бог не знае какъв избор ще направим,но ни кани така:

Еремия 7:23

"Но това им заповядах като рекох: Слушайте гласа Ми, И Аз ще ви бъда Бог, И вие ще Ми бъдете люде! И ходете по всичките пътища, които ви заповядам, За да благоденствувате. "

Относно ангелите искам да добавя нещо.И те като Божии създания,не са лишени от чувства- В Йов 38 :7 се казва:" Когато звездите на зората пееха заедно, И всичките Божии синове възклицаваха от радост? "Така също имат желания- 1Петър 1:12 "И откри им се, че не за себе си, а за вас, служеха те в това, което сега ви се извести чрез ония, които ви проповядваха благовестието чрез Светия Дух изпратен от небесата; в което и самите ангели желаят да надникнат. "

Ангелите са споменати стотици пъти в Библията помагайки на хоратаЕвреи 1:14 "Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение? "На едни помагат,други унищожават,но каква е причината за това,мисля че този е въпросът,на който трябва да си отговорим...

Редактирано от arenas (преглед на промените)

"...от Египет извиках своят син..."

Една от трите зони, прилежащи на Европа, където границата между по-висшата реалност и тукашната е най-"тънка" е в Египет, в облатта на пирамидите в Гиза. Там образувание с формата на фуния доставя висша енергия /прана, свещени етери, "манна небесна" и т. н. според различните интерпретации на Универсалното учение/.

Затова и в притчите, наречени Евангелия, се разказва за идването на Йосиф и Мария и малкия Исус от Египет.

Иудеи, самаряни, фелистимяни, сирийци и техните земи и топоними са само канава на иносказателната гностична драма, записана през 2-3 век след Христа. Тези притчи имат не историческа, а духовна стойност. Целта им е да инспирират вътрешни пороцеси в нашите системи, които да доведат до тръгване по пътя на търсене на загубения ни ДУХ.

А църквите, в своята си нищета и безпомощност са изградили в течение на столетията легендата за историческото събитие - пътя на Спасителя от Витлеем до Голгота - като ОСНОВАНИЕ ЗА СВОЕТО СЪЩЕСТВУВАНИЕ И ХИЛЯДОЛЕТНА ВЛАСТ.

:wors::wors::):clap::clap::clap::clap:

... ... ... ...... ...... ...... .......... ......... ......... ???

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.